Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Fórum a jeho funkčnosť
 morálne aspekty chodenia na fóra
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Pripomienky k Pravidlám fóra Téma Next Topic: Uzavreta diskusia  

Didy

Stav: offline

Odoslaný - 22 apríl 2013 :  22:51:34  Zobraziť profil  Pridať Didy do zoznamu priateľov
pamätám sa, že keď na inom fóre bol vybanovaný istý Rarach, tak aj istý Mx tam vtedy prestal chodiť, pričom sa netajil tým, že to bolo vraj po konzultácii s tým Rarachom, ktorou vraj prišiel k poznaniu, že chodenie na diskusné fóra je ŤAŽKÝ HRIECH (sic!), lebo tým svoju rodinu okráda o čas, ktorý je jej vraj povinný venovať. A tak vraj nielenže nie je morálne povinný na fórum písať, ale presne naopak: je POVINNÝ na fórum prestať písať (sic!).

Zaujímalo ma, ako na to prišiel, no keďže sa odmlčal, nedozvedel som sa. Teraz však vidím, že keď po chvíľke pokoja to následne neskôr zasa na tomto fóre začalo bujnieť Rarachom, tak aj Mx sem prikvitol a už sem píše jedna radosť. Tak by ma zaujímalo, či teraz, keď už sem píše, by mi vysvetlil aspoň na tomto fóre v tejto téme, že ako to teda je, prečo je jeho prispievanie na toto fórum ťažký hriech a prečo je morálne povinný z tohto fóra odísť.

Dočkám sa vysvetlenia?

(ináč, niečo na tom asi bude, lebo ja badám, že niektorí ľudia sú na tomto fóre už asi závislí, lebo toľko veľa času, čo tu trávia, asi aj počas pracovnej doby, čím okrádajú svoju firmu, riskujú, že ich vyhodia, čím utrpí ich rodina, alebo sem chodia mimo pracovnej doby, čím opäť ukracujú svoju rodinu, atď... možno by bolo asi ozaj najlepšie, keby toto fórum zaniklo... je z neho viac škody než osohu...)

tak učili otcovia

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 186  ~  Člen od: 09 jún 2011  ~  Posledná návšteva: 12 február 2014 Upozorniť moderátora 

Lucia

Odoslaný - 22 apríl 2013 :  23:23:51  Zobraziť profil  Pridať Lucia do zoznamu priateľov
Zlodej krici chydte zlodeja ?

...a dakujeme Ti, ze mas o nasu pracu a nasu rodinu starost ......mile od Teba

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1472  ~  Člen od: 22 december 2009  ~  Posledná návšteva: 14 júl 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

misojogi

Odoslaný - 23 apríl 2013 :  00:55:27  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: misojogi  Pridať misojogi do zoznamu priateľov
On len poukazuje na ucelovost a nekonzistentnost rarachovych(rafaelovych) reci
tolko na vysvetlenie pre teba Lucia

Aby sme vo všetkom dosiahli pravdu, musíme sa vždy pridržiavať zásady, že to, čo sa mne zdá bielym, budem pokladať za čierne, keď to hierarchická Cirkev tak rozhodne, pevne veriac, že medzi ženíchom Kristom, naším Pánom, a medzi jeho nevestou Cirkvou je ten istý Duch, a náš Pán, ktorý nám dal Desatoro prikázaní, riadi a spravuje aj našu svätú matku Cirkev.
sv.Ignac z Loyoly

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1231  ~  Člen od: 06 november 2010  ~  Posledná návšteva: 01 máj 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lucia

Odoslaný - 23 apríl 2013 :  02:52:49  Zobraziť profil  Pridať Lucia do zoznamu priateľov
... je dost trapne ak clovek ( Didymus) , ktory travil kopec hodin pisanim na Aeropag ide ostatnym robit kazanie a vstupovat do svedomia

