|
Odoslaný - 17 máj 2013 : 12:50:57
|
Janka i mino mlčia.A asi aj vedia prečo. Pre poctivo hľadajúcich som dlžný odpoveď :
1.Na kom je postavená Cirkev Kristova? Sv.Tomáš Akvinský vo výklade apoštolského vyznania viery učí toto : Svätá Cirkev má 4 vlastnosti : je jedna,je svätá,je katolícka,čiže všeobecná,je silná a pevná.Pri štvrtej vlastnosti treba vedieť,že Cirkev je pevná.Dom sa nazýva pevným,keď po prvé má pevné základy.Prvotným základom Cirkvi je Kristus."Lebo nik nemôže položiť iný základ okrem toho,čo je už položený,a ním je Ježiš Kristus."(1 Kor 3,11)
2.Čo je spoločenstvo svätých?Odpoveď je možno nájsť aj v detskom katechizme : Slová "Spoločenstvo svätých" znamenajú,že všetci členovia Cirkvi,či sa nachádzajú na tomto alebo na druhom svete,sú duchovne spojení,a preto môžu jeden druhému duševne pomáhať.
|
Prichádzajte k Nemu,k živému kameňu,ktori ľudia síce zavrhli,ale pred Bohom je vyvolený a vzácny,a dajte sa vbudovať aj vy ako živé kamene do duchovného domu,do svätého kňazstva,aby ste prinášali duchovné obety,príjemné Bohu skrze Ježiša Krista. 1.Pt 2,4-5 |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 1345 ~
Člen od: 30 november 2009 ~
Posledná návšteva: 26 august 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 máj 2013 : 22:27:13
|
citácia: A asi aj vedia prečo. asi |
Aby sme vo všetkom dosiahli pravdu, musíme sa vždy pridržiavať zásady, že to, čo sa mne zdá bielym, budem pokladať za čierne, keď to hierarchická Cirkev tak rozhodne, pevne veriac, že medzi ženíchom Kristom, naším Pánom, a medzi jeho nevestou Cirkvou je ten istý Duch, a náš Pán, ktorý nám dal Desatoro prikázaní, riadi a spravuje aj našu svätú matku Cirkev. sv.Ignac z Loyoly |
Počet príspevkov: 1231 ~
Člen od: 06 november 2010 ~
Posledná návšteva: 01 máj 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 máj 2013 : 22:34:51
|
citácia: KC stoji na svatych,Janka?A ja som v tom,ze na Bohocloveku Jezisovi Kristovi.Odkial cerpate podklady pre vase tvrdenie?V nedelu mame sviatok Turic-Zoslania Ducha Svateho.Kto ho poslal ? Mimochodom,vy sa pokladate za svatu,alebo hriesnu? Pôvodne zaslal Zachariáš - 16 máj 2013 : 22:19:07 este raz si precitajte o com hovorim
|
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 máj 2013 : 22:51:48
|
citácia: citácia: sam Vas JP2 sa vyjadril, ze je nanic, lebo umoznuje vykladat si tak, ako sa komu zachce to bude nejaka skreslena informacia je mam informacie vyrazne odlisne aj od JPII aj od B16 je to v knizke Z mojho zivota od B16 strana129-130
citácia: citácia: tak ak je podla Vas Cirkev bojujuca hriesna, tak predsa nemoze patrit do spolocenstva svatych preco uz je zrazu v tomto Vasom prispevku v spolocenstve svatych? nechcete si pozriet ten tridentsky katechizmus co som sem hodil ? co je tam napisane na tuto temu ? aj svati sa spovedali a boli hriesni - s vynimkou P Marie takze sa tam docitam, ze KC po stranke ludskej nie je svata? ze je len polosvata? uz neplati, ze KC vychovava svatych?
citácia: citácia: vsak keby bojujuca Cirkev stala na len na hriesnikoch, ktori aj tak kazdu chvilu ostanu ozaj len udmi tela Cirkvi a prestanu vdaka hriesnemu zivotu patrit k dusi, tak "skrachuje" Cirkev trpiaca i oslavena, lebo by sa do neba nikto nikdy nedostal odkial mate tuto informaciu, nejako mi nesedi
s cim Vam nesedi? s Pravdou, ze milost Bozia je ku spase potrebna?
