|
Odoslaný - 20 január 2014 : 20:21:16
|
Krestan111, ak sa tak velmi ohanas Bibliou, vies o tom, ze v Biblii je napisane aj:
citácia: Evanjelium podľa Marka - kapitola 12 28 Tu k nemu pristúpil jeden zo zákonníkov, ktorý ich počúval, ako sa hádajú. A keď videl, že im dobre odpovedal, spýtal sa ho: "Ktoré prikázanie je prvé zo všetkých?" 29 Ježiš odpovedal: "Prvé je toto: "Počuj, Izrael, Pán, náš Boh, je jediný Pán. 30 Milovať budeš Pána, svojho Boha, z celého svojho srdca, z celej svojej duše, z celej svojej mysle a z celej svojej sily!" 31 Druhé je toto: "Milovať budeš svojho blížneho ako seba samého!" Iného, väčšieho prikázania, ako sú tieto niet." 32 Zákonník mu vravel: "Dobre, Učiteľ, správne si povedal: "Jediný je a okrem neho iného niet;" 33 a milovať ho z celého, srdca, z celého rozumu a z celej sily" a "milovať blížneho ako seba samého" je viac ako všetky zápalné a ostatné obety." 34 Keď Ježiš videl, že odpovedal rozumne, povedal mu: "Nie si ďaleko od Božieho kráľovstva." A už sa ho nik neodvážil vypytovať. a teraz sa pozri na tvoj pristup k ludom.
Mame sa spravat ku vsetkym ludom rovnako a to sa bez Boha neda, lebo vsetko je to Jeho Moc.
Ak ti tak velmi zalezi na tom, aby sme sa nad sebou zamysleli a spamätali sa, preco sa potom nezamyslis spolu s nami, spolu s tymi, s ktorymi si myslis, ze robia nieco zle? Ved problemy sa riesia tak, ze si sadneme vsetci za 1 stol a zacneme to riesit a nie tak, ze sa tu budeme okrikovat a dokazovat si veci a nevyriesime tie problemy tak, iba ich zväcsime.
Takze ak chces niekomu nieco ukazat, ze robi nieco zle, tak by si sa ho mal opytat, preco robi to, co robi, co ho k tomu vedie a tak dalej... co najviac detailov. A on ti to vsetko vysvetli. A potom mu vysvetlis ty, preco robis to, co robis a bude len na tom cloveku, ci sa zmeni k dobru alebo dokonca na tebe, ci sa zmenis k dobru - aj take sa moze stat, ze ty si nieco robil chybne a ten druhy spravne a spolocnou debatou by ste si navzajom odstranili chyby a usmernili by ste sa.
Takze je na tebe, ci sa z toho poucis alebo nie. Mas slobodnu volu od Boha, ktoru On plne respektuje, respektujem ju aj ja a respektuj ju aj ty prosim na druhych ludoch. |
Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. † |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 1456 ~
Člen od: 18 august 2012 ~
Posledná návšteva: 19 jún 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 január 2014 : 20:27:14
|
citácia: citácia: Ja som Ježiša prijal srdcom, nadovšetko ho milujem. Zdá sa, že Ty ho tiež miluješ. Obaja ho milujeme. Pôvodne zaslal rasimo - 20 január 2014 : 00:17:49 A take ste uz poculi, ze nie je mozne milovat niekoho, koho nepoznam? Pôvodne zaslal Mato - 20 január 2014 : 10:17:37 Počul.
Lenže aj negramotné dieťa môže milovať Ježiša, aj keď ho až tak dobre nepozná. |
Počet príspevkov: 77 ~
Člen od: 19 január 2014 ~
Posledná návšteva: 04 júl 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 január 2014 : 20:31:26
|
Jezisa nemozeme poznat pozemskymi vecami ale tymi duchovnymi.
Srdcom Boha spoznavame.