...tolko na vysvetlenie pre teba Misojogi

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1472  ~  Člen od: 22 december 2009  ~  Posledná návšteva: 14 júl 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

misojogi

Odoslaný - 23 apríl 2013 :  07:11:51  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: misojogi  Pridať misojogi do zoznamu priateľov
On pise rychlo :-D DDDDDDDDDDDDDD

ale pointa Didyho prispevku nebol v tom kolko chodit na forum a kolko stravit casu
ale kritika argumentacie MX-a a Raracha
(v jednom pripade je vraj diskusia na fore okradanim zamestnavatela a v druhom pripade je to super a uz to nevadi) a zhodou okolnosti to zavisi od toho, ktore forum sa Rarachovi alebo MX-ovi viac pacilo
cize v jednom pripade casovy argument bol dobry a v druhom nie

Konzistentny postoj by bol kebyze
alebo: na obe fora je z hladiska zamestnavatela dobre pisat
alebo: na obe fora je nevhodne z hladiska zamestnavatela nevhodne pisat

samozrejme clovek si moze povedat:
jedno forum sa mi paci viac ako druhe
ale potom je nevhodne skryvat sa za argument casu v zamestnani
ale treba otvorene povedat ze sa mi jedno forum paci viac ako druhe ...

Ci bola chyba v Rarachovi alebo MX-ovi
neviem posudit(bez ich vyjadrenia), ale zda sa ze v kazdom pripade tam nejaka chyba bola.

Aby sme vo všetkom dosiahli pravdu, musíme sa vždy pridržiavať zásady, že to, čo sa mne zdá bielym, budem pokladať za čierne, keď to hierarchická Cirkev tak rozhodne, pevne veriac, že medzi ženíchom Kristom, naším Pánom, a medzi jeho nevestou Cirkvou je ten istý Duch, a náš Pán, ktorý nám dal Desatoro prikázaní, riadi a spravuje aj našu svätú matku Cirkev.
sv.Ignac z Loyoly

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1231  ~  Člen od: 06 november 2010  ~  Posledná návšteva: 01 máj 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Robel

Odoslaný - 23 apríl 2013 :  08:08:47  Zobraziť profil  Pridať Robel do zoznamu priateľov
Suhlas Didy, ja bych vsechny ty pocitace a internety zakazal.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 968  ~  Člen od: 11 august 2011  ~  Posledná návšteva: 30 december 2019 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 23 apríl 2013 :  08:34:21  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:

možno by bolo asi ozaj najlepšie, keby toto fórum zaniklo... je z neho viac škody než osohu...)

Pôvodne zaslal Didy - 22 apríl 2013 :  22:51:34

Obera Vas o ovecky na aeropagu? To je ozaj skoda...

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Didy

Odoslaný - 23 apríl 2013 :  12:23:02  Zobraziť profil  Pridať Didy do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

možno by bolo asi ozaj najlepšie, keby toto fórum zaniklo... je z neho viac škody než osohu...)

Pôvodne zaslal Didy - 22 apríl 2013 :  22:51:34

Obera Vas o ovecky na aeropagu? To je ozaj skoda...

Pôvodne zaslal Mato - 23 apríl 2013 :  08:34:21

vidím, že nechápete... podobnú tému som uvažoval otvoriť aj na areopágu a stále uvažujem, no chcel som najprv si to ujasniť, že aké vlastne sú tie argumenty k tomu, a keďže tí najväčší propagátori tej tézy teraz chodia na toto fórum, tak som to otvoril najprv tu, kde chodia. Už je jasnejšie?

tak učili otcovia

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 186  ~  Člen od: 09 jún 2011  ~  Posledná návšteva: 12 február 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 23 apríl 2013 :  13:24:50  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
Nekŕmte tu trolov, vzhľadom na info čo tu poslal posledne o Rotary, sa ukazuje, že jediné čo ako tak zvláda je googlovanie, je škoda s ním strácať čas.
Má kompulziu- vypovídá se- a bude pokoj. Možno to má aj v rámci nejakej terapie.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4422  ~  Člen od: 27 november 2011  ~  Posledná návšteva: 22 február 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Didy

Odoslaný - 23 apríl 2013 :  13:48:31  Zobraziť profil  Pridať Didy do zoznamu priateľov
citácia:
Nekŕmte tu trolov, vzhľadom na info čo tu poslal posledne o Rotary, sa ukazuje, že jediné čo ako tak zvláda je googlovanie, je škoda s ním strácať čas.
Má kompulziu- vypovídá se- a bude pokoj. Možno to má aj v rámci nejakej terapie.

