Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Duchovný život
 Co je zle na strachu z posledneho sudu?
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Kto uhadne, aky je toto obraz? Téma Next Topic: Tradicne modlitby  

Mato

Stav: offline

Odoslaný - 30 október 2012 :  13:26:22  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Na stranke http://www.katolicka-dekadence.cz/?p=129 v casti o hymne Dies irae, ktory sa pouzival v katolickej liturgii od nejakeho 13. storocia sa pise, ze bol na II. VK vyluceny z liturgie, lebo

" protože vraj příliš zdůrazňuje obrazy posledního soudu, strachu a zoufalství..."

Co je na tom zrazu zle, ked to po cele generacie bolo v poriadku?

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora 

Rafael

Odoslaný - 30 október 2012 :  22:19:31  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
Recnicka otazka, no pravdiva odpoved je defetisticka.
Cui bono, tlmit strach z takej vaznej veci, ako je posledny sud ci uctovanie?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3722  ~  Člen od: 18 január 2008  ~  Posledná návšteva: 10 jún 2024 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 31 október 2012 :  17:22:55  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
Myslí sa len posledný súd? Nie Koniec sveta, či smrť (svoj koniec sveta)? Ak len posledný súd tak možno to či sa budú preberať aj hriechy sviatostne odpustené:)(tam sa teológovia nevedia zhodnúť) Celkom strach preberať všetko to čo človek tají, ukrýva... pred Všetkými:) Otázka je ale oveľa vážnejšia. Kresťania vraj majú mať hlavy zdvihnuté, lebo sa tým (posledným súdom) blíži ich vykúpenie. Kto sa bojí asi v tom nemá jasno. Tak o čo im teda ide? Asi aby sa žilo akoby Posledný súd ani nemal byť.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4422  ~  Člen od: 27 november 2011  ~  Posledná návšteva: 22 február 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

radar

Odoslaný - 07 november 2012 :  12:53:27  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
Vieme z Biblie, ze na konci sveta bude take utrpenie, ze Boh to kvoli svojim vernym skrati, aby to mohli vydrzat, a ze to bude take utrpenie, ktore na svete este nebolo.
Bude to strasne, snad nebude cistej vody,nebude sa dat dychat ci bude tma,
/raz som videla taky film a bolo to hrozne, ludia sa zobudili a bola tma./zemetrasenia, atd.A nebude co jest, a vojny, uz ziadna moralka,zabijanie, ziadne staty, v la Sallete Matka Bozia povedala, ze krestania budu uz len po domoch, neviem, ci to myslela na posledne casy, no som rada, ze nebudem vtedy zit.
Asi najhorsi bude ten hromadny odpad od viery, ktory sa spomina v Biblii ako predzvest konca sveta.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1564  ~  Člen od: 25 november 2007  ~  Posledná návšteva: 14 február 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 07 november 2012 :  13:43:07  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
radar, radar niečo by som, ale nechám to tak...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4422  ~  Člen od: 27 november 2011  ~  Posledná návšteva: 22 február 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Zachariáš

Odoslaný - 07 november 2012 :  13:45:26  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Zachariáš  Pridať Zachariáš do zoznamu priateľov
Slovo "strach" tu neznamená byť vystrašený ako králik pred kobrou.Lepšie vyhovuje slovo bázeň.A tá zahŕňa v sebe úctu,lásku a obavu nekonať zlo v jednom.Tí,čo zavrhli vo svojom živote Boha,pošliapali Jeho prikázania a nečinili pokánie,tí nebudú prežívať bázeň ale des,ktorý sa nedá ani opísať.

nedávno som si pozrel zaujímavé videnie sv.Jána z Kronštadu,ktoré sa týka posledných časov.Naplnila ma veľká bázeň(škoda,že je to len v angličtine,no kto trochu spíkuje a pomôže si zo slovníkom,tak si pomôže) :
http://www.youtube.com/watch?v=oT8cELZS-yY&feature=related

Prichádzajte k Nemu,k živému kameňu,ktori ľudia síce zavrhli,ale pred Bohom je vyvolený a vzácny,a dajte sa vbudovať aj vy ako živé kamene do duchovného domu,do svätého kňazstva,aby ste prinášali duchovné obety,príjemné Bohu skrze Ježiša Krista.
1.Pt 2,4-5

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1345  ~  Člen od: 30 november 2009  ~  Posledná návšteva: 26 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 07 november 2012 :  13:59:37  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
mňa skôr desí ža katolíci poznajú, ale samozrejme chválabohu "je to ďaleká budúcnosť"...toto je zaujímavé zmýšľanie, však ako inak, svet sa buduje, všetci čerti, diabli sa schádzajú v Assisi a "modlia" sa za mier (zas ku čertom diablom) a v pohode, samé svetlé zajtrajšky, a koniec a súd je ďááááááááááááááleko, a ja kľudne spím.

