|
Odoslaný - 21 apríl 2012 : 19:49:20
|
citácia: citácia: . Zaznamenali sme odvtedy masové obrátenie Židov alebo aspoň konverzie vo väčšom počte než dovtedy? Nikde som nenašiel dôkaz, čo by toto podporoval. Ba dokonca sa bojím, že je tomu naopak. Pôvodne zaslal maaajo - 21 apríl 2012 : 17:37:39 (Ex 20, 2-6) Ja, Pán, tvoj Boh, som žiarlivý Boh, ktorý tresce neprávosti otcov na deťoch do tretieho a štvrtého pokolenia u tých, čo ma nenávidia, milosrdenstvo však preukazujem až do tisíceho pokolenia tým, čo ma milujú a zachovávajú moje príkazy.“ Pôvodne zaslal JanaKJK - 21 apríl 2012 : 18:54:45
A rozbor by nebol ? |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 21 apríl 2012 : 19:51:48
|
citácia: citácia: Ďalej v tej novej modlitbe nikde nevidím explicitnú prosbu o to zmieňované obrátenie. Tá modlitba nikoho neurazí, pretože je vágna a viacvýznamová. Žid si ju vyloží, ako sa mu páči, liberálny katolík si ju tiež vyloží po svojom, konzervatívny katolík zase tak, ako sa jemu páči. V staršej modlitbe to možné nie je, tak je presne povedané, čo je potrebné pre to, aby boli Židia spasení - aby uznali Nášho Pána Ježiša Krista Maaajo, nebudme bud alebo .Bud je predkoncilova cirkev dobra a pokoncilova nie, alebo naopak, to nie je dobre delenie. Teraz sme napr. ukazali, ze pokoncilova cirkev musela opravit niektore veci, co sa tyka lasky k bliznemu, ktore predkoncilova neurobila. No a su veci, ktore zase neurobila pokoncilova cirkev. To sa naozaj deje po kazdom koncile v dejinach cirkvi. Po kazdom koncile najdes nejake ulety a cirkev to musi korigovat. Tak mozno neskor napr. doplni a zvyrazni v prosbach za zidov čo je potrebné pre to, aby boli Židia spasení - aby uznali Nášho Pána Ježiša Alebo tie mnisky v Amerike,tie sa tiez musia umravnit.Proste takto to bude v cirkvi az do skoncenia sveta, vzdy bude niekto, kto sa musi exkomunikovat, alebo uviest na pravu mieru. Takto to ber. Cirkev je jedna svata katolicka apostolska.A nikdy nebude predkoncilova /ta dobra/ a pokoncilova /ta zla/alebo naopak.Ak neprijmes novoty z 2VK a budes poukazovat iba na ulety a previnenia tych, ktori koncil zle pochopili/mnisky v Amerike,/alebo nedomysleli / trebars vynechanie v prosbe za zidov- čo je potrebné pre to, aby boli Židia spasení - aby uznali Nášho Pána Ježiša / mozes prestat rast v laske k cirkvi. Pôvodne zaslal radar - 21 apríl 2012 : 18:15:21
Podla radar sa laska pokoncilnej Cirkvi prejavuje v tom , ze vam dovoluju robit vsetky tie ohavnosti
Za toto by vas aj Benedikt vyplieskal On sa chudak snazi dokazat hermeneutiku kontinuity a slepe pokoncilne ovce jeho snahu maria
Radar odpovedzte mi zmysluplne na jednu otazku Ak vy tvrdite , ze nieco prekoncilna Cirkev neurobila a pokoncilna to musi napravit , preco by sme si nemohli mysliet , ze ta pokoncilna to robi zle a treba to napravit ? |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 21 apríl 2012 : 20:13:26
|
Radar ja vam dobre radim , aby ste si zahryzli do jazyka , ale nedate si povedat
Papežská korunovační přísaha
Přísahám, že nezměním nic z převzaté tradice a nedovolím, aby nic z toho, co střežili moji bohulibí předchůdci, byli jakkoli změněno, že naopak se zářnou láskou jako její opravdově věrný žák a následovník budu s veškerou svou silou a nejvyšší snahou opatrovat dobro, jež mi bylo předáno, že budu mýtit vše, co bude odporovat kanonickému řádu, že budu střežit svaté kánony a dekrety našich papežů, jako by byly Božími pokyny s nebes, neboť si uvědomuji, že z Boží milosti stojím na Tvém místě, že s Tvojí podporou jsem Tvým náměstkem a že budu co nejpřísněji volán k odpovědnosti před Tvůj božský tribunál za vše, co vyznávám.
