Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Teológia tela - otázky
 Prenatálna diagnostika
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Rady ludom na ostatnych strankach Téma Next Topic: Asistovaná reprodukcia a jej uskalia  

Mimimi

Stav: offline

Odoslaný - 29 január 2013 :  13:14:13  Zobraziť profil  Pridať Mimimi do zoznamu priateľov
Ahojte. chcela by som sa opýtat niekoho z odborných kruhov (teda lekárov)ak tu takí su na prenatalnu diagnostiku.
Mne osobne sa reci ako- terapeuticky odporucame potrat hnusia. mojmu rozumu nejdu do kopy ani indikacia potratu pri so zivotom nezlucitelnou poruchou- naco triznit matku, ked plod aj tak zomrie, a prirodzeným sposobom sa s nim bude moct rozlucit.
kedze som aj ja studentom tohto odboru, citim sa v tomto smere tak trochu mimo, a to aj v odbornej stránke- o nejakych podrobnostiach prenatálnych testov- ich objektivite, teda na kolko dokazu s istotou urcit tu ktoru chybu. viem ze najprv su biochem. testy, podla nich sa posiela na amniocentezu, a je to doplnene UZV alebo mag. rezonanciou.
kedze viem ze tu ma neosudite ako vcerajsiu, preto to pisem sem. aky postoj k tomuto zaujat? je vhodne nasilne zabit dieta s traumou aj pre matku, alebo prirodzene nechat nech sa narodi - a podla mojho nazoru ak ma naozaj tazke postihnutie, ktore by bolo ozaj vyrazne, liecit ho len paliativne. ako sa vyrovnat s tym ze clovek sa citi pri tomto nazore ako keby nebol kompetetný- vzhladom na pristup okolia.
aj ked maju tieto diagnostiky urcite negativa, jednak falsone negativne vysledky, alebo stresovanie mamiciek. potom mozno natlak na zeny s chorymi detmi, aby sli na UPT , maju aj pozitiva- ako in utero zasahy, poporodna starostlivost uz s pripravou na tento stav... zasa neviem ci by bolo dobre aby mali taketo deti ludia, kt by to nezvladali, alebo vedia ze chcu len zdrave dieta, ci by bolo dobre keby boli prinuteni k tomu si tieto deti nechat . tazko zaujat k tomuto stanovisko

Thats me ...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 63  ~  Člen od: 26 júl 2012  ~  Posledná návšteva: 12 február 2013 Upozorniť moderátora 

Mimimi

Odoslaný - 29 január 2013 :  13:37:54  Zobraziť profil  Pridať Mimimi do zoznamu priateľov
a samozrejme mozu odpovedat aj nezdravotnici- a este upresnim tu otazku na zdravotnikov- niekde som citala nazor ze dnes sa uz nemoze stat to co kedysi ze zdiagnistikuju postihnutie a narodi sa zdrave dieta lebo medicina uz pokrocila a uz nie sme pred 20 rokmi, ak sa nevyskytne chyba v ludskom faktore. ja si týmto tvrdením nie som istá a myslím si ze sa to moze stat aj dnes- mýlim sa?

Thats me ...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 63  ~  Člen od: 26 júl 2012  ~  Posledná návšteva: 12 február 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sinceretly

Odoslaný - 29 január 2013 :  14:22:23  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
Stat sa moze hocico, hocikedy a moze za tym byt hocikto.

Ja som cital take svedectvo, ze mamicke povedali, ze ked porodi dieta, bude velmi tazko postihnute a jeho zivot bude velmi velmi kratky a ze s tym bude vela komplikacii ked pojde na porod.

Ti doktori ponukali tej mamicke, aby isla na potrat a ona povedala, ze nechce ist na potrat, ze to dieta chce aj napriek tym vsetkym tazkostiam porodit.

Ta mamicka to dieta porodila a za par minut to dietatko zomrelo.

Po smrti toho dietatka mamicka nelutovala, ze ho porodila a lutovala by, keby ho dala potratit.

Boh ma rad plynulost a nema rad "tlacitko Reset". Boh chce, aby vsetko bezalo plynule.

Ked stvoril anjelov a Lucifera, tak on zvrhol 1/3 anjelov a Boh potom nestvoril noveho svetlonosa, ale vyvolil si 1 anjela, ktory zakrical, ze kto je ako Boh?! - a toho potom Boh povysil a stal sa vodcom svätych anjelov.

A co sa tyka potratu - tak v okamihu, ked sa stretne spermia s vajickom, tak tam prebleskne nadherna iskra a s Bozou pomocou vznikne nova dusicka a potom ked taketo dieta niekto potrati, tak to dietatko stona bolestou, aj ked nema este ziadne udy.

Sleduj:
citácia:
Ako bude postarané o náš svet, ak cenou za nevinnú krv každého jednotlivého nenarodeného je to, že je na zem vypustený nový démon? Už skoro sa náš svet zatemní čiste kvôli démonom, ktorí boli vypustení.

