Všetky fóra
O fóre
Voľná diskusia
Prosba o pomoc |
|
V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
|
|
|
|
Odoslaný - 15 apríl 2013 : 23:19:37
|
Pokoj Vam, ista mlada katolicka rodinka s tromi malymi detmi si hlada vacsie ubytovanie, kedze byvaju v 1izbovom byte v Spisskej Novej Vsi. Hladaju najlepsie 3 izbovy alebo aspon 2 izbovy byt do prenajmu , alebo dom ci cast domu, ale za krestanske ceny. Otec rodiny pracuje a matka je na materskej. Sme krestania a mali by sme si pomahat. V krajnom pripade su ochotny sa aj prestahovat kdekolvek na Slovensku ,ale tam uz by bolo potom potrebne pre otca a zivitela rodiny najst si pracu v danej lokalite.
Ak je tu niekto zo SNV alebo ak by niekto vedel pomoct ,prosim kontaktujte na danapalo@seznam.cz alebo 0915544025
Pan Boh zaplat!
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 156 ~
Člen od: 24 júl 2008 ~
Posledná návšteva: 20 február 2018
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 apríl 2013 : 06:13:12
|
Co si predstavujete pod krestanskou cenou? |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 apríl 2013 : 08:38:55
|
tak to zaujima aj mna, dufam, ze to nie je pan Boh zaplat ..., to len na odlahcenie , pretoze na tomto akoze krestanskom Slovensku je fakticky teror nekrestanskych cien ...
|
„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „ |
Počet príspevkov: 2129 ~
Člen od: 10 september 2009 ~
Posledná návšteva: 25 august 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 apríl 2013 : 09:24:20
|
Zdravim vas, no samozrejme neberme to extremne ze chcu byvat zadarmo , ale poznam 3 rodiny z toho 1 osobne , ktory si nasli podnajom a majitel nechce nic navyse len aby si zaplatili inkaso za energie. Jedna z tych rodin ma byt dokonca v centre Kosic. Dokazete mi zohnat byt v centre Kosic len za platbu inkasa? Asi nie vsak , ale vidite ze Bohu nie je nic nemozne. Kedysi moj otec prenajimal byt a nikto nemohol uverit ze pytal len 1000SKK za mesiac a tiez to bolo v centre isteho mesta a nebolo to tak davno v roku 2008. Hned vedla susedia v podnajme platili 5000SKK.
Takze suma sumarum ak je priemerny plat v SNV asi okolo 350€ a to uz tu v najlepsej fabrike na Spisi, tak za 3izbovy byt sa plati za energie 150€ myslim si ze krestanska cena by mohla byt niekde okolo 220-250€ a nie 350€ a viac ako tu byva zvykom co mam zistene.
To je moj nazor, ale su aj ine moznosti , ta rodina ma ziadost o mestsky najomny byt ale su vsetky obsadene, ziadosti je vela a nove sa nestavaju. Na hypoteku nemaju narok.
Vdaka |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 apríl 2013 : 10:35:43
|
nuz, tak im prajem, aby nasli ozaj niekoho podobne zmyslajuceho a umoznil im to za krestansku cenu, ci sa tak nespravali napriklad aj zeleznice, ked nedavno predali byt za 10 000 € ?? , hmmm .... byva to aj naopak, ked krestansky politik nema zabrany kupit za krestansku cenu, alebo len jemu predali za krestansku cenu ????
|
„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „ |
Počet príspevkov: 2129 ~
Člen od: 10 september 2009 ~
Posledná návšteva: 25 august 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 apríl 2013 : 13:25:06
|
citácia: ...Na hypoteku nemaju narok.
To je dobre. Vzdy sa da zit bez pozicok, a ak si niekto zoberie pozicku, tak sa predpoklada, ze to bude vediet aj splatit a ak to bude schopny splatit, tak => pozicku nepotrebuje, je to doplnok, a to, co je doplnok, je nepotrebne.
Ked som sa pytal mojho byvaleho spoluziaka zo ZS, ze ked by sa mal vratit do minulosti, ze ci by znova prijal tu pozicku, tak mi odpovedal, ze uz nie.
=> hypoteka = komfort navyse, da sa zit aj bez poziciek, a ak sa da zit bez toho, tak naco sa zbytocne stresovat so splacanim, ked sa clovek dokaze aj uskromnit.
Ja osobne ked by som mal umriet od hladu, tak by som si ziadnu pozicku nezobral, lebo by som to nemal ako splacat a potom by to bolo este horsie a tak... + z toho mozu vzniknut dalsie problemy - dlh moze prejst na niekoho ineho a tak dalej... => da sa zit aj bez hypotek a kvalitne. Tak naco si to stazovat? |
Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. † |
Počet príspevkov: 1456 ~
Člen od: 18 august 2012 ~
Posledná návšteva: 19 jún 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 apríl 2013 : 20:15:53
|
Ahoj, dakujem za prispevok. Chcel by som sa ta ale opytat ako kvalitne ma zit ta rodina v 1 izbovom byte ked budu uz piati. Ak pride z nocnej otec rodiny ako sa ma vyspat? Ak maju izolovat choreho clena rodiny ako to maju urobit? Viem ze otec rodiny mal zapal priedusiek tak spal v kuchyni na zemi len aby nenakazil deti a manzelku v izbe.
