Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Teológia tela - otázky
 Povinné očkovanie detí - katolícky morálne?
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Moze Cirkev riesit moralnost umeleho oplodnenia? Téma Next Topic: Holenie tváre u mužov
Strana: z 2

mak

Stav: offline

Odoslaný - 29 január 2014 :  22:51:51  Zobraziť profil  Pridať mak do zoznamu priateľov
Miesas viacej veci. 1. Imunologicka otazka efektivnosti ockovania. Tam si uplne vedla. Vakcinacia je biologicky medicinsky potvrdeny fakt a funguje. Tu nie je o com.
2. V ockovani, ako som vyrozumel z kontextu, miesas ockovanie deti a dospelych. Neviem o alergickych reakciach deti na ockovanie. U dospelych ano hlavne ak ide o zbytocne ockovanie napr. Proti chripke. Naopak chod nezaockovany do Afriky a dovezu ta domov v drevenom spacaku.
3. Splietas financnu otazku. Ak by tvoje dieta bolo medzi tymi 2% co ochoreju a zomru lebo nebolo zaockovano asi by si sa na to pozeral inac. Usetris 2 € na vakcine a minies 2000 € na liecenie. Tvoja argumentacia by obstala ako Ficove nahananie penazi do rozpoctu, ale urcite neobstoji ako argument jednotlivca
4. Ak podpisujes informovany suhas a nie si informovany, tak prepac, ale si hlupy. Domahaj sa informacii a podpis az potom ak ich dostanes.
5. Je lepsie chorobam predchadzat ako ich liecit. A tvoje informacie co uvadzas nie su pravdou. Neviem z akych odbornych studii si ich vzal. Za vsetky upozornim len na jeden blud : tetanus nemusis dostat len z hlbokej rany. Uplne spolahlivo ho dostanes sj z obycajneho skrabaca. A hygiena, obavam sa ze tvoje dieta sa nehra v sterilnom prostredi, staci aby sa poskrabalo na hrdzavom klinci co lezal v mastali (na ceste, v humne, apod). Mozes ho umyvat a sprchovat kolko chces nakaze nezabranis.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 606  ~  Člen od: 28 október 2011  ~  Posledná návšteva: 05 apríl 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

trajana

Odoslaný - 30 január 2014 :  08:50:08  Zobraziť profil  Pridať trajana do zoznamu priateľov
mak, prečítaj si skúsenosti mamičiek s očkovaním na fore na www.modrykonik.sk

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 54  ~  Člen od: 18 november 2013  ~  Posledná návšteva: 20 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 30 január 2014 :  09:53:30  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:

Zoberme si taký tetanus. Očkovanie proti nemu nie je dostatočne účinné a taktiež v podstate je diskutabilné, či je rozumné povinne očkovať celé generácie. Nejde totiž o nákazlivé ochorenie v zmysle infekčné v zmysle šíri sa z jedného človeka na druhého. Práve naopak, a navyše, dobrou hygienou sa mu dá zabrániť. Prepuknutie hrozí iba pri hlbokých ranách, ale tam zase máme účinné cielené antibiotiká. A infekcia v tele nepostupuje závratne rýchlo.

Pôvodne zaslal Mx - 28 január 2014 :  23:23:00

Vybral som si z celeho prispevku len tuto cast, kedze ste si vybrali tetanus - skuste mi prosimnapisat odkial ste cerpali veci, ktore tvrdite.

Napr. Vy tvrdite, ze ockovanie nie je dostatocne ucinne, podla udajov napr. zo spojenych statov, jedine pripady tetanu boli popisovane u neockovanych ludi, pripadne u ludi, kde od ockovania uplynulo viac ako 10 r. Podobne pripady novorodeneckeho tetanu sa podarilo v ugande eradikovat vdaka ockovaniu a naslednej pasivnej imunizacii deti protilatkami matky.

