Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Kresťania a svet
 Kresťania a spoločnosť
 Hrozba tretej svetovej vojny
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Vyhrada svedomia? Téma Next Topic: nenavidia ziadia krestanov?
Strana: z 2

mino

Stav: offline

Odoslaný - 30 marec 2014 :  12:14:35  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
citácia:
Jezis Kristus s Duchom Svätym nevedia vsetko. Vsetko vie len Boh-Otec.

anathema sit

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4422  ~  Člen od: 27 november 2011  ~  Posledná návšteva: 22 február 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sinceretly

Odoslaný - 30 marec 2014 :  16:48:32  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
Mino, preco?

Ved je jasne v Biblii napisane:
citácia:
Evanjelium podľa Matúša - kapitola 24
32 Od figovníka sa naučte podobenstvo. Keď jeho ratolesť mladne a vyháňa lístie viete, že je blízko leto.
33 Tak aj vy; až uvidíte toto všetko, vedzte, že je blízko, predo dvermi.
34 Veru, hovorím vám: Nepominie sa toto pokolenie, kým sa to všetko nestane.
35 Nebo a zem sa pominú, ale moje slová sa nepominú.
36 Ale o tom dni a o tej hodine nevie nik, ani nebeskí anjeli, ani Syn, iba sám Otec.
37 Ako bolo za dní Noema, tak bude aj pri príchode Syna človeka.
38 Ako v dňoch pred potopou ľudia jedli a pili, ženili sa a vydávali až do toho dňa, keď Noe vošiel do korába,
39 a nič nezbadali, až prišla potopa a zmietla všetkých, tak bude aj pri príchode Syna človeka.

a
citácia:
28 Počuli ste, že som vám povedal: Odchádzam - a prídem k vám. Keby ste ma milovali, radovali by ste sa, že idem k Otcovi, lebo Otec je väčší ako ja. 29 A povedal som vám to teraz, skôr, ako sa to stane, aby ste uverili, keď sa to stane. 30 Už s vami nebudem veľa hovoriť, lebo prichádza knieža sveta. Nado mnou nemá nijakú moc, 31 ale svet má poznať, že milujem Otca a robím, ako mi prikázal Otec. Vstaňte, poďme stadiaľto!

A potom, ked sa to stane (koniec sveta), ajtak bude platit, ze Boh-Otec je väcsi ako Jezis Kristus ze je nad Nim a ze Boh-Otec vie vsetko a Jezis Kristus je Jeho Synom a Syn robi to, co vidi robit Otca, a ako to byva zvykom, otec vie viac ako syn a otec uci svojho syna, co treba robit, tak je to aj s Bohom-Otcom, Jezisom Kristom a s Duchom Svätym - Jezis Kristus s Duchom Svätym su Synmi Boha-Otca.

=> su to Jeho deti.

A kazdy, kto prijima Jezisa, je tiez synom Boha, lebo tym, ktori Jezisa prijali, tym dal Boh moc stat sa Bozimi synmi. Priclenil ich (tymto ich skutkom) tymto do svojej svätej rodiny.

Naozaj kazdy, kto si co zvoli, to bude mat, aby to bolo spravodlive.

Ak Jezis Kristus s Duchom Svätym nehladaju svoju volu, ale volu Boha-Otca, tak => riadia sa Bohom-Otcom a => ak Boh-Otec vyslovil na pociatku Slovo (Jezis Kristus je vtelene Bozie-Otcovo Slovo), tak => Boh-Otec je nad Jezisa Krista a Ducha Sväteho, je väcsi ako Oni, lebo to On vyslovil To Slovo, bez Ktoreho nepovstalo nic z toho, co povstalo a vsetka moc Boha je v Bohu-Otcu, od Neho vychadza vsetko to, co dava svojmu Synovi Jezisovi Kristovi a Duchu Svätemu.

Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. †

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1456  ~  Člen od: 18 august 2012  ~  Posledná návšteva: 19 jún 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 01 apríl 2014 :  10:01:06  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
sinceretly povedz na rovinu ci sa modlis (ak to vobec vies) za to, aby cim skor prisiel "ohen z neba" a znicil tuto Sodomu a Gomoru ktora momentalne na tejto planete je.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4422  ~  Člen od: 27 november 2011  ~  Posledná návšteva: 22 február 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sinceretly

Odoslaný - 01 apríl 2014 :  16:36:31  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
Myslis tento ohen?:
citácia:
Evanjelium podľa Lukáša - kapitola 12
49 Oheň som prišiel vrhnúť na zem; a čo chcem? Len aby už vzplanul! 50 Ale krstom mám byť pokrstený a ako mi je úzko, kým sa to nestane! 51 Myslíte si, že som prišiel darovať pokoj zemi? Nie, hovorím vám, ale rozdelenie. 52 Lebo odteraz sa päť ľudí v jednom dome rozdelí: traja proti dvom a dvaja proti trom. 53 Rozdelia sa otec proti synovi a syn proti otcovi, matka proti dcére a dcéra proti matke, svokra proti neveste a nevesta proti svokre." 54 Potom povedal zástupom: "Keď zbadáte, že na západe vystupuje oblak, hneď hovoríte: "Dážď príde," a býva tak. 55 A keď veje južný vietor, hovoríte: "Bude horúco," a býva. 56 Pokrytci, vzhľad zeme a neba viete posúdiť. Ako to, že terajší čas posúdiť neviete? 57 Prečo sami od seba neusúdite, čo je spravodlivé. 58 Keď ideš so svojím protivníkom pred vrchnosť, usiluj sa s ním cestou vyrovnať, aby ťa nezavliekol k sudcovi, lebo sudca ťa vydá drábovi a dráb ťa vrhne do väzenia. 59 Hovorím ti: Nevyjdeš odtiaľ, kým nezaplatíš do ostatného haliera."

A este dodatok:

Symbolom Ducha Sväteho je ohen - nad hlavami birmovancov.

To je Ten Ohen, o Ktorom hovoril Jezis - ze nam posle ducha odvahy a nie ducha bojazlivosti a tak dalej... 7 darov Ducha Svateho...

Ohen lasky k Bohu a k druhym prisiel Jezis vrhnut na Zem a chce, aby uz konecne vzplanul.

Pozri sa, co hovoril Jezis. Co vsetko povedal.

A potom si precitaj znova svoj prispevok:
citácia:
sinceretly povedz na rovinu ci sa modlis (ak to vobec vies) za to, aby cim skor prisiel "ohen z neba" a znicil tuto Sodomu a Gomoru ktora momentalne na tejto planete je.

Pôvodne zaslal mino - 01 apríl 2014 :  10:01:06

a odpovedz mi na otazku, ci to, co si popisoval, ucil aj Jezis. A ak nie, ze ci sa tak ucilo v Starom Zakone.

Sleduj:
citácia:
Evanjelium podľa Matúša - kapitola 5

38 Počuli ste, že bolo povedané: "Oko za oko a zub za zub. 39 No ja vám hovorím: Neodporujte zlému. Ak ťa niekto udrie po pravom líci, nadstav mu aj druhé. 40 Tomu, kto sa chce s tebou súdiť a vziať ti šaty nechaj aj plášť. 41 A keď ťa bude niekto nútiť, aby si s ním išiel jednu míľu, choď s ním dve. 42 Tomu, kto ťa prosí, daj, a neodvracaj sa od toho, kto si chce od teba niečo požičať.

Stary Zakon je Stary Zakon. Jezis Kristus Zakon neprisiel zrusit. Prisiel Ho naplnit. Tak, ze nastolil Novy Zakon.

Lebo sluha nevie, co robi jeho pan, preto ho pan nazyva sluhom.

