Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Fórum a jeho funkčnosť
 Narodeniny fora
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Ako diskutovat na tomto fore? Téma Next Topic: Rafael, krédo.sk a hľadanie Katolíckej pravdy
Strana: z 3

Mato

Stav: offline

Odoslaný - 02 október 2013 :  06:18:33  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Teraz som si tak uvedomil, ze 30.9.2013 oslavilo toto forum 10 rokov svojej existencie...

Skusime si nostalgicky zaspominat na veci, ktore sa nam pacili, ci nepacili?

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora 

rad.ek

Odoslaný - 02 október 2013 :  21:22:09  Zobraziť profil  Pridať rad.ek do zoznamu priateľov
Je to asi hloupé, ale já rád vzpomínám na GMK.
Jeho příspěvky, i když nebyly katolické (což bylo každému jasné), provokovaly k přemýšlení.
Třeba ve filosofii je takovýto názorový střet velmi důležitý, aby člověk promyslel i protiargumenty, na které sám nepřijde.

Líbí se mi postoj, kdy člověk je povně zakovtvený v katolické víře a neponižuje oponenty.
To tu bylo víc přítomné v začátcích.
I když zpětně je jasné, že naše víra byla více naivní.

rad.ek

Počet príspevkov: 2120  ~  Člen od: 02 január 2006  ~  Posledná návšteva: 09 august 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Reconquistador

Odoslaný - 02 október 2013 :  21:38:28  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Reconquistador  Pridať Reconquistador do zoznamu priateľov
Tak ja som tu len približne 3 a pol roka, ale Krédo mi dalo mnoho. Spomínam si, že keď som tu prišiel, moje vedomosti boli biedne a moje vystupovanie bolo na podobnom stupni. Vďaka členom fóra som sa však naučil, že netreba márniť čas nezmyselnými debatami a najmä - obohatil som si svoje vedomosti a spoznal, čo to vlastne tá katolícka viera je. A je úžasná. Za to patrí vďaka najmä Rafaelovi, ale aj mnohým ďalším.

Spomínam si na viacerých ľudí, čo tu kedysi boli, no dnes už nie sú. Niektorý dostali ban, iný odišli kvôli názorovým nezhodám (z tých mi tu chýba najmä Azuritko, hoci v občasnom kontakte sme aj naďalej), či odišli na spravodlivosť Božiu. Z tých mi tu chýba najmä Amerika1. Síce sme mali viackrát nezhody, ale jeho príspevky mnohokrát vedeli byť prínosné. Snáď sa za nás už dnes prihovára v nebeskom kráľovstve.

Ďakujem Maťovi, že Krédo založil a vedie ho, hoci ho to stojí zaiste mnoho času, síl, aj financií. Ale jeho práca prináša plody.

GLORIA IN EXCELSIS DEO ET IN TERRA PAX HOMINIBUS BONAE VOLUNTATIS

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1877  ~  Člen od: 16 apríl 2010  ~  Posledná návšteva: 27 november 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

baránok

Odoslaný - 03 október 2013 :  07:15:10  Zobraziť profil  Pridať baránok do zoznamu priateľov
Čo sa stalo s Amerika1 ?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 521  ~  Člen od: 26 apríl 2011  ~  Posledná návšteva: 16 december 2019 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 03 október 2013 :  07:52:52  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Ako pisal Reconquistador vyssie, predisiel nas do vecnosti.

A ked uz spominame dlhsie sa nehlasiacich prispievatelov, nie je niekto v kontakte s radar?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

zmurka

Odoslaný - 03 október 2013 :  15:21:35  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: zmurka  Pridať zmurka do zoznamu priateľov
citácia:

A ked uz spominame dlhsie sa nehlasiacich prispievatelov, nie je niekto v kontakte s radar?

Pôvodne zaslal Mato - 03 október 2013 :  07:52:52

Mato - od Lucie viem, ze uz aj radar je na Pravde Bozej.

Život je veľký dar - nepremrhajme ho

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 890  ~  Člen od: 28 október 2006  ~  Posledná návšteva: 23 október 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

baránok

Odoslaný - 03 október 2013 :  15:56:40  Zobraziť profil  Pridať baránok do zoznamu priateľov
Riadne horory.
S Amerikom som si písal súkromne, divil som sa že prestal odpovedať ...
Aj napriek tomu,že sme si boli názorovo odlišní, fandil mi v tom čo robím(vykrúcanie krku zlému) ...
Škoda ho chlapa, trocha ma to vzalo.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 521  ~  Člen od: 26 apríl 2011  ~  Posledná návšteva: 16 december 2019 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lucia

Odoslaný - 03 október 2013 :  16:20:04  Zobraziť profil  Pridať Lucia do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal Mato - 03 október 2013 :  07:52:52

Mato - od Lucie viem, ze uz aj radar je na Pravde Bozej.