Take male deti, hoc nemaju vedomosti, miluju Boha a prave od nich by sme si mali brat priklad. Ze nie je mudry ten, kto vie vela, ale ten, kto miluje, lebo ten, kto miluje, vie vsetko, aj ked nevie nic. Lebo to nie sme my, ale Boh, lebo my nie sme laska, Boh je laska, my nie sme pramen zivota a lasky, my sme len obycajne nadoby a podla toho, kto si co do nich naberie, taky je.
citácia: Evanjelium podľa Marka - kapitola 10 13 Tu mu prinášali deti, aby sa ich dotkol. Ale učeníci, ich okrikovali. 14 Keď to Ježiš videl, namrzený im povedal: "Nechajte deti prichádzať ku mne! Nebráňte im, lebo takým patrí Božie kráľovstvo. 15 Veru, hovorím vám: Kto neprijme Božie kráľovstvo ako dieťa, nevojde doň." 16 Potom ich objímal, kládol na ne ruky a požehnával ich.
Lebo slovicko krestan v preklade znamena druhy Kristus a sväti zili tak, ze uz nezili oni, ale zil Jezis v nich.
V Biblii je napisane: citácia: 1Pt 1, 14-16 14 Ako poslušné deti neprispôsobujte sa takým žiadostiam, ako keď ste boli v nevedomosti, 15 ale ako svätý je ten, ktorý vás povolal, buďte aj vy svätí vo všetkom svojom počínaní; 16 veď je napísané: „Buďte svätí, lebo ja som svätý.“ |
Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. † |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 január 2014 : 20:36:58
|
|
|
Odoslaný - 20 január 2014 : 20:41:13
|
Koki, netreba veci vytrhavat z kontextu.
Ked uz to tu vlozit, tak takto: citácia: Tít 3, 9-11 9 Vyhýbaj sa hlúpym otázkam, rodokmeňom, svárom a hádkam o zákon, lebo sú neužitočné a márne. 10 Bludárovi sa po prvom a druhom napomenutí vyhýbaj. 11 Veď vieš, že takýto je prevrátený, hreší a odsudzuje sám seba. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 január 2014 : 20:46:03
|
|
|
Odoslaný - 21 január 2014 : 00:37:22
|
A preto prijimate Jezisa skrz oblatku a klaniate sa jej hej??? Vari ma KNAZ taku moc aby porucil BOHU aby prisiel do oblatky??? Nelogicke... len Vas klamu a je toho viac ako dost... |
Počet príspevkov: 56 ~
Člen od: 13 január 2014 ~
Posledná návšteva: 27 august 2015
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 január 2014 : 08:18:54
|
Krestan111, Bibliou si dokazujes, ze Bohu nie je nic nemozne a taku zakladnu vec nechapes? Ako je to mozne?
Ved v Eucharistii je pritomny Zivy Pan Jezis Kristus.
A ako sa do nej dostane? Prostrednictvom viery daneho knaza, ktory sluzi sv. omsu.
Podla toho, aku vieru ma knaz, tolko milosti dostanu ludia pri prijimani eucharistie.
Boh kona, ale len tam, kde vidi vieru.
=> vsetky tie sviatosti - to nie je moc ludi, je to Bozia Moc, ludia su len Jeho nastrojmi - mame slobodnu volu a je len na nas, co urobime.
Ti, ktori cely svoj zivot zasvätili Bohu sa stali Jeho nastrojmi z lasky k Nemu.
Co je na tom take nepochopitelne?
Ako je to mozne, ze veris, ze Bohu nie je nic nemozne a zaroven pises to, co pises, akoby si tomu neveril? Mal by si sa nad sebou zamysliet a uvedomit sa, Krestan111.
Bohu skutocne nic nie je nemozne. A vsade tam, kde je pritomny Boh, tak by tam nebol pritomny, ak by tam nenasiel vieru.
