Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Duchovný život
 Jan Pavol II. a existencia pekla
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Magia - preco nie? Téma Next Topic: Forma liturgie - stara ci nova ci obe?
Strana: z 7

Robel

Stav: offline

Odoslaný - 28 apríl 2012 :  16:02:13  Zobraziť profil  Pridať Robel do zoznamu priateľov
Prispevky vynate z temy http://www.kredo.sk/bforum/split.asp?TOPIC_ID=3513&FORUM_ID=5, nazov temy vytvoreny adminom, nepatri teda robelovi.

citácia:
obetujme sa za vsetkych ludi, nech sa ich spasi co najviac.

Pôvodne zaslal radar - 28 apríl 2012 :  14:48:49

Načo? Veď Kristus vykúpil všetkých a spasí všetkých..

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 968  ~  Člen od: 11 august 2011  ~  Posledná návšteva: 30 december 2019 Upozorniť moderátora 

mak

Odoslaný - 30 apríl 2012 :  16:20:57  Zobraziť profil  Pridať mak do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal Robel - 28 apríl 2012 :  16:02:13

vykúpil všetkých (zomrel za všetkých) ale nespasí všetkých. Presnejšie nespasí toho kto nebude chcieť. A to či niekto chce byť spasený je v tom či žije podľa Božích prikázaní a Evanjelia. Boh dal ľuďom slobodnú vôlu a rešpektuje ju až natoľko že proti vôli človeka ho ani nespasí.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 606  ~  Člen od: 28 október 2011  ~  Posledná návšteva: 05 apríl 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 30 apríl 2012 :  19:38:16  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Presnejšie nespasí toho kto nebude chcieť. A to či niekto chce byť spasený je v tom či žije podľa Božích prikázaní a Evanjelia

takze opustate ekumenizmus ? Rozumiem tomu spravne ? Lebo zit podla Evanjelia znemena toto

A večný život je v tom, aby poznali teba, jediného pravého Boha, a toho, ktorého si poslal, Ježiša Krista.
lebo slová, ktoré si ty dal mne, ja som dal im. A oni ich prijali a naozaj spoznali, že som vyšiel od teba, a uverili, že si ma ty poslal.
Ako si ty mňa poslal na svet, aj ja som ich poslal do sveta Jn 18- 3,8,18

Veru, veru, hovorím vám: Kto prijíma toho, koho ja pošlem, mňa prijíma. A kto prijíma mňa, prijíma toho, ktorý ma poslal." Jn 13,20

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Robel

Odoslaný - 30 apríl 2012 :  23:10:26  Zobraziť profil  Pridať Robel do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal Robel - 28 apríl 2012 :  16:02:13

vykúpil všetkých (zomrel za všetkých) ale nespasí všetkých. Presnejšie nespasí toho kto nebude chcieť. A to či niekto chce byť spasený je v tom či žije podľa Božích prikázaní a Evanjelia. Boh dal ľuďom slobodnú vôlu a rešpektuje ju až natoľko že proti vôli človeka ho ani nespasí.

Pôvodne zaslal mak - 30 apríl 2012 :  16:20:57

Ale Ján Pavol II. povedal, že spasí, takže asi sa mýlite. A aj arcibiskup Bezák povedal, že každý človek bude v nebi u Boha...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 968  ~  Člen od: 11 august 2011  ~  Posledná návšteva: 30 december 2019 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

radar

Odoslaný - 01 máj 2012 :  13:52:33  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
citácia:

Ale Ján Pavol II. povedal, že spasí, takže asi sa mýlite. A aj arcibiskup Bezák povedal, že každý človek bude v nebi u Boha...

