Všetky fóra
Duchovná časť
Duchovný život
Angélica Zambrano Mora - pápež je v pekle |
|
V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
|
|
|
|
Odoslaný - 07 júl 2013 : 01:01:47
|
citácia: a to je presne to o com hovorime, ze dogma(jej formulacia a jej chapanie) je podmienena historicky a kulturne ------------------ anathema sit asi sme sa nepochopili ja som nepovedal ze obsah dogmy sa moze menit!!! citali ste vobec priklady kde som vysvetloval ako som to myslel? zjavne nie ! |
Aby sme vo všetkom dosiahli pravdu, musíme sa vždy pridržiavať zásady, že to, čo sa mne zdá bielym, budem pokladať za čierne, keď to hierarchická Cirkev tak rozhodne, pevne veriac, že medzi ženíchom Kristom, naším Pánom, a medzi jeho nevestou Cirkvou je ten istý Duch, a náš Pán, ktorý nám dal Desatoro prikázaní, riadi a spravuje aj našu svätú matku Cirkev. sv.Ignac z Loyoly |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 1231 ~
Člen od: 06 november 2010 ~
Posledná návšteva: 01 máj 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 júl 2013 : 07:11:48
|
ja som nepovedal ze obsah dogmy sa moze menit!!!
nemení sa ani forma, lebo presne vyjadruje obsah- takže anathema sit zas za modernistické bláboly. |
Počet príspevkov: 4422 ~
Člen od: 27 november 2011 ~
Posledná návšteva: 22 február 2015
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 júl 2013 : 10:05:58
|
ale jazyk sa meni a ty musis potom dogmu vysvetlovat spolocne s vysvetlenim povodneho chapania slov .... |
Aby sme vo všetkom dosiahli pravdu, musíme sa vždy pridržiavať zásady, že to, čo sa mne zdá bielym, budem pokladať za čierne, keď to hierarchická Cirkev tak rozhodne, pevne veriac, že medzi ženíchom Kristom, naším Pánom, a medzi jeho nevestou Cirkvou je ten istý Duch, a náš Pán, ktorý nám dal Desatoro prikázaní, riadi a spravuje aj našu svätú matku Cirkev. sv.Ignac z Loyoly |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 júl 2013 : 10:40:54
|
antahema sit (ak mi je jasné, prečo Svätá Katolícka Cirkev držala Latinčinu, ako mŕtvy jazyk) |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 júl 2013 : 11:02:46
|
ale aj z tej latinciny to nakoniec musis prelozit ... do zrozumitelneho jazyka
navyse dogma nikdy nemoze vystihnut vsetko ako sa hovorilo na nabozenstve bozie veci su tajomstva nase poznanie duchovnych skutocnosti moze preto rast toje dovod preo vznikaju nove dogmy napr dogma o nanebovzati Panna Marie, tiez sa postupne ujasnovala a krystalizovala -celych 2000 rokov keby som zobral Tvoj nazor tak by ani ziadna nova dogma nemohla vzniknut
alebo sa mozno len nerozumieme |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
Elo
Stav:
| |
Odoslaný - 08 júl 2013 : 13:03:28
|
citácia: mino tu zacal rozoberat, co je to rozvoj Cirkvi, skuste sledovat Pôvodne zaslal janka - 06 júl 2013 : 21:35:05 Mina je ťažko sledovať, lebo je podľa mňa príliš jednostranný a povrchný. Vie stále iba čo "nie", ale nevie čo "áno"... ťažko sa s ním dá dohodnúť ako s človekom... Aj v tej veci vývoja dogiem nemá pravdu. Ja verím skôr Walterovi Kasperovi, prečítal som od neho čosi, je to spoľahlivý teológ, a hoci je nemecký, on je verný Rímu /na rozdiel od mnohých Nemcov/
citácia: ano, ja sa budem pridrzat istoty mozem a nemam hriech Istota je pridŕžať sa KC vedenej pápežom, a nie pochybnými laikmi, vedenými pochybnými biskupmi, ktorí sa odtrhli od jednoty Kristovho Tela, Cirkvi /biskup Oravec a pod./ a postavili si hlavu...
