|
Odoslaný - 17 október 2013 : 01:08:36
|
Talmud -hlavne spisy zidovskeho nabozenstva hovoria:
Balaam [Ježiš] vstal z mŕtvych a je trestaný v horúcom, vriacom semene. Tí, ktorí zosmiešňujú slová židovských mudrcov a hrešia proti Izraelu sú varení v horúcich výkaloch. (57a Gittin)105
Len Židia sú ľudia. [Nežidia] sú zvieratá. (Baba Mezia 114a - 114b)110 • Za vraždu, či už cutheana [nežida] cutheanom alebo Izraelitu cutheanom je vyvodený trest; ale pri vražde cutheana izraelitom trest smrti neexistuje. (Sanhedrin 57a)111 • Aj najlepší z [nežidov] by mali byť zabití. (Babylonský Talmud)112 • Ak je Žid v pokušení robiť zlo, mal by ísť do mesta, kde ho nik nepozná a robiť zlo tam. (Moed Kattan 17a)113 • Mäso nežidov je ako mäso oslov a ich koža je ako koža koní.114 • Ak pohan [nežid] udrie Žida, nežid musí byť zabitý. Udrieť Žida je ako udrieť Boha. (Sanhedrin 58b)115 • Ak dobytok izraelitu nabodne dobytok kanánca, nie je za to zodpovedný; ak však dobytok kanánca [nežida] nabodne dobytok izraelitu...musí za to zaplatiť v plnej výške. (Baba Kamma 37b)116 • Ak Žid nájde predmet, ktorý pohan [nežid] stratil, nemusí ho vrátiť. (Baba Mezia 24a; potvrdené aj v Baba Kamma 113b)117 • Boh neušetrí Žida, ktorý vydá svoju dcéru za starého muža alebo zoberie ženu svojho syna alebo vráti stratenú vec cutheanovi [nežidovi]... (Sandherin 76a)118 • Čo Žid obdrží krádežou od cutheana [nežida], môže si ponechať. (Sanhedrin 57a)119 • [Nežidia] nespadajú pod ochranu zákona a Boh vydal ich peniaze Izraelu. (Baba Kamma 37b)120 • Židia môžu používať lži (úskoky) na oklamanie [nežida]. (Baba Kamma 113a)121 • Všetky [nežidovské] deti sú zvieratá. (Yebamoth 98a)122 • [Nežidia] majú radšej sex s kravami. (Abodah Zarah 22a - 22b)123 • Nádoby [nežidov], neposkytujú snáď skazenú chuť jedlu, ktoré sa v nich varí? (Abodah Zarah 67b)124
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 1472 ~
Člen od: 22 december 2009 ~
Posledná návšteva: 14 júl 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 október 2013 : 01:10:34
|
Avšak niet pochýb o tom, že celému Talmudu dominuje rozhodne protikresťanský tón. Nabádanie k tomu, že "najlepší z nežidov by mali byť zabití", je napríklad možné nájsť aspoň v troch rôznych častiach.
Predstavte si reakciu ak by prominentní kresťan vyhlásil, že "najlepší zo Židov by mali byť zabití." Nebolo by takéto prehlásenie prudko odsúdené? Predstavte si mediálnu potupu, ktorá by sa zniesla na urážlivé slová a ich autora. Ak niekto odhalí netoleranciu Talmudu, je to práve on, kto bude čeliť obvineniam z náboženských predsudkov a netolerancie.
http://pospolitost.files.wordpress.com/2009/01/c5beidovskc3bd-rasizmus.pdf |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 október 2013 : 01:25:26
|
Keď som si po prvý raz začal zháňať Talmud, všimol som si zvláštnu vec. Bolo ťažké ho nájsť. Nepredáva sa v kníhkupectvách a nemá ho väčšina knižníc. Talmud má síce niekoľkonásobnú veľkosť Biblie, určite by sa však mohol pri veľkých množstvách tlačiť za nepatrnú cenu, práve tak ako Biblia, na tenký papier av pomerne lacných viazaniach. Ako najsvätejšie písmo jedného z hlavných náboženstiev, musí oň byť veľký záujem. Prečo teda musí ísť človek zvyčajne do synagógy alebo zaplatiť stovky dolárov za originálne vydanie Soncina? Zákonite sa naskytá otázka, prečo nie je ľahko prístupný verejnosti? Odpoveď nájdeme pravdepodobne vo fakte, že židovské organizácie, ktoré kontrolujú distribučné práva nad takýmito písmami nechcú, aby sa verejne čítali. Keď si človek prečíta talmudské knihy, porozumie ich obave.