A preco? Lebo: citácia: Evanjelium podľa Marka - kapitola 11 20 Keď ráno išli popri figovníku, videli, že vyschol od koreňa. 21 Tu sa Peter rozpamätal a povedal mu: "Rabbi, pozri, figovník, ktorý si preklial, vyschol." 22 Ježiš im na to povedal: "Majte vieru v Boha. 23 Veru, hovorím vám: Keď niekto povie tomuto vrchu: "Zdvihni sa a hoď sa do mora," a vo svojom srdci nezapochybuje, ale uverí, že sa stane, čo povedal, stane sa mu to. 24 Preto vám hovorím: Verte, že všetko, o čo v modlitbe prosíte, ste už dostali, a budete to mať. 25 A keď vstanete modliť sa, odpustite, ak máte niečo proti niekomu, aby aj vám váš Otec, ktorý je na nebesiach, odpustil vaše hriechy." ( 26 Ale ak vy neodpustíte ľuďom, ani váš Otec neodpustí vaše hriechy.)
=> v Eucharistii je pritomny Zivy Pan Jezis Kristus.
Boh vie, ze su aj taki ludia, ktori maju pochybnosti aj napriek tomu vsetkemu.
Pre takychto ludi tu zoslal eucharisticke zazraky: citácia:
ale zo vsetkeho najvacsi je tento, sleduj:
Marta Robinová – Bez jedla, vody a spánku citácia: zila len z Eucharistie. A este ani na WC nemusela chodit - Boh robil vsetko, On sa o vsetko s laskou k nej postaral.
A preco? Odpoved je: VIERA. Chce to vieru. je to urcite len 1 z viacerych takychto pripadov, urcite su aj dalsi ludia, ktori tak podobne zili tu na tejto Zemi. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 január 2014 : 08:26:35
|
citácia: Podla toho, aku vieru ma knaz, tolko milosti dostanu ludia pri prijimani eucharistie.
Myslím, že hovoríte hlúposti. |
Počet príspevkov: 730 ~
Člen od: 13 marec 2009 ~
Posledná návšteva: 13 február 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 január 2014 : 08:32:02
|
A co je potom podla Vas toto?: citácia: Evanjelium podľa Marka - kapitola 11 20 Keď ráno išli popri figovníku, videli, že vyschol od koreňa. 21 Tu sa Peter rozpamätal a povedal mu: "Rabbi, pozri, figovník, ktorý si preklial, vyschol." 22 Ježiš im na to povedal: "Majte vieru v Boha. 23 Veru, hovorím vám: Keď niekto povie tomuto vrchu: "Zdvihni sa a hoď sa do mora," a vo svojom srdci nezapochybuje, ale uverí, že sa stane, čo povedal, stane sa mu to. 24 Preto vám hovorím: Verte, že všetko, o čo v modlitbe prosíte, ste už dostali, a budete to mať. 25 A keď vstanete modliť sa, odpustite, ak máte niečo proti niekomu, aby aj vám váš Otec, ktorý je na nebesiach, odpustil vaše hriechy." ( 26 Ale ak vy neodpustíte ľuďom, ani váš Otec neodpustí vaše hriechy.) zjavne tiez to iste. A ak nie, tak by Ste sa mal nad sebou zamysliet.