V „ knihe života " som totiž tiež mohla vidieť, ako vzniká život. Videla som, ako sa naša duša tvorí v okamihu, keď sa stretne spermia s bunkou vajíčka. V tom okamihu preskočí prekrásna iskra, ktorá vyžaruje svetlo, ktoré má svoj pôvod v slnečnom svetle Boha Otca.

zdroj:
citácia:

Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. †

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1456  ~  Člen od: 18 august 2012  ~  Posledná návšteva: 19 jún 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

slovenka

Odoslaný - 03 február 2013 :  00:08:40  Zobraziť profil  Pridať slovenka do zoznamu priateľov
Mimimi, máš pravdu.
Aj veriaci gynekológovia si myslia, že prenatálna diagnostika/ aspoň zatiaľ a aspoň u nás/ vedie jedine k tomu, aby sa prípadne choré mohlo zničiť.....

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 346  ~  Člen od: 07 máj 2010  ~  Posledná návšteva: 25 máj 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 03 február 2013 :  08:02:08  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
Ja sa tzv. doktorom vyhýbam čo môžem. Ale pokiaľ by som našiel niekoho, kto sa vyzná, a kto by mi vedel pomôcť bez tlakov v tomto kšefte (nedal sa vmanévrovať do špinavého biznisu farmaceutov a pod.), tak rád prijmem služby.
Pokiaľ nemám takého človeka, tak sa musím zmieriť z tým, že pokiaľ ma lapnú určité choroby, kde tzv medicína ponúka len prevedenie človeka do stavu zombie, tak sa musím pripraviť na smrť. (na tú by mal byť veriaci človek nakoniec pripravený vždy)
Nerád by som poslúžil ako reklama na milosrdné utratenie...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4422  ~  Člen od: 27 november 2011  ~  Posledná návšteva: 22 február 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 10 február 2013 :  19:25:31  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
Ahojte. chcela by som sa opýtat niekoho z odborných kruhov (teda lekárov)ak tu takí su na prenatalnu diagnostiku.
Mne osobne sa reci ako- terapeuticky odporucame potrat hnusia. mojmu rozumu nejdu do kopy ani indikacia potratu pri so zivotom nezlucitelnou poruchou- naco triznit matku, ked plod aj tak zomrie, a prirodzeným sposobom sa s nim bude moct rozlucit.

Najprv otazka a co v pripade, ked je diagnostikovane ochorenie zlucitelne so zivotom?

citácia:

aj ked maju tieto diagnostiky urcite negativa, jednak falsone negativne vysledky, alebo stresovanie mamiciek. potom mozno natlak na zeny s chorymi detmi, aby sli na UPT , maju aj pozitiva- ako in utero zasahy, poporodna starostlivost uz s pripravou na tento stav...

Pôvodne zaslal Mimimi - 29 január 2013 :  13:14:13

Kolko chorob sa da liecit in utero a kolko z toho sa da liecit na Slovensku?

Na Slovensku je prenatalna diagnostika takmer vylucne zamerana na zistovanie genetickeho postihnutia, aby nasledne bol mamicke odporucany (ale dorazne odporucany) potrat.

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 10 február 2013 :  19:27:03  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
Ja sa tzv. doktorom vyhýbam čo môžem. Ale pokiaľ by som našiel niekoho, kto sa vyzná, a kto by mi vedel pomôcť bez tlakov v tomto kšefte (nedal sa vmanévrovať do špinavého biznisu farmaceutov a pod.), tak rád prijmem služby.

Pôvodne zaslal mino - 03 február 2013 :  08:02:08

Ono to dost dobre bez biznisu farmaceutov nejde. Ani len ten zapaleny a prasknuty slepak by ste bez toho biznisu neprezili.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Samuel

Odoslaný - 10 február 2013 :  20:52:06  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Samuel  Pridať Samuel do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Ono to dost dobre bez biznisu farmaceutov nejde. Ani len ten zapaleny a prasknuty slepak by ste bez toho biznisu neprezili.

Pôvodne zaslal Mato - 10 február 2013 :  19:27:03

Nuž iste sú stavy zapríčinené nejakými vrodenými problémami, resp. už takým zdravotným stavom kedy človek nemá na výber a potrebuje okamžité riešenie, čo naša (euroatlantická) medecína poskytuje. Vtedy sa človek vydá napospas tomu čo je k dispozícii.

Poviem príklady:
Narodené dieťatko malo upchatý močovod a bolo treba ho zpriechodniť. Nuž nutný bol operačný zákrok a príslušná medikamentózna liečba, lebo ináč by zomrelo.
Priateľ, ktorý má tri bajpasy zistil akútne bolesti v hrudi a pri vyšetrení mu zistili, že má zúženie cievy. Nuž museli mu urobiť výstielku ciev a tiež musí užívať predpísané lieky.

Za bežných situácii by som však dnešnú našu medecínu skôr videl v čiernych farbách. Som totiž presvedčený, že v medecíne je množstvo síl, ktorým už Hypokratova prísaha nič nehovorí a z "liečenia" si urobili výnosný biznis, v ktorom zdravie nie je cieľom, tým je skôr systémovo regulovaná choroba !!!