Este povedzte, ze papez a biskupi sa nemozu nikdy pomylit a ze sa jednalo o neomylne vyhlasenia.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1564  ~  Člen od: 25 november 2007  ~  Posledná návšteva: 14 február 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 01 máj 2012 :  14:20:05  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Pomylit sa mozu Lenze je od Boha skrze Ducha Svateho vliatou cnostou si svoj omyl priznat Kde arcibiskup Bezak revidoval svoj nezmysel ? Chlapec , alebo dievca , pri priprave na prve svate primanie vedelo , ze peklo je miesto , ktore Boh pripravil diablovi a jeho anjelom ,a ze je miestom vecneho zatratenia pre duse , ktore zomru v smrtelnom hriechu Kde , kedy a kym bola tato pravda vyhlasena za neplatnu ?
Peklo je miesto , kde zatratene duse su naveky zbavene moznosti vidiet Boha a Jeho pritomnosti Suhlasite ?
Ak ano , tak ako mozete ospravedlnovat bludy hlasane ctihodnym arcibiskupom trnavskym ?
Papez musi biskupov v Nemecku poucovat o pravde viery , ako sa Kristus obetoval na krizi za vsetkych , a ako mnohi pozivaju ovocie tejto obety
Katolicizmus nikdy v dejinach hlbsie neklesol . Nikdy ! Papez uci biskupov , co musel vediet uchadzac o sviatost birmovania !

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

radar

Odoslaný - 01 máj 2012 :  14:26:40  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
citácia:
Pomylit sa mozu Lenze je od Boha skrze Ducha Svateho vliatou cnostou si svoj omyl priznat

A vy tu cnost mate?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1564  ~  Člen od: 25 november 2007  ~  Posledná návšteva: 14 február 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 01 máj 2012 :  15:52:48  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Vidite , to je vas postoj Namiesto rozumneho argumentu ,pluvanec Ano mam s vyhradou hriesnosti a nachylnosti k omylu Dajte mi lepsie a prijmem Ked prosim a ziadam , nedate , lebo nemate . A ked date prijmam Tak co sa vam nepaci ?
Ale všetko skúmajte a čo je dobré, toho sa držte! Sol 5,21

Mne kazete nesudte , aby ste neboli sudeny , ale vy uz mna sudit mozete Pre vas uz neplati Nesudte
Taka je vasa spravodlivost a vasa laska , ktoru mate stale na jazyku Vy ste sa len spytali ze ?
Aj Krista sa len spytali a ked odpovedal , tak nepotrebovali svedkov por Mt 27 , 11 a dal.
V com sa s Robelom mylime , ked neprimame Bezakovo ucenie o pekle? Neprijmeme arcibiskupovo ucenie v tejto otazke , lebo nehlasa z Ducha Svateho , ale z ducha svojho. Cirkev tak neucila , neuci a nebude ucit ! Mylime sa , sme neposlusni , lebo neprijmame ucenie arcibiskupa , ale ucenie Cirkvi Pozehnana taka neposlusnost ! Kto je tu potom v schizme ? Kto sa odeluje od jednoty Kristovej Cirkvi a jej neomylneho ucenia ?
Dajte argument na stol !
Ja dam , a vy ho skuste prebit vasim tromfom
"Odíďte odo mňa, zlorečení, do večného ohňa, ktorý je pripravený diablovi a jeho anjelom! Mt 25,41

Robel

Odoslaný - 01 máj 2012 :  16:49:46  Zobraziť profil  Pridať Robel do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Este povedzte, ze papez a biskupi sa nemozu nikdy pomylit a ze sa jednalo o neomylne vyhlasenia.

Pôvodne zaslal radar - 01 máj 2012 :  13:52:33

Nebolo to jedenkrát, čo Ján Pavol II. spochybnil peklo, takže o žiadnu nevinnú mýlku nešlo, navyše, takú v základnej veci ani len u laika nemožno predpokladať.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 968  ~  Člen od: 11 august 2011  ~  Posledná návšteva: 30 december 2019 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

radar

Odoslaný - 01 máj 2012 :  21:16:11  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
citácia:
Nebolo to jedenkrát, čo Ján Pavol II. spochybnil peklo, takže o žiadnu nevinnú mýlku nešlo, navyše, takú v základnej veci ani len u laika nemožno predpokladať.

