Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Duchovný život
 Katolici , co je na tomto texte podozrive?
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Kedy bol Jazis ukrizovany? Téma Next Topic: Ježiš mení hriechy na charizmy.
Strana: z 5

amerika1

Stav: offline

Odoslaný - 10 apríl 2012 :  21:48:28  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov

Musím s radosťou v srdci priznať, že nastal čas, že Dechtice sa pomaly po 17 rokoch Zjavení Panny Márie stávajú známejšími a viac ľudí sa zaujíma o Dechtice a čoraz viac chcú tam ísť.

Je to aj prianie Panny Márie, aby kňazi tam privádzali svojich veriacich. Na takejto púti sme boli aj 31.marca 2012. Medzi pútnikmi bývajú takí, ktorí so mnou chodia už 13 rokov, ale aj takí, ktorí idú prvýkrát. Jedni idú poďakovať, iní poprosiť Pannu Máriu o pomoc, ale aj takí, ktorí jednoducho očakávajú odpoveď, alebo radu. I ja som od Kráľovnej pomoci mala očakávania.

Po Zjavení Adrianka povedala, že sme dostali dar lásky od Ježiša, že máme sa vytrvalo modliť a dôverovať. Modlitba nám vždy pomôže. Panna Mária nás žehnala a požehnala aj náboženské predmety.

Martin: ponáral do Srdca Panny Márie tých, ktorí ešte nemajú taký vzťah k Panne Márii a nespoznali Jej lásku.

A práve tuto lásku nám Panna Mária priniesla a chce ju darovať každému.

Za seba môžem povedať, že ten deň som niesla k Panne Márii mne blízku a drahú osobu, ktorá ten vzťah potrebuje prehlbiť a ešte nezažila Jej veľkú lásku. Verím, že Panna Mária sa v túto sobotu a v tento deň dotkla srdca spomínanej mne drahej osoby. Martin ešte podotkol, že v tento deň mal byť v škole, ale Panna Mária mu povedala, že aby bol s nami a venoval sa nám.

Vizionárka Majka s veľkou láskou nám poslúžila svojími modlitbami a odovzdala nás Panne Márii a na koniec aj cez ňu nás Panna Mária žehnala.

Ubezpečila som sa, že už dávno pred púťou Panna Mária pozná naš úmysel a ťažkosť a s veľkou láskou odovzdáva odpovede na naše prosby a problémy a pomáha ich riešiť. Kráľovná pomoci ochraňuj nás, neopúšťaj a vždy stoj pri nás!

M. Barnášová, Prešov

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora 

Lucia

Odoslaný - 10 apríl 2012 :  22:15:08  Zobraziť profil  Pridať Lucia do zoznamu priateľov
Podla mna su podozrive tieto vety:

Panna Mária nás žehnala a požehnala aj náboženské predmety.

Martin ešte podotkol, že v tento deň mal byť v škole, ale Panna Mária mu povedala, že aby bol s nami a venoval sa nám.

Vizionárka Majka s veľkou láskou nám poslúžila svojími modlitbami a odovzdala nás Panne Márii a na koniec aj cez ňu nás Panna Mária žehnala.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1472  ~  Člen od: 22 december 2009  ~  Posledná návšteva: 14 júl 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 10 apríl 2012 :  23:11:52  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
bingo presne ste to uhadli Moze byt take zjavenie prave ? Ak ano preco , a ak nie preco nie

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 11 apríl 2012 :  07:31:02  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
To ze ich zehnala by bolo este v poriadku, aj rodicia zehnaju svoje deti, alebo zehname chlieb, pred tym, ako ho budeme jest.

