|
Odoslaný - 10 január 2014 : 15:25:22
|
mx, len doplnim: problém nie je v tom, že katolík nepadne. ale ako veriaci sa snaží vstať povedať si "a už dosť". odpustiť si neznamená zakryť si oči pred pádom, ale poučiť sa. Možno ešte veľa krát padne kým sa nauči chodiť bez pádu. ale pád nemá byť vyhovorkou typu:"však sa nič nedeje". Deje sa, len to my nevidíme zo zeme.
|
morituri te salutant |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 337 ~
Člen od: 15 december 2011 ~
Posledná návšteva: 30 marec 2015
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 január 2014 : 15:46:22
|
citácia: Lebo naozaj, ak by si si precital to, co som napisal, potom by si nenapisal to, co si napisal, ale ty si to aj napriek tomu napisal. Pôvodne zaslal sinceretly - 10 január 2014 : 15:24:04
...toto nema chybu |
Počet príspevkov: 1472 ~
Člen od: 22 december 2009 ~
Posledná návšteva: 14 júl 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 január 2014 : 15:50:08
|
sinceretly, tebe sa možno zdá, že toto Mx hovorí o sebe:
citácia: Lacika, Lacika, nedráždi. Radšej si poriadne... Pôvodne zaslal Mx - 09 január 2014 : 11:37:49
Ale ja vidím, že mu len skúsil dať kázanie, neporozprával mu svoj životný príbeh. Znova ti dávam do pozornosti tu múdrosť: Mlčať - zlato. Kedy si už konečne to zlato prevezmeš?
|
Počet príspevkov: 79 ~
Člen od: 10 január 2014 ~
Posledná návšteva: 22 marec 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 január 2014 : 19:21:27
|
citácia: citácia: Čo bolo to bolo, keď sa niečo Bohu neľúbi tak čo spravíš. Koki – tak potom máš mlčať, sám to robíš a chceš inému niečo hovoriť, tak sa správali len farizeji. Ale s tým Bohom je to tiež veľmi otázne. Kedy a kde to Boh povedal? Nikde to v Písme nie je. Hovoria to len kňazi a ani oni niektorí nie sú si celkom istí. A pozri si túto tému a hlavne tie všetky Pierrove príspevky, ale všetky, hlavne tam ďalej, ten to tiež pekne spochybnil: http://www.kredo.sk/bforum/topic.asp?TOPIC_ID=3898A prosím ťa nepleť jednu vec s druhou. Onaniu, ktorú sám robíš, s prenasledovaním za vieru. Som si takmer istý, žeby som neopustil svoju vieru v Ježiša ani v prenasledovaní. Ale to je iná téma. Pôvodne zaslal Laco44 - 10 január 2014 : 02:47:28 Dúfam že ma ešte čítaš, milý Laco. Bol som vychovaný v neveriacej rodine a tak som aj žil, potom sa mi ukázal Ježiš a povolal ma k viere. Od neho viem čo je pravda, a že RKC učí všetko verne. Keď ti teda vravím že masturbácia je vážnym hriechom, tak za to môžeš dať ruku do ohňa. Neboj sa mám ťa rád, občas sa za teba pomodlím, ostatné potom... Z Bohom. |
http://3.bp.blogspot.com/-MS5eDahIO_I/UmP7f9TWfgI/AAAAAAAABlI/0zivFGVFL1c/s1600/fanoa%25C3%25B1odelafe_cl.jpg |
Počet príspevkov: 1460 ~
Člen od: 14 september 2013 ~
Posledná návšteva: 25 marec 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 január 2014 : 22:25:08
|
citácia: sinceretly, tebe sa možno zdá, že toto Mx hovorí o sebe: citácia: Lacika, Lacika, nedráždi. Radšej si poriadne... Pôvodne zaslal Mx - 09 január 2014 : 11:37:49 Ale ja vidím, že mu len skúsil dať kázanie, neporozprával mu svoj životný príbeh. Znova ti dávam do pozornosti tu múdrosť: Mlčať - zlato. Kedy si už konečne to zlato prevezmeš? Pôvodne zaslal derik - 10 január 2014 : 15:50:08 to svedectvo dal. Inak by si nenapisal: citácia: Mx, chceš povedať, že ty si nikdy nemasturboval? Lebo ak áno, potom môžeš naozaj jedine mlčať a nie dávať Lacovi také hlúpe rady, že aby radšej bol v bolestiach. To už je až vrchol farizejstva. Každý z vás, kto niekedy mastrurboval, môže už jedine len mlčať. Mx mal pravdu, ked napisal: citácia: Vnímam to teda tak, že Ježiš vlastne sám seba nepochopil. On predsa vôbec nemal v bolestiach zomrieť na kríži... A On predsa uzdravil každého chorého, všetci chorí na Zemeguli boli ním vždy uzdravení, či?