Poprosim zdroje. V ktorych dielach to bl. JPII povedal, /nazov a strana, kde je spomenuty vyrok, kde spochybnil peklo/. Ak to povedal pri kazni, tak poprosim jej cele znenie, nestaci zemepisne miesto , kde to povedal.taktiez mi nedavajte schizmaticke stranky ako vendee, ci ine, pisu bludy a klamstva.

amerika1

Odoslaný - 01 máj 2012 :  21:36:16  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Ukazte tie bludy na vendee Ale konkretne
Cirkev uci toto
Vendee pise toto
Ale bludy , popretie vieroucnej pravdy
Ked sa dozadujete , tak sem dokazy Dajte to , co ziadate od Robela

radar

Odoslaný - 01 máj 2012 :  21:42:35  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
Amerika, vidim, ze zdroje vyschli, ze?
Este si pockam na robela.

amerika1

Odoslaný - 01 máj 2012 :  21:57:44  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Ake zdroje vyschli Kde som ja nieco povedal na Wojtylu , ze poprel peklo Ukazte mi to

radar

Odoslaný - 01 máj 2012 :  22:12:52  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
citácia:
Ake zdroje vyschli Kde som ja nieco povedal na Wojtylu , ze poprel peklo Ukazte mi to

Amerika, , kde som vas obvinila, ze ste povedali na bl. Jana Pavla II, ze poprel peklo?
Poznamku o zdrojoch chapte vseobecne.
A vobec. Nemienim debatovat s schizmatikom vasho typu.Ak nemate co povedat k teme, tak sa neozyvajte. Otazka aj tak nebola nasmerovana k vam, ale k Robelovi, na ktoreho odpoved cakam.

amerika1

Odoslaný - 01 máj 2012 :  22:19:49  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Amerika, , kde som vas obvinila, ze ste povedali na bl. Jana Pavla II, ze poprel peklo?
Poznamku o zdrojoch chapte vseobecne.
A vobec. Nemienim debatovat s schizmatikom vasho typu.Ak nemate co povedat k teme, tak sa neozyvajte. Otazka aj tak nebola nasmerovana k vam, ale k Robelovi, na ktoreho odpoved cakam.

Pôvodne zaslal radar - 01 máj 2012 :  22:12:52

Poprosim zdroje. V ktorych dielach to bl. JPII povedal, /nazov a strana, kde je spomenuty vyrok, kde spochybnil peklo/. Ak to povedal pri kazni, tak poprosim jej cele znenie, nestaci zemepisne miesto , kde to povedal.taktiez mi nedavajte schizmaticke stranky ako vendee, ci ine, pisu bludy a klamstva.

Amerika, vidim, ze zdroje vyschli, ze?

Chapte to vseobecne lebo radar zistila , ze sama nema zdroje , tak to chapte vseobecne A TIE ZDROJE O BLUDOCH NA VENDEE SU KDE ?

Otazka aj tak nebola nasmerovana k vam, ale k Robelovi, na ktoreho odpoved cakam.

A vobec. Nemienim debatovat s schizmatikom vasho typu[/blue]

A preco debatujete ? Radsej budem pre vas schizmatikom , ale heretikom vcasho razenia nikdy nebudem !
Otazka nebola nasmerovana ku mne Amerika , vidim ze zdroje vyschli , ze ? je nasmerovana otazka na prezidenta USA

radar

Odoslaný - 01 máj 2012 :  22:28:14  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
citácia:
Radsej budem pre vas schizmatikom , ale heretikom vcasho razenia nikdy nebudem !

