Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Duchovný život
 Pomoc so spoveďou
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Modlitba v rodine Téma Next Topic: Maria a porodne bolesti
Strana: z 2

Tono2

Stav: offline

Odoslaný - 10 december 2012 :  18:06:10  Zobraziť profil  Pridať Tono2 do zoznamu priateľov
Zdravím. Som zúfalý a neviem, kde mám napísať, tak píšem sem.

O týždeň je spoveď a ja som sa rozhodol, že sa po polroku vyspovedám. Ale má to háčik. Mám zopár ťažkých hriechov a bojím sa z toho vyspovedať.

Masturbovanie
Vyslovenie Božieho mena nadarmo - To sa mi stane len vtedy, keď mi to nechtiac vyletí z úst. Spolužiačka mi vravela že sa to ako hriech nepočíta, ale ak si nie som istý, mám to povedať
Nechodenie pravidelne na omše
Zatajenie hriechu na spovedi - Najväčší problém pre mňa je sa vyspovedať z tohto. Raz sa mi to stalo, keď som nevedel že to je hriech a raz, že je.

Prosím, pomôžte mi nájsť tie správne slová ako to spovedajúcemu povedať. Bojím sa, že mi nedá rozhrešenie alebo ma dokonca vyhodí zo spovednice :/

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 9  ~  Člen od: 10 december 2012  ~  Posledná návšteva: 15 február 2013 Upozorniť moderátora 

Lucia

Odoslaný - 10 december 2012 :  18:55:26  Zobraziť profil  Pridať Lucia do zoznamu priateľov
Povedz to presne tak ako si to napisal, akurat ku kazdemu tazkemu hriechu treba povedat kolkokrat si sa ho dopustil ( aspon priblizne). A este pridaj jeden hriech ( kedze si zatajil tazky hriech na spovedi ) - svatokradezne prijimanie.
A nezabudni povedat kedy si bol na poslednej spovedi.....nezabudni si pred spovedou vzbudit uprimnu lutost nad hriechmi a po spovedi pevne rozhodnutie nehresit.

Neboj sa, knaz Ta nevyhodi, odhadujem ze sa potesi z Tvojho znovunavratenia. Hlavne neodkladaj spoved na buduci tyzden ak sa da chod na nu cim skor, aby si si to nahodou nerozmyslel... Co je trocha Tvojej hanby oproti Kristovym mukam , ktore prezil aj vdaka Tvojim hriechom ?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1472  ~  Člen od: 22 december 2009  ~  Posledná návšteva: 14 júl 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Tono2

Odoslaný - 10 december 2012 :  19:11:03  Zobraziť profil  Pridať Tono2 do zoznamu priateľov
Ďakujem za pomoc ale fakt sa tam bojím ísť :/ Ale pôjdem tam na isto! Už som sa rozhodol :) Ale bojím sa toho že mi nedá rozhrešenie... Prijmem aj hocjaký trest (myslím tým modlitby, ktoré mi pridelí). BTW Dnes som si už robil aj spytovanie svedomia.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 9  ~  Člen od: 10 december 2012  ~  Posledná návšteva: 15 február 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 10 december 2012 :  19:13:23  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Tono , ked ste sa nehanbili tie hriechy konat , tak sa ich nehanbite ani vyznat To budete mat poucenie pre buducnost , ze ked si spomeniete na to , ako vam bolo , ked s te museli tie hriechy vyznavat vo svatej spovedi , tak budete mat zabrany v tych hriechoch pokracovat

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lucia

Odoslaný - 10 december 2012 :  19:14:20  Zobraziť profil  Pridať Lucia do zoznamu priateľov
... to je dobre, ze sa bojis nabuduce ked budes chciet spachat hriech tak si spomen na ten strach pred spovedou.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1472  ~  Člen od: 22 december 2009  ~  Posledná návšteva: 14 júl 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 10 december 2012 :  19:16:10  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
citácia:
Ďakujem za pomoc ale fakt sa tam bojím ísť :/ Ale pôjdem tam na isto! Už som sa rozhodol :) Ale bojím sa toho že mi nedá rozhrešenie... Prijmem aj hocjaký trest (myslím tým modlitby, ktoré mi pridelí). BTW Dnes som si už robil aj spytovanie svedomia.