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 máj 2013 : 23:01:35
|
citácia: citácia: vsak KC stoji na svatych, naozaj svatych, nie relativne!!! a hriesnici su v Cirkvi len trpeni, ono je to tak ze aj Ti svati stoja na Jezisovi Kristovi a na druhej strane aj Ti svati su hriesni a preto sa aj oni musia chodit spovedat delit veriacih na hriesnych a svatych mze byt velmi nebezpecne a smerovat ka katarskemu omylu Katari totiz delili ludi na dokonalych a hriesnych a dokonaly bol napr ten kto nejedol maso a nezil v manzelstve a podobne Pôvodne zaslal misojogi - 16 máj 2013 : 23:45:29 treba lepsie citat, bavim sa tu o niecom inom, nie o tom, na kom stoji KC, ale ci je bojujuca Cirkev svata alebo nie ja nedelim veriacich na hriesnych a svatych hovorim o uplne niecom inom |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 máj 2013 : 23:04:33
|
citácia: Janka i mino mlčia.A asi aj vedia prečo. Pôvodne zaslal Zachariáš - 17 máj 2013 : 12:50:57 aj viem
citácia: Pre poctivo hľadajúcich som dlžný odpoveď : 1.Na kom je postavená Cirkev Kristova? Sv.Tomáš Akvinský vo výklade apoštolského vyznania viery učí toto : Svätá Cirkev má 4 vlastnosti : je jedna,je svätá,je katolícka,čiže všeobecná,je silná a pevná.Pri štvrtej vlastnosti treba vedieť,že Cirkev je pevná.Dom sa nazýva pevným,keď po prvé má pevné základy.Prvotným základom Cirkvi je Kristus."Lebo nik nemôže položiť iný základ okrem toho,čo je už položený,a ním je Ježiš Kristus."(1 Kor 3,11)2.Čo je spoločenstvo svätých?Odpoveď je možno nájsť aj v detskom katechizme : Slová "Spoločenstvo svätých" znamenajú,že všetci členovia Cirkvi,či sa nachádzajú na tomto alebo na druhom svete,sú duchovne spojení,a preto môžu jeden druhému duševne pomáhať.Pôvodne zaslal Zachariáš - 17 máj 2013 : 12:50:57
a este mozete prosim Vas najst, kto je clenom Cirkvi |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 máj 2013 : 07:28:59
|
citácia: takze sa tam docitam, ze KC po stranke ludskej nie je svata? ze je len polosvata? uz neplati, ze KC vychovava svatych? ludska stranka cirkvi bola je a vzdy bude nedokonala (aj Peter zhresil, aj Pavol mal svoje chyby atd atd atd) i ked ano cirkev vychovava svatych a nastastie v kazdej dobe ich bolo pozehnane Pravdepodobne zle chapate pojem svaty, ako clovek ktory nema ziadnu chybu a nikdy nezhresil - toto ale nezodpoveda skutocnosti a realite (toto plati jedine o Panne Marii)
pozeral som este v tridentskom katechizme stranu 92 tam sa sice pise o dobrych a zlych vo vnutri RKC ale zaroven sa dodava ze nikdy nemozeme druheho posudzovat a odsudzovat kam patri (mozeme predpokladat kto kam smeruje, podla jeho spravania, ale nikdy nevidime druhemu do srdca a preto nemozeme mat istotu co a ako to s nim je naozaj)
. zacinam mat pocit ze obe strany mame na mysli to iste a ze nechapem preco sa tvarime ze mame rozne nazory
uz to vidim kde je problem: citácia: pytam sa preto, lebo ste povedal, ze: " Svätá je naozaj len vo svojej božskej stránke, ale hriešna vo svojej ľudskej stránke." tak ak je podla Vas Cirkev bojujuca hriesna, tak predsa nemoze patrit do spolocenstva svatych preco uz je zrazu v tomto Vasom prispevku v spolocenstve svatych? Elo napisal ze cirkev je hriesna po ludskej stranke mal tym na mysli ze kazdy clovek v katolickej cirkvi hresi, aj svatci obcas zhresia(aj ked len male hriechy) prote bez hriechu je len Panna Maria samozrejme aj Elo uznava ze v RKC su svatci a ze prave oni ju tahaju dopredu
ale definicia cirkvi una sancta katholica apostolica