Tvrdite ze dobrou hygienou sa mu da zabranit - skuste popisat, ako by ste to urobili, kedze tetanus je sposobovany toxinom bakterie clostridium tetani, ktorej spory sa hojne vyskytuju v pode, najma tej ktora bola hnojena prirodnymi hnojivami (konsky, kravsky trus a pod) a do tela sa dostavaju pri poraneni kontaminovanym predmetom (napr. kliniec v takejto pode), pricom rana moze byt aj mala, dokonca prehliadnuta.

Infekcia podla vas nepostupuje zavratne rychlo - ona vobec nemusi postupovat, postupuje iba toxin, ktory je podstatny pre priznaky ochorenia a priemerna inkubacna doba je 8 dni (3-21). V case prepuknutia ochorenia uz antibiotika nepomozu, keze ako vieme, atb zabijaju bakterie, nenicia vsak toxin.

Ste si isty, ze Vase nazory su postavene na relevantnych informaciach?

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mak

Odoslaný - 30 január 2014 :  13:56:16  Zobraziť profil  Pridať mak do zoznamu priateľov
citácia:
mak, prečítaj si skúsenosti mamičiek s očkovaním na fore na www.modrykonik.sk

Pôvodne zaslal trajana - 30 január 2014 :  08:50:08

Dakujem za podporu. prečítal som si a vlastne okrem jednej frustrovanej prispievatelky "maminkakacenka" som nevidel záadné odmietanie očkovania od elementárne vzdelaných ludí. A aj táto sa sžažuje skôr na prístup lekárov a na to že je nútená k niečomu o čom sa sama nemôže rozhodnúť. Ale v živote si neustále nútená k niečomu: nejazidť na červenú, neskákať do studne, neskákať na vlak, nekradnúť, platiť dane....

Naviac ma zaujal príspevok v ktorom sa poukazuje na to že tí čo deti očkujú nemajú vedlajšie nepriaznivé príznaky ani nikoho takého nepoznajú, naopak tí čo očkovať prestali alebo neočkujú vidia príznaky u každého druhého.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 606  ~  Člen od: 28 október 2011  ~  Posledná návšteva: 05 apríl 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

trajana

Odoslaný - 30 január 2014 :  15:22:44  Zobraziť profil  Pridať trajana do zoznamu priateľov
Takže až jednu ste našli, ktorá nesúhlasila s očkovaním svojich detí.
Fajn, tak potom smelo do toho.
Ak niekto nechce vidieť riziká, netreba ho nútiť.
Múdry sa poučí na chybách iných a ten druhý na vlastných.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 54  ~  Člen od: 18 november 2013  ~  Posledná návšteva: 20 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

hadec

Odoslaný - 30 január 2014 :  19:39:13  Zobraziť profil  Pridať hadec do zoznamu priateľov
citácia:

Vybral som si z celeho prispevku len tuto cast, kedze ste si vybrali tetanus - skuste mi prosimnapisat odkial ste cerpali veci, ktore tvrdite.

Napr. Vy tvrdite, ze ockovanie nie je dostatocne ucinne, podla udajov napr. zo spojenych statov, jedine pripady tetanu boli popisovane u neockovanych ludi, pripadne u ludi, kde od ockovania uplynulo viac ako 10 r. Podobne pripady novorodeneckeho tetanu sa podarilo v ugande eradikovat vdaka ockovaniu a naslednej pasivnej imunizacii deti protilatkami matky.

Tvrdite ze dobrou hygienou sa mu da zabranit - skuste popisat, ako by ste to urobili, kedze tetanus je sposobovany toxinom bakterie clostridium tetani, ktorej spory sa hojne vyskytuju v pode, najma tej ktora bola hnojena prirodnymi hnojivami (konsky, kravsky trus a pod) a do tela sa dostavaju pri poraneni kontaminovanym predmetom (napr. kliniec v takejto pode), pricom rana moze byt aj mala, dokonca prehliadnuta.

Infekcia podla vas nepostupuje zavratne rychlo - ona vobec nemusi postupovat, postupuje iba toxin, ktory je podstatny pre priznaky ochorenia a priemerna inkubacna doba je 8 dni (3-21). V case prepuknutia ochorenia uz antibiotika nepomozu, keze ako vieme, atb zabijaju bakterie, nenicia vsak toxin.

