Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Cirkev a jej denominácie
 Toto proste musite vidiet
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Male upratovanie Téma Next Topic: Mimo temy Postoj...
Strana: z 3

Mato

Stav: offline

Odoslaný - 05 máj 2005 :  21:24:26  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
http://www.milosh.sk/phorum/viewtopic.php?t=76&postdays=0&postorder=asc&start=0

Vsimajte si prispevky nejakeho vadera, ten chlapec nema ani paru o tom co uci KC, ale tvari sa ako najvacsi vykladac omylov a ruhania! KC. Skutocne zabavne (/nechutne - podla nalady a pohladu ), kam az su schopni zajst.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora 

Marcelllooo

Odoslaný - 06 máj 2005 :  00:27:05  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Skutocne zabavne (/nechutne - podla nalady a pohladu ), kam az su schopni zajst.
Kto su 'oni'?

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 06 máj 2005 :  00:31:30  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Ved Ty vies (standardna odpoved paranoikovi). Ak nevies stlac 176 krat 1 (odpoved obsedantovi). Uz si nepamatam, ako to bolo dalej v tom vtipe o odkazovaci na psychiatrii.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 06 máj 2005 :  00:33:34  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

Ved Ty vies (standardna odpoved paranoikovi). Ak nevies stlac 176 krat 1 (odpoved obsedantovi).

Bohuzial, netrpim ani paranoiou a ani obsedanciou, hoci v detstve sa u mna vyskytovali priznaky obsedantno-kompulzivnej poruchy.

Ty si spomenul, ze je nechutne, kam su az (oni-zamlcany podmet) ochotni zaist.

Kto su 'oni'?

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Vlkodlak

Odoslaný - 06 máj 2005 :  06:51:13  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
Maťo, Maťo ...

Každy dosiahne vyvrcholenie nejako ináč ...

Neber im to. Ja som to ani nedočítal. Veď som o tom práve včera písal. Toto sú momenty, ktoré potrebujú. Teraz konečne vidno, že nie sú tu nadarmo, bijú celou silou do protibiblickej RKC, ktorá sa pod ich údermi trasie v základoch. Neruš ich tesne pred koncom ...

Samozrejme, trocha ironizujem. Ale všimni si, že tu sa to na ich účet nerobí. Prečo ?
Ak by ešte videli diskusie o vzťahu RKC k protestantom, možno by sa čudovali. A možno i hanbili ...
Opäť odkaz na príbeh o hadovi ...

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mirecnr

Odoslaný - 06 máj 2005 :  08:05:40  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: mirecnr  Send mirecnr an AOL message  Odoslať ICQ správu pre: mirecnr  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: mirecnr  Pridať mirecnr do zoznamu priateľov
Amen. Nie je forum ako Forum.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2690  ~  Člen od: 06 november 2003  ~  Posledná návšteva: 04 marec 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

veritas

Odoslaný - 06 máj 2005 :  09:03:18  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
Strašné!!! Dokázal som čítať len po 2. stranu... Je mi zle!
quote:
Vader napísal (tentokrát už z vlastnej "hlavy" a nie opísané:
Ziadna oplatka sa nemoze stat telom. To je blud. Toto robili uz v babylone, obetovali liaty chlieb v tvare slnka Nimrodovi...

Robit nieco na pamiatku a premienat oblatku na telo su dve rozdielne veci

Ten vader aj napriek tomu, že berie Písmo doslovne, robí z Krista klamára! Veď Kristus sám povedal a v Písme je to doslovne napísané, keď držal v rukcách chlieb:
TOTO JE MOJE TELO... TOTO JE MOJA KRV...
Keď Kristus niečo drží v rukách a povie, že TOTO JE, tak to proste JE! Teda nie je to "akoby" ale skutočne.
Ak by Kristus hovoril niečo iné, ako by myslel v skutočnosti, tak by klamal... A klamal niekedy Kristus...?
Vader, čítaš toto...?

2Pt 1,20 | Sir 28,15 | Mt 18,15-22
Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2806  ~  Člen od: 11 august 2004  ~  Posledná návšteva: 22 február 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 06 máj 2005 :  10:16:38  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Neber im to.
Toto sú momenty, ktoré potrebujú.
Teraz konečne vidno, že nie sú tu nadarmo, bijú celou silou do protibiblickej RKC, ktorá sa pod ich údermi trasie v základoch.
Neruš ich tesne pred koncom ...

