|
Odoslaný - 10 október 2012 : 09:34:01
|
Dostali sa mi v týchto dňoch do rúk Úvod do mystiky (Jaroslav Ovečka druhé vydanie) a Listy sv. Kataríny Sienskej (1930)... Via mystica, o čom to vlastne presne je? (tajne dúfam, že tu kontroverzie tradijci versus katolíci nenastanú)
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 4422 ~
Člen od: 27 november 2011 ~
Posledná návšteva: 22 február 2015
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 október 2012 : 16:48:26
|
Je to o tom, ze berte vsetkymi desiatimi. |
Počet príspevkov: 3722 ~
Člen od: 18 január 2008 ~
Posledná návšteva: 10 jún 2024
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 október 2012 : 08:42:02
|
Ale dnešný mystický jarmok ponúka kadečo a ja som kedysi na zoznamkách celkom bežne stretával katolíčky, čo ochkali nad tým, že kresťanstvo sa ochudobňuje o reinkarnáciu a pod. perly... nebezpečné miesto veru tie zoznamky, ale zaujímalo by ma celkom ako ich vôbec niečo také mohlo napadnúť? Kde na toto prišli? (je za tým iba nejasná povinnosť pripomenutá pri zrušení Indexu, úžasného plodu koncilu?) Je táto dezorientácia, len ďalším plodom pokoncilného vývoja? Tu by bolo treba vyčistiť terén, dať tu jasné rozhodnutia napr. ohľadne Steinera, teozofie a pod. vecí. A na druhej strane- napr. Itinerarium, mám preklad nový, a neviem prečo si noví prekladatelia myslia že vedia lepšie po latinsky ako starí. Je mi to divné. Snažím sa o preklady staršie. Dnes sa vyrojili Weilová, Eckhardt, Silesius, Bohme, "rehabilituje" sa Erazmus... treba dať nejaké jasné vyjadrenia Magistéria tam kde sú. (napr. Eckhardt a Ján XXII). Naozaj stačí len toto http://www.youtube.com/watch?v=hGMnHZYDJyU a "sme v tom"? (už len nadpis... o najväčšom...) |
Počet príspevkov: 4422 ~
Člen od: 27 november 2011 ~
Posledná návšteva: 22 február 2015
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 október 2012 : 13:31:26
|