Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Cirkev a jej denominácie
 Nastvavit druhe lice
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Povzbudenie pre katolikov Téma Next Topic: Nedelne zamyslenie pre pavla a spol.
Strana: z 4

Ales

Stav: offline

Odoslaný - 27 apríl 2005 :  09:36:22  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
Skusme sa spolocne zamysliet, kedy clovek ma nastavit druhe lice a kedy sa ma branit.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora 

janka

Odoslaný - 27 apríl 2005 :  10:36:30  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
to zavisi od situacie...

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

miska

Odoslaný - 01 máj 2005 :  16:34:44  Zobraziť profil  Pridať miska do zoznamu priateľov
To bola odpoved rucne strucne.Nuz zaujimava otazka, lebo pred chvilou som citala tu na fore nieco o tom, ze krestan nema zo seba robit fackovacieho panaka.
Je to ako neodporovat zlemu, ale nenechat sa zlym znicit.Napr. konkretne ak islo o neustale narazky na KC, tak treba na to upozornit a ked ani potom neprestanu, tak nekomunikovat, ale zaroven neostavat v zlobe.
Lebo ak nebudeme komunikovat, nebude sa prilievat olej do ohna a zaroven je to ista obrana - upozornili sme na to, co sa robit nema.
V podstate mame nastavene druhe lice, lebo dotycny moze stale utocit, ale my mu ten utok nebudeme vracat.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 638  ~  Člen od: 03 január 2004  ~  Posledná návšteva: 17 júl 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 02 máj 2005 :  07:17:49  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
V podstate mame nastavene druhe lice, lebo dotycny moze stale utocit, ale my mu ten utok nebudeme vracat.
Velmi spravne. V karate sa vyuziva energia protivnika proti nemu samotnemu. Mierne modifikovane: Miesto vyuzitia proti nemu ju na seba strhneme a zvedieme do zeme: taky uzemneny bleskozvod.

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 02 máj 2005 :  19:23:48  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Karate nie je prave najvystiznejsi priklad, omnoho vhodnejsie je v tejto suvislosti aikido.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 02 máj 2005 :  19:32:03  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

Karate nie je prave najvystiznejsi priklad, omnoho vhodnejsie je v tejto suvislosti aikido.

Mylis sa. Karate je velmi vystizny priklad. Karate bolo vyvinute na boj ruk proti samurajskym mecom. Vzniklo na Okinawe po vpade japoncov na tento ostrov.

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 13 máj 2005 :  16:41:38  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
myslite si, ze by ste boli schopni nastavit druhe lice? Nie odpoved typu: zavisi od situacie, ale napiste, kedy ano, kedy nie.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 13 máj 2005 :  17:30:50  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK
Mylis sa. Karate je velmi vystizny priklad. Karate bolo vyvinute na boj ruk proti samurajskym mecom. Vzniklo na Okinawe po vpade japoncov na tento ostrov.

Mylis sa este viac, toto co si o karate napisal je sice vsetko pravda, ale karate nie je zalozene primarne na vyuzivani energie superovho utoku. Na tom je zalozene prave aikido.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 13 máj 2005 :  20:35:46  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
alesko, tak napr. situacia ked brizgaju na nas katolikov...neodpovedame brizganim na nich...

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Vlkodlak

Odoslaný - 14 máj 2005 :  07:36:57  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
To máš janka svätú pravdu. Keď mám hovoriť za seba, často i nastavujem ...
Hoc niekedy je pokušenenie veľké, niekdy sa i neodolá ...

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 14 máj 2005 :  09:32:13  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
ine je ale vlkodlak ked sa branis ale nepouzivas utocnicke, ohovaracske, zhadzovacske praktiky toho, kto na teba utoci...aj toto je podla mna nastavovanie lica...nie len ticho stat a nech si hovoria a utocia ved mam byt pokorny...aj ked casto sa inak neda...vtedy ostat ticho ked vidim, ze to nikam nevedie...inak ked tak teraz premyslam nastavenie lica nie je nikdy pasivne, pretoze bud tomu cloveku odpovedame priamo, alebo ked vidime, ze by to bolo mrhanie slov k nemu, odpovedame mu tak, ze sa za neho"len" modlime...
takze nastavenie lica nie len pasivita akoby sa mohlo na prvy pohlad zdat...

pavelba

Odoslaný - 15 máj 2005 :  19:56:03  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Uf. Toto je ozaj "slobodné" katolícke fórum, kde miznú celé témy jak v Bermudskom trojuholníku. A to iba kvôli tomu, že niekto poukáže na to, že samotných desať prikázaní KC nie je v súlade s Písmami.