Přísahám Bohu všemohoucímu a Spasiteli Ježíši Kristu, že zachovám vše, co bylo zjeveno skrze Ježíše Krista jeho zástupcům?, a vše, co koncily a moji předchůdci závazně stanovili a definovali. Zachovám disciplínu a ritus církve: postavím mimo církev každého, kdo se proviní proti této přísaze, ať již to budu já sám či kdokoli jiný. Pokud bych v čemkoli jednal proti této přísaze nebo bych umožnil, aby bylo něco takového konáno jinými, nebudeš ke mně v den strašného soudu Boží spravedlnosti milosrdný. Stejně tak budiž bez výjimky co nejpřísněji vyobcován každý – ať už já, nebo kdokoli jiný –, kdo by se opovážil konat cokoli nového, co by bylo v rozporu s touto ustanovenou evangelijní tradicí, s čistotou víry a křesťanského náboženství, nebo kdo by usiloval cokoli změnit či vyvíjel protichůdné snahy nebo by jen souhlasil s těmi, kdo se tohoto rouhavého jednání dopouštějí. |
|
|
|
Odoslaný - 21 apríl 2012 : 22:54:03
|
amerika, tu sa zamyslite nad nedeľným čítaním: 1 Jn 2, 1-5a "Deti moje, toto vám píšem, aby ste nehrešili. Ale keby niekto zhrešil, máme u Otca zástancu: Ježiša Krista, spravodlivého. On je zmiernou obetou za naše hriechy; a nielen za naše, ale aj za hriechy celého sveta. Podľa toho vieme, že sme ho poznali, ak zachovávame jeho prikázania. Kto hovorí: „Poznám ho,“ a nezachováva jeho prikázania, je luhár a niet v ňom pravdy. Kto však zachováva jeho slovo, v tom je Božia láska naozaj dokonalá."
Už proste rešpektuje cirkev takú aká je a už tolko nešpekulujte nad koncilom.. Je to ako je a hotovo. Ked budete pokračovať a kritizovať Kristovu cirkev (inej pravej cirkvi niet, takže vlastne kritizujete samého Krista..), lahko sa môže stať, že už našu cirkev potrebovať ani nebudete.. potom sa môžme baviť o tom, kto je vlastne protestant.. Dobrú noc. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 997 ~
Člen od: 07 júl 2011 ~
Posledná návšteva: 13 máj 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 apríl 2012 : 23:37:13
|
Mortinia , Mortinia , vidite ako vam bludy pomutili rozum Cirkev nema byt taka ak je , (rozumej zanesena luudskym , ktory prekryva Bozske)ale taka , aku si zela mat Bozsky Spasitel , lebo ona je jeho nevesta A Nevesta Kristova ma byt pripravena por Zj 19,7 Nevesta Kristova musi byt neporusena a pripravena , ked pride Kristus jej zenich Poklad viery sa ma zachovat a odovzdat neporuseny Nie je vlatnictvom nikoho z ludi , ani papeza , ani koncilu , ale je darom od samotneho Spasitela Ak by sme nehorili za zachovanie pokladu viery boli by sme vlaznymi , ktorych Boh vypluje zo svojich ust por Zj 3,16 Proti vam svedcia velki svedci Katolickej Cirkvi , ktori sa nezmierili so stavom , v akom sa Cirkev ocitla , ale horlili za reformu a navrat k pravej zboznosti, pocnuc sv . Benediktom a opatstvom na Monte Casine , Clunskou reformou , sv. Gregorom VII . , ktory zomrel vo vyhnanstve pre snahu o navrat k cistote viery . sv Ignacom , sv Piom V. atd atd Ak ich chcete nazvat protestantmi , lebo nebrali Cirkev taku , aka bola ? Ked kritizovali neporiadky v Cirkvi , kritizovali samotneho Krista?