Pekne o tom hovorí v prednáške Dr. Rath na linke http://www.youtube.com/watch?v=C1rki3xkjYo

Zaujímavé sú aj názory týchto vedcov uvedené v knihách:

Rakovina – koniec jednej choroby ľudstva

Nacistické korene bruselskej EÚ

Skorumpovaná medicína a kolaborujúce úrady

Skryté riziká liečby rakoviny

Samuel

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 463  ~  Člen od: 22 január 2010  ~  Posledná návšteva: 12 október 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sinceretly

Odoslaný - 11 február 2013 :  17:14:31  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
Predstavte si, ze by mamicky, ktore chcu potratit svoje postihnute deti, tak keby si to mali vymenit - keby tie mamicky boli na mieste tych postihnutych deti, ze ci by boli tie postihnute deticky stastne za to, ze ich zavrazdili.

Ja som si pozeral zivotopisy svätych deti - nejaky zoznam tam bol a k tomu pribehy a tak... a tak som do toho nakukol do jedneho pribehu a som tam cital, ze 1 dieta uz od malicka chcelo trpiet z lasky pre Jezisa Krista, chcelo prijat utrpenie a aj ho prijalo, dostalo nejaku chorobu alebo co a jednoducho chcelo trpiet a kazdy 1 svätec, ktory je vyhlaseny za blahoslaveneho, tak väcsina tych svätcov - v tych ich zivotopisoch sa pise, ze prijali z lasky k Bohu utrpenie a ze 1 zena zila 50 rokov bez jedla a vody len z eucharistie a trpela z lasky k Bohu a chodili tu zenu navstevovat ludia z roznych krajin a ona z lasky k Bohu brala ich utrpenie na seba a prichadzali za nou prostitutky a tak a ona to utrpenie prijala a vzala ho na seba...

a tam sa potom popisuje dalsi pribeh, ze 1 zena trpela z lasky k Bohu a ze potom jedneho dna sa zhrozila, ze si namyslala, ze trpi tak, ako trpel Jezis, ze jednoducho porovnavala svoje utrpenie s Jeho a ze nie je toho hodna a tak.. a netreba sa s nikym porovnavat, je to dolezite, to je prejavom pokory, ked si kazdy 1 z nas dokaze priznat chybu a sa aj zmeni, aby bol pokorny... a ked existuje slovicko nekonecno, potom musi existovat aj nekonecna pokora a ked si niekto mysli, ze uz je dost pokorny, tak je to zle, a ked by si myslel, ze uz je dost pokorny, priam az nekonecne pokorny a keby aj bol nekonecne pokorny, tak keby si taky clovek myslel, ze este stale nie je pokorny, tak to by bola prava pokora a v Biblii je napisane, ze pred Bohom len pokora a to nie je sutaz - ze kto je viac pokorny, jednoducho kazdy 1, kto miluje Boha, patri do Jeho "timu" a vsetci su si rovni, aj ked ma kazdy ine postavenie - inu hodnost, funkciu.

a co sa tyka toho zdravia, tak v 1 pribehu - Interwiew s Bohom sa pise, co vsetko prekvapuje Boha:

citácia:
,,Čo ťa na ľuďoch najviac prekvapuje?“
Boh odpovedal: ,,To, že ich nudí byť deťmi a tak sa ponáhľajú, aby dospeli, a keď sú dospelí, zas túžia byť deťmi. Prekvapuje ma, že strácajú zdravie, aby zarobili peniaze, a potom utrácajú peniaze za to, aby si dali do poriadku svoje zdravie. Prekvapuje ma, že sa natoľko strachujú o svoju budúcnosť, že zabúdajú na prítomnosť, a tak vlastne nežijú ani pre prítomnosť, ani pre budúcnosť. Prekvapuje ma, že žijú, akoby nikdy nemali umrieť, a že umierajú , akoby nikdy nežili.“

Ta posledna cast nie je na smiech, ja som tu cast pocul z nejakeho videa a tam ludia okolo sa z chuti zasmiali.

Ale ked sa nad tym zamyslime hlbsie, tak ten, kto nemiluje, je nicim a ten, kto miluje, ma v sebe velke poklady, ale to nie su jeho poklady, to su Bozie poklady, ktore nam Boh dava, aby sme ich zveladovali a starali sa o ne s Jeho pomocou, lebo to vsetko je Bozim vlastnictvom a my to vsetko mame len spravovat => dal nam slobodnu volu.

