Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Fórum a jeho funkčnosť
 Pripomienky k Pravidlám fóra
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: odíď, Satanáš Téma Next Topic: morálne aspekty chodenia na fóra
Strana: z 2

Mato

Stav: offline

Odoslaný - 27 apríl 2013 :  14:12:25  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:

nebolo by lepsie deklarovat ze forum sa venuje otazkam
sedesvakantistickeho pohladu na RKC ?

Pôvodne zaslal misojogi - 27 apríl 2013 :  10:43:41

Nebolo. Len preto, ze Vas sa tato tema nejako viac dotyka, nebudem predsa zuzovat virtualny priestor len na nu.

Ak by ste mali oci otvorene videli by ste, ze v spektre tem tu prezentovanych je tato vami vypichnuta len jednou z mnohych.

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

misojogi

Odoslaný - 27 apríl 2013 :  16:49:08  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: misojogi  Pridať misojogi do zoznamu priateľov
citácia:
nebudem predsa zuzovat virtualny priestor len na nu.

OK takze to len asi v poslednej dobe sa tato tema rozvirila

ale uznavam, je fakt ze je tu kopec aj inych tem pri ktorych sa katolici roznych prudov v pohode mozu zhodnut

nuz ale tema IIvk a postoja k sv Otcovi je dost citliva a dokaze clovekom zamavat to musite uznat zasa Vy a asi to vidite aj z reakcii viacerych, nielen z mojej
ktori sa vyjadrilil ze su v tejto otazke sklamani

Inak niekde som cital (tusim CIC) ze aby nieco malo privlastok "katolicky" tak to potrebuje povolenie biskupa (imprimatur)
neviem ci to plati aj pre internetove forum
a ci sa v tomto drzite skor predkoncilovych alebo pokoncilovych zvyklosti

Aby sme vo všetkom dosiahli pravdu, musíme sa vždy pridržiavať zásady, že to, čo sa mne zdá bielym, budem pokladať za čierne, keď to hierarchická Cirkev tak rozhodne, pevne veriac, že medzi ženíchom Kristom, naším Pánom, a medzi jeho nevestou Cirkvou je ten istý Duch, a náš Pán, ktorý nám dal Desatoro prikázaní, riadi a spravuje aj našu svätú matku Cirkev.
sv.Ignac z Loyoly

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1231  ~  Člen od: 06 november 2010  ~  Posledná návšteva: 01 máj 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 27 apríl 2013 :  21:16:20  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Toto forum ale nenesie nazov katolicke.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

misojogi

Odoslaný - 27 apríl 2013 :  22:24:04  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: misojogi  Pridať misojogi do zoznamu priateľov
tak preco som potom v presvedceni ze toto forum je katolicke alebo sa aspon k tomu hlasi ?

to mi fakt vyrazilo dych, ale pozrel som si nazov a definiciu fora a naozaj som nikde nenasiel ze by sa vyhlasovalo za katolicke forum - ostal som s otvorenymi ustami

Aby sme vo všetkom dosiahli pravdu, musíme sa vždy pridržiavať zásady, že to, čo sa mne zdá bielym, budem pokladať za čierne, keď to hierarchická Cirkev tak rozhodne, pevne veriac, že medzi ženíchom Kristom, naším Pánom, a medzi jeho nevestou Cirkvou je ten istý Duch, a náš Pán, ktorý nám dal Desatoro prikázaní, riadi a spravuje aj našu svätú matku Cirkev.
sv.Ignac z Loyoly

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1231  ~  Člen od: 06 november 2010  ~  Posledná návšteva: 01 máj 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Elo

Odoslaný - 28 apríl 2013 :  15:58:49  Zobraziť profil  Pridať Elo do zoznamu priateľov
citácia:
Pôvodne zaslal Mato - 27 apríl 2013 :  21:16:20

A tieto slová v úvode čo vlastne znamenajú, prosím vás?...

