|
Odoslaný - 27 máj 2013 : 15:45:31
|
Zdravim v nazve temy spominanych,
teraz hovorim iba za seba, mozno inym sa to paci, neviem, ale ja osobne zacinam byt unaveny z toho, ze vzdy ked nakuknem na forum je tu 15-20 aktivnych tem, v ktorych su stale tie iste mena a stale tie iste prekaracky, ktore v konecnom dosledku kazdu temu odvedu do neurcita.
Ak Vas to chlapci bavi, vytvorim Vam jednu specialnu sekciu kde sa mozete dotahovat a misojogi aj zvyraznovat, podciarkovat, preciarkovat a zvacsovat do sytosti, ale prosim nespamujte cele forum.
Suhlasite?
|
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 máj 2013 : 15:58:21
|
Ja sa nehrám... a to sa mi práve podarilo stiahnuť misajogiho na nejaké štyri témy. Musí totiž hľadať, porovnávať Trident, Auctorem... Ale kajám sa, dávam si pauzu vo fóre na dobu neurčitú. |
Počet príspevkov: 4422 ~
Člen od: 27 november 2011 ~
Posledná návšteva: 22 február 2015
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 máj 2013 : 18:27:36
|
citácia: stale tie iste prekaracky, tiez mam pocit ze sa opakujem (a ze Mino mozno ani necita co mu pisem, kedze v jeho texte nevidim zmysluplne reakcie na moj text)
mimochodom neslo by nase diskusie presunut do jednej dvoch tem (samozrejme nejako citlivo a funkcne aby sa nenarusila povodna tema)
asi by som zhrnul nase temy do papez a koncil (II-VK versus predosle) omsa (NOM TOM)
plus som sa vyjadroval aj k inym temam (mam prispevky ako napr svatenia zien, odpustky a pod a to by som asi nechal tak, ale nase notoricke asi fakt patria spolu)
citácia: stiahnuť misajogiho na nejaké štyri témy. skus ich pomenovat |
Aby sme vo všetkom dosiahli pravdu, musíme sa vždy pridržiavať zásady, že to, čo sa mne zdá bielym, budem pokladať za čierne, keď to hierarchická Cirkev tak rozhodne, pevne veriac, že medzi ženíchom Kristom, naším Pánom, a medzi jeho nevestou Cirkvou je ten istý Duch, a náš Pán, ktorý nám dal Desatoro prikázaní, riadi a spravuje aj našu svätú matku Cirkev. sv.Ignac z Loyoly |
Počet príspevkov: 1231 ~
Člen od: 06 november 2010 ~
Posledná návšteva: 01 máj 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 máj 2013 : 18:32:56
|
citácia: Ja sa nehrám... a to sa mi práve podarilo stiahnuť misajogiho na nejaké štyri témy. Musí totiž hľadať, porovnávať Trident, Auctorem... Ale kajám sa, dávam si pauzu vo fóre na dobu neurčitú. Pôvodne zaslal mino - 27 máj 2013 : 15:58:21 Ved to je v poriadku, len aby sa tie styri temy neriesili po celom fore, o to mi ide. |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 máj 2013 : 18:39:32
|
este poprosim ktore 4 temy, mne sa to javi ako dve, ale zrejme ma mino detailnejsie myslenie |
Aby sme vo všetkom dosiahli pravdu, musíme sa vždy pridržiavať zásady, že to, čo sa mne zdá bielym, budem pokladať za čierne, keď to hierarchická Cirkev tak rozhodne, pevne veriac, že medzi ženíchom Kristom, naším Pánom, a medzi jeho nevestou Cirkvou je ten istý Duch, a náš Pán, ktorý nám dal Desatoro prikázaní, riadi a spravuje aj našu svätú matku Cirkev. sv.Ignac z Loyoly |
Počet príspevkov: 1231 ~
Člen od: 06 november 2010 ~
Posledná návšteva: 01 máj 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 máj 2013 : 19:56:19
|
Ked by sme sa sustredili na tie podstatne veci a nie na tie hadky, tak tie hadky by casom same od seba zanikli. A nebolo by potrebne ich riesit, lebo toto vsetko, na com sa hadate, su len prostriedky, a tie prostriedky nam maju pomahat v tom, aby sme sa pacili Bohu a aby sme zili z lasky k Nemu podla Jeho prikazani, aby sme zili v sulade s Jeho poriadkom.
