Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Organická ústava cirkvi
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: PEKLO OZAJ EXISTUJE Téma Next Topic: Veľká noc  

butyl

Stav: offline

Odoslaný - 27 apríl 2014 :  19:38:51  Zobraziť profil  Pridať butyl do zoznamu priateľov
Vedel by mi niekto vysvetliť čo je "organická ústava cirkvi"?

"Toto robíme pre priateľov, aby so zajatím tela nebola zajatá aj ich duša."

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 273  ~  Člen od: 03 február 2014  ~  Posledná návšteva: 27 december 2016 Upozorniť moderátora 

sinceretly

Odoslaný - 27 apríl 2014 :  20:31:14  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
Preco sa to pytas? Zamysli sa nad slovom organizmus a dozvies sa to.

Uvazuj, co to znamena nieco organickeho a tak..

Kde si to pocul? Uved zdroje.

Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. †

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1456  ~  Člen od: 18 august 2012  ~  Posledná návšteva: 19 jún 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

butyl

Odoslaný - 28 apríl 2014 :  18:02:26  Zobraziť profil  Pridať butyl do zoznamu priateľov
citácia:
Preco sa to pytas? Zamysli sa nad slovom organizmus a dozvies sa to.

Uvazuj, co to znamena nieco organickeho a tak..

Kde si to pocul? Uved zdroje.

Pôvodne zaslal sinceretly - 27 apríl 2014 :  20:31:14

53. Organická ústava církve není nezměnitelná; křesťanská společnost podléhá právě tak stálému vývoji jako společnost lidská.
Toto uviedol používateľ "mino" ako odsúdenú modernistickú vetu a keď som sa opýtal čo je organická ústava cirkvi tak mi odmietol odpovedať(podľa mňa preto lebo sám nepozná odpoveď)... a tak sa pýtam či mi to niekto vie vysvetliť...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 273  ~  Člen od: 03 február 2014  ~  Posledná návšteva: 27 december 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 28 apríl 2014 :  22:29:02  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Mino nikdy neodpoveda, je to pod jeho uroven bavit sa z modernistami. Vzdy iba nieco splechne do placu...

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 28 apríl 2014 :  23:15:16  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
A taka moznost, ze sa trocha potrapit a zistit si to sam, neexistuje?
To musi niekto niekoho vodit stale za rucicku, inak ma hriech podla niekoho?
butyl, pozrite sa na to aj z tej stranky, ze clenovia vasej spolocnosti Vam nepreukazu skutok milosrdentva a nepoucia Vas. To ste v tej vasej spolocnosti na tom tak zle, ze ziadate od domnelych odpadlikov odpovede, ktore by sa mali tykat Vasej viery?

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

butyl

Odoslaný - 29 apríl 2014 :  17:06:30  Zobraziť profil  Pridať butyl do zoznamu priateľov
citácia:
A taka moznost, ze sa trocha potrapit a zistit si to sam, neexistuje?
To musi niekto niekoho vodit stale za rucicku, inak ma hriech podla niekoho?
butyl, pozrite sa na to aj z tej stranky, ze clenovia vasej spolocnosti Vam nepreukazu skutok milosrdentva a nepoucia Vas. To ste v tej vasej spolocnosti na tom tak zle, ze ziadate od domnelych odpadlikov odpovede, ktore by sa mali tykat Vasej viery?

Pôvodne zaslal janka - 28 apríl 2014 :  23:15:16

Aj to spravím ale až keď nebudem v časovej tiesni - na druhej strane to nie je pre mňa nejaká podstatné informácia - približne sa viem dovtípiť čo to znamená no ja chcem definíciu hoci aj od heretikov(pričom "mino" mi to nechce, pre mňa z nepochopiteľných dôvodov povedať)... A ak zanedbávate dobro ktoré vykonať je vo Vašej moci tak si myslím že to hriechom je...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 273  ~  Člen od: 03 február 2014  ~  Posledná návšteva: 27 december 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 29 apríl 2014 :  19:08:29  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
ja heretikom nijake definicie neposkytujem, nezaujima ma ci vedia co a aka je Katolicka Cirkev. Ich predsa zaujima ta ich modernisticka, a ta nech sa sklada a robi co len chce, mne je to fuk.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4422  ~  Člen od: 27 november 2011  ~  Posledná návšteva: 22 február 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 30 apríl 2014 :  01:10:49  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
No nehovoril som?

Len mi potom unika podstat minovej pritomnosti tu.

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

guest636

Odoslaný - 30 apríl 2014 :  06:07:22  Zobraziť profil  Pridať guest636 do zoznamu priateľov
zjednodusene povedane, pouzitie slova "organicke" ako synonyma pre zive/zakladne v suvislosti s ustavou a cirkvou je typickym prikladom "technobabble" v suvislosti s cirkvou a teologiou

organic church je mimochodom tiez nazvom jednej z protestantskych sekticiek

povodny GUEST635

He will learn... no king rules forever...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2291  ~  Člen od: 16 november 2010  ~  Posledná návšteva: 04 február 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 30 apríl 2014 :  11:22:29  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
A nepreukazu ti modernisti skutok milosrdenstva, ani za nic, aj ked maju moznost, aj ked vedia, kde hladat odpoved.

"My
ještě dodáváme odkaz na „poslední soud“, kde dr. Knecht píše takto:
Zákon, podle něhož se bude soudit, je hlavním přikázáním křesťanství, tedy zákon
lásky, v němž jsou obsažena všechna ostatní přikázání. Kdo kvůli Kristovi učinil podle
svých sil bližnímu dobro, ten prokázal z Boží lásky pramenící lásku k bližnímu a bude
za ní odměněn. Kdo se však nemůže vykázat žádným činem lásky nebo své skutečné
činy lásky nekonal kvůli Kristu, bude zavržen, protože neměl skutečnou lásku ani živoucí
(láskou činnou) víru. Tedy nebytnost dobrých skutků. Lidé tudíž nebudou souzeni
pouze za zlo, kterého se dopustili, nýbrž i za opomenutí dobra.
Rozsudek padne veřejně a bude dvojí: Spravedlivým se přisoudí nebe, nespravedliví
budou vypovězeni do pekla. Porovnání obou rozsudků ukazuje, že jsou přímo vzájemným
opakem:
„Pojďte! Požehnaní mého Otce“

„Odejděte ode mne, zlořečení“
(Zde se neříká: „mého Otce“, protože Bůh
je původcem omilostnění a oblažení spravedlivých,
ne však původcem na nespravedlivých
lpícího prokletí, neboť to si sami
hříšníci na sebe přivolali proti Boží vůli.)

„vládněte královstvím, připraveným vám
od stvoření světa“

„do ohně věčného, který je připraven ďáblu
a jeho andělům“
(Neříká se zde: „které je pro vás připraveno“,
jelikož Bůh stvořil peklo pro ďábla,
protože „chtěl, aby všichni lidé byli blažení“.
Proto také nebylo peklo stvořené „od
počátku světa“, nýbrž až po pádu andělů.)

Rozsudek bude vykonán ihned.
Nespravedliví přijdou do věčného utrpení, naproti tomu spravedliví do věčného života.
Trest pekla spočívá v následujícím: 1. že zatracenci jsou zapuzeni a prokleti Bohem,
nejvyšším dobrem, a přicházejí o hledění na Boha, 2. že ve věčném ohni a v přítomnosti
ďábla trpí věčnou trýzní. Tak jistě jako je nekonečná blaženost spravedlivých, je
bez konce i trest zatracených, tj. navždy."

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
  Previous Topic: PEKLO OZAJ EXISTUJE Téma Next Topic: Veľká noc  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06