Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Tradiční a ich pohľady
 Ostatné témy
 Almužna
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Tzv. tradicionalizmus - jedly jed Téma Next Topic: Utrpenie Nasho Pana sposobene modernizmom  

giggi

Stav: offline

Odoslaný - 03 október 2012 :  18:00:19  Zobraziť profil  Pridať giggi do zoznamu priateľov
Zaujíma ma Váš názor na almužnu. V každom meste sa nájdu bezdomovci, ktorí sa túlajú po uliciach a pýtajú od Vás peniaze na jedlo. Veľakrát prejdem okolo len tak, lebo si myslím, že by to aj tak iba prepil. Bude ale stačiť pri poslednom súde takýto argument? Čo ak Ježiš povie "odíď odo mňa, lebo som bol hladný a nedala si mi jesť? A keď dám peniaze je to hneď podpora v alkoholizme. Alebo si myslíte, že stačí dať milodar na nejakú nadáciu? A aká je záruka, že sa peniaze dostanú tam kam majú?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 325  ~  Člen od: 04 júl 2012  ~  Posledná návšteva: 24 november 2012 Upozorniť moderátora 

amerika1

Odoslaný - 03 október 2012 :  18:01:57  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Su mudre pravidla z prvych storoci ohladom matriky chudobnych

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 03 október 2012 :  18:15:26  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
giggi, vy máte istotu, že kostolník neprepíja to čo sa vhodí do pokladničky? či vás má Boh súdiť za to, že nie ste jasnovidec?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4422  ~  Člen od: 27 november 2011  ~  Posledná návšteva: 22 február 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 03 október 2012 :  18:16:36  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
dobre riesenie, akurat nekatolicke

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

radar

Odoslaný - 03 október 2012 :  19:26:00  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
giggi, ked vas bezdomovec poprosi o peniaze na jedlo, tak mu to jedlo dajte.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1564  ~  Člen od: 25 november 2007  ~  Posledná návšteva: 14 február 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

giggi

Odoslaný - 04 október 2012 :  07:28:22  Zobraziť profil  Pridať giggi do zoznamu priateľov
citácia:
giggi, ked vas bezdomovec poprosi o peniaze na jedlo, tak mu to jedlo dajte.

Pôvodne zaslal radar - 03 október 2012 :  19:26:00

Nemám vo zvyku chodiť s jedlom do mesta. Preto tu spomínam finančný príspevok.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 325  ~  Člen od: 04 júl 2012  ~  Posledná návšteva: 24 november 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

radar

Odoslaný - 04 október 2012 :  11:54:20  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
Niektori to robia tak, ze povedia bezdomovcovi, ze pojdu s nim do obchodu a zaplatia mu jedlo. Pocula som pripady, ze dost casto to bezdomovci odmietnu a ze odmietnu dokonca aj to,ked sa im jedlo priamo ponuka. Oni chcu peniaze na nieco ine. Samozrejme nehovorim o vsetkych.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1564  ~  Člen od: 25 november 2007  ~  Posledná návšteva: 14 február 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

giggi

Odoslaný - 04 október 2012 :  11:58:11  Zobraziť profil  Pridať giggi do zoznamu priateľov
citácia:
Niektori to robia tak, ze povedia bezdomovcovi, ze pojdu s nim do obchodu a zaplatia mu jedlo. Pocula som pripady, ze dost casto to bezdomovci odmietnu a ze odmietnu dokonca aj to,ked sa im jedlo priamo ponuka. Oni chcu peniaze na nieco ine. Samozrejme nehovorim o vsetkych.

Pôvodne zaslal radar - 04 október 2012 :  11:54:20

Tiež som bola raz takto nakupovať, ale vyšlo ma to dosť draho. Bol zima a nakúpili sme aj teplé jedlo. Mrzelo ma že to nezjedol hneď, lebo bola zima ale ďalej pýtal peniaze od ľudí.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 325  ~  Člen od: 04 júl 2012  ~  Posledná návšteva: 24 november 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

giggi

Odoslaný - 04 október 2012 :  12:51:38  Zobraziť profil  Pridať giggi do zoznamu priateľov
citácia:
Su mudre pravidla z prvych storoci ohladom matriky chudobnych

Pôvodne zaslal amerika1 - 03 október 2012 :  18:01:57

Ohľadne matriky chudobných som našla málo info. Podľa toho sú teraz nahradené charitatívnymi organizáciami. Ale zjavne to celkom nefunguje. Dnes, keď už človek nikomu neverí... Niekedy si myslím, že nie my sme tu pre nich, ale oni pre nás. Aby sa v nás nerozmohla povrchnosť a ľahostajnosť.

Previous Topic: Tzv. tradicionalizmus - jedly jed Téma Next Topic: Utrpenie Nasho Pana sposobene modernizmom  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06