Lacika, Lacika, nedráždi. Radšej si poriadne pospytujme svedomie. Semeníky sa nenaplnia len tak samé od seba, zvyčajne netreba pozerať všade a na všetko, potom sa to nestáva a ak sa stane, tak možno je spravodlivejšie strpieť bolesť tu na zemi, za nemiestne pohľady a po čase príde samovoľné "odstránenie zdroja bolesti", ako si pomôcť od bolesti ale aj od nebeskej blaženosti.
PS: Tým som Ťa nechcel súdiť, len všeobecne konštatujem a usudzujem, ako by som mohlo byť, keďže nemám všetky informácie. A tiež musím dodať "kto má oči na čítanie, nech pochopí".
Naozaj sa semenniky nenaplnia len tak same od seba.
Precitaj si este raz toto a poriadne:
citácia: guest, Mx to napisal dobre, lebo Laco44 napisal: citácia: Nejaký strašný pretlak. Vraj sa to stáva málokedy, ale stáva sa. Ak je muž dlhšie silne vzrušený a potom to potlačí, môžu nastať bolesti až na omdletie. A Boží zákon je tu na to aby sme žili a nie preň zomreli, - učil nás Ježiš, keď liečil v sviatočný deň, a niektorí ľudia si tiež mysleli, že tým hreší. ...ak je muz dlhsie silne vzruseny.. vidis? Takze on sam si to sposobil a namiesto toho, aby sa "odvzrusil", tak bol v tom... takze ked by si daval pozor, nic by sa mu nemuselo stat, nemuseli by byt ziadne bolesti. Okrem toho nam ludom zachovavat Bozie zakony a prikazania je velmi tazke, je to pre nas nemozne, ale Bohu nie je nic nemozne. Kto Mu veri, tak to ide, chce to chcenie. A ani to chcenie nejde bez Boha. Bez Neho sa neda urobit vobec nic, vsetko je to Jeho moc a uplne od Neho zavisime. Sme Nanho uplne odkazany. A kto tomu neveri, nech vykrikne Bohu - ukaz mi, ako velmi som na Tebe ó, Boze, odkazany! Kto tomu neveri a nie je ochotny toto Bohu povedat, tak moze byt 1 pricina, preco - co ak v Neho niekto neveri. Pre takychto ludi tu mam insiu vetu: Boze, ak naozaj si, ukaz mi, ako velmi som na Tebe odkazany! A ak ani toto niekto nebude schopny vyslovit a aj nadalej bude provokovat Boha, tak... Boh nenecha nic bez trestu, treba na to pamätat. A este nieco: Jezis Kristus neprisiel volat spravodlivych, On prisiel volat hriesnikov, lebo nikto z nas nie je dokonaly. Pôvodne zaslal sinceretly - 09 január 2014 : 15:19:07 Teraz uz aspon vidime, ze naozaj sme od Boha uplne odkazani a hoc si myslime, ze "to dame" - Boh si povie nie, nebude tak, lebo uplne od Neho zavisime a On nenavidi klamstvo. Treba si priznat pravdu. Sme silni? Nie. Sme slabi? Niekto by mozno povedal ano, ale ak by si uvedomil, ze existuje aj slovne spojenie byt uplne bezmocny, tak by nie ze radsej, ale skor by to povedal a nie ze skor, ale uplne to a este ani to vsetko by nestacilo na pomenovanie skutocnosti, lebo to, ako sme uplne od Boha zavisli a ako velmi sme od Neho odkazani, to si ani len nedokazeme predstavit, to vie len On sam. A na tomto hriechu sa to da najlepsie pochopit. Lebo mozeme si povedat, ze teraz uz sme silni, ze teraz to uz na nas nepride, a predsa pride, lebo Boh chce, aby sme zmyslali pravdivo a ak si clovek prizna pravdu, Boh sa potom nad takymto clovekom zmiluje, ak to uzna za vhodne, chce to aj modlitbu a aj post, a ajtak to vsetko stacit nebude, lebo Boh chce od nas, aby sme zili v pravde a az ked budeme zit v pravde, az vtedy mozeme byt uplne slobodni, lebo Boh je Pravda a pravda oslobodzuje, Jezis povedal, ze pravda nas oslobodi, je to napisane v Biblii, Boh oslobodzuje, to On dava slobodu.