Amerika, ukazte mi, kde som povedala nejaku herezu.
citácia:

Otazka nebola nasmerovana ku mne Amerika , vidim ze zdroje vyschli , ze ? je nasmerovana otazka na prezidenta USA

clovek by sa aj zasmial, ak by sa nejednalo o osobnu tragediu cloveka.

amerika1

Odoslaný - 01 máj 2012 :  22:49:18  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Na to su napr. koncily a ine prostriedky,/naposledy 2VK/, kde Duch Svaty mocne posobi a niekedy nam prevrati celu nasu koncepciu.

http://www.kredo.sk/bforum/topic.asp?TOPIC_ID=3505

Ziadnu koncepciu Duch Svaty prevratit nemoze To je len vyplod vaseho subjektivizmu

812 Jedine viera môže poznať, že Cirkev má tieto vlastnosti zo svojho božského prameňa.(156, 770) Ale ich historické prejavy sú znameniami, ktoré zreteľne oslovujú aj ľudský rozum. „Cirkev,“ pripomína Prvý vatikánsky koncil, „pre svoju vynikajúcu svätosť…, pre svoju katolícku jednotu a nepremožiteľnú stálosť je sama osebe veľkým a trvalým dôvodom vierohodnosti a nevyvrátiteľným svedectvom svojho božského poslania.“

papez tvrdi , ze koncil je pokracovanim kontinuity t.j stalosti , ale radar tvrdi , ze Duch Svaty na koncile nieco prevracia Ziadny koncil a ziadny papez nesmu zmenit ani ciarku na uceni , ktore uz raz bolo definovane Mozu ho len zmenit k lepsiemu pri zachovani vsetkeho , co bolo vyrieknute povodne
Nicejske vyznanie
Duch Svaty vychadza z Otca
zmena k lepsiemu
Vychadza z Otca i Syna definovany pojem z Otca zachovany neporuseny Nic nie je prevratene Duchom Svatym Ten kto tvrdi , ze Duch Svaty nieco prevracia , sam je prevrateny , pretoze popiera svedectvo Bozieho poslania Cirkvi , ako neomylne definuje 1, Vatikansky koncil

radar

Odoslaný - 01 máj 2012 :  23:00:04  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
amerika, mam s vami velky sucit a odpustam vam.

amerika1

Odoslaný - 01 máj 2012 :  23:01:32  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
To je vsetko ? Prazdne frazy Argumenty nie su , tak pridu na rad frazy

Mato

Odoslaný - 02 máj 2012 :  06:44:20  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
To je vsetko ? Prazdne frazy Argumenty nie su , tak pridu na rad frazy

Pôvodne zaslal amerika1 - 01 máj 2012 :  23:01:32

Presne tak, to je vsetko. Ja som to zistil uz davnejsie a preto sa snazim s radar prilis vela nediskutovat, lebo so m si pri tom zbytocne zdvihal tlak. Vramci zachovania zdravia to odporucam aj Vam.

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

maaajo

Odoslaný - 02 máj 2012 :  08:37:55  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: maaajo  Pridať maaajo do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal radar - 01 máj 2012 :  21:16:11

Síce to nie je o spochybnení pekla, ale tak dávam sem úryvok z encykliky Redemptor hominis (6. odst.), kde je zaujímavý výrok a zaujímalo by ma, ako ho zladiť s tradičným učení Cirkvi:

citácia:
To, čo sme práve povedali, treba aplikovať - hoci iným spôsobom a s príslušnými rozdielmi - na činnosť, ktorá má za cieľ zblíženie s predstaviteľmi nekresťanských náboženstiev a prejavuje sa v dialógu, v stretnutiach, v spoločnej modlitbe, v odkrývaní tých pokladov ľudskej duchovnosti, ktoré ako dobre vieme, nechýbajú ani vyznavačom týchto náboženstiev. Či niekedy pevná viera vyznavačov nekresťanských náboženstiev - ktorá je tiež ovocím Ducha pravdy, pôsobiaceho i mimo viditeľných hraníc Kristovho tajomného tela - neuvádza azda do pomykova kresťanov, neraz takých náchylných pochybovať o Bohom zjavených a Cirkvou hlásaných pravdách a takých náklonných na uvoľnenie morálnych zásad a na otvorenie cesty etickému "permisivizmu"? Je zaiste šľachetná ochota chápať každú osobu, analyzovať každý systém a uznať to, čo je správne. Ale to absolútne neznamená strácať istotu vlastnej viery,20 alebo podkopávať zásady morálnosti, ktorých nedostatok sa čoskoro prejaví v živote celej spoločnosti so svojimi žalostnými následkami.

verzus

citácia:
Lebo ničoty sú všetci bohovia pohanov, ale Pán stvoril nebesia.