Asi budem mať opäť zákaz vstupu, teda budem opäť exkomunikovaný....

A že vraj diskusia, kedy veriaci nastaví druhé líce.....

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 15 máj 2005 :  21:27:56  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Uz Ti pavel niekedy niekto povedal, ze si otravny? Ak nie, tak som prvy. Myslim si, ze pravidla su jasne stanovene, ak mas nejake namietky voci KC (ani sa nesnazim prizvukovat ze suvisiace s temou, lebo to nie su takmer nikdy) tak sem prosim vloz IBA LINKU do vaseho fora. Bude to mat viacero vyhod - ulavis si od tej hroznej tazoby, ze si si aspon raz za den neotrel usta o KC, urobis radost podobne ladenym ludom ako Ty a stupnes v ich ociach, nebudes tu pohorsovat a este usetrym aj nejake byty pre databazu.
Takze by som Ta poprosil respektovat pravidla aspon fora, ked uz zakladnej slusnosti nedokazes.

pavelba

Odoslaný - 15 máj 2005 :  21:48:02  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Cit: tak sem prosim vloz IBA LINKU
Ale veď tú linku si mi zmazal! Tu je teda znova:

Rozdiel medzi výkladom Desiatich Božích prikázaní v Písme a v KKC je :
http://www.krestan-ba.wz.cz/desatoro.html

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 15 máj 2005 :  22:15:59  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
A ako to suvisi s temou o nastavovani druheho lica? Ved pribrzdi a sleduj aj kontext.
Neuveritelne, keby som nevidel na vlastne oci, tak by som neuveril, ze je toto mozne

pavelba

Odoslaný - 15 máj 2005 :  23:41:30  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Tak Ty zmazeš tému "Druhé Božie prikázanie" v časti "hádky, polemiky" kde som reagoval a teraz zo mňa ideš urobiť somárika, pretože reagujem tu, v téme, ktorej sa to netýka, lebo nemám kde odpísať na to čo sa niekto pýtal...? Máš vôbec chrbtovú kosť?

A kde mám odpísať na otázku, ktorá bola položená: ohľadom druhého prikázania? /Asi tak čiernou kriedou do komína, čo?, keď téma je už fuč/

Kde mám odpovedať? V téme týkajúcej sa piateho Božieho prikázania?

Preto reagujem tu, lebo samotný názov tejto témy naznačuje, že aspoň odtiaľto ma nevygumuješ....

mirecnr

Odoslaný - 16 máj 2005 :  06:23:25  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: mirecnr  Send mirecnr an AOL message  Odoslať ICQ správu pre: mirecnr  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: mirecnr  Pridať mirecnr do zoznamu priateľov
pavelba, nech Pan vlozi Pokoj do Tvojej duse. Pokoj, a aspon kusok Jeho Lasky. Amen.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2690  ~  Člen od: 06 november 2003  ~  Posledná návšteva: 04 marec 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 16 máj 2005 :  07:42:34  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
prosme vsetci spolocne.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

veritas

Odoslaný - 16 máj 2005 :  08:53:24  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba

Cit: tak sem prosim vloz IBA LINKU
Ale veď tú linku si mi zmazal! Tu je teda znova:

Rozdiel medzi výkladom Desiatich Božích prikázaní v Písme a v KKC je :
http://www.krestan-ba.wz.cz/desatoro.html

PavelBA, pozri si toto, o prísehe a až potom, PROSÍM, niečo píš!
(posledným príspevkom dole to začína) - pozri to až do konca!
http://www.blumental.sk/forum/topic.asp?TOPIC_ID=49&whichpage=13

A verím, že Bibliu berieš doslovne, a že ju poznáš a že určite, okrem Matúšovho evanjelia eviduješ aj tento verš:
http://www.svatepismo.sk/suradnice.php?suradnice=Dt%206,13
A o prísahe, už nechcem od nekatolíkov počuť ani slovo, že nie je v súlade s Písmom!

