|
Odoslaný - 22 november 2013 : 19:12:09
|
Nevedl som, kde túto tému zaradiť tak som ju vložil sem. Ak je zle, nech je tými čo to tu spravujú presunutá tam kam patrí.
Dnes som viedol po ceste autom zaujímavú diskusiu a uvedomil som si, že viem približne ako to bolo po smrti Ježiša s apoštolmi ale zistil som, že už vlastne neviem ako to bolo ďalej s Máriou, matkou Ježišovou. Je niekde o tom dostupný zdroj, alebo vie mi niekto povedať ako to bolo s ňou ďalej? Ako zomrela, kde zomrela atď? Vďaka.
|
Pri písaní svojich príspevkov vychádzam z metódy sofiologie ako aj z knihy Angelológia dejín. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 894 ~
Člen od: 12 apríl 2013 ~
Posledná návšteva: 19 august 2015
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 november 2013 : 19:29:41
|
4. mariánska dogma - nanebovzatie Panny Márie |
GLORIA IN EXCELSIS DEO ET IN TERRA PAX HOMINIBUS BONAE VOLUNTATIS |
Počet príspevkov: 1877 ~
Člen od: 16 apríl 2010 ~
Posledná návšteva: 27 november 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 november 2013 : 19:30:41
|
A nejaký životpis, film, alebo literatúru vieš poradiť? |
Pri písaní svojich príspevkov vychádzam z metódy sofiologie ako aj z knihy Angelológia dejín. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 november 2013 : 19:47:16
|
|
|
Odoslaný - 22 november 2013 : 20:38:53
|
Potrvá mi kým sa tým prelúskam ale díky. Snáď tam najdem to, čo hľadám. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 november 2013 : 15:36:47
|
|
|
Odoslaný - 23 november 2013 : 21:50:59
|
Mam nejake materialy v dome,no musim pohladat a potom to sem opisem.Jedna sa o tradiciu zachovanu v Cirkvi o tom ako Maria bola oporou apostolom a o tom ako ju Aapostol Jan verny Jezisovmu zelaniu prijal k sebe a tiez o jej zosnuti. |
Prichádzajte k Nemu,k živému kameňu,ktori ľudia síce zavrhli,ale pred Bohom je vyvolený a vzácny,a dajte sa vbudovať aj vy ako živé kamene do duchovného domu,do svätého kňazstva,aby ste prinášali duchovné obety,príjemné Bohu skrze Ježiša Krista. 1.Pt 2,4-5 |
Počet príspevkov: 1345 ~
Člen od: 30 november 2009 ~
Posledná návšteva: 26 august 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 november 2013 : 23:11:17
|
Budem vďačný |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 november 2013 : 11:02:25
|
Odkaz pre Chodca:
citácia: 6 Ale pre toho, kto by pohoršil jedného z týchto maličkých, čo veria vo mňa, bolo by lepšie, keby mu zavesili mlynský kameň na krk a ponorili ho do morskej hlbiny. 7 Beda svetu pre pohoršenie! Pohoršenia síce musia prísť, ale beda človekovi, skrze ktorého pohoršenie prichádza!
6 Kto by však zviedol na hriech jedného z týchto maličkých, ktorí veria vo mňa, lepšie by bolo, aby mu oslí žarnov zavesili na šiju a potopili ho do morskej hlbiny. 7 Beda svetu pre zvody na hriech; zvody síce musia prísť, ale beda človeku, z ktorého prichádza zvádzanie. |
Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. † |
Počet príspevkov: 1456 ~
Člen od: 18 august 2012 ~
Posledná návšteva: 19 jún 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 november 2013 : 11:07:58
|
Skutocne vynimocne dielo o ucinkovani Pana Jezisa, ktore je od pociatku az do konca preniknute zivotom Panny Marie a konci jej odchodom do neba je zapisom videni ako aj textov priamo diktovanych Panom Jezisom, okrem ineho aj o tom kto je Panna Maria z pohladu Boha a za co jej vdacime.
Dielo je spisane Mariou Valtortou, Evanjelium ako mi bolo odhalene, v 10 dieloch ( zatial este aspon z casti su dostat ale rychlo sa vypredava - na webe pozri Olivovnik alebo v predajniach krestanskej literatury).