Precitajte si esteraz toto:
citácia: Krestan111, Bibliou si dokazujes, ze Bohu nie je nic nemozne a taku zakladnu vec nechapes? Ako je to mozne? Ved v Eucharistii je pritomny Zivy Pan Jezis Kristus. A ako sa do nej dostane? Prostrednictvom viery daneho knaza, ktory sluzi sv. omsu. Podla toho, aku vieru ma knaz, tolko milosti dostanu ludia pri prijimani eucharistie. Boh kona, ale len tam, kde vidi vieru. => vsetky tie sviatosti - to nie je moc ludi, je to Bozia Moc, ludia su len Jeho nastrojmi - mame slobodnu volu a je len na nas, co urobime. Ti, ktori cely svoj zivot zasvätili Bohu sa stali Jeho nastrojmi z lasky k Nemu. Co je na tom take nepochopitelne? Ako je to mozne, ze veris, ze Bohu nie je nic nemozne a zaroven pises to, co pises, akoby si tomu neveril? Mal by si sa nad sebou zamysliet a uvedomit sa, Krestan111. Bohu skutocne nic nie je nemozne. A vsade tam, kde je pritomny Boh, tak by tam nebol pritomny, ak by tam nenasiel vieru. A preco? Lebo: citácia: Evanjelium podľa Marka - kapitola 11 20 Keď ráno išli popri figovníku, videli, že vyschol od koreňa. 21 Tu sa Peter rozpamätal a povedal mu: "Rabbi, pozri, figovník, ktorý si preklial, vyschol." 22 Ježiš im na to povedal: "Majte vieru v Boha. 23 Veru, hovorím vám: Keď niekto povie tomuto vrchu: "Zdvihni sa a hoď sa do mora," a vo svojom srdci nezapochybuje, ale uverí, že sa stane, čo povedal, stane sa mu to. 24 Preto vám hovorím: Verte, že všetko, o čo v modlitbe prosíte, ste už dostali, a budete to mať. 25 A keď vstanete modliť sa, odpustite, ak máte niečo proti niekomu, aby aj vám váš Otec, ktorý je na nebesiach, odpustil vaše hriechy." ( 26 Ale ak vy neodpustíte ľuďom, ani váš Otec neodpustí vaše hriechy.) => v Eucharistii je pritomny Zivy Pan Jezis Kristus. Boh vie, ze su aj taki ludia, ktori maju pochybnosti aj napriek tomu vsetkemu. Pre takychto ludi tu zoslal eucharisticke zazraky: citácia: ale zo vsetkeho najvacsi je tento, sleduj: Marta Robinová – Bez jedla, vody a spánku citácia: zila len z Eucharistie. A este ani na WC nemusela chodit - Boh robil vsetko, On sa o vsetko s laskou k nej postaral. A preco? Odpoved je: VIERA. Chce to vieru. je to urcite len 1 z viacerych takychto pripadov, urcite su aj dalsi ludia, ktori tak podobne zili tu na tejto Zemi. Pôvodne zaslal sinceretly - 21 január 2014 : 08:18:54 Verite, ze Bohu nie je nic nemozne?
ano alebo nie?
A k tomuto:
citácia: citácia: Podla toho, aku vieru ma knaz, tolko milosti dostanu ludia pri prijimani eucharistie.
Myslím, že hovoríte hlúposti. Pôvodne zaslal Guliver - 21 január 2014 : 08:26:35 Boh kona naozaj len tam, kde je viera. A podla toho, kto ma aku vieru, tak natolko Boh moze konat. Samozrejme ze Boh je nielen spravodlivy, ale aj milosrdny zaroven, ale ked sa nad tym tak zamyslime - podla toho, kto ma aku vieru, natolko moze Boh konat.
Dokaz je v tom, kde vsade mohol konat Pan Jezis, ked zil tu na Zemi - len tam, kde bola viera, a tam, kde viera nebola, nemohol konat, tam uzdravil len par ludi. Aj to len tych, ktori mali vieru, pochopitelne. Precitajte si Bibliu a zistite, ze je to naozaj tam.
Preco ste potom napisali tie prispevky, ktore ste napisali? A väcsi doraz na tu otazku kladiem hlavne preto, lebo tu pisete podla Biblie.
A ak tu uz tak velmi pisete podla Biblie, preco prehliadate zavazne veci?
Koki, dobre si napisal, ked si tu uviedol tento text z Biblie: citácia: Tít 3, 9-11 9 Vyhýbaj sa hlúpym otázkam, rodokmeňom, svárom a hádkam o zákon, lebo sú neužitočné a márne. 10 Bludárovi sa po prvom a druhom napomenutí vyhýbaj. 11 Veď vieš, že takýto je prevrátený, hreší a odsudzuje sám seba. Takze vyzyvam vsetkych tu na tomto fore aby sa v tejto teme riadili tym, co tu uviedol Koki. Ja som ho len doplnil, aby to nebolo vytrhnute z kontextu.
Teraz uz aspon viete, preco netreba vytrhavat veci z kontextu.