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 11 apríl 2012 :  08:14:51  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
To ale neznamena , ze to ma ucinok pozehnania , aky sprostredkovava Cirkev skrze posvatne knazstvo

Tieto skutocnosti sa casto zamienaju Pozehnania urcuje Svata Matka Cirkev podla pravidiel , aby v Bozej Cirkvi nebol zmatok

Sväteniny

Sväteniny sú posvätné znaky ustanovené Cirkvou, ktorými sa posväcujú niektoré okolnosti života. Obsahujú modlitbu, ktorú sprevádza znak kríža a iné znaky. Medzi sväteninami majú dôležité miesto požehnania, ktoré sú oslavou Boha a prosbou o jeho dary, ako aj zasvätenia osôb a posvätenie vecí na kult Boha. Sväteniny pripravujú ľudí na prijatie hlavného účinku sviatostí a posväcujú rozličné okolnosti života.
Zoznam požehnaní podľa benedikcionála

I. POŽEHNANIA OSÔB

1. Požehnanie rodín a ich členov

a) Požehnanie rodiny
b) Každoročné požehnanie rodín v ich domoch
c) Požehnanie manželov
d) Požehnanie detí
e) Požehnanie detí vo Vianočnom období
f) Požehnanie detí v rodine
g) Požehnanie snúbencov
h) Požehnanie ženy pred pôrodom a po pôrode
i) Požehnanie starcov

2. Požehnanie chorých
3. Požehnanie tých, ktorí sú vyslaní ohlasovať evanjelium
4. Požehnanie týkajúce sa katechézy a spoločnej modlitby
5. Požehnanie združení na pomoc vo verejných potrebách
6. Požehnanie pútnikov
7. Požehnanie tých, čo sa vydávajú na cestu

II. POŽEHNANIA BUDOV A ROZLIČNÝCH ČINNOSTÍ VERIACICH

8. Požehnanie diela prípravy novej budovy
9. Požehnanie nového domu
10. Požehnanie domu v období Zjavenia Pána
11. Požehnanie nového seminára
12. Požehnanie nového rehoľného domu
13. Požehnanie novej školy alebo univerzity
14. Požehnanie knižnice
15. Požehnanie novej nemocnice alebo domu určeného na starostlivosť o
chorých
16. Požehnanie úradov, dielní a obchodov
17. Požehnanie budov spoločenských oznamovacích prostriedkov
18. Požehnanie budov a telocvičných priestorov
19. Požehnanie všetkého, čo súvisí s cestovaním
20. Požehnania osobitných technických prostriedkov
21. Požehnanie pracovných prostriedkov
22. Požehnanie zvierat
23. Požehnanie polí, lúk a pasienkov
24. Požehnanie prinesenej novej úrody
25. Požehnanie pri stole

III. POŽEHNANIE PREDMETOV A ZARIADENIA V KOSTOLE, URČENÝCH NA LITURGICKÉ POUŽÍVANIE ALEBO PODOBNÚ ČINNOSŤ

26. Požehnanie krstiteľnice, čiže nového krstného prameňa
27. Požehnanie katedry, sedadla predsedajúceho, ambony, svätostánku
a spovednice
28. Požehnanie novej brány kostola
29. Požehnanie nového kríža určeného na verejnú úctu
30. Požehnanie obrazov, ktoré sa vystavujú na uctievanie veriacim
31. Požehnanie nového zvona
32. Požehnanie organa
33. Požehnanie liturgických predmetov
34. Požehnanie vody mimo slávenia omše
35. Požehnanie staníc krížovej cesty
36. Požehnanie cintorína

IV. POŽEHNANIE PREDMETOV SLÚŽIACICH ĽUDOVEJ NÁBOŽNOSTI

37. Požehnanie nápoja alebo pokrmov a iných vecí
38. Požehnanie predmetov slúžiacich úcte a nábožnosti
39. Požehnanie ružencov
40. Požehnanie a vkladanie škapuliara

