Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Duchovný život
 Pápež František
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Přesvědčování nevěřících Téma Next Topic: Co po synode?
Strana: z 21

slovenka

Stav: offline

Odoslaný - 17 marec 2013 :  22:37:58  Zobraziť profil  Pridať slovenka do zoznamu priateľov
Myslím, že nový pápež by si zaslúžil aj novú tému.Každý pápež je dobrý a svätý - povedala moja mama - z ktorej hovorí múdrosť života,dobrý kresťanský život , ako aj teolog. vzdelanie.
Tento zatiaľ preukázal múdrosť, skromnosť, pevnú vieru, orientáciu na chudobu, úctu k Panne Márii.....čo by sme si ešte mohli želať? Aby tu u niektorých nevznikali predčasné súdy, odsudzovanie.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 346  ~  Člen od: 07 máj 2010  ~  Posledná návšteva: 25 máj 2017 Upozorniť moderátora 

Samuel

Odoslaný - 18 marec 2013 :  09:38:52  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Samuel  Pridať Samuel do zoznamu priateľov
Vďaka milá slovenka.

Všimnite si príhovor sv.otca Františka pri nedeľňajšom Anjel Pána:

http://www.vyveska.sk/anjel-pana-so-svatym-otcom-frantiskom.html

Pekná je pasáž:

"Prišla za mnou istá staršia pani, veľmi pokorná, viac ako osemdesiatročná. Pozrel som sa na ňu a povedal som jej: „Babička – u nás sa takto starkým hovorí – chcete sa vyspovedať?“ Odpovedala mi „áno“. „Ale keď ste nezhrešili...“. A ona mi odpovedala: „Všetci máme hriechy...“. „Ale možno ich Pán neodpustí...“ – povedal som. „Pán odpúšťa všetko“ povedala mi s istotou. „Ale ako to viete, pani?“ „Ak by Pán všetko neodpustil, potom by svet neexistoval“. Musel som sa jej opýtať: „Povedzte mi, pani, vy ste študovali na Gregoriáne?“, pretože toto je múdrosť, ktorú dáva Duch Svätý: vnútorná múdrosť, ktorá vedie k Božiemu milosrdenstvu. Nezabúdajme na toto slovo: Boh sa nikdy neunaví, aby nám odpustil! „Ach, otče kde je problém?“. Problém je v tom, že my sa unavíme, my nechceme, unavíme sa prosiť o odpustenie. On sa nikdy neunaví odpúšťať, ale my sa unavíme žiadať o odpustenie. Nikdy sa neunavme! On je milujúci Otec, ktorý vždy odpúšťa a má milosrdné srdce pre každého z nás. Aj my sa učme byť milosrdní so všetkými. Prosme o príhovor Pannu Máriu, ktorá držala vo svojom náručí Božie milosrdenstvo, ktoré sa stalo človekom. "

Vďaka sv.otče za povzbudenie do života !

Samuel

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 463  ~  Člen od: 22 január 2010  ~  Posledná návšteva: 12 október 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Zachariáš

Odoslaný - 18 marec 2013 :  10:04:02  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Zachariáš  Pridať Zachariáš do zoznamu priateľov
Zaujímavé je,že pápež František bol formovaný aj byzantskou liturgiou a kňazom ukrajinskej gréckokatolíckej cirkvi,bl. Stepanom Čmiľom ešte ako študent saleziánskej školy.Ešte keď ostatní žiaci spali,tak mu mladý Jorge prisluhoval pri sv.liturgii.
Neskôr,keď bol arcibiskupom Buenos Aires tak bol zároveň aj ordinárom pre východných katolíkov,ktorí nemali svoju hierarchiu.Súčasná hlava gréckokatolíkov na Ukrajine sa o ńom vyjadruje veľmi pozitívne :
http://risu.org.ua/en/index/all_news/catholics/ugcc/515920

a ešte jedna pozitívna správa pre tých,čo milujú grécku tradíciu a veria v naplnenie Pánových slov z večeradla : aby všetci jedno boli...da vsji jedno budu...
http://risu.org.ua/en/index/all_news/world_news/51618/

Prichádzajte k Nemu,k živému kameňu,ktori ľudia síce zavrhli,ale pred Bohom je vyvolený a vzácny,a dajte sa vbudovať aj vy ako živé kamene do duchovného domu,do svätého kňazstva,aby ste prinášali duchovné obety,príjemné Bohu skrze Ježiša Krista.
1.Pt 2,4-5

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1345  ~  Člen od: 30 november 2009  ~  Posledná návšteva: 26 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 18 marec 2013 :  10:49:28  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Frantisek vysiela jasne signaly uz od prveho momentu svojho zvolenia.