Pôvodne zaslal zmurka - 03 október 2013 :  15:21:35

...tuto informaciu nemam potvrdenu.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1472  ~  Člen od: 22 december 2009  ~  Posledná návšteva: 14 júl 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 03 október 2013 :  21:11:51  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
Riadne horory.

Pôvodne zaslal baránok - 03 október 2013 :  15:56:40

Nie horory, ale realita zivota. Skor ci neskor budeme stat pred Sudcom vsetci, na to nesmieme nikdy zabudnut.

citácia:
Škoda ho chlapa, trocha ma to vzalo.

Vzalo nas to vsetkych, co sme s nim boli v blizsom kontakte...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

saxsax

Odoslaný - 04 október 2013 :  18:23:24  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
10 rokov, pekne

sokujuce info o amerike i radar (ak je ozaj pravdive)

GMK sa stale snazi presadit v politike, posledne vybuchol na kandidatke Nory Mojsejovej ... predtym Most Hid ...

„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2129  ~  Člen od: 10 september 2009  ~  Posledná návšteva: 25 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Koki

Odoslaný - 17 október 2013 :  18:48:20  Zobraziť profil  Pridať Koki do zoznamu priateľov
Vraví sa že fórum Upece bude čoskoro zrušené. Je škoda keď katolíci prídu o svoje fórum (aj keď ťažko dnes povedať nakoľko to fórum patrilo katolíkom) a potom nevedia kde by mali hlavu zložiť. Nebolo by úžasné privítať tento zvyšok na Kréde, ponúknuť im tu virtuálne zázemie?

http://3.bp.blogspot.com/-MS5eDahIO_I/UmP7f9TWfgI/AAAAAAAABlI/0zivFGVFL1c/s1600/fanoa%25C3%25B1odelafe_cl.jpg

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1460  ~  Člen od: 14 september 2013  ~  Posledná návšteva: 25 marec 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sinceretly

Odoslaný - 17 október 2013 :  20:09:03  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
Preco bude zrusene? Kvoli comu? O_o?

Myslite tym povedat im o tomto fore?

Bolo by dobre, ak by prisli tu. Upokojilo by sa to tu a bolo by tu paradoxne menej hadok - lebo cim viac ludi na danom mieste, tym je to horsie s udrzanim mieru medzi celym spolocenstvom.

Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. †

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1456  ~  Člen od: 18 august 2012  ~  Posledná návšteva: 19 jún 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Koki

Odoslaný - 17 október 2013 :  20:35:04  Zobraziť profil  Pridať Koki do zoznamu priateľov
Nemám informácie o dôvodoch, ale možno aj preto že to fórum nespĺňalo predstavy o katolíckom fóre...
Katolíci čo tam prispievali iste poznajú aj Krédo, ale nevedno kam budú chodiť po zrušení Upece. Veľký výber myslím nie je.

http://3.bp.blogspot.com/-MS5eDahIO_I/UmP7f9TWfgI/AAAAAAAABlI/0zivFGVFL1c/s1600/fanoa%25C3%25B1odelafe_cl.jpg

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1460  ~  Člen od: 14 september 2013  ~  Posledná návšteva: 25 marec 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sinceretly

Odoslaný - 17 október 2013 :  20:54:13  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
Nasiel som to, tu je to:
citácia:

Velky vyber sice nie je, ale neviem, ci vedia vsetci z toho fora Upece o tomto fore. Trebalo by im o tom povedat, ze existuje aj toto forum.

Ja som uz odoslal spravu, len sa nezobrazila, lebo som ju napisal ako host - mozno ze to caka na schvalenie toho prispevku, ktory som napisal.

//edit: neviem, ci sa ten prispevok vobec zobrazi, tak som sa na to forum zaregistroval, prihlasil a napisal som to znova.

Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. †

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1456  ~  Člen od: 18 august 2012  ~  Posledná návšteva: 19 jún 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Koki

Odoslaný - 17 október 2013 :  21:07:14  Zobraziť profil  Pridať Koki do zoznamu priateľov
Veď si to sem-tam skontroluj, snáď to bude zobrazené.
Pokým by tamtí chceli spoločenstvo katolíkov, nech prídu. Aj keď tu je, zdá sa, menej tém a možností, tak neviem...

Gregorius

Odoslaný - 17 október 2013 :  21:12:22  Zobraziť profil  Pridať Gregorius do zoznamu priateľov
citácia:
Nemám informácie o dôvodoch, ale možno aj preto že to fórum nespĺňalo predstavy o katolíckom fóre...

Pôvodne zaslal Koki - 17 október 2013 :  20:35:04

ono zrušiť ho chceli dávnejšie, lebo s moderovaním boli nejake problémy , poznal som upc odtial mam tie informacie.

