|
Odoslaný - 17 január 2014 : 16:28:31
|
Prišiel si sem diskutovať alebo rýpať? Lebo zatiaľ mám pocit, že si len dokazuješ akého ho máš veľkého. Sorry za vyjadrenie. Ale prezentácia toho čo si sa tam u vás v spoločenstve naučil ti ide zatiaľ dobre Vieš aj niečo iné, alebo budeš neustále sa hrať ná politickú debatu "som v tej správnej strane a vy ostatní ste smejdi"'?
|
morituri te salutant |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 337 ~
Člen od: 15 december 2011 ~
Posledná návšteva: 30 marec 2015
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 január 2014 : 19:01:04
|
a to ste este nezistili, ze ide o praveho nefalsovaneho trolla? |
povodny GUEST635
He will learn... no king rules forever... |
Počet príspevkov: 2291 ~
Člen od: 16 november 2010 ~
Posledná návšteva: 04 február 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 január 2014 : 19:07:32
|
vacsina to uz zistila ela |
|
|
|
Odoslaný - 17 január 2014 : 20:31:30
|
ja som to zistil. už v prvom prispevku. len ti iniciativni experti asi ešte ee. |
morituri te salutant |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 január 2014 : 20:46:06
|
|
|
Odoslaný - 17 január 2014 : 21:05:36
|
keby som mal moznost prispevku v teme ktorom zacal odhalil by som ho po piatom prispevku
jeho taktika a chronologia bola cisto trollska
1. predstieral hlupacika a"nevinne" sa opytal: "Dobry den, chcel by som sa Vas opytat ako si vysvetlujete 10toro? Na internete je popisanych plno vysvetleni ale nerozumiem ani jednemu z nich... dakujem za odpoved :)" 2. potom si chcel dat od vas akoze otvorit oci 3. nerozumel 1. prikazaniu (udajne je krestan) 4. potom si pomylil 10 prikazani so 7mimi hriechmi 5. potom prisla otazka, ktora odhalila trolla "a preco sa chodite modlit v nedelu, ked v biblii je napisana sobota?" 6. a nakonec vam zacal kazat aby ste otvorili oci, aj ked v jeho druhom prispevku tvrdil ze je on sam slepy
kto uz len moze byt mensi troll nez tento "krestan"? |
povodny GUEST635
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 január 2014 : 21:32:56
|
|
|
Odoslaný - 17 január 2014 : 22:17:02
|
citácia: Atď, poznáš to... Dám za to ruku do ohňa že on nie je troll. Pôvodne zaslal Koki - 17 január 2014 : 21:32:56 ja obe ze je |
povodny GUEST635
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 január 2014 : 07:56:05
|
keďže definíciu trolla neovládam, hoci ju tu už naix spomínal tak do ohňa ruku dávať nebudem ale: 1. neprišiel diskutovať ale propagovať protestantizmus. 2. už v prvej otázke bolo vidieť že jeho nevedomosť je hraná plus zrazu ako 3. preskakuje z jedného bodu diskusie na druhy 4. uráža toho kto patrí k rkc, alebo čo s rkc súvisí 5. |
morituri te salutant |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 január 2014 : 08:55:53
|
Jezis nam dal priklad ako sa mame zachovavat aj k takymto ludom: citácia: Evanjelium podľa Matúša - kapitola 18 15 Keď sa tvoj brat prehreší proti tebe, choď a napomeň ho medzi štyrmi očami. Ak ťa počúvne, získal si svojho brata. 16 Ak ťa nepočúvne, priber si ešte jedného alebo dvoch, aby bola každá výpoveď potvrdená ústami dvoch alebo troch svedkov. 17 Keby ani ich nepočúvol, povedz to cirkvi. A keby ani cirkev nechcel poslúchnuť, nech ti je ako pohan a mýtnik. 18 Veru, hovorím vám: Čo zviažete na zemi, bude zviazané v nebi, a čo rozviažete na zemi, bude rozviazané v nebi. 19 A zasa vám hovorím: Ak budú dvaja z vás na zemi jednomyseľne prosiť o čokoľvek, dostanú to od môjho Otca, ktorý je na nebesiach. 20 Lebo kde sú dvaja alebo traja zhromaždení v mojom mene, tam som ja medzi nimi." 21 Vtedy k nemu pristúpil Peter a povedal mu: "Pane, koľko ráz mám odpustiť svojmu bratovi, keď sa proti mne prehreší? Azda sedem ráz?" 22 Ježiš mu odpovedal: "Hovorím ti: Nie sedem ráz, ale sedemdesiatsedem ráz. V tej dobe znamenalo 7 raz nieco ako "nekonecny" pocet a 77 "nadnekonecny" pocet - ved to poznate - to nase vyjadrovanie - my ludia sme taki, ze zvykneme zvelicovat a tak sa rodia zbytocne hadky a konflikty, lebo su vyvolane na zaklade tych dodatkov, ktore nie su pravdive.