2Pt 1,20 | Sir 28,15 | Mt 18,15-22
Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2806  ~  Člen od: 11 august 2004  ~  Posledná návšteva: 22 február 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 16 máj 2005 :  08:59:29  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
dokazali by ste nastavit druhe lice, ked vas nepravom a nespravodlivo obvinia?

mirecnr

Odoslaný - 16 máj 2005 :  09:18:52  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: mirecnr  Send mirecnr an AOL message  Odoslať ICQ správu pre: mirecnr  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: mirecnr  Pridať mirecnr do zoznamu priateľov
Ak by to bolo obvinenie pre Jezisa, a vieru v Jeho slova, verim, ze ano.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2690  ~  Člen od: 06 november 2003  ~  Posledná návšteva: 04 marec 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 16 máj 2005 :  10:27:31  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
uz to mam za sebou...

ma napadlo, ze je podla vas normalne ked vam niekto, len preto, ze mate iny nazor ako on vynada?...ma mi to byt jedno?

lebo podla mna to nie je normalne,a ani mi to nie je jedno...mna sa to dotkne, je mi smutno z toho, ze to ten clovek povedal a pozehnam mu...

Mato

Odoslaný - 16 máj 2005 :  10:50:15  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba
A kde mám odpísať na otázku, ktorá bola položená: ohľadom druhého prikázania? /Asi tak čiernou kriedou do komína, čo?, keď téma je už fuč/

Urcite nie v teme O nastavovani druheho lica. A urcite temu, ktora ma vyhrady voci uceniu KC nemas otvarat tu, ale u Vas (pravidla). Ak si ich porusil, necuduj sa, ze bola zmazana.

Mato

Odoslaný - 16 máj 2005 :  10:50:35  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
pokr.Ale s Tebou je uplne zbytocne na tuto temu diskutovat, nahodou by Ta slak trafil, ze si nemohol rypat do KC vsade kde si registrovany a to si nechcem zobrat na svedomie.
Tak si tu temu v hadkach zasa otvor.

Lajos

Odoslaný - 16 máj 2005 :  12:55:25  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
quote:
A o prísahe, už nechcem od nekatolíkov počuť ani slovo, že nie je v súlade s Písmom!
Ja chapem, ze Pavelba je s tym svojim vbijanim ineho pohladu niekedy az protivny, ale neviem preco, z teba veritas mam presne taky isty pocit. V jednom ste presne rovnaki. Pavel deli ludi na katolikov a nekatolikov a ty zasa na nekatolikov a katolikov. Jednoducho obaja si cloveka zaskatulkujete a uz ho mate jasneho. Mam tento tvoj prispevok pochopit tak, ze s nekatolikom sa o tom jednoducho nebudes rozpravat, lebo je nekatolik, bez ohladu co si o tom mysli? Taketo skatulkovanie a osudenie cloveka len tym, ze nie je clenom tvojej denominacia, je podla mna popretie krestanstva, ze Pavelba.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2570  ~  Člen od: 29 február 2004  ~  Posledná návšteva: 16 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

veritas

Odoslaný - 16 máj 2005 :  13:18:32  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
Lajos, ale je to tak:
http://www.svatepismo.sk/suradnice.php?suradnice=Dt%206,13
Čo viac, mám na to povedať...? Priamo v Písme je napísané "len v jeho mene budeš prisahať" (v Božom mene)...
A niekto tu stále vypisuje niečo o tom, že KC prisahá protibiblicky...
Tak aké líce mám ešte nastaviť, keď hájim pravdu?

Čo hovorí Biblia o nastavení líca, keď sa jedná o hájenie pravdy...?
Mám byť ticho, keď sa šliape po pravde?

A to som len ťažko strávil "traktát" o desatore...
Mám aj tu byť ticho a mlčať a nastaviť na zhanobenie ďalšiu časť sv. Písma?

2Pt 1,20 | Sir 28,15 | Mt 18,15-22
Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2806  ~  Člen od: 11 august 2004  ~  Posledná návšteva: 22 február 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 4 Previous Topic: Povzbudenie pre katolikov Téma Next Topic: Nedelne zamyslenie pre pavla a spol.  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06