Pôvodne zaslal Tono2 - 10 december 2012 :  19:11:03

Ked sa bojite , ze vam neda rozhresenie , tak sa bojite zbytocne , lebo uz teraz vidno vasu uprimnu snahu vyznat hriechy

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Reconquistador

Odoslaný - 10 december 2012 :  22:19:43  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Reconquistador  Pridať Reconquistador do zoznamu priateľov
Ja by som doplnil k tej ľútosti, ktorú spomenula Lucia dôležitú vec - nie každá ľútosť je pri spovedi dostačujúca. Pre jednoduchosť si tu môžme ľútosť rozdeliť podľa jedného kritéria:

1. Ľútosť prirodzená - ak človek ľutuje hriechy z prirodzených pohnútok (dostal sa do basy, fyzicky si ublížil, hanbí sa z toho vyspovedať a podobne). Táto sama o sebe je v poriadku, no na spovedi nestačí.

2. Ľútosť nadprirodzená - ľutujeme z pohnútok súvisiacich s Bohom (lebo sme sa hriechmi sami odsúdili do pekla, lebo sme Boha urazili, lebo Pán Ježiš za nás zomrel na kríži a my sme ho hriechom podlo zradili a podobne). Takáto ľútosť je nutná pre platnosť spovede. Ak má človek len tú prvú bez tejto druhej, týmto samotným činom sa dopúšťa svätokrádeže.

Čo napísal Amerika je tiež pravda - človek sa nehanbí zhrešiť, no hanbí sa vyspovedať. Je to úplne hlúpe, no nie ste v tom sám. V každom prípade, skutočný chlap si svoju vinu dokáže uznať a aj sa z nej pred tým, komu ublížil (Bohu) priznať.

GLORIA IN EXCELSIS DEO ET IN TERRA PAX HOMINIBUS BONAE VOLUNTATIS

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1877  ~  Člen od: 16 apríl 2010  ~  Posledná návšteva: 27 november 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Tono2

Odoslaný - 11 december 2012 :  09:58:22  Zobraziť profil  Pridať Tono2 do zoznamu priateľov
Dnes idem na spoveď lebo to už nemôžem vydržať. Ďakujem vám za rady.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 9  ~  Člen od: 10 december 2012  ~  Posledná návšteva: 15 február 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Zachariáš

Odoslaný - 11 december 2012 :  11:23:44  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Zachariáš  Pridať Zachariáš do zoznamu priateľov
Spoveď je návratom marnotratného syna k milosrdnemu otcovi.Hostina je pripravená,Otcove narucie otvorené.

Prichádzajte k Nemu,k živému kameňu,ktori ľudia síce zavrhli,ale pred Bohom je vyvolený a vzácny,a dajte sa vbudovať aj vy ako živé kamene do duchovného domu,do svätého kňazstva,aby ste prinášali duchovné obety,príjemné Bohu skrze Ježiša Krista.
1.Pt 2,4-5

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1345  ~  Člen od: 30 november 2009  ~  Posledná návšteva: 26 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Rafael

Odoslaný - 11 december 2012 :  11:51:49  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
Tomu onemu s nickom Tono2, neslobodno verit jedinke slovo co tu dal.

Sak je to doocibijuce.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3722  ~  Člen od: 18 január 2008  ~  Posledná návšteva: 10 jún 2024 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Tono2

Odoslaný - 11 december 2012 :  12:04:19  Zobraziť profil  Pridať Tono2 do zoznamu priateľov
Neviem prečo ja to myslím vážne. Ľutujem svoje hriechy a chcem sa zmeniť...