A kto si mysli, ze svoje poklady si dokaze ustrazit aj sam, tak potom v sebe nema pokoru a je to velmi nebezpecne, lebo pri hriechoch je zakladom pycha a pri cnostiach je zakladom pokora a ak niekto nie je pokorny, ako chce potom nasledovat Bozie cnosti? Boh chce, aby sme Ho milovali a ked niekto niekoho miluje, tak sa snazi robit to, co chce ta druha osoba, aby to robil, aby sa jej pacil, a Boh nas do nicoho nenuti, ale ked si Ho uz niekto vyberie, tak potom by nemal chciet zhresit, ani len spadnut, a ked by aj spadol, nemal by byt rad, ale mal by smutit, ze spadol a mal by mat v sebe velku pokoru a snazit sa davat si pozor a modlit sak Bohu bez prestania, aby neupadol do pokusenia a nielen on, ale aj ostatni, lebo nie sme tu pre seba, sme tu pre inych a Boh je preto vzdy "najchudobnejsi". †

Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. †

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1456  ~  Člen od: 18 august 2012  ~  Posledná návšteva: 19 jún 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mimimi

Odoslaný - 11 február 2013 :  18:53:39  Zobraziť profil  Pridať Mimimi do zoznamu priateľov
citácia:
Predstavte si, ze by mamicky, ktore chcu potratit svoje postihnute deti, tak keby si to mali vymenit - keby tie mamicky boli na mieste tych postihnutych deti, ze ci by boli tie postihnute deticky stastne za to, ze ich zavrazdili.

Ja som si pozeral zivotopisy svätych deti - nejaky zoznam tam bol a k tomu pribehy a tak... a tak som do toho nakukol do jedneho pribehu a som tam cital, ze 1 dieta uz od malicka chcelo trpiet z lasky pre Jezisa Krista, chcelo prijat utrpenie a aj ho prijalo, dostalo nejaku chorobu alebo co a jednoducho chcelo trpiet a kazdy 1 svätec, ktory je vyhlaseny za blahoslaveneho, tak väcsina tych svätcov - v tych ich zivotopisoch sa pise, ze prijali z lasky k Bohu utrpenie a ze 1 zena zila 50 rokov bez jedla a vody len z eucharistie a trpela z lasky k Bohu a chodili tu zenu navstevovat ludia z roznych krajin a ona z lasky k Bohu brala ich utrpenie na seba a prichadzali za nou prostitutky a tak a ona to utrpenie prijala a vzala ho na seba...

a tam sa potom popisuje dalsi pribeh, ze 1 zena trpela z lasky k Bohu a ze potom jedneho dna sa zhrozila, ze si namyslala, ze trpi tak, ako trpel Jezis, ze jednoducho porovnavala svoje utrpenie s Jeho a ze nie je toho hodna a tak.. a netreba sa s nikym porovnavat, je to dolezite, to je prejavom pokory, ked si kazdy 1 z nas dokaze priznat chybu a sa aj zmeni, aby bol pokorny... a ked existuje slovicko nekonecno, potom musi existovat aj nekonecna pokora a ked si niekto mysli, ze uz je dost pokorny, tak je to zle, a ked by si myslel, ze uz je dost pokorny, priam az nekonecne pokorny a keby aj bol nekonecne pokorny, tak keby si taky clovek myslel, ze este stale nie je pokorny, tak to by bola prava pokora a v Biblii je napisane, ze pred Bohom len pokora a to nie je sutaz - ze kto je viac pokorny, jednoducho kazdy 1, kto miluje Boha, patri do Jeho "timu" a vsetci su si rovni, aj ked ma kazdy ine postavenie - inu hodnost, funkciu.

a co sa tyka toho zdravia, tak v 1 pribehu - Interwiew s Bohom sa pise, co vsetko prekvapuje Boha:

[quote],,Čo ťa na ľuďoch najviac prekvapuje?“
Boh odpovedal: ,,To, že ich nudí byť deťmi a tak sa ponáhľajú, aby dospeli, a keď sú dospelí, zas túžia byť deťmi. Prekvapuje ma, že strácajú zdravie, aby zarobili peniaze, a potom utrácajú peniaze za to, aby si dali do poriadku svoje zdravie. Prekvapuje ma, že sa natoľko strachujú o svoju budúcnosť, že zabúdajú na prítomnosť, a tak vlastne nežijú ani pre prítomnosť, ani pre budúcnosť. Prekvapuje ma, že žijú, akoby nikdy nemali umrieť, a že umierajú , akoby nikdy nežili.“

Sinciretly bez urazky ale tie zeny trpia, vacsinou to nerobia koli sebe ale preto ze nechcu aby ich dieta trpelo, aj napriek tomu ze vedia ze im to roztrha srdce ked pojdu na prerusenie

Thats me ...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 63  ~  Člen od: 26 júl 2012  ~  Posledná návšteva: 12 február 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sinceretly

Odoslaný - 11 február 2013 :  20:53:59  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
Laska nie je prechadzka ruzovou zahradou, podstatou lasky je utrpenie, lebo bez utrpenia pravu lasku clovek nenajde, to uz potom nebude laska, ale vypocitavost a bez lasky sa utrpenie zniest neda.

,,Bez kriza lasku nenajdes, a bez lasky kriz neunesies."

Narodili sme sa preto, lebo to Boh chcel a boli sme pozvani zit v laske k Bohu a k ludom a je len na nas, ci toto pozvanie od Boha prijmeme.