Nic lepsieho - osobnejsieho, intimnejsieho a obsaznejsieho - som zatial o zivote Pana Jezisa necital. Obsahuje vela novych udalosti a odhaluje autenticke prezivanie situacii Panom Jezisom, doslova ta vtiahne do Jeho prezivania a sam pocitis ake je Jeho srdce ako znie je autenticke slovo a je to skutocne vsestranny a budujuci zazitok vnimat toto SLOVO ZIVOTA ked prehovara.
Maria sa ti stane milovanou mamkou, je to nepredvidatelne silne ako sa da zdielat zivot ked ti ho odhaluje sam ten, ktory Zivot JE.
Toto dielo je vynimocny poklad.
imprimatur z roku 2009, biskup Roman Danylak. |
Počet príspevkov: 641 ~
Člen od: 15 január 2008 ~
Posledná návšteva: 29 júl 2015
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 november 2013 : 12:11:34
|
Nie je to náhodou kniha, ktorá vyšla v angličtine pod názvom "The Poem of the Man God" (nie som si úplne istý, či je to to isté)? Pretože to mu potom môžte odporúčať zaiste aj iné knihy uvedené na indexe zakázaných kníh... (v preklade pre neokatolíkov: "Zoznam odporúčanej literatúry") |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 november 2013 : 12:43:19
|
Teraz kacírska zlodejská otázka: myslíte, že sa to dá aj niekde v Pdf stiahnúť aby som to nemusel kupovať? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 november 2013 : 13:49:38
|
Nasiel som len na Glorii uryvky ako celok som to nenasiel. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 november 2013 : 14:28:33
|
|
|
Odoslaný - 26 november 2013 : 14:41:54
|
Co sa tyka schvalenia diela Marie Valtorty cirkvou : http://www.maria-valtorta.net/
Podstatne veci su v citaciach nizsie: zrusenie indexu zakazanych knih, stanovisko kardinala Ratzingera prefekta CDF, devatnasobne imprimatur.
citácia: 1966: Pope Paul VI abrogates the Index of Forbidden Books, effectively liberating the first edition of the Poem from the Holy Office’s censure.
June, 1966: Cardinal Ottaviani authors a letter declaring that “the Index retains its moral force, inasmuch as it warns the Christian conscience to be on guard, as the natural law itself requires, against those writings which can endanger the faith or good morals” [14] 14
[14] This statement by Cardinal Ottaviani seems to have been widely circulated by critics of Valtorta, who use it to effectively reinstate the Index. A few points should be noted; 1) The proper understanding of “moral force” is defined in the very next sentence, i.e., to be “on guard”. It is no longer a blanket act of condemnation -- It cannot be, since Saint Faustina’s diary was never removed from the Index, and yet we now celebrate Divine Mercy Sunday because of it. 2) The statement is further restricted to "those writings which can endanger the faith or good morals". Not every book on the Index fell into this category. The Poem itself was placed on the Index due to a legal principle--the lack of an Imprimatur--not because it was deemed to "endanger faith or good morals". No Bishop or Cardinal, in print, has ever found a single doctrincal error in the Poem. 3) If "moral force" really meant what critics of the Poem interpret it as, then one would expect the Vatican to make the Index readily available to the faithful to help protect souls from harm (and also discourage seeing such plays as Les Miserable, the Hunchback of Notre Dame, etc.). However, the Vatican has all but buried the Index--releasing its archives only to historians in 1998--and does not publically list its contents. 4) It should also be recalled that the first edition of the Poem was placed on the Index, whereas the second [substantially revised] edition was granted verbal permission to publish in 1962, according to the testimony of Fr. Berti.