citácia: u vas nie je ziadna istota: mate nove predpisy, ktore nie su narozdiel od KC pod neomylnostou, pretoze po novom, sa ich neomylnost netyka(vid forum)takze by som privela riskovala vydat sa napospas mozno niecomu spravnemu a mozno ani tak nie Janka, neomylnosť sa nikdy netýkala predpisov, len právd viery, ktoré boli dogmatizované /vyhlásená za záväznú dogmu viery/. Predpisy sa vždy menili, dejiny mám dobre preštudované, viem o čom hovorím... A teraz je situácia už taká, že niet už tak veľa čoho dogamtizovať, pretože naozaj skoro všetko podstatné je už dogmatizované. Sú ešte veci, o ktorých sa diskutuje, ale na to treba nechať čas /aj o Nepoškvrnenom Počatí sa viedli diskusie od čias Duna Scota v stredoveku až do 19. storočia/. Cirkev naozaj vie, prečo zvolila tento štýl. Zato nikdy KC netvrdila, že ak pápež nehovorí "ex cathedra", že sa nemá rešpektovať a brať jeho vyjadrenia s úctou... To len sedevakantisti mimo, a liberáli vnútri KC tak robia, že si oňho "otierajú hubu" a nevedia o ňom povedať jedno pekné slovo. A zamyslsite sa nad tým: je to kresťanský postoj?...
citácia: to, ze bude Cirkev svata az do konca, vobec neznamena, ze bude mat aj viditelnu hlavu To práve znamená, že musí mať viditeľnú hlavu. To je veľký blud sedevakantistov, ak vám to tak povedali. Iste nemusí mať hlavu na prechodných pár rokov ako v prípade prenasledovania v Rímskej impérii, v zložitých podmienkach vojny a pod. Ale v normálnych okolnostiach nemať hlavu - to je nenormálne. nemyslíte? A predsa KC žije v poslednom storočí viac než v normálnych okolnostiach: je slobodná ako nikdy, nikto sa nevmiešava do voľby pápežov ako v minulosti a i. Čo je to za Telo bez Hlavy, či Cirkev bez pápeža? Len chorá fantázia bludárov mohla také niečo vymyslieť. Ja chápem, že každý má najlepšie vyvinutý ten svoj pud sebazáchovy, a človek si musí ospravedlniť svoje počínanie, a tak si vymysleli Cirkev bez nutnosti jej hlavy..Ale vy ste rozumná, jJanka, tak zvážte, či nie je lepšie - ako to ktorýsi svätec vyjadril - "mýliť sa" s pápežom, ako "mať pravdu" s jeho protivníkmi... ? Ak by Cirkev predsa nemala tak dlho "hlavu", tak neznačí to, že "mocnosti pekelné ju už premohli"?... Vari naozaj verite, že skutočnou KC nie je tá miliarda katolíkov vo svete, ale tá hŕstka ľudí /ako sekta/, čo tak zúfalo, kŕčovite všade po internete /človek si to všimne/ nič nerobí, len kritizuje všetko pápežské, cirkevné - a poviem vám , že horšie než protestanti, ba ateisti za socializmu /to boli neveriaci, ale smutné, že to tu robia veriaci, ktorých spája s KC celá historia/...
|
Krajina: Russia ~
Počet príspevkov: 370 ~
Člen od: 27 február 2013 ~
Posledná návšteva: 05 november 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 júl 2013 : 13:12:08
|
citácia: ale aj z tej latinciny to nakoniec musis prelozit ... do zrozumitelneho jazyka navyse dogma nikdy nemoze vystihnut vsetkoako sa hovorilo na nabozenstve bozie veci su tajomstva nase poznanie duchovnych skutocnosti moze preto rast toje dovod preo vznikaju nove dogmy napr dogma o nanebovzati Panna Marie, tiez sa postupne ujasnovala a krystalizovala -celych 2000 rokov keby som zobral Tvoj nazor tak by ani ziadna nova dogma nemohla vzniknut alebo sa mozno len nerozumieme Pôvodne zaslal misojogi - 07 júl 2013 : 11:02:46
anathema sit |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 09 júl 2013 : 00:24:00
|
argumenty chybaju ? alebo aj schopnost citat ?