Žalm 96, 5

citácia:
Ale to, čo obetujú, obetujú zlým duchom, nie Bohu. A ja nechcem, aby ste boli spoločníkmi zlých duchov.

1. Kor 10, 20

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 721  ~  Člen od: 25 marec 2011  ~  Posledná návšteva: 30 január 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

radar

Odoslaný - 02 máj 2012 :  16:12:03  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
citácia:
To, čo sme práve povedali, treba aplikovať - hoci iným spôsobom a s príslušnými rozdielmi - na činnosť, ktorá má za cieľ zblíženie s predstaviteľmi nekresťanských náboženstiev a prejavuje sa v dialógu, v stretnutiach, v spoločnej modlitbe, v odkrývaní tých pokladov ľudskej duchovnosti, ktoré ako dobre vieme, nechýbajú ani vyznavačom týchto náboženstiev. Či niekedy pevná viera vyznavačov nekresťanských náboženstiev - ktorá je tiež ovocím Ducha pravdy, pôsobiaceho i mimo viditeľných hraníc Kristovho tajomného tela - neuvádza azda do pomykova kresťanov, neraz takých náchylných pochybovať o Bohom zjavených a Cirkvou hlásaných pravdách a takých náklonných na uvoľnenie morálnych zásad a na otvorenie cesty etickému "permisivizmu"? Je zaiste šľachetná ochota chápať každú osobu, analyzovať každý systém a uznať to, čo je správne. Ale to absolútne neznamená strácať istotu vlastnej viery,20 alebo podkopávať zásady morálnosti, ktorých nedostatok sa čoskoro prejaví v živote celej spoločnosti so svojimi žalostnými následkami.

verzus

citácia:
Lebo ničoty sú všetci bohovia pohanov, ale Pán stvoril nebesia.

Žalm 96, 5

citácia:
Ale to, čo obetujú, obetujú zlým duchom, nie Bohu. A ja nechcem, aby ste boli spoločníkmi zlých duchov.

1. Kor 10, 20

Papez tvrdi, že v nekrestanskych nabozenstvach existuju poklady „ľudskej duchovnosti, ktoré ako dobre vieme, nechýbajú ani vyznavačom týchto náboženstiev“. Vieme to okrem ineho aj z Tradicie Cirkvi ako aj z Pisma aj zo zdraveho rozumu Ak nejake nabozenstvo tvrdi, ze existuje nadprirodzeny svet, tak je to pravda, aj ked to prave tvrdi nekrestan.] Rovnako existencia prirodzeného moralneho zakona je vyznavana aj inymi nabozenstvami a neda sa poveať, ze by indian v pralese ani len netusil, ze ma byt spravodlivy, kym mu to krestania neoznamia.

Dalej papez pise o pevnej viere inovercov. To ze pevna viera u mnohych z nich existuje, je fakt potvrdeny skusenostou.

Dalej papez tvrdi, ze pevna viera „je tiež ovocím Ducha pravdy, pôsobiaceho i mimo viditeľných hraníc Kristovho tajomného tela“. Je potrebne vsimnut si to papezovo tvrdenie, ze pevna viera je TIEZ ovocim Ducha Svateho, co znamena, ze existuje pevna viera, ktora je ovocim fanatizmu, zaslepenosti a hluposti cloveka, no existuje TIEZ pevna viera, ktora je vierou v pravdu a ta je ovocim Ducha pravdy. Teda okrem inych pripadov existuju pripady, kedy pevna viera je ovocim Ducha pravdy. Kedze aj inoverci pevne veria v niektore zrnka pravdy, ako to ucil uz sv. Justin Mucenik v 2. storoci, mozno povedat, ze pevna viera inovercov v tieto zrnka pravdy je ovocim Ducha pravdy, ktory posobi aj mimo krestanov. Papez vsak spravne upozornuje, ze je tu velke nebezpecenstvo, ze niektori krestania sa mozu mylne domnievat, ze pevnost viery inovercov je vzdy a zakazdym ovocim Ducha pravdy (kedze on posobi aj mimo krestanskeho spolocenstva) a prestanu rozlisovat, pravdu od nepravdy. Za pravdive a zarucene Duchom pravdy mozu potom krestania mylne chapat absolutne vsetko, comu inoverci pevne veria. Pred tymto papez dorazne vystriha, ked hovori: „Je zaiste šľachetná ochota chápať každú osobu, analyzovať každý systém a uznať to, čo je správne. Ale to absolútne neznamená strácať istotu vlastnej viery.“

V podstate tu niet co riesit. Staci pozorne citat, rozmyslat nad zmyslom celeho textu a nesnazit sa za kazdu cenu najst blud sucasnych papezov.

Cely sedevakantizmus je o sukromnom vyklade minulych i tradicnych dokumentov Cirkvi. Nie je to nic nove. Kazda schizma ci hereza vznikla tak, ze sa nasli ludia nezavisly od vtedy platneho magisteria a zacali sukromne vykladat historicke dokumenty Cirkvi odvolavajuc sa na to, ze sucasna nauka je proti nauke Cirkvi v minulosti. To urobili aj ariani, monofyziti, pravoslavni, protestanti a sucasni „akoze tradicni“ maju prakticky ten isty mechanizmus rozmyslania.

amerika1

Odoslaný - 02 máj 2012 :  17:07:40  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Ukazte vy , ze tento vas vyklad nie je sukromny ? Ani jeden odkaz , ani jeden zdroj Zlodej krici , chytte zlodeja , nic ine
Teda okrem tych zrnok pravdy , ktore podla mojich vedomosti pochadzaju od sv . Augustina , ale to nie je podstatne
Lenze medzi prirodzenym zakonom vlozenym do cloveka Stvoritelom a posobenim Ducha Svateho mimo Cirkev je rozdiel , ktory vam ako papezskej hovorkyni unikol
Problem je v tom , ze Duch Svaty neposobi mimo Cirkev
Kacíř nemůže žít v jednotě s Duchem svatým. - Pius XII, D.2286
Este sa pytajte , ake bludy hlasate
Pevna viera bludara nie je ovocim Pravdy , ale ovocim diabla , ktory zvadza nesmrtelne duse neprijat Krista
Vaším otcom je diabol a vy chcete plniť túžby svojho otca. On bol vrah od počiatku a nezotrval v pravde, lebo v ňom pravdy niet. Keď luhá, hovorí zo seba, lebo je luhár a otec lži.
Ale ja hovorím pravdu, a preto mi neveríte.
Jn 8- 44,45

Robel

Odoslaný - 02 máj 2012 :  17:21:50  Zobraziť profil  Pridať Robel do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal radar - 01 máj 2012 :  21:16:11

JP2: Peklo je reálna možnosť, ale nevieme, či sa týka aj ľudí.

„Večné zatratenie zostáva reálnou možnosťou, ale bez špeciálneho božského zjavenia nám nie je udelené poznanie toho, či alebo ktorých ľudských bytostí sa ono účinne týka. Myšlienka pekla – a ešte menej nevhodné použitie biblických obrazov – nesmie vyvolávať úzkosť alebo zúfalstvo, ale je nutnou a zdravou pripomienkou slobody v rámci vyhlásenia, že vzkriesený Ježiš porazil Satana.“
Audiencia, 28. júla 1999
http://www.vatican.va/holy_father/john_paul_ii/audiences/1999/documents/hf_jp-ii_aud_28071999_en.html

JP2: O Pekle sa v Biblii píše, ale nevieme, nakoľko je reálne.