ze cirkev je svata tak definicia svatosti cirkvi sa odvodzuje od svatosti Jezisa Krista(ktory ju neustale posvacuje Duchom Svatym) a nie od svatosti jej clenov toto si najdete aj v Tridentskom katechizme co som sem dal (napr na strane 89) |
Aby sme vo všetkom dosiahli pravdu, musíme sa vždy pridržiavať zásady, že to, čo sa mne zdá bielym, budem pokladať za čierne, keď to hierarchická Cirkev tak rozhodne, pevne veriac, že medzi ženíchom Kristom, naším Pánom, a medzi jeho nevestou Cirkvou je ten istý Duch, a náš Pán, ktorý nám dal Desatoro prikázaní, riadi a spravuje aj našu svätú matku Cirkev. sv.Ignac z Loyoly |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 máj 2013 : 07:38:35
|
citácia: takze sa tam(v tridentskom katechizme) docitam, ze KC po stranke ludskej nie je svata? ze je len polosvata? uz neplati, ze KC vychovava svatych? tam sa pise ze su ludia aj dobri a zli, ale NIKDY MY LUDIA NEBUDEME MOCT S ISTOTOU ZARADIT KONKRETNEHO CLOVEKA kam patri
ja som nepovedal ze cirkev je polosvata ja tvrdim ze svatost cirkvi spociva na svatosti Pana Jezisa (TKKC strana 89 - nebot vyznavame ze od Neho cirkev svatosti obdarena jest) v tom je cirkev svata z definicie ano z ludskej stranky su v nej aj dobri ludi aj zli aj svatci aj hriesnici ale nikto sa nemoze postavit a s istotou zaradit sa do tej ci onej skupiny a ineho cloveka s istotou zaradit nemozeme
nechapem kde teda vidite problem
-------------------------------------- citácia: keby bojujuca Cirkev stala na len na hriesnikoch, ktori aj tak kazdu chvilu ostanu ozaj len udmi tela Cirkvi a prestanu vdaka hriesnemu zivotu patrit k dusi, tak "skrachuje" Cirkev trpiaca i oslavena, lebo by sa do neba nikto nikdy nedostal keby vsetci clenovia cirkvi boli velki hriesnici, aj tak cirkev neskrachuje Duch Svaty vzbudi svatych aj spomedzi nich a oni sa obratia a odvratia zo svojej velkej hriesnosti (podobne ako v dejinach prisiel svaty Frantisek z Assisi a mnohi dalsi) ale opakujem, ze Cirkev nestoji na ludoch ale na Bohu |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 máj 2013 : 07:52:51
|
citácia: Na kom stoji Cirkev,mino?Na svatych,ci na Jezisovi Kristovi? Vy ste svaty alebo hriesnik? Pôvodne zaslal Zachariáš - 17 máj 2013 : 07:32:34 asi si zavrel Minovi usta - nema totiz uz co povedat |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 máj 2013 : 08:01:11
|
janka mlčal som preto, lebo som tu nebol, to po a, takže to jasne ukazuje s kým tu človek diskutuje a ako hodnotia niekoho neprítomnosť. nebudem sa vám naozaj pliesť do diskusie kde dvoch "katolíkov" s ich pokoncilnou protestantskou "vierou" schová do vrecka dieťa ovládajúce katechizmus Jednej, Svätej, Apoštolskej, Katolíckej Cirkvi. (a janka, tiež si neviem predstaviť, žeby Pán nechával túto zem čo len o deň dlhšie v existencii, keby tu neboli svätci, ktorí sa obetúvajú, a prinášajú Bohu zadosťučinenie, a netuším ako by bral do úvahy obety hriešnikov... len nech tu natrúsia ďalšie bludy- na výstrahu katolíkom, na to tu sú, lebo iný úžitok tu z nich nevidím, a dokonca vidno pokoncilnú úbohosť, kde im nie je sú jasné čo len elementárne veci) A keď čítam tu misojogiho bludy- napr. len námatkovo vyberiem-
citácia: ale NIKDY MY LUDIA NEBUDEME MOCT S ISTOTOU ZARADIT KONKRETNEHO CLOVEKA kam patri
takže našťastie v Katolíckej Cirkvi máme svätých o ktorej je niečo neomylne prehlásené... to čo tu misojogi potí, to sú skutočne exemplárne bludy, že keby bludárstvo kvitlo, tak misojogi má každý deń hádam aj tristo púčikov.