Tak to bolo v Starom Zakone. (Lenze v Novom Zakone Jezis nam povedal, co robi Boh a povedal nam, ze uz vas viac nenazyvam sluhami, ale priatelmi, lebo sluha nevie, co robi jeho pan.) Ti ludia vobec nevedeli, ze Boh dava prsat nielen na spravodlivych, ale aj na nespravodlivych.

Jezis Kristus nam to povedal, ze to robi a ze mame byt takymi, aky je On, dokonalymi, ako je nas Nebesky Otec:
citácia:
Evanjelium podľa Matúša - kapitola 5

38 Počuli ste, že bolo povedané: "Oko za oko a zub za zub. 39 No ja vám hovorím: Neodporujte zlému. Ak ťa niekto udrie po pravom líci, nadstav mu aj druhé. 40 Tomu, kto sa chce s tebou súdiť a vziať ti šaty nechaj aj plášť. 41 A keď ťa bude niekto nútiť, aby si s ním išiel jednu míľu, choď s ním dve. 42 Tomu, kto ťa prosí, daj, a neodvracaj sa od toho, kto si chce od teba niečo požičať. 43 Počuli ste, že bolo povedané: "Milovať budeš svojho blížneho a nenávidieť svojho nepriateľa." 44 Ale ja vám hovorím: Milujte svojich nepriateľov a modlite sa za tých, čo vás prenasledujú, 45 aby ste boli synmi svojho Otca, ktorý je na nebesiach. Veď on dáva slnku vychádzať nad zlých i dobrých a posiela dážď na spravodlivých i nespravodlivých. 46 Lebo ak milujete tých, ktorí vás milujú, akú odmenu môžete čakať? Vari to nerobia aj mýtnici? 47 A ak pozdravujete iba svojich bratov, čo zvláštne robíte? Nerobia to aj pohania? 48 Vy teda buďte dokonalí, ako je dokonalý váš nebeský Otec.

Na zaver este velmi podobna situacia, ty tu hovoris o ohni a sire ci o com a prave o tom istom hovorili aj apostoli, ktorych Jezis pokarhal, ked to chceli urobit - ked sa Ho pytali, ci maju vo viere zoslat na nich ohen z neba a siru a tak dalej, aby boli ti hriesnici zahubeni, sleduj:
citácia:
Evanjelium podľa Lukáša - kapitola 9

51 Keď sa napĺňali dni, v ktoré mal byť vzatý zo sveta, pevne sa rozhodol ísť do Jeruzalema 52 a poslal pred sebou poslov. Oni sa vydali na cestu a prišli do istej samarijskej dediny, aby mu pripravili nocľah. 53 Ale neprijali ho, lebo mal namierené do Jeruzalema. 54 Keď to videli učeníci Jakub a Ján, povedali: "Pane, máme povedať, aby zostúpil oheň z neba a zničil ich?" 55 On sa obrátil a pokarhal ich. 56 A odišli do inej dediny. 57 Ako šli po ceste, ktosi mu povedal: "Pôjdem za tebou všade, kam pôjdeš." 58 Ježiš mu odvetil: "Líšky majú svoje skrýše a nebeské vtáky hniezda, ale Syn človeka nemá kde hlavu skloniť." 59 Inému vravel: "Poď za mnou!" On odpovedal: "Pane, dovoľ mi najprv odísť a pochovať si otca." 60 Ale Ježiš mu povedal: "Nechaj, nech si mŕtvi pochovávajú mŕtvych. Ty choď a zvestuj Božie kráľovstvo!" 61 Aj iný hovoril: "Pane, pôjdem za tebou, ale najprv mi dovoľ rozlúčiť sa s rodinou." 62 Ježiš mu povedal: "Kto položí ruku na pluh a obzerá sa späť, nie je súci pre Božie kráľovstvo."