Treba sa sustredit na lasku k Bohu, na pokoru. Ja ked som si precital 1 vetu z knihy Nasledovanie Krista - ze Nepovysuj sa nad druhych a nemaj ich za horsich, aby azda teba samotny Boh nemal za horsieho. - Nieco v tom zmysle - tak nejako to bolo napisane. A ze mozeme sa pred ludmi ponizovat, ale ked by sme sa povysovali co i len nad 1 cloveka... bolo by to velmi zle. A ked som si potom prisiel precitat nove prispevky tu na toto forum, tak kazdy 0,piaty prispevok bol o dokazovani si kto co vsetko dokaze..
ja som si tu v minulosti tiez dokazoval svoje veci, ale potom som zistil, ze Boh je Bohom slobody a On dava ludom slobodu a kto chce, Ho pocuva, a ze Jezis nikdy sam od seba neprisiel za niekym, On jednoducho sa s niekym tu na Zemi rozpraval a potom si Ho zavolali k ostatnym a tak tam potom kazal - to je to, co je napisane v Biblii - klopte, a bude vam otvorene... proste, a dostanete... a bez modlitby sa to neda. Jezis nam povedal, ze by sme sa mali modlit bez prestania, a ked uz nie to, tak aspon sa o to snazit, a bez Bozej pomoci sa to neda, a modlitba moze mat rozne formy - prosby, pesnicky adresovane Bohu, myslienky venovane Bohu, premyslanie o duchovnych veciach s Bozou (po)mocou, modlitba, verit tomu, ze Bohu tym vsetkym prejavujeme lasku, davat Mu lasku nie len taku akoze, ale lasku naozaj, treba verit, ze Mu tym davame lasku a ze Mu to robi radost. Vsetko treba robit z lasky k Nemu. Bez lasky to nema zmysel.
Na vsetko by sme mali mat dovod, a Boh chce, aby tym nasim dovodom bola laska k Nemu a k druhym.
Bez kriza lasku nie je mozne najst a bez lasky nie je mozne uniest kriz, a kriz moze mat rozne formy - odriekanie, sebazapierania... † Jezis nam povedal, aby sme zobrali svoj kriz, zapreli samych seba a nasledovali Jezisa, lebo Jezis ked za nas dal zivot, tak On vzal svoj kriz, zaprel sam seba, chcel, aby sa stala vola Otca a nie Jeho, a nasledoval Otca. Chcel sa zbavit toho kalicha - ved citil tak, ako clovek, ked zil tu na Zemi, citil strach, chcel sa toho zbavit, ale ked to muselo byt, tak to jednoducho prijal, povedal, ze nech sa stane vola Otca. A stalo sa tak. † |
Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. † |
Počet príspevkov: 1456 ~
Člen od: 18 august 2012 ~
Posledná návšteva: 19 jún 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 jún 2013 : 16:34:20
|
Ako vidím veľa sa nezmenilo, misojogi je proste ako rododendron. Každý deň nové púčiky bludov, nezmyslov, fantazmagórií. A paradoxne našiel aj pritakávačov.
Najlepšie by sa k nim hodilo moto o rozprávke ako "vykladajú" učenie Prvého vatikánskeho koncilu. Nezmysly, hlúposti a ich fantazmagórie. (jednoducho ten kánon 102 CIC 1917 nie a nie dostať do tých svojich po druhovatikánsko vymývaných mozgov ) |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 jún 2013 : 21:06:10
|
mino, tym, ze budes pisat to, co si tu napisal teraz, nic nezmenis, lebo ajtak mal kazdy svoje nazory, ma ich a aj ich mat bude. Cloveka moze zmenit iba samotny Boh a este on sam, aj to k tomu potrebuje Boha, lebo bez Boha nedokazeme urobit nic. Treba sa viac modlit za ludi, aby im Boh pomohol, prispevkami mozes vyjadrit svoj nazor, ale nikoho nemozes nimi presvedcit, to robia sektari, bludari, ja som tiez kedysi presviedcal ludi o tom, co vsetko som uvidel.. ale zmenil som sa. Nebudem ludom ukazovat pravdu, ajtak si pojdu za svojim.. mozem ich len max. usmernit - kto hlada, najde, ale najde to len vtedy, ak to najst naozaj chce, v opacnom pripade to nenajde. - mozem im len max. pomoct, odpovedat na otazky, ale uz som prestal s presviedcanim - lebo Boh respektuje nase volby, nase nazory, tak aj my by sme mali respektovat druhych. Ja sa snazim nezasahovat ludom do slobodnych rozhodnuti, ale mozeme zasiahnut nepriamo - tak, ze sa pomodlime k Bohu, aby zasiahol a aby pomohol ludom - vtedy by to bolo nespravodlive, ked by Boh nevypocul nase prosby, lebo je napisane, aby sme prosili a dostaneme. A tak, ako vie rodic najlepsie, co je dobre pre jeho dieta, ale len vtedy, ak sa riadi Bohom a nie niecim inym, tak ked ho bude male dieta pytat o nozik, tak mu ho jednoducho neda, tak aj Boh vie najlepsie, co je pre nas dobre - lebo On nas stvoril a pozna nas viac, ako pozname my samych seba. |
Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. † |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 jún 2013 : 22:03:35
|
A kto chce niekoho zmenit? Keď sú bludy zakorenené, ako napr. u misajogiho, tak tam treba očistu, a on je zanesený ako tristoročný kanál. A pokiaľ to neurobí, tak bude dookola vypisovať iba nezmysly a bludy. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 jún 2013 : 09:02:10
|
mino, po precitani tvojich prispevkov som doiel k zaveru, ze tie nadavky tam byt nemuseli. Kedze si ich tam aj napriek tomu umiestnil, tak predpokladam, ze to bolo preto, aby tie prispevky vyzerali doveryhodnejsie a aby este viac bili ludom do oci, to mas sice pravdu, ze im to bije do oci, ale nie takym sposobom, akym si si predstavoval ty, ale uplne inym stylom - vyzera to pomerne dost odpudzujuco a ked by si tam tie nadavky a vselijake urazky nepovkladal, posobilo by to doveryhodnejsie, a nie ze posobilo, ale uz by to aj doveryhodne bolo a nielen to - boli by to prispevky take, ake sa slusia na krestanov - ved sme krestania, a staci sa pozriet na fora, v ktorych nie je re o nabozenstve - tam je sice tych hadok viac, mozno menej, to vie najlepsie posudit Boh, lebo On vidi vsetko, ale tito ludia sa k sebe dokazu spravat omnoho priatelskejsie ako krestania, a to je na tom to smutne - ze sektari a dalsi su na tom omnoho lepsie v dnesnych casoch ako samotna Cirkev - menej skandalov a tak... a nie ze to, ale oni dokonca viac dodrziavaju Bozie zakony ako samotni krestania... Co ale neznamena, ze by sme sa mali pridat k nim - skor by sme si na taketo skupiny ludi mali davat velmi velky pozor a ajtak sa pridrziavat Kristovej Cirkvi, lebo treba mysliet na to, ze stale to je Kristova Cirkev a ze ludia robia chyby - mylit sa je ludske, odpustat bozske. A ako som uz predtym pisal - treba sa viac riadit Bohom nez cimkolvek inym - som pisal o tom, ze mame v Cirkvi aj cierne ovce a aj takych knazov, ktori ucia na svojich kaznach, ze peklo vobec neexistuje a ze je uplne prazdne.. Netreba zase verit vsetkemu, treba verit len pravde, ktora pochadza od Boha, a tuto pravdu je mozne najst len vtedy, ak ju aj najst chciet budeme, inak ju nenajdeme, to je logicke.
A to, kde je co zakorenene, vie najlepsie posudit iba Boh - lebo to On stvoril to, co stvoril a bez Neho nepovstalo nic z toho, co povstalo, => On vie najlepsie, co je pre nas dobre.
citácia: ...Keď sú bludy zakorenené... tak tam treba očistu... aku ocistu? Co presne si mal na mysli?
citácia: a on je zanesený ako tristoročný kanál. Vids? A zase - to je to, o com som pisal - ked by si vynechal to, kto aky je a viac by si sa sustredil na to, aky si ty, tak ludia by to boli aj ochotnejsi prijat a neposobilo by to utocne, ale ako obycajny oznam - ja som urobil to, (a co si urobil ty?) - to, co som dal do zatvorky, tam davat netreba, lebo prispevky treba pisat takym stylom, aby sa to ti posluchaci sami od seba spytali bez nejakeho zvlastneho impulzu, ako su napr. tie tvoje nadavky a urazky - tymito urazkami tomu nepomozes, skor to mozes iba zhorsit - lebo nie kazdy si chce priznat pravdu, a ked sme uz pri tom, kto aky je - tak to neviem ja, to nevies ani ty a ani my ostatni - to vie najlepsie zo vsetkych posudit Ten, Ktory to vsetko stvoril, cize Boh. Ulohu sudit - takuto ulohu nam Jezis nedal - oddelovat kukol od psenice - tato uloha je zverena Jezisovi Kristovi - a vykona ju pri poslednom druhom sude - na konci sveta, ked pride druhykrat na tuto Zem, dovtedy pride ten 1. sud - a to je smrt kazdeho 1 z nas - pri nej bude sud cislo 1 a ten druhy - ked pride Jezis sudit zivych i mrtvych - cize naozaj je to tak, ako som to tu napisal, odporucam si tuto cast precitat este raz, a mozete si kludne precitat aj cely prispevok potom znova, ja ked tu vzdy nieco uverejnim, tak si to po sebe precitam raz a pocas toho citania opravujem mensie chybicky - cierky, i/y a mensie preklepy .