Ja si uz na to davam velmi velky pozor a snazim sa vyjadrovat presne, aby to bolo presne.
Zvycajne ak niekto nieco chce, tak mu to treba dat, vsetko v medziach Bozieho zakona a ak nieco chce a zaroven to nechce, treba mu to vysvetlit, ze my mu jeho myslienky citat nedokazeme a ak nepovie jasne zretelne a zrozumitelne, co vlastne chce, tak: ak chce niekto mudru odpoved, musi sa opytat ako? Mudro!
Podla toho kto chce aku odpoved, tak sa aj musi opytat.
A treba si uvedomit - ze k ludom sa treba spravat rovnako za kazdych okolnosti, lebo: netreba sa spravat k ludom milo, len ked nieco od nich chceme, ale aj vtedy, ked uz je po vsetkom a aj pred tym nez by sme od toho cloveka nieco chceli.
Ja som sa stretol aj s takymito ludmi, ktori nieco chceli a spravali sa tak odpudzujuco, ze sami si nieco pytali a zaroven to odmietali tym svojim spravanim.
Tak som im to pekne vysvetlil - ze ak nieco chcu, tak to dostanu len vtedy, ked mi povedia presne, co chcu, lebo ja im ich myslienky citat nedokazem.
A ak bola chyba u mna, otvorene som povedal - ze nie kazdy je mudry, nie kazdy je rozumny, sikovny, nie kazdemu to dojde hned, takze ak niekto nieco odo mna chce, musi sa so mnou rozpravat tak, aby som tomu pochopil, a preco? Lebo ten clovek chce, aby som to pochopil, tak nech mi to teda poda takym stylom, aby som to pochopil.
U tych chapavych a mudrych ludoch som sa stretol s pozitivnymi skusenostami a s radostou mi to vsetko povedali a zase su aj ludia, ktori si nechcu priznat chybu a dokonca utocia aj vtedy, ak ja sam sa pred nimi ponizim, takymto ludom ide vyslovene len o utok a ludi treba respektovat, lebo ak ich Boh respektuje, preco ich potom nerespektujeme my?
Takze ak raz niekto nieco nechce, tak to proste nechce, a treba to respektovat, treba mu to povedat takemuto clovekovi medzi 4 ocami - chces nieco? Ak nie, preco tu potom si? A este som sa nestretol s takym pripadom, ktory by sa nedal vyriesit, a aj ked by som sa s takym stretol, tak ti ludia cim dalej, tym viac sa sami predomnou strapnovali a sami citili, ze konaju zle, a cim viac toto citili, tak mali na vyber - budu pokracovat v zlom pristupe alebo pouziju dobry pristup.
A ti, ktori by pouzili zly pristup, tak sami by sa usvedcili tym svojim spravanim cim dalej, tym viac. Takze ked to tu tak pisem, aj s takymto pripadom som sa nakoniec stretol - kazdy dostane to, co si zvoli, kto si co vyberie, to bude mat.
A ak niekto chce, aby mu bolo odpustene, treba preto aj nieco urobit - treba sa modlit za toho cloveka, aby dokazal odpustit a vo svojom vnutri, sa strachovat, ci odpusti alebo nie. Treba proste konat. Taketo veci tu netreba vysvetlovat, to by sme mali my sami automaticky vediet, co vsetko mame robit v jednotlivych situaciach, zial, niektorym ludom to nedochadza a vsetko to, co by malo byt medzi nami ludmi samozrejmostou, tak su veci, ktore aj napriek tomu, ze by som ich hovorit nemal, ich musim povedat, ked si to ti ludia pytaju.