Niektori beru utrpenie ako trest, ale svätci brali utrpenie VZDY ako dar od Boha, vdaka ktoremu si prehlbovali lasku k tomu, k comu chce Boh, aby sme ju mali, lebo Boh je laska a laska nie je samozrejmost a prave preto Boh chce, aby sme Ho chvalili, lebo On je dobry, On je milujuci, ale nemusi byt milujuci, ale On napriek tomu je milujuci a vzhladom k tomu, ze laska a milosrdenstvo nie je samozrejmost, treba Boha chvalit za kazdu jednu malickost, lebo On je nasim vsetkym a bez Jeho pomoci clovek nedokaze nic, ani len pohnut prstom na nohe, lebo to vdaka Nemu biju nase srdcia, to On je tou akciou a nase bijuce srdcia su reakciou a ten, kto sa boji prijat utrpenie, tak je to "v poriadku" a tento strach treba venovat Bohu, lebo kto chce, hlada sposoby a kto nechce, hlada dovody a Boh by bol najradsej, keby sm enemuseli trpiet ale vzhladom k tomu, ze bez utrpenia clovek pravu lasku k Bohu najst nemoze, => utrpenie musi byt.

Treba prosit Boha o pomoc vo vselijakych situaciach, nech by sme boli v akejkolvek situacii, aby sm eneboli vypocitavymi ludmi, ale aby sme boli ludmi milujucimi Boha a ludi a aby sme boli ochotni urobit aj to, co by sa nam urobit "nechcelo", ale musi to byt, kedze Boha a ludi chceme milovat. Takze tak. †

Mimimi

Odoslaný - 11 február 2013 :  22:30:18  Zobraziť profil  Pridať Mimimi do zoznamu priateľov
citácia:
Laska nie je prechadzka ruzovou zahradou, podstatou lasky je utrpenie, lebo bez utrpenia pravu lasku clovek nenajde, to uz potom nebude laska, ale vypocitavost a bez lasky sa utrpenie zniest neda.

,,Bez kriza lasku nenajdes, a bez lasky kriz neunesies."

Narodili sme sa preto, lebo to Boh chcel a boli sme pozvani zit v laske k Bohu a k ludom a je len na nas, ci toto pozvanie od Boha prijmeme.

Niektori beru utrpenie ako trest, ale svätci brali utrpenie VZDY ako dar od Boha, vdaka ktoremu si prehlbovali lasku k tomu, k comu chce Boh, aby sme ju mali, lebo Boh je laska a laska nie je samozrejmost a prave preto Boh chce, aby sme Ho chvalili, lebo On je dobry, On je milujuci, ale nemusi byt milujuci, ale On napriek tomu je milujuci a vzhladom k tomu, ze laska a milosrdenstvo nie je samozrejmost, treba Boha chvalit za kazdu jednu malickost, lebo On je nasim vsetkym a bez Jeho pomoci clovek nedokaze nic, ani len pohnut prstom na nohe, lebo to vdaka Nemu biju nase srdcia, to On je tou akciou a nase bijuce srdcia su reakciou a ten, kto sa boji prijat utrpenie, tak je to "v poriadku" a tento strach treba venovat Bohu, lebo kto chce, hlada sposoby a kto nechce, hlada dovody a Boh by bol najradsej, keby sm enemuseli trpiet ale vzhladom k tomu, ze bez utrpenia clovek pravu lasku k Bohu najst nemoze, => utrpenie musi byt.

Treba prosit Boha o pomoc vo vselijakych situaciach, nech by sme boli v akejkolvek situacii, aby sm eneboli vypocitavymi ludmi, ale aby sme boli ludmi milujucimi Boha a ludi a aby sme boli ochotni urobit aj to, co by sa nam urobit "nechcelo", ale musi to byt, kedze Boha a ludi chceme milovat. Takze tak. †

Pôvodne zaslal sinceretly - 11 február 2013 :  20:53:59

ja s vami suhlasim aj ked si nemyslim ze Boha moze clvoek najst len cez utrpenie, len hovorim ze tie zeny to nerobia vzdy koli tomu aby sa oni vyhli utrpeniu ale naopak myslia si ze nechat si take dieta je sebecké . na druhu stranu je aj normlálne ze clovek ma strach a chce sa vyhnut utrpeniu a aj tazkemu zivotu, nemozeme odsudzovat tieto zeny (ani ziadne ) - hlavne ak sa nikto z nas v tej situacii nevyskytol a nemusel si prejst týmto rozhodovaním - lebo pekne je to hovorit takto od stola, ale v reali to az take lahke nie je

Thats me ...

mino

Odoslaný - 11 február 2013 :  22:31:41  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Ktovie kto to len tak chce aby to tak bolo. A netýka sa to samozrejme len medicíny... ten smer ku biznisu...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4422  ~  Člen od: 27 november 2011  ~  Posledná návšteva: 22 február 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Reconquistador

Odoslaný - 11 február 2013 :  22:56:27  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Reconquistador  Pridať Reconquistador do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
citácia:

Ktovie kto to len tak chce aby to tak bolo. A netýka sa to samozrejme len medicíny... ten smer ku biznisu...