Podla toho, ako sa trasu od radosti v ocakavani reforiem zname mena a jeho blizky spolupracovnici a aj ucitelia, mame sa na co tesit.

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Robel

Odoslaný - 18 marec 2013 :  11:41:39  Zobraziť profil  Pridať Robel do zoznamu priateľov
citácia:
Vďaka milá slovenka.

Všimnite si príhovor sv.otca Františka pri nedeľňajšom Anjel Pána:

http://www.vyveska.sk/anjel-pana-so-svatym-otcom-frantiskom.html

Pekná je pasáž:

"Prišla za mnou istá staršia pani, veľmi pokorná, viac ako osemdesiatročná. Pozrel som sa na ňu a povedal som jej: „Babička – u nás sa takto starkým hovorí – chcete sa vyspovedať?“ Odpovedala mi „áno“. „Ale keď ste nezhrešili...“. A ona mi odpovedala: „Všetci máme hriechy...“. „Ale možno ich Pán neodpustí...“ – povedal som. „Pán odpúšťa všetko“ povedala mi s istotou. „Ale ako to viete, pani?“ „Ak by Pán všetko neodpustil, potom by svet neexistoval“. Musel som sa jej opýtať: „Povedzte mi, pani, vy ste študovali na Gregoriáne?“, pretože toto je múdrosť, ktorú dáva Duch Svätý: vnútorná múdrosť, ktorá vedie k Božiemu milosrdenstvu. Nezabúdajme na toto slovo: Boh sa nikdy neunaví, aby nám odpustil! „Ach, otče kde je problém?“. Problém je v tom, že my sa unavíme, my nechceme, unavíme sa prosiť o odpustenie. On sa nikdy neunaví odpúšťať, ale my sa unavíme žiadať o odpustenie. Nikdy sa neunavme! On je milujúci Otec, ktorý vždy odpúšťa a má milosrdné srdce pre každého z nás. Aj my sa učme byť milosrdní so všetkými. Prosme o príhovor Pannu Máriu, ktorá držala vo svojom náručí Božie milosrdenstvo, ktoré sa stalo človekom. "

Pôvodne zaslal Samuel - 18 marec 2013 :  09:38:52

A čo hriechy proti Duchu Svätému?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 968  ~  Člen od: 11 august 2011  ~  Posledná návšteva: 30 december 2019 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Zachariáš

Odoslaný - 18 marec 2013 :  11:56:52  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Zachariáš  Pridať Zachariáš do zoznamu priateľov
Z pápežovho prejavu vôbec nevyplýva,žeby popieral hriech proti Duchu svätému.To tu proti nemu,ako je pre toto nekatolícke fórum typické,nabehnú sektári a budú sa snažiť nového pápeža nachytať na svojich obludných konštrukciách,čo vznikli v ich sektárskych mysliach "oblažovaných" satanovým svetlom.

Prichádzajte k Nemu,k živému kameňu,ktori ľudia síce zavrhli,ale pred Bohom je vyvolený a vzácny,a dajte sa vbudovať aj vy ako živé kamene do duchovného domu,do svätého kňazstva,aby ste prinášali duchovné obety,príjemné Bohu skrze Ježiša Krista.
1.Pt 2,4-5

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1345  ~  Člen od: 30 november 2009  ~  Posledná návšteva: 26 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sinceretly

Odoslaný - 18 marec 2013 :  14:48:52  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
Robel, my, ludia, mame väcsinou take zmyslanie, ze ak je skupinka ludi, ktoru vedie veduci tej skupinky a spise zoznam pravidiel, kto co bude robit a tak, tak vsetkym pride na um myslienka najst v tych prikazoch diery a obist ich a tak...

My vsetci mame podobny styl zmyslania - napr. velitel tej skupinky povie niekomu, aby odpracoval 1 hodinu nejakou pracou a ze potom ho vymen dalsi a väcsinu z nas by nenapadlo, ze na mieste toho cloveka by sme mohli odpracovat aj viac ako 1 hodinu a usetrit tak niekomu cas... to je druhy sposob uvazovania - sposob pozitivneho "vykrucania". A ak niekto hlada v nieocm diery, napr. ateisti hladaju diery v Bozich prikazaniach a tie diery tam nie su a oni si ich aj napriek tomu domyslia a schvalne si pomylia nejaky vyrok a hned si zmyslia, ze pravdu maju oni a nie Boh a tak... to je negativny sposob vykrucania.