„Večné zatratenie sa v Evanjeliu určite vyhlasuje. Do akej sa miery sa uskutočňuje v záhrobnom živote? Toto je skutočne veľkým tajomstvom.“ Prekročiť prah nádeje, s. 73.

amerika1

Odoslaný - 02 máj 2012 :  17:31:55  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Aj ked Kristus trpel za hriesnikov a zostupil do pekiel , nevyslobodil vsetkych , ale ako sme povedali , len tych , ktori boli bez smrtelneho hriechu . Tych , co zomreli v smrtelnom hriechu nechal tam . A tak nikto , kto tam zostupi so smrtelnym hriechom , nech necaka milost . Naopak bude v pekle tak dlho , ako svati otcovia v raji, teda naveky . por Mt 25,46 sv Tomas Akvinsky In symbolum apostolorum

radar

Odoslaný - 02 máj 2012 :  20:07:21  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
citácia:

„Večné zatratenie zostáva reálnou možnosťou, ale bez špeciálneho božského zjavenia nám nie je udelené poznanie toho, či alebo ktorých ľudských bytostí sa ono účinne týka. Myšlienka pekla – a ešte menej nevhodné použitie biblických obrazov – nesmie vyvolávať úzkosť alebo zúfalstvo, ale je nutnou a zdravou pripomienkou slobody v rámci vyhlásenia, že vzkriesený Ježiš porazil Satana.“
Audiencia, 28. júla 1999
http://www.vatican.va/holy_father/john_paul_ii/audiences/1999/documents/hf_jp-ii_aud_28071999_en.html

JP2: O Pekle sa v Biblii píše, ale nevieme, nakoľko je reálne.

„Večné zatratenie sa v Evanjeliu určite vyhlasuje. Do akej sa miery sa uskutočňuje v záhrobnom živote? Toto je skutočne veľkým tajomstvom.“ Prekročiť prah nádeje, s. 73.

Robel precitala som si celu kazen z audiencie aj vyrok, ktory ste zobrali z knihy Prekrocit prah nadeje. Vase odvolavky nie su v ziadnom pripade vyhlaseniami, ktorymi by bl. papez JPII nejako spochybnil peklo.Taktiez neviem, ci naschval, alebo omylom ste zle prelozili prvu vetu v prvom vyroku, a to -„Večné zatratenie zostáva reálnou možnosťou, ale bez špeciálneho božského zjavenia nám nie je udelené poznanie toho, či alebo ktorých ľudských bytostí sa ono účinne týka.V anglictine Damnation remains a real possibility, but it is not granted to us, without special divine revelation, to know which human beings are effectively involved in it . Z anglickeho originalu jasne vyplyva, ze tam nie su slova "ci,alebo," ale iba ktorych ludskych bytosti.Takze spravny preklad, ktory uplne meni zmysel vety znie,:Večné zatratenie zostáva reálnou možnosťou, ale bez špeciálneho božského zjavenia nám nie je udelené poznanie ktorých ľudských bytostí sa ono účinne týka/cize nie ci a ktorych/
Ak ste tieto vety pouzili ako dokaz toho, ze papez spochybnil existenciu pekla, som presvedcena, ze by ste nepochopili ani vysvetlenie, preco to tak nie je. Uz ste tak spravili aj v inych debatach, ze ste nechapali .Navyse ste prvy vyrok z nejakej priciny sem dali ako sfalsovany.Preco ste to urobili?Kazdy si to moze predsa overit podla originalu.
Okrem toho ste tam pridali dve vety, ktore sa v kazni ani v knihe nenachadzaju. Dali ste tam papezovo meno a dvojbodku, ako keby to boli jeho citaty. Povazujem to za nekorektne, lebo papez tieto vety nikde nepovedal.Su to tieto vase zavadzajuce akoby papezove vety.

JP2: O Pekle sa v Biblii píše, ale nevieme, nakoľko je reálne

Na zaklade tychto skutocnosti som presvedcena, ze debaty s vami by neviedli k nicomu.Zelam vam ,aby ste si uvedomili vase omyly a aby ste pochopili, preco diabol falsuje vyroky blahoslaveneho JPII. Nech vam nas Pan da k tomu milost.

Strana: z 7 Previous Topic: Magia - preco nie? Téma Next Topic: Forma liturgie - stara ci nova ci obe?  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06