Janka citácia: to, ze bude Cirkev svata az do konca, vobec neznamena, ze bude mat aj viditelnu hlavu prave ste zrusili zakladnu dogmu 1VK o papezovi a papezstve nevadi Vam to ? je to dost vazna vec ....
skute si ten text 1VK precitat este raz (linky su aj tu na fore ....) je to tam napisane jasnejsie nad slnko .....a neda sa uhnut ani o milimeter
chapem ze uvazujete a snazite sa na veci pozriet z roznych pohladov, ale toto je naozaj dost vedla |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 09 júl 2013 : 09:28:20
|
janka - kanon 102 CIC 1917-voľne- ak nebude mať (cirkev)hlavu 100 rokov tak zaniká. plus bonus- v prípade že zostane len jeden, prechádzajú na neho všetky práva.
takže rozprávky o ich správnom výklade dogmu I VK rozmetávajú tieto dve útle vetičky.(plus neomylné učenie Pia VI v Auctorem fidei, o vláde Petra, ktoré tu už bolo spomínané)
Aby vám len bolo jasné, kto tu čo prekrúca, a koho fantázia nemá medze.(pripájam janka, že tak bludne to vykladajú aj "integrálni katolíci", ktorých tu misojogi rád papagájuje, ale aj oni neradi spomínajú veci, čo im do ich fantazmagórií nepasujú) |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 09 júl 2013 : 11:09:43
|
misojogi, Vy ste sa zatial ku mne spraval celkom normalne, ale zacinate preberat moresy svojich "kamaratov"...
"Cirkev je nepomijitelna
K vlastnostem Cirkve patri predevsim jeji nepomijitelnost, t.j. Cirkev stale trva a bude trvati az do skonani sveta a zustava pri tom od sveho zalozeni Kristem ve sve podstate beze zmeny. Trva tedy Cirkev podle sve zevnejsi i vnitrni stranky podle sve ustavy, trojiho uradu atd., ve sve podstate v temtez stavu, jak byla Kristem zalozena."
|
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 09 júl 2013 : 11:11:10
|
citácia: janka - kanon 102 CIC 1917-voľne- ak nebude mať (cirkev)hlavu 100 rokov tak zaniká. plus bonus- v prípade že zostane len jeden, prechádzajú na neho všetky práva. takže rozprávky o ich správnom výklade dogmu I VK rozmetávajú tieto dve útle vetičky.(plus neomylné učenie Pia VI v Auctorem fidei, o vláde Petra, ktoré tu už bolo spomínané) Aby vám len bolo jasné, kto tu čo prekrúca, a koho fantázia nemá medze.(pripájam janka, že tak bludne to vykladajú aj "integrálni katolíci", ktorých tu misojogi rád papagájuje, ale aj oni neradi spomínajú veci, čo im do ich fantazmagórií nepasujú) Pôvodne zaslal mino - 09 júl 2013 : 09:28:20 viem, ze to prekrucaju vdaka, ze ste napisal ten kanon |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 09 júl 2013 : 23:50:27
|
citácia: misojogi, Vy ste sa zatial ku mne spraval celkom normalne, ale zacinate preberat moresy svojich "kamaratov"... nechcel som sa Vas dotknut ale naozaj ste ma zaskocili svojim nazorom proste sa mi nezda ze by cirkev mala byt bez viditelnej hlavy a ze by to bolo v poriadku .... podla mna tento nazor v poriadku nie je Jezis predsa prislubil ze Peter je Skala na ktorej postavi svoju Cirkev a brany pekelne ju nepremozu .... to by bolo predsa popretie tychto clov ... ci nie ? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 júl 2013 : 22:03:03
|
citácia: citácia: jednym zo znameni, ze prichadza koniec sveta je, ze vystupia falosni proroci a antikrist a sposobia velky odpad takze Vasa istota toho, ze kto je vacsina je na spravnej strane je blaznovstvom To ano ale prave o Petrovi a jeho nastupcoch bolo prislubene ze "su Skalou, ktoru brany pekla nepremozu" (a bolo to este potvrdene a vyhlasene na 1VK) a vy vo vasej vizii tvrdite ze cirkev moze si normalne fungovat bez viditelnej hlavy, co je zrejmy rozpor s Pismom aj 1VK Pôvodne zaslal misojogi - 11 júl 2013 : 00:00:13 nie som si ista, ale myslim, ze iba svaty Peter je skala, na ktorej sa buduje Cirkev-skala ako zaklad, Cirkev ako stavba keby boli skalou aj ostatni papezi, potom je to vzdy budovanie novej stavby na novej skale, nie pokracovanie v budovani a netvrdim, ze Cirkev moze normalne fungovat bez viditelnej hlavy-fungovat moze, ale v nudzovom rezime