Okrem toho konecny rozsudok a trest mame nechat na Bohu a nemame brat za ziadnych okolnosti spravodlivost do vlastnych ruk, lebo jedine Boh je Sudca, jedine On je Alfa a Omega a nikto iny, sleduj aj toto:
citácia:
Evanjelium podľa Matúša - kapitola 13

24 Predniesol im aj iné podobenstvo: "Nebeské kráľovstvo sa podobá človekovi, ktorý zasial na svojej roli dobré semeno. 25 Ale kým ľudia spali, prišiel jeho nepriateľ, prisial medzi pšenicu kúkoľ a odišiel. 26 Keď vyrástlo steblo a vyháňalo do klasu, ukázal sa aj kúkoľ . 27 K hospodárovi prišli sluhovia a povedali mu: "Pane, nezasial si na svojej roli dobré semeno? Kde sa teda vzal kúkoľ? 28 On im vravel: "To urobil nepriateľ." Sluhovia mu povedali: "Chceš, aby sme šli a vyzbierali ho?" 29 On odpovedal: "Nie, lebo pri zbieraní kúkoľa by ste mohli vytrhnúť aj pšenicu. 30 Nechajte oboje rásť až do žatvy. V čase žatvy poviem žencom: Pozbierajte najprv kúkoľ a poviažte ho do snopov na spálenie, ale pšenicu zhromaždite do mojej stodoly."

Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. †

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1456  ~  Člen od: 18 august 2012  ~  Posledná návšteva: 19 jún 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mx

Odoslaný - 03 apríl 2014 :  17:02:12  Zobraziť profil  Pridať Mx do zoznamu priateľov
Všetkým lačným po ... neviem čom. Moje vyjadrenie samozrejme o nastatí vojny bol môj súkromný názor. Veľmi rád budem usvedčený z omylu.

1. Tretia svetová vojna stále prebieha už niekoľko desaťročí a pravdepodobne aj bude. Len zbraňami zabitých obetí je zatiaľ menej, než v tých prvých dvoch. Ak to ale zoberieme so všetkým dokopy, tak je obetí asi aj viac - denne niekoľko tisíc (pohybuje sa to od 20000 až po 100000 - oni sa tým v podstate chvália verejne). Tento link dávam iba ako inšpiráciu, ktorým smerom hľadať informácie http://www.protiprudu.org/ziegler-hlad-je-organizovany-zlocin/
2. Ale aby som nebol nazvaný klamárom a zavádzačom. Nie takúto vojnu, aká sa vedie teraz, som mal na mysli. Myslel som skutočne nukleárnu katastrofu zapríčinenú nenásytnosťou a zaslepenosťou niektorých jedincov. Bude záležať na ľudskosti niektorých svetových vodcov (napr. Rusko, Čína, India).
3. K čomu inému by sa dala prirovnať udalosť "tri dni temnoty" ak nie k nukleárnej vojne. Ak si to človek pospája dokopy, tak je to totiž jedna z možností. Že ju je možné prežiť aj takpovediac priamo v epicentre výbuchu dokázali japonský jezuiti z Hirošimy v 1945. Podľa mňa to bolo pre nás znamenia, modlili sa ruženec, keď sa to stalo a Matka ich ochránila. Znamenie pre nás, možno. Ostatné indície si zatiaľ ponechám pre seba.
4. Prípravy bohatých dávajú tušiť, že sa nejaká katastrofa chystá. Aj keď tie prípravy skrývajú za akože vedecké dôvody.

