|
Odoslaný - 03 júl 2012 : 21:31:40
|
citácia: citácia: citácia: citácia: citácia: Môžem skonštatovať, že som šťastný že som ateista, pretože kresťania nie sú schopní argumentovať. Takisto teraz nevedia Kresťania odpovedať ateistom o Bohu a ateisti sa smejú vám .. Naozaj ukazkova argumentacia.. Pocuvaj, ked vies tak argumentovat, este si stale nedokazal, ze Boh neexistuje. Dockame sa niekedy. stastny ateista? teraz mas moznost Pôvodne zaslal radar - 03 júl 2012 : 20:31:41 Ty dokáž že neexistuje špagetové monštrum a ružový nosorožec. Alebo vieš čo , Dokáž že nie si vrahyňa...ak nedokážeš, pôjdeš do basy !!!! Ateiszmus je neviera v Boha, čiže opak teizmu. Ja nemusím dokazovať nič, ja neverím vďaka pozorovaniu sveta, ktorí je tak relatívny a nedokonalý až sa práši....čiže čistý opak vášho "dokonalého vesmíru" a "absolútnej pravdy" :-) Pôvodne zaslal lubomir - 03 júl 2012 : 20:36:22 Ľubomír, vo všetkom s tebou súhlasím až na toto :) Svet je dokonalý a prekrásne relatívny :) aká škoda snažiť sa držať nejakej "pravdy" :) diskusie ma bavia, ale tuto oponenti málo argumentujú a viac sa povyšujú, a to je škoda. možno by sme sa od seba dačo naučili Pôvodne zaslal dostojevskij - 03 júl 2012 : 21:21:29 Malo argumentuju ? Skus vyvratit tvrdenie , ze za najdenou vazou sa skryva inteligencia tvorcu Pôvodne zaslal amerika1 - 03 júl 2012 : 21:25:06
Ach.... Ako zaujímavo končíš pri tom tvorcovi :D Aj tvorca musí mať niekde počiatok a podľa tvojej logiky aj Boh. Lenže ty tvrdíš, že Boh stále bol je a bude...
Takisto ja si nemyslím, že svet vznikol len tak... Ja si myslím, že svet vznikol vďaka nadčasovému systému- multiversu. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 381 ~
Člen od: 14 júl 2011 ~
Posledná návšteva: 14 máj 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 júl 2012 : 21:33:31
|
|
|
Odoslaný - 03 júl 2012 : 21:33:41
|
citácia: citácia: citácia: Vidis a to je kamen urazu Ze degradujes zenu len na otazku funkcnosti , a preto tomu nerozumies , co znamenala smrt zeny v Izraeli Pôvodne zaslal amerika1 - 03 júl 2012 : 21:27:39 Ja nedegradujem, to zrejme degradovali samotní Izraeliti. Pôvodne zaslal lubomir - 03 júl 2012 : 21:28:19 Ze ty si bibliu v zivote necital ? Pôvodne zaslal amerika1 - 03 júl 2012 : 21:30:18
Je všeobecne známe, že Izraeliti mali ženu za odpad. Takisto mali za odpad inovercov. Akoby inoverec mohol za to, žen nie je Žid. Naozaj, geniálne. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 júl 2012 : 21:39:56
|
citácia: Bohu"hnusia homosexuáli" ako mi vysvetlila tuto radar neklam dostojevskij, nehanbis sa? Ja som povedala, ze Bohu sa hnusi hriech homosexualov a nie homosexuali sami.Co sledujes tymto klamstvom? |
Počet príspevkov: 1564 ~
Člen od: 25 november 2007 ~
Posledná návšteva: 14 február 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 júl 2012 : 21:40:37
|
A ta kukucka vyhadzuje preco tie vajcia ? Nie s jasnym zamerom prezitia vlastneho potomstva ? Takze existenciu Boha pripustas teraz ide o dokaz , preco nemoze byt Bohom priroda Takze nie si ateistka , ale panteistka Moze byt vyrobcom vazy samotna vaza ?
Myslela som malú kukučku, tá vyhadzuje z hniezda vajcia svojich nevlastných súrodencov. Malá, slepá, holá, prvé čo spraví keď sa vyliahne je to že sa krvopotne snaží zbaviť konkurencie. ide o "sebecký gén", o veci zakódované v každom živočíchovi... a či môže byť výrobcom vázy samotná váza? Môže byť výrobcom psa ďalší pes? A človeka človek? :) môže. áno pripúšťam niečo ako boha, ale určite v ňom nevidím toho vášho ktorý vyhlásil človeka za korunu tvorstva.. môžme to nazvať aj panteizmom ak chceme, popravde to čo používam pod pojmom "ateista" mi je ťažko zrozumiteľné, pretože akéhosi "tvorcu" pripúšťa takmer každý, len si pod tým predstavuje všeličo.. panteizmus mi však dáva podstatne menej otázok ako iné svetonázory.. |
Počet príspevkov: 448 ~
Člen od: 09 jún 2012 ~
Posledná návšteva: 08 október 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 júl 2012 : 21:42:06
|
citácia: citácia: citácia: citácia: Vidis a to je kamen urazu Ze degradujes zenu len na otazku funkcnosti , a preto tomu nerozumies , co znamenala smrt zeny v Izraeli Pôvodne zaslal amerika1 - 03 júl 2012 : 21:27:39 Ja nedegradujem, to zrejme degradovali samotní Izraeliti. Pôvodne zaslal lubomir - 03 júl 2012 : 21:28:19 Ze ty si bibliu v zivote necital ? Pôvodne zaslal amerika1 - 03 júl 2012 : 21:30:18 Je všeobecne známe, že Izraeliti mali ženu za odpad. Takisto mali za odpad inovercov. Akoby inoverec mohol za to, žen nie je Žid. Naozaj, geniálne. Pôvodne zaslal lubomir - 03 júl 2012 : 21:33:41
Najskor nazorna ukazka argumentacnej vysky ateistu
Otazka Cital si niekedy Bibliu
Odpoved
Izreeliti mali zenu za odpad
Povedzte je mozna s ateistickymi slepcami rozumna debata ?
|
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 03 júl 2012 : 21:42:58
|
citácia: citácia: Bohu"hnusia homosexuáli" ako mi vysvetlila tuto radar neklam dostojevskij, nehanbis sa? Ja som povedala, ze Bohu sa hnusi hriech homosexualov a nie homosexuali sami.Co sledujes tymto klamstvom? Pôvodne zaslal radar - 03 júl 2012 : 21:39:56
pardon, zle som to potom pochopila. každopádne ak sa to bohu hnusí nech si to nechá pre seba, inak bude ako tvorca všetkého stáť za fajku dymu.. nehnusia sa mu aj žirafy? alebo šimpanzy? viete o tom ako sa vedia šimpanzy premyslene vraždiť? sadisticky, vypočítavo, zákerne. boh sa na to rád pozerá |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 júl 2012 : 21:43:52
|
Proste veriaci si myslia, že vesmír stvoril Boh a nepripúšťajú možnosť nadčasového systému- multiversa, teda nekonečný kozmický hod kockami. Koniec koncov, veda sa uberá týmto smerom. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 júl 2012 : 21:45:05
|
citácia: A ta kukucka vyhadzuje preco tie vajcia ? Nie s jasnym zamerom prezitia vlastneho potomstva ? Takze existenciu Boha pripustas teraz ide o dokaz , preco nemoze byt Bohom priroda Takze nie si ateistka , ale panteistka Moze byt vyrobcom vazy samotna vaza ? Myslela som malú kukučku, tá vyhadzuje z hniezda vajcia svojich nevlastných súrodencov. Malá, slepá, holá, prvé čo spraví keď sa vyliahne je to že sa krvopotne snaží zbaviť konkurencie. ide o "sebecký gén", o veci zakódované v každom živočíchovi... a či môže byť výrobcom vázy samotná váza? Môže byť výrobcom psa ďalší pes? A človeka človek? :) môže. áno pripúšťam niečo ako boha, ale určite v ňom nevidím toho vášho ktorý vyhlásil človeka za korunu tvorstva.. môžme to nazvať aj panteizmom ak chceme, popravde to čo používam pod pojmom "ateista" mi je ťažko zrozumiteľné, pretože akéhosi "tvorcu" pripúšťa takmer každý, len si pod tým predstavuje všeličo.. panteizmus mi však dáva podstatne menej otázok ako iné svetonázory.. Pôvodne zaslal dostojevskij - 03 júl 2012 : 21:40:37
Neriesime otazku cloveka , lebo to je nasim cielom , ci ma clovek tvrorcu Ked chcete dosjst k cielu , tak musite systematicky postupovat a dodrziavat zasady Napriklad vseobecne uznavanu zasadu pricinosti Inak meliete nezmysly a nerizumiete zakladnym filozofickym pravidlam
|
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 03 júl 2012 : 21:45:32
|
citácia: citácia: citácia: citácia: citácia: Vidis a to je kamen urazu Ze degradujes zenu len na otazku funkcnosti , a preto tomu nerozumies , co znamenala smrt zeny v Izraeli Pôvodne zaslal amerika1 - 03 júl 2012 : 21:27:39 Ja nedegradujem, to zrejme degradovali samotní Izraeliti. Pôvodne zaslal lubomir - 03 júl 2012 : 21:28:19 Ze ty si bibliu v zivote necital ? Pôvodne zaslal amerika1 - 03 júl 2012 : 21:30:18 Je všeobecne známe, že Izraeliti mali ženu za odpad. Takisto mali za odpad inovercov. Akoby inoverec mohol za to, žen nie je Žid. Naozaj, geniálne. Pôvodne zaslal lubomir - 03 júl 2012 : 21:33:41 Najskor nazorna ukazka argumentacnej vysky ateistu Otazka Cital si niekedy Bibliu Odpoved Izreeliti mali zenu za odpad Povedzte je mozna s ateistickymi slepcami rozumna debata ? Pôvodne zaslal amerika1 - 03 júl 2012 : 21:42:06
Prepáč, ja som si myslel, že je to len irónia z tvojej strany. Už som sa k tomu vyjadroval... NZ mám naštudovaný a SZ asi polovicu.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 júl 2012 : 21:46:39
|
citácia: Proste veriaci si myslia, že vesmír stvoril Boh a nepripúšťajú možnosť nadčasového systému- multiversa, teda nekonečný kozmický hod kockami. Koniec koncov, veda sa uberá týmto smerom. Pôvodne zaslal lubomir - 03 júl 2012 : 21:43:52
Problem je , ze nechapete , ze veda popisuje javy z principu natura a nie supernatura To jej hranica , ktoru nema za ulohu prekrocit a rozumny vedec ju nikdy neprekroci |
|
|
|
Odoslaný - 03 júl 2012 : 21:49:24
|
citácia: citácia: A ta kukucka vyhadzuje preco tie vajcia ? Nie s jasnym zamerom prezitia vlastneho potomstva ? Takze existenciu Boha pripustas teraz ide o dokaz , preco nemoze byt Bohom priroda Takze nie si ateistka , ale panteistka Moze byt vyrobcom vazy samotna vaza ? Myslela som malú kukučku, tá vyhadzuje z hniezda vajcia svojich nevlastných súrodencov. Malá, slepá, holá, prvé čo spraví keď sa vyliahne je to že sa krvopotne snaží zbaviť konkurencie. ide o "sebecký gén", o veci zakódované v každom živočíchovi... a či môže byť výrobcom vázy samotná váza? Môže byť výrobcom psa ďalší pes? A človeka človek? :) môže. áno pripúšťam niečo ako boha, ale určite v ňom nevidím toho vášho ktorý vyhlásil človeka za korunu tvorstva.. môžme to nazvať aj panteizmom ak chceme, popravde to čo používam pod pojmom "ateista" mi je ťažko zrozumiteľné, pretože akéhosi "tvorcu" pripúšťa takmer každý, len si pod tým predstavuje všeličo.. panteizmus mi však dáva podstatne menej otázok ako iné svetonázory.. Pôvodne zaslal dostojevskij - 03 júl 2012 : 21:40:37 Neriesime otazku cloveka , lebo to je nasim cielom , ci ma clovek tvrorcu Ked chcete dosjst k cielu , tak musite systematicky postupovat a dodrziavat zasady Napriklad vseobecne uznavanu zasadu pricinosti Inak meliete nezmysly Pôvodne zaslal amerika1 - 03 júl 2012 : 21:45:05
Nemyslím že meliem nezmysly, je jasné že sa vieme reprodukovať nie? ako ste postavili otázku, tak som odpovedala. Ja verím evolučnej teórii, nie všetkému, ale určite by som išla tým smerom, od "vyšších" organizmov k "nižším", až pekne miliardy rokov dozadu k archebaktériám. tam niekde skončím, a buď si domyslím boha alebo zvláštnu tvoriacu silu, ktorú aj tak nazvem bohom. v tomto nemám žiadne námietky. ale práve v tejto nádhere celého stvorenia mi kresťanský boh nedáva žiadny zmysel |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 júl 2012 : 21:49:34
|
citácia: citácia: Proste veriaci si myslia, že vesmír stvoril Boh a nepripúšťajú možnosť nadčasového systému- multiversa, teda nekonečný kozmický hod kockami. Koniec koncov, veda sa uberá týmto smerom. Pôvodne zaslal lubomir - 03 júl 2012 : 21:43:52 Problem je , ze nechapete , ze veda popisuje javy z principu natura a nie supernatura Pôvodne zaslal amerika1 - 03 júl 2012 : 21:46:39
Hranice vedy sa posúvajú. Kvantová mechanika sa dá vyjadrovať vzorcami.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 júl 2012 : 21:55:14
|
citácia: citácia: citácia: Proste veriaci si myslia, že vesmír stvoril Boh a nepripúšťajú možnosť nadčasového systému- multiversa, teda nekonečný kozmický hod kockami. Koniec koncov, veda sa uberá týmto smerom. Pôvodne zaslal lubomir - 03 júl 2012 : 21:43:52 Problem je , ze nechapete , ze veda popisuje javy z principu natura a nie supernatura Pôvodne zaslal amerika1 - 03 júl 2012 : 21:46:39 Hranice vedy sa posúvajú. Kvantová mechanika sa dá vyjadrovať vzorcami. Pôvodne zaslal lubomir - 03 júl 2012 : 21:49:34
Ze vy neviete , co znamenaju pojmy natura a supernatura ?
A naviac ani necitate , co pisem Napisal som jasne , ze druhym dovodom , kedy ste ochotny uznat existenciu , je ak ma skumany predmet ciselne vyjadrenie , napriklad vzorcami |
|
|
|
Odoslaný - 03 júl 2012 : 21:55:19
|
Živá hmota vznikla z neživej hmoty (abiogenéza), nepriamy dôkaz-človek sa skladá z obyčajných prvkov, ktoré sú bežné vo vesmíre. Priamy neexistuje... Evolučný princíp je už dokázaný, ale ako prebiehala úplne presne nie je celkom známe. Ak má ale niekto problémy s tým, že človek vznikol z buniek, tak nech si zistí, ako vznikol on (vajíčko a spermia-bunky). Tehotenstvo je istým spôsobom napodobnený evolučný proces. Preto niektoré plody cicavcov vrátane človeka sú naoko takmer nerozoznateľné.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 júl 2012 : 21:57:05
|
citácia: citácia: citácia: A ta kukucka vyhadzuje preco tie vajcia ? Nie s jasnym zamerom prezitia vlastneho potomstva ? Takze existenciu Boha pripustas teraz ide o dokaz , preco nemoze byt Bohom priroda Takze nie si ateistka , ale panteistka Moze byt vyrobcom vazy samotna vaza ? Myslela som malú kukučku, tá vyhadzuje z hniezda vajcia svojich nevlastných súrodencov. Malá, slepá, holá, prvé čo spraví keď sa vyliahne je to že sa krvopotne snaží zbaviť konkurencie. ide o "sebecký gén", o veci zakódované v každom živočíchovi... a či môže byť výrobcom vázy samotná váza? Môže byť výrobcom psa ďalší pes? A človeka človek? :) môže. áno pripúšťam niečo ako boha, ale určite v ňom nevidím toho vášho ktorý vyhlásil človeka za korunu tvorstva.. môžme to nazvať aj panteizmom ak chceme, popravde to čo používam pod pojmom "ateista" mi je ťažko zrozumiteľné, pretože akéhosi "tvorcu" pripúšťa takmer každý, len si pod tým predstavuje všeličo.. panteizmus mi však dáva podstatne menej otázok ako iné svetonázory.. Pôvodne zaslal dostojevskij - 03 júl 2012 : 21:40:37 Neriesime otazku cloveka , lebo to je nasim cielom , ci ma clovek tvrorcu Ked chcete dosjst k cielu , tak musite systematicky postupovat a dodrziavat zasady Napriklad vseobecne uznavanu zasadu pricinosti Inak meliete nezmysly Pôvodne zaslal amerika1 - 03 júl 2012 : 21:45:05 Nemyslím že meliem nezmysly, je jasné že sa vieme reprodukovať nie? ako ste postavili otázku, tak som odpovedala. Ja verím evolučnej teórii, nie všetkému, ale určite by som išla tým smerom, od "vyšších" organizmov k "nižším", až pekne miliardy rokov dozadu k archebaktériám. tam niekde skončím, a buď si domyslím boha alebo zvláštnu tvoriacu silu, ktorú aj tak nazvem bohom. v tomto nemám žiadne námietky. ale práve v tejto nádhere celého stvorenia mi kresťanský boh nedáva žiadny zmysel Pôvodne zaslal dostojevskij - 03 júl 2012 : 21:49:24
Vam nedava krestansky Boh zmysel ? A to je co za dovod ? Odkedy su subjektivne dovody objektivnym meradlom ? Pekny priklad nasledkov zboztenia vedy Beriem vas za slovo Postupujme od vyssich k nizsim , stale a stale Musite narazit na prvu pricinu A ta ma kde pricinu ? |
|
|
|
Odoslaný - 03 júl 2012 : 21:59:01
|
citácia: citácia: citácia: citácia: Proste veriaci si myslia, že vesmír stvoril Boh a nepripúšťajú možnosť nadčasového systému- multiversa, teda nekonečný kozmický hod kockami. Koniec koncov, veda sa uberá týmto smerom. Pôvodne zaslal lubomir - 03 júl 2012 : 21:43:52 Problem je , ze nechapete , ze veda popisuje javy z principu natura a nie supernatura Pôvodne zaslal amerika1 - 03 júl 2012 : 21:46:39 Hranice vedy sa posúvajú. Kvantová mechanika sa dá vyjadrovať vzorcami. Pôvodne zaslal lubomir - 03 júl 2012 : 21:49:34 Ze vy neviete , co znamenaju pojmy natura a supernatura ? A naviac ani necitate , co pisem Napisal som jasne , ze druhym dovodom , kedy ste ochotny uznat existenciu , je ak ma skumany predmet ciselne vyjadrenie , napriklad vzorcami Pôvodne zaslal amerika1 - 03 júl 2012 : 21:55:14
Supernaturalizmus sa opiera o duchovné veci...ja som tým nenarážal na žiadne duchovné veci, ale na normálny nadčasový systém, ktorý je matematicky vyjadriteľný. Alebo vyjadriteľný iným spôsobom. Čiže jedná sa o posunutie hraníc nátura, nie o supernaturalizmus (nevyjadriteľný) |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 júl 2012 : 22:00:40
|
citácia: citácia: citácia: citácia: citácia: Proste veriaci si myslia, že vesmír stvoril Boh a nepripúšťajú možnosť nadčasového systému- multiversa, teda nekonečný kozmický hod kockami. Koniec koncov, veda sa uberá týmto smerom. Pôvodne zaslal lubomir - 03 júl 2012 : 21:43:52 Problem je , ze nechapete , ze veda popisuje javy z principu natura a nie supernatura Pôvodne zaslal amerika1 - 03 júl 2012 : 21:46:39 Hranice vedy sa posúvajú. Kvantová mechanika sa dá vyjadrovať vzorcami. Pôvodne zaslal lubomir - 03 júl 2012 : 21:49:34 Ze vy neviete , co znamenaju pojmy natura a supernatura ? A naviac ani necitate , co pisem Napisal som jasne , ze druhym dovodom , kedy ste ochotny uznat existenciu , je ak ma skumany predmet ciselne vyjadrenie , napriklad vzorcami Pôvodne zaslal amerika1 - 03 júl 2012 : 21:55:14 Supernaturalizmus sa opiera o duchovné veci...ja som tým nenarážal na žiadne duchovné veci, ale na normálny nadčasový systém, ktorý je matematicky vyjadriteľný. Alebo vyjadriteľný iným spôsobom. Čiže jedná sa o posunutie hraníc nátura, nie o supernaturalizmus (nevyjadriteľný) Pôvodne zaslal lubomir - 03 júl 2012 : 21:59:01
Ale to nie je ziadne posunutie hranic to je ako keby ste tvrdili , ze ak objavite novy prvok , ktory je doposial vyjadreny v Mendelejevovej tabulke bielym okienkom , tak ste posunuli hranice natura |
|
|
|
Odoslaný - 03 júl 2012 : 22:00:50
|
citácia: nehnusia sa mu aj žirafy? alebo šimpanzy? viete o tom ako sa vedia šimpanzy premyslene vraždiť? sadisticky, vypočítavo, zákerne. boh sa na to rád pozerá
Ako moze byt niekto /Boh / sadisticky a zakerny ,ked podla teba neexistuje?
A preco hladas odpoved u krestanov?Ved som ti to uz parkrat vysvetlila, co o zle hovori Boh, ze zlo je tajomstvo, a ze Boh nestvoril smrt a nekocha sa v zaniku zivych- to su jeho slova. Si ochotna pripustit, ze sa jedna o nevysvetlitelne tajomstvo zla? Alebo akceptujes iba to, co je tvoj rozum schopny pochopit? Uvedom si uz konecne ,ze ina odpoved na existenciu zla neexituje a ze sa jej od nikoho na svete nedockas. Len toto vieme od Boha o zle. Si schopna dalej pochopit, ze ked Boh na nieco neodpoveda,tak ako by sme si predstavovali ze to nemusi byt zo zakernosti, sadizmu, ci krutosti, lebo ty si to tak myslis? A o nejaky cas zase prides s nejakym novym prikladom, ktory dokazuje ze Boh/ktory podla teba neexistuje/ je zakerny. Nemozem ti uz nijako pomoct, musis si uvedomit, ze nemas vyssie poznanie ako mame my ani skusenost s Bohom ako mame my. Boh ti momentalne na to milost nedal, preto sa nas marne pytas. Tak ako priroda,i duchovny zivot ma svoje zakonitosti. Tato odpoved je naozaj vycerpavajucou odpovedou na kazdu tvoju buducu dalsiu otazku na tomto fore o Bohu, jeho existencii, a jeho krutosti ci sadizme-zle- Inak sa neda, tvoj level duchovnosti tomu zatial zabranuje, uverit vyssim veciam- opisujem tvoju sucasnu situaciu, nechcem ta urazit. |
Počet príspevkov: 1564 ~
Člen od: 25 november 2007 ~
Posledná návšteva: 14 február 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 júl 2012 : 22:05:17
|
citácia: citácia: citácia: citácia: citácia: citácia: Proste veriaci si myslia, že vesmír stvoril Boh a nepripúšťajú možnosť nadčasového systému- multiversa, teda nekonečný kozmický hod kockami. Koniec koncov, veda sa uberá týmto smerom. Pôvodne zaslal lubomir - 03 júl 2012 : 21:43:52 Problem je , ze nechapete , ze veda popisuje javy z principu natura a nie supernatura Pôvodne zaslal amerika1 - 03 júl 2012 : 21:46:39 Hranice vedy sa posúvajú. Kvantová mechanika sa dá vyjadrovať vzorcami. Pôvodne zaslal lubomir - 03 júl 2012 : 21:49:34 Ze vy neviete , co znamenaju pojmy natura a supernatura ? A naviac ani necitate , co pisem Napisal som jasne , ze druhym dovodom , kedy ste ochotny uznat existenciu , je ak ma skumany predmet ciselne vyjadrenie , napriklad vzorcami Pôvodne zaslal amerika1 - 03 júl 2012 : 21:55:14 Supernaturalizmus sa opiera o duchovné veci...ja som tým nenarážal na žiadne duchovné veci, ale na normálny nadčasový systém, ktorý je matematicky vyjadriteľný. Alebo vyjadriteľný iným spôsobom. Čiže jedná sa o posunutie hraníc nátura, nie o supernaturalizmus (nevyjadriteľný) Pôvodne zaslal lubomir - 03 júl 2012 : 21:59:01 Ale to nie je ziadne posunutie hranic to je ako keby ste tvrdili , ze ak objavite novy prvok , ktory je doposial vyjadreny v Mendelejevovej tabulke bielym okienkom , tak ste posunuli hranice natura Pôvodne zaslal amerika1 - 03 júl 2012 : 22:00:40
Nie nechápeš. Náturum sa posúvalo už x krát. Buď ľudia skúmali len nejaký región, alebo skúmali kontinent, potom svet, vesmír, teraz nadčasový systém...vždy to iné, o ktorom sme nemali šajnu bolo supernáturálne. Supernáturum je len odpoveď na nedostatok odpovedí nátura. Čiže barlička. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 júl 2012 : 22:07:09
|
citácia: citácia: citácia: citácia: citácia: citácia: citácia: Proste veriaci si myslia, že vesmír stvoril Boh a nepripúšťajú možnosť nadčasového systému- multiversa, teda nekonečný kozmický hod kockami. Koniec koncov, veda sa uberá týmto smerom. Pôvodne zaslal lubomir - 03 júl 2012 : 21:43:52 Problem je , ze nechapete , ze veda popisuje javy z principu natura a nie supernatura Pôvodne zaslal amerika1 - 03 júl 2012 : 21:46:39 Hranice vedy sa posúvajú. Kvantová mechanika sa dá vyjadrovať vzorcami. Pôvodne zaslal lubomir - 03 júl 2012 : 21:49:34 Ze vy neviete , co znamenaju pojmy natura a supernatura ? A naviac ani necitate , co pisem Napisal som jasne , ze druhym dovodom , kedy ste ochotny uznat existenciu , je ak ma skumany predmet ciselne vyjadrenie , napriklad vzorcami Pôvodne zaslal amerika1 - 03 júl 2012 : 21:55:14 Supernaturalizmus sa opiera o duchovné veci...ja som tým nenarážal na žiadne duchovné veci, ale na normálny nadčasový systém, ktorý je matematicky vyjadriteľný. Alebo vyjadriteľný iným spôsobom. Čiže jedná sa o posunutie hraníc nátura, nie o supernaturalizmus (nevyjadriteľný) Pôvodne zaslal lubomir - 03 júl 2012 : 21:59:01 Ale to nie je ziadne posunutie hranic to je ako keby ste tvrdili , ze ak objavite novy prvok , ktory je doposial vyjadreny v Mendelejevovej tabulke bielym okienkom , tak ste posunuli hranice natura Pôvodne zaslal amerika1 - 03 júl 2012 : 22:00:40 Nie nechápeš. Náturum sa posúvalo už x krát. Buď ľudia skúmali len nejaký región, alebo skúmali kontinent, potom svet, vesmír, teraz nadčasový systém...vždy to iné, o ktorom sme nemali šajnu bolo supernáturálne. Supernáturum je len odpoveď na nedostatok odpovedí nátura. Čiže barlička. Pôvodne zaslal lubomir - 03 júl 2012 : 22:05:17
Ale prdlajs Supernatura je nadzmyslove metafizycke ,nie nepoznane Je to nepoznatelne rozumom a zmyslami |
|
|
|
Odoslaný - 03 júl 2012 : 22:11:52
|
citácia: citácia: citácia: citácia: citácia: citácia: citácia: citácia: Proste veriaci si myslia, že vesmír stvoril Boh a nepripúšťajú možnosť nadčasového systému- multiversa, teda nekonečný kozmický hod kockami. Koniec koncov, veda sa uberá týmto smerom. Pôvodne zaslal lubomir - 03 júl 2012 : 21:43:52 Problem je , ze nechapete , ze veda popisuje javy z principu natura a nie supernatura Pôvodne zaslal amerika1 - 03 júl 2012 : 21:46:39 Hranice vedy sa posúvajú. Kvantová mechanika sa dá vyjadrovať vzorcami. Pôvodne zaslal lubomir - 03 júl 2012 : 21:49:34 Ze vy neviete , co znamenaju pojmy natura a supernatura ? A naviac ani necitate , co pisem Napisal som jasne , ze druhym dovodom , kedy ste ochotny uznat existenciu , je ak ma skumany predmet ciselne vyjadrenie , napriklad vzorcami Pôvodne zaslal amerika1 - 03 júl 2012 : 21:55:14 Supernaturalizmus sa opiera o duchovné veci...ja som tým nenarážal na žiadne duchovné veci, ale na normálny nadčasový systém, ktorý je matematicky vyjadriteľný. Alebo vyjadriteľný iným spôsobom. Čiže jedná sa o posunutie hraníc nátura, nie o supernaturalizmus (nevyjadriteľný) Pôvodne zaslal lubomir - 03 júl 2012 : 21:59:01 Ale to nie je ziadne posunutie hranic to je ako keby ste tvrdili , ze ak objavite novy prvok , ktory je doposial vyjadreny v Mendelejevovej tabulke bielym okienkom , tak ste posunuli hranice natura Pôvodne zaslal amerika1 - 03 júl 2012 : 22:00:40 Nie nechápeš. Náturum sa posúvalo už x krát. Buď ľudia skúmali len nejaký región, alebo skúmali kontinent, potom svet, vesmír, teraz nadčasový systém...vždy to iné, o ktorom sme nemali šajnu bolo supernáturálne. Supernáturum je len odpoveď na nedostatok odpovedí nátura. Čiže barlička. Pôvodne zaslal lubomir - 03 júl 2012 : 22:05:17 Ale prdlajs Supernatura je nadzmyslove metafizycke nie nepoznane Pôvodne zaslal amerika1 - 03 júl 2012 : 22:07:09
No veď a ty tu pletieš náturum a supernáturum..to nepoznané, to multiversum nie je metafyzické, ale fyzické, vyjadriteľne. Metafyzické je nevyjadriteľneá.
A história ukázala, že to supernaturálne je len záplata na nepoznané. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 júl 2012 : 22:13:25
|
citácia: citácia: citácia: citácia: citácia: citácia: citácia: citácia: citácia: Proste veriaci si myslia, že vesmír stvoril Boh a nepripúšťajú možnosť nadčasového systému- multiversa, teda nekonečný kozmický hod kockami. Koniec koncov, veda sa uberá týmto smerom. Pôvodne zaslal lubomir - 03 júl 2012 : 21:43:52 Problem je , ze nechapete , ze veda popisuje javy z principu natura a nie supernatura Pôvodne zaslal amerika1 - 03 júl 2012 : 21:46:39 Hranice vedy sa posúvajú. Kvantová mechanika sa dá vyjadrovať vzorcami. Pôvodne zaslal lubomir - 03 júl 2012 : 21:49:34 Ze vy neviete , co znamenaju pojmy natura a supernatura ? A naviac ani necitate , co pisem Napisal som jasne , ze druhym dovodom , kedy ste ochotny uznat existenciu , je ak ma skumany predmet ciselne vyjadrenie , napriklad vzorcami Pôvodne zaslal amerika1 - 03 júl 2012 : 21:55:14 Supernaturalizmus sa opiera o duchovné veci...ja som tým nenarážal na žiadne duchovné veci, ale na normálny nadčasový systém, ktorý je matematicky vyjadriteľný. Alebo vyjadriteľný iným spôsobom. Čiže jedná sa o posunutie hraníc nátura, nie o supernaturalizmus (nevyjadriteľný) Pôvodne zaslal lubomir - 03 júl 2012 : 21:59:01 Ale to nie je ziadne posunutie hranic to je ako keby ste tvrdili , ze ak objavite novy prvok , ktory je doposial vyjadreny v Mendelejevovej tabulke bielym okienkom , tak ste posunuli hranice natura Pôvodne zaslal amerika1 - 03 júl 2012 : 22:00:40 Nie nechápeš. Náturum sa posúvalo už x krát. Buď ľudia skúmali len nejaký región, alebo skúmali kontinent, potom svet, vesmír, teraz nadčasový systém...vždy to iné, o ktorom sme nemali šajnu bolo supernáturálne. Supernáturum je len odpoveď na nedostatok odpovedí nátura. Čiže barlička. Pôvodne zaslal lubomir - 03 júl 2012 : 22:05:17 Ale prdlajs Supernatura je nadzmyslove metafizycke nie nepoznane Pôvodne zaslal amerika1 - 03 júl 2012 : 22:07:09 No veď a ty tu pletieš náturum a supernáturum..to nepoznané, to multiversum nie je metafyzické, ale fyzické, vyjadriteľne. Metafyzické je nevyjadriteľneá. A história ukázala, že to supernaturálne je len záplata na nepoznané. Pôvodne zaslal lubomir - 03 júl 2012 : 22:11:52
Historia ukazala velky prd makovy Historia nie je exaktna veda , aby mohla nieco dokazat |
|
|
|
Odoslaný - 03 júl 2012 : 22:15:28
|
citácia: citácia: citácia: citácia: citácia: citácia: citácia: citácia: citácia: citácia: Proste veriaci si myslia, že vesmír stvoril Boh a nepripúšťajú možnosť nadčasového systému- multiversa, teda nekonečný kozmický hod kockami. Koniec koncov, veda sa uberá týmto smerom. Pôvodne zaslal lubomir - 03 júl 2012 : 21:43:52 Problem je , ze nechapete , ze veda popisuje javy z principu natura a nie supernatura Pôvodne zaslal amerika1 - 03 júl 2012 : 21:46:39 Hranice vedy sa posúvajú. Kvantová mechanika sa dá vyjadrovať vzorcami. Pôvodne zaslal lubomir - 03 júl 2012 : 21:49:34 Ze vy neviete , co znamenaju pojmy natura a supernatura ? A naviac ani necitate , co pisem Napisal som jasne , ze druhym dovodom , kedy ste ochotny uznat existenciu , je ak ma skumany predmet ciselne vyjadrenie , napriklad vzorcami Pôvodne zaslal amerika1 - 03 júl 2012 : 21:55:14 Supernaturalizmus sa opiera o duchovné veci...ja som tým nenarážal na žiadne duchovné veci, ale na normálny nadčasový systém, ktorý je matematicky vyjadriteľný. Alebo vyjadriteľný iným spôsobom. Čiže jedná sa o posunutie hraníc nátura, nie o supernaturalizmus (nevyjadriteľný) Pôvodne zaslal lubomir - 03 júl 2012 : 21:59:01 Ale to nie je ziadne posunutie hranic to je ako keby ste tvrdili , ze ak objavite novy prvok , ktory je doposial vyjadreny v Mendelejevovej tabulke bielym okienkom , tak ste posunuli hranice natura Pôvodne zaslal amerika1 - 03 júl 2012 : 22:00:40 Nie nechápeš. Náturum sa posúvalo už x krát. Buď ľudia skúmali len nejaký región, alebo skúmali kontinent, potom svet, vesmír, teraz nadčasový systém...vždy to iné, o ktorom sme nemali šajnu bolo supernáturálne. Supernáturum je len odpoveď na nedostatok odpovedí nátura. Čiže barlička. Pôvodne zaslal lubomir - 03 júl 2012 : 22:05:17 Ale prdlajs Supernatura je nadzmyslove metafizycke nie nepoznane Pôvodne zaslal amerika1 - 03 júl 2012 : 22:07:09 No veď a ty tu pletieš náturum a supernáturum..to nepoznané, to multiversum nie je metafyzické, ale fyzické, vyjadriteľne. Metafyzické je nevyjadriteľneá. A história ukázala, že to supernaturálne je len záplata na nepoznané. Pôvodne zaslal lubomir - 03 júl 2012 : 22:11:52 Historia ukazala velky prd makovy Historia nie je exaktna veda , aby mohla nieco dokazat Pôvodne zaslal amerika1 - 03 júl 2012 : 22:13:25
Ja nepíšem o dokazovaní, ale o ukazovaní. Teda história nám môže ukázať niečo, čo sa opakuje x tisíc rokov. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 júl 2012 : 06:32:21
|
Pôvodne zaslal dostojevskij - 03 júl 2012 : 21:49:24 [/quote]
Vam nedava krestansky Boh zmysel ? A to je co za dovod ? Odkedy su subjektivne dovody objektivnym meradlom ? Pekny priklad nasledkov zboztenia vedy Beriem vas za slovo Postupujme od vyssich k nizsim , stale a stale Musite narazit na prvu pricinu A ta ma kde pricinu ?
Vy my ale stale píšete o veciach s ktorými nemám problém :) ja netvrdím že neverím na nejakú prvotnú príčinu. ja tvrdím že kresťanský boh mi do tohto sveta nesedí svojom poľudštenosťou. kresťania ho chápu ĽUDSKY. tvrdia, že je schopný sa URAZIŤ (čím ho snáď aj sami urážajú). tvrdia, že pomohol alkoholikovi ale nie dievčatku s leukémiou. tvrdia, že ho zaujíma viac človek ako ostatok sveta a že zvieratá sú niečím menej "dokonalým". tvrdia, že sa mu hnusí hriech homosexuality, ktorý predpokladám sám stvoril. PRETO sa mi celý kresťanský boh nepáči a netúžim po ňom. učenie čo dáva človeka ako stred vesmíru prosto podľa mňa nie je v súlade s tým o čom sme sa bavili doteraz.. priam z toho kričí že je to výplod človeka, smiešnej dôležitej bytosti, ktorá ešte aj stvoriteľa dáva na svoj obraz
Pôvodne zaslal amerika1 - 03 júl 2012 : 21:57:05 [/quote] |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|