citácia: A pokiaľ to neurobí, tak bude dookola vypisovať iba nezmysly a bludy. A je to tu zas.. To, kto co urobi a co potom bude robit, vie najlepsie posudit Boh. Jezis nam nedal ulohu sudit, On nam dal ulohu milovat a odpustat, byt tichy a pokorni srdcom, aby sme Ho nasledovali, pokial Ho nasledovat chceme, tak aby sme zapreli samych seba, vzali na plecia svoj kriz a nasledovali Ho, lebo ked On polozil za nas svoj zivot, tak On nasledoval svojho Otca, zaprel sam seba - velmi sa mu na ten kriz ist nechcelo, ked tam uz mal ist, lebo bol vtedy clovekom tu na Zemi a mal take citenie ako ozajstny clovek, a potom povedal, nech sa stane vola Otca - ze ak chce odnat tento kalich od Neho, nech to urobi, ale ak je tento kalich potrebny a ma sa stat, co sa ma stat, tak nech sa to stane - a stalo sa, takze po nasledovani vole Otca zaprel sam seba, vzal svoj kriz a nasledoval Otca. A potom nam zanechal tento odkaz - ,,Kto ma chce nasledovat, nech zaprie sam seba, vezme svoj kriz a nasleduje ma." A niekde som cital, ze bez kriza nie je mozne najst pravu lasku a bez pravej lasky nie je mozne uniest kriz. A kriz moze mat rozne formy. Boh chce, aby sme mali na vsetko svoj dovod, a aby tym nasim dovodom bola laska, lebo On je Laska a tam, kde laska nie je pritomna medzi ludmi, tak tam ani Boh nie je pritomny medzi ludmi, aj ked On je vsade.. Nebo a peklo - to nie je o miestnosti, o materialnej vybave... to je o nasich vnutrach - leb mozu existovat 2 identicke triedy, 2 identicke skupiny tiel - ziakov, ale vo vnutri prvej skupiny ked by bolo nieco uplne ine ako vo vnutri tej druhej skupiny, tak to uz by bol rozdiel, a nie len tak hocijaky - lebo ked sa bude 1 trieda navzajom sikanovat, bit a mlatit sa a ked bude medzi nimi vsade sama nenavist a zloba, tak budu zazivat peklo, ale ked v tej druhej triede sa budu vsetci navzajom respektovat, milovat sa, ked bude vsade dobro a laska, cestnost, uprimnost, tak budu zazivat nebo, => hlavny je duch, dusa, citeni ducha, duse a vedlajsie je to telo - to materialno - bez toho materialneho sa neda uskutocnit ozajstne peklo a ozajstne nebo. A peklo naozaj existuje - a vobec nie je prazdne, to miesto nie je prazdne ani omylom a ani nikdy ani nebude - lebo: citácia: 13 Vchádzajte tesnou bránou, lebo priestranná brána a široká cesta vedie do zahynutia, a mnohí ňou vchádzajú; 14 ale do života vedie tesná brána a úzka cesta, a málo je tých, ktorí ju nachádzajú.… Takze bolo tam slovicko CESTA, a ako uz vieme, kazda 1 cesta ma aj svoj ciel, a aj v tychto versoch je ciel, a nie 1, takisto ani cesta nie je 1, ako sme si mohli vsimnut: Lebo su len 2 CESTY a LEN 2 CIELE: Siroka cesta, ktora vedie do pekla a uzka cesta, ktora vedie do neba. Je zaujimave, ze ateisti neustale hovoria, ze ak chce niekto v zivote dosiahnut nejaky malicky ciel, tak aka dolezita je ta cesta, no ale aky omnoho dolezitejsi je ciel - hovoria az prilis o dolezitosti ciela, a nie len tak nadarmo - ale ked sa zvrtne rec na samotnu cestu zivota - tak tam uz ciel schvalne odstranili, preco asi.. Odrazu zmenia svoj nazor o 180° a zacnu hovorit, ze ta cesta je najdolezitejsia a nie ze nadolezitjsia, ale ze je dolezita a ze ciel jednoducho neexistuje. Ale ako uz vieme - kazda 1 cesta ma svoj ciel a je nezmyslel tvrdit, ze cesta je zaroven aj cielom - lebo kazda 1 cesta niekam vedie, aj ta cesta zivotom, a ti ateisti aj napriek tomu vsetkemu su schopni tvrdit, ze ta cesta je aj tym cielom, ale v skutocnosti cesta nikdy nebola, nie je a ani nebude cielom, lebo cesta je jednoducho cesta a ciel je proste ciel.. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 jún 2013 : 09:15:59
|
sinceretly, ak chceš reagovať, skús sa držať (zatiaľ) dvoch vecí: a, stručne b, nevykladať sv. Písmo (zaujíma ma iba výklad ktorý Písmu dáva Svätá Cirkev, nie súkromné fantázie) |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 jún 2013 : 09:18:52
|
ja som len napisal, aby si namiesto tych nadavok a urazani radsej pisal o tom, co robis ty a preco to tak robis, aby si to ti ludia precitali a aby sami posudili, co je lepsie - akej veci sa maju pridrziavat. Ked by si v tych prispevkoch vynechal tie urazky a nadavky, hned by to bolo lepsie a ti ludia by sa aj zamyslali nad tym, co si napisal, ale takto, ze ich neustale len urazas a ponizujes, sa uz ani nad tym velmi nezamyslaju, preco asi..