Su len 2 sposoby zmyslania - sposob zmyslania proti Bohu alebo sposob zmyslania s Bohom - byt na Jeho strane a je len na nas, ako budeme uvazovat... †

Bohu nejde o cisla, ale o percenta, nejde mu o skutky, ide mu o dovody, na zaklade ktorych urobime skutky.

Nejde Mu o to, ci Mu verime, lebo ked niekto veri Bohu a stane sa mu nieco, s cim nepocital a potom to zacne Bohu vycitat - tak potom taky clovek strati svoju doveru => Bohu ide o princip - ze aj ked by sa niekomu vo vsetkom vodilo uplne inak, ako to predpokladal, aj ked by vsetko bolo uplne ine, tak taky clovek aj napriek tomu by veril Bohu, aj ked mu doteraz "nepomohol".

=> Bohu ide o principy, o lasku. A to, ci Mu verime, tak verit si mozeme, ale ked pridu skusky, tak velmi lahko moze nasa viera opadnut, => ide o principy a taki ludia, ktori sa sustredia viac na principy, ako na odmeny, tak taki ludia ani nepotrebuju vykrucane premyslat a viac sa sustredia na lasku ako na vykrucacky.

Ak sa niekto sustredi na lasku, tak zaroven veri Bohu a zaroven mysli s Nim => je na Jeho strane a na kazdu 1 situaciu sa da odpovedat vierou alebo nevierou a je len na nas, ci Bohu verit budeme, aj ked sa nam to v niektorych pripadoch bude zdat tak, ze radsej by sme Mu verit nemali...

Boh nam nenasype to, o co Ho poziadame, ak Ho o nieco poziadame, tak 1. krok musime urobit najprv my a az potom mozeme cakat odpoved.

Guest tu raz pisal, ze ked by sa mu ozval Boh, ze by dobrovolne isiel na psychiatriu a absolovoval by vsetky vysetrenia... pritom ja som myslel normalnu prirodzenu odpoved od Boha - v podobe hocicoho.

=> clovek moze zmyslat bud proti Bohu alebo s Bohom - byt na Jeho strane. A lutujem, ze som guestovi pisal to, co som mu pisal, lebo kazdy na to musi prist sam - ze Boh existuje - lebo z uvazovania a premyslania sa da prist na to, ze Boh naozaj existuje.

Samozrejme, ze treba hovorit ludom o Bohu, ale nikoho netreba do nicoho nutit a netreba vsetkym nutit vieru v Boha, jednoducho ked sa nas niekto opyta na Boha, vtedy mozeme hovorit, ked pride rec na Boha, vtedy to ti ludia budu chciet pocut, ale ked im to budeme vtlkat do hlavy a oni to nebudu chciet, tak lepsie by pre nas a aj pre tych ludi bolo, ked by sme im o Bohu nehovorili, ked o Nom nechcu pocut, potom neviem naco tu tito ludia na toto forum chodia... Myslim tym ateistov.

Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. †

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1456  ~  Člen od: 18 august 2012  ~  Posledná návšteva: 19 jún 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

slovenka

Odoslaný - 18 marec 2013 :  19:36:20  Zobraziť profil  Pridať slovenka do zoznamu priateľov
citácia:
[quote][quote]Frantisek vysiela jasne signaly uz od prveho momentu svojho zvolenia.

Podla toho, ako sa trasu od radosti v ocakavani reforiem zname mena a jeho blizky spolupracovnici a aj ucitelia, mame sa na co tesit.