Pôvodne zaslal Mato - 30 január 2014 :  09:53:30

Pravdepodobne ste ten clanok, ktory som uviedol na zaciatku ohladne tetanu citali a nesuhlasite s nim. Mohli by ste uviest preco? dakujem

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 196  ~  Člen od: 06 február 2010  ~  Posledná návšteva: 07 november 2024 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mak

Odoslaný - 30 január 2014 :  20:30:13  Zobraziť profil  Pridať mak do zoznamu priateľov
citácia:
Takže až jednu ste našli, ktorá nesúhlasila s očkovaním svojich detí.
Fajn, tak potom smelo do toho.
Ak niekto nechce vidieť riziká, netreba ho nútiť.
Múdry sa poučí na chybách iných a ten druhý na vlastných.

Pôvodne zaslal trajana - 30 január 2014 :  15:22:44

mna nemusíš presviedčať. Túto odpoved pošli skor na Modrý koník.
Ja som bol komplet zaočkovaný, moja žena tiež, naše 4 deti takisto, vnúčence sú rovnako zaočkované a nikdy nikto nemal problémy. Ani nepoznám nikoho v rodine, okolí či známych a ver mi mám ich veľa kto by mal problémy.
Máš pravdu v tom že múdry sa poučí na chybách iných a ten druhý na vlastných. Ak zanedbáš očkovanie a dieti ti zomrú bude neskoro nariekať. Preto ten múdry pochopí čo je dobré a ten druhý sa nepoučí aj na nešťastí iných