A ako to naozaj je - to vie najlepsie posudit Boh, takze sudy treba prenechat Bohu. Boh nam nedal ulohu sudit, On nam dal ulohu milovat a odpustat.
A k tomu vykladaniu - to bolo len tak na zamyslenie, preco asi to tak je, ako to je..
Ja som napisal to, co si o tom vsetkom myslim ja, na zaklade tych vedomosti, ktore som ziskal.. Nikto nema vsetko od seba, ma to od druhych, => nikto nie je na svete sam pre seba, je tu pre vsetkych ostatnych. (Gregor Naziansky) |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 jún 2013 : 10:01:12
|
Sinceretly, nikto tu urážaný nie je. Pomenovať veci pravými menami je jedna zo základných vecí dorozumievania. Bez súdenia a vyberania by nebolo možné sa vôbec pohybovať v tomto svete. Nebolo možné sa rozhodovať. Tak sa tu prestaň skrývať za sladkasté rečičky o "nepoznateľnosti", máš jasné kritériá pre správanie tak sa ich drž. Ak tu budeš splietať nezmysly o nejakom nevidení do srdca kohokoľvek, tak sa ti stane ľahko, že ťa nejaký bludár stiahne kdesi do stoky bludov, len preto, že si sa hral na to, ako nesúdiš, ako nevidíš do srdca a pod. omáčkoviny, vhodné tak do rozprávkového sveta akéhosi falošného a slizkého humanizmu.
Takže prestaň tu brzdiť snahu na oddeľovanie pliev od zrna. Ja tu nikoho za bludy chváliť nemienim a ani mu medové motúzy ťahať popod nos. Na toleranciu, pravdolásku, ekumenizmus a iné nezmysly máš dalajlámu, modernistov, murárov a pod. a keď chceš tak sa ich drž. , a potom sa tu nehraj na katolíka. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 jún 2013 : 08:38:21
|
citácia: ...len preto, že si sa hral na to, ako nesúdiš, ako nevidíš do srdca... Ja sa snazim druhych nesudit, ja si myslim, ze kazdy vie velmi dobre, co robi, len si to niektori nechcu priznat. A => prave preto su sudy zbytocne, lebo ti ludia si ajtak budu robit, co sa im zachce. A to, kto ma ake srdce, ja naozaj neviem, to vie najlepsie povedat iba Boh - lebo to On tie srdcia stvoril a nielen to - bez Neho nepovstalo nic z toho, co povstalo a vsetko to, co stvoril, On pozna viac, nez ono sameho seba.
Mino, ty azda vies, co sa skryva vo vnutri druhych ludi? Ja to neviem, a je to velmi zaujimave, ze samych seba sudime zo vsetkeho najmenej aj napriek tomu, ze pri kazdom 1 sude su potrebne dokazy, a najviac dokazov vieme zhromazdit prave o sebe, ale ajtak zo vsetkeho najmenej sudime samych seba, o druhych toho vieme o nieco menej a sudime ich o hodne viac, ale zo vsetkeho najviac väcsinou sudime samotneho Boha, o Ktorom nevieme absolutne, ale absolutne nic, lebo tie vedomosti su len kvapkou v mori, aj to prehanam - je to ako porovnavat cislo 1 s cislom nekonecno a cislo 7 miliard s cislom nekonecno - stale tie 2 cisla by boli len obycajnou jednotkou v porovnani s cislom nekonecno - my sme prach, na ktory sa po smrti obratime, => momentalne sme chodiaci prach, a prach ma podobne zlozenie ako hlina a hlina ma podobne zlozenie ako clovek, takze => sme v podstate a nielen v podstate ale my sme chodiaci prach, na ktory sa po smrti obratime. Sme absolutne nicim.
citácia: Takže prestaň tu brzdiť snahu na oddeľovanie pliev od zrna. Pokial viem, tak v Biblii je napisane, ze oddelovat kukol od psenice - ze takuto ulohu nam Pan Jezis nedal. On nam dal ulohu milovat a odpustat a nie oddelovat psenicu od kukola - je to tam predsa jasne napisane - ze sa ma POCKAT AZ DO zatvy, a potom Jezis oddeli psenicu od kukola. Sleduj: citácia: Evanjelium podľa Matúša - kapitola 13 24 Predniesol im aj iné podobenstvo: "Nebeské kráľovstvo sa podobá človekovi, ktorý zasial na svojej roli dobré semeno. 25 Ale kým ľudia spali, prišiel jeho nepriateľ, prisial medzi pšenicu kúkoľ a odišiel. 26 Keď vyrástlo steblo a vyháňalo do klasu, ukázal sa aj kúkoľ . 27 K hospodárovi prišli sluhovia a povedali mu: "Pane, nezasial si na svojej roli dobré semeno? Kde sa teda vzal kúkoľ? 28 On im vravel: "To urobil nepriateľ." Sluhovia mu povedali: "Chceš, aby sme šli a vyzbierali ho?" 29 On odpovedal: "Nie, lebo pri zbieraní kúkoľa by ste mohli vytrhnúť aj pšenicu. 30 Nechajte oboje rásť až do žatvy. V čase žatvy poviem žencom: Pozbierajte najprv kúkoľ a poviažte ho do snopov na spálenie, ale pšenicu zhromaždite do mojej stodoly."