Clovek moze byt sväty len z Bozej milosti a len z Bozej milosti moze byt spaseny, aby sa nikto nechvalil. Este aj to je z Biblie. A je to naozaj pravda. Takze vzdy to dopadne nie tak, ako si povieme my, ale tak, ako si povie Boh, aby kazdy uznal, ze On je Pan.
Ma niekto nieco proti? Nepacia sa niekomu Bozie zasahy? A aky ma potom nazor na to, ked pohania obetovali svojim modlam a vymyslenym bozikom vselijake krvave obety, svojich synov, dcery, neviem ake vselijake zverstva popachali a toto vsetko je podla vas v poriadku ocividne, vsak? Ak je to tak, potom plati, ze: ale to, ze Boh potresta zlo, to sa vam uz nepaci. Mali by ste sa hanbit. |
Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. † |
Počet príspevkov: 1456 ~
Člen od: 18 august 2012 ~
Posledná návšteva: 19 jún 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 január 2014 : 12:46:46
|
citácia: sinceretly, tebe sa možno zdá, že toto Mx hovorí o sebe: citácia: Lacika, Lacika, nedráždi. Radšej si poriadne... Pôvodne zaslal Mx - 09 január 2014 : 11:37:49 Ale ja vidím, že mu len skúsil dať kázanie, neporozprával mu svoj životný príbeh. Znova ti dávam do pozornosti tu múdrosť: Mlčať - zlato. Kedy si už konečne to zlato prevezmeš? Pôvodne zaslal derik - 10 január 2014 : 15:50:08 Drahý derik,
ak by som aj dával laco44 nejaké kázanie, akým právom mi do toho vstupuješ, keď sa to Teba vôbec netýka? Keď už to chceš takto vnímať, tak potom buď konzistentný sám zo sebou a ospravedlň sa, že mi do toho zasahuješ, alebo poskytni dôkaz, že Ťa laco44 spravil svojím hovorcom.