Ako idealistický teenager som bol absolútne nepripravený na túto temnú stránku viery, ktorú som vždy rešpektoval. Môj dojem bol, že židovská viera necíti žiadnu nenávisť voči Ježišovi Kristovi. Vždy mi bolo hovorené, že ho rešpektovali ako proroka, alebo aspoň ako veľkého učiteľa, jednoducho ho len neprijali ako Mesiáša. Objavenie takýchto násilne obscénnych opisov spasiteľa a kresťanov v Talmude ma znepokojovalo. Medzi inými bol Kristus opísaný ako šarlatán, zvodca a zločinec. Obviňuje ho zo sexuálneho styku so svojím somárom127 a Pannu Máriu opisuje ako pobehlicu.128
http://pospolitost.files.wordpress.com/2009/01/c5beidovskc3bd-rasizmus.pdf |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 október 2013 : 01:35:24
|
Vyhľadal som si antisemitizmus v hlavných encyklopédiách. Všetky sa pokúšali vysvetliť dejinný antisemitizmus vyložene ako kresťanskú netoleranciu voči Židom. Niekedy dokonca navrhovali, že kresťania prenasledovali Židov jednoducho preto, že Evanjelia vinia Židov za ukrižovanie Krista. Nikdy ani len nenaznačili, že jednou s príčin antisemitizmu mohli byť nenávistné a entocentrické postoje samotných Židov voči nežidom vyjadrené v ich vlastných náboženských zákonoch. Dokonca aj počas života Ježiša Krista sa sily organizovaného židovstva postavili proti tomuto láskavému učiteľovi, ktorý hovoril o sile lásky a zmierenia a nie o vojenských protirímskych opatreniach, pre ktoré dúfali farizeji. Nový zákon verne zaznamenáva silný židovský teror, používaný na potlačenie ranej kresťanskej viery.
V jednom z najmrazivejších veršov Evanjelia sa píše: Nik nehovoril o ňom [Kristovi] verejne zo strachu pred Židmi. (Ján 7:13)129 |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 október 2013 : 03:37:50
|
Od prvých storočí kresťanstva sa niektorí nežidovskí učenci naučili plynule po hebrejsky. Rozvinula sa u nich zatrpknutosť voči Židom, založená na obsahu talmudských spisov. Počas uplynulých storočí vydali tucty pápežov dekréty a obežníky odcudzujúce judaizmus. Vyjadrovali pobúrenie, nie kvôli tomu, že Židia ukrižovali Krista, ale kvôli talmudským zákerným protinežidovským a protikresťanským pasážam.
Tu je len krátky výber názorov niektorých pápežov na Židov:
Gregor IX. Odsúdil Talmud ako spis "obsahujúci každý druh zla arúhania proti kresťanským zákonom." Benedikt XIII. Jeho bula o Židoch (1450) prehlasuje, že "kacírstvo, namyslenosť a chyby Talmudu bránia Židom poznať pravdu". Inocent IV. Spálil Talmud v roku 1233 ako knihu zla. Ján XXII. Zakázal Talmud v roku 1322. Július III. Papal Bull versus Hebreos retinentas Libros (1554) Nariadil “všade“ spáliť T almud. Pavol IV. Bull Cum Nimis Absurdum (1555) energicky odsúdil židovské úžerníctvo a protikresťanské aktivity. Pius IV. Odsúdil židovské genocídne spisy. Pius V. Vyhnal všetkých Židov z pápežských štátov (1569) Gregor XIII. V pápežskej bule z roku 1581 povedal - "Hnaní obrovskou nenávisťou nasledovníkov Krista, pokračujú v plánovaní strašných zločinov proti kresťanom s denne rastúcou trúfalosťou." Klement VIII. Odsúdil genocídne židovské písma. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 október 2013 : 19:39:19
|
|
|
Odoslaný - 17 október 2013 : 20:32:33
|
Krestan katolik nema povazovat sucasnych zidov za starsich bratov vo viere a uz vobec nie za nejake vzory.