citácia: Ja tu nikoho za bludy chváliť nemienim Ja tu nikoho za bludy nechvalim, ale ak si myslim, ze toto a tamto nie je v sulade s Bozou volou a s Jeho zakonom, tak toho daneho cloveka na to upozornim, ako som napr. upozornil teba - ty si tu napisal, aby som sa nemiesal do oddelovania psenice od kukola: citácia: Takže prestaň tu brzdiť snahu na oddeľovanie pliev od zrna. a ja som na to napisal len to, co som zistil z tych informacii, ktore som ziskal. V Biblii je napisane, ze vsetko dobre je od Hospodina - podla Neho. Clovek nema nic sam od seba, vzdy mal, ma a aj bude mat vsetko od druhych.
citácia: Na toleranciu, pravdolásku, ekumenizmus a iné nezmysly máš dalajlámu, modernistov, murárov a pod. a keď chceš tak sa ich drž. , a potom sa tu nehraj na katolíka. Ja som len napisal, ze treba respektovat aj nazory inych - ak niekto nieco chce, tak to proste chce a ak niekto nieco nechce, tak naco mu to budem davat? Ja som rimsko-katolik. Predtym som zo zaciatku hovoril o tom, o com rimsko-katolicka Cirkev nehovorila - to sa mi tak zdalo, ale potom som uvidel, ako o tychto veciach hovoria aj rimsko-katolici a to ma potesilo. Kazdopadne tieto informacie netreba vyhladavat od roznych siekt a dalsich skupiniek ludi, ja sa snazim mat vsetky informacie o Bohu len od krestanov, a ak som nieco uvidel aj od inych skupiniek ludi, tak som zistil, ze tieto informacie uz davno viem, len som na nich akosi zabudol - tie duchovne cvicenia co su, tak ich heslom je, ze vsetko to, co sa ti ludia na tych duchovnych cviceniach naucia, tak to uz davno by sme mali vediet, a aj to vieme, len sme na to akosi zabudli a teraz si ti ludia na tychto duchovnych cviceniach oprasuju vedomosti, na ktore logicky zabudli, ked ich prestali pouzivat a pripominat si ich - je to velmi priodzene a aj pochopitelne - ze ak niekto nieco prestane pouzivat, tak na to casom zabudne.. Takze ako som uz napisal - prestal som pisat o tom, o co ludia nemali zaujem - aby som respektoval ich slobodnu volu - ved Jezis nepovedal sam od seba jednemu bohacovi, aby urobil to a to, On mu to povedal, az ked sa Ho na to ten bohac opytal - ze co ma este urobit, ked toto vsetko, co Jezis kazal, uz od detstva dodrziaval a aj dodrziava. Ked sa Jezis nikomu nevnucuje, preco to potom robime my? Ja som s tym uz prestal. Clovek bez Bozej pomoci nedokaze nic a iba s Bozou (po)mocou sa da respektovat nielen seba, ale aj druhych. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 júl 2013 : 14:29:25
|
Debatovat s megagigagalaktickym oberhlupakom...dokedy este?
|
Počet príspevkov: 3722 ~
Člen od: 18 január 2008 ~
Posledná návšteva: 10 jún 2024
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 júl 2013 : 14:07:01
|
Prepacte dal som to zlej temy resp, to bola to moja spontanna reakcia na minou uvedený príspevok v onej teme Kde boli tie prázde slová Napr. táto téma http://www.kredo.sk/bforum/topic.asp?whichpage=4&TOPIC_ID=2955#126934 , misojogi odoslal serióznu odpoved vaša odpoved Tak je to potom jednoduché, dokáž že arcilotri ktorí zvolali koncil a ich následovníci, ktorí v diele devastácie(dostatočný dôvod že nie sú "petrovia") pokračujú sú "Petrovia" a problém je vyriešený. mne to neprijde ako seriózna argumentácia Na dokázanie že nejaký subjekt- domnelá katolícka cirkev- je niečo iné než Katolícka Cirkev stačí totiž obyčajný sedliacky rozum. Ja chcem vedieť tie kritéria na základe ktorých možno dokázať, sedliacky rozum je irrelavantný pojem, ak stačí sedliacky rozum, tak si protirečíte s tym, co robite na fore, lebo na druhej strane svojvolne citujete pápežšké dokumenty a teologické knihy, tu treba snád niečo viac, nemyslíte ? autoritu a vy ste zial tak ako ja amatersky teolog a Vaše nazory nie su pre mna zavazne netuším načo pri tom plytvať zázrakmi.... nemyslite ze ked za cias Sz Boh po prorokoch zvestoval odpadnutie ludi od Boha, ze by nas dnes nechal v stichu, lked uvazujem sedliackym rozumom, Vas by som mal za niekoho takeho