Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Cirkev a jej denominácie
 Nastvavit druhe lice
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Povzbudenie pre katolikov Téma Next Topic: Nedelne zamyslenie pre pavla a spol.
Strana: z 4

Marcelllooo

Stav: offline

Odoslaný - 17 máj 2005 :  11:24:01  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Nie doplnat, ale vysvetlovat vo svetle toho co prinasa nova situacia.
A preto ani napr. "nezabijes" nie je nezabijes, ale ze zabijes vtedy ked, a nastavit druhe lice nie je nastavenie druheho lica, ale pomsta len za istych podmienok.

Kto sa v tom ma vyznat? Nikto, ved potom by sme nepotrebovali urad pre vysvetlovanie viery. To je jej tajomstvo.

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 17 máj 2005 :  13:26:07  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Vlkodlak, asi som divny, ale guiness mi vobec nechuti, pinta tu ide nieco menej ako 4 europske peniaze A mas pravdu, (tak ako GMK vo svojej vynimocne jasnozrivej slavnostnej reci pri prilezitosti jeho narodenin) prec od ludi, co vyhladavaju zadrapky a nenechat si kazit radost z Bozej pritomnosti v nasich zivotoch.
Inak 20.5. - 5.6. sa budem tulat po slovenskej hrude, co takto neozbrojene, priatelske posedenie pri dobrom jedle?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 17 máj 2005 :  14:14:13  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
dakujem za odpoved, len aby si to niektori ludia aj precitali.
Som si vedomy toho, ze nemam skodit druhemu.

Veritas, suhlasim, je dolezite starat sa aj o svoju spasu.
Lajos, mozno trochu hej. Ale ked si to vezmes:miluj blížneho ako seba samého, neznamená to, že musíme vôbec najprv milovať seba samého Myslím tou správnou mierou - potom to sebectvo nie je, keď milujem to, čo Pán Ježiš stvoril. Lebo aj život, telo ... to je všetko pre mňa dar, ktorý som si ničím nezaslúžil. Pán Ježiš vedel, že keď sa narodím(po krste), že ho budem naďalej urážať, ale aj napriek tomu ma stvoril, napriek tomu ma miluje a vie mi odpustiť. To že milujem seba samého znamená, že sa pozerám na seba Ježišovými očami. Nemal by sa každý kresťan dívať na svet Ježišovými očami?

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 17 máj 2005 :  14:19:25  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Pozor ! Milovat aj seba sameho je prikazanim Mozeme hresit aj tym ze nemilujeme seba samych

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lajos

Odoslaný - 17 máj 2005 :  14:31:13  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
quote:
miluj blížneho ako seba samého
ved o to ide, tu je to v rovnovahe, takze nemozes vytiahnut jedno ani druhe vyssie. Ak ti pojde prednostne len o tvoju spasu a az niede dalej su druhy, tak to je ciste sebectvo.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2570  ~  Člen od: 29 február 2004  ~  Posledná návšteva: 16 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 17 máj 2005 :  14:36:16  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
ale v situaci na predchadzajucej strane a to veritas dobre povedal, ze nemozem skodit druhemu, uz len z toho titulu ze skodim sebe.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lajos

Odoslaný - 17 máj 2005 :  15:02:06  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
Nie preto, to uz je iba dosledok. NEmozem skodit tomu druhemu, pretoze Boh chce presny opak, cize by som nenaplnal jehjo volu, to ze sa mi to vrati, je uz len dosledok. Ak nebudem robit zle preto, lebo to uskodi mne, tak pohnutka k tomu je sebectvo.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2570  ~  Člen od: 29 február 2004  ~  Posledná návšteva: 16 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 17 máj 2005 :  15:17:04  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
dobre, lajos, v podstate sa krutime okolo toho isteho, verim, ze aj veritas to nejako takto myslel. A mam v takom pripade nastavit druhe lice, alebo toho cloveka upozornit, ze si skodi?

veritas

Odoslaný - 17 máj 2005 :  16:12:27  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
Upozorniť, že škodí...
"Vydupané" (vynútené) mučeníctvo nie je znakom svätosti ale vypočítavosti a dobrovoľné (v zmysle vynútené) mučeníctvo je vlastne škodenie na svojom tele - teda hriech.... a to je znakom pomätenosti mysle...

P.S.
S tým, že najskôr sa treba starať o svoju spásu bolo viac/menej myslené v intenciách vami spomínanými...

2Pt 1,20 | Sir 28,15 | Mt 18,15-22
Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2806  ~  Člen od: 11 august 2004  ~  Posledná návšteva: 22 február 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lajos

Odoslaný - 17 máj 2005 :  16:16:07  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
No hej, ale co ma toto s tym spolocne
quote:
Upozorniť, že škodí...
"Vydupané" (vynútené) mučeníctvo nie je znakom svätosti ale vypočítavosti a dobrovoľné (v zmysle vynútené) mučeníctvo je vlastne škodenie na svojom tele - teda hriech.... a to je znakom pomätenosti mysle...

to si trafil dost od veci.

amerika1

Odoslaný - 17 máj 2005 :  18:27:20  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Lajos

quote:
miluj blížneho ako seba samého
ved o to ide, tu je to v rovnovahe, takze nemozes vytiahnut jedno ani druhe vyssie. Ak ti pojde prednostne len o tvoju spasu a az niede dalej su druhy, tak to je ciste sebectvo.

A o co by mi malo ist ? Riadny nezmysel ! Porovnaj sv Pavla ked hovori o bezcoch na stadione Bezte tak aby ste sa zmocnili venca slavy .