1 sväta zena z jej zivotopisu - uz neviem presne ktora to bola, asi sv. Faustina Kowalska - ze 1 zena sa raz hnevala na tu druhu, ze je chora v posteli a ze sa ludia o nu staraju a ziarlila na nu ci co, a ked jej Faustina povedala, ze nech sa skusi vcitit do koze tej trpiacej a tak - ze to je normalne a ludske a ze aj ona by sa tak spravala, ked by bol niekto chory a ze jej by to tiez nevadilo ak by bola chora - nieco v tom zmysle. A potom sa prestala hnevat a ziarlit alebo co mala proti tej chorej sestre.
Ale toto nestaci! Treba sa aj chytat za hlavu, ze co sme to robili. Nestaci len povedat obycajne aha a ist dalej, treba sa aj zamyslat nad tym, aki sme hlupi, ubohi a zlomyselni. Treba sa nad sebou stale a ustavicne a nonstop zamyslat, aki sme my uboziaci.
Ja ked som videl vsetko to chovanie od roznych ludi, tak s takou nenavistou som odmietol to zlo, uplne som to od seba odhodil a teraz si uz davam pozor na to, aby som sa nespraval tak, ako tito ludia.
Treba si navzajom davat pekne priklady a navzajom si pomahat a radit si a poucat sa, takze toto nech je varovanim pre nas vsetkych.
Boh sa o nas vzorne a laskyplne stara, sledujte: Bohu na nas zalezi a chce nas vyliecit: citácia: List Hebrejom #8722; Hebr 12, 4-7. 11-15 Koho Pán miluje, toho tresce
Bratia, v boji proti hriechu ste ešte neodporovali až do krvi. A zabudli ste na povzbudenie, ktoré sa vám prihovára ako synom: „Syn môj, nepohŕdaj Pánovou výchovou, ani neklesaj, keď ťa on karhá. Lebo koho Pán miluje, toho tresce, a šľahá každého, koho prijíma za syna.“
Je na vašu nápravu, čo znášate. Boh s vami zaobchádza ako so synmi. A ktorého syna by otec nekarhal?
Pravda, každá výchova v prítomnosti sa nezdá radostná, ale krušná; neskôr však prináša upokojujúce ovocie spravodlivosti tým, ktorých ona vycvičila.
Preto vzpružte ochabnuté ruky a podlomené kolená! A vaše nohy nech kráčajú rovno, aby sa to, čo je chromé, nevykĺbilo, ale skôr aby sa uzdravilo.
Usilujte sa o pokoj so všetkými a o svätosť, bez ktorej nik neuvidí Pána. Dbajte na to, aby nik nepremeškal Božiu milosť; aby nevyrazil nejaký koreň horkosti a nevyvolal zmätok a nenakazil mnohých. |
Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. † |
Počet príspevkov: 1456 ~
Člen od: 18 august 2012 ~
Posledná návšteva: 19 jún 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 január 2014 : 09:22:50
|
"Troll Ďalším podobným pojmom je troll, pre ktorého je typické provokovanie pri zasielaní príspevkov. Kým flamer môže jednoducho len agresívne obhajovať kontroverzné názory, účelom príspevkov trolla je vyvolať reakciu online komunity, alebo diskusiu nejako rozvrátiť. Troll sa pritom obvykle s názormi vo svojom príspevku vôbec neidentifikuje. Obvyklou formou trollingu je zasielanie príspevkov celkom nesúvisiacich s témou diskusie (off-topic), vulgarít, politických vyjadrení, argumentov s očividnou faktickou chybou a podobne.
Trollhunter Na provokáciu trolla obyčajne reaguje niektorý účastník diskusie, ktorý sa domnieva, že „toto nie je možné nechať bez odozvy“. V anglickom prostredí aj pre túto funkciu v diskusii existuje špecifické označenie trollhunter – lovec trollov. V horšom prípade má jeho príspevok sám podobu flamu a konflikt sa môže ďalej rozrastať.