citácia: citácia: misojogi, Vy ste sa zatial ku mne spraval celkom normalne, ale zacinate preberat moresy svojich "kamaratov"... nechcel som sa Vas dotknut ale naozaj ste ma zaskocili svojim nazorom proste sa mi nezda ze by cirkev mala byt bez viditelnej hlavy a ze by to bolo v poriadku .... podla mna tento nazor v poriadku nie je Jezis predsa prislubil ze Peter je Skala na ktorej postavi svoju Cirkev a brany pekelne ju nepremozu .... to by bolo predsa popretie tychto clov ... ci nie ? Pôvodne zaslal misojogi - 09 júl 2013 : 23:50:27 beriem k teme ano, svaty Peter dostal ten prislub od Pana Jezisa cize je to Pravda clankami nasej viery su: "Kristus bezprostredne a umyslne zalozil Cirkev jako viditelnou spolecnost, majici trvati az do konce sveta." "Kristus zalozil Cirkev jako spolecnost hierarchickou, udeliv sv. apostolum troji urad: ucitelsky, knezsky, pastirsky." "Prvenstvi pravomoci nad celou Cirkvi bylo udeleno nejen sv. Petrovi, nybrz take jeho nastupcum."
ja som nikde nepovedala, ze je v poriadku, ked Cirkev nema viditelnu hlavu(tu mate napovedu k teme o schizmatikoch) ma ju mat, je to dolezite pre Cirkev, preto takyto urad aj Pan Jezis ustanovil ale mohli by sme povedat, ked nie je papezsky stolec obsadeny clovekom, ze Cirkev brany pekelne premohli? nie pretoze vo svojej podstate ostava stale ta ista, ako bola zalozena Panom Jezisom, cize urad viditelnej hlavy v nej ostava, hoci ho prave nik nezastava
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 júl 2013 : 11:45:41
|
citácia: "Prvenstvi pravomoci nad celou Cirkvi bylo udeleno nejen sv. Petrovi, nybrz take jeho nastupcum."
ja som nikde nepovedala, ze je v poriadku, ked Cirkev nema viditelnu hlavu(tu mate napovedu k teme o schizmatikoch) ma ju mat, je to dolezite pre Cirkev, preto takyto urad aj Pan Jezis ustanovil ale mohli by sme povedat, ked nie je papezsky stolec obsadeny clovekom, ze Cirkev brany pekelne premohli? nie pretoze vo svojej podstate ostava stale ta ista, ako bola zalozena Panom Jezisom, cize urad viditelnej hlavy v nej ostava, hoci ho prave nik nezastava Lenze problem stoji inak jednak dogma 1VK definuje ze "nastupca sv Petra" je rimsky biskup a potom je tu nasledne taka skutocnost ze rimsky biskup naozaj existuje, len su dve moznosti odmietania - tradijci tvrdia ze je tam pravoplatne ale svoju funkciu pouziva nespravnym sposobom - sedesvacantisti tvrdia ze je to nepravoplatny uzurpator, ktory tam nema co hladat a ze to miesto je v skutocnosti neobsadene platnym sposobom.
ale ani jedna skupina netvrdi ze ziaden rimsky biskup momentalne neexistuje, lebo by to bolo tvrdenie v rozpore so zrejmym faktom existenie sv. Otca Frantiska a predoslych papezov(ci uz pravoplatnych alebo nepravoplatnych)
Mino sa tomuto logickemu problemu snazi vyhnut tym ze ma potrebu na nich neustale nadavat a urazat ich, ale to je riesenie ktore moze uspokojit tak maximalne jeho sameho a asi aj to len na chvilu
no ale jedna aj druha interpretacia fakticky znamena ze papezsky urad bol branami pekla premozeny, co je spor s dogmou 1VK |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 júl 2013 : 12:02:19
|
Keď tu človek dookola číta tieto zlátaniny, a dookola vypisuje že Cirkev Svätá nemusí mať viditeľnú hlavu 100 rokov, a odpoveďou je zas pokazený pokoncilný gramofón, ktorý sa snaží len o jediné- udržať poslušnosť diablovým zapredancom.