Toto nech je varovanim pre nas vsetkych. Treba sa z toho poucit. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 január 2014 : 08:52:00
|
citácia: Boh kona naozaj len tam, kde je viera. A podla toho, kto ma aku vieru, tak natolko Boh moze konat. Samozrejme ze Boh je nielen spravodlivy, ale aj milosrdny zaroven, ale ked sa nad tym tak zamyslime - podla toho, kto ma aku vieru, natolko moze Boh konat.
Dokaz je v tom, kde vsade mohol konat Pan Jezis, ked zil tu na Zemi - len tam, kde bola viera, a tam, kde viera nebola, nemohol konat, tam uzdravil len par ludi. Aj to len tych, ktori mali vieru, pochopitelne. Precitajte si Bibliu a zistite, ze je to naozaj tam.
Vaša predstava Boha je veľmi obmedzená.
Čakám ako vysvetlíte toto: citácia: Podla toho, aku vieru ma knaz, tolko milosti dostanu ludia pri prijimani eucharistie. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 január 2014 : 09:04:24
|
Zjavne Ste si neprecitali toto: citácia: Boh kona naozaj len tam, kde je viera. A podla toho, kto ma aku vieru, tak natolko Boh moze konat. Samozrejme ze Boh je nielen spravodlivy, ale aj milosrdny zaroven, ale ked sa nad tym tak zamyslime - podla toho, kto ma aku vieru, natolko moze Boh konat.
Preco ste potom napisali tie prispevky, ktore ste napisali? A väcsi doraz na tu otazku kladiem hlavne preto, lebo tu pisete podla Biblie.
A ak tu uz tak velmi pisete podla Biblie, preco prehliadate zavazne veci? A este zopakujem: Koki, dobre si napisal, ked si tu uviedol tento text z Biblie: citácia: Tít 3, 9-11 9 Vyhýbaj sa hlúpym otázkam, rodokmeňom, svárom a hádkam o zákon, lebo sú neužitočné a márne. 10 Bludárovi sa po prvom a druhom napomenutí vyhýbaj. 11 Veď vieš, že takýto je prevrátený, hreší a odsudzuje sám seba.
Takze vyzyvam vsetkych tu na tomto fore aby sa v tejto teme riadili tym, co tu uviedol Koki. Ja som ho len doplnil, aby to nebolo vytrhnute z kontextu.
Teraz uz aspon viete, preco netreba vytrhavat veci z kontextu.
Toto nech je varovanim pre nas vsetkych. Treba sa z toho poucit.
a k tomuto: citácia: Vaša predstava Boha je veľmi obmedzená. Aka je vasa predstava Boha? Popiste ju. Do najmensich detailov. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 január 2014 : 09:25:42
|
citácia: Aka je vasa predstava Boha? Popiste ju. Do najmensich detailov. Pôvodne zaslal sinceretly - 21 január 2014 : 09:04:24 Je odlišná od Vašej: nehovorím čo Boh nemôže.
