|
Odoslaný - 22 marec 2014 : 15:11:48
|
|
|
Odoslaný - 22 marec 2014 : 15:19:54
|
citácia: inak by samozrejme vedel ze Jan z Kriza bol vyhlaseny za Ucitela Cirkvi, a to iste Alfonz Liguori Pôvodne zaslal mino - 21 marec 2014 : 19:49:41 Čím ale Cirkev stále nevylučuje, že v ich názoroch môže byť aj chyba a omyl. Takéto názory svätých nespadajú pod neomylnosť. A ani pod autoritu, akú majú pápeži.
citácia: mna nejaky Oravec nijako nezaujima Pôvodne zaslal mino - 19 marec 2014 : 07:24:49 Oravec by ťa zaujímať mal, lebo je ti názormi najbližšie. Mal by si ho požiadať o vysvetlenie. Je vraj klerik, takže tomu určite rozumie lepšie než Ty. Ak by si tu dal mne niečo proti, bleskovo by som ti to odpálkoval svojim modernizmom. Ale Oravec bude asi argumentovať len tradicionalizmom, preto Oravec by ťa mal zaujímať.
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 79 ~
Člen od: 10 január 2014 ~
Posledná návšteva: 22 marec 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 marec 2014 : 15:22:29
|
mino napísal:
citácia: ... pokoncilnej nekatolickej, vratane nekatolickeho KKC .... Pôvodne zaslal mino - 19 marec 2014 : 07:24:49
A Mato na to odpísal:
citácia: Ako jediny tu pritomny katolik mate jedinecnu sancu
Lol.. Takže ten, ktorý neuznáva naozajstný oficiálny Katechizmus Katolíckej Cirkvi, vydaný naozajstnou oficiálnou Katolíckou Cirkvou, je vraj jediný katolík.
Je niekoľko siekt, ktoré sa vydávajú za pravú katolícku cirkev a tvrdia, že sú jediní praví katolíci a že tá skutočná (tá Vatikánska a pápežská) je nekatolícka a falošná. Ale nech si nekatolíckym volajú čo len chcú, Ta naozaj pravá Cirkev má stále hlavné sídlo vo Vatikáne a tam ma i svojho pápeža, a ten Katechizmus (KKC) je niečo z toho mála, čo je tu naozaj od Nej. A od pravého pápeža Jána Pavla II.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 marec 2014 : 15:40:13
|
citácia: pre derek-a:citácia: sinceretly, veľmi pekne ťa prosím, kde si čítal, alebo videl toto, čo píšeš: citácia: Z vypovede 1 cloveka, ktory bol v Nebi - sledujte: Boli tam neskutocne nadherne kvety - popisoval, a ze sa na ne pozrel a v mysli im povedal, ze ake su uzasne a nadherne a neskutocne krasne a velmi pekne a ze tie kvety sa mu odvdacili a ze sa nanho pozreli a zaligotali sa alebo nieco takeho, ze mu tym podakovali a ukazali mu este viac tej krasy alebo nieco takeho - proste zareagovali na jeho dobre slova. Pôvodne zaslal sinceretly - 08 marec 2014 : 08:10:49 Tiež by som si to rád prečítal, alebo pozrel. Pôvodne zaslal derek - 21 marec 2014 : 14:23:20 Cital som to vo formate .pdf, lenze to uz neexistuje, ale je to aj tu: citácia: ma to 13 casti. Nazov tej knihy je Percy Collett: PĚT A PŮL DNE V NEBI. Pôvodne zaslal sinceretly - 21 marec 2014 : 17:33:29
Sto krát ďakujem
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 marec 2014 : 15:51:15
|
|
|
Odoslaný - 22 marec 2014 : 18:32:01
|
citácia: Saxsax, nestojí za to hnevať sa. Napadlo ma ako potom vyjadriť tú skutočnosť, že Syn vychádza z Otca podobne ako slová z človeka. A čo chcel povedať Ježiš tým že Otec je väčší ako ja? Atď. Naozaj nie je ľahké vystihnúť trojičný vzťah, snažli sa o to aj väčší myslitelia než sme my. Tak sa nad našu obmedzenosť povznes... Pôvodne zaslal Koki - 22 marec 2014 : 15:11:48