Znovu otazka: Kto su to 'oni'?

A o tej ironii by som pomlcal, bolo to skor trapne a hlupe.

Ale všimni si, že tu sa to na ich účet nerobí.
Hahahahahaha!

Nie? A za kazdym negativna identifikacia sa pomocou jedinej a spravnej RKC a tych druhych, zlych a pomylenych protestantov? A podobne chore poznamky, ako si uviedol prave teraz ty?

Ak by ešte videli diskusie o vzťahu RKC k protestantom, možno by sa čudovali. A možno i hanbili ...
Prave tie su 'im' zamienkou.

veritas

Odoslaný - 06 máj 2005 :  10:35:46  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
quote:
A za kazdym negativna

Hej, za každým predchádzajúcim z 'ich' strany... (Čo ja viem, aj na tomto fóre nikdy nevznikla prvá téma proti nekatolíkom. Vždy vznikla tu, na katolíckom fóre protikatolícka... To je, podľa mňa, vizitka nekatolíkov... Mýlim sa...?)

Máme právo si brániť Cirkev, vieru, kňazov, veriacich, kostoly, sviatosti... - toto všetko je naším dedičstvom, bohatstvom, ktoré máme v správe od Pána Ježiša a sú to prostriedky, ktorými sa spoločne dostávame ku Kristovi, ako prostredníkovi, ktorý nám otvára bránu do neba, kde nám prichystal príbytky u svojho a nášho Otca.

Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2806  ~  Člen od: 11 august 2004  ~  Posledná návšteva: 22 február 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lajos

Odoslaný - 06 máj 2005 :  11:13:44  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
quote:
(Čo ja viem, aj na tomto fóre nikdy nevznikla prvá téma proti nekatolíkom.
Noco by vnikalo nie duplicitne, co tu uz je. Ide o vas pohlad na nekatolikov, ako na tych chudakov, co su odluceni, odpadnuti, nepoznajuci ako pisete "plnost pravdy" stale sa na nieco hraju, ale pretoze nemaju sviatosti od urcitych ludi su hodni zatratenia. Aspon takyto podton citit zo vsetkych tvojich prispevkov Veritas, aj z tvojich Mato a mozem pripisat aj inych... alebo sa mylim

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2570  ~  Člen od: 29 február 2004  ~  Posledná návšteva: 16 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 06 máj 2005 :  11:17:49  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Ten vader aj napriek tomu, že berie Písmo doslovne, robí z Krista klamára! Veď Kristus sám povedal a v Písme je to doslovne napísané, keď držal v rukcách chlieb:
TOTO JE MOJE TELO... TOTO JE MOJA KRV...
Keď Kristus niečo drží v rukách a povie, že TOTO JE, tak to proste JE! Teda nie je to "akoby" ale skutočne.
Ak by Kristus hovoril niečo iné, ako by myslel v skutočnosti, tak by klamal... A klamal niekedy Kristus...?
Vader, čítaš toto...?

Uchvatnea povabne zaroven.

A ked J.K.Nazaretsky povedal: "Neprisahajte vobec!"?
A ked Boh povedal: "Nezabijes"?

Ako to bolo v tychto pripadoch? Aj tu plati, ze ked povedal, ze "Neprisahajte vobec!" znamena to, ze nemas vobec prisahat, alebo len nejaka divna interpretacia, ze prisahat sa moze vlastne? A ked Boh povedal "Nezabijes!", znaci to, ze nemas zabit, alebo ze vlastne zabijat mozes?

Tak ako je to teda?

veritas

Odoslaný - 06 máj 2005 :  11:19:14  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
Lajos, tak teraz si ma veľmi nepochopil, ba odvážim sa povedať, že si ma aj osočil. Totiž NIKDY som nepovedal o nekatolíkoch toto:
že sú "tí chudáci" a že sú "hodni zatratenia"...
Ale vraj je to len tvoj pocit... Ale viera nie je o pocitoch...