A stále čakám ako vysvetlíte toto: citácia: Podla toho, aku vieru ma knaz, tolko milosti dostanu ludia pri prijimani eucharistie. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 január 2014 : 11:56:13
|
sinceretly: dufam ze citacia :
Podla toho, aku vieru ma knaz, tolko milosti dostanu ludia pri prijimani eucharistie
uplne hovori za vsetko!!!! Tymto je viera u RKC odmanena viery knazov!!!!!!!!!! HUmus.... v ZIVOTE ale v ZIVOTE by som svoju vieru nedal do ruk sarlatanovy ktory sa hra na KNAZA!!! Tymto by si mali ludia otvorit OCI KONECNE!!!! Mily sinceretly... len si potvrdil co celu dobu tvrdim... RKC je banda pokritcov... klamarov... a len mi to potvrdzujete stale viac a viac |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 január 2014 : 12:55:55
|
veduci, a prečo potom sa rkc tak zaoberas? |
morituri te salutant |
Počet príspevkov: 337 ~
Člen od: 15 december 2011 ~
Posledná návšteva: 30 marec 2015
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 január 2014 : 13:41:57
|
citácia: ANelogicke... len Vas klamu a je toho viac ako dost... Pôvodne zaslal Krestan111 - 21 január 2014 : 00:37:22 Krestan pri vsetkej ucte k Vam ja by som sa chcel opýtať prečo vo vašom spoločenstve nelogicky prekrucaju verš a tak Vas klamu Ty si Peter a na tejto skale si postavim svoju cirkev, že tou sklalou je Ježiš alebo viere ked grecke zameno hovori jasne ze tou skalou je Peter. Preco vo vasom spolocenstve ked mam pouzit vasu retoriku hovoria nebiblicke bludy ze povodna cirkev sa skazila a ta skazena cirekv je rkc ked v Biblii sa pise ze cirkev pekelne brany nepremozu mt 16 - 18 a ze Jezios je s nami az do skonania sveta Mt 28-20 |
Gratias agamus domino deo nostro, dignum et iustum est. Professio fidei Tridentina |
Počet príspevkov: 196 ~
Člen od: 05 máj 2013 ~
Posledná návšteva: 13 jún 2018
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 január 2014 : 14:18:53
|
to zalezi na aku cirkev vobec narazas... lebo Ti nerozumiem o com pises... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 január 2014 : 14:29:36
|
spolocenstvo kde chodite, v ktorom prijimate jeho nazory, ciastocne viem naco narazate, vy tvrdite ze Jezis nechcel nijaku cirkev zalozit a ze cirkev je neviditelna a ze si vystacite sam s Bibloi Ale preco Vas klamu vo Vasom spolocenstve alebo vy sam seba a nepovedia Vam ze Jezis chcel zalozit cirkev ...ved povedal na tejto skale si vystavim cirkev MT 16 - 18 ze cirkev ma autoritu a nie je to len nejake spolocenstvo veriacih .... ved Jezis povedal Mt 18 - 17 Keby ani ich nepočúvol, povedz to cirkvi. A keby ani cirkev nechcel poslúchnuť, nech ti je ako pohan a mýtnik. -ze cirkev a nie Biblia je oporou pravdy 1 Tim 3-15 -ze Biblia nepripusta sukromny vyklad 2 Petr 1 -20 a prekrucanie Biblie je len vlastnu skodu 2 Petr 3 - 16 - ze cirkev je viditelna Mat 5 - 14 Vy ste svetlo sveta. Mesto postavené na návrší sa nedá ukryť. |
Gratias agamus domino deo nostro, dignum et iustum est. Professio fidei Tridentina |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 január 2014 : 15:54:05
|
Napisal som: citácia: Boh kona naozaj len tam, kde je viera. A podla toho, kto ma aku vieru, tak natolko Boh moze konat. Samozrejme ze Boh je nielen spravodlivy, ale aj milosrdny zaroven, ale ked sa nad tym tak zamyslime - podla toho, kto ma aku vieru, natolko moze Boh konat.
A ak tu uz tak velmi pisete podla Biblie, preco prehliadate zavazne veci? a ak s tymto suhlasite, potom neviem preco nesuhlasite s tymto: citácia: Podla toho, aku vieru ma knaz, tolko milosti dostanu ludia pri prijimani eucharistie. ked to je to iste.
Mali by ste sa nad sebou zamysliet.
Vsetko to zalezi od viery. Podla toho, kolko viery nasiel Jezis Kristus, ked liecil, tak natolko sa mohol zmilovat nad tymi druhymi ludmi.
A tam, kde vieru nenasiel, tak tam sa mohol zmilovat len trosku - a to tym, ze vyliecil len zopar ludi, aj to boli len ti, ktori mali vieru.