|
|
|
|
Odoslaný - 22 apríl 2012 : 07:36:30
|
Amerika, ti spominani svetci to robili iba v mantineloch vtedajsej Cirkvi (copyright radar), ta dnesna uz ma ine mantinely . |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 apríl 2012 : 16:01:50
|
Tito podivni katolici uz uplne zabudli , ze Cirkev je apostolska |
|
|
|
Odoslaný - 22 apríl 2012 : 17:32:47
|
Ty nové, nekonkrétní velkopáteční přímluvy nejsou z Ducha sv. ale od někoho jiného. Snads si někdo nemyslí, že se duch sv. mohl tolik let mýlit. |
Renda |
Krajina: Czech Republic ~
Počet príspevkov: 140 ~
Člen od: 25 máj 2011 ~
Posledná návšteva: 26 február 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 apríl 2012 : 17:33:53
|
citácia: amerika, tu sa zamyslite nad nedeľným čítaním: 1 Jn 2, 1-5a " Deti moje, toto vám píšem, aby ste nehrešili. Ale keby niekto zhrešil, máme u Otca zástancu: Ježiša Krista, spravodlivého. On je zmiernou obetou za naše hriechy; a nielen za naše, ale aj za hriechy celého sveta. Podľa toho vieme, že sme ho poznali, ak zachovávame jeho prikázania. Kto hovorí: „Poznám ho,“ a nezachováva jeho prikázania, je luhár a niet v ňom pravdy. Kto však zachováva jeho slovo, v tom je Božia láska naozaj dokonalá." Už proste rešpektuje cirkev takú aká je a už tolko nešpekulujte nad koncilom.. Je to ako je a hotovo. Ked budete pokračovať a kritizovať Kristovu cirkev (inej pravej cirkvi niet, takže vlastne kritizujete samého Krista..), lahko sa môže stať, že už našu cirkev potrebovať ani nebudete.. potom sa môžme baviť o tom, kto je vlastne protestant.. Dobrú noc. Pôvodne zaslal mortinia - 21 apríl 2012 : 22:54:03 Zde nikdo nekritizuje Církev, ale medernistické heretiky v ní, co se ji snaží zničit. |
Renda |
Krajina: Czech Republic ~
Počet príspevkov: 140 ~
Člen od: 25 máj 2011 ~
Posledná návšteva: 26 február 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 apríl 2012 : 18:07:02
|
citácia: citácia: citácia: . Zaznamenali sme odvtedy masové obrátenie Židov alebo aspoň konverzie vo väčšom počte než dovtedy? Nikde som nenašiel dôkaz, čo by toto podporoval. Ba dokonca sa bojím, že je tomu naopak. Pôvodne zaslal maaajo - 21 apríl 2012 : 17:37:39 (Ex 20, 2-6) Ja, Pán, tvoj Boh, som žiarlivý Boh, ktorý tresce neprávosti otcov na deťoch do tretieho a štvrtého pokolenia u tých, čo ma nenávidia, milosrdenstvo však preukazujem až do tisíceho pokolenia tým, čo ma milujú a zachovávajú moje príkazy.“ Pôvodne zaslal JanaKJK - 21 apríl 2012 : 18:54:45 A rozbor by nebol ? Pôvodne zaslal amerika1 - 21 apríl 2012 : 19:49:20
ak sa za niekoho modlíme, naša modlitba musí byť vytrvalá, aj ked možno trvá dlhšie, možno až niekoľko pokolení, ale my nevidíme to, čo vidí Boh, On už mohol začať konať a vie, kedy je ten správny čas - kedy má preukázať milosrdenstvo, ktorému pokoleniu.... |
Božia láska je rozliata v našich srdciach. Proroctvá prestanú, jazyky zamĺknu a poznanie pominie. LÁSKA NIKDY NEZANIKNE.