Tono2

Odoslaný - 11 december 2012 :  19:20:48  Zobraziť profil  Pridať Tono2 do zoznamu priateľov
Ďakujem vám všetkým za rady. Som po spovedi a dopadlo to lepšie než som očakával. Fakt vám naozaj veľmi ďakujem a prajem príjemne prežitie prichádzajúcich sviatkov :)

amerika1

Odoslaný - 11 december 2012 :  19:48:58  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
citácia:
Tomu onemu s nickom Tono2, neslobodno verit jedinke slovo co tu dal.

Sak je to doocibijuce.

Pôvodne zaslal Rarach - 11 december 2012 :  11:51:49

A preco mu nemozno verit ? Vam mozno verit ? Posudzujete tu ludi , ako keby ste boli bohom

Rafael

Odoslaný - 11 december 2012 :  20:09:32  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
citácia:
Ďakujem vám všetkým za rady. Som po spovedi a dopadlo to lepšie než som očakával. Fakt vám naozaj veľmi ďakujem a prajem príjemne prežitie prichádzajúcich sviatkov :)

Pôvodne zaslal Tono2 - 11 december 2012 :  19:20:48

Este vcera zufaly , hladajuci pomoc zrovna na internete, vykramiac tak celemu webovemu svetu veci (zrovna hentake a ...), ktore sa vsak hanbi povedat jedinemu cloveku (ktoreho ani nemusi vidiet, ak nechce, vyziadajuc si spovedelnicku "mriezku"),

...eh, bavi Vas to clovece s nickom Tono2 ?

Okrem toho, aj keby to bola pravda, ze bol na spovedi, aky bach dal na vysoke riziko neplatnosti? Ziadny. S moralnou istotou, to povedzme nahlas.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3722  ~  Člen od: 18 január 2008  ~  Posledná návšteva: 10 jún 2024 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Tono2

Odoslaný - 11 december 2012 :  20:12:32  Zobraziť profil  Pridať Tono2 do zoznamu priateľov
A čo je na tom zlé? Ja som to vážne myslel. Neviem čo máš proti mne. Myslel som to vážne. Proste som sa bál ísť na spoveď. Spýtaj sa Mx, ten mi najviac pomáhal cez súkromnú správu. Neviem, prečo si myslíš že si z vás robím srandu. Môžem to aj odprisahať, že som to myslel vážne...

Rafael

Odoslaný - 11 december 2012 :  20:19:00  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
Kolko mate rokov?

Ste pokrsteny?

Tono2

Odoslaný - 11 december 2012 :  20:22:33  Zobraziť profil  Pridať Tono2 do zoznamu priateľov
Mám 16 rokov a som pokrstený... Čo sa tým mení?

Tono2

Odoslaný - 11 december 2012 :  21:00:04  Zobraziť profil  Pridať Tono2 do zoznamu priateľov
Ja si nepotrebujem robiť srandu z niekoho iného a považovať to za žart. Je to nechutné. Skoro celú pubertu som to flákal. Naštastie sa mi teraz v poslednej dobe otvorili oči a chcem sa polepšiť. Chcel som začať tým, že sa poriadne vyspovedám. Pýtaš sa, prečo sa bojím to povedať jedinej osobe a nebojím sa to napísať na web. Pretože na webe nie je poznať moju identitu, kdežto v spovednici je prítomný aj Ježiš Kristus. Nechcel som spraviť chybu a poriadne sa zo všetkých mojich hriechov vyspovedať a chcem si konečne spraviť prvých 9 piatkov. Neviem, čo máš stále niečo proti mne a si nedôverčivý...

Rafael

Odoslaný - 11 december 2012 :  21:39:55  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
Dakujem za odpoved.

Na Vasu otazku odpoviem tak, ze nic sa tym nemeni, a ze bohuzial.

Chcel som este take, ze ak by aj vsetko bola pravda co pisete (tym horsie pre Vas), tak ze na forach tohto typu ste na nespravnom mieste.....-ale nenapisem to, lebo praveze asi az velmi na spravnom mieste ste tu, tu sa aj onakvejsie "tonoviny" objavuju. Konstatovanie.

Ma ucta a tak.