Pôvodne zaslal mino - 23 apríl 2013 : 13:24:50

máš aj niečo k téme? bo predviedol si tu zatiaľ len zúfalú snahu útočiť na osobu. to je všetko, na čo sa zmôžeš? bo argumenty z tvojej strany som doposiaľ nevidel ani tu ani inde, iba ak nejaké chybné (aj teraz tu podivnou logikou "dedukuješ", že vraj zvládam len googlovanie)... takže pýtam sa jasne: máš aj niečo k téme?

tak učili otcovia

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 186  ~  Člen od: 09 jún 2011  ~  Posledná návšteva: 12 február 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Didy

Odoslaný - 23 apríl 2013 :  14:04:56  Zobraziť profil  Pridať Didy do zoznamu priateľov
citácia:
Suhlas Didy, ja bych vsechny ty pocitace a internety zakazal.

Pôvodne zaslal Robel - 23 apríl 2013 : 08:08:47

človeku spravidla vlastne ani nie je morálne dovolené bárs čo čítať. je veľmi pravdepodobné, že bežnému katolíkovi je z tohto dôvodu morálne zakázané na toto fórum vôbec chodiť... keď Cirkev aj zrušila "index zakázaných kníh" ako fyzický zoznam kníh, tým viac tam výslovne zdôraznila, že ako morálny príkaz naďalej ostáva nečítať nevhodnú či riskantnú literatúru či pod... dnes by sme dodali aj "či internetové fóra"...
Na tomto fóre sa už nie že len nejako rafinovane nebadane, ale už aj úplne priamo výslovne a vehementne šliape po svätých veciach, takže ak už toto nie je morálne zakázané, tak čo potom je?
Takže toto konkrétne fórum je možno už aj z tohto dôvodu zakázané... Ale samozrejme sú tu aj všeobecnejšie otázky, ktoré som zmienil v úvode. Koľko času tu mnohí premrhajú. A áno, pripomínam pre Luciu, že aj sám si predsa kladiem túto otázku aj pre seba, či bolo správne premrhať toľko času na fórach, a aj za seba prichádzam k záveru: nebolo to správne. Prinajmenšom nie v takej miere, ako som to robil, ale mal som sa miesto toho radšej venovať niečomu zmysluplnejšiemu... A aj to je vlastne tragédia týchto fór, že serióznejší ľudia tu nebudú mrhať čas, lebo majú radšej nejakú rozumnejšiu robotu, a tak to tu končí skôr na všelijakých manipulátorských psycho jedincoch, pre ktorých sú práve takéto fóra ich živnou pôdou, a kompenzujú si tu čosi, či čo...

tak učili otcovia

mino

Odoslaný - 23 apríl 2013 :  14:44:52  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
Zaujímavé, ja tu nijakú tému nevidím, nijaký problém, a ani otázku.
Ak je toto ukážka pseudoproblémov v Didytowne, tak to tam musí byť skutočne úbohé.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4422  ~  Člen od: 27 november 2011  ~  Posledná návšteva: 22 február 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Didy

Odoslaný - 23 apríl 2013 :  15:32:37  Zobraziť profil  Pridať Didy do zoznamu priateľov
citácia:
Zaujímavé, ja tu nijakú tému nevidím
Pôvodne zaslal mino - 23 apríl 2013 :  14:44:52

tak to nie je zaujímavé, že ju nevidíte, a ani ma to neprekvapuje. znamená to len to, že buď sa tu na slepého hráte, alebo slepým naozaj ste, vyberte si. Tematiku som uviedol už v nadpise a aj v téme samotnej som ju už dostatočne načrtol.