Janka dobre- Petrov stolec je nepremožný, to učí Pius VI, lebo mu stále vládne sv. Peter (aj v čase vakancie, ktorá môže byť až 100 rokov). Paradoxne tieto ich bláboly sú v plnom rozpore z historickou realitou, keď boli napr. 3 pápeži, a paradoxne všetci zvolení právoplatnými kardinálmi, a samozrejme právoplatne... A podľa týchto blábolov tu, ak niekto bol verný napr. Alexandrovi V, a zomrel predtým ako sa vec rozplietla, tak bol schizmatik... no chápete ten nezmysel?
Voľba pápeža nie ej ex opere operato... ale to si títo táraji tu nejako nevedia uvedomiť. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 júl 2013 : 12:14:09
|
Pre katolíkov :
Nikdy neboli naraz traja pápeži.Právoplatne bol zvolený vždy iba jeden.Aj v časoch tzv. "trojpápežstva" bol platný iba jeden pápež.Tí,čo uznávali tých nepravých(medzi nimi aj svatci),robili to "bona fide" a tedaq nemali hriech. |
Prichádzajte k Nemu,k živému kameňu,ktori ľudia síce zavrhli,ale pred Bohom je vyvolený a vzácny,a dajte sa vbudovať aj vy ako živé kamene do duchovného domu,do svätého kňazstva,aby ste prinášali duchovné obety,príjemné Bohu skrze Ježiša Krista. 1.Pt 2,4-5 |
Počet príspevkov: 1345 ~
Člen od: 30 november 2009 ~
Posledná návšteva: 26 august 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 júl 2013 : 12:36:15
|
citácia: dookola vypisuje že Cirkev Svätá nemusí mať viditeľnú hlavu 100 rokov, ja som si to vsimol a aj na to zareagoval, len si si odpoved nevsimol asi Ty ...
som ale zvedavy, co budes robit ked tych 100 rokov prejde, uz preslo totiz 50 rokov a karavana(cirkev) ide neohrozene dalej hoci psy(schizmatici) stekaju |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 júl 2013 : 12:49:52
|
Zaujímavé, nečakám že Zachariáš aj chápe čo som písal, ale zopakujem pre tých čo aj chápu- ak tu prívrženci uzurpátorov dávajú nejaké také nezmysly, že akože platná voľba, platnými kardinálmi, tak bohužiaľ boli splnené. (nejdem zachádzať do histórie ako to bolo s uznaním niektorých, keďže predpokladám, že pokoncilná sekta v tejto veci prekrúca)
Takže ide o to, že boli splnené všetky podmienky, čo tu trúbia pokoncilní sektári ohľadne uzurpátorov.(ktorí samozrejme platne byť zvolení nemohli, taký murár a bludár Roncalli asi ťažko), a trebárs Vincent Ferrerský sa na základe toho pridŕžal, asi by vedel keby neboli splnené príslušné náležitosti. Takže nie bona fide, ale jasné vedomie že boli splnené náležitosti... Ale to bohužiaľ na platnosť nestačí...
to len aby bolo jasné, že nešlo o to, že niekto bol zvolený nenáležite a akože jeho prívrženci to nevedeli...
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 júl 2013 : 13:20:03
|
osočovanie pápeža Jána XXIII. a ako vždy bez dôkazov v priamom prenose. Vyhlásiť o niekom,že je "murár",to vie aj Pišta z Hornej Dolnej v krčme IV.cenovej skupiny po 6 pivách a 3 borovičkách. |
Prichádzajte k Nemu,k živému kameňu,ktori ľudia síce zavrhli,ale pred Bohom je vyvolený a vzácny,a dajte sa vbudovať aj vy ako živé kamene do duchovného domu,do svätého kňazstva,aby ste prinášali duchovné obety,príjemné Bohu skrze Ježiša Krista. 1.Pt 2,4-5 |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 júl 2013 : 13:32:22
|
citácia: Ale to bohužiaľ na platnosť nestačí...
to len aby bolo jasné, že nešlo o to, že niekto bol zvolený nenáležite a akože jeho prívrženci to nevedeli... dokaz kruhom? ako predpoklad dame to co sme mali v skutocnosti dokazat ? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 júl 2013 : 14:33:33
|
Dokáž misojogi že Ján XXIII (Balthasar Cosa) bol neplatne zvolený "pápež". Dokáž to.