Mimochodom, ak si ochotný opustiť osobnú rovinu. Napísal som. "Radšej si poriadne pospytujme svedomie." V slovenčine to znamená, že sa nijako nevylučujem a nerobím lepším alebo iným ako ten, komu to adresujem. Robím sa jemu rovným, niekým, kto s tým má samozrejme tiež problémy, lebo dedičný hriech nás všetkých poznačil. Nebolo to teda vôbec myslené ako moralizovanie, ale iba ako napísanie pravdy o nás. Ak sa zahrávaš s ohňom, ja väčšie riziko, že sa popáliš. |
RKC |
Počet príspevkov: 1076 ~
Člen od: 01 február 2006 ~
Posledná návšteva: 19 júl 2021
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 január 2014 : 14:16:14
|
Odkaz pre derika a ostatnych, ktori sudia: citácia: Evanjelium podľa Matúša - kapitola 7 1 Nesúďte, aby ste neboli súdení. 2 Lebo ako budete súdiť vy, tak budú súdiť aj vás, a akou mierou budete merať vy, takou sa nameria aj vám. 3 Prečo vidíš smietku v oku svojho brata, a vo vlastnom oku brvno nezbadáš? 4 Alebo ako môžeš povedať svojmu bratovi: "Dovoľ, vyberiem ti smietku z oka" - a ty máš v oku brvno?! 5 Pokrytec, vyhoď najprv brvno zo svojho oka! Potom budeš vidieť a budeš môcť vybrať smietku z oka svojho brata. a citácia: Evanjelium podľa Marka - kapitola 4 24 Ďalej im povedal: "Dávajte pozor na to, čo počúvate! Akou mierou budete merať vy, takou sa nameria aj vám, ba ešte sa vám pridá. 25 Lebo kto má, tomu sa pridá, a kto nemá, tomu sa vezme aj to, čo má." a na zaver varovanie od Jezisa Krista, coho sa mame varovat: citácia: Evanjelium podľa Matúša 16 5 Keď učeníci išli na druhý breh, zabudli si vziať chlieb. 6 Ježiš im povedal: Dajte si pozor a vyvarujte sa kvasu farizejov a saducejov.
Evanjelium podľa Marka 8 14 Učeníci si zabudli vziať chlieb. Na lodi mali so sebou iba jeden chlieb. 15 Vystríhal ich: Dajte si pozor, vyhýbajte sa kvasu farizejov a kvasu Herodesa! A aky je to ten kvas farizejov, saducejov a Herodesa? Kto ma oci, nech sa pozrie na tuto temu a aj na tie ostatne, na cely zivot - na vsetko, co sa deje okolo nas. Toho sa treba vyvarovat, lebo Boh to takto chce. citácia: Moudrost je v tom, ctít Hospodina, rozum je v tom, varovat se zla." Jób 28 |
Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. † |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 január 2014 : 17:45:19
|
citácia: Mx, chceš povedať, že ty si nikdy nemasturboval? Lebo ak áno, potom môžeš naozaj jedine mlčať a nie dávať Lacovi také hlúpe rady, že aby radšej bol v bolestiach. To už je až vrchol farizejstva. Každý z vás, kto niekedy mastrurboval, môže už jedine len mlčať.
Pôvodne zaslal derik - 10 január 2014 : 14:11:38 Alebo aj nie. Co ak niekto ma sposob ako zmenit zle navyky a ma pokoj v tejto veci? Co ak tu je sposob ako sa zachovat cisty?
|
Počet príspevkov: 641 ~
Člen od: 15 január 2008 ~
Posledná návšteva: 29 júl 2015
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 február 2014 : 18:59:26
|
Ozaj, a môže sa žena spraviť 3 x, kým muž len raz? 1. krát - obaja. 2. krát - muž - ledva, ledva, žena sa dorobí sama. 3. krát - muž už nemôže, ale žena ešte chce a teda si to spraví sama. Má hriech?? |
Počet príspevkov: 346 ~
Člen od: 07 máj 2010 ~
Posledná návšteva: 25 máj 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 február 2014 : 19:33:42
|
to zaujima aj mna (som len zvedavy na odpovede panov . katolikov) ... teda podla mna ziadny hriech, urcite nie
|
„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „ |
Počet príspevkov: 2129 ~
Člen od: 10 september 2009 ~
Posledná návšteva: 25 august 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2014 : 07:28:23
|
Trochu málo informácií, zaváňa to egoizmom na oboch stranách, rozmýšľam, prečo to 3. nemal byť hriech. |