Don't feed the trolls! Ďalším typom reakcie je „toto je najlepšie ignorovať“ – podľa tohto názoru ak bude komunita trolla ignorovať, prestane ho jeho činnosť baviť. V angličtine pre vyjadrenie tohto postoja existuje niekoľko ustálených porekadiel, napríklad Don't feed the trolls! – Doslova nekŕmte trollov – význam je: nerobte to, čo troll chce (t. j. rozhorčené reakcie) YHBT. YHL. HAND. – You have been trolled. You have lost. Have a nice day. – Doslova Boli ste trollovaný. Prehrali ste. Užite si to. Používa sa ako odpoveď na príspevok lovca trollov, ktorý sa dal vyprovokovať k reakcii"
[WIKI] |
http://3.bp.blogspot.com/-MS5eDahIO_I/UmP7f9TWfgI/AAAAAAAABlI/0zivFGVFL1c/s1600/fanoa%25C3%25B1odelafe_cl.jpg |
Počet príspevkov: 1460 ~
Člen od: 14 september 2013 ~
Posledná návšteva: 25 marec 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 január 2014 : 11:47:53
|
Koki, ale ignorovat ludi je zle. Nemali by sme to robit. Ved ak si niekto nieco pyta, tak by to mal aj dostat, no nie?
Ved ak niekto nieco chce, tak mu to treba dat. Ludi treba respektovat. Treba sa opytat cloveka, co chce, a ked zacne chciet a nechciet zaroven, treba sa ho potom opytat, preco tu potom prisiel k vam, ak sa od vas nic nechce dozvediet, a ak potom povie, ze preto, aby na vas zautocil, tak on sam bude velmi dobre vediet (vedel to aj predtym), ze kona nespravne a zle. A cim viac takyto clovek bude hovorit, tym viac sa bude odsudzovat a netreba takymto ludom v tom branit, a preco? Lebo sami si to pytaju, a nech ti ludia nehovoria, ze nie, ak je to tak, preco potom klamu? (len ak klamu)
Su aj taki, ktori si to priznaju - vacsinou az casom. A to je dobre. Boh ma zaujem aj o takychto ludi - aj ich chce vyliecit, aj oni su len ludia.
Takze treba s kazdym 1 clovekom komunikovat takto: citácia: Evanjelium podľa Matúša - kapitola 18 15 Keď sa tvoj brat prehreší proti tebe, choď a napomeň ho medzi štyrmi očami. Ak ťa počúvne, získal si svojho brata. 16 Ak ťa nepočúvne, priber si ešte jedného alebo dvoch, aby bola každá výpoveď potvrdená ústami dvoch alebo troch svedkov. 17 Keby ani ich nepočúvol, povedz to cirkvi. A keby ani cirkev nechcel poslúchnuť, nech ti je ako pohan a mýtnik. 18 Veru, hovorím vám: Čo zviažete na zemi, bude zviazané v nebi, a čo rozviažete na zemi, bude rozviazané v nebi. 19 A zasa vám hovorím: Ak budú dvaja z vás na zemi jednomyseľne prosiť o čokoľvek, dostanú to od môjho Otca, ktorý je na nebesiach. 20 Lebo kde sú dvaja alebo traja zhromaždení v mojom mene, tam som ja medzi nimi." 21 Vtedy k nemu pristúpil Peter a povedal mu: "Pane, koľko ráz mám odpustiť svojmu bratovi, keď sa proti mne prehreší? Azda sedem ráz?" 22 Ježiš mu odpovedal: "Hovorím ti: Nie sedem ráz, ale sedemdesiatsedem ráz. To hovorim z vlastnej skusenosti. A preco tak reagujem? Lebo som sa nechal poucit sa Bohom prostrednictvom roznych veci zo zivota, aj prostrednictvom Biblie.
Jezis Kristus neprisiel na svet, aby ho odsudil. On tu prisiel na to, aby ho spasil. Ved lekara nepotrebuju zdravi, ale chori. Lekara nepotrebuju spravodlivi, ale hriesnici.