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 17 máj 2005 :  18:39:48  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Neviete, že tí, čo bežia na štadióne, bežia síce všetci, ale iba jeden dosiahne víťaznú cenu? Bežte tak, aby ste sa jej zmocnili. 1 Kor 9 , 14

Ten sv. Pavol nas uci cistemu sebectvu

Ales

Odoslaný - 18 máj 2005 :  09:23:43  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
ano amerika, ale bez druhych a pomoci druhym by i zrazu mohol ostat mimo, kedze by si nemal komu prejavit svoju lasku.
moj nazor je ten, ze sa mame snazit o svoju spasu, ale v ramci tej snahy mame mysliet na spasu druhych.

Kto hlada zivot strati ho, kto ho strati pre mna najde ho. (aspon priblizna citacia slov Pana Jezisa.) a myslim si ze v tych slovah je ukryta velka mudrost.

Lajos

Odoslaný - 18 máj 2005 :  10:08:00  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
quote:
Riadny nezmysel !
U nas sa to hovori inak... najprv som JA, potom su hentie dve kopy hnoja a potom vsetci ostatni

Ales

Odoslaný - 18 máj 2005 :  17:18:41  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
Lajos, poznam pesnicku od Olympicu: Ja, ja, jenom ja...

veritas

Odoslaný - 20 máj 2005 :  09:52:52  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
http://www.tkkbs.sk/view.php?cisloclanku=20050519017
...máme nastaviť aj druhé líce...?

Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2806  ~  Člen od: 11 august 2004  ~  Posledná návšteva: 22 február 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lajos

Odoslaný - 20 máj 2005 :  09:58:32  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
Nedobrovolne nadstavene lice, nie je druhe lice, ale je to naozaj nechutne, kritika ktoru zrejme ma dana televizia na mysli, sa da povedat aj slusnym sposobom a taketo vulgarnosti su pod urovnou zvieratiek.

veritas

Odoslaný - 20 máj 2005 :  09:59:23  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
Lajosko, veru, nechutné to je! :(
A najviac ma šokuje:
„Rešpektujeme právo občanov, že sa im náš program nepáči, ale v tomto prípade ide iba o jedno percento celkového počtu divákov,“ komentoval to hovorca chorvátskej televízie Janos Römer.

Jedno percento je nič...

Ale: "kto by pohoršil čo len jedného z mojich maličkých...kameň na krk a hodia do mora..."

Lajos

Odoslaný - 20 máj 2005 :  10:02:43  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
Zvykaj si, to je demokracia,rozhoduje vacsina , bez ohladu na to, ci je to moralne alebo nie.

veritas

Odoslaný - 20 máj 2005 :  10:05:08  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
...ešteže ja žijem v kráľovstve, kde mám jedného Kráľa kráľov...
A som rád, že aj ty, Lajos, si môj spolukrajan, spolu s ďalšími...

Lajos

Odoslaný - 20 máj 2005 :  10:11:07  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
nastastie sme tu iba cudzincami na uzemi nepriatela.

Ales

Odoslaný - 20 máj 2005 :  13:42:22  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
pútnici do nebeskej vlasti...

Milan

Odoslaný - 22 máj 2005 :  16:09:55  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
Čo ma "vytáča" je tá idylická vidina Ježiša ako proroka, alebo dokonca boha, ktorý nám údajne priniesol posolstvo lásky a povedzme aj tolerancie. Táto predstava pochádza z dvoch viet, ktoré sa stali základom kresťanskej „filozofie“: „Ak ťa niekto udrie do jednej strany tváre, nastav mu druhú stranu“ a druhá veta: „Milujte sa navzájom“ (čo bolo už aj v Starom zákone, pravda týkalo sa to iba SÚKMEŇOVCOV so súčasnou diskrimináciou všetkých ostatných. (pozri: Lev 19:18) Také isté učenie sa pripisuje aj Ježišovi: „Počuli ste čo bolo povedané: Musíte milovať svojho suseda a NENÁVIDIEŤ svojho nepriateľa. (Mat 5:43)

Ponechávam hlúposť prvej z týchto inštrukcií na vašu úvahu., ja ju pokladám za návod, ktorý je zodpovedný za pasivitu a defetizmus voči trpeniu násilia, v nádeji na odmenu v posmrtnom živote za takéto utrpené ujmy.

Pokiaľ ide o to druhé - nabádanie k vzájomnej láske, myslite si azda naozaj, že Ježiš vynašiel humanizmus a lásku na tomto svete? Či ľudia jeho doby a ešte aj dávno predtým nemilovali svojich priateľov , blízkych a svoje deti?

Naproti tomu prečo mlčíte o všetkých tých slovách pripisovaných Ježišovi, ktoré nabádajú k pravému opaku? Veď všetky tie beštiálne skutky, ktorých sa dopustili ľudia neskôr sa udiali práve v mene ideológie nazývanej „KRESŤANSTVO“

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 22 máj 2005 :  17:03:40  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

ano amerika, ale bez druhych a pomoci druhym by i zrazu mohol ostat mimo, kedze by si nemal komu prejavit svoju lasku.
moj nazor je ten, ze sa mame snazit o svoju spasu, ale v ramci tej snahy mame mysliet na spasu druhych.

Kto hlada zivot strati ho, kto ho strati pre mna najde ho. (aspon priblizna citacia slov Pana Jezisa.) a myslim si ze v tych slovah je ukryta velka mudrost.

Totalne nepochopenie , nic viac

Lajos

Odoslaný - 22 máj 2005 :  22:45:24  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
Veru mas pravdu amerika, totalne si to nepochopil, a stale dookola... ja ja ja jenom ja...

Strana: z 4 Previous Topic: Povzbudenie pre katolikov Téma Next Topic: Nedelne zamyslenie pre pavla a spol.  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06