ďalšie
citácia: eby vsetci clenovia cirkvi boli velki hriesnici, aj tak cirkev neskrachuje Duch Svaty vzbudi svatych aj spomedzi nich a oni sa obratia a odvratia zo svojej velkej hriesnosti
ten človek si dokáže protirečiť aj v jednej vete, svätci nie sú treba...ale keby náhodu takí stav prišiel, tak si Boh vzbudí...načo? keď nie sú treba...takže sám tvrdí, že stav bez svätcov Boh nenechá.
Takže v tejto jednej vete misojogi poprel misajogiho... má vôbec zmysel s ním diskutovať? trepe piate cez deviate, ale nedivím sa, čo iné môže rodiť tá pokoncilná protestantská sekta ako bludy?
takže nie vedomosti janka, ale veľkú trpezlivosť treba na diskusiu s pokoncilnými "katolíkmi", ale zas je s nimi zábava:))) misojogi to ej proste môj benjamínko, škoda že bludy nekvitnú, inak by som misajogiho chcel mať doma ako celoročne kvitnúcu kvetinu. A Zachariáša ako bonus k tomu. |
Počet príspevkov: 4422 ~
Člen od: 27 november 2011 ~
Posledná návšteva: 22 február 2015
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 máj 2013 : 08:20:27
|
Mino mate tu jasnu otazku cakam na odpoved
viem ze sa nedockam lebo odpoved na nu nemate, jedine na co sa zmozete je vynadat mi alebo sa ma snazit urazit
citácia: Na kom stoji Cirkev,mino?Na svatych,ci na Jezisovi Kristovi? Vy ste svaty alebo hriesnik? Pôvodne zaslal Zachariáš - 17 máj 2013 : 07:32:34 |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 máj 2013 : 08:27:24
|
Na čom stojí Mystické telo Kristovo? To je otázka? A kto si ju dovolil dať? (a misojogi malé upozornenie- nie všetko čo má na konci otáznik je otázka)
Položil ju zrejme analfabet, ktorý nevie ani klásť otázky
Takže na čom stojí Mystické Telo Kristovo? No pouč nás misojogi, pouč (to znamená pridaj si tu ďalší blud)..ja len upozorňujem že hovoríme o Tele, aby si náhodou vo svojej bujnej fantázii nemal predstavu nejakého Tela, ktoré bude iba Hlava, a toho sa začínam obávať. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 máj 2013 : 08:42:07
|
ano krestania(cize clenovia mystickeho Tela Kristovho) su posvacovani milostou posvacujucou skrze sviatosti cize opat to stoji na Jezisovi kristovi
Cirkev nestoji ani na Minovi hoci si to on mozno mysli ako jediny spravodlivy v celom sirom okoli |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 máj 2013 : 09:17:18
|
misojogi nerob tu z ľudí blbcov. Ak Ježiš Kristus nepotrebuje ľudí (načo sa narodil?, načo zomrel?) tak potom naozaj nepotrebuje ani Mystické Telo, lebo niet nikoho kto by na jeho konanie akokoľvek odpovedal. A sem mierila janka, to že nejaký Zachariáš, ktorý má problém pochopiť jednoduché veci, si položil otázku na ktorú odpovedá detský katechizmus, zrejme ukazuje, že nemá šajnu čo janka písala, a preto je otázka off topic. A pochybujem že vo svojej prostoduchosti pochopil ako to janka veľmi dobre ukázala, dokonca je tam odpoveď aj na známe pekelné brány nepremôžu- (Bellarmin tu spomínaný bol).