Počet príspevkov: 76 ~
Člen od: 16 júl 2008 ~
Posledná návšteva: 05 december 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2014 : 09:15:15
|
a preco by to mal byt hriech, je niekde v biblii spominane, ze to je hriech? ak ano, tak poprosim o suradnice |
povodny GUEST635
He will learn... no king rules forever... |
Počet príspevkov: 2291 ~
Člen od: 16 november 2010 ~
Posledná návšteva: 04 február 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2014 : 09:56:53
|
Zaujimave je, ze: citácia: ...Keď sa manžel po svojom orgazme odtiahol od manželky, ona si môže dotykmi alebo iným spôsobom priviesť orgazmus. Dôvod: ona poskytla všetko, čo je potrebné pre prirodzenú akciu, môže teda dosiahnuť aj jej vyvrcholenie... Toto však nemožno povedať o mužovi. Keby sa mu manželka pred jeho orgazmom odtiahla (čo sa málo stáva), ten už nemôže dotykmi dosiahnuť svoj orgazmus. Dôvod: semeno by sa nedostalo na miesto svojho určenia a tak on neposkytol všetko zo svojej strany pre prirodzenú akciu. Bol by to skutok polúcie... Lenze Boh to vsetko zariadil tak, aby to bolo spravodlive. Co je zena? Clovek. Co je muz? Clovek. => ak si zena dotykmi alebo inym sposobom privedie orgazmus je to co? Skutok onanie, je to masturbacia. a ak si muz dotykmi alebo inym sposobom privedie orgazmus je to co? Takisto skutok onanie, je to tiez masturbacia.
=> Nie je mozne na 1 mieste tvrdit, ze muz nesmie masturbovat a zena nesmie masturbovat tiez a na druhom mieste tvrdit, ze muz uz nemoze a zena moze.
To je protirecenie.
Ak je raz masturbacia hriechom, je jedno, ci to vykona muz alebo zena, v oboch pripadoch to bude hriech a => plati to aj na to odcitovane, cize ak to nesmie urobit muz, nesmie to urobit aj zena, a preco? Lebo to odcitovane hovori, ze semeno sa nesmie vylucit, to je sice pravda, ale ked zena masturbuje, tak nevylucuje ziadne semeno a predsa je to co? Hriech.
=> nesmie to urobit ANI zena.
Co potom teda robit? Toto: Vzajomne sa respektovat, respektovat 1 druheho. Ak clovek hlada sposoby, ako nezhresit, dosiahne ich. Mozu napr. chvilku pockat a potom znova v tom pokracovat aj napriek tomu, ze 1 z ich 2 uz skoncil, ved ten, co skoncil, sa moze obetovat a aj ked pri tom nebude citit nic prijemneho, tak jeho polovicka to citit bude a o to ide pri sexe - sposobit tomu druhemu rozkoz a nie sebe samemu, nie vyciciat energiu z druheho, ale doplnit ju druhemu.
Co je to svetsky sex? Vzajomne vyciciavanie sa. Co je to krestansky manzelsky sex? Vzajomne doplnenie si energie a ani len na mysel im pri tom nepride vyciciat nieco z toho druheho ani omylom.
O to tu ide - o lasku a nie o to vedlajsie - prijemne pocity. Lebo laska nemysli na seba, laska mysli na druhych a prava laska boli a prava laska je aj toto - nerob druhemu to, co nechces, aby urobil tebe. † |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2014 : 09:58:28
|
citácia: Ak je raz masturbacia hriechom, je jedno, ci to vykona muz alebo zena, v oboch pripadoch to bude hriech a => plati to aj na to odcitovane, cize ak to nesmie urobit muz, nesmie to urobit aj zena, a preco? Lebo to odcitovane hovori, ze semeno sa nesmie vylucit, to je sice pravda, ale ked zena masturbuje, tak nevylucuje ziadne semeno a predsa je to co? Hriech. => nesmie to urobit ANI zena. Pôvodne zaslal sinceretly - 28 február 2014 : 09:56:53 Sinceretly kedy ste naposledy sexoval? |
Počet príspevkov: 730 ~
Člen od: 13 marec 2009 ~
Posledná návšteva: 13 február 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2014 : 10:06:13
|
Guliver, ja som len na to napisal moj nazor.
Nemam zenu.
Ja som len napisal, ako to vnimam ja a je to naozaj tak - treba sa vzajomne respektovat. Ved sa opytajte nejakeho knaza a povie vam to iste.
Ale nie len tak hociakeho - lebo su rozni knazi. Ti, ktori to myslia uprimne s Bohom, tak vam povedia, ze masturbacia je hriech a je jedno, ci to urobi muz alebo zena, neexistuju v tomto ziadne vynimky ani omylom.
A ak by aj predsalen existovali, potom uz rovno Cirkev moze upravit Bozie zakony - vecne, stale a nemenne a dat tam vynimku, ze zeny masturbovat mozu, ale muzi uz nie.
A ak sa toto zda Cirkvi byt v rozpore, potom sa cudujem, preco niekto mohol napisat z Cirkvi to, co napisal: citácia: ...Keď sa manžel po svojom orgazme odtiahol od manželky, ona si môže dotykmi alebo iným spôsobom priviesť orgazmus. Dôvod: ona poskytla všetko, čo je potrebné pre prirodzenú akciu, môže teda dosiahnuť aj jej vyvrcholenie... Toto však nemožno povedať o mužovi. Keby sa mu manželka pred jeho orgazmom odtiahla (čo sa málo stáva), ten už nemôže dotykmi dosiahnuť svoj orgazmus. Dôvod: semeno by sa nedostalo na miesto svojho určenia a tak on neposkytol všetko zo svojej strany pre prirodzenú akciu. Bol by to skutok polúcie... to som nasiel na internete .pdf dokument vtedy 1. krat ked som to tu daval na strane c. 1 - som hladal nieco na tu temu a nasiel som a zaujalo ma to ako si moze niekto protirecit - ze na 1 mieste povedat, ze ak zena masturubuje, je to hriech a zase na tom druhom ze ak zena masturubuje, ze to uz hriech nie je. To rovno taki ludia potom mozu prepisat Bozie zakony a zeditovat ich a upravit tak, ze zeny masturbovat mozu, ale muzi uz nie. A ak toto taki lduia neurobia, cudujem sa, preco potom urobili to, co urobili v tom odcitovanom.
To len tak na okraj som cele napisal - len tak na zamyslenie. Treba sa nad tym zamyslat, ako sa veci maju, je to velmi dolezite. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2014 : 10:22:15
|
citácia: Guliver, ja som len na to napisal moj nazor. Nemam zenu. Ja som len napisal, ako to vnimam ja a je to naozaj tak - treba sa vzajomne respektovat. Ved sa opytajte nejakeho knaza a povie vam to iste. Pôvodne zaslal sinceretly - 28 február 2014 : 10:06:13 Veď ok, názor môžete mať aký chcete, len akú asi môže mať hodnovernosť, keď len citujete a teoretizujete. Keby ste žil v manželstve povedzme 30 rokov (a ani tak dlho nie je potrebné) pochopil by ste, že sex je ďaleko ďaleko zložitejší pojem, než aby sa dal jednoducho hodnotiť. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2014 : 10:36:46
|
Prave preto sa treba nad tym vsetkym velmi dokladne zamyslat a vsetko dokladne hodnotit a prehodnocovat a vzdy sledovat do coho vsetkeho ideme.
Musime si proste prepocitat vsetky naklady na stavbu veze, aby sme ju postavili, aby sme mali na jej dokoncenie.
Nemozeme ist len tak do niecoho bez toho,: aby sme si to vsetko dokladne prepocitali.
Manzelstvo je vazna vec a tak sa treba aj k tomu stavat a treba aj taketo veci zvazit a aj mnohe dalsie skor, nez sa do niecoho pustime, nie 2x merat a raz rezat, ale merat neustale a aj pri tom rezani merat, ci sme si to premerali spravne a ustavicne sa kontrolovat a Boh ked bude vidiet snahu, tak nam pomoze.
My nie sme dokonali a my ludia robime chyby. Ak si ich budeme vsimat, viac ich uz neurobime a ak sa zamyslime dopredu, ako na tom sme, tak zistime, ze padneme a je jedno ako velmi by sme si to prepocitali, lebo my nie sme dokonali a robime chyby.