citácia: 1992: Multiple Bishops and Archbishops (one of whom is a Major Archbishop, Padiyara of Ernakulam, head of the Syro-Malabar rite) write letters of approval for the Malayalam translation of the Poem. Among them include; Archbishop Gregorous of Trivandrum, Bishop Benjamin of Darjeeling, Bishop D'souza of Pune, Bishop Kundukulam, Bishop Kureethara, and Bishop Soosa of Trivandrum. Bishop Soosa is later promoted to Archbishop by pope John Paul II. ... 2001: Bishop Roman Danylak grants an additional written Imprimatur of the Poem. http://www.maria-valtorta.net/images/doc_imprimitur.pdf
citácia: 1992: A layperson inquires to bishop Boland, who writes to the Holy Office on the status of the Poem. Cardinal Ratzinger reportedly responds to the bishop, who then in turn summarizes the Cardinal's letter [17], stating that the Poem may be published on the stipulation that it is "clearly indicated from the very first page that the 'visions' and 'dictations' referred to in it are simply the literary forms used by the author to narrate in her own way the life of Jesus. They cannot be considered supernatural in origin." 17 [full text see Appendix II]
[17] The implications of the above statement are monumental. What is veiled behind a negative sounding wording, is actually a complete reversal of the Holy Office's previous prohibition from 1959. Implicit in the above statement is full permission to freely publish, promote, and distribute the Poem, so long as it is not promoted at supernatural in origin. The is a great leap forward from 30 years prior. This means that laity and priests can in good conscience read the Poem, promote the Poem, and distribute the Poem, without the fear of being censored. No longer can critics say; "The CDF forbids you!"
But let us also examine the part of this statement; "They cannot be considered supernatural in origin". At first glance, this English translation may seem like a definitive negative statement. But is it really? The Church has a very precise terminology for judging apparitions. According to the norms of the Congregation for the Doctrine of the Faith, alleged apparitions are classified in one of three categories; 1. Constat de supernaturalitate -- It is certain/confirmed of supernatural origin. 2. Constat de non supernaturalitate -- It is certain/confirmed of no supernatural origin. 3. Non-constat de supernaturalitate -- It is not (or cannot be) certain/confirmed of supernatural origin.
If one examines Cardinal Ratzinger's letter carefully, they will see that he classifies the Poem into the third category (non-constat de supernaturalitate). What has been translated into English to read; "cannot be considered supernatural origin" simply means that the events have not been confirmed by the Church to be of supernatural origin. The Cardinal was only ordering the publishers at the time to tell their readers that they cannot yet consider it a proven fact that the Poem is of supernatural origin (which the publishers complied with, posting it on the back cover of the 1993 edition). In light of historical context, we find the statement to make sense too, considering the Holy Office never initiated an investigation into the life of the visionary. Without an investigation, it could neither positively confirm supernatural origin, nor negatively disprove supernatural origin (as outlined by the norms for investigating alleged apparitions). Thus, since neither classification #1 or #2 apply, then by default we must conclude; "it cannot be confirmed supernatural", classification #3.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 november 2013 : 17:01:04
|
To, že bol Index zrušený neznamená, že tie knihy sú teraz v poriadku... Naviac, na index bola daná na základe rozhodnutia pápeža, konkrétne Jána XXIII.
Plus - získavať informácie o živote Panny Márie z knihy, podľa ktorej Ježiš Kristus používal šrobovák... (ten bol vynájdený pravdepodobne v 15. storočí, takže nejakých 1400 rokov neskôr) tak to chce poriadnu dávku ľudskej blbosti.
http://www.ewtn.com/library/scriptur/valtorta.txt tu je text od kňaza menom Mitch Pacwa, S.J. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 november 2013 : 18:34:00
|
|
|
Odoslaný - 26 november 2013 : 21:29:47
|
Ja som sa pozrel len na zaciatok. Hned, ako som si precital, ze ta zena ani nevedela, co pise, len tak "naslepo" pisala nejake texty, som si povedal, ze to je velmi nebezpecne a treba si davat pozor na to, co robime. Ved ta zena mohla kludne napisat bludy a mohla s tym zviest cely svet. Na take veci si treba davat pozor, ked su robene pre druhych. Velky pozor. Ved aj samotna Sväta Sestra Faustina ma napisane vo svojom dennicku, ze Jezisovi sa paci to, ked su dusa dava pozor na to, ze ci to je On a starostlivo vsetko skuma, aby to nebol ziaden klam. V tej knihe su napisane detaily zo zivota, ktore su sice pekne, zachytavaju to vnutorne prezivanie a tak, ale taketo citanie moze cloveka skor zabavit ako poucit, a na to si treba davat pozor. Treba citat dolezitejsiu literaturu nez to, co je napisane, ale hlavne Bibliu, a ak sa bude clovek riadit zakonom lasky, potom sluzbe Bohu a az potom zakonu, tak bude zit tak, ako to chce Boh, aj to je napisane v Biblii, treba len zacat citat a nevysvetlovat si veci po svojom, treba aj zacat pocuvat a prestat si k tomu hovorit svoje vlastne vysvetlenia, treba to proste citat a pochopit ten text tak, ako ma byt pochopeny, a bez modlitby to nejde, bez Bozich milsoti to nejde a na to, aby clovek nieco pochopil, potrebuje k tomu Boziu milost a nielen na to, na vsetko, lebo bez Neho nedokazeme absolutne nic.