Nasi starsi bratia vo viere su Izak, Abraham, Mojzis atd...
Za zidov sa treba modlit, aby sa obratili k pravej viere. |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 október 2013 : 20:48:41
|
|
|
Odoslaný - 17 október 2013 : 22:54:48
|
Koki, mame pravo vediet co sa pise v Talmude, hlavne ak sa nas to tyka nie ? Kto tu prepada hnevu ? Ja iba opisujem co sa tam pise a som kludna ...uplne najkludnejsia.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 október 2013 : 22:58:58
|
Pokracujeme:
" Rodokmeň dnešného judaizmu pochádza priamo od farizejov. Len pár dní pred ukrižovaním Kristus prevrátením peňažných stolov v chráme vznietil ich hnev. Bojoval s nimi po celý svoj život a prehlásil jedno z najprekliatejších vyhlásení, aké kedy kto proti nim vyslovil, volajúc ich otcami lží:
Ježiš im odvetil: Keby bol vaším otcom Boh, milovali by ste ma, lebo ja som z Boha vyšiel a od neho prichádzam. Neprišiel som sám od seba, ale on ma poslal. Prečo nechápete moju reč? Preto, že nemôžete počuť moje slovo. Vaším otcom je diabol a vy chcete plniť túžby svojho otca. On bol vrah od počiatku a nezotrval v pravde, lebo v ňom pravdy niet. Keď luhá, hovorí zo seba, lebo je luhár a otec lži.
. . .Židia mu odpovedali: Nehovoríme dobre, že si Samaritán a posadnutý zlým duchom? (Ján 8:42-48)192 Keď Ježiš uvidel prichádzať Natanaela, povedal o ňom: “Toto je pravý Izraelita, v ktorom niet ľsti“. (Ján 1:47)193
Evanjelia opakovane varovali pred protikresťanskou a mizantropickou povahou mnohých Židov. Niektoré príklady:
...lebo aj vy ste si od svojich súkmeňovcov vytrpeli to isté, čo oni od Židov. Oni zabili Pána Ježiša aj prorokov a nás prenasledovali. Bohu sa nepáčia, všetkým ľuďom odporujú... Ale už sa im až na pokraj priblížil Boží hnev. (Prvý list Solúnčanom 2:14-16)194 Toto svedectvo je pravdivé. Preto ich tvrdo karhaj, aby boli zdraví vo viere a nedbali na židovské bájky a príkazy ľudí, ktorí sa odvracajú od pravdy. (List Titovi 1:13-14)195
Zdá sa, že zjudaizovaní kresťania nikdy necitujú tieto silné pasáže. Za jednoduché citovanie slov Ježiša alebo apoštolov, si človek vyslúži nálepku antisemita. Ani sa neodvážim pomyslieť na to, čo by sa stalo s človekom, ktorý by šiel do synagógy a bičom odtiaľ vyhnal Židov. Niet divu, že mnohí Židia tak zanietene nenávidia Ježiša Krista. Ironicky, ktokoľvek, kto sa odváži sťažovať sa na nenávistné proti-kresťanské židovské postoje, je okamžite nazvaný “nekresťanom“. Uvažoval som nad tým, že podľa definície médií je dokonca Ježiš Kristus proti-kresťan!
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 október 2013 : 23:41:32
|
Starovekí odporcovia Krista sú schopní pomocou ich všadeprítomnej mediálnej sily presvedčiť milióny kresťanov, že Židia sú stále Bohom vyvolený národ a Boh má s nimi naďalej exkluzívnu zmluvu. Kresťanom je nahovárané, že odporovať Židovským proti-kresťanským krokom znamená odporovať vôli samotného Boha.
Napriek tomu Boh jasne hovorí v Liste Hebrejom 8:9: "nie takú zmluvu, akú som uzavrel s ich otcami v ten deň, keď som ich vzal za ruku, aby som ich vyviedol z egyptskej krajiny. Lebo oni nezotrvali v mojej zmluve a ja som ich opustil, hovorí Pán."200
Niektorí kňazi tvrdia, že podľa proroctiev sa židovský národ napokon vráti ku Kristovi, a preto by sme mali podporovať Izrael bez ohľadu na to, koľko strašných protikresťanských činov pácha. To sa rovná tvrdeniu, že by sme mali dať kľúče od našich kostolov podpaľačom snažiacim sa ich vypáliť, pretože jedného dňa sa možno ku Kristovi vrátia. Ponuka božej spásy je pre každého, to však neznamená, že by sme sa nemali postaviť silám zla, alebo že by sme mali finančne a vojensky podporovať najväčších nepriateľov Krista. Verím, že máme morálny záväzok brániť našu vieru proti tým, ktorí napádajú Krista a brániť ostatných kresťanov, ktorí sú prenasledovaní Kristovými nepriateľmi.
Napriek tomu, že mnohé vedúce smery moderného kresťanstva nám opakovane hovoria akí výnimoční a úžasní sú Židia, Nový Zákon sa im nebojí postaviť. Existujú celosvetové snahy Židov zmeniť znenie Nového Zákona. Rôzne Pašiové Hry po celom svete sú upravované tak, že priamo zo svätého písma sa odstraňuje to, čo Židia považujú za urážlivé.
Je dôležité objasniť, že aj keď si myslím, že musíme brániť našu vieru a dedičstvo, nemusíme byť nenávistní alebo zlomyseľní. Nemali by sme nenávidieť, musíme sa však rozhodne postaviť proti ich snahám zničiť náš spôsob života, našu kresťanskú vieru, slobodu a samotné prežitie nášho národa. Vo svojom živote som sa snažil pristupovať ku každému jednotlivcovi nezaujato. Nie je dôvod, aby sme zaobchádzali s jednotlivými Židmi bez rešpektu alebo s nenávisťou. Ak sa však snažia zničiť naše dedičstvo, máme právo - vlastne musíme - sa im postaviť. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 október 2013 : 23:01:55
|
citácia: Keď som si po prvý raz začal zháňať Talmud, všimol som si zvláštnu vec. Bolo ťažké ho nájsť. Nepredáva sa v kníhkupectvách a nemá ho väčšina knižníc. to mozno platilo kedysi ale dnes nie je problem na nete najst Talmud v ENG dokonca niekde som videl aj CZ preklad .... |
Aby sme vo všetkom dosiahli pravdu, musíme sa vždy pridržiavať zásady, že to, čo sa mne zdá bielym, budem pokladať za čierne, keď to hierarchická Cirkev tak rozhodne, pevne veriac, že medzi ženíchom Kristom, naším Pánom, a medzi jeho nevestou Cirkvou je ten istý Duch, a náš Pán, ktorý nám dal Desatoro prikázaní, riadi a spravuje aj našu svätú matku Cirkev. sv.Ignac z Loyoly |
Počet príspevkov: 1231 ~
Člen od: 06 november 2010 ~
Posledná návšteva: 01 máj 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 máj 2014 : 22:33:34
|
Názor z Delet-u:
"Igor Dietrich napísal(a): Apr 27, 2014 03:07 Nie všetci židia uznávajú popri Tóre aj Mišnu, alebo lepšie povedané - Talmud všeobecne, či už ide o vlastný text zákona – Mišnu, alebo o jej výklad – Gemaru. Autormi oboch časti Talmudu - Mišny i Gemary sú výlučne farizejský učenci – a farizeji nepredstavujú Židov ako celok. Ale hlavne ide o obsah a význam, ktorý nie zlučiteľný s Tórou. Napr., čo má Tóra ( „Nepokradneš!“), spoločné s Talmudom napr. v tomto : „Židovi je dovolené, keď sa mu zachce zmocniť sa majetku gója (nežida), lebo tam, kde je napísané: „Nečiň zle blížnim“, nehovorí sa „Nečiň zle gójom“.."
Zdroj: http://www.delet.sk/zivot-a-judaizmus/pesach-najvyssou-hodnotou-v-zidovskom-zivote-je-sloboda |
http://3.bp.blogspot.com/-MS5eDahIO_I/UmP7f9TWfgI/AAAAAAAABlI/0zivFGVFL1c/s1600/fanoa%25C3%25B1odelafe_cl.jpg |
Počet príspevkov: 1460 ~
Člen od: 14 september 2013 ~
Posledná návšteva: 25 marec 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
|