Pôvodne zaslal mino - 11 február 2013 :  22:31:41

Chcete azda tvrdiť, že to, že z prasknutého slepého čreva sa nedostanem tým, že sa vypotím pod perinou pri súčasnom pití čaju s citrónom je dielom farmaceutických firiem?

GLORIA IN EXCELSIS DEO ET IN TERRA PAX HOMINIBUS BONAE VOLUNTATIS

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1877  ~  Člen od: 16 apríl 2010  ~  Posledná návšteva: 27 november 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mx

Odoslaný - 12 február 2013 :  01:57:21  Zobraziť profil  Pridať Mx do zoznamu priateľov
Ja odpoviem k téme ako laik.

Pre mňa (a po osobných skúsenostiach) je súčasná medicína často len štatistika. Máme 4 úžasné deti. Gynekológ navrhol (tlačil) manželku do nejakého vyšetrenia pri ktorom sa odoberá buď plodová voda, alebo dačo také. Lebo, že sme mali nejaké zlé výsledky. Tak som sa ho spýtal:" Môže sa narodiť zdravé dieťa aj v prípade, že budú testy zlé?" Odpoveď bola áno. A moja zase - vy by ste bol ochotný spolupracovať na vražde zdravého dieťaťa? Síce sme museli zmeniť gynekológa, ale som rád, lebo k lepšiemu. Mnohé z tých testov hovoria len to, že napríklad 80% postihnutých má tento a tento parameter vyšší ako ostatná populácia. To ale znamená, že 20% ho má vyšší no sú úplne zdraví.

Máme dieťa, ktoré malo jeden imunologický parameter taký, že ho nevedeli zmerať, norma bola tuším pod 120 (neviem čoho) a my sme mali mimo rozsah prístrojov (3000). Lekári mali paniku až na jedného pohodového imunológa - viete, ona je to v podstate len štatistika - my sme pozorovali, že väčšina ľudí to má v rozsahu do 120. Ale to nehovorí, že ten kto má viac, musí byť chorý (to už nám to kleslo podľa anamnézy a oni získali nový prístroj, ktorý vedel merať až do 11000, takže zase nevedeli povedať, či máme 11000 alebo 15000).

A odvtedy si nemyslím, že lekár má vždy pravdu a že mi chce dobre, on len robí kvalifikovaný odhad. A som spokojnejší, slobodnejší a šťastnejší.

Ak by som bol lekár, tak by som sa snažil konať podľa svedomia a hlavne by som ľuďom vysvetľoval, čo a ako. A možno by som bol aj ja arogantný blbec, čo si povie, že to predsa musí vedieť lepšie než tá babka, keď už toľko študoval. Neviem. V mojej brandži mávam občas sklony preceňovať môj úsudok, asi by som to robil aj ako lekár.

RKC

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1076  ~  Člen od: 01 február 2006  ~  Posledná návšteva: 19 júl 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mx

Odoslaný - 12 február 2013 :  01:59:04  Zobraziť profil  Pridať Mx do zoznamu priateľov
citácia:
Chcete azda tvrdiť, že to, že z prasknutého slepého čreva sa nedostanem tým, že sa vypotím pod perinou pri súčasnom pití čaju s citrónom je dielom farmaceutických firiem?
Pôvodne zaslal Reconquistador - 11 február 2013 :  22:56:27
Ale samozrejme, že sa dostanete. Zem predsa všetko vyťahá.

RKC

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1076  ~  Člen od: 01 február 2006  ~  Posledná návšteva: 19 júl 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 12 február 2013 :  08:45:26  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
Pôvodne zaslal Reconquistador - 11 február 2013 :  22:56:27
Ale samozrejme, že sa dostanete. Zem predsa všetko vyťahá.

Pôvodne zaslal Mx - 12 február 2013 :  01:59:04

No cakal som nieco viac, ale aj toto je odpoved, ktora co to napovie.

Mato

Odoslaný - 12 február 2013 :  08:55:39  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
Ja odpoviem k téme ako laik.

Pre mňa (a po osobných skúsenostiach) je súčasná medicína často len štatistika. Máme 4 úžasné deti.

Ano castokrat je to len statistika, ale castokrat to inak ani nejde.

Prenatalna diagnostika je v tomto extremna v tom, ze pokial nejde o priame geneticke vysetrenie plodu, ide iba o zber istych parametrov, z ktorych sa nasledne pocita pravdepodobnost vyskytu nejakeho poskodenia. Spravna otazka v tomto pripade nebola, ci sa aj napriek tomu moze narodit zdrave dieta a ci by bol ochotny sa podielat na vrazde zdraveho dietata' ale co je on ako lekar schopny urobit pre vyliecenie toho dietata, ak by sa ukazalo, ze bude postihnute.