Precitajte si toto: - potvrdenie tychto slov: citácia: Evanjelium podľa Marka - kapitola 11 20 Keď ráno išli popri figovníku, videli, že vyschol od koreňa. 21 Tu sa Peter rozpamätal a povedal mu: "Rabbi, pozri, figovník, ktorý si preklial, vyschol." 22 Ježiš im na to povedal: "Majte vieru v Boha. 23 Veru, hovorím vám: Keď niekto povie tomuto vrchu: "Zdvihni sa a hoď sa do mora," a vo svojom srdci nezapochybuje, ale uverí, že sa stane, čo povedal, stane sa mu to. 24 Preto vám hovorím: Verte, že všetko, o čo v modlitbe prosíte, ste už dostali, a budete to mať. 25 A keď vstanete modliť sa, odpustite, ak máte niečo proti niekomu, aby aj vám váš Otec, ktorý je na nebesiach, odpustil vaše hriechy." ( 26 Ale ak vy neodpustíte ľuďom, ani váš Otec neodpustí vaše hriechy.) Takze ak knaz na sv. omsi uveri tomu, ze pri premienani sa do Eucharistie dostane zivy Pan Jezis Kristus a vo svojom srdci nezapochybuje, ale uveri, ze sa stane, co povedal, stane sa mu to.
Bohu skutocne nic nie je nemozne. Okrem toho Boh je vsadepritomny, ale tam, kde je viera, je obzvlast pritomny, lebo tam, kde je viera, tam moze konat, a tam, kde nie je, tak tam je len obycajnym divakom.
Boh je laska. Tam, kde nie je laska medzi druhymi pritomna, tak tam ani Boh nie je pritomny, aj ked On je vsade a zase tam, kde: citácia: Evanjelium podľa Matúša - kapitola 18 19 A zasa vám hovorím: Ak budú dvaja z vás na zemi jednomyseľne prosiť o čokoľvek, dostanú to od môjho Otca, ktorý je na nebesiach. 20 Lebo kde sú dvaja alebo traja zhromaždení v mojom mene, tam som ja medzi nimi."
Takze opakovane varovanie pre nas vsetkych: citácia: Koki, dobre si napisal, ked si tu uviedol tento text z Biblie: citácia: Tít 3, 9-11 9 Vyhýbaj sa hlúpym otázkam, rodokmeňom, svárom a hádkam o zákon, lebo sú neužitočné a márne. 10 Bludárovi sa po prvom a druhom napomenutí vyhýbaj. 11 Veď vieš, že takýto je prevrátený, hreší a odsudzuje sám seba.
Vsetka slava patri Bohu. Je to na Jeho oslavu a na ukazanie toho, ze On je Pravda a ze kazdy, kto pravdu hlada, ju aj najde, lebo kazdy, kto hlada, nachadza. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 január 2014 : 16:11:34
|
Odpovedal som na vase otazky. Teraz odpovedzte vy nam, preco klamete, ak hovorite, ze v Biblii nie je rec o Kristovej Cirkvi!
Precitajte si toto:
citácia: citácia: ANelogicke... len Vas klamu a je toho viac ako dost... Pôvodne zaslal Krestan111 - 21 január 2014 : 00:37:22 Krestan pri vsetkej ucte k Vam ja by som sa chcel opýtať prečo vo vašom spoločenstve nelogicky prekrucaju verš a tak Vas klamu Ty si Peter a na tejto skale si postavim svoju cirkev, že tou sklalou je Ježiš alebo viere ked grecke zameno hovori jasne ze tou skalou je Peter. Preco vo vasom spolocenstve ked mam pouzit vasu retoriku hovoria nebiblicke bludy ze povodna cirkev sa skazila a ta skazena cirekv je rkc ked v Biblii sa pise ze cirkev pekelne brany nepremozu mt 16 - 18 a ze Jezios je s nami az do skonania sveta Mt 28-20 Pôvodne zaslal Gregorius - 21 január 2014 : 13:41:57 a tvoja reakcia na to:
citácia: to zalezi na aku cirkev vobec narazas... lebo Ti nerozumiem o com pises... Pôvodne zaslal Krestan111 - 21 január 2014 : 14:18:53 o co Vam ide?
