Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Kresťania a svet
 Kresťanská kultúra
 Kniha Nebo nie je výmysel
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Mária Valtorta - Evanjelium, ako mi bolo odhalené Téma Next Topic: Čo mám robiť, keď...  

slovenka

Stav: offline

Odoslaný - 13 február 2014 :  19:48:30  Zobraziť profil  Pridať slovenka do zoznamu priateľov
Dnes som si kúpila, aj prečítala knihu Nebo nie je výmysel (Tedd Burpo), kde sa opisuje zážitok asi 4 ročného chlapca - kedy počas operácie bol v nebi. Čítali ste to? Čo na to hovoríte? Sú to nejakí am. protestanti, jeho otec je kňaz, je toho dosť aj na internete. Zdá sa mi to celkovo protiahnuté za vlasy - určité opisy. Samozrejme, ani zmienka o očistci, či Panne Márii. Aj keď neskôr tam píše - odpoveď na otázky katolíkov - že Panna Mária je tam tiež. propadá mi to taká ďalšia liter. ako chatrč (ktorú tiež na obálke vydavateľstvo propaguje). Ja si dávam otázku - ak by to bola pravda, čo tam ten malý zažil, je to tak, že Boh dá vedieť to, čo je v súlade s jeho vierou? Celkovo - tie opisy ľudís krídlami mi pripadá také trošku pri itívne...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 346  ~  Člen od: 07 máj 2010  ~  Posledná návšteva: 25 máj 2017 Upozorniť moderátora 

saxsax

Odoslaný - 13 február 2014 :  20:20:44  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov

a tvoja predstava ?

urcite fake .... ak sa tam nespomina ocistec, ani Maria ... rozmyslam, preco asi ...

„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2129  ~  Člen od: 10 september 2009  ~  Posledná návšteva: 25 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

guest636

Odoslaný - 13 február 2014 :  20:39:56  Zobraziť profil  Pridať guest636 do zoznamu priateľov
citácia:
Celkovo - tie opisy ľudís krídlami mi pripadá také trošku pri itívne...
Pôvodne zaslal slovenka - 13 február 2014 :  19:48:30

mne pripadaju akekolvek opisy zjaveni a zazitkov "take trosku primitivne", no ak by som to spomenul, hned sa ohradite

povodny GUEST635

He will learn... no king rules forever...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2291  ~  Člen od: 16 november 2010  ~  Posledná návšteva: 04 február 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

saxsax

Odoslaný - 13 február 2014 :  20:45:43  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov

preto by mna zaujmala jej predstava ...

inak, Jezis si rad nechava spievat „We will rock you“, chvalospevy od anjelov ho asi uz nudia ... to je fakt silny moment v tej knihe

„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2129  ~  Člen od: 10 september 2009  ~  Posledná návšteva: 25 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

slovenka

Odoslaný - 13 február 2014 :  22:02:32  Zobraziť profil  Pridať slovenka do zoznamu priateľov
Moja predstava čoho? Neba? V súlade s božím zjavením, podporené víziami svätcov.
Alebo čo si myslím o tej knihe? Nuž, pripadá mi to ako typická protestantská literatúra, otrocký, prvoplánový preklad zo starého zákona, fundamentalistické, často absurdné.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 346  ~  Člen od: 07 máj 2010  ~  Posledná návšteva: 25 máj 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Koki

Odoslaný - 13 február 2014 :  23:23:04  Zobraziť profil  Pridať Koki do zoznamu priateľov
Na internete som sa náhodne stretol s viacerými podobnými svedectvami amerických protestantov o Nebi a pekle, ktoré akoby podporovali neúplnú protestantskú vieru. Takže, ...

http://3.bp.blogspot.com/-MS5eDahIO_I/UmP7f9TWfgI/AAAAAAAABlI/0zivFGVFL1c/s1600/fanoa%25C3%25B1odelafe_cl.jpg

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1460  ~  Člen od: 14 september 2013  ~  Posledná návšteva: 25 marec 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

MartinP

Odoslaný - 14 február 2014 :  09:20:37  Zobraziť profil  Pridať MartinP do zoznamu priateľov
Mozno cast odpovede odhaluje byvaly ateista B. W. Melvin, ktory zazil posmrtny zivot a obratil sa k Bohu.

Hovori, ze pokial ide o zazitky blizke smrti
videl aj sam zazil fazu klamania duse, ked si myslel, ze sa nachadza v nebi uprostred svojich blizkych ale boli to sami demoni.

Vtedy tam nie je Panna Maria ani Ocistec, zda sa akoby dusa vhupla rovno do neba. Dusa to vie prekuknut len neviem na ako dlho ju to vie klamat. Pootm niektore kratke zazitky bez poznania Panny Marie alebo Ocistca mozno vysvetlit aj tymto
ale ine sa zdaju byt dlhe a komplexne a take maju skor este ine vysvetlenie.

http://www.youtube.com/watch?v=h2X5uAB692A

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 641  ~  Člen od: 15 január 2008  ~  Posledná návšteva: 29 júl 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 14 február 2014 :  21:59:51  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:
Ja si dávam otázku - ak by to bola pravda, čo tam ten malý zažil, je to tak, že Boh dá vedieť to, čo je v súlade s jeho vierou?
Pôvodne zaslal slovenka - 13 február 2014 :  19:48:30

Moze Boh klamat?

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Koki

Odoslaný - 14 február 2014 :  23:23:34  Zobraziť profil  Pridať Koki do zoznamu priateľov
Martin to je zaujímavé. Týmto, že najprv prídu diabli a klamú dušu (možnože len takú o ktorej predpokladajú že sa vráti späť a mohla by vydať svedectvo), by sa dali vysvetliť ako protestantské vízie osobného súdu, tak aj náboženský synkretizmus posmrtných vízií ktoré majú falošne svedčiť o reinkarnácii, ako ich predkladá napr. doktor Moody.
Raz večer sa mi stalo, že akoby prišiel za mnou jeden predtým zosnulý člen našej rodiny (zomrel ako obrátený, zaopatrený sviatosťami) a kupodivu mi vulgárne vulgárne nadávať. Potom sa predo mnou ukázalo niekoľko tvárí ktoré mi cynicky nadávali, boli úplne bezcitní. Pochopil som že je to diabol, ale zostával som v pokoji a bez strachu. Stalo sa to ešte v 90-tych, ale nikdy nezabudnem...

http://3.bp.blogspot.com/-MS5eDahIO_I/UmP7f9TWfgI/AAAAAAAABlI/0zivFGVFL1c/s1600/fanoa%25C3%25B1odelafe_cl.jpg

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1460  ~  Člen od: 14 september 2013  ~  Posledná návšteva: 25 marec 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

slovenka

Odoslaný - 15 február 2014 :  19:54:10  Zobraziť profil  Pridať slovenka do zoznamu priateľov
Inak, presne toto napadlo aj mňa - že čo, ak sa tomu malému vlastne zjavili diabli. Veď diabol je božia opica..... a vieme, že horšie ako klamstvo je čiastočná pravda, lebo na to sa potom namotá veľa ľudí ( ako napr. s liečiteľmi - veď tam má sv. obrázky)...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 346  ~  Člen od: 07 máj 2010  ~  Posledná návšteva: 25 máj 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
  Previous Topic: Mária Valtorta - Evanjelium, ako mi bolo odhalené Téma Next Topic: Čo mám robiť, keď...  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06