Ine vysetrenia sa totiz robia na to, aby nam pomohli co najpresnejsie stanovit diagnozu a nasledne sledovat, ci upravit priebeh liecby. Inak by bolo zbytocne. Kazdy vidi absurdnost toho, ze urobim testy, potvrdim si, ze dany clovek je chory a kedze ho neviem liecit, zabijem ho, aby sa netrapil. (alebo aby sa netrapili jeho pribuzny)

V prenatalnom obdobi sa totiz da liecit len malo ochoreni a na Slovensku este menej z toho mala, cize prenatalna diagnostika je na slovensku len selekcia medzi zivotom a smrtou, iny vyznam nema. Pocitac vyhodi pravdepodobnost ochorenie <5% budes zit, ked viac zomries.

Neda a to vsak aplikovat na vsetky medicinske odbory, tak ako to hovori Mx.

mino

Odoslaný - 12 február 2013 :  09:05:26  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
Pozor, ja nechcem a ani to nie je možné posúdiť nejakého jednotlivca v tom Systéme. A netýka sa to samozrejme len lekárov. Teraz možno budem skúmať, ako to naozaj je, poznám sa z jedným študentom medicíny, tento rok končí, skutočne ako človek, ako sa povie - dobrák od kosti- a ja budem sledovať ako ho to pomaly ale isto zomelie- strata ideálov, strata fikcie o tom, že ide o ľudí, záchranu životov, zdravie a všetky tie kecy okolo toho. Skutočne to budem sledovať, bude to pre mňa aj spätná väzba o tom, ako je Systém precizovaný a dokáže ohnúť už každú "chrbticu"a zároveň, kto by sa nechcel podvoliť, ide z kola von. Predpokladám, že tu na Slovensku to ešte tak precizované nie je, ale už je to predsa na dosť dobrej úrovni. A inak už som ho inštruoval:) keď budem niečo potrebovať tak musí pomôcť, a minimum "chémie" resp. tých najmodernejších "výdobytkov", nakoniec choroba kde by mi hrozilo "zoombizovanie", bude pre mňa konečná a jasne budem vedieť, že prišiel čas odísť- nezaujíma ma to, že iní pri nej- s používaním moderných liekov či metód "žijú" dlhšie. A to je už medzi mnou a Ním.
Takže okrem modlitby za vyslobodenie od náhlej smrti, je tu určite aj prosba aby ma niekto "nezachránil" pre "zombie" stav. (poznáme to, "záchrana" pre "fungovanie na prístrojoch" a potom kvalitná reklama na vyrábanie tlakov na "milosrdnú utracujúcu" smrť)

Takže tu netreba riešiť prkotiny o tom, či si zlomenú nohu pôjdem dať k nim zasadrovať.

sinceretly

Odoslaný - 12 február 2013 :  12:59:57  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
citácia:
Kazdy vidi absurdnost toho, ze urobim testy, potvrdim si, ze dany clovek je chory a kedze ho neviem liecit, zabijem ho, aby sa netrapil. (alebo aby sa netrapili jeho pribuzny)

mna by zaujimalo, ze ti ludia, ktori su za to, aby boli deti, ktore su "az prislis" postihnute a ked by sa narodili, tak by to bolo velmi vazne a tak... tak to dieta este pred tym, ako by sa narodilo, by zavrazdili tito ludia potratom.

a mna by zaujimalo, ze ked by to dietatko nepotratili a dozilo by se napr. 20-veku zivota, ze ci by to dieta v 16-tke usmrtili - ze ci by mu boli ochotni prilozit zbran ku hlave a stlacit spust... az tu si clovek uvedomi, co je to zabit niekoho... vidite to?

a ked sme pri potratoch - tak to dietatko este ani poriadne nevidime a ludia maju tendenciu taketo nenarodene deti povazovat za obycajne "produkty" a nie za ludi, ktori si zasluzia zivot, aj ked s velmi velkym postihnutim, ale aspon budu mat ten zivot.

Co ak by to dietatko sa napr. chcelo narodit aj napriek tomu vsetkemu, co by si muselo znasat, co ak to dietatko chcelo prijat toto utrpenie z lasky k Bohu a ten, kto by ho zavrazdil potratom, by mu v tom zabranil.

Je zaujimave, ze ludia, ktori by boli ochotni zabit svoje postihnute deti potratom, tak keby ich nepotratili a keby sa dozili dospelosti, tak v polovicke zivota by na 100% neprilozili zbran k hlave a nestlacili by spust. A ak by to nestlacili v polke jeho zivota, tak nechapem, ako je to mozne, ze tuto spust su ochotni stlacit uz hned po pocati... To je fakt chore a zvratene a toto sa Bohu nepaci, On nema rad tlacitko reset a ked ma nejake zviera dietatko v bruchu, ktore je velmi tazko postihnute, tak Boh "nevykona potrat" v tele tej zvieracej matky, ale necha tu matku to dieta porodit, lebo On ma rad plynulost. Snad ste pochopili. Nenarodene deti nie su produkty, aj oni su len ludia, ktori si rovnako ako my, zasluzia pravo na zivot, ci uz postihnuty alebo zdravy, ale zivot,a to je hlavne.