Mx

Odoslaný - 31 január 2014 :  02:39:29  Zobraziť profil  Pridať Mx do zoznamu priateľov
TO: mak
citácia:
Miesas viacej veci.
To my obaja.
citácia:
1. Imunologicka otazka efektivnosti ockovania. Tam si uplne vedla. Vakcinacia je biologicky medicinsky potvrdeny fakt a funguje. Tu nie je o com.
V tomto sa nezhodneme, no každý z nás vychádza z iných poznatkov. Ja nie som lekár, preto sa na to pozerám ako laik. O mojich postojoch sa môžeme pobaviť. Čo napríklad názor niektorých imunológov a pediatrov, že očkovaním sa obchádza jeden veľmi dôležitý orgán pre imunitu a to sú sliznice.
citácia:
2. V ockovani, ako som vyrozumel z kontextu, miesas ockovanie deti a dospelych.
Nemiešam, lebo očkovanie u detí je omnoho nebezpečnejšie ako u dospelých. Prečo? Pre deti sú toxickejšie omnoho nižšie hladiny látok, ich imunitný systém sa ešte len štartuje, ...
citácia:
Neviem o alergickych reakciach deti na ockovanie.
Aha a to znamená, že nie sú, lebo Ty o nich nevieš? Mňa práve to hnevá, že pediatri majú hlásiť vedľajšie (nielen alergické) reakcie na vakcíny úradom. Nerobia tak, napriek tomu, že mamičke povedia pred očkovaním, že niektoré príznaky sa môžu vyskytnúť, a keď sa vyskytnú, tak sa mamičke povie, to tak býva pri tomto očkovaní. Ale keď si potom mamička zavolá na úrad, kam sa to má hlásiť, či to lekár nahlásil, tak samozrejme nenahlásil. A keď sa začne rodič na vakcínu sťažovať, tak mu povedia, že veď ste prvý, čo sa sťažujú, alebo hlásia nežiadúce účinky. Rozumieme sa o čo mi ide? Lekár má hlásiť úradu komplikácie, nenahlási, ale rodičom povie, že to sú bežné vedľajšie účinky. (Aby mi dieťa malo 6-8 týždňov kŕče a záchvaty plaču po očkovaní, nepokladám za normálny vedľajší účinok. Ja viem, prečo sa vyskytol, kedysi som študoval chemické zbrane, sú to príznaky otravy hliníkom).
citácia:
U dospelych ano hlavne ak ide o zbytocne ockovanie napr. Proti chripke.
Opakujem, ja neriešim ako primárny problém alergickú reakciu, ale skôr spustenie alergie uvádzam ako ďalšie riziko.
citácia:
Naopak chod nezaockovany do Afriky a dovezu ta domov v drevenom spacaku.
Alergie sa spustili práve po takomto očkovaní. Ale to bol len jeden prípad, štatisticky nevýznamný, škoda len, že išlo o mne známu a blízku osobu. Takže to vyzeralo na problém s prídavnými látkami (adjuvans) a nie samotnou očkovacou látkou (ak vieš o čom píšem).
citácia:
3. Splietas financnu otazku. Ak by tvoje dieta bolo medzi tymi 2% co ochoreju a zomru lebo nebolo zaockovano asi by si sa na to pozeral inac. Usetris 2 € na vakcine a minies 2000 € na liecenie. Tvoja argumentacia by obstala ako Ficove nahananie penazi do rozpoctu, ale urcite neobstoji ako argument jednotlivca
Nesplietam nič, snažil som sa ukázať, že štát samotný sa na to pozerá podobne ako som napísal. Prečo by inak niektoré choroby z očkovania vyhodila iné zaradil?
citácia:
4. Ak podpisujes informovany suhas a nie si informovany, tak prepac, ale si hlupy. Domahaj sa informacii a podpis az potom ak ich dostanes.
Opäť sme sa nepochopili. Myslel som tým, že musím zaočkovať, ale nezaočkujú, ak nepodpíšem informovaný súhlas. Rozumieme sa? Keď musím, tak načo mám podpisovať, že to robím dobrovoľne? A keď nepodpíšem, lebo to robím preto, že musím, keďže s tým nesúhlasím, tak nezaočkujú a ja dostanem pokutu. Alebo za svoje dieťa zodpovedám pred Bohom ja, alebo štát. Inak to už byť nemôže. Ak ma chcú nútiť očkovať, tak nech nemusím podpisovať, že súhlasím. Ak musím pred úkonom súhlasiť, tak ma k úkonu nesmú nútiť.
citácia:
5. Je lepsie chorobam predchadzat ako ich liecit.
Súhlasím.
citácia:
A tvoje informacie co uvadzas nie su pravdou.
Nesúhlasím.
citácia:
Neviem z akych odbornych studii si ich vzal.
To by bolo na dlho.
citácia:
Za vsetky upozornim len na jeden blud : tetanus nemusis dostat len z hlbokej rany.
Viem, nie je to blud.
citácia:
Uplne spolahlivo ho dostanes sj z obycajneho skrabaca.
Aj toto viem, lepšie povedané, práve tu nastupuje tá hygiena. Pôvodcom je anaeróbna baktéria, takže stačí správne ranu ošetriť a je to v poriadku.
citácia:
A hygiena, obavam sa ze tvoje dieta sa nehra v sterilnom prostredi, staci aby sa poskrabalo na hrdzavom klinci co lezal v mastali (na ceste, v humne, apod). Mozes ho umyvat a sprchovat kolko chces nakaze nezabranis.
Pôvodne zaslal mak - 29 január 2014 :  22:51:51
Jasne, rozumiem. Predtým než sa začalo očkovať proti tetanu, tak všetci ľudia sa nakazili a zomreli. Už mi je to jasné.

RKC

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1076  ~  Člen od: 01 február 2006  ~  Posledná návšteva: 19 júl 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mx

