|
Odoslaný - 17 október 2012 : 15:24:33
|
Vatikán potvrdil, že pápež Luciani zomrel prirodzenou smrťou 17. 10. 2012
Vatikán 17. októbra (TK KBS) - Cirkev si dnes pripomína sté výročie od narodenia pápeža Jána Pavla I., ktorého pontifikát trval len 33 dní. Postulátor kauzy jeho blahorečenia Mons. Enrico dal Covolo, rektor Pápežskej Lateránskej univerzity, dnes odovzdá prefektovi Kongregácie pre kauzy svätých kardinálovi Angelovi Amatovi prvú časť správy positio, teda všetky nazhromaždené dôkazy o hrdinských cnostiach, o živote a údajnom zázraku Albina Lucianiho. Ako v jednom z rozhovorov uviedol Mons. dal Covolo, na povrch vychádzajú nové detaily o jeho zdravotnom stave. Vďaka svedectvám a lekárskym záznamom, bolo definitívne potvrdené, že pápež Ján Pavol I. zomrel prirodzenou smrťou. Mons. dal Covola nazýva Jána Pavla I. „dobrým pastierom, ktorý venoval svoj život bezhranične svätej Cirkvi“. Podľa neho bolo „prijatie pontifikátu napriek nestálemu zdravotnému stavu z jeho strany hrdinské“.
Ján Pavol I. bol medzi ľuďmi veľmi obľúbený, častokrát nazývaný „usmievavý pápež“, rektor univerzity však dodáva: „Napriek apelom veriacich, musím povedať, že nie vždy sa stretol s láskou ľudí: bol osobou veľmi prísnou; čo sa týka učenia viery, neustupoval a dokazujú to aj rozličné epizódy z jeho života.“ Pápež bol v minulosti kritizovaný za svoj príhovor z 10. septembra 1978, keď povedal: „My všetci sme milovaní Božou láskou, ktorá nikdy nezapadá. On je Otcom, ba ešte viac matkou. Nechce nám robiť zle, chce nám iba dobre, a to všetkým.“ Jeho rozprávanie o Bohu ako o matke vyvolalo veľký rozruch. Mons. dal Covolo vysvetľuje: „Dnes môžeme s istotou povedať, že pápež sa vyjadril správne. Boh je Otec, ale miluje svoje deti s materským citom, vychádzajúc z biblickej tradície. Boh nás tak miluje ako otec ale zároveň s láskou, akú by tiež dala aj matka!“
http://www.tkkbs.sk/view.php?cisloclanku=20121017028
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 1564 ~
Člen od: 25 november 2007 ~
Posledná návšteva: 14 február 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 október 2012 : 15:36:38
|
citácia: Vatikán potvrdil, že pápež Luciani zomrel prirodzenou smrťou 17. 10. 2012 Vatikán 17. októbra (TK KBS) - Cirkev si dnes pripomína sté výročie od narodenia pápeža Jána Pavla I., ktorého pontifikát trval len 33 dní. Postulátor kauzy jeho blahorečenia Mons. Enrico dal Covolo, rektor Pápežskej Lateránskej univerzity, dnes odovzdá prefektovi Kongregácie pre kauzy svätých kardinálovi Angelovi Amatovi prvú časť správy positio, teda všetky nazhromaždené dôkazy o hrdinských cnostiach, o živote a údajnom zázraku Albina Lucianiho. Ako v jednom z rozhovorov uviedol Mons. dal Covolo, na povrch vychádzajú nové detaily o jeho zdravotnom stave. Vďaka svedectvám a lekárskym záznamom, bolo definitívne potvrdené, že pápež Ján Pavol I. zomrel prirodzenou smrťou. Mons. dal Covola nazýva Jána Pavla I. „dobrým pastierom, ktorý venoval svoj život bezhranične svätej Cirkvi“. Podľa neho bolo „prijatie pontifikátu napriek nestálemu zdravotnému stavu z jeho strany hrdinské“. Ján Pavol I. bol medzi ľuďmi veľmi obľúbený, častokrát nazývaný „usmievavý pápež“, rektor univerzity však dodáva: „Napriek apelom veriacich, musím povedať, že nie vždy sa stretol s láskou ľudí: bol osobou veľmi prísnou; čo sa týka učenia viery, neustupoval a dokazujú to aj rozličné epizódy z jeho života.“ Pápež bol v minulosti kritizovaný za svoj príhovor z 10. septembra 1978, keď povedal: „My všetci sme milovaní Božou láskou, ktorá nikdy nezapadá. On je Otcom, ba ešte viac matkou. Nechce nám robiť zle, chce nám iba dobre, a to všetkým.“ Jeho rozprávanie o Bohu ako o matke vyvolalo veľký rozruch. Mons. dal Covolo vysvetľuje: „Dnes môžeme s istotou povedať, že pápež sa vyjadril správne. Boh je Otec, ale miluje svoje deti s materským citom, vychádzajúc z biblickej tradície. Boh nás tak miluje ako otec ale zároveň s láskou, akú by tiež dala aj matka!“ http://www.tkkbs.sk/view.php?cisloclanku=20121017028Pôvodne zaslal radar - 17 október 2012 : 15:24:33