V Biblii je napisane, ze vsetci sme hriesni. Ze uz hriesneho nas pocali nase mamy. |
Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. † |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 január 2014 : 12:15:31
|
|
|
Odoslaný - 18 január 2014 : 13:17:07
|
sincinety. nie je ignorancia ako ignorancia. stále ti zostáva modlitba ako prejav lásky. :)
btw. ak niekto uráža Pannu Máriu, cirkev, pápeža, svätých a hlavne Pána, Boha len ná základe tvojej reakcie tak máš rovnaký hriech ako keby si ty sám osobne to robil. Volá sa to cudzí hriech. Hoci ho spáchal niekto druhý, zodpovednosť nesieš ty sám. Preto treba vedieť kedy zareagovať a hlavne ako. |
morituri te salutant |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 január 2014 : 20:10:28
|
thorath, to len vtedy, ked by som mu zasiahol do jeho slobody.
Pozri sa do Biblie na vsetko to, co urobil Jezis Kristus - On to vsetko robil tak, aby to bolo prirodzene, lebo Boh miluje prirodzenost a nenavidi neprirodzenost.
Boh nikomu do slobody neskace a respektuje slobodu, ktoru nam dal, aj ked je to neviem ako casto na skodu, ale spravodlivost musi byt.
Takze Jezis nezhresil tym, ze druhi zhresili kvoli Nemu. Lebo On druhym nezsahahoval do ich slobody, ale ak niekto nieco chcel, tak to uz by bol hriech, ak by im to nepovedal a mohli by sa na to vyhovorit a Boh nenavidi nespravodlivost, preto je v Biblii napisane: citácia: Evanjelium podľa Matúša - kapitola 19 16 Tu k nemu ktosi pristúpil a pýtal sa ho: "Učiteľ, čo dobré mám robiť, aby som mal večný život?" On mu povedal: 17 "Prečo sa ma pýtaš na dobré? Len jeden je dobrý. Ale ak chceš vojsť do života, zachovávaj prikázania!" 18 On sa ho opýtal: "Ktoré?" Ježiš odpovedal: "Nezabiješ! Nescudzoložíš! Nepokradneš! Nebudeš krivo svedčiť! 19 Cti otca i matku a milovať budeš svojho blížneho ako seba samého!" 20 Mladík mu povedal: "Toto všetko som zachovával. Čo mi ešte chýba?" 21 Ježiš mu vravel: "Ak chceš byť dokonalý, choď, predaj, čo máš, rozdaj chudobným a budeš mať poklad v nebi. Potom príď a nasleduj ma!" 22 Keď mladík počul toto slovo, odišiel smutný, lebo mal veľký majetok. 23 A Ježiš povedal svojim učeníkom: "Veru, hovorím vám: Bohatý ťažko vojde do nebeského kráľovstva. 24 Ba hovorím vám: Ľahšie je ťave prejsť cez ucho ihly, ako boháčovi vojsť do Božieho kráľovstva." 25 Keď to učeníci počuli, veľmi sa divili a hovorili: "Kto potom môže byť spasený?" 26 Ježiš sa na nich zahľadel a povedal im: "Ľuďom je to nemožné, ale Bohu je všetko možné." 27 Vtedy mu Peter povedal: "Pozri, my sme opustili všetko a išli sme za tebou. Čo z toho teda budeme mať?" 28 Ježiš im povedal: "Veru, hovorím vám: Pri obnovení sveta, keď Syn človeka zasadne na trón svojej slávy, aj vy, čo ste išli za mnou, zasadnete na dvanásť trónov a budete súdiť dvanásť kmeňov Izraela. 29 A každý, kto pre moje meno opustí domy alebo bratov a sestry alebo otca a matku alebo deti alebo polia, dostane stonásobne viac a bude dedičom večného života. 30 A mnohí prví budú poslednými a poslední prvými.
Treba sa ucit od Jezisa - ja som sa vdaka Nemu naucil komunikovat s ludmi a nezasahovat im do ich slobody a pomahat im a priatelsky sa s nimi rozpravat bez konfliktov.
Hovori sa, zevraj so zenou sa neda dohodnut. Ja som sa s nou dohodol. Bohu nie je nic nemozne. A ako sa to stalo? Jednoducho tak, ze som jej nezasahoval do jej slobody.
V Biblii je navod na to, ako vytiahnut clovekovi smietku z oka: citácia: Evanjelium podľa Matúša 7 1 Nesúďte, aby ste neboli súdení; 2 lebo akým súdom súdite vy, takým budete súdení, a akou mierou meriate vy, takou bude vám namerané.