Takže misojogi, skús nám tu vysvetliť svoju blbosť o tom, čo si písal, že ani stav hriešnosti mu nevadí, a potom samozrejme v rozpore sám zo sebou (u teba bežná vec) hneď tvrdíš, že Boh si povolá svätcov(načo keď mu taký stav nevadí)... ako dlho môže trvať ten stav? sekundu, dve, tri, hodinu, týždeň... skús to tu objasniť. Tiež ako si si dovolil tvrdiť že mi nikdy nepoznáme kto kde je? Takže pokoncilná sekta už zrušila aj Neomylnosť kanonizácie? Už to nie je výkon Neomylného magistéria?
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 máj 2013 : 09:42:32
|
Dobre Janka,predpokladalm,ze nemienite protirect ani sv.apostolovi Pavlovi,ani sv.Tomasovi,ktori jasne ucia na kom je postavena Cirkev.Pre doplnenie uvediem,ze apostoli i svati Otcovia o Cirkvi hovoria aj ako o stavbe a v Ktedy kladu doraz na Krista ako na uholny kamen,alebo o tajomnom tele Kristovom a vtedy Krista nazyvaju hlavou.
Na vasu otazku : Clenom Cirkvi sa stavame krstom.To je samozejme zaciatok.K koho mozeme povazovat za clena Cirkvi mozeme prediskutovat,ok? |
Prichádzajte k Nemu,k živému kameňu,ktori ľudia síce zavrhli,ale pred Bohom je vyvolený a vzácny,a dajte sa vbudovať aj vy ako živé kamene do duchovného domu,do svätého kňazstva,aby ste prinášali duchovné obety,príjemné Bohu skrze Ježiša Krista. 1.Pt 2,4-5 |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 máj 2013 : 10:27:52
|
citácia: citácia: KC stoji na svatych,Janka?A ja som v tom,ze na Bohocloveku Jezisovi Kristovi.Odkial cerpate podklady pre vase tvrdenie?V nedelu mame sviatok Turic-Zoslania Ducha Svateho.Kto ho poslal ? Mimochodom,vy sa pokladate za svatu,alebo hriesnu? Pôvodne zaslal Zachariáš - 16 máj 2013 : 22:19:07 este raz si precitajte o com hovorim Pôvodne zaslal janka - 17 máj 2013 : 22:34:51
janka neprečíta, on tam zazrel slovíčko základ, a s niečím sa mu to spojilo a vypotil tú otázku (sa divím, že sa neopýtal na základ marxisticko- leninského učenia, lebo slovo základ tam je, a divím sa tomu, že sa to nespýtal)
a janka treba sa vyjadriť aj k druhej otázke, aby ste tým prehriešneným pokoncolným protestantom ukázali, že sv. Pavol naozaj nie nadarmo oslovoval adresátov svojich listov svätými.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 máj 2013 : 10:56:58
|
mino,ak nemate,co dat,taknechajte tak. Chcem diskutovat s Jankou,viem,ze ona na to ma |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 máj 2013 : 15:15:00
|
citácia: Takže misojogi, skús nám tu vysvetliť svoju blbosť o tom, čo si písal takze tentoraz personalny utok a zhodenie oponenta namiesto argumentacie
asi sa na viac nezmoze, uboziak slusny clovek na to nema viac co povedat |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 máj 2013 : 17:45:32
|
misojogi, tvoje vytrhávania nepotrebujú reakciu, a ja nebudem tiež reagovať, pokiaľ sa ti neuráči kopírovať celé vety. Lebo napísal si blbosť (uznám že skôr by sa tam hodilo slovo blud)a zakrývať to je od teba bohužiaľ veľmi priehľadné... ale to vždy. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 máj 2013 : 22:09:31
|
tak skusim este raz vysvetlit, lebo mi pride nezmyselne ziadat odo mna odpovede a obhajobu na nazory, ktore som ani nepovedala, iba ste si ich domysleli