pokladat, popr. inych sedesvacantistov, kedze vy ste ti praví, i v Izraeli jeden prorok neviem či Eliáš to bol ked ostalo len par vernych čo nesklonili sa pred balom, vykonal Boh zázrak no Vy alebo oni ziaden zazrak doposial nevykonali, ale ak viete o nejakom rád sa dozviem novinlky pricom to skoda casu nie je, ak by to bolo tak, ze je to iba plytvanie tak naco plytvate tu casom a sirite svoje akoze prave nazory po internete ? Nechce sa mi dalej rozpisovat, no poviem Vam tolko, ze ja tiez s vela vecami, co i Vy nesuhlasite , nesuhlasim, ale to este neznamena ze zacnem oznacovat papeza za heretika, toto je chybna prax ucenia a nie chyba vierouky. Uvazujme spolu ak uz niet pravoplatneho papeza a vsetci knazi nemaju platne svatenia logicky vyplyva, ze uz pravoplatny papez nebude moct byt zvoleny uz niet nikoho praveho knaza vsetci su ostatni su neplatne vzsvateni heretici tak moze byt doba sedesvacante neviem i 1000 rokov hoci je len 100 rokov stanovene a tak uz nemozno zvolit za tychto podmienok papeza NIKDY, lebo knazi s biskupmi opadli, de facto prerusila sa apostolska postupnost cize nam ostali logicky iba sedesvacantisti ako par vyvolenych. Cize cirkev premohli brany pekelne a Jezis neostal s nami do konca sveta. Resp. ostal u par vzvolenych a vsetci sa stali obetou podvodu, no toto je uz sektarske uvazovanie. Inak co urobíte po 100 rokoch misojogi sa vas na to pýtal a vy ste mu neodpovedal- mlcanie, toto tiez nie je seriozna odpoved si myslím P. S Ani tu pobehujúci "kňaz" Elo. A aky knaz Vam vyhovuje , kedze vsetci su podla Vasho uvazovania neplatni, kde najdem pravych knazov, poradte mi resp. nam heretikom prosim kedze nechcem byt zvedeny /Vatinkanskou pokoncilovou sektou / kde su ? A to je Vasou povinnosťou mino, kedze mlcíte pri hriechu inych, a okrem toho Kedze rozodujete o pravosti a nepravosti uz si privlastnujete kompetencie papeza ? co evidentne robite, ked interpretujete papezske dokumenty svojvolne, podobne ako prototestanti Bibliu, pricom Pismo nepripustata sukromny vyklad a este tvrdite ze vsetci su zbludily a ja pravy som ostal, ktory rozhodujem o pravosti a nepravosti knazov celeho sveta, neivem ci ste studoval teologiu ak nie tak si musite uvedomit ze elo popr. Konciloví otcovia alebo Ronacalli , Montinni su predsa viac nez Vy, kedze to studovali a vy zrejme nie. Nemyslíte si že si už tuto ste už dosť opovážlivý posudzovať niekoho komu nesiahate v teologii vo vedomostiach ? To akokeby sa hrate na lepsieho od studovaneho lekara, keby ste sa robil doktorom len na zaklade toho, ze ste ako amater studoval medicinu. Toto robite vy s teologou. p.S Myslim si ze toto forum uz davno nie je katolicke ale sedesvacantisticke, cize by sa tak malo skutocne nazyvat, kedze administratori toleruju urazajuce prispevky na cirkev od uzivatela ako je napr. mino, pricom asi prve dve pravidla fora ostali prazdnymi slovami |
Gratias agamus domino deo nostro, dignum et iustum est. Professio fidei Tridentina |
Počet príspevkov: 196 ~
Člen od: 05 máj 2013 ~
Posledná návšteva: 13 jún 2018
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 júl 2013 : 14:15:00
|
Myslím si že na rady máte predsa kňaza ("kňaza") čo vám ukázal cestu... tak sa so svojimi problémami obráťte na neho. Ja čas na x krát zodpovedané otázky nemám.
A mne vyhovuje iba platný kňaz. Bodka.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 júl 2013 : 14:40:10
|
No ale ja som podla Vás heretik, čo je hriech. čiže by ste ma mohli poučiť, kde nájdem teda pravého kňaza,??? pamätajte na 9 cudzích hriechov vy súhlasíte s mojim hriechom a nechcete mi poradiť, čiže na poslednom súde ak vy ste ten vyvolený a p8r inych ludi a mi všetci heretici, sektári bludári kacíri a pod. nesiete za mňa zodpovednosť , že ste ma nepoučil . Vidíte miňo toto je vás štýl argumentácie, z nejakeho neznámeho dôvodu tu po fóre vypisujete urážlive príspevky,v čom sa vyžívate ludia sa Vás snažia usemrniť a vtedy ked zaargumentuju, vy ste ticho.
