Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 Rozprávam sa s Gregoriusom
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: O hriesnosti sexu Téma Next Topic: Vek ľudstva - pravda alebo výmysel?  

Rafael

Stav: offline

Odoslaný - 24 júl 2013 :  13:20:19  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
citácia:
...to mám akože mlčať ? Mam si zakryvat oci pred tym ze je kriza v cirkvi ? Jeden Vas kolega / knaz mi otvorene povedal a on sa zapodieval obdobim reformacie ze dnes je taky stav ako za reformacie tj. hlboka nevzdelanost u knazov, preto to dospelo takto do krizy, to ze si to nechcete uvedomit to nie je moj problem Elo [u]ak toto povie kňaz, tak to je vážne a ja ho ako kňaza mám v tomto autoritu.

Pôvodne zaslal Gregorius - 23 júl 2013 :  08:45:35

http://www.kredo.sk/bforum/topic.asp?TOPIC_ID=3792&whichpage=9

Ako rozlisite, ked sa rozpravate s knazom,
ci on patri alebo nepatri medzi adresatov, o ktorych sam velkymi pismenami referujete?

citácia:

Dovolte ja chodím na omse 2 krát denne

Pôvodne zaslal Gregorius - 23 júl 2013 :  08:45:35

http://www.kredo.sk/bforum/topic.asp?TOPIC_ID=3792&whichpage=9

Preco toto robite?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3722  ~  Člen od: 18 január 2008  ~  Posledná návšteva: 10 jún 2024 Upozorniť moderátora 

Gregorius

Odoslaný - 24 júl 2013 :  14:10:59  Zobraziť profil  Pridať Gregorius do zoznamu priateľov
Nemam chodievat na omse ?
Ako rozoznam praveho od nepraveho vy ste mi ani len meno nepovedali ?

Gratias agamus domino deo nostro, dignum et iustum est.
Professio fidei Tridentina

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 196  ~  Člen od: 05 máj 2013  ~  Posledná návšteva: 13 jún 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Gregorius

Odoslaný - 24 júl 2013 :  14:42:04  Zobraziť profil  Pridať Gregorius do zoznamu priateľov
inak Rafael uz nemusite odpisovat, viete koncim uz s kredom, mudre je podla mna ked clovek ma pochybnosti ist sa radsej s knazom porozpravat ako tuto debatovat co k nicomu nevedie. len k hadkam a este stale k tomu tie iste spory ohladom omse a pod co je aj pohorsivy priklad pre inoveriacich. a odradza ich to od skumania pravej viery.
Ako rozlisite, ked sa rozpravate s knazom,
ci on patri alebo nepatri medzi adresatov, o ktorych sam velkymi pismenami referujete

neviem nema to na cele napisae, ale jedno mi je iste keby to bol i menej vzdelanejsi knaz ako vy Rarrach neurazte sa le radsej pojdem si ohladom teologie za nim radu pytat nez od Vas, pretoze on ma komplexnejsi pohlad na vec, vy si vyberate ucelovo co len chcete a presviedcate nevzdelanych ludi ze je to tak a este k tomu ste teologiu zrejme nestudoval a si myslim ze do tazkych dogmatickych veci ako je omsa, svatenia sa vy si nemate uzurpovat pravo zavezne sa vyjadrovat a Vas nazor z tohot dovod v takychto veciach nie je pre mna závezny

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 196  ~  Člen od: 05 máj 2013  ~  Posledná návšteva: 13 jún 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Rafael

Odoslaný - 24 júl 2013 :  15:02:25  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
citácia:
Nemam chodievat na omse ?

Pôvodne zaslal Gregorius - 24 júl 2013 :  14:10:59

zareagujem Vasimi vlastnymi slovami:

Nemyslite ze je trosku neslusne odpovedat na otazku otazkou ?

Pôvodne zaslal Gregorius - 14 júl 2013 :  14:53:33

http://www.kredo.sk/bforum/topic.asp?TOPIC_ID=3861&whichpage=1

Normalne sa pytam, aky je dovod, ze "chodite na omse 2x denne".
Zvacsuje to Vasu svatost?
Alebo co?
Pytam sa.

citácia:
Ako rozoznam praveho od nepraveho vy ste mi ani len meno nepovedali ?

Este raz:

ako rozlisite, ked sa rozpravate s knazom,
ci on patri alebo nepatri medzi adresatov, o ktorych sam velkymi pismenami referujete?

