Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Duchovný život
 "Novy" pohlad na masturbaciu
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Duchovný zápas a veľkí učitelia duchovného života Téma Next Topic: Varovanie, zázrak  

Mato

Stav: offline

Odoslaný - 03 február 2013 :  19:56:29  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Uzivatel Juloi v teme http://www.kredo.sk/bforum/topic.asp?TOPIC_ID=1749 priniesol takyto prispevok. Do temy sa nehodi, ale ako ukazka kam dokazu zajst "hlbokoveriaci" ludia je vynikajuci

-------zaciatok citacie----
Prepac Mato ale ty si odkial spadol????
Ja aj moja manzelka sme hlbokoveriaci ludia avsak taketo nazory mi pridu velmi ale velmi chore.

1.) Boho je nemile len to co ublizuje inym alebo jemu.
2.) Masturbacia je pomerne intimna zalezitost a tak nemoze skodid nikomu inemu a nieje mi zname ze by Boh cokolvek voce nej mal. Tie rozne naznaky a pseudovysvetlenia sa daju chapav vseliako takze to nemoze nijaky rozumny clovek brat ako bernu mincu. Ak by to Bohu vadilo tak by to dal jednoznacne najavo.
3.) Masturbacia nie je zvyk ani uchylka. Ved je len prirodzene, ze sexualna potreba manzelov byva rozna a tak je lepsie riesit rozdielnost potrieb masturbaciou ako neverou. Masturbacia moze a aj je dokonca opak toho co pises cize opak sebectva. Napriklad ja obcas masturbujem prave preto ze myslim na manzelku a jej uspokojenie. Pretoze ak dlhsi cas spolu intimne nezijeme tak pohlavny styk prebehne skor ako mozem manzelku uspokojit avsak ak sa snazim uspokojovat svoje potreby aj ked manzelka nemoze tak je uspesnost jej uspokojenia takmer 100%.
4.) Neviem ako ty ale ja povazujem Pana Boha za svojho skutocneho nebeskeho otca. A teda neverim, ze by to bol nejaky egoisticky masochisticky hajzel. Cize Boh ako taky nechce od nas utrpenie a odriekanie. Chce od nas najme to aby sme nikomu neblizili (vratane seba sameho) A masturbacia naozaj nikomu neskodi.
----koniec citacie----

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora 

misojogi

Odoslaný - 21 február 2013 :  21:48:37  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: misojogi  Pridať misojogi do zoznamu priateľov
Dotycny ma pravdu v tom ze lepsie je zvolit mensi hriech ako vacsi hriech

ale ja osobne som fanusikom myslienky nehresit vobec

navyse moralisti povazuju masturbaciu za vacsi hriech ako incest pretoze je neprirodzeny

citácia:
A masturbacia naozaj nikomu neskodi.

masturbacia je skodliva v tom ze meni pohlad cloveka na sexualitu samotnu
nemyslim si ze dotycny je egoisticka hajzel ako sa sam nazval
ale masturbacia moze sposobit(ak je vedoma a dobrovolna) zmeneny pohlad na sex a intimny zivot
navyse prave sebaovladanie v tejto oblasti prinasa mimoriadnu radost z citoty
(blahoslaveni cisteho srdca lebo oni uvidia Boha)

z jeho obmedzeneho pohladu ma ten clovek aj pravdu,
ale bozi pohlad ktory nas uci cistote je daleko lepsi ... aj ked pochopitelne ovela tazsi ....

bojovat o cistotu je naozaj tazke to priznavam ale kazde vitazstvo je obrovska radost ....

Aby sme vo všetkom dosiahli pravdu, musíme sa vždy pridržiavať zásady, že to, čo sa mne zdá bielym, budem pokladať za čierne, keď to hierarchická Cirkev tak rozhodne, pevne veriac, že medzi ženíchom Kristom, naším Pánom, a medzi jeho nevestou Cirkvou je ten istý Duch, a náš Pán, ktorý nám dal Desatoro prikázaní, riadi a spravuje aj našu svätú matku Cirkev.
sv.Ignac z Loyoly

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1231  ~  Člen od: 06 november 2010  ~  Posledná návšteva: 01 máj 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Zachariáš

Odoslaný - 22 február 2013 :  08:39:42  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Zachariáš  Pridať Zachariáš do zoznamu priateľov
O cistotu treba zapasit predovsetkym v modlitbe.Vystiznu prosbu o cistotu predniesol sv.Augustin : Boze,prikaz co chces a daj co prikazujes!

Prichádzajte k Nemu,k živému kameňu,ktori ľudia síce zavrhli,ale pred Bohom je vyvolený a vzácny,a dajte sa vbudovať aj vy ako živé kamene do duchovného domu,do svätého kňazstva,aby ste prinášali duchovné obety,príjemné Bohu skrze Ježiša Krista.
1.Pt 2,4-5

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1345  ~  Člen od: 30 november 2009  ~  Posledná návšteva: 26 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mx

Odoslaný - 27 február 2013 :  00:10:03  Zobraziť profil  Pridať Mx do zoznamu priateľov
Mne sa páčilo a doteraz páči, načo sme raz prišli pri diskusii na págu kedysi.

Vtedy sme došli na to, že sa to nazýva aj "ipsácia". A významovo to naznačuje pôvod toho hriechu - majúci pôvod alebo určenie sám v sebe. Čiže ak masturbácia je dobrá, potom je tu problém. Sexualita je totiž určená pre dávanie sa. Ipsácia pre branie. Branie a prijímanie nie je to isté. Procesy dávania a brania sú si navzájom vo vnútorných motívoch opačné. A tak, ak je jeden žiadaný, tak ten druhý musí byť nežiadúci.

Z uvedenej citácie mi vyplýva, že o masturbáciu tak či tak, či už sám, alebo s manželkou. Z môjho pohľadu je najhoršie na ipsácii, že uzatvára človeka do seba, učí ho pozerať na všetko svojimi očami v zmysle, čo mne prinesie pôžitok či úžitok (potešiť manželku sa oplatí, lebo nabudúce bude zase možnosť). Ak toto nie je egoistické, tak sa v pekle majú všetci dobre. Ako ďaleko je tento postoj od vzájomného obdarovania sa v láske, kde sa dávam tomu druhému úplne a bez výhrad a rovnako ho aj prijímam ani nedokážem napísať. Ešte to tak vedieť tak dobre žiť.

RKC

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1076  ~  Člen od: 01 február 2006  ~  Posledná návšteva: 19 júl 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
  Previous Topic: Duchovný zápas a veľkí učitelia duchovného života Téma Next Topic: Varovanie, zázrak  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06