Pýtam sa teda ak mi neodpoviete , tak si o Vás budem myslieť svoje. velmi jednoduchú otázku [Kto je ten platný kňaz? . Dufam ze sa vzjadrujem velmi zrozumitelne |
Gratias agamus domino deo nostro, dignum et iustum est. Professio fidei Tridentina |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 júl 2013 : 14:43:41
|
Gregorius, aha ja som vraj sedevacantista, fórum je vraj sedevacantistické nie katolícke. To vám ten "kňaz" hneď nepovedal, že nemáte chodiť na také fóra? Máte hromadu "katolíckych" fór, tak sa treba realizovať tam.
Zrozumiteľne sa nevyjadrujete, asi oslovujete niekoho v tmavej vypočúvacej miestnosti, so svetlom svietiacim mu do očí... a zrejme tu nikto taký, čo sa chce dať vypočúvať nie je... ďalší dôvod ísť na nejaké katolícke fórum.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 júl 2013 : 14:53:33
|
Nemyslite ze je trosku neslusne odpovedat na otazku otazkou ? Ja ano , koniec koncov vy nesiete za mňa zodpovednosť ale v poriadku Heretikom ste ma nenazvali ale uvazujme spolu. Ja som v jednote s pravoplatnym papezom Frantiskom, vy ste oznacili pokoncilovych papezov za heretikov, cirkev za sektu cize logicky som i ja heretik kedze ked nazvali citujem volne neviem kde ste to napisali ze Roncali bol chodiaca hereza ostatnych uz neriesite... Tak platí ako napísal sv. Matúš 10 - 25 Keď pána domu nazvali Belzebulom, o čo skôr jeho domácich?! Vase nazory su sedesvacantiske pán mino, neuznávanie pravoplatného pápeza ako človeka a uznávanie jeho úradu ako námestnika Kristovho kedze i ja som istý cas podlahol tejto heréze nie je mi neznáma táto heréza |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 júl 2013 : 14:57:12
|
No vidíte, tak ste spoznali "pravdu" a šup sa jej držať a nestrácať čas s "sedevacantistami".
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 júl 2013 : 15:23:16
|
Nechám Vás tak, lebo s Vami sa neda normalne komunikovať, pri všetkej úcte k Vám neurazte sa ale mne štýl vašej komunikácie tu s ludmi i so mnou prichádza dosť divný nechapem co chcte povedat touto vetou absolutne nepasasuje do kontextu ako v inych prispevkoch a ja vas neprenasledujem len ked som hladal pravdu ked som krizu viery cital som reakcie prispievatelov a je logicke ze i Vase tam boli, Zrozumiteľne sa nevyjadrujete, asi oslovujete niekoho v tmavej vypočúvacej miestnosti, so svetlom svietiacim mu do očí... a zrejme tu nikto taký, čo sa chce dať vypočúvať nie je... ďalší dôvod ísť na nejaké katolícke fórum. uvedomujete si čo tu vôbec píšete a preco to pisete, ? Nehnevajte sa a neurazte sa mne sa to nezda ako normalny styl komunikacie, tak aspon odpovedzte nebudem sa vyjadrovat. a nie je takto ironicko detinsky sa vyjadrovat. alebo si vyvodzovat nieco nepravdive co so nenapisal popr. ini nenapisali, |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 júl 2013 : 15:32:26
|
To je v poriadku Gregorius, na "sedevacanatistických" fórach je "nezrozumiteľnosť" bežná. Aj to je dôvod venovať svoj čas katolíckym. Nakoniec jeden misojogi tu už stačí. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 júl 2013 : 09:22:03
|
citácia: A mne vyhovuje iba platný kňaz. Pôvodne zaslal mino - 14 júl 2013 : 14:15:00
kolko je podla teba na slovensku platnych knazov? staci odhadom |
povodny GUEST635
He will learn... no king rules forever... |
Počet príspevkov: 2291 ~
Člen od: 16 november 2010 ~
Posledná návšteva: 04 február 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 júl 2013 : 10:21:11
|
Nemám odhad, ale všetci čo sú vysvätení ešte pred zmenou vysviacky(1969). A keďže sú tých 40 rokov premývaní novou teológiou, tak sú aj nepoužiteľní- intencie v háji. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 júl 2013 : 14:54:07
|
cize na slovensku uz nie je mozne rozpoznat oficialnych predstavitelov katolickeho kleru?
podla teba, akym sposobom by bolo mozne zvratit terajsi "upadok?" kto by ho inicioval (ten zvrat/navrat), ked uz niet platnych knazov, resp aj ti co su platne vysvateni, su uz "vymyti"? |
povodny GUEST635
He will learn... no king rules forever... |
Počet príspevkov: 2291 ~
Člen od: 16 november 2010 ~
Posledná návšteva: 04 február 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|