Odoslaný - 31 január 2014 :  03:01:38  Zobraziť profil  Pridať Mx do zoznamu priateľov
TO: Maťo
citácia:
Ja viem, že ste lekár a tak tu ťahám za podstatne kratší koniec. No nevzdám sa bez boja.
citácia:
Ako som uviedol, neviem zopakovať všetky veci, keďže nie som lekár, čo som čítal. No myslím, že podstatu som pochopil. Bavíme sa tu o povinnom očkovaní detí. A práve to sa mi vo vašom príspevku páči. Presne tak, deti boli pasívne imunizované protilátkami matky. To beriem. Ja nemám problém s očkovaní ako takým. Tu sa ale bavíme o deťoch.
Myslím, že ste internista, alebo niečo podobné (z reakcií, chirurg, či patológ reaguje inak ). Tak by ste mi mohli potvrdiť môj predpoklad, že imunitný systém malých detí nie je ešte vôbec naštartovaný a neexistujú relevantné štúdie, ako očkovanie komplet (to znamená aj s adjuvans) zasiahne tento štartujúci sa stroj (napríklad že nemôže spôsobiť nárast počtu alergií v neskoršom veku). Mnohé lieky nie sú testované na tak malých pacientoch a ani sa nesmú malým deťom podávať. Bolo mi povedané, že je to práve preto, že ich imunita je špecifická, iná (nie v lekárskom zmysle). Ako som spomenul v predchádzajúcom príspevku. Uvádzajú sa ako adjuvans soli hliníka. Rozumiem tomu, načo sa to používa a pod. Len nerozumiem tomu, že keď sa to nevstrebáva do krvi a teda nemôže sa to dostať do iných orgánov, ako sa to môže väčšina hliníku vylúčiť močom do dvoch týždňov (informáciu mám z príbalového letáku). A ja osobne viem, aké sú účinky hliníka na ľudský organizmus. A tiež viem, že malým deťom ľadviny ešte nepracujú a preto by sa deťom nemalo soliť. Ale prečo v tom veku dieťa zaočkujeme a zaťažíme jeho organizmus látkou, ktorá je toxická pre mozog a ktorá sa vylučuje ľadvinami, ktoré ešte nefungujú?

citácia:
Zopakujem sedliacku úvahu. Znamená to teda, že na takéto malé ranky vyhynulo celé ľudstvo? A hlavne, keď si uvedomíte, že akceptujem očkovanie v neskoršom veku (a potešila ma psívna imunizácia detí od matky, lebo mi dáva za pravdu).

citácia:
Trváte na tomto aj po doplnení informácií, čo som uviedol? Že nie som proti očkovaniu ako takému a ani proti očkovaniu proti tetanu, len u tak malých detí sa mi to proste nepáči a myslím, že podľa mňa to riziko je vysoké (že sa niečo poškodí) a nemôže byť až také strašné odložiť očkovanie na neskôr.

citácia:
Pôvodne zaslal Mato - 30 január 2014 :  09:53:30

Ničím si nie som istý, len tým, že v tejto téme diskutujeme o očkovaní detí a tam mám svoj názor, založený na informáciách, ktoré som dostal a ku ktorým som sa dostal.

Mimochodom, nemienim akceptovať niečo len preto, že to robí väčšina. Keď mi to nedáva zmysel, tak je to blbosť a nikto mi to neprekrstí len tak, bez dôkazov.
A tiež ma nikto nepresvedčí, že farmaceutickým firmám ide o to, aby som bol zdravý a nie o to, aby na mne zarobili. Z toho som už vyrástol. A tiež mi nikto nenakecá, že keď sa niekde robí nejaký výskum financovaný nejakou firmou, tak je možné aby výsledky vyšli podľa pravdy a nie tak, aby vyhovovali sponzorovi. Hahahaha. Keď už to výjde naozaj zle, tak sa použijú percentá, aby sa to dostatočne zamotalo.

PS: Priznávam, že v tom finančnom prípade som sa sekol. Chcel som to dávať na deti a použil som celú populáciu. To je tak, keď chce človek hodiť veľa myšlienok naraz do kompu a nevie tak rýchlo písať ako rýchlo myslí.