Pri murárovi Roncallim to dokazovať netreba, ten je nezvolitelný ani 4023848334384938 kardinálmi. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 júl 2013 : 14:38:48
|
Tak milí diskutujúci,tu máme v priamom prenose pozorovať neomylné vyhlásenie sektára :
"Pri murárovi Roncallim to dokazovať netreba,ten je nezvoliteľný ani x kardinálmi."
No hádam by po takomto dôkaze ešte niekto pochyboval?
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 júl 2013 : 16:54:04
|
citácia: "Pri murárovi Roncallim to dokazovať netreba,ten je nezvoliteľný ani x kardinálmi." Mino ako vzdy nepovie o co ide ma na mysli bulu z 15 storocia kde sa pise ze verejny heretik sa nemoze stat papezom a jeho volba je principialne neplatna
neuvedomil si ale ze Roncali nebol verejny heretik a Mino si ani nedal namahu dokazat svoj sukromny nazor, ze bol tajny heretik.
Navyse slovo heretik neznamena ze niekto ma bludny nazor, ale ze na nom tvrdosijne zotrvava napriek upozorneniu zo strany nadriadenej cirkevnej autority Tak isto je tu zamena dalsich pojmov: ak je niekto exkomunikovany tak to este neznamena ze je heretik a ze teda nemoze byt zvoleny za papeza Najlepsie to ilustruje pripad ktory som sem daval uz davnejsie a spominal ho nejaky tradijec: a sice z v 19 storoci bol nejaky papez povodne slobodomurar ale ked bol zvoleny tak sa toho zriekol a nikto nepochybnil jeho volbu ..... (bolo to spomenute v rozhovore s uvedenym tradijcom ale neviem to teraz vyhladat ... ale daval som to pred casom sem na forum) |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 júl 2013 : 17:54:54
|
misojogi, ty si asi nepríčetný, ak si naletel "tradijcom" že Pius IX bol slobodomurár (toto o ňom šíria oni, keďže nebol ochotný pristúpiť na ich diabloviny... museli počkať na svojho človeka- Roncalliho) tak potom sa v tom všetkom vyznáš ako húsenica do výpočtu eulerovej konštanty. A už tu bolo X krát dané, že herézou stráca úrad eo ipso, takže to ani nerieš.
Tu sa rieši situácia, či sa murár Roncalli pápežom stal- odpoveď je nie nestal. Takže ďalší pseudokardináli ktorých vymenoval, a pseudokonkláve ktoré boli, vychrlili jedine pseudopápežov.
Drž sa konečne témy, skús si za uši písať čo sa tu už povedalo, lebo ja ti to 87347237492349234273 krát opakovať nebudem.
A neviem načo tu vypisuješ názory tzv tradijcov, ktorí toho murára budú obhajovať do nemoty. Prečo? lebo vysviacky... lebo jeho misál... A takisto ako ty sa budú tváriť že presne tie rozhodnutia, čo sa už aj tu spomínali neexistujú. Skús sa venovať tomu čo Svätá Cirkev učí, a nie tomu čo si nejakí tradijci povyberali.
A nejako si pozabudol na Balthasara Cossu.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 júl 2013 : 23:33:15
|
Jan 23 bol predsa platne zvoleny, kde je problem?
alebo mas na mysli nejakeho ineho J23 zo stredoveku? viem ze taky bol a potom ho anulovali .... lebo islo o simoniu a zasahovanie svetskej moci do volby papeza ale zo zoznamu papezov ho vyskrtli az ovela neskorsie http://cs.wikipedia.org/wiki/Jan_XXIII._%28vzdoropape%C5%BE%29
citácia: museli počkať na svojho človeka- Roncalliho To je opat len tvoj nedokazany nazor, ktory si nicim nepodlozil |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
|