Len škoda, že svoje pocity rozširuješ ako pravdy a tak osočuješ...
Osočovanie je hriech, podľa 8. Božieho prikázania...
Pomysli na to, keď budeš niečo písať...
Napr. takéto:
quote:
Je mi luto co napisem, ale cim viac komunikujem a stretavam sa s katolikmi, ktori RKC veria, ale aj ktori z nej odisli, tym viac si myslim toto: RKC splna vsetky znaky sekty. Od myslienky samospravodlivosti pocuc, konciac obmedzovanim osobnych slobod clenov (napr. povinne krstenie deti, kde rodicia uz pri sobasi musia podpisat papier, ze to spravia) a vidieranie s poslednym pomazanim a cirkevnym pohrebom (ak sa chces dostat do neba, musis byt poslusna ovecka), s tym hroznym rozdielom, ze RKC mala v historii tu obrovsku moc a mohla iny nazor potierat aj hrdelnym trestom.

Zdroj: http://www.milosh.sk/phorum/viewtopic.php?t=76

Pocity ako pravda...?

veritas

Odoslaný - 06 máj 2005 :  11:27:05  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
GMK - Boh povedal "Nezabiješ". To je pravda. Je tam niekde napísané, že koho?
Teda podľa Boha nesmiem zabiť človeka, ani zviera...?
Dobrú chuť k chutnému stejku...
Alebo podľa 5. prikázania sa staneš vegetariánom? I keď odtrhnutie kvetiny je tiež prakticky jej usmrtenie... Takže... Aby si presne plnil Boží príkaz, nesmieš jesť... Ale to by si zabil sám seba...
A samovražda je proti 5. prikázaniu...

A "Neprisahajte vôbec!" - vytrhol si nečo z kontextu...

A keď Kristus držal chlieb a pozeral naň a povedal slová, tak je splnená:
- matéria: chlieb
- forma: slová - TOTO JE
A takto ustanovil Eucharistiu, lebo povedal:
TOTO ROBTE NA MOJU PAMIATKU.
A "toto", znamená presne to, ťo urobil on:
Zobrať do rúk chlieb (matériu), povedať TOTO JE (forma) /a keď JE tak JE!/ a robiť to na pamiatku - t.j. stále...

Marcelllooo

Odoslaný - 06 máj 2005 :  11:27:08  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Lajos

quote:
(Čo ja viem, aj na tomto fóre nikdy nevznikla prvá téma proti nekatolíkom.
Noco by vnikalo nie duplicitne, co tu uz je. Ide o vas pohlad na nekatolikov, ako na tych chudakov, co su odluceni, odpadnuti, nepoznajuci ako pisete "plnost pravdy" stale sa na nieco hraju, ale pretoze nemaju sviatosti od urcitych ludi su hodni zatratenia. Aspon takyto podton citit zo vsetkych tvojich prispevkov Veritas, aj z tvojich Mato a mozem pripisat aj inych... alebo sa mylim

Nie, nemylis sa. A vobec sa nejedna len o podton, ale i o otvorene segregovanie: MY a TI DRUHI.

Obidve skupiny maju maslo na hlave.

veritas

Odoslaný - 06 máj 2005 :  11:29:35  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
o máš, žiaľ, GMK pravdu.
Ale to maslo máme najmä my, ktorí tomu najmenej chápeme. Naši vzdelaní a modliaci sa vodcovia z ocho strán, namiesto rozdielov hľadajú spoločnú reč...
To len my, tu dole sa "do krvi" budeme škriepiť. A pritom tomu najmenej rozumieme...

Lajos

Odoslaný - 06 máj 2005 :  11:34:29  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
Veritas, to je velmi silny pocit a uz viackrat si napisal v tomto fore, ze ide o odlucenych bratov, ktorim chybaju sviatosti a aj tie co maju su iba hranie sa na nieco (ide o parafrazovanie mnohych tvojich prispevkov). Jednoducho podla teba sme tak o 1.5 az 2 urovne nizsie ako bezny clen RKC, bez ohladu na nieco ako uprimnost a veci tomu podobne. Jenoducho sa tu stale niekto hra na "nadradenu rasu".

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2570  ~  Člen od: 29 február 2004  ~  Posledná návšteva: 16 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lajos

Odoslaný - 06 máj 2005 :  11:36:11  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
Ale skoda si dalej vycitat co kto povedal alebo nie. Jednoducho si myslim, ze tvoje aktualne poznanie o ludoch mimo RKC je take a hotovo, nic viac nic menej. Mozna sa to zmeni, mozno nie.