Nepytam sa na rozoznavanie praveho od nepraveho,
pytam sa Vas: AKO viete, ci sa zrovna nerozpravate s knazom "hlboko nevzdelanym",
kedze takymi ste Vy (resp. Vas knaz, s ktorym ste sa bavili) oznacili sucasny stav.

Je dolezite zisit, aku vahu maju rady knazov pre Vas, kedze sa tymi radami riadite.

Napriklad, ked sam napisete:

citácia:

Istý čas ste ma ovplyvnil vašími príspevkami a nazormi a no nakoniec som sa porozprával s kňazom a našťastie som si uvedomil a olutoval to , že moje názory neboli správne.

Pôvodne zaslal Gregorius - 14 júl 2013 :  12:19:13

http://www.kredo.sk/bforum/topic.asp?TOPIC_ID=3533

alebo

citácia:
No rozprával som sa s jedným kňazom , ktorému sa tiež nelubí čo sa deje v dnešnej cirkvi, ten mi povedal, že mi ( myslel mňa a jeho) s tým nič neurobíme{mi sme mali pani|, a že on si tiež prešiel štádiom kritiky a že nemám byť smutný to nie je riešenie smutok, ale že sa mám modliť a netrápiť sa
Pôvodne zaslal Gregorius - 21 júl 2013 :  15:41:40

http://www.kredo.sk/bforum/topic.asp?TOPIC_ID=3792&whichpage=8

alebo

citácia:
mudre je podla mna ked clovek ma pochybnosti ist sa radsej s knazom porozpravat ako tuto debatovat co k nicomu nevedie.

Pôvodne zaslal Gregorius - 24 júl 2013 :  14:42:04

tak,
ze nie v mojom, ale vo Vasom vlastnom zaujme je,
zisit,
ci tieto Vase rozhovory s knazmi, nie su rozhovory zrovna s takymi "hlbokymi nevzdelancami", o akych je rec Vasimi slovami vyssie.
Lebo inak VY riskujete, ze VY sam budete zvedeny, ze Vas zavadzaju a vovedu do jamy, poznate to z biblie: ked slepy vedie slepeho...

Dufam, ze mi toto Vase podivne nastavenie, ci slepu skvrnu, vysvetlite?
Ako katolik, ktory ovlada katechizmus, istotne viete, ze tu ide o to, co je v hre pre Vasu dusu, ked sa davate do debat s knazmi, o ktorych sam nemate jasno, ci nahodou sami netvoria skupinu "hlboko nevzdelanych".

Tot pointa.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3722  ~  Člen od: 18 január 2008  ~  Posledná návšteva: 10 jún 2024 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

misojogi

Odoslaný - 24 júl 2013 :  22:44:51  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: misojogi  Pridať misojogi do zoznamu priateľov
citácia:
Normalne sa pytam, aky je dovod, ze "chodite na omse 2x denne".
Zvacsuje to Vasu svatost?
Alebo co?
Pytam sa.

rozmnozuje sa prijem milosti
ale je to dost narocne z dlhodobeho hladiska
ja som tiez mal take obdobia, takze viem povedat z praxe ....

ale nech sa vyjadri Gregorius

Aby sme vo všetkom dosiahli pravdu, musíme sa vždy pridržiavať zásady, že to, čo sa mne zdá bielym, budem pokladať za čierne, keď to hierarchická Cirkev tak rozhodne, pevne veriac, že medzi ženíchom Kristom, naším Pánom, a medzi jeho nevestou Cirkvou je ten istý Duch, a náš Pán, ktorý nám dal Desatoro prikázaní, riadi a spravuje aj našu svätú matku Cirkev.
sv.Ignac z Loyoly

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1231  ~  Člen od: 06 november 2010  ~  Posledná návšteva: 01 máj 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Gregorius

Odoslaný - 24 júl 2013 :  23:01:49  Zobraziť profil  Pridať Gregorius do zoznamu priateľov
Ano odpoviem Vám teda , necodím tam kvoli rozmnožovniu milosti ani zásluihám ale z lásky k Pánovi. Vy keby ste bol tiež zalúbený nepočítal by ste kolkokrát za den by ste sa stretol s Vašou milou a taskisto to vnímam ja. Ked sa pýtali sv. Ludovíta kt. chodil 2 az 3 razy denne na omsu odpovedal, keby som bol celý deň na polovačke ani by ste to nepostrehli, ale to že chodím na omšu vám vadí.....áno i dnes je taká doba človek sedí celý deň pred Facebooku vykecáva s priatelmi pozerá televízor a na toto všetko si nájde čas, ale podaktorí ani len tu nedelu nechodia. ale na omšu záhadne nie je čas treba mať prijority pevne stanovené. I mne sa stane že nemože,m ísť bo mám povinnosti, ale ak nemám radšej sa zrieknem nejakej zábavy a idem. Ako to rozoznam kto je vydelany a nie viete podla ovocia, stačí že niekto úprimne si plní povinnosti a to je pre mňa vnak vydelanosti mohol by som stretnúť kňaza ktorý vie celého Doetzingera, pozná všetký diela sv. otcov katechizmy a robil by to s nezáujmom bol by u mňa pod niekým kto ledva vyšiel zo seminára a robí to úprimne a so strachom a takým bol napríklad Vianney. Noi a zial dnes som malo knazov stretol takých.

misojogi

Odoslaný - 24 júl 2013 :  23:39:01  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: misojogi  Pridať misojogi do zoznamu priateľov
citácia:
nechodím tam kvoli rozmnožovniu milosti ani zásluhám ale z lásky k Pánovi.

velmi pekne povedane - vdaka

Aby sme vo všetkom dosiahli pravdu, musíme sa vždy pridržiavať zásady, že to, čo sa mne zdá bielym, budem pokladať za čierne, keď to hierarchická Cirkev tak rozhodne, pevne veriac, že medzi ženíchom Kristom, naším Pánom, a medzi jeho nevestou Cirkvou je ten istý Duch, a náš Pán, ktorý nám dal Desatoro prikázaní, riadi a spravuje aj našu svätú matku Cirkev.
sv.Ignac z Loyoly

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1231  ~  Člen od: 06 november 2010  ~  Posledná návšteva: 01 máj 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Rafael

Odoslaný - 26 júl 2013 :  13:18:21  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
citácia:
Ano odpoviem Vám teda , necodím tam kvoli rozmnožovniu milosti ani zásluihám ale z lásky k Pánovi. Vy keby ste bol tiež zalúbený nepočítal by ste kolkokrát za den by ste sa stretol s Vašou milou a taskisto to vnímam ja. Ked sa pýtali sv. Ludovíta kt. chodil 2 az 3 razy denne na omsu odpovedal, keby som bol celý deň na polovačke ani by ste to nepostrehli, ale to že chodím na omšu vám vadí.....áno i dnes je taká doba človek sedí celý deň pred Facebooku vykecáva s priatelmi pozerá televízor a na toto všetko si nájde čas, ale podaktorí ani len tu nedelu nechodia. ale na omšu záhadne nie je čas treba mať prijority pevne stanovené. I mne sa stane že nemože,m ísť bo mám povinnosti, ale ak nemám radšej sa zrieknem nejakej zábavy a idem. Ako to rozoznam kto je vydelany a nie viete podla ovocia, stačí že niekto úprimne si plní povinnosti a to je pre mňa vnak vydelanosti mohol by som stretnúť kňaza ktorý vie celého Doetzingera, pozná všetký diela sv. otcov katechizmy a robil by to s nezáujmom bol by u mňa pod niekým kto ledva vyšiel zo seminára a robí to úprimne a so strachom a takým bol napríklad Vianney. Noi a zial dnes som malo knazov stretol takých.

Pôvodne zaslal Gregorius - 24 júl 2013 :  23:01:49

Dajme tomu, ze je to skutocny dovod.
lebo je este rozdiel, ci si to len nenamyslate a nevsugeruvate - NOM sa totiz neda zamilovat si naozaj. Kto pozna katolicku teologiu omse, v NOMe sa nemoze realizovat duchovne fruktuozne.
Uvidite sam, ak raz sa stanete katolikom a presvedcite sa o tom na vlastnej kozi.

No a pokial ide o tu vasu doveru v knazov, s ktorymi sa nechavate viest - pozrite na temu

http://www.kredo.sk/bforum/topic.asp?TOPIC_ID=3906

a skuste aplikovat Vase kriteria o klere na nich.
Budete mat odvahu vyhlasit, ze ti brazilski knazi su nevzdelani?
Ak ano, porovnajte si to s urovnou tych, na ktorych sa odvolavate ze s nimi diskutujete, ci vedia aspon desatinu o problematike NOMu, ako tamti - a vyvodte prislusne dosledky pre seba, ak mate na to guraz.
Ak nie, opat to znamena nieco nelichotive o Vasom doverovani knazom, s ktorymi tuna operujete, a to ma tiez svoje dosledky pre Vas.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3722  ~  Člen od: 18 január 2008  ~  Posledná návšteva: 10 jún 2024 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
  Previous Topic: O hriesnosti sexu Téma Next Topic: Vek ľudstva - pravda alebo výmysel?  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06