V. POŽEHNANIE PRI ROZLIČNÝCH PRÍLEŽITOSTIACH

41. Velebenie Boha pri vzdávaní vďaky za prijaté dobrodenia
42. Požehnanie pri rozličných príležitostiach

Ake je nebezpecenstvo tych zehnani udajnych zjaveni ?
1, Zjavenie nahradzuje a substituje ulohu posvatneho knazstva
2, Preco zehna zjavenie a neprenecha zehnanie tomu , kto ma v mene Cirkvi zehnat ? Posvatnemu knazstvu ?
3, Nebezpecenstvo , ze veriaci pripise pozehnaniu zjavenia vacsi ucinok , ako pozehnaniu posvatneho knazstva
4, Panna Maria nie je knaz Nemam moc aku ma knazsky stav
5, Prave zjavenie nikdy nekonalo ulohu prinaleziacemu posvatnemu knazstvu t. j nezehnala , ale ziadala o pozehnanie knazov
6, Veriaci , ktory nekriticky primaju zujavenie nevedia vysvetlit akou mocou zehna zjavenie a od koho tuto moc ma , pretoze Panna Maria tuto moc nema od nikoho a nikto jej ju neudelil
6, Predmety pozehnane zjavenim nemaju moc pozehnania posvatnym knazstvom a nie su schopne sprostredkovat milosti , ktore prinasa posvatenie knazom
7, Co uci Cirkev ? Sväteniny zväčša vykonáva kňaz, no niektoré môže vykonávať aj laik, napríklad požehnanie jedla alebo požehnanie svojich detí, svojej práce, aby priniesla dobrú úrodu...
Vsimnite si slovo niektore Takze vsetky nemoze A ktore nemoze ?
8, Polozme si otazku , ktore zehnania nemoze vykonavat Panna Maria , lebo nie je knazom ? Aku odpoved dostaneme , co myslite ? Kolko katolikov odpovie , ze vsetky moze ?

Skusime si dat nazorny priklad , aby sme to lepsie pochopili

Misko si kupi , alebo vyrobi ruzenec Pride za matkou a pochvali sa ,ze sa mu podarilo vyrobit pekny ruzenec Matka urobi nad ruzencom kriz
Preco nie ved na tom nie je nic zle Dokonca zehnat je dobre
Samozrejme az potial , pokial by nepovedala , ze ten ruzenec netreba nechat pozehnat knazom , lebo jej pozehnanie je dostacujuce
Ake myslite , ze mali veriaci pri sebe ruzence Posvatene knazom , alebo neposvatene ?
A co myslite akemu pozehnaniu budu ti veriaci pripisovat vacsiu moc , aalebo lepsie povedane silu sprostredkovat Bozie milosti spojene s pozehnanim ,knazskemu , alebo udajnej Panny Marie ?
Pozehnanie hriesnym clovekom , ktory je kanzom , ma vacsi ucinok sprostredkovat milosti , ako pozehnanie Pannou Mariou
A teraz zacnu na moju hlavu lietat sutre
Mozete si urobit jednoduchu skusku spravnosti , ako v matematike Povedzte to tym , co si nechaju pozehnat ruzenec udajnym zjavenim , ze pozehnanie knaza ma vacsii ucinok Uvidite , co sa zacne diat Alebo povedzte vizionarom , nech sa spytaju udajneho zjavenia , ktore pozehnanie ma vacsiu moc sprostredkovat milosti Pozehnanie knaza , alebo jej pozehnanie ?

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mak

Odoslaný - 11 apríl 2012 :  09:21:58  Zobraziť profil  Pridať mak do zoznamu priateľov
a čo si myslíte že modlitba na nepožehnanom ruženci nie je platná? že Boh je taký malicherný? Ved ruženec sa dá modliť aj na prstoch. Dôležitý je vzťah a modlitba a nie predmet.
K pravosti zjavenia sa nevyjadrujem a ani to nie je dôležité, ak sa tam chodia ludia modliť a ak sa tam slúžia sv. omše tak je to miesto posvätené skrze množstvo modlitieb a Kristovu obetu vo sv. omši.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 606  ~  Člen od: 28 október 2011  ~  Posledná návšteva: 05 apríl 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Guliver

Odoslaný - 11 apríl 2012 :  11:16:27  Zobraziť profil  Pridať Guliver do zoznamu priateľov
Nemôžem si pomôcť, ale žehnanie predmetov, budov,... mi príde ako poverčivosť. Aký objektívny účinok by to malo mať?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 730  ~  Člen od: 13 marec 2009  ~  Posledná návšteva: 13 február 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lucia

Odoslaný - 11 apríl 2012 :  14:03:04  Zobraziť profil  Pridať Lucia do zoznamu priateľov
Amerika, ja s Vami suhlasim.