Marcelllooo

Odoslaný - 06 máj 2005 :  11:40:06  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
GMK - Boh povedal "Nezabiješ". To je pravda. Je tam niekde napísané, že koho?
Takze, ked to vyhovuje, tak relativizujeme a hladame palicu ako bit psa a ked nam to vyhovuje, alebo je nam to jedno (lebo to kazdodenny zivot nijako vyznamne neovplyvnuje) tak lipneme na doslovnom zneni.

Lenze potom prichadzame (ohladom chleba) k tomu, ze na omsi sa nedava ani krv ani telo. Ved lamal chleba (nie oblatku). Katolik si teda neuzije ani Kristovej krvi, ani tela.

A dalsia poznamka: Co ked sa omsove pokazi a je skysnute a vylejeme ho do zachoda? Rozlozila a skysla to Kristova krv?

Dobrú chuť k chutnému stejku...
Dakujem. Dam si anglicky biftek alebo stejk na zelenom koreni.

Alebo podľa 5. prikázania sa staneš vegetariánom?
Nie. List apostola Pavla neviem komu pojednava o tom, ze vegetarianstvo nie je nutne. Podobne aj ustanovenia o postaveni zverstva voci cloveku a prikazaniu Boha, ze vsetko mozme jest.

Takze klames.

A "Neprisahajte vôbec!" - vytrhol si nečo z kontextu...
Jasne. Ale povedat co a z akeho kontextu, to sa uz neunuvas uviest. Lebo nemozes. Ukazalo sa to patricne v prislusnej teme.

Ked ale uz hovoris o tom kontexte, aj Vecera panova je v kontextem, z ktoreho si ju vytrhol. Pozrime sa teda na ten kontext.

Jezis vedel, ze ide zomriet (fyzicky, casne ako clovek). Isiel sa teda naposledy zabavit s priatelmi, ale i dat im dolezity odkaz: Odkaz nadeje a viery v zmrtvych vstanie. O tom je vecera panova.

Dolezie bolo, aby sa tato viera a spomienka na Jezisa uchovala a predavala. Je to informacia o Jezisovom zmrtvych vstani, co je dolezite. Zvolil formu chleba a vina.

A keď Kristus držal chlieb a pozeral naň a povedal slová, tak je splnená:
- matéria: chlieb
- forma: slová - TOTO JE

Trt barani. Zla kategorizacia a absolutne nepochopenie. Treba rozlisit: objekt, subjekt a informaciu.

Objekt: chleba a vino.
Subjekt: Clovek a Boh.
Aktivita/informacia: viera a vztah s J.K.Nazaretskym.

A takto ustanovil Eucharistiu, lebo povedal:
TOTO ROBTE NA MOJU PAMIATKU.
A "toto", znamená presne to, ťo urobil on:
Zobrať do rúk chlieb (matériu), povedať TOTO JE (forma) /a keď JE tak JE!/ a robiť to na pamiatku - t.j. stále...

Hej, demagogia ako z vysokoskolskych skript Dr. Josepha Goebelsa, Berlin 1937.

Mimochodom, "Neprisahajte vobec!" je tiez dostatocne jsne: vobec znamena vobec, teda nikdy.

Vraciame sa teda k prvemu odstavcu mojho prispevku:
Takze, ked to vyhovuje, tak relativizujeme a hladame palicu ako bit psa a ked nam to vyhovuje, alebo je nam to jedno (lebo to kazdodenny zivot nijako vyznamne neovplyvnuje) tak lipneme na doslovnom zneni.

Mato

Odoslaný - 06 máj 2005 :  11:42:49  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Lajos
Jenoducho sa tu stale niekto hra na "nadradenu rasu".

Nehnevaj sa Lajos, ale teraz trepes. Postoj KC k protestantom je jasny, je definovany v katechizme a vobec nie su povazovani sa menejcennych. V pripade zaujmu ( o com pochybujem, lebo nadavat je lahsie ako poznat) Ti prislusne pasaze zacitujem.
Kto tu ponizuje a robi z Cirkvi kacirov a pobludencov, dokonca ruhacov su protestanti. NIKDY katolici na tomto fore nezacali temu o menejcennosti protestantov, ak sa takato tema zacala, tak len ako reakcia na podobny utok zo Vasej strany.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 06 máj 2005 :  11:43:01  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Tak kto sa tu na co hra?

Marcelllooo

Odoslaný - 06 máj 2005 :  11:43:27  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Ale to maslo máme najmä my, ktorí tomu najmenej chápeme.
GMK vsak chape, je sebavedomy a autonomny clovek, ktory hlada vztah s Bohom a nepotrebuje k tomu ziadneho vodcu.

Naši vzdelaní a modliaci sa vodcovia z ocho strán, namiesto rozdielov hľadajú spoločnú reč...
Pochop uz konecne, ze vodcu ma len stado, ktore si samo neporadi. Ak sa ty sam tak vidis, je to tvoj problem, ale nie je to priklad napr. ECAV, ktora vedie (napriek mnohym nezrovnalostiam v oficialnej vierouke, ktora vsak nie je davana kazdemu veriacemu ako implicitne dana) k autonomii a samostatnosti.

ECAV nema vodcu, co sa tyka duchovnych veci. Kazdy tu je samostatny a autonomny.

veritas

Odoslaný - 06 máj 2005 :  11:49:50  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
GMK, o prísahe sa podme baviť inde... Kde je tá téma, čo sme sa tam o tom bavili...? Nemôžem ju hľadať...
Ď.

Marcelllooo

Odoslaný - 06 máj 2005 :  11:54:18  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Nehnevaj sa Lajos, ale teraz trepes. Postoj KC k protestantom je jasny, je definovany v katechizme a vobec nie su povazovani sa menejcennych. V pripade zaujmu ( o com pochybujem, lebo nadavat je lahsie ako poznat) Ti prislusne pasaze zacitujem.
Kto tu ponizuje a robi z Cirkvi kacirov a pobludencov, dokonca ruhacov su protestanti. NIKDY katolici na tomto fore nezacali temu o menejcennosti protestantov, ak sa takato tema zacala, tak len ako reakcia na podobny utok zo Vasej strany.

Mato, mylis sa. Kto tu vzdy a znovu hovori o tom, ze RKC je prava a jedina a neomylna Cirkev Kristova (mylne) a vsetci, co v nej nie su oznacovany (stale nechapem dovod preco) za protestantov a su im prisudzovane tieto vlastnosti:
• neuplnost Bozej pritomnosti, zjavenia a pravdy
• zbludenost
• dalsie.

Dalsim znakom je ista povyseneckost: my sme ti, co mame patent na rozum, pravdu a neomylnost a potom su tu ti druhi - protestanti.

Pre nekatolika (nemusi byt protestanst) to su rovnake hovadiny ako pre teba to, co si cital u Milosha.

Marcelllooo

Odoslaný - 06 máj 2005 :  11:55:22  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal veritas

GMK, o prísahe sa podme baviť inde... Kde je tá téma, čo sme sa tam o tom bavili...? Nemôžem ju hľadať...
Ď.

Nejde o debatu o prisahe ale o tvojom pristupe k Pismu. Raz chapeme doslovne, inokedy to treba chapaty velmi specificky, v rozpore s vyznamom slova, ktore Jezis pouzil.

O tom sa tu bavime a neodvadzaj pozornost inym smerom.

veritas

Odoslaný - 06 máj 2005 :  11:57:23  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
Ale my nechodíme k Miloshovi si ventilovať svoje názory... Keď tam nejaký katolík je (Costa) alebo pribudne (možno ja), tak len preto, aby chránil Cirkev...

Kdežto tu si nekatolíci svoje názory voľne prezentujú a tak uvádzajú katolíkov (ktorým je primárne toto fórum určené) do (prinajmenšom) rozpakov, ak nie k pochybovaniu...

Mk 9,42!!!

Prísaha - presun na temu... (dole v teme) - doslovne dodržujem Písmo...

Marcelllooo

Odoslaný - 06 máj 2005 :  12:11:43  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Ale my nechodíme k Miloshovi si ventilovať svoje názory... Keď tam nejaký katolík je (Costa) alebo pribudne (možno ja), tak len preto, aby chránil Cirkev...
Cim si ventilujes svoje nazory (minimalne to tak 'oni' pochopia).

A nechranis Cirkev, ale iba cirkev.

Kdežto tu si nekatolíci svoje názory voľne prezentujú a tak uvádzajú katolíkov (ktorým je primárne toto fórum určené) do (prinajmenšom) rozpakov, ak nie k pochybovaniu...
Co nie je na skodu. Uvazovanie a kriticke skumanie moze posunut a rozoznat dobre od zleho.

Strana: z 3 Previous Topic: Male upratovanie Téma Next Topic: Mimo temy Postoj...  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06