Lucia

Odoslaný - 11 december 2012 :  22:48:27  Zobraziť profil  Pridať Lucia do zoznamu priateľov
Ja Tonovi verim a mam radost z jeho pokania.

Robel

Odoslaný - 11 december 2012 :  23:28:20  Zobraziť profil  Pridať Robel do zoznamu priateľov
citácia:
Posudzujete tu ludi , ako keby ste boli bohom

Pôvodne zaslal amerika1 - 11 december 2012 :  19:48:58

Nečudujem sa, že to tvrdí práve amerika1.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 968  ~  Člen od: 11 august 2011  ~  Posledná návšteva: 30 december 2019 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 11 december 2012 :  23:57:05  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Preto na to reagujete , ze sa necudujete Nejaky dokaz mate , ze tonovi nemozno verit ? Sem s tym dokazom ! Alebo obvinujete cloveka bez dokazov?
Len tak z rozmaru , aby ste vyhrlili diabolsku slinu na vsetko na co si zmyslite?

Sandy

Odoslaný - 12 december 2012 :  00:13:45  Zobraziť profil  Pridať Sandy do zoznamu priateľov
citácia:
Ja si nepotrebujem robiť srandu z niekoho iného a považovať to za žart. Je to nechutné. Skoro celú pubertu som to flákal. Naštastie sa mi teraz v poslednej dobe otvorili oči a chcem sa polepšiť. Chcel som začať tým, že sa poriadne vyspovedám. Pýtaš sa, prečo sa bojím to povedať jedinej osobe a nebojím sa to napísať na web. Pretože na webe nie je poznať moju identitu, kdežto v spovednici je prítomný aj Ježiš Kristus. Nechcel som spraviť chybu a poriadne sa zo všetkých mojich hriechov vyspovedať a chcem si konečne spraviť prvých 9 piatkov. Neviem, čo máš stále niečo proti mne a si nedôverčivý...

Pôvodne zaslal Tono2 - 11 december 2012 :  21:00:04

Vies kamarat, skus radsej ine forum, ak naozaj potrebujes pomoc a radu. Prajem Ti vsetko dobre.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 56  ~  Člen od: 24 máj 2010  ~  Posledná návšteva: 01 december 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Tono2

Odoslaný - 12 december 2012 :  00:20:06  Zobraziť profil  Pridať Tono2 do zoznamu priateľov
Ďakujem Sandy. V tejto téme to už nechcem riešiť a radšej priamo napíšem ľudom, ktorí sú ochotní :)

Zachariáš

Odoslaný - 12 december 2012 :  07:09:42  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Zachariáš  Pridať Zachariáš do zoznamu priateľov
citácia:

Pôvodne zaslal Tono2 - 11 december 2012 :  19:20:48

Tvoja radosť potešila i mňa.Máš na sebe Otcov plášť(si opäť synom),máš Jeho prsteň(si dedičom),nasýtil si sa na Jeho hostine(máš Jeho neviditelnu milosť).
Marnotratný syn v Jezisovom podobenstve mal aj neprajneho brata.Ale aj jeho má Otec rád.

Prichádzajte k Nemu,k živému kameňu,ktori ľudia síce zavrhli,ale pred Bohom je vyvolený a vzácny,a dajte sa vbudovať aj vy ako živé kamene do duchovného domu,do svätého kňazstva,aby ste prinášali duchovné obety,príjemné Bohu skrze Ježiša Krista.
1.Pt 2,4-5

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1345  ~  Člen od: 30 november 2009  ~  Posledná návšteva: 26 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 12 december 2012 :  08:01:39  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:

Vies kamarat, skus radsej ine forum, ak naozaj potrebujes pomoc a radu. Prajem Ti vsetko dobre.

Pôvodne zaslal Sandy - 12 december 2012 :  00:13:45

K tomu len tolko - takato pomoc sa nehlada na anonymnych forach, kde sa to len hmyri pochybnymi existenciami.

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 2 Previous Topic: Modlitba v rodine Téma Next Topic: Maria a porodne bolesti  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06