Pôvodne zaslal Mato - 18 marec 2013 :  10:49:28

;
To neznamená, že ak to očakávajú, je tomu tak. Mám dojem, že mnohí sú už mimo z tých rôznych konšp. teórií, že ani nedokážu triezvo uvažovať.
Osobne neverím, že pápež / akýkoľvek/ by bol prisluhovačom zla, či nebodaj antikristom. Muž neprávosti prenikne do vnútra cirkvi, do jej vrcholu, ale kde je napísané, že to bude pápež? Ak tu bude tá doba /možno onedlho/, bude to mať ťažké , cirkev bude prenasledovaná, pápež bude musieť mať rozvahu, silu viesť cirkev, nebáť sa. / azda aj preto Ratzinger odstúpil/.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 346  ~  Člen od: 07 máj 2010  ~  Posledná návšteva: 25 máj 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 18 marec 2013 :  21:06:05  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
Kým prenasledovaná? Veď sa už kámoší s každým, doslova každým.(chýbajú už hádam len ufóni a ak sa objavia, a preukážu, že veria napr. vo Vesmír, určite sa im ponúkne ekumenická ruka, tak kto ju má prenasledovať?)
Nikde nie je nič napísané, a neviem si predstaviť pápeža v menovanej pozícii, ale zas si viem predstaviť v pozícii akože pápeža čokoľvek a kohokoľvek.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4422  ~  Člen od: 27 november 2011  ~  Posledná návšteva: 22 február 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Samuel

Odoslaný - 18 marec 2013 :  21:41:02  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Samuel  Pridať Samuel do zoznamu priateľov
citácia:
Frantisek vysiela jasne signaly uz od prveho momentu svojho zvolenia.

Pôvodne zaslal Mato - 18 marec 2013 :  10:49:28

Je normálne, že každý názorový prúd by chcel od pápeža, aby plnil jeho predstavy ako má cirkev vyzerať. Takže za jeho vyjadreniami hľadá tú svoju predstavu.

Pápež však podľa mňa zatiaľ nenapĺňa predstavy modernistov. A vôbec je veľmi skoro ho v tomto smere hodnotiť.

Jednoznačne sa však postavil v otázke ochrany života, voči požiadavkám homosexuálov a v každom vystúpení je zreteľne opretý o Ježiša a jeho Matku. Kto verí v živého Krista a má jasno v otázkach života nemôže byť modernistom.

Samuel

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 463  ~  Člen od: 22 január 2010  ~  Posledná návšteva: 12 október 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 19 marec 2013 :  08:14:34  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
citácia:

Pápež však podľa mňa zatiaľ nenapĺňa predstavy modernistov. A vôbec je veľmi skoro ho v tomto smere hodnotiť.

Kto verí v živého Krista a má jasno v otázkach života nemôže byť modernistom.

Pôvodne zaslal Samuel - 18 marec 2013 :  21:41:02

Samuel, tomuto nerozumiem, lebo predstavy modernistov napĺňa vrchovate.

Skoro nič nie je. Pán Bergoglio bol totižto už vraj aj biskupom. Žeby sa podľa toho nedalo?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4422  ~  Člen od: 27 november 2011  ~  Posledná návšteva: 22 február 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Rafael

Odoslaný - 19 marec 2013 :  08:37:05  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
bergoglio mozno ani knazom nie je, natoz biskupom...ale papezovat im moze aj neknaz. Sice je to zjav neobvykly, lebo Petrov urad ma byt uradom biskupa a pripadne chybajuce svatenia v dejinach, ked zvolili nebiskupov alebo diakonov, sa ihned po volbe doplnali dodatocnymi konsekraciami...ale sak Jorge je pastierom likvidujucim tradicie, takze je vsetko vlastne v najlepsom poriadku.

P.S. radsej upenlivo dufajte, ze Jorge knazske svatenia nema (uz bezali nove nekatolicke obrady svatenia).
Lebo aspon sa tym popri mnohych velkych verejnych hriechoch, nedopusta aj sacrilegia, ked akoze premiena a neklaka... na to je Kristus maly pan a F1 velky Pan, aby pri konsekracii Chorche ohol svoje ctene koleno - to je ta jeho "pokora" v realite.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3722  ~  Člen od: 18 január 2008  ~  Posledná návšteva: 10 jún 2024 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Zachariáš

Odoslaný - 19 marec 2013 :  09:07:08  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Zachariáš  Pridať Zachariáš do zoznamu priateľov
Cirkev v Rime ma papeza a s nou vsetci katolicki krestania.Sektari maju zase konspiracie aby to nejako prezuli.

1.Pt 2,4-5

Mato

Odoslaný - 19 marec 2013 :  09:10:15  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:

To neznamená, že ak to očakávajú, je tomu tak. Mám dojem, že mnohí sú už mimo z tých rôznych konšp. teórií, že ani nedokážu triezvo uvažovať.