Clovek je tak odkazany na Boha, ze ak by sme mali zadrzat dych a ponorit sa do vody, tak by sme citili cim dalej, tym viac potrebu kyslika. Ale toto vsetko je nic v porvnani s tym, ako velmi potrebujeme Boha-Otca, Jezisa Krista a Ducha Sväteho, ako velmi zavisime od Svätej Bozej Trojice. Tak, ze si to ani len nedokazeme predstavit.
Rec o tejto knihe je v tomto vlakne: citácia: |
Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. † |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 november 2013 : 22:33:48
|
Takže som po prečítaní vašich príspevkom ostal zmätený. Neviem či si mám alebo nemám tie knihy prečítať. Už sa zas melete medzi sebou - ak vy pravý katolíci. Sa už ujednoťte a potom budem rešpektovať, že do mňa hádžete kameňom.
Takže čakám radu. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 november 2013 : 10:31:54
|
Nitko tu do teba nehadze kamenom. A ak uz tu niekto hadze, tak jedine ty:
citácia: Máš rozmýšľať nad tými veršami a nie sa zaoberať zdrojom. Si vždy mimo. A nie, neuvediem svoj zdroj, nech ťa rozdrapí. Pôvodne zaslal Chodec - 26 november 2013 : 22:26:20 to co su toto za sposoby? Uvedomujes si vobec, co robis? Takto sa krestan nesprava.
Chodec, je len na tebe, ci si tu knihu precitas alebo nie, mas slobodnu volu a mozes si vybrat, ci si ju precitas alebo nie. Ak cakas radu, je v tejto teme: citácia: a ked uz sme pri tom, toto som uz postol pred tym, ako si si popytal radu, takze neviem preco si sa opytal na radu, ak si ju uz dostal.
A ak uz ti bolo zodpovedane to, co si chcel vediet, tak teraz by bolo dobre, ked by si ty zodpovedal, co znamena toto v tvojom podpise: citácia: Múdrosť si postavila dom; na siedmich stĺpoch prebýva.
A k tomu, co si napisal o nas krestanoch: citácia: Takže som po prečítaní vašich príspevkom ostal zmätený. Neviem či si mám alebo nemám tie knihy prečítať. Už sa zas melete medzi sebou - ak vy pravý katolíci. Sa už ujednoťte a potom budem rešpektovať, že do mňa hádžete kameňom.
Takže čakám radu. precitaj si toto: citácia: Prečo vidíš smietku v oku svojho brata, a vo vlastnom oku brvno nezbadáš? Alebo ako môžeš povedať svojmu bratovi: "Dovoľ, vyberiem ti smietku z oka" - a ty máš v oku brvno?! Pokrytec, vyhoď najprv brvno zo svojho oka! Potom budeš vidieť a budeš môcť vybrať smietku z oka svojho brata. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 november 2013 : 08:36:54
|
Chodec,nenasiel so ten material ale cez PM vam zaslem aspon piblizne tradiciu o dalsom ucinkovani Panny Marie v Cirkvi az do jej zosnutia. |
Prichádzajte k Nemu,k živému kameňu,ktori ľudia síce zavrhli,ale pred Bohom je vyvolený a vzácny,a dajte sa vbudovať aj vy ako živé kamene do duchovného domu,do svätého kňazstva,aby ste prinášali duchovné obety,príjemné Bohu skrze Ježiša Krista. 1.Pt 2,4-5 |
Počet príspevkov: 1345 ~
Člen od: 30 november 2009 ~
Posledná návšteva: 26 august 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 november 2013 : 16:02:07
|
Ok ale dúfam, že toho nie je nejak veľa. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
|