a
citácia: spolocenstvo kde chodite, v ktorom prijimate jeho nazory, ciastocne viem naco narazate, vy tvrdite ze Jezis nechcel nijaku cirkev zalozit a ze cirkev je neviditelna a ze si vystacite sam s Bibloi Ale preco Vas klamu vo Vasom spolocenstve alebo vy sam seba a nepovedia Vam ze Jezis chcel zalozit cirkev ...ved povedal na tejto skale si vystavim cirkev MT 16 - 18ze cirkev ma autoritu a nie je to len nejake spolocenstvo veriacih .... ved Jezis povedal Mt 18 - 17 Keby ani ich nepočúvol, povedz to cirkvi. A keby ani cirkev nechcel poslúchnuť, nech ti je ako pohan a mýtnik. -ze cirkev a nie Biblia je oporou pravdy 1 Tim 3-15 -ze Biblia nepripusta sukromny vyklad 2 Petr 1 -20 a prekrucanie Biblie je len vlastnu skodu 2 Petr 3 - 16 - ze cirkev je viditelna Mat 5 - 14 Vy ste svetlo sveta. Mesto postavené na návrší sa nedá ukryť. Pôvodne zaslal Gregorius - 21 január 2014 : 14:29:36 a odpovedzte na to!
Znova sa pytam: O co Vam ide?!
Koki tu uviedol 1 text z Biblie a znova ho tu davam do pozornosti pre nas vsetkych: citácia: Tít 3, 9-11 9 Vyhýbaj sa hlúpym otázkam, rodokmeňom, svárom a hádkam o zákon, lebo sú neužitočné a márne. 10 Bludárovi sa po prvom a druhom napomenutí vyhýbaj. 11 Veď vieš, že takýto je prevrátený, hreší a odsudzuje sám seba. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 január 2014 : 17:03:45
|
citácia: Podla toho, aku vieru ma knaz, tolko milosti dostanu ludia pri prijimani eucharistie. Vy si zjavne neuvedomujete ako týmto niekomu nahrávate, viď tu: http://www.kredo.sk/bforum/topic.asp?TOPIC_ID=3363&whichpage=1
A to kto a koľko milostí dostáva neviete vôbec kvantifikovať lebo na to neexistuje žiadne merítko a vie to len Boh. Ak dôjde k platnému premeneniu (tu by sa dalo o všeličom diskutovať viď link hore) tak spomínané milosti sú spojené s vierou prijímajúceho a nie hľbkou kňazovej viery. Ľahko by sa totiž mohlo stať (aj sa stalo), že samotný kňaz má pri premieňaní pochybnosti rôznej úrovne, čo by sa podľa Vás malo prenášať aj na nič netušiach prijímajúcich, čo asi uznáte, že je nezmysel. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 január 2014 : 17:06:51
|
gregorius. on ma inu bibliu s inym znenim. a pochybujem ze je vobec ekumenicka. a pochybujem aj to ze vobec bibliu cital. mne to tu pripada ako na kurze biblickej antirkc propagandy. proste vytrhnute citaty z kontextu, okorenene antirkc poznámkami. akákoľvek reakcia zbytočná, keby mu šlo o diskusiu tak by určite reagoval inak. určite by si prečítal čo niekto píše a určite by nehľadal zadrapku v každom prispevku. |
morituri te salutant |
Počet príspevkov: 337 ~
Člen od: 15 december 2011 ~
Posledná návšteva: 30 marec 2015
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 január 2014 : 17:31:23
|
to odkial beriete taku kravinu ze nechcel zalozit cirkev??? je jasne ze ju zalozit chcel a jeho ucednici tak aj urobili... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 január 2014 : 17:35:31
|
|
|
Odoslaný - 21 január 2014 : 17:39:09
|
citácia: je jasne ze ju zalozit chcel a jeho ucednici tak aj urobili... Pôvodne zaslal Krestan111 - 21 január 2014 : 17:31:23 a preco Vam potom nie je jasne ze ucenie tej cirvki sa nikdy neskazilo, kedze Jezis povedal ze da ucennikom ducha pravdy a ze ta cirkev ktoru Jezis zalozil trva dodnes a zveme ju katolicka cirkev a ze ostatne cirkve si zalozili ludia pravoslavnu Fotius a protestantov odstartoval Luther |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
|