Pôvodne zaslal slovenka - 18 marec 2013 :  19:36:20

Lenze ich ocakavania sa opieraju o nieco. Vsimli ste si, zeby sa podobne ocakavania tak hlasno vyjadrovali po zvoleni BXVI? A to BXVI nebol teda papez verny tradicii ani nahodou.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 19 marec 2013 :  09:11:35  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
Cirkev v Rime ma papeza a s nou vsetci katolicki krestania.Sektari maju zase konspiracie aby to nejako prezuli.

Pôvodne zaslal Zachariáš - 19 marec 2013 :  09:07:08

Len ci cirkev v Rime a Cirkev, ktoru zalozil Jezis Kristus su totozne subjekty.

Zachariáš

Odoslaný - 19 marec 2013 :  09:50:03  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Zachariáš  Pridať Zachariáš do zoznamu priateľov
No dobre Mato,kde vidite problem ?

1.Pt 2,4-5

mino

Odoslaný - 19 marec 2013 :  15:12:36  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
citácia:
Myslím, že nový pápež by si zaslúžil aj novú tému.Každý pápež je dobrý a svätý - povedala moja mama - z ktorej hovorí múdrosť života,dobrý kresťanský život , ako aj teolog. vzdelanie.
Tento zatiaľ preukázal múdrosť, skromnosť, pevnú vieru, orientáciu na chudobu, úctu k Panne Márii.....čo by sme si ešte mohli želať? Aby tu u niektorých nevznikali predčasné súdy, odsudzovanie.

Pôvodne zaslal slovenka - 17 marec 2013 :  22:37:58

slovenka, obídem teraz františka, tomu sa venuje až priveľa miesta. Mňa práve zaujala tá mama. Ono ja som sa nad touto stránkou veci dávno zamýšľal.
Predstavil som si kresťanstvo tých čo vyrastali v časoch prvej republiky (katolíci volali priam sos), naši prarodičia... potom tých čo vyrastali v totalite...naši rodičia.
Divný svet veru, vrcholne neprajný viere, ale neprajný aj tomu čo sa hovorí predávanie viery.

Robel

Odoslaný - 20 marec 2013 :  19:30:07  Zobraziť profil  Pridať Robel do zoznamu priateľov
citácia:
Jednoznačne sa však postavil v otázke ochrany života, voči požiadavkám homosexuálov a v každom vystúpení je zreteľne opretý o Ježiša a jeho Matku. Kto verí v živého Krista a má jasno v otázkach života nemôže byť modernistom.

Omyl, Bergoglio podporoval civilné zväzky homosexuálov, čím sa dostal do sporu s argentínskou biskupskou konferenciou, čo tvrdí jeho životopisec v poslednom nedeľníku tamojších najväčších novín.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 968  ~  Člen od: 11 august 2011  ~  Posledná návšteva: 30 december 2019 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 20 marec 2013 :  20:32:55  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Viete dolozit zdroj?

Robel

Odoslaný - 20 marec 2013 :  20:46:06  Zobraziť profil  Pridať Robel do zoznamu priateľov
citácia:
Viete dolozit zdroj?

Pôvodne zaslal Mato - 20 marec 2013 :  20:32:55

http://contenidos2.clarin.com/edicion-electronica/20130317/index.html
str. 8

"Bergoglio sa stal veducim predstavitelom umierneneho kridla cirkvi v Argentine po dlhej konzervativnej dominancii. Pouzival velku politicku prefikanost a distancoval sa od reakcnej politiky a navrhoval svojim partnerom ustretovy pristup pri debate o zákone o homosexuálnych zvazkoch. Najprv veril, ze (prezidentka) Kirchnerova by sa uchylila k hocicomu, len aby ten zakon presiel. Na druhej strane, myslel si, ze tvrde stanovisko cirkvi by bolo kontraproduktivne. Preto presadzoval suhlas s civilnymi zvazkami a umierneny pristup. Bolo to vsak jedinykrat, kedy medzi biskupmi jeho navrh nepresiel. Zastancovia tvrdej linie zvitazili."