citácia:
Ak je toto ukážka pseudoproblémov v Didytowne, tak to tam musí byť skutočne úbohé.
Pôvodne zaslal mino - 23 apríl 2013 : 14:44:52

ani tento trápny pokus vám nevyšiel, keďže nejde o "pseudoproblémy v Didytowne", ale reagujem na to, čo údajne šíril aktuálny vládca tohto fóra, keď na inom fóre dostal ban, tak vraj začal šíriť teórie, že chodenie na fóra je vlastne ťažký hriech. Mám to od jeho veľkého fanušíka, ktorý to na seba hneď aj aplikoval. Neskôr však si rarach zrejme uvedomil, že predsa z tohto fóra ešte vybanovaný nebol, a tak to, čo pred tým predvádzal tam, tak začal tu, ba ešte viac, a časom, keď si ten druhý všimol, že ten prvý na fóra chodí, tak aj sám znova začal, a samozrejme sem.

A tak keď ich tu takto spolu vidím, tak by ma zaujímalo, či sa niečo zmenilo na ich niekdajších teóriách, alebo robia niečo, čo by podľa nich bolo ťažkým hriechom?

A aj sám sa zamýšľam nad tým, že čo by na tom mohlo byť pravdy, a badám, že prinajmenšom na toto fórum je asi ozaj nevhodné aj chodiť... už jednak pre tú stratu času, no dvak pre to, že toto konkrétne fórum vzádza duše k tomu, aby utrpeli vážnu škodu, a to je vlastne vrámci tejto tematiky ešte ďaleko vážnejší problém než ten pôvodne zmienený...

tak učili otcovia

Mato

Odoslaný - 23 apríl 2013 :  18:29:50  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:

A aj sám sa zamýšľam nad tým, že čo by na tom mohlo byť pravdy, a badám, že prinajmenšom na toto fórum je asi ozaj nevhodné aj chodiť... už jednak pre tú stratu času, no dvak pre to
Pôvodne zaslal Didy - 23 apríl 2013 :  15:32:37

Tak mozno dozrel cas, aby ste o tom prestali pisat a uplatnili to v praxy...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Didy

Odoslaný - 23 apríl 2013 :  19:18:59  Zobraziť profil  Pridať Didy do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
A aj sám sa zamýšľam nad tým, že čo by na tom mohlo byť pravdy, a badám, že prinajmenšom na toto fórum je asi ozaj nevhodné aj chodiť... už jednak pre tú stratu času, no dvak pre to
Pôvodne zaslal Didy - 23 apríl 2013 :  15:32:37
Tak mozno dozrel cas, aby ste o tom prestali pisat a uplatnili to v praxy...
Pôvodne zaslal Mato - 23 apríl 2013 :  18:29:50
nebojte sa, dostanem sa k tomu, no chcel som, aby aj ostatní sa nad tým zamysleli každý za seba. Lebo mnohých sa toto týka ďaleko vážnejšie než mojej maličkosti...

tak učili otcovia

misojogi

Odoslaný - 24 apríl 2013 :  00:26:16  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: misojogi  Pridať misojogi do zoznamu priateľov
O
citácia:
bera Vas o ovecky na aeropagu? To je ozaj skoda...

toto by ma netrapilo
nech si chodi kto chce na ake forum chce ...
ja som zaregistrovany na cca 90 forach ... takze pohoda ...

problem vidim skor v tom ked niektori ludia systematicky pracuju na indoktrinacii PROTI katolickej cirkvi, to sa ma bytostne dotyka pretoze katolicka cirkev znamena pre mna vela .... a ked niekto uraza papeza a uraza cirkev tak mi to jednoducho nie je jedno ....

a ani sa nenudim na areopagu
aj tu som predsa uz dlhsie aj na areopagu som uz dlhsie
len ma teraz zaujali reakcie na novo zvoleneho sv otca
a tak som sa pridal do diskusie ...

sv.Ignac z Loyoly

Mato

Odoslaný - 24 apríl 2013 :  06:25:05  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:

nebojte sa, dostanem sa k tomu, no chcel som, aby aj ostatní sa nad tým zamysleli každý za seba. Lebo mnohých sa toto týka ďaleko vážnejšie než mojej maličkosti...

Pôvodne zaslal Didy - 23 apríl 2013 :  19:18:59

Prave ze sa bojim, ze su to opat iba take prazxne slova, o com svedci narastajuci cas a pocet prispevkov, ktory travite v tomto nevhodnom fore.