RKC

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1076  ~  Člen od: 01 február 2006  ~  Posledná návšteva: 19 júl 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

guest636

Odoslaný - 04 apríl 2014 :  16:16:49  Zobraziť profil  Pridať guest636 do zoznamu priateľov
citácia:
4. Prípravy bohatých dávajú tušiť, že sa nejaká katastrofa chystá. Aj keď tie prípravy skrývajú za akože vedecké dôvody.
Pôvodne zaslal Mx - 03 apríl 2014 :  17:02:12
o ake pripravy ide? mozes byt konkretnejsi?

povodny GUEST635

He will learn... no king rules forever...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2291  ~  Člen od: 16 november 2010  ~  Posledná návšteva: 04 február 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mx

Odoslaný - 04 apríl 2014 :  18:17:28  Zobraziť profil  Pridať Mx do zoznamu priateľov
guest636, ani nie, stačí sledovať populárno vedecké, či spravodajské weby. A čítať medzi riadkami. Alebo sa rovnou pýtať "qui bono" alebo modernejšie, sleduj stopu peňazí.

RKC

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1076  ~  Člen od: 01 február 2006  ~  Posledná návšteva: 19 júl 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Koki

Odoslaný - 04 apríl 2014 :  18:19:20  Zobraziť profil  Pridať Koki do zoznamu priateľov
No napríklad čo si tam vyzistil. Aj v Európe bude vojna a my budeme utekať?

http://3.bp.blogspot.com/-MS5eDahIO_I/UmP7f9TWfgI/AAAAAAAABlI/0zivFGVFL1c/s1600/fanoa%25C3%25B1odelafe_cl.jpg

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1460  ~  Člen od: 14 september 2013  ~  Posledná návšteva: 25 marec 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

guest636

Odoslaný - 04 apríl 2014 :  21:19:58  Zobraziť profil  Pridať guest636 do zoznamu priateľov
citácia:
guest636, ani nie, stačí sledovať populárno vedecké, či spravodajské weby. A čítať medzi riadkami. Alebo sa rovnou pýtať "qui bono" alebo modernejšie, sleduj stopu peňazí.

Pôvodne zaslal Mx - 04 apríl 2014 :  18:17:28

preco nemozes byt konkretnejsi? spomen teda aspon nejaky "popularno vedecky, ci spravodajsky web" v ktorom sa preberaju pripravy na tretiu svetovu vojnu

citat medzi riadkami v zargone konspiracnych teoretikov znamena " paranoid wishfull thinking"?

povodny GUEST635

He will learn... no king rules forever...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2291  ~  Člen od: 16 november 2010  ~  Posledná návšteva: 04 február 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

thorah

Odoslaný - 29 marec 2015 :  19:55:14  Zobraziť profil  Pridať thorah do zoznamu priateľov
Administrátor kde si?

morituri te salutant

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 337  ~  Člen od: 15 december 2011  ~  Posledná návšteva: 30 marec 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mx

Odoslaný - 30 marec 2015 :  00:43:44  Zobraziť profil  Pridať Mx do zoznamu priateľov
thorah, veď mu napíš súkromnú správu, keď si s ním chceš pokecať.

guest636, ja netúžim po senzáciách, viem, čo viem a nie som tomu úplne rád, blažená nevedomosť. Mimochodom, stačí Ti osel.cz? Už tam je toho dosť, až priveľa. Spomeň si na Alfréda Nobela. Doteraz všetky úžasné objavy boli ľudstvom zneužité na zabíjanie a ničenie. Technika nám prináša len problémy.

A v dnešnej dobe nečítať medzi riadkami znamená stávať sa ovčanom. Nehovorím, že treba mať paranoju, práve naopak, treba pátrať a klásť otázky. Odpovede budú znepokojujúce. Alebo inak, to že trpím paranojou neznamená, že ma nesledujú. Vzhľadom na to, v akej brandži robím, si myslím, že napísať "treba čítať medzi riadkami a sledovať stopu peňazí" nie je vôbec konšpiráciou, to je o používaní vlastného rozumu.

PS: Ale páči sa mi to dnešné uvažovanie. Keby sa dnes stala Watergate, tak by sa to nazvalo konšpiráciou a zamietlo by sa to pod koberec. Aj tak sa dá.

RKC

Strana: z 2 Previous Topic: Vyhrada svedomia? Téma Next Topic: nenavidia ziadia krestanov?  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06