|
Počet príspevkov: 175 ~
Člen od: 03 apríl 2012 ~
Posledná návšteva: 19 august 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 apríl 2012 : 19:49:54
|
A vytrvalo sa budeme modlit , aby bludar zostal verny svojim bludom Takto si predstavujete modlidbu v Duchu Svatom ? |
|
|
|
Odoslaný - 22 apríl 2012 : 20:28:33
|
citácia: Ty nové, nekonkrétní velkopáteční přímluvy nejsou z Ducha sv. ale od někoho jiného. Snads si někdo nemyslí, že se duch sv. mohl tolik let mýlit. Pôvodne zaslal Renda - 22 apríl 2012 : 17:32:47 Snáď si niekto nemyslí, že by Cirkev mohla schváliť zlú liturgiu... |
Počet príspevkov: 968 ~
Člen od: 11 august 2011 ~
Posledná návšteva: 30 december 2019
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 apríl 2012 : 08:11:06
|
citácia: A vytrvalo sa budeme modlit , aby bludar zostal verny svojim bludom Takto si predstavujete modlidbu v Duchu Svatom ? Pôvodne zaslal amerika1 - 22 apríl 2012 : 19:49:54
toto vôbec neviem, ako súvisí s mojou odpoveďou, ale vy si snáď rozumiete.... |
Božia láska je rozliata v našich srdciach. Proroctvá prestanú, jazyky zamĺknu a poznanie pominie. LÁSKA NIKDY NEZANIKNE.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 apríl 2012 : 08:13:45
|
ak sa za niekoho modlíme, naša modlitba musí byť vytrvalá, aj ked možno trvá dlhšie, možno až niekoľko pokolení, ale my nevidíme to, čo vidí Boh, On už mohol začať konať a vie, kedy je ten správny čas - kedy má preukázať milosrdenstvo, ktorému pokoleniu....
hovorime o velkopiatocnych modlidbach , tak myslim , ze reagujete na temu Takze presne na tuto vasu repliku som reagoval |
|
|
|
Odoslaný - 23 apríl 2012 : 09:15:33
|
Modlime sa za synov židovského národa, lebo oni boli prví, ku kotrým Boh prehovoril, nech vzrastajú v láske k Bohu, a vo vernosti k jeho zákonu - kde sa tam spomína že má bludár ostať verný bludom? - kde ja spomínam, že má bludár ostať verný bludom? |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 apríl 2012 : 09:22:55
|
vernosti jeho zakonu Kto je ten zakon pre Zidov ? |
|
|
|
Odoslaný - 23 apríl 2012 : 09:30:55
|
tie prosby znejú - vernosti Jeho zákonu, nie vernosti vášmu zákonu... |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 apríl 2012 : 09:37:34
|
ale co sa mysli pod Jeho zakonu |
|
|
|
Odoslaný - 23 apríl 2012 : 09:57:17
|
naplnením zákona je LÁSKA, Boh nám preukázal svoju lásku tým, že poslal svojho syna JEŽIŠA KRISTA, takže by tie prosby mali mať zmysel... |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 apríl 2012 : 09:58:50
|
Naplnenim zakona je Jezis Kristus |
|
|
|
Odoslaný - 23 apríl 2012 : 10:12:28
|
citácia: Naplnenim zakona je Jezis Kristus Pôvodne zaslal amerika1 - 23 apríl 2012 : 09:58:50
ved to som aj napísala |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 apríl 2012 : 10:17:25
|
a modlime sa za to , aby Zidia zostali verni Jezisovi Kristovi ze ? |
|
|
|
Odoslaný - 23 apríl 2012 : 10:29:33
|
aby zostali verný Božiemu zákonu - aby verili, aby uverili v Ježiša |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 apríl 2012 : 10:33:57
|
Ale to , aby verili a uverili Jezisa ste si vymysleli To tam v tej modlidbe nie je |
|
|
|
Odoslaný - 23 apríl 2012 : 11:17:48
|
Na rozdiel od tych predoslych modlitieb, kde to je explicitne spomenute. |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|