Prečo vidíš smietku v oku svojho brata, a vo vlastnom oku brvno nezbadáš? Alebo ako môžeš povedať svojmu bratovi: "Dovoľ, vyberiem ti smietku z oka" - a ty máš v oku brvno?! Pokrytec, vyhoď najprv brvno zo svojho oka! Potom budeš vidieť a budeš môcť vybrať smietku z oka svojho brata. my ju tomu cloveku vytiahnut nemozeme, ale mozeme mu ukazat nase skutky a potom je len na nom, ci sa z toho pouci a vyberie si tu smietku z oka alebo nie. A ak nie, tak: citácia: Evanjelium podľa Matúša - kapitola 18 15 Keď sa tvoj brat prehreší proti tebe, choď a napomeň ho medzi štyrmi očami. Ak ťa počúvne, získal si svojho brata. 16 Ak ťa nepočúvne, priber si ešte jedného alebo dvoch, aby bola každá výpoveď potvrdená ústami dvoch alebo troch svedkov. 17 Keby ani ich nepočúvol, povedz to cirkvi. A keby ani cirkev nechcel poslúchnuť, nech ti je ako pohan a mýtnik. 18 Veru, hovorím vám: Čo zviažete na zemi, bude zviazané v nebi, a čo rozviažete na zemi, bude rozviazané v nebi. 19 A zasa vám hovorím: Ak budú dvaja z vás na zemi jednomyseľne prosiť o čokoľvek, dostanú to od môjho Otca, ktorý je na nebesiach. 20 Lebo kde sú dvaja alebo traja zhromaždení v mojom mene, tam som ja medzi nimi." 21 Vtedy k nemu pristúpil Peter a povedal mu: "Pane, koľko ráz mám odpustiť svojmu bratovi, keď sa proti mne prehreší? Azda sedem ráz?" 22 Ježiš mu odpovedal: "Hovorím ti: Nie sedem ráz, ale sedemdesiatsedem ráz. Takze potom treba takehoto cloveka ignorovat. A preco? Lebo by si to sam vypytal, ak by si to vypytal. A netreba ludom zasahovat do ich slobody, treba ju respektovat, lebo ked ju respektuje Boh, preco ju potom nerespektujeme my?
Ja ked som si to uvedomil po tom vsetkom, tak som sa zmenil. Bez Boha sa neda nic. Je to vsetko od Neho a my sme len Jeho nastrojmi z lasky k Nemu, lebo On to tak chce.
Boh je Bohom na to, aby bol Boh a => treba to respektovat.
S tou zenou by som sa nebol dohodol, ked by neexistovalo svedomie - Bozi hlas v nas. Lebo to Boh v nas nam hovori, co je spravne a co nie a ak by sme nemali v sebe tento Bozi hlas, tak by to bolo nespravodlive, kazdy by sa mohol vyhovarat, a Boh to zariadil tak, aby to bolo spravodlive, aby kazdy vedel, za co to vsetko ma, co ma a v com treba pokracovat a co treba odstranit.
Takze toto je svedectvo - ze ak by nebolo v kazdom 1 cloveku svedomie, nebolo by mozne odobrat smietku z oka blizneho cloveka.
=> Boh je Zivy, On skutocne existuje. Lebo este som nevidel cloveka, ktory by sam sebe nieco vycital. Väcsinou to robi Boh prostrednictvom svedomia v nas.
No zamyslime sa nad tymi vycitkami - su nase? Su od nas? Ak ano, mohli by sme ich stisit, ale su situacie, v ktorych to nejde a => to nie je nas hlas ale Bozi hlas - je to Bozi hlas v nas, ktory nas vychovava. †
Bohu na nas zalezi. Boh sa o nas vzorne a laskyplne stara, sledujte: citácia: List Hebrejom #8722; Hebr 12, 4-7. 11-15 Koho Pán miluje, toho tresce
Bratia, v boji proti hriechu ste ešte neodporovali až do krvi. A zabudli ste na povzbudenie, ktoré sa vám prihovára ako synom: „Syn môj, nepohŕdaj Pánovou výchovou, ani neklesaj, keď ťa on karhá. Lebo koho Pán miluje, toho tresce, a šľahá každého, koho prijíma za syna.“
Je na vašu nápravu, čo znášate. Boh s vami zaobchádza ako so synmi. A ktorého syna by otec nekarhal?
Pravda, každá výchova v prítomnosti sa nezdá radostná, ale krušná; neskôr však prináša upokojujúce ovocie spravodlivosti tým, ktorých ona vycvičila.
Preto vzpružte ochabnuté ruky a podlomené kolená! A vaše nohy nech kráčajú rovno, aby sa to, čo je chromé, nevykĺbilo, ale skôr aby sa uzdravilo.
Usilujte sa o pokoj so všetkými a o svätosť, bez ktorej nik neuvidí Pána. Dbajte na to, aby nik nepremeškal Božiu milosť; aby nevyrazil nejaký koreň horkosti a nevyvolal zmätok a nenakazil mnohých.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 január 2014 : 23:52:59
|
http://www.youtube.com/watch?v=Otkg3zapa_8
to ze Vas je viacej ma netrapi :) len ma to naplna viaej duchom svatym bojovat proti tak hnustnej cirkvy ako je RKC... urazkami ktore ste tu napisali ma mozete len rozosmiat :)
RKC klame a furt klamat bude :)
tym ze ste zalozili temu s mojim nickom dava Satan len najavo ze prislo svetlo a preto sa bojite a recami ktore nedavaju zmysel sa chcete branit... ubohe :)
neprisiel som Vas sudit ale priniesol som Vam pravdu o tom kde zijete... medzi pokritcami a ludmi co si pravdu vymysleli a urobili z pravdy klamstvo... RKC je cista ohniva rieka... rozumny clovek brani rozumne... RKC sa obhana niecim co neexistuje...
teda este raz http://www.youtube.com/watch?v=Otkg3zapa_8
ked prijmete Jezisa Krista za svojho spasitela srdcom a nejakou hnustnou oblatkou ktora je porusenim 2heho Bozieho prikazania... zacne sa Vam otvarat skutocna pravda ako sa otvara ludom ktory z RKC odchadzaju...
p.s. http://www.youtube.com/watch?v=Otkg3zapa_8 |
Počet príspevkov: 56 ~
Člen od: 13 január 2014 ~
Posledná návšteva: 27 august 2015
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 január 2014 : 00:17:49
|
Ja nevraživosť vidím u zakladateľa témy thoraha a rovnako aj u teba krestan111. Nenávisť a zloba z teba len sála.
Obaja ste svojim správaním trochu mimo kresťanstva.
Veríš niečomu inému ako my katolíci. A my veríme niečomu inému než Ty. Ty si presvedčený, že sa mýlime, my sme presvedčení, že sa mýliš Ty. Ty nepresvedčíš nás, my nepresvedčíme teba. A čo teraz? Budeme si nadávať?
Ja som Ježiša prijal srdcom, nadovšetko ho milujem. Zdá sa, že Ty ho tiež miluješ. Obaja ho milujeme.
|
Počet príspevkov: 77 ~
Člen od: 19 január 2014 ~
Posledná návšteva: 04 júl 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 január 2014 : 02:31:21
|
|
|
Odoslaný - 20 január 2014 : 10:17:37
|
citácia: Ja som Ježiša prijal srdcom, nadovšetko ho milujem. Zdá sa, že Ty ho tiež miluješ. Obaja ho milujeme. Pôvodne zaslal rasimo - 20 január 2014 : 00:17:49 A take ste uz poculi, ze nie je mozne milovat niekoho, koho nepoznam? |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 január 2014 : 10:53:11
|
citácia: o ze Vas je viacej ma netrapi :) len ma to naplna viaej duchom svatym bojovat proti tak hnustnej cirkvy ako je RKC... urazkami ktore ste tu napisali ma mozete len rozosmiat :) Pôvodne zaslal Krestan111 - 19 január 2014 : 23:52:59 akym inym sposobom bojujes proti rkc okrem prazdneho tarania na diskusnom fore? |
povodny GUEST635
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 január 2014 : 17:41:10
|
ved je pisane ze ked sa bude v Jezisovom mene kazat budu ludia ktory ma budu vyhanat, nenavidiet a dokonca aj zabijat... vseto sa plni :) kebyze studujete o RKC pravdu pochopite... existuje 1000ky spovedi obratenych Katolikov ktori nasli pravdu a vsetko to co tliapu v kostoloch je blaznovstvo... :)
Ja som sem neprisiel z nenavistou :) len som prisiel zvastit pravdu :) v mene Jezisa Krista |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 január 2014 : 17:59:10
|
Ako chces zvatsit pravdu,ked sam Pravdu zabijas?Ved si nedokazal reagovat zmysluplne a jasne na jednoznacne otazky o tom Kto je Jezis,o tom,ze Katolicka Cirkev a papez z biskupmi ju viedli od sameho zaciatku,ako to dokazuju historicke listy,ktore napisal sv.Ignac v prvom storoci krestanstva,ked isiel do Rima.A v tych dalsich faktoch,ktore vyvracaju tvoj pomyleny pohlad by sa dalo pokracovat dlho,no u teba to je marne,lebo si zacykleny vo svojich bludoch a nie si schopny prijat svetlo Pravdy. |
Prichádzajte k Nemu,k živému kameňu,ktori ľudia síce zavrhli,ale pred Bohom je vyvolený a vzácny,a dajte sa vbudovať aj vy ako živé kamene do duchovného domu,do svätého kňazstva,aby ste prinášali duchovné obety,príjemné Bohu skrze Ježiša Krista. 1.Pt 2,4-5 |
Počet príspevkov: 1345 ~
Člen od: 30 november 2009 ~
Posledná návšteva: 26 august 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 január 2014 : 18:16:06
|
Niekolko krat som Ti dal odpoved kto je to Jezis skrz Bibliu... zakazdym iny vers no zmysel ten isty... neovladas Bibliu inak by si to vedel...
No jeden vers z Biblie vravi ze beda tomu kto bude klamat ludi o nebeskom kralovstve... a stale to RKC robi :) a ja pravdu nezvacujem len ju hlasim :) ci uz osobne alebo cez forum :) |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 január 2014 : 18:31:21
|
Ty si iba zacitoval,no v Biblii je viacero zásadne rozdielnych odpovedí na túto otázku.Ty si mi neodpovedal,ktorá odpoveď je úplná.
A o tých historických nevedomostiach ktoré si predviedol je škoda reči.
Možno by si bol prekvapený,ale temné stránky histórie KC mám preštudované dosť podrobne a to od prvotnej Cirkvi až po dnešok. |
Prichádzajte k Nemu,k živému kameňu,ktori ľudia síce zavrhli,ale pred Bohom je vyvolený a vzácny,a dajte sa vbudovať aj vy ako živé kamene do duchovného domu,do svätého kňazstva,aby ste prinášali duchovné obety,príjemné Bohu skrze Ježiša Krista. 1.Pt 2,4-5 |
Počet príspevkov: 1345 ~
Člen od: 30 november 2009 ~
Posledná návšteva: 26 august 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 január 2014 : 18:35:53
|
citácia: ved je pisane ze ked sa bude v Jezisovom mene kazat budu ludia ktory ma budu vyhanat, nenavidiet a dokonca aj zabijat... vseto sa plni :) Pôvodne zaslal Krestan111 - 20 január 2014 : 17:41:10 ja sa ta pytam jednoduchu otazku - akym sposobom bojujes (okrem tarania na fore) proti rkc? vies alebo nevies odpovedat bez vykrucania sa?
mimochodom to ze "kazatelov" vyhanaju a smeju sa na nich nie je tazke predpovedat - cim dlhsie budes otravovat s ponukanim svojej viery bez poziadania ci pozvania, tak tym vacsia sanca je, ze to ludi znechuti a obratia sa proti tebe |
povodny GUEST635
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 január 2014 : 19:01:06
|
guest. ono mu ide o to, že sa nás snaží nastvat. potom tu bude bloknuty a on medzi spoluveriacimi bude hrdina. tým sa utvrdi že on je ná správnej ceste a my tí hlúpi čo sme sa dali zviesť. proste samoúčelné mucenictvo. ak vieš kam mierim. si zober že mu ide o to byť misionarom ale trápia ho ľudia z rkc a nie neveriaci. tu ignorancia viac pomôže ako ban.
|
morituri te salutant |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|