Ak by mali narok na hypoteku tak by ju asi vzali aby mohli zit kvalitnejsie ale ked ju nemaju takhladaju ine sposoby ako prist k vacsiemu ubytovaniu ako hladaju podnajom,oslovuju ludi , dali si ziadost na mesto o najomny byt, uvazuju o odchode do zahranicia atd. Co maju robit aby zili kvalitne? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 apríl 2013 : 20:18:23
|
palodana: Asi by to malo byť v pravidlách pri registrácii, ale hlavnou zásadou správania sa na tomto fóre je: Nebrať sinceretlyho vážne Myslím, že ostatný sme porozumeli problému. |
GLORIA IN EXCELSIS DEO ET IN TERRA PAX HOMINIBUS BONAE VOLUNTATIS |
Počet príspevkov: 1877 ~
Člen od: 16 apríl 2010 ~
Posledná návšteva: 27 november 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 apríl 2013 : 21:10:33
|
A ak by tu hypoteku vzali, boli by schopni ju splacat? Naozaj? 100% istota? Ak ano, => pokial dokaze ta rodina zit, hoc aj v takom stave, v akom zije, bude pre nu lepsie, ked by si ziadne pozicky nezobrali, s pozickami su len problemy...
Ludia v Afrike a na inych miestach ked by si to mali vymenit s tou rodinou, tak pre nich by bolo to byvanie, v akom zije ta rodina, vilou.
=> ak naozaj nie je potrebna pozicka, nebrat ju. A pokial na to ma clovek ma, tak => je to komfort navyse, a zit sa da aj bez toho. Ak by bola situacia naozaj vazna, ajtak netreba brat pozicku, lebo ak by ju nedokazali splacat na zaciatku, tak na konci by to bolo este horsie... => pozicka = doplnok a doplnky nie su potrebne k zivotu, su to len obycajne doplnky, bez ktorych sa bezny clovek dokaze zaobist.
Ked ste videli aspon 1 cast Ultimate Survival, tak zistite, ze clovek dokaze zit aj bez penazi. Chce to len chcenie - kto chce, hlada sposoby a kto nechce, hlada dovody.
A ak uz aj nahodou by niekedy v buducnosti si ta rodina chcela nieco pozicat, treba zvazit vsetky klady a zapory, co vsetko to bude obnasat a vypracovat si podrobny zoznam, ci sa to oplati alebo nie. Ak by sa to oplatilo, tak ta rodina dokazala zit aj bez tych penazi navyse, ak by si zobrala tu pozicku, bol by to komfort navyse, ktory by obnasal vela stresu a tak... A ak by sa to neoplatilo, tak aj v tomto pripade by bolo lepsie si nepoziciavat peniaze - lebo ak by nedokazali poriadne splacat uz hned na zaciatku...
+ rodina moze mat prijmy, ale tie su premenlive - raz su, a raz - nie su... => pozicky su nebezpecne.
citácia: Co maju robit aby zili kvalitne? Modlit sa k Bohu za tu rodinu a za vsetkych, ktorym by Boh mohol pomoct + za dalsie pripady. Myslim to vazne. 1 modlitba da rodine viac ako nejake peniaze. Zit sa da aj bez penazi, ale bez lasky sa zit neda. Chce to vieru, lasku, trpezlivost, nadej, doveru v Boha... a vsetko ostatne pride casom, treba len verit. |
Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. † |
Počet príspevkov: 1456 ~
Člen od: 18 august 2012 ~
Posledná návšteva: 19 jún 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 apríl 2013 : 05:55:28
|
A toto vsetko ste sa dopozerali na youtube? |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 apríl 2013 : 10:28:02
|
citácia: Myslim to vazne. 1 modlitba da rodine viac ako nejake peniaze. Zit sa da aj bez penazi, ale bez lasky sa zit neda. Chce to vieru, lasku, trpezlivost, nadej, doveru v Boha... a vsetko ostatne pride casom, treba len verit. Pôvodne zaslal sinceretly - 16 apríl 2013 : 21:10:33 stavim sa s tebou o cokolvek, ze ty este nezarabas pre seba a uz vobec nie pre niekoho ineho
mimochodom pocul si uz ten "pribeh" o sedliakovi, ktory veril ze dokaze odnaucit kona zrat? bolo by sa mu to po 14tich dnoch aj podarilo, keby na 15ty den kon nezdochol... |
povodny GUEST635
He will learn... no king rules forever... |
Počet príspevkov: 2291 ~
Člen od: 16 november 2010 ~
Posledná návšteva: 04 február 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|