Okrem toho je velmi nepravdepodobne, aby Panna Maria kazala niekomu vynechat skolu.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1472  ~  Člen od: 22 december 2009  ~  Posledná návšteva: 14 júl 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 11 apríl 2012 :  14:59:50  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
citácia:
a čo si myslíte že modlitba na nepožehnanom ruženci nie je platná? že Boh je taký malicherný? Ved ruženec sa dá modliť aj na prstoch. Dôležitý je vzťah a modlitba a nie predmet.
K pravosti zjavenia sa nevyjadrujem a ani to nie je dôležité, ak sa tam chodia ludia modliť a ak sa tam slúžia sv. omše tak je to miesto posvätené skrze množstvo modlitieb a Kristovu obetu vo sv. omši.

Pôvodne zaslal mak - 11 apríl 2012 :  09:21:58

takze vy popierate toto ucenie Cirkvi

Pod sväteninami teda rozumieme požehnania, pri ktorých sa Cirkev modlí nad určitým predmetom, aby osoba, ktorá ho používa, rástla vo viere a v láske. Cez tieto spásonosné znaky má pôsobiť Kristov kríž v každodennom živote toho, kto ich používa. Preto nám neslúžia ako amulety na ochranu nášho pozemského života, zdravia alebo na ochranu našich hmotných vecí, ale na večnú spásu.

Vy popierate potrebu vysviacky novopostaveneho chramu biskupom ? Ved novopostaveny a nevysvateny bude posvateny skrze modlidbu a sluzenie sv . Omse ?

Mato

Odoslaný - 11 apríl 2012 :  18:23:33  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Amerika, to co ste napisali o svateninach beriem, o tom netreba diskutovat, poukazoval som len na to, ze zrovna zehnat osoby by mohla aj panna Maria ( a to potvrdzuje aj Vami citovany text).

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 11 apríl 2012 :  18:27:56  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
a čo si myslíte že modlitba na nepožehnanom ruženci nie je platná?

Pôvodne zaslal mak - 11 apríl 2012 :  09:21:58

Miestna autorita mak nedokaze postrehnut rozdiel medzi modlitbou a svateninou a jej ucinkami... Napriek tomu, ze to amerika celkom vycerpavajuco rozobral.

amerika1

Odoslaný - 11 apríl 2012 :  19:20:20  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
citácia:
Amerika, to co ste napisali o svateninach beriem, o tom netreba diskutovat, poukazoval som len na to, ze zrovna zehnat osoby by mohla aj panna Maria ( a to potvrdzuje aj Vami citovany text).

Pôvodne zaslal Mato - 11 apríl 2012 :  18:23:33

1, nikdy to pri zjaveniach nerobila
2,muselo by byt jasne , ze to pozahnanie nema vahu knazskeho pozehnania
3, kedze by vzhladom na chapanie veriacich , ze Panna Maria ma vyssiu moc ako knazstvo, bola znacna hrozba omylu , Panna Maria by to nikdy neurobila
4, treba si uvedomit jednu dolezitu vec a zodpovedat jednu otazku

Vezmime si , ze na mieste zjavenia je pritomna Panna Maria a knaz Jeden jediny , pre nazornost Vykona prava Panna Maria pozehnanie , alebo odkaze na pozehnanie knaza Co myslite ?

mon

Odoslaný - 11 apríl 2012 :  21:22:19  Zobraziť profil  Pridať mon do zoznamu priateľov

Okrem toho je velmi nepravdepodobne, aby Panna Maria kazala niekomu vynechat skolu.

no, myslím, že daný Martin neštuduje na základnej ani strednej škole, ale na výške, kde je mnoho vecí na báze dobrovoľnosti a keď tam človek nepríde, nikto z toho vedu nerobí.
takže by som za tým nevidela striktne dôkaz falošnosti zjavenia.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 119  ~  Člen od: 11 september 2011  ~  Posledná návšteva: 24 november 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 11 apríl 2012 :  22:25:55  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
zanedbavanie povinnosti nie je dokazom ?
Asi ste si zle precitala text
Mal byt v skole ale nie je
preco nie je ?
zjavenie povedalo aby som zostal
zjavenie nabada na
1, zanedbavanie stavovskych povonnosti
2, k neposlusnosti a neporiadku