RKC

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1076  ~  Člen od: 01 február 2006  ~  Posledná návšteva: 19 júl 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

trajana

Odoslaný - 31 január 2014 :  09:30:05  Zobraziť profil  Pridať trajana do zoznamu priateľov
Mak, fajn, že nemáš s očkovaním problém.
Moja známa má po očkovaní invalidné dieťa, moja mama po očkovaní proti chrípke ochorela aj tak.

mak

Odoslaný - 31 január 2014 :  14:48:04  Zobraziť profil  Pridať mak do zoznamu priateľov
Uz som vyssie napisal ze ockovanie proti chripke je blbost. Ak sa mozem opytat proti comu, alebo akou vakcinou bolo ockovane to dieta co ostalo invalidne? Nebolo to nahodou tiez proti chripke?

slovenka

Odoslaný - 13 február 2014 :  22:31:31  Zobraziť profil  Pridať slovenka do zoznamu priateľov
Prednedávnom bola v lampe téma na očkovanie. Chlapík, čo bol proti , vyznel ako magor. Myslím, že odborníci to jasne vysvetlili prečo je očkovanie dobré. A vyvrátili tie mýty, konšp. teórie. Samozrejme, vždy budú nejaké nežiad. účinky. Ale oveľa menej, ako by sa neočkovalo. Výsledok tohto trendu nenechuva na seba dlho čakať. A najhoršie je, že tí, čo sa nechcú očkovať, hovoria, že veď je zaočk. populácia, im sa nič nestane - áno, je to tak, lenži sa nehanbia, že toto rioziko nechávajú na ostatných. Tí sa už môžu? Aké vychcané.....To by sme boli všetci takí múdri....

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 346  ~  Člen od: 07 máj 2010  ~  Posledná návšteva: 25 máj 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

hadec

Odoslaný - 20 február 2014 :  21:31:37  Zobraziť profil  Pridať hadec do zoznamu priateľov
citácia:
Prednedávnom bola v lampe téma na očkovanie. Chlapík, čo bol proti , vyznel ako magor. Myslím, že odborníci to jasne vysvetlili prečo je očkovanie dobré. A vyvrátili tie mýty, konšp. teórie. Samozrejme, vždy budú nejaké nežiad. účinky. Ale oveľa menej, ako by sa neočkovalo. Výsledok tohto trendu nenechuva na seba dlho čakať. A najhoršie je, že tí, čo sa nechcú očkovať, hovoria, že veď je zaočk. populácia, im sa nič nestane - áno, je to tak, lenži sa nehanbia, že toto rioziko nechávajú na ostatných. Tí sa už môžu? Aké vychcané.....To by sme boli všetci takí múdri....

Pôvodne zaslal slovenka - 13 február 2014 :  22:31:31

Nesuhlasim s Vami podla mna vobec nevyznel ako magor. Pan docent a pani docentka vobec nevyvratili nazor ci je ockovanie hriesne alebo nie.
Presne o tom je totiz tato tema

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 196  ~  Člen od: 06 február 2010  ~  Posledná návšteva: 07 november 2024 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

slovenka

Odoslaný - 24 február 2014 :  22:46:22  Zobraziť profil  Pridať slovenka do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Nesuhlasim s Vami podla mna vobec nevyznel ako magor. Pan docent a pani docentka vobec nevyvratili nazor ci je ockovanie hriesne alebo nie.

Pôvodne zaslal hadec - 20 február 2014 :  21:31:37

Á - tak téma je, či je očkovanie hriešne? Tak to je už len magorina!Nie je!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 346  ~  Člen od: 07 máj 2010  ~  Posledná návšteva: 25 máj 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

slovenka

Odoslaný - 24 február 2014 :  22:47:41  Zobraziť profil  Pridať slovenka do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal hadec - 20 február 2014 :  21:31:37

Á - tak téma je, či je očkovanie hriešne? Tak to je už len magorina!Nie je!(hriešne, samozrejme) Ale je prospešné.