Reconquistador

Odoslaný - 20 marec 2013 :  21:20:52  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Reconquistador  Pridať Reconquistador do zoznamu priateľov
Ono zas to nie je až také isté. Ti je jeho list ohľadom zväzkov sodomitov (anglicky):

Letter of Cardinal Bergoglio to Carmelites regarding the pending approval of "same sex marriage"
http://rorate-caeli.blogspot.com/2013/03/letter-of-cardinal-bergoglio-to.html

GLORIA IN EXCELSIS DEO ET IN TERRA PAX HOMINIBUS BONAE VOLUNTATIS

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1877  ~  Člen od: 16 apríl 2010  ~  Posledná návšteva: 27 november 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Samuel

Odoslaný - 21 marec 2013 :  09:07:33  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Samuel  Pridať Samuel do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Kto verí v živého Krista a má jasno v otázkach života nemôže byť modernistom.

Samuel, tomuto nerozumiem, lebo predstavy modernistov napĺňa vrchovate.

Skoro nič nie je. Pán Bergoglio bol totižto už vraj aj biskupom. Žeby sa podľa toho nedalo?

Pôvodne zaslal mino - 19 marec 2013 :  08:14:34

Prosím ťa mino napíš v čom napĺňa pápež František predstavy modernistov, ale prosím ťa venuj sa viere nie gestám a osloveniam ľudí.

A ešte necituj mi jeho akcie z minulosti, kedy nebol pápežom.

Samuel

mino

Odoslaný - 21 marec 2013 :  10:01:37  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
Trošku nerozumiem- to akože to čo je v minulosti sa zmení a on sa voľbou stane iný človek?

Samuel

Odoslaný - 21 marec 2013 :  12:21:03  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Samuel  Pridať Samuel do zoznamu priateľov
citácia:
Trošku nerozumiem- to akože to čo je v minulosti sa zmení a on sa voľbou stane iný človek?

Pôvodne zaslal mino - 21 marec 2013 :  10:01:37

To ako ja ťa mám informovať o čom je viera v Ducha svätého a modlitby za pápeža ???

Samuel

Mx

Odoslaný - 21 marec 2013 :  23:18:23  Zobraziť profil  Pridať Mx do zoznamu priateľov
Mňa osobne začiatok pontifikátu prekvapil nepríjemne, priam by som povedal, že ako katolíka ma to aj urazilo. Chudoba a pokora? Pokora je pravda o sebe a o Bohu. To hej, ale to čo odmietol nepatrí jemu ale Kristovi a to už nie je pokora ale falošná pokora, ale to je o inom.

Verím tomu, že sa človek Božou milosťou môže zmeniť. Nie som však naivný, že by to bolo možné zo dňa na deň akoby švihnutím čarovného prútika a už vôbec nie v dobe, kedy je bežnejšie Božie dopustenie než Božie požehnanie.

Ja osobne si počkám na prvé kroky, rozhodnutia a nariadenia. Z toho bude jasné smerovanie. Dovtedy sa treba modliť a obetovať, aby Pán požehnal svoju Cirkev (a to nielen utrpením).

RKC

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1076  ~  Člen od: 01 február 2006  ~  Posledná návšteva: 19 júl 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Rafael

Odoslaný - 23 marec 2013 :  07:18:52  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
citácia:
Mňa osobne začiatok pontifikátu prekvapil nepríjemne, priam by som povedal, že ako katolíka ma to aj urazilo. Chudoba a pokora? Pokora je pravda o sebe a o Bohu. To hej, ale to čo odmietol nepatrí jemu ale Kristovi a to už nie je pokora ale falošná pokora, ale to je o inom.

Verím tomu, že sa človek Božou milosťou môže zmeniť. Nie som však naivný, že by to bolo možné zo dňa na deň akoby švihnutím čarovného prútika a už vôbec nie v dobe, kedy je bežnejšie Božie dopustenie než Božie požehnanie.

Ja osobne si počkám na prvé kroky, rozhodnutia a nariadenia. Z toho bude jasné smerovanie. Dovtedy sa treba modliť a obetovať, aby Pán požehnal svoju Cirkev (a to nielen utrpením).

Pôvodne zaslal Mx - 21 marec 2013 :  23:18:23

prve kroky, rozhodnutia a nariadenia uz Jorge narobil denne tolko, ze az.

vy zrejme myslite na nejake uradne rozhodnutia, toz cakajte.
Z podstaty veci, nemozu priniest ine, nez cim sa uz stihol Jorge prejavit doteraz.

Co poviete na toto:

http://www.youtube.com/watch?v=2S8ODAnlJH8&feature=player_embedded

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3722  ~  Člen od: 18 január 2008  ~  Posledná návšteva: 10 jún 2024 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 21 Previous Topic: Přesvědčování nevěřících Téma Next Topic: Co po synode?  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06