Mal byt ale nebol Co tu chcete obhajovat ? Inak je zaujimeve , aky katolici zacnu zastavat aky postoj a obhajobu Ktori miliju neporiadok a vnasaju ho do Cirkvi , tak ho budu aj obhajovat Samozrejme charizmatici v prvych liniach obhajoby Vrana k vrane sada

Hriech taky malicky , ze to ani hriech nie je Ved nemusis byt stale v skole Zostan tu pri mne To bude zasluznejsie

Vobec nezomriete Ale otvoria sa vam oci a budete ako Boh por Gen 3,5

Rukopis autora jasny pre kazdeho , kto nie je totalny slepec

mon

Odoslaný - 11 apríl 2012 :  22:51:49  Zobraziť profil  Pridať mon do zoznamu priateľov
zanedbavanie povinnosti nie je dokazom ?
Asi ste si zle precitala text
Mal byt v skole ale nie je
preco nie je ?
zjavenie povedalo aby som zostal
zjavenie nabada na
1, zanedbavanie stavovskych povonnosti
2, k neposlusnosti a neporiadku

To, že niekde mám byť, ešte neznamená, že je to moja povinnosť.
Mám prednášku v rozvrhu - mám tam byť, ale nie je moja povinnosť tam byť a nikoho to netrápi, ak tam nie som.
Ja som napr za tento semester bola na jednej prednáške a pritom v rozvrhu mám každý deň prednášky. A nie je hriech, že som tam nebola.
Je to na mojej zodpovednosti, či budem sedieť tam na zadku a dúfať, že si z toho niečo zapamätám, alebo si na ten zadok sadnem doma a naučím sa.

Netvrdím, že to bolo v Martinovom prípade presne takto, ale tak isto ani vy nemôžete tvrdiť, že to takto nebolo.
Práve preto som na to zareagovala, lebo mi teda prišlo dosť nevhodné odsúdiť niekoho konanie na základe nedostatočných info.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 119  ~  Člen od: 11 september 2011  ~  Posledná návšteva: 24 november 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 11 apríl 2012 :  22:58:43  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Tie infa su dostatocne , lenze vasa slepota vam ich brani vidiet
Napriklad mal v umysle konat inak , ale na podnet zjavenia meni rozhodnutie a kona inak
Je to tak , alebo to tak nie je
Sam vie ze ma byt v skole , ale ked zjavenie povedalo , aby som zostal , tak zostanem
To je typicky priklad pokusenia , aj ked sa na kolomaz rozlejete
Lebo on nema v umysle zostat , on vie, ze jeho povinost je skola , ale kona inak ako on chce , na popud niekoho
A vo svojej charizmetickej slepote ste si nevsimla jednu podstatnu vec
Ze kona automaticky bez rozlisovania duchov Rozumiete , alebo nie ? Nekladie si otazku , ci podnet zostat , je v sulade s Bozou volou , a ci jeho konanie je v sulade s mravnym poriadkom
Pre kazdeho neslepca je uplne jasne , preco kona ako kona Nema pochybnosti . lebo zjavenie je ta , za ktoru sa zjavenie vydava
Sv. Bernadetta pochybnosti mala a velke

Zachariáš

Odoslaný - 12 apríl 2012 :  09:25:42  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Zachariáš  Pridať Zachariáš do zoznamu priateľov
Panna Mária je v katolíckej Cirkvi uctievaná tiež ako Mediatrix-prostredníčka všetkých milostí.Je to zároveň aj dogma:
Od chvíle Máriinho nanebovzatia nie je žiadna milosť udelená bez jej aktuálneho príhovoru.
Ak kňaz požehnáva náboženský predmet aj táto milosť prechádza cez Pannu Máriu.A ak sa ona sama rozhodne požehnať čokoľvek tak ona ako "Prostrednica všetkých milostí" prináša presne tú milosť o ktorú od svojho Syna žiada.