Musime si uznat pravdu, ako to naozaj je - ze bez Boha nedokazeme urobit absolutne nic.
Ze ak sa budeme spoliehat len na svoje vsetko, dopadneme velmi, velmi zle, lebo este aj to je od Boha. Musime neustale pamätat, od Koho to vsetko je - od Boha, lebo vsetko je to od Neho a nic nie je nase ani omylom, my sme len toho spravcami, lebo nas tym Boh poveril, nie sme majitelmi ani omylom, jedine Boh je Majitel a nikto iny a tak sa k tomu treba aj staviat.
=> treba si priznat vlastnu slabost a zamyslat sa pravdivo a spravodlivo, aby to bolo pravdive a spravodlive, aby to bolo fer voci pravde, lebo Boh je Pravda, aby to bolo v sulade s Nim, lebo On to takto chce a Boh je Bohom na to, aby bol Boh a => co povie, to musime respektovat, a ak nie, On nenecha nic bez trestu, lebo to vsetko nie je nase ani omylom, vsetko to patri Bohu, aj nase zivoty, aj my a vsetko - vsetko je to Bozie a nic nie je nase.
Takze treba doverovat Bohu, nie druhym a ani sebe, len Bohu a nikomu inemu, lebo rozumny je ten, kto sa vystriha zla a mudry je ten, kto si cti Hospodina. † Taky Mocny a Slavny je Boh - On nekonecne vsetko presahuje a nikto nie je ako On, bez Neho nepovstalo nic z toho, co povstalo, dal tomu vsetkemu slobodnu volu a kto si co zvoli, to bude mat: laska-nebo alebo nenavist-peklo. Vyber je len na nas a naozaj, kto si co zvoli, to bude mat. Prava laska boli, nemysli na seba, mysli na druhych a nerobi druhym to, co nechce, aby druhi robili jej a vsetko to robi v medziach Bozieho zakona, lebo to Boh je Laska, od Neho to vsetko je, laska je Bozia podstata. † Boh je milosrdny, ale aj spravodlivy zaroven. On nenavidi nepravost=hriech. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2014 : 10:47:58
|
Sinceretly tak ešte inak, jazykom ktorému možno porozumiete (bez urážky): necháte sa poučiť o farbe od farboslepého, o hudbe od hluchého, o lietaní od žaby, o hviezdach od dážďovky?
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2014 : 10:57:33
|
Bol som svedkom toho, ako knaz radil manzelom a ti manzelia sa cudovali, kolko vedomosti ma o takychto veciach clovek, ktory zije v celibate, ze je nad vsetkych ostatnych ludi ohladom takychto veci a naozaj, mozem potvrdit, ze to, co mam, mam od knazov a oni to maju od Boha, => to, co mam, mam od Boha.
Ak neverite, mozete si zajst za nejakym knazom, ktory to mysli naozaj vazne, aj taki ludia tu este su na tejto Zemi, vdaka Bohu.
Od takychto ludi sa treba ucit v otazkach ohladom toho vsetkeho, Guliver.
Ja som si od nich vzal priklad a nechal som sa poucit. Ak chcete, mozete to urobit aj Vy, vyber je len na Vas.
Netreba mat predsudky. Predsudky su velmi zle. Netreba hadzat vsetkych ludi do 1 vreca alebo vybrane typy ludi. Kazdy 1 z nas je iny a kolko je takych ludi, ktori prekvapili a kolko je takych, ktori zlyhali a pritom oni boli v zozname ludi na poslednom mieste medzi tymi, ktori by mohli zlyhat.
Minulost nas pouca. Poucaju nas nase skusenosti, ktore nam zoslal Boh, aby sme sa nad seba nepovysovali, lebo my nevieme, co je v druhych ludoch a ani poriadne co je v nas, tak ako mozeme vediet, co sa skryva v tych druhych, ak ani poriadne o sebe nevieme povedat, kto vlastne sme? Nikto to o sebe nevie povedat dokonale, lebo my sme samych seba nestvorili, nas stvoril Boh a len On vie najlepsie povedat, co je v kom a => mozeme si vybrat, kto si co zvoli, to bude mat, aby to bolo spravodlive.
Takze ja som sa poucil. Ak chcete, mozete sa poucit aj Vy, nikto Vam v tom nebrani, a ak aj predsalen ano, tak to budete Vy sam, lebo Boh nam dal slobodnu volu a kazdy 1 z nas si moze vybrat vzdy bezohladu na to, co si myslime, vybrat si mozeme vzdy. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2014 : 11:05:09
|
citácia: Takze ja som sa poucil. Pôvodne zaslal sinceretly - 28 február 2014 : 10:57:33 Vážne? A kde a ako ste toto poučenie už využil - hovoríme stále o sexe v manželstve nezabudnite. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2014 : 11:09:40
|
Precitajte si celu tuto temu a zistite to.
Pardon - nie zistite, ale znova to najdete - je to ako to, ze co sa za mladi naucis, v starobe akoby si nasiel. Vy Ste si to uz precital, len Vam to akosi vypadlo z hlavy, tak si to precitajte este raz a najdete to. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2014 : 11:13:36
|
citácia: Precitajte si celu tuto temu a zistite to. Pôvodne zaslal sinceretly - 28 február 2014 : 11:09:40 Vašu odpoveď beriem ako vykrúcanie. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2014 : 11:18:04
|
Napisali Ste: citácia: Vážne? A kde a ako ste toto poučenie už využil - hovoríme stále o sexe v manželstve nezabudnite. a ja som na to odpovedal. Staci si precitat tuto temu a zistite to.
A ked Ste to uz konecne dostali, tak Ste napisali: citácia: Vašu odpoveď beriem ako vykrúcanie. Najprv by Ste si mali ujasnit, co potrebujete, Guliver.
Lebo ak to nebudete vediet, nedostanete to, co ziadate.
Zaziadali Ste si to, co Ste si zaziadali a odpoved na to je v tych prispevkoch v tejto teme, co som napisal, tak kde je problem?
Naozaj by Ste mi, a pevne verim, ze nielen mne, ale aj nam ostatnym, mohli odpovedat na otazku, ktoru som Vam uz davnejsie polozil:
Guliver, o co Vam vlastne ide? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2014 : 11:20:20
|
Sinceretly čoraz častejšie sa opakujete, vykrúcate a neodpovedáte na otázky. Ja Vás diskutovať nenútim... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2014 : 11:33:34
|
neplati to nahodou na Vas?
Vsimol som si na ludoch 1 vlastnost - vsetko to, co hovoria na druhych, tak oni sami su takito. A je to naozaj tak. Mozem potvrdit z toho, co som si zazil.
Nesudte, aby ste neboli sudeni, lebo akou mierou budete merat vy, takou sa nameria aj vam, ba este sa vam aj prida, lebo kto ma, tomu sa este prida, ale kto nema, tomu sa vezme aj to, co ma - plati to na lasku aj na nenavist. Kto ma, ci uz lasku alebo nenavist, este mu bude pridana a kto nema, ci uz lasku alebo nenavist, tomu sa vezme aj to, co ma. Je napisane v Biblii. A ked som sa tak nad tym zamyslel, tak je to naozaj tak - funguje to aj na lasku a aj na nenavist. Kto si co zvoli, to bude mat: laska-nebo alebo nenavist-peklo. Tam, kde nie je laska medzi druhymi pritomna, tak tam ani Boh nie je pritomny, aj ked On je vsade, tam je ako divak. Preto ludia v pekle necitia Boziu pritomnost.
Naozaj mi tie Vase reakcie pridu ako zahovaranie. A nepiste, ze nie. Ved sam to vidite.
Precitajte si znova to, co som napisal, ak chcete vediet odpovede na Vase otazky a dozviete sa ich. Je to velmi jednoduche. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
|