boh je otec? čo konkrétne je na ňom to "mužské" ak sa smiem spýtať? predpokladám že penis to nie je |
Počet príspevkov: 448 ~
Člen od: 09 jún 2012 ~
Posledná návšteva: 08 október 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 október 2012 : 15:51:48
|
dostojevskij sa kroťte. |
Počet príspevkov: 4422 ~
Člen od: 27 november 2011 ~
Posledná návšteva: 22 február 2015
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 október 2012 : 15:57:51
|
Vy mino konecne by ste sa tiez mohli zacat riadit aspon v sulade so svojim podpisom. Naco na fore sa zaoberate kazdou trollovinou a kazdym trollom? Ignore a ma ucta, na takych. |
Počet príspevkov: 3722 ~
Člen od: 18 január 2008 ~
Posledná návšteva: 10 jún 2024
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 október 2012 : 16:02:25
|
asi máte pravdu, moja snaha o "ekumenizmus" zlyhala, asi na každú idiotinu by sa reagovať nemalo. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 október 2012 : 17:25:46
|
citácia: dostojevskij sa kroťte. Pôvodne zaslal mino - 17 október 2012 : 15:51:48
?? uráža vás nejak slovo penis? aj vy ste poznačení psychózou spoločnosti ktorá ruku, nohu, líce berie ako telo, ale penis už nie? :D ja som sa pýtala naozaj.. nerozumiem čo môže byť na bohu "mužské".. ja pod "svojím" bohom chápem nejakú entitu ale ani by ma nenapadlo snažiť sa ju zaradiť do mužského či ženského.. ten patriarchát v západnej spoločnosti asi nebude náhoda :) |
Počet príspevkov: 448 ~
Člen od: 09 jún 2012 ~
Posledná návšteva: 08 október 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 október 2012 : 18:02:01
|
radar mi zrátajte koľko dní je od 26. augusta do 28.septembra.. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 október 2012 : 00:18:51
|
radar mne sa predsa len vidí, že jánovi pavlovi i 33 stup..., pardón 33 dňovému nejako ubrali... ( a inak ja som tie zdravotné záznamy nevidel, ale to by vlastne tiež nepomohlo, všetko sa dá sfalšovať, takže si zas môžu napísať čo sa im zachce) |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 november 2012 : 11:59:49
|
citácia: boh je otec? čo konkrétne je na ňom to "mužské" ak sa smiem spýtať? predpokladám že penis to nie je Pôvodne zaslal dostojevskij - 17 október 2012 : 15:36:38
Ježiš Kristus ho volá otcom i nás učil aby sme ho tak volali a vnímali. - To je pre nás hlavné a rozhodujúce. No i pri pohľade do Sv. písma, hlavne Starý Zákon, je ešte aj vidieť, že jeho správanie je skutočne podobnejšie k správaniu muža než ženy. Správa sa až nesmierne dominantne, nie je zrovna príliš poddajný, skoro všetko sa musí pddať len jemu. Beda tomu, kto sa jeho vôli nepodriadi. Tiež vôbec nemá tie kalsické ženské sklony problémy rozoberať, polemizovať, rozdiskutovávať, pýtať sa na názor a ďalej diskutovať, nie, všetko najradšej rieši rázne a bez polemiky.
Teda pri prevedení do telesného podobenstva by sa asi dalo povedať, že je vidieť, že mužských hormónov (ktoré údajne spôsobujú dominantné správanie) má rozhodne viac než ženských.
Ale ako som sa už vyjadril, pre nás je podstatné to, čo nás o ňom učil Ježiš Kristus, a ten ho volal otcom a aj nás uči aby sme ho oslovovali - otec. A tým by teda akákoľvek polemika mala hasnúť a dokonca ani len nevznikať.
|
Počet príspevkov: 11 ~
Člen od: 16 november 2012 ~
Posledná návšteva: 08 apríl 2015
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|