Elo tvrdi, ze Cirkev Kristova je po ludskej stranke hriesna katechizmy Kristovej Cirkvi a napr. aj v knihe Vo svetle viry, kde je tato Pravda dost dopodrobna vysvetlena (vid. ukazka), sa pise, ze KC je svata aj po ludskej stranke, pretoze taka musi byt, vzhladom na svoju hlavu, Pana Jezisa, ktory je svaty tato svatost je rozdelena na rozne urovne, pricom najpocetnejsie sa vyskytuje v Cirkvi svatost riadna, co znamena, ze clovek uteka pred tazkym hriechom, aby si ochranil milost posvacujucu pre toto predsa Pan Jezis umrel, aby sme ju znova ziskali a mohli byt spaseni nasou ulohou je ziskat si ju, lebo je nam to uz umoznene (krstom) a aj si ju udrzat (prostriedkami milosti) a tak do neba prist Telo Cirkvi je svate, pretoze vzdy su v nej ludia svati nezalezi od poctu nemozno povedat o Cirkvi, ze je hriesna, len preto, ze su v nej hriesnici tak som to myslela, ze KC nestoji na hriesnikoch, ale na svatych aj keby boli vsetci clenovia hriesny a jeden jediny svaty, bola by Cirkev svata prave pre jeho svatost, aj po ludskej stranke
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 máj 2013 : 22:15:35
|
citácia: Na vasu otazku : Clenom Cirkvi sa stavame krstom.To je samozejme zaciatok.K koho mozeme povazovat za clena Cirkvi mozeme prediskutovat,ok? Pôvodne zaslal Zachariáš - 18 máj 2013 : 09:42:32 mino ma podla mna vhodne komentare, k veci bola by skoda, keby sa nezapajal
pytala som sa, kto je clenom Cirkvi tak dajte, kto to podla Vas je |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 máj 2013 : 22:33:25
|
citácia: Na čom stojí Mystické telo Kristovo? To je otázka? Položil ju zrejme analfabet, ktorý nevie ani klásť otázky Pôvodne zaslal mino - 18 máj 2013 : 08:27:2,pot4
ak Janka tento styl diskusie zalozenej na zhadzovani a urazani sa vam paci,Janka,tak mne nie.Ak mate potrebu aby za vami stal niekto,kto nediskutuje ale ludi zhadzuje,potom nevidim zmysel takejto diskusie. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 máj 2013 : 00:11:12
|
citácia: ak Janka tento styl diskusie zalozenej na zhadzovani a urazani sa vam paci,Janka,tak mne nie. mino ma zjavny problem reagovat vecne namiesto toho reaguje ironiou protiotazkou zhadzovanim oponenta a urazani jeho hodnot a nadradenym nahadzovani udiciek
jednoducho to cloveka prestane bavit a dospeje k tomu ze bud zacne sa o dotycnom vyjadrovat vulgarne alebo prestane s nim diskutovat
Nie je mi jasne, Janka co sa Vam tak paci na Minovom sposobe komunikacie vecnych informacii som sa od neho dozvedel naozaj minimum .... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 máj 2013 : 00:13:57
|
citácia: Telo Cirkvi je svate, pretoze vzdy su v nej ludia svati nezalezi od poctu nemozno povedat o Cirkvi, ze je hriesna, len preto, ze su v nej hriesnici tak som to myslela, ze KC nestoji na hriesnikoch, ale na svatych aj keby boli vsetci clenovia hriesny a jeden jediny svaty, bola by Cirkev svata prave pre jeho svatost, aj po ludskej stranke Ano takto povedane to beriem avsak podotykam ze Elo ked hovoril o hriesnej cirkvi mal na mysli to ze su v nej aj hriesnici, urcite nechcel povedat ze by popieral svatcov v nej I ked to asi nie je dogma, ale verim ze Pan Boh v cirkvi vzdy vzbudi aspon nejakych svatcov .... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 máj 2013 : 00:29:30
|
citácia: citácia: Na vasu otazku : Clenom Cirkvi sa stavame krstom.To je samozejme zaciatok.K koho mozeme povazovat za clena Cirkvi mozeme prediskutovat,ok? Pôvodne zaslal Zachariáš - 18 máj 2013 : 09:42:32 mino ma podla mna vhodne komentare, k veci bola by skoda, keby sa nezapajal pytala som sa, kto je clenom Cirkvi tak dajte, kto to podla Vas je Pôvodne zaslal janka - 20 máj 2013 : 22:15:35
Tu treba dávať len ľahšie otázky, lebo stačí spodobenie jedného slova, a už sa tu válajú odpovede na niečo čo sa človek ani nepýtal. Naozaj netreba plytvať odpoveďami, hlavne tam, kde si jej dosah niekto prostoduchých vystrelením otázky ani nedokáže predstaviť.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|