V tejto súvislosti spomeniem,že existuje jeden chrám,ktorý neposvätil biskup ale sv.Michal archanjel.Nachádza sa na polostrove Gargano v Taliansku :
www.santuariosanmichele.it
v kapitole história sú opísané zjavenia a tiež ako zabránil biskupovi sv. archanjel Michal posvätiť danú svätyňu,pretože ju posvätil on sám.

Prichádzajte k Nemu,k živému kameňu,ktori ľudia síce zavrhli,ale pred Bohom je vyvolený a vzácny,a dajte sa vbudovať aj vy ako živé kamene do duchovného domu,do svätého kňazstva,aby ste prinášali duchovné obety,príjemné Bohu skrze Ježiša Krista.
1.Pt 2,4-5

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1345  ~  Člen od: 30 november 2009  ~  Posledná návšteva: 26 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 12 apríl 2012 :  09:54:19  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Pravdu povediac , cakal som , ze niekto pride presne s tymto argumentom

Takze , co znamena prostrednica vsetkych milosti

Vsimnime si dolezite slovo z tejto dogmy
Prostrednica
To znamena , ze ked zehna knaz ,milosti , ktore su od Boha udelene skrze toto pozehnanie , nam vyprosuje Panna Maria
Ale ich neudeluje Ona ich vyprosuje od Toho , kto ma moc tieto milosti udelit
Panna Maria sa v poriadku spasy a Cirkvi drzi Bohom stanoveneho poriadku

Sprostredkovat milost . sprostredkovat kazdu milost , neznamena mat moc udelit tuto milost mocou Krista
Knaz dostava moc konat v mene Krista , byt alter Kristus , dostava moc
Dame si nazorny priklad , aby sme pochopili rozdiel
Knaz , z moci posvatneho knazstva , sluzi Svatu Omsu , v ktorej premiena chlieb na Telo a vino na Krv Nasho Pana
Otazka
Ma Panna Maria moc premenit chlieb na Telo a vino na Krv Svojho Syna ?
Nie , nema
Ale aka je jej uloha , alebo zasluha, alebo spostredkovanie milosti , ktore dostavame zo Svatej Omse ( ospravedlnujem sa za nedokonalost ludskeho jazyka , ked ma hovorit o Bozich veciach)
Tym , ze cez jej orodovanie u Pana nam ich vyprosuje Tie milosti nam ona sprostredkovava , ale udelene su skrze knaza , ktory ma moc konat v Kristovom mene
My nemozeme Panne Marii prisudit moc , ktoru nema , ktoru jej Syn neudelil Ona proste nema moc posvatneho knazstva
To nic neubera na dostojnosti a ucte k Panne Marii
Ona je Kralovnou apostolov , ale nie je apostolom

Zachariáš

Odoslaný - 12 apríl 2012 :  10:08:10  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Zachariáš  Pridať Zachariáš do zoznamu priateľov
Panna Mária povedala pri zjavení v La Salette :
Dala som vám šesť dní na prácu a siedmy som si vyhradila pre seba a nechcu mi ho priznať.

Toto tvrdenie tiež urobilo riadny vietor medzi teológmi.A predsa mohla Panna Mária takúto vetu vysloviť.Zjavenie v La Salette je uznané ako pravé.
Ak by sa presvätá Panna Mária rozhodla požehnať nejaký predmet či aj kostol,tak je to pravé požehnanie.Ak dokázala Cirkev uznať,že svätyňu v Monte San Michele na požiadavku sv.archanjela Michala netreba už posväcovať,pretože ju posvätil on sám,prečo by to nepriznala aj Kráľovnej anjelov?A požehnanie chrámu,kde sa slúžia Bohoslužby je predsa len viac ako požehnanie ruženca.

Prichádzajte k Nemu,k živému kameňu,ktori ľudia síce zavrhli,ale pred Bohom je vyvolený a vzácny,a dajte sa vbudovať aj vy ako živé kamene do duchovného domu,do svätého kňazstva,aby ste prinášali duchovné obety,príjemné Bohu skrze Ježiša Krista.
1.Pt 2,4-5

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1345  ~  Člen od: 30 november 2009  ~  Posledná návšteva: 26 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 12 apríl 2012 :  10:11:32  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
v kapitole história sú opísané zjavenia a tiež ako zabránil biskupovi sv. archanjel Michal posvätiť danú svätyňu,pretože ju posvätil on sám.