Gratias agamus domino deo nostro, dignum et iustum est.
Professio fidei Tridentina

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 196  ~  Člen od: 05 máj 2013  ~  Posledná návšteva: 13 jún 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Koki

Odoslaný - 17 október 2013 :  21:18:35  Zobraziť profil  Pridať Koki do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal Koki - 17 október 2013 :  20:35:04

ono zrušiť ho chceli dávnejšie, lebo s moderovaním boli nejake problémy , poznal som upc odtial mam tie informacie.

Pôvodne zaslal Gregorius - 17 október 2013 :  21:12:22

Nevedel som, ďakujem. Nuž zobrať si na plecia moderovanie kat. fóra nie je sranda.

sinceretly

Odoslaný - 17 október 2013 :  21:30:40  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
A ak sa smiem opytat, co sa stalo s Rarachom/Rafaelom? Uz dlhsie tu nic nenapisal.

Zachariáš

Odoslaný - 18 október 2013 :  21:54:36  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Zachariáš  Pridať Zachariáš do zoznamu priateľov
citácia:
Vraví sa že fórum Upece bude čoskoro zrušené. Je škoda keď katolíci prídu o svoje fórum (aj keď ťažko dnes povedať nakoľko to fórum patrilo katolíkom) a potom nevedia kde by mali hlavu zložiť. Nebolo by úžasné privítať tento zvyšok na Kréde, ponúknuť im tu virtuálne zázemie?

Pôvodne zaslal Koki - 17 október 2013 :  18:48:20

Kredo,teda to,co je verejne pristupne,je vlastne len predpolie Mordoru.Skryta cast je Mordorom,kdu spracuju vhodnych adeptov na "prstenove prizraky",ktore obcas vybehnu postrasit von,na predpolie,teda verejne forum.
Volat sem nic netusiacich?A este im povedat,ze to je katolicke forum?Nezartujte

Prichádzajte k Nemu,k živému kameňu,ktori ľudia síce zavrhli,ale pred Bohom je vyvolený a vzácny,a dajte sa vbudovať aj vy ako živé kamene do duchovného domu,do svätého kňazstva,aby ste prinášali duchovné obety,príjemné Bohu skrze Ježiša Krista.
1.Pt 2,4-5

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1345  ~  Člen od: 30 november 2009  ~  Posledná návšteva: 26 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mx

Odoslaný - 19 október 2013 :  00:40:27  Zobraziť profil  Pridať Mx do zoznamu priateľov
Ach náš drahý Zachariáš,
mám tak trochu obavy,
či z minovej charizmy
neskočilo na Vás.

RKC

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1076  ~  Člen od: 01 február 2006  ~  Posledná návšteva: 19 júl 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Koki

Odoslaný - 19 október 2013 :  11:57:18  Zobraziť profil  Pridať Koki do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
Pôvodne zaslal Koki - 17 október 2013 :  18:48:20
Kredo,teda to,co je verejne pristupne,je vlastne len predpolie Mordoru.Skryta cast je Mordorom,kdu spracuju vhodnych adeptov na "prstenove prizraky",ktore obcas vybehnu postrasit von,na predpolie,teda verejne forum.
Volat sem nic netusiacich?A este im povedat,ze to je katolicke forum?Nezartujte
Pôvodne zaslal Zachariáš - 18 október 2013 :  21:54:36
Zachariáš, ešte dobre že Ti teraz nerozumiem. Ó, svätá prostota!

Koki

Odoslaný - 19 október 2013 :  17:45:44  Zobraziť profil  Pridať Koki do zoznamu priateľov
Zachariáš teraz vážne, ak toto nie je katolícke fórum ale "protestantské", prečo sme tu, nemáme kam chodiť? A čo potom vravíš na tie ilustračné obrázky vatikánskeho chrámu sv. Petra a pápeža Benedikta XVI. hore vedľa loga Krédo.

sinceretly

Odoslaný - 19 október 2013 :  21:04:46  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
podla mna on myslel obsah a nie nadpis.

Dokaz je tu:
citácia:
Jean Paul Sartre napísal drámu Za zavretými dverami. Opisuje v nej život
troch ľudí, ktorí pre svoje previnenie na spolublížnych boli odsúdení k tomu, že
museli byť stále spolu. Majú sa v rukách, každý pozná chyby toho druhého a to
ich mučí až k šialenstvu. Keď sa vyskytne niečo dobré a milé medzi dvoma, ten
tretí to vždy pokazí. Celá táto hra vyústi nakoniec do jedného výkriku: "Peklo -
to sú tí druhí!"
To peklo by nebolo na zemi, keby sme zachovávali zákon lásky, ako o tom
hovorí sv. Pavol: "Láska nerobí zle blížnemu" ( Rim 13, 10 ).
Sv. Jozef Moscati, lekár z Neapola, ktorý celý svoj život zasvätil trpiacim a
ktorý používal všetky výdobytky vedy, povedal: "Svet nepremení veda, ale
láska."
zdroj:
http://www.zoe.sk/pub/doc/theologos/p_kristove_podobenstva.pdf

skutocne peklo - to nie je nadpis. To su ti druhi.
Peklo je len pomenovanie. A je rozdiel medzi obycajnym pomenovanim a krutou realitou.

A teraz k tym obrazkom - nezalezi na nadpise, zalezi na obsahu.
Nadpis moze byt rovnaky, ale to nic nevyjadruje - je to len obal. Podstatne je to - co je vo vnutri. A ci to, co je vo vnutri, je rovne tomu nadpisu, ktory hovori, aky je obsah.

Takze zaver je takyto - obsah ukazuje o sebe celok - nadpis.
Väcsinou tie svetske nadpisy o obsahu su vymyslene. Pravda vyjde najavo. Takze je jedno, aky bude nadpis, obsah bude vzdy taky, aky je, bezohladu na nadpis/y. V tomto pripade su tym obsahom ludia, ktori navstevuju toto forum a prispievaju tu. To, ake je toto forum, neurcuje nadpis, to urcuje obsah. Takze darmo tu budu nejake obrazky a nadpisy, ze toto forum je take a take, ked obsah fora bude mimo tychto pomenovani. Boh chce, aby sme pomenuvavali veci pravymi menami, a ak sa chce toto forum nazyvat forom pre krestanov, pre katolikov, tak by mal mat aj zodpovedajuci obsah, aby to bolo pravdive a spravodlive.

Sandy

Odoslaný - 19 október 2013 :  21:14:01  Zobraziť profil  Pridať Sandy do zoznamu priateľov
zabavné čítanie, tak Kréso je katolícke diskusné fórum? Toto može povedať iba naivný a povrchný návštevník, ktorému stačí zopar "svätých obrázkov" v hlavičke stránky. dobrá finta na chytanie ovečiek, nič viac.
pre Kokiho: nie protestantské, ale sedevakantistické.
Boh ochraňuj nevedomých, ktorí sem vkročia

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 56  ~  Člen od: 24 máj 2010  ~  Posledná návšteva: 01 december 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Reconquistador

Odoslaný - 19 október 2013 :  21:37:10  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Reconquistador  Pridať Reconquistador do zoznamu priateľov
citácia:
nie protestantské, ale sedevakantistické.
Pôvodne zaslal Sandy - 19 október 2013 :  21:14:01

Za posledné 3 týždne tu pribudli desiatky, ba možno aj stovky nových príspevkov od 25 užívateľov. Z toho 2 sú sedevacantisti. Takže asi také "sedevacantistické" fórum Krédo je...

GLORIA IN EXCELSIS DEO ET IN TERRA PAX HOMINIBUS BONAE VOLUNTATIS

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1877  ~  Člen od: 16 apríl 2010  ~  Posledná návšteva: 27 november 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sinceretly

Odoslaný - 19 október 2013 :  21:44:25  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
Reconquistador, kazdy 1 clovek vnima veci inak.
Kazdy si odzil nieco ineho, kazdy ma ine myslienky, ine nazory a ine postoje, aj iny styl rozmyslania a premyslania.

Kazdy moze hodnotit najvernejsie a najpresnejsie len to, co videl, a cim menej toho videl, tym jeho presnost bude mensia, lebo presnost zavisi od mnozstva toho, co sme videli, ako sme to videli a ci sme vobec videli celok v 1/viacerych veciach alebo len jej/ich nepatrnu cast/i.

On napisal to, ako to vnima on. Pre mna je toto forum forom, kde prichadzaju vselijaki ludia, kazdy 1 z nas sme iny, ale vsetci sme si pred Bohom rovni, lebo my vsetci sme ludia, patrime do sekcie ludstvo a nie nieco ine, => sme si rovni, lebo kazdy 1 z nas je clovek.

Tie nadpisy na titulnej strane a texty nas len usmernuju, aby sme sa spravali tak, ako sa predstavuje toto forum verejnosti, lebo ak je raz nieco take, tak by to take aj malo byt a nemalo by to mat iny obsah, ak su nadpisy uz raz dane.

Kazdy, kto tu nieco pise, by si mal uvedomit, na akej pode je (Bozej) a podla toho treba prisposobit styl vyjadrovania sa, aby toto forum bolo tym, cim ma byt a aby nebolo niecim inym, ak uz ma raz take oznacenie, ake ma - Forum pre katolikov.

Strana: z 3 Previous Topic: Ako diskutovat na tomto fore? Téma Next Topic: Rafael, krédo.sk a hľadanie Katolíckej pravdy  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06