Mato

Odoslaný - 07 november 2012 :  16:06:12  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Len sa zda, ze sud je blizko, mozno blizsie ako by si ktokolvek myslel...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 07 november 2012 :  16:14:01  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
to sa zdalo uz prvym krestanom

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

radar

Odoslaný - 07 november 2012 :  16:22:14  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
Skoda Zacharias, ze to nie je v slovencine.rada by som si to precitala.
ja si neviem predstavit, co bude s kostolmi, ked maju byt krestania iba po domoch.
Uz teraz sedia v Nemecku niektori rodicia vo vazeni, lebo nesuhlasili so sexualnou vychovou takou, aka sa uci na nemeckych skolach, krestanov zatvaraju, ked povedia svoj nazor na homosexualov , ci ked nosia krize.
Inak pri tom konci sveta to bude strasne zufalstvo pre tych, co v nevere vytrvaju az do konca.
Tam uz pride Jezis v celej svojej slave s anjelmi, pise sa v Biblii a neviem ci v Biblii, alebo v nejakom hodnovernom dokumente som citala, ze uz sa nikto na nic nebude moct vyhovarat, ze to nie je Jezis,atd. tam uz to vsetci poznaju a uvidia, ze je to Boh a uz nebude uniku.
ved je cloveku blbo, ked napr. nespravi skusku, ci statnicu a je vyhodeny, o co skor to bude boliet ,ked clovek zbada, ze prehral uplne vsetko a jasne uvidi, ze si za vsetko moze sam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1564  ~  Člen od: 25 november 2007  ~  Posledná návšteva: 14 február 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 07 november 2012 :  16:22:44  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
citácia:
Len sa zda, ze sud je blizko, mozno blizsie ako by si ktokolvek myslel...

Pôvodne zaslal Mato - 07 november 2012 :  16:06:12

tiež sa snažím rozlišovať koniec časov a koniec sveta, bezpochyby sa zásah zvrchu blíži, z opatrnosti by som ho hneď nenazval Koniec Sveta...

amerika1

Odoslaný - 07 november 2012 :  16:48:08  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Katolik ma zit tak , ze v kazdej sekunde jeho zivota moze nastat koniec sveta Staci , ked si ho Boh povola a je vymalovane. Podobenstvo o mudrych pannach je postacujuce pre kazdeho

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

radar

Odoslaný - 07 november 2012 :  16:54:17  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
citácia:
toto je zaujímavé zmýšľanie, však ako inak, svet sa buduje, všetci čerti, diabli sa schádzajú v Assisi a "modlia" sa za mier (zas ku čertom diablom)

Arcibiskup Muller-
„Dialog je vždy nutné vést v pravdě. Týká se to poslání, které jsme dostali od Krista, totiž hlásat evangelium do konce časů, až na konec země. Misijní poslání církve nesmí být zanedbáno ani v mezináboženském dialogu,“ řekl prefekt Kongregace pro nauku víry. „Veškerý dialog a především dialog mezináboženský, nesmí zakrývat toto základní pravidlo. Tato zásada byla také bází assiských setkání. Modlitba představitelů různých náboženství v roce 1986 nebyla „společnou“ modlitbou – to by bylo projevem synkretismu – nýbrž šlo o modlitby pronášené paralelně“ – upřesnil arcibiskup Müller - a jak dodal, každý z náboženských reprezentantů se modlil na jiném místě.

Mato

Odoslaný - 07 november 2012 :  17:31:36  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
a jak dodal, každý z náboženských reprezentantů se modlil na jiném místě.[/b]

Pôvodne zaslal radar - 07 november 2012 :  16:54:17

http://www.traditioninaction.org/RevolutionPhotos/Images%20 401-500 /442_Voodoo04.jpg
http://www.traditioninaction.org/RevolutionPhotos/Images%20(401-500)/442_Voodoo01.jpg

Bohuzial sa obrazky priamo nezobrazuju, nakopirujte si preto prosim celu linku do noveho okna prehliadaca a uvidite, co si predstavuje arcibiskup Muller ked povie, ze sa kazdy modlil na inom mieste. Na obrazkoch je saman kultu voodoo ako vzyva bohynu Olokun a z fotiek je jasne, kde sa v case tohoto vzyvania nachadzal papez.
Dokonca existuje aj videozaznam http://gloria.tv/?media=209137.

Faktom je, ze papez nestal spolu so samanom za recnickym pultikom, ale stal asi 10 m dalej, teda bol na inom mieste. Ach jaj...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

radar

Odoslaný - 07 november 2012 :  18:29:05  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov

citácia:
Faktom je, ze papez nestal spolu so samanom za recnickym pultikom, ale stal asi 10 m dalej, teda bol na inom mieste. Ach jaj...

A myslite si, ze ked tam bol, tak vzyval spolu so samanom bohynu Olokun?

Mato

Odoslaný - 08 november 2012 :  10:50:27  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:

citácia:

A myslite si, ze ked tam bol, tak vzyval spolu so samanom bohynu Olokun?

Pôvodne zaslal radar - 07 november 2012 :  18:29:05

Neviem koho vzyval. Co ale viem, je, ze arcibiskup Muller nehovoril pravdu, ze sa kazdy modlil na inom mieste. Dalej viem, ze sa bohyna Olokun vzyvala na pode katolickej baziliky.

radar

Odoslaný - 08 november 2012 :  12:50:38  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
citácia:
Neviem koho vzyval. Co ale viem, je, ze arcibiskup Muller nehovoril pravdu, ze sa kazdy modlil na inom mieste. Dalej viem, ze sa bohyna Olokun vzyvala na pode katolickej baziliky.

uprimne poviem,
ze zdroje z tradicnych stranok nepovazujem za vierohodne,pretoze parkrat som niektore tradicne stranky navstivila a nasla som tam kopu bludov a nepresnych , zavadzajucich a lzivych informacii,niekedy aj pravdivych, ale casto vytrhnutych z kontextu, A k takejto manipulacii boli casto pouzite aj fotografie.
to je vsetko, co by som chcela k tomu dodat.

Mato

Odoslaný - 08 november 2012 :  13:25:33  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
To chapem. Radsej popriem to co vidim, ako by som uznal, ze niekde sa stala chyba.

Aby Vas oklamali, tak niekto vyfabrikoval cele video a vytvoril niekolko fotomontazi, do ktorych vlozil papeza.
To je zasa vsetko, co k tomu chcem dodat ja.

giggi

Odoslaný - 08 november 2012 :  13:42:45  Zobraziť profil  Pridať giggi do zoznamu priateľov
citácia:
To chapem. Radsej popriem to co vidim, ako by som uznal, ze niekde sa stala chyba.

Aby Vas oklamali, tak niekto vyfabrikoval cele video a vytvoril niekolko fotomontazi, do ktorych vlozil papeza.

Pôvodne zaslal Mato - 08 november 2012 :  13:25:33

Pri snahe zdiskreditovať pápeža sú ľudia schopní urobiť čokoľvek.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 325  ~  Člen od: 04 júl 2012  ~  Posledná návšteva: 24 november 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

matador

Odoslaný - 16 november 2012 :  14:43:05  Zobraziť profil  Pridať matador do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal giggi - 08 november 2012 :  13:42:45

A iní vo svojej propápežskej slepote tomu nebudú veriť asi ani keby to videli na vlastné oči. Nie sú schopní pripustiť, že pápež može byť aj veľmi zlý, skazený, hriešny človek, hoci to náuka cirkvi pripúšťa.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 11  ~  Člen od: 16 november 2012  ~  Posledná návšteva: 08 apríl 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Reconquistador

Odoslaný - 16 november 2012 :  16:25:10  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Reconquistador  Pridať Reconquistador do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal giggi - 08 november 2012 :  13:42:45

A iní vo svojej propápežskej slepote tomu nebudú veriť asi ani keby to videli na vlastné oči. Nie sú schopní pripustiť, že pápež može byť aj veľmi zlý, skazený, hriešny človek, hoci to náuka cirkvi pripúšťa.

Pôvodne zaslal matador - 16 november 2012 :  14:43:05

Presne tak! Ak sa kydá na Alexandra VI či iných nehodných pápežov z čias pred 20. storočím, je to v poriadku. Ale človek má pomaly až strach o vlastnú bezpečnosť povedať, že Ján Pavol II mal veľmi ďaleko k dobrému pápežovi.

PS: Trochu off topic - veľmi pekne píšete. Snáď tu hodláte pobudnúť dlhšie

GLORIA IN EXCELSIS DEO ET IN TERRA PAX HOMINIBUS BONAE VOLUNTATIS

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1877  ~  Člen od: 16 apríl 2010  ~  Posledná návšteva: 27 november 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
  Previous Topic: Kto uhadne, aky je toto obraz? Téma Next Topic: Tradicne modlitby  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06