Kedy dostal archanjel Michal moc posvatneho knazstva ?

amerika1

Odoslaný - 12 apríl 2012 :  10:13:05  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
citácia:
Dala som vám šesť dní na prácu a siedmy som si vyhradila pre seba a nechcu mi ho priznať.

Toto tvrdenie tiež urobilo riadny vietor medzi teológmi.A predsa mohla Panna Mária takúto vetu vysloviť.Zjavenie v La Salette je uznané ako pravé.
Ak by sa presvätá Panna Mária rozhodla požehnať nejaký predmet či aj kostol,tak je to pravé požehnanie.Ak dokázala Cirkev uznať,že svätyňu v Monte San Michele na požiadavku sv.archanjela Michala netreba už posväcovať,pretože ju posvätil on sám,prečo by to nepriznala aj Kráľovnej anjelov?A požehnanie chrámu,kde sa slúžia Bohoslužby je predsa len viac ako požehnanie ruženca.

Pôvodne zaslal Zachariáš - 12 apríl 2012 :  10:08:10

Toto je otvoreny utok na posvatne knazstvo

Zachariáš

Odoslaný - 12 apríl 2012 :  10:15:22  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Zachariáš  Pridať Zachariáš do zoznamu priateľov
citácia:

Kedy dostal archanjel Michal moc posvatneho knazstva ?

Pôvodne zaslal amerika1 - 12 apríl 2012 :  10:11:32

Odkedy pochybujete o tom,čo uznala Cirkev?Trúfate si tvrdiť,že od Cirkev je 15 storočí v omyle keď poslúchla archanjela Michala a chrám nesvätil biskup?myslíte si,že vaše obmedzené vedomosti sú dostatočné na to,aby ste spochybnili tajomstvá,ktoré môže autoritatívne potvrdiť iba Cirkev?

1.Pt 2,4-5

Zachariáš

Odoslaný - 12 apríl 2012 :  10:17:21  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Zachariáš  Pridať Zachariáš do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal Zachariáš - 12 apríl 2012 :  10:08:10

Toto je otvoreny utok na posvatne knazstvo

Pôvodne zaslal amerika1 - 12 apríl 2012 :  10:13:05

Sťažnosť musíte podať na Cirkev,ktorá sv.archanjela Michala poslúchla alebo až k samotnému Bohu na sv.Michala Archanjela,ktorý si dovolil konať tak ako konal.

1.Pt 2,4-5

maaajo

Odoslaný - 12 apríl 2012 :  10:26:48  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: maaajo  Pridať maaajo do zoznamu priateľov
Ja vidím rozdiel ešte v tom, že toho sv. Michala archanjela Cirkev uznala. Ale napr. v Medjugorjí nosia ľudia požehnať svoje veci Panne Márii, ktorá sa tam podľa kompetentnej cirkevnej autority ani nezjavuje. A ani Dechtice nie sú uznané a ako poznáme rýchlosť procesu (ne)uznávania zjavení, tak sa k tomu v dohľadnej dobe nikto ani nevyjadrí.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 721  ~  Člen od: 25 marec 2011  ~  Posledná návšteva: 30 január 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Zachariáš

Odoslaný - 12 apríl 2012 :  10:36:48  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Zachariáš  Pridať Zachariáš do zoznamu priateľov
citácia:
Ja vidím rozdiel ešte v tom, že toho sv. Michala archanjela Cirkev uznala. Ale napr. v Medjugorjí nosia ľudia požehnať svoje veci Panne Márii, ktorá sa tam podľa kompetentnej cirkevnej autority ani nezjavuje. A ani Dechtice nie sú uznané a ako poznáme rýchlosť procesu (ne)uznávania zjavení, tak sa k tomu v dohľadnej dobe nikto ani nevyjadrí.

Pôvodne zaslal maaajo - 12 apríl 2012 :  10:26:48

To vidíte v správnom svetle.Ja som sa ku zjaveniu v Dechticiach nevyjadril a ani nemienim.Ja som svoju reakciu napísal ