|
Odoslaný - 26 december 2013 : 20:46:23
|
Aký je váš názor na Američanov? Máte ich radi alebo ich vnímate negatívne?
|
Krajina: Mexico ~
Počet príspevkov: 72 ~
Člen od: 22 jún 2013 ~
Posledná návšteva: 13 január 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 december 2013 : 21:36:02
|
Otazka je pravdepodobne mierena na U.S.A. Zije tam cca 300 milionov ludi,velmi rozlicnych kultur,ras a aj vierovyznani.Takze akykolvek pohlad je na nich vzdy velmi zjednodusujuci. Ini su wasp,ini su hispanski katolici,ini su cernoski obyvatelia ini su mormoni,ini su kvakeri,ini su obyvatelia velkomiest na vychodnom pobrezi,ini su obyvatelia texasu ci arizony,etc... Pozerat na obyvatelov U.S.A. ako na jednoliaty narod je nezmysel. S americanmi,s ktorymi som sa stretol som mal pozitivnu skusenost. |
Prichádzajte k Nemu,k živému kameňu,ktori ľudia síce zavrhli,ale pred Bohom je vyvolený a vzácny,a dajte sa vbudovať aj vy ako živé kamene do duchovného domu,do svätého kňazstva,aby ste prinášali duchovné obety,príjemné Bohu skrze Ježiša Krista. 1.Pt 2,4-5 |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 1345 ~
Člen od: 30 november 2009 ~
Posledná návšteva: 26 august 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 december 2013 : 10:34:26
|
cristiano, preco si sa to opytal?
Ja mam taku skusenost, ze ak vsade okolo daneho cloveka hovori vacsina ludi alebo vsetci nieco zle na urcitu skupinu obyvatelov/stva alebo na nejakeho cloveka alebo na par ludi, tak ze ti ludia cim dalej tym viac s tym zacinaju suhlasit a az sa oni samotni stanu takymi ludmi ako ti okolo nich a to je velmi nebezpecne.
Taketo zavery nie su pravdive a spravodlive ani omylom, lebo my ludia nemozeme vidiet a ani nevidime do vnutra ludi, ked o sebe toho vela nevieme, vzdy je nieco, co nas prekvapi, ako je to mozne, ze samych seba sudime zo vsetkeho najmenej, o druhych uz toho vieme omnoho menej a sudime ich nie ze o to viac, ale hlavne ich a o Bohu toho uz nevieme vobec celkom nic a aj to, co vieme, tak je to akoked by sme porovnali kvapku v nekonecnom oceane - tie vedomosti o Nom a sudime Ho zo vsetkeho najviac.
Pytam sa - ako je to mozne?
Ja ked som si to uvedomil a zamyslel som sa nad tym, prestal som s tym a uz si na to davam velmi velky pozor, mali by ste si na to davat pozor aj vy, je to velmi dolezite.
Okrem toho v Biblii je napisane: citácia: Evanjelium podľa Matúša 7 1 Nesúďte, aby ste neboli súdení; 2 lebo akým súdom súdite vy, takým budete súdení, a akou mierou meriate vy, takou bude vám namerané.
Prečo vidíš smietku v oku svojho brata, a vo vlastnom oku brvno nezbadáš? Alebo ako môžeš povedať svojmu bratovi: "Dovoľ, vyberiem ti smietku z oka" - a ty máš v oku brvno?! Pokrytec, vyhoď najprv brvno zo svojho oka! Potom budeš vidieť a budeš môcť vybrať smietku z oka svojho brata.
cristiano, ak nechces vyvolavat zbytocne hadky a konflikty, mal by si prestat s takymito otazkami a to nielen tu, ale vsade. Je to velmi dolezite. Je sice pravda, ze budeme sudeni zo svojich skutkov, ale treba si uvedomit, ze budeme sudeni aj z toho, co urobili druhi na zaklade nasich (ne)skutkov - lebo mohli sme nieco urobit, ale neurobili sme to. Nemusel si sa pytat taketo veci a nemuseli by vzniknut hadky a roztrzky, ktore vznikli, ak vznikli niekedy v minulosti.
Vidis - treba si na to davat velmi velky pozor, je to nesmierne dolezite. |
Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. † |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 1456 ~
Člen od: 18 august 2012 ~
Posledná návšteva: 19 jún 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
|