"Táto stránka by chcela pomôcť katolíkom, ale aj iným kresťanom otvoreného srdca, spoznať pravdu, ktorú Cirkvi odovzdal Ježiš, aby ju potom vedeli zdieľať s ľuďmi naokolo.
Veľká časť tu prezentovaného materiálu bude preložená z Catholic Answers

Ten anglický zdroj Catholic Answers vari nie je katolícky v našom ponímaní /ako KC pod rímskym pápežom momentálne Františkom ako legitímnym?.../

Krajina: Russia  ~  Počet príspevkov: 370  ~  Člen od: 27 február 2013  ~  Posledná návšteva: 05 november 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

misojogi

Odoslaný - 28 apríl 2013 :  20:53:27  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: misojogi  Pridať misojogi do zoznamu priateľov
este jedna otazka:
je to v poriadku ked sa niekto vyjadruje urazlivo na adresu sv Otca?
ako ELO poznamenal je to otazka obycajnej slusnosti medzi ludmi
samozrejme ked niekto vidi problem nech ho pomenuje
ale pdla mna slovnik a sposob vyjadrovania tie medze slusnosti s obrosvkou rezervou prekracuje

da sa to povedat aj tak ze co sa tyka obycajnej ludskej slusnosti niektori ludia tu este maju obrovske rezervy

sv.Ignac z Loyoly

Mato

Odoslaný - 29 apríl 2013 :  06:17:16  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
Pôvodne zaslal Mato - 27 apríl 2013 :  21:16:20

A tieto slová v úvode čo vlastne znamenajú, prosím vás?...

"Táto stránka by chcela pomôcť katolíkom, ale aj iným kresťanom otvoreného srdca, spoznať pravdu, ktorú Cirkvi odovzdal Ježiš, aby ju potom vedeli zdieľať s ľuďmi naokolo.
Veľká časť tu prezentovaného materiálu bude preložená z Catholic Answers

Ten anglický zdroj Catholic Answers vari nie je katolícky v našom ponímaní /ako KC pod rímskym pápežom momentálne Františkom ako legitímnym?.../

Pôvodne zaslal Elo - 28 apríl 2013 :  15:58:49

Tie slova sa tykaju obsahu portalu a nie diskusneho fora. Uz z logiky veci je jasne, ze diskusne forum, ktoreho obsah tvoria anonymni prispievatelia nemoze obsahovat materialy z nejakej inej stranky, maximalne tak odvolavky na ne.

A teraz to najzaujimavejsie - na to, aby som mohol prekladat clanky a materialy z Catholic Answers mam oficialne povolenie jednak od nich a jednak od biskupa, to je prekvapenie co?

Medzitym som ale z roznych dovodov od tohoto projektu upustil, takze povolenia nikdy neboli vyuzite...

Mato

Odoslaný - 29 apríl 2013 :  06:20:52  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
tak preco som potom v presvedceni ze toto forum je katolicke alebo sa aspon k tomu hlasi ?

to mi fakt vyrazilo dych, ale pozrel som si nazov a definiciu fora a naozaj som nikde nenasiel ze by sa vyhlasovalo za katolicke forum - ostal som s otvorenymi ustami

Pôvodne zaslal misojogi - 27 apríl 2013 :  22:24:04

To ja neviem, najskor to bude v tom, na co som Vas upozornoval uz v inej teme - v povrchnosti Vaseho citania a v tom, ze sa nechavate ovplyvnovat priatelmi z aeropagu, bez toho, aby ste si veci sam overil.

Toto forum je urcene katolikom, v tomto duchu su postavene aj pravidla, nenesie vsak nazov katolicke, lebo na to, ako spravne pisete by potrebovalo suhlas biskupa.

misojogi

Odoslaný - 29 apríl 2013 :  06:34:01  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: misojogi  Pridať misojogi do zoznamu priateľov
citácia:
Medzitym som ale z roznych dovodov od tohoto projektu upustil, takze povolenia nikdy neboli vyuzite...

to je velka skoda, neplanujete sa predsa len k tomu casom vratit?

sv.Ignac z Loyoly

Strana: z 2 Previous Topic: odíď, Satanáš Téma Next Topic: morálne aspekty chodenia na fóra  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06