Pôvodne zaslal slovenka - 24 február 2014 :  22:46:22

trajana

Odoslaný - 25 február 2014 :  00:35:45  Zobraziť profil  Pridať trajana do zoznamu priateľov
veľmi poučné

www.chelemendik.sk/Ockovanie_ako_prostriedok_na_znizenie_poctu_obyvatelov_Kto_zosta_888166120.html

Guliver

Odoslaný - 25 február 2014 :  09:38:56  Zobraziť profil  Pridať Guliver do zoznamu priateľov
citácia:
veľmi poučné

www.chelemendik.sk/Ockovanie_ako_prostriedok_na_znizenie_poctu_obyvatelov_Kto_zosta_888166120.html

Pôvodne zaslal trajana - 25 február 2014 :  00:35:45

. . . in reading too much into Bill Gates' VERY POORLY WORDED statement. I suspect that what he meant is that the NET EFFECT of the efforts of reproductive health services (to reduce births) MINUS the effect of vaccines and health care (to save lives) would lower the world's population by only 10 or 15 percent.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 730  ~  Člen od: 13 marec 2009  ~  Posledná návšteva: 13 február 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mx

Odoslaný - 25 február 2014 :  10:17:47  Zobraziť profil  Pridať Mx do zoznamu priateľov
Tie výroky BG sú vytrhnuté z kontextu a zvyčajne zle preložené, ale o to nejde.

Otázka znie - je očkovanie hriešne? A na toto sa nedá dať jednoznačná odpoveď. Preto lepšia otázka znie - Môže byť očkovanie hriešne? A kedy? A na toto sa už odpovedať dá.

A podľa mňa môže. Napríklad. Ak viem, že môže ublížiť a aj tak dám alebo sa dám zaočkovať (napríklad obsahuje látku, na ktorú som silne alergický).

A možno treba premyslieť prípad, ak riziko poškodenia zdravia očkovaním je väčšie než riziko ochorenia, proti ktorému má chrániť.
A možno treba premyslieť aj prípad, keď prínosy zo zaočkovania nie sú väčšie než riziká s ním spojené.

PS: Toto sú otázky na teoretickú debatu, v ktorej sa môžu baviť aj medicínsky laici, lebo sú to otázky morálne, nie lekárske.

RKC

Guliver

Odoslaný - 25 február 2014 :  10:41:45  Zobraziť profil  Pridať Guliver do zoznamu priateľov
Súhlsím s Mx. Zodpovedný prístup k očkovaniu nemôže byť hriešny. Povinnosťou každého rodiča je chrániť dieťa pred ochorením. Ale realita nie je čiernobiela a tak treba vždy v konkrétnom prípade zvážiť riziká. Teda sa maximálne informovať a naštudovať si problematiku ako je to len možné.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 730  ~  Člen od: 13 marec 2009  ~  Posledná návšteva: 13 február 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

trajana

Odoslaný - 26 február 2014 :  12:07:24  Zobraziť profil  Pridať trajana do zoznamu priateľov
Myslím, že ste neporozumeli vážnosť situácie.

Ja si tiež nemyslím, že očkovanie je hriešne, ale je zneužité.

Možno toto video vám otvorí oči.

www.magnificat.sk/2011/02/video-genocida-ludstva-vakcinami

Zajkula

Odoslaný - 21 máj 2016 :  19:45:17  Zobraziť profil  Pridať Zajkula do zoznamu priateľov
Si robíte srandu????
Očkovanie hriešne?
Ok, kľudne Vás mali dať NEZAOČKOVAŤ.
Od teraz už žiadne Vaše deti neočkovať! Však je to tak nemorálne že až to z neba piští.. ale potom sa nečudujte, keď Vaše dieťa nezoberú do škôlky, lebo sa učiteľky budú obávať napr.tetanu, záškrtu a pod.pliag.
Hovoríte, akoby tieto choroby neexistovali.
Asi to nemyslíte vážne, alebo si nevidíte pred nos, či ste nevideli kus sveta. Skočte teda na návštevu do Indie, a uvidíte ako sa tam vodí deťom, ktorých rodičia nemajú peniaze na očkovanie. Uvidíte koľko detí tam zomiera na také banality, ktoré sa v EU nevyskytujú (práve kvôli tým očkovaniam!!!!). A potom porozmýšľajte nad tým čo je vlastne ochrana života a či je to očkovanie naozaj tak hriešne.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 8  ~  Člen od: 21 máj 2016  ~  Posledná návšteva: 21 máj 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 2 Previous Topic: Moze Cirkev riesit moralnost umeleho oplodnenia? Téma Next Topic: Holenie tváre u mužov  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06