Mx

Odoslaný - 24 apríl 2013 :  15:53:54  Zobraziť profil  Pridať Mx do zoznamu priateľov
Bol som priamo aj cez PM Didym oslovený, že mám reagovať. Neviem síce, kto mu dal kedy právo konfrontovať ma vo veciach môjho svedomia, ale pre pokoj jeho svedomia odpoviem. V stručnosti:

1.
Môj odchod z Pagu nebol reakciou na "vybanovanie istého Raracha" akože vyhodili mi kamoša. Práve naopak. Jeden z jeho príspevkov ma priviedol k uvažovaniu, či je prispievanie v zhode s mojím svedomím. Vtedy som to vyhodnotil ako plytvanie časom vzhľadom na povahu a osadenstvo fóra. Manipulácia a potreba potvrdenia si svojej pravdy sa prejavila aj v požiadavke na moju reakciu. Takže som sa asi nemýlil.

2.
Nikdy som nenapísal, že chodenie na diskusné fóra je ťažkým hriechom samo o sebe. Záleží to od viacerých okolnosti. Napr.
A) Samotné prispievanie a čítanie nie je hriechom, ale hriechom je, že to robím na úkor svojich povinností. Napríklad matka sa nestará o rodinu ale chodí sa dlho modliť do kostola.
B) Samotné čítanie a písanie na fórum je hriechom, lebo zameranie fóra prípadne jeho obsah je sám o sebe zlý. Tu treba pripomenúť, že fórum samo o sebe zlé je napríklad fórum s morálne zlým obsahom (erotika, satanistické stránky, ...).

3.
Môj prípad bol ten, že sa zmenili okolnosti ako v práci, tak aj doma. A navyše som silne vnímal, že dôvod, pre ktorý som prispieval na Pág, pominul, čiže by to bolo pre mňa plytvanie časom, či dokonca by to mohlo byť zanedbávaním užitočnejších vecí.
V duchu delenia : najskôr veci povinné, potom potrebné, užitočné a nakoniec príjemné. Prispievanie na Pág sa mi viac nedarilo napasovať do žiadnej s uvedených skupín, tak bolo treba prestať.

4.
Nemyslím si, že prísť na fórum 1-2 x za týždeň znamená, že prispievam jedna radosť, ale nebudem nikomu jeho názory vyvracať. Zatiaľ prispievanie na Krédo mám zaradené v "povolenom" chlieviku. Môžno sa to zmení.

5.
Je rozdiel medzi prispievaním na fóra podľa toho, ktoré fórum je na čo zamerané, kto tam chodí, prečo a pod. Takže nie je pravda, že keď som prestal prispievať na jedno, nesmiem ani na žiadne iné.

6.
Ukracovanie svojej rodiny, prípadne zamestnávateľa. Toto mám vyriešené, takže ja osobne problém nemám. Ale je na každom jednom prispievateľovi, ako to vyhodnotí a čo mu na to zamestnávateľ, rodina a samozrejme svedomie hovorí.

7.
V duchu hesla "čistému je všetko čisté" je dobré sa zariadiť aj ohľadom prispievania a čítania tohto fóra. Komu to spôsobuje problémy akéhokoľvek druhu, asi by mohol zvážiť, či je to pre neho dobré, alebo zlé, či dokonca to náhodou nemôže byť v jeho prípade ťažko hriešne. (Príklady radšej uvádzať nebudem.)

PS: V prípade túžby po poznaní mojich osobných motívov, uprednostňujem zdvorilejšiu formu a menej konfrontačný tón. To pre budúcnosť.

RKC

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1076  ~  Člen od: 01 február 2006  ~  Posledná návšteva: 19 júl 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

misojogi

Odoslaný - 24 apríl 2013 :  22:06:59  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: misojogi  Pridať misojogi do zoznamu priateľov
MX vdaka za korektne vysvetlenie
pre mna je dostatocne a dokonca i poucne

sv.Ignac z Loyoly

Previous Topic: Pripomienky k Pravidlám fóra Téma Next Topic: Uzavreta diskusia  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06