Boh chce, aby sme boli ochotni polozit svoj zivot za niekoho a aby sme nemysleli na seba, ale aby sme mysleli hlavne na inych. To je dokazom pravej lasky, ak je matka ochotna polozit svoj zivot z lasky k Bohu a pre to dietatko, aby malo pravo na zivot a aby s amohlo narodit, aj ked by ta matka mala umriet, lebo vzdy sa najdu ludia, ktori pomozu, treba sa len modlit k Bohu a On by sa o to dietatko uz postaral, takato mamicka by skoncila v nebi a bola by velkou orodovnicou u Boha a orodovala by u Boha za to dietatko, aby mu Boh pomohol, aby sa o to dietatko niekto postaral a Boh by to zariadil - ziadny problem.

Lebo nikto nema väcsiu lasku ako ten, kto je ochotny polozit zivot za druhych a Jezis to urobil a chce, aby sme Ho nasledovali vo vsetkom a aj ked to je pre nas "takmer" nemozne, Bohu nie je nic nemozne a prave preto mame robit vsetko, co mozeme urobit a to, co urobit nemozeme, o to mame Boha prosit, aby sme to s Jeho pomocou dokazali a aby sme Mu dakovali za vsetky malickosti, lebo On je nasim vsetkym a On je vsetkym pre vsetkych.

Mimimi

Odoslaný - 12 február 2013 :  16:43:43  Zobraziť profil  Pridať Mimimi do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
Kazdy vidi absurdnost toho, ze urobim testy, potvrdim si, ze dany clovek je chory a kedze ho neviem liecit, zabijem ho, aby sa netrapil. (alebo aby sa netrapili jeho pribuzny)

mna by zaujimalo, ze ti ludia, ktori su za to, aby boli deti, ktore su "az prislis" postihnute a ked by sa narodili, tak by to bolo velmi vazne a tak... tak to dieta este pred tym, ako by sa narodilo, by zavrazdili tito ludia potratom.

a mna by zaujimalo, ze ked by to dietatko nepotratili a dozilo by se napr. 20-veku zivota, ze ci by to dieta v 16-tke usmrtili - ze ci by mu boli ochotni prilozit zbran ku hlave a stlacit spust... az tu si clovek uvedomi, co je to zabit niekoho... vidite to?

Pôvodne zaslal sinceretly - 12 február 2013 :  12:59:57

problem je v tom ze medicina je stavana dvojsecne- bud ho zabijeme v maternici co je uplne koser, ale ked sa narodi poskytneme mu full service aj ked vieme ze to bude len trápenie a monzo len predlzovanie zivota. v tomto smere som obhajca pasívnej eutanzie, ze je lepsie nechat take dieta o ktorom vieme ze by snaha o zachranu len oddialila jeho exit a zbytocne by sa trapilo operaciami a bolestami, alebo zeby cely zivot zilo na pristrojoch, nehybne,, spontánne a prirodzene zomriet, samozrejme ale dostojne a s láskou okolia, a tlmením jeho bolesti. a nemyslím tým teraz diagnozy ako hydrocephalus a spina bifida , ale ozaj vazne postihnutia a choroby kde vieme ze toto nastane

Thats me ...

sinceretly

Odoslaný - 19 február 2013 :  12:08:03  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
1. Dôstojnosť človeka a hodnota ľudského života nezávisí od jeho kvality...

Človek nie je darcom, ani zvrchovaným pánom svojho života. Je jeho správcom, nie majiteľom.

Choroba, utrpenie, zmrzačenie, duševné alebo telesné postihnutie neodníma ani neznižuje ľudskú dôstojnosť, ani hodnotu života trpiaceho človeka.

citácia:
ich praktické uznanie zo strany jednotlivcov i ľudskej spoločnosti vo forme láskyplnej a obetavej starostlivosti o zmiernenie utrpenia a sprevádzanie trpiaceho človeka na ťažkom, neraz poslednom úseku jeho životnej cesty, predstavuje výnimočnú príležitosť potvrdenia a naplnenia ozajstnej ľudskosti, hlbokej ľudskej vzájomnosti a solidarity.

vo svetle Evanjelia má trpezlivo znášaná, prijatá a obetovaná choroba, utrpenie i smrť človeka neoceniteľnú hodnotu pre jeho osobnú spásu i pre celú Cirkev.

2. Eutanázia úplne popiera ľudskú dôstojnosť i hodnotu života chorého.

eutanázia napĺňa skutkovú podstatu činu vraždy. Tento čin nemožno ospravedlniť nijakými „etickými“ dôvodmi. Svojou podstatou ničí každú nádej chorého a jeho okolia. Kresťanská viera eutanáziu vždy dôsledne odmietala a aj v súčasnosti dôrazne odmieta.

Povzbudzujeme všetkých ľudí dobrej vôle, najmä kresťanské rodiny, aby pokiaľ sa to len dá, umožnili svojim príbuzným ukončiť pozemský život v domácom prostredí.

viac tu
citácia:

Previous Topic: Rady ludom na ostatnych strankach Téma Next Topic: Asistovaná reprodukcia a jej uskalia  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06