nemam sa preco hnevat, ved co uz ja mozem o tom vediet, ked to nevedia sami veriaci
ja som len tlmocil katolicku vieru, ziadne svoje vyplody nebodaj
|
„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „ |
Počet príspevkov: 2129 ~
Člen od: 10 september 2009 ~
Posledná návšteva: 25 august 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 marec 2014 : 20:39:02
|
citácia: Evanjelium podľa Jána - kapitola 14 1 Nech sa vám srdce nevzrušuje! Veríte v Boha, verte aj vo mňa. 2 V dome môjho Otca je mnoho príbytkov. Keby to tak nebolo bol by som vám povedal, že vám idem pripraviť miesto?! 3 Keď odídem a pripravím vám miesto, zasa prídem a vezmem vás k sebe, aby ste aj vy boli tam, kde som ja. 4 A cestu, kam idem, poznáte." 5 Tomáš mu povedal: "Pane, nevieme, kam ideš. Akože môžeme poznať cestu?!" 6 Ježiš mu odpovedal: "Ja som cesta, pravda a život. Nik nepríde k Otcovi, iba cezo mňa. 7 Ak poznáte mňa, budete poznať aj môjho Otca. Už teraz ho poznáte a videli ste ho." 8 Filip sa ozval: "Pane, ukáž nám Otca a to nám postačí." 9 Ježiš mu vravel: "Filip, toľký čas som s vami a nepoznáš ma?! Kto vidí mňa, vidí Otca. Ako môžeš hovoriť: "Ukáž nám Otca?!" 10 Neveríš, že ja som v Otcovi a Otec vo mne? Slová, ktoré vám hovorím, nehovorím sám zo seba, ale Otec, ktorý ostáva vo mne, koná svoje skutky. 11 Verte mi, že ja som v Otcovi a Otec vo mne. Ak nie pre iné, aspoň pre tie skutky verte! 12 Veru, veru, hovorím vám: Aj ten, kto verí vo mňa, bude konať skutky, aké ja konám, ba bude konať ešte väčšie, lebo ja idem k Otcovi. citácia: Evanjelium podľa Jána - kapitola 14 1 Nech sa vám srdce nevzrušuje! Veríte v Boha, verte aj vo mňa. 2 V dome môjho Otca je mnoho príbytkov. Keby to tak nebolo bol by som vám povedal, že vám idem pripraviť miesto?! 3 Keď odídem a pripravím vám miesto, zasa prídem a vezmem vás k sebe, aby ste aj vy boli tam, kde som ja. 4 A cestu, kam idem, poznáte." 5 Tomáš mu povedal: "Pane, nevieme, kam ideš. Akože môžeme poznať cestu?!" 6 Ježiš mu odpovedal: "Ja som cesta, pravda a život. Nik nepríde k Otcovi, iba cezo mňa. 7 Ak poznáte mňa, budete poznať aj môjho Otca. Už teraz ho poznáte a videli ste ho." 8 Filip sa ozval: "Pane, ukáž nám Otca a to nám postačí." 9 Ježiš mu vravel: "Filip, toľký čas som s vami a nepoznáš ma?! Kto vidí mňa, vidí Otca. Ako môžeš hovoriť: "Ukáž nám Otca?!" 10 Neveríš, že ja som v Otcovi a Otec vo mne? Slová, ktoré vám hovorím, nehovorím sám zo seba, ale Otec, ktorý ostáva vo mne, koná svoje skutky. 11 Verte mi, že ja som v Otcovi a Otec vo mne. Ak nie pre iné, aspoň pre tie skutky verte! 12 Veru, veru, hovorím vám: Aj ten, kto verí vo mňa, bude konať skutky, aké ja konám, ba bude konať ešte väčšie, lebo ja idem k Otcovi. 13 A urobím všetko, o čo budete prosiť v mojom mene, aby bol Otec oslávený v Synovi. 14 Ak ma budete prosiť o niečo v mojom mene, ja to urobím. 15 Ak ma milujete, budete zachovávať moje prikázania. 16 A ja poprosím Otca a on vám dá iného Tešiteľa, aby zostal s vami naveky - 17 Ducha pravdy, ktorého svet nemôže prijať, lebo ho nevidí, ani nepozná. Vy ho poznáte, veď ostáva u vás a bude vo vás. 18 Nenechám vás ako siroty, prídem k vám. 19 Ešte chvíľku a svet ma už neuvidí, ale vy ma uvidíte, lebo ja žijem a aj vy budete žiť. 20 V ten deň spoznáte, že ja som v svojom Otcovi, vy vo mne a ja vo vás. 21 Kto má moje prikázania a zachováva ich, ten ma miluje. A kto miluje mňa, toho bude milovať môj Otec; aj ja ho budem milovať a zjavím mu seba samého." 22 Júda, nie ten Iškariotský, sa ho spýtal: "Pane, ako to, že seba chceš zjaviť nám, a svetu nie?" 23 Ježiš mu odpovedal: "Kto ma miluje, bude zachovávať moje slovo a môj Otec ho bude milovať; prídeme k nemu a urobíme si uňho príbytok. 24 Kto ma nemiluje, nezachováva moje slová. A slovo, ktoré počujete, nie je moje, ale Otcovo, toho, ktorý ma poslal. 25 Toto som vám povedal, kým som ešte u vás. 26 Ale Tešiteľ, Duch Svätý, ktorého pošle Otec v mojom mene, naučí vás všetko a pripomenie vám všetko, čo som vám povedal. 27 Pokoj vám zanechávam, svoj pokoj vám dávam. Ale ja vám nedávam, ako svet dáva. Nech sa vám srdce nevzrušuje a nestrachuje. 28 Počuli ste, že som vám povedal: Odchádzam - a prídem k vám. Keby ste ma milovali, radovali by ste sa, že idem k Otcovi, lebo Otec je väčší ako ja. 29 A povedal som vám to teraz, skôr, ako sa to stane, aby ste uverili, keď sa to stane. 30 Už s vami nebudem veľa hovoriť, lebo prichádza knieža sveta. Nado mnou nemá nijakú moc, 31 ale svet má poznať, že milujem Otca a robím, ako mi prikázal Otec. Vstaňte, poďme stadiaľto! Co povies na toto, saxsax?
citácia: Verte mi, že ja som v Otcovi a Otec vo mne a zaroven plati, ze: citácia: Otec je väčší ako ja povedal samotny Syn Boha-Otca: Jezis Kristus.
A preco je to tak? Lebo:
citácia: Evanjelium podľa Jána - kapitola 5 17 Ježiš im povedal: "Môj Otec pracuje doteraz, aj ja pracujem." 18 Preto sa Židia ešte väčšmi usilovali zabiť ho, lebo nielenže porušoval sobotu, ale aj Boha nazýval svojím Otcom a robil sa rovným Bohu. 19 Ježiš im vravel: "Veru veru, hovorím vám: Syn nemôže nič robiť sám od seba, len to, čo vidí robiť Otca. Čo robí Otec, to robí podobne aj Syn. 20 Veď Otec miluje Syna a ukazuje mu všetko, čo sám robí; a ukáže mu ešte väčšie skutky ako tieto, aby ste sa čudovali. 21 Lebo ako Otec kriesi mŕtvych a oživuje, tak aj Syn oživuje, koho chce. 22 A Otec nikoho ani nesúdi, ale všetok súd odovzdal Synovi, 23 aby si všetci ctili Syna tak, ako si ctia Otca. Kto si nectí Syna, nectí si ani Otca, ktorý ho poslal. 24 Veru, veru, hovorím vám: Kto počúva moje slovo a verí tomu, Ktorý ma poslal, má večný život a nepôjde na súd, ale prešiel zo smrti do života. 25 Veru, veru, hovorím vám: Prichádza hodina, ba už je tu, keď mŕtvi počujú hlas Božieho Syna a tí, čo ho počujú, budú žiť. 26 Lebo ako Otec má život sám v sebe, tak dal aj Synovi, aby mal život sám v sebe. 27 A dal mu aj moc súdiť, pretože je Synom človeka. 28 Nedivte sa tomu, lebo prichádza hodina, keď všetci v hroboch počujú jeho hlas 29 a vyjdú: tí, čo robili dobre, budú vzkriesení pre život a tí, čo páchali zlo, budú vzkriesení na odsúdenie. 30 Ja nemôžem nič robiť sám od seba. Súdim, ako počujem. A môj súd je spravodlivý, lebo nehľadám svoju vôľu, ale vôľu toho, ktorý ma poslal. |
Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. † |
Počet príspevkov: 1456 ~
Člen od: 18 august 2012 ~
Posledná návšteva: 19 jún 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 marec 2014 : 15:26:14
|
citácia: Takéto názory svätých nespadajú pod neomylnosť. A ani pod autoritu, akú majú pápeži. Pôvodne zaslal derek - 22 marec 2014 : 15:19:54
Len pridám, že medzi svätými, čo dostali ten čestný titul "Učiteľ Cirkvi", sú aj dvaja pápeži, Gregor Veľký, a Lev Veľký. Preto od týchto dvoch niečo záväzné alebo neomylné by mohlo byť.
Zoznam tých, čo ten titul dostali:
cs.wikipedia.org/wiki/Učitel_církve
|
Počet príspevkov: 77 ~
Člen od: 19 január 2014 ~
Posledná návšteva: 04 júl 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 marec 2014 : 15:36:23
|
Cirkev nám Učiteľov cirkvi odporúča ako dobrý vzor, nie je to pre nás nič povinné a záväzné, ale i tak ďakujem mino, za spomenutie toho, lebo je tam medzi nimi aj sv. Terezka z Lisieux. A ona kým nevstúpila do kláštora, nosila ako mladé dievča tie krásne šaty s odhalenými ramenami, ako to bolo bežne v jej prostredí 19. storočia. Takže mám zasa jeden ďalší drobný argument pre inú tému o trdičných mravoch, kde tvrdím názor, že kresťanské dievčatá, ak nevstúpia do kláštora, sa nemajú príliš zahaľovať, ale naopak, majú byť krásne a potešovať nás aj svojim výzorom (to patrí medzi ich poslanie). 19. storočie a naše katolícke slečny:
|
Počet príspevkov: 77 ~
Člen od: 19 január 2014 ~
Posledná návšteva: 04 júl 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 marec 2014 : 16:29:06
|
Kto by chcel skutocne vzory obliekania, tak tu su:
citácia:
Ježiš – vzor mužov: citácia:
Mária – vzor žien: citácia: |
Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. † |
Počet príspevkov: 1456 ~
Člen od: 18 august 2012 ~
Posledná návšteva: 19 jún 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 marec 2014 : 17:31:25
|
citácia: citácia: inak by samozrejme vedel ze Jan z Kriza bol vyhlaseny za Ucitela Cirkvi, a to iste Alfonz Liguori Pôvodne zaslal mino - 21 marec 2014 : 19:49:41 Čím ale Cirkev stále nevylučuje, že v ich názoroch môže byť aj chyba a omyl. Takéto názory svätých nespadajú pod neomylnosť. A ani pod autoritu, akú majú pápeži. citácia: mna nejaky Oravec nijako nezaujima Pôvodne zaslal mino - 19 marec 2014 : 07:24:49 Oravec by ťa zaujímať mal, lebo je ti názormi najbližšie. Mal by si ho požiadať o vysvetlenie. Je vraj klerik, takže tomu určite rozumie lepšie než Ty. Ak by si tu dal mne niečo proti, bleskovo by som ti to odpálkoval svojim modernizmom. Ale Oravec bude asi argumentovať len tradicionalizmom, preto Oravec by ťa mal zaujímať. Pôvodne zaslal derek - 22 marec 2014 : 15:19:54
deresimo vies, titul ucitel Cirkvi nieco presne znamena, ak si myslis ze Cirkev ma Ucitelov co ucia bludy, tak sa skus nad svojou "katolickostou" hodne hlboko zamysliet.
Dufam ze tu nie su katolici co trepu taketo nezmysly ako deresimo: citácia: Čím ale Cirkev stále nevylučuje, že v ich názoroch môže byť aj chyba a omyl
ci rasimek: citácia: Cirkev nám Učiteľov cirkvi odporúča ako dobrý vzor, nie je to pre nás nič povinné a záväzné
Ako by ich jedna mater mala, ked ide o trepanie nezmyslov a bludov, a ked ide o dovolavanie sa "cirekvnych dokumentov"...
A deresimo, vies kedze veci vidis tak, ze udajne ja mam najblizsie ku O. tak potom sa nedivim ze v tvojej skale videnia su vlastne slon a blcha to iste. (okrem toho som sa tu uz neraz od tzv "tradicionizmu" distancoval, co zrejme tvojmu "orliemu zraku" zas uniklo) |
Počet príspevkov: 4422 ~
Člen od: 27 november 2011 ~
Posledná návšteva: 22 február 2015
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 september 2015 : 12:54:03
|
Malý moment, mino, ja tu veru vidím, že nezmysli píšete práve Vy.
Veď ak Cirkev dá nejakému svätému titul – učiteľ cirkvi, tým sa predsa moc pápežov a koncilov na neho neprenáša. Názory takého svätého teda nie sú pre katolíka nijako záväzné, pokiaľ tie názory do svojho záväzného učenie neprevezme samotná Katolícka Cirkev. Navyše udeľovanie takého titulu ani nie je pod neomylnosťou (teda Cirkev tu kľudne môže aj spraviť omyl a dať ho i tomu, komu by ho dať nemala).
Čo tu Vy predvádzate je všetko len nezmysel a práve z pohľadu Katolíckej cirkvi. Ja ako katolík vidím, že autor témy má pravdu, on ako katolík má plne právo obdivovať aj krásu žien a iného stvorenia. Cirkev to nezakazuje. Má rovnako právo ísť aj do Vatikánu a obdivovať tam tie umelecké diela s nahotou, a čo mu aj dokonca samotná Katolícka Cirkev k obdivu ponúka.
Podľa výroku sv. Jana z kríža by sme nesmeli ísť ani len na výlet obdivovať krásy prírody. Čo je samozrejme nezmysel. Bol by to nezmysel, nech by mu Cirkev dala hocaký super pekný titul. Ale teraz ešte pozor, čo som od neho niečo čítal, vyzeralo to tak, že takéto vyhlásenia adresoval len svojim nasledovníkom z rádu, teda tým, čo sa zaviazali ísť jeho cestou do tej temnej hlbokej mystiky, kde sa už odumiera celému svetu, kde ako sám tento svätý píše, je to temný tunel, kde len v diaľke na jeho konci svieti malé svetielko, to je jeho cesta, ku ktorej sa dobrovoľne zaväzujú i jeho nasledovníci, a teda inak nie sú jeho cesta a jeho názory nijako záväzné pre ostatných veriacich. A z toho uhlu pohľadu už to blud nemusí byť, pretože to neadresuje všetkým veriacim, ale iba tým, čo sa dobrovoľne zaviazali kráčať jeho cestou. Čo je hriech pre rehoľníka, z dôvodu jeho sľubu, nie je hriech pre laika, čo taký sľub nedal. To je jasné. Takto sa to dá vyjasniť, že jeho slová neboli určené bežným laikom.
|
Som Katolík |
Počet príspevkov: 122 ~
Člen od: 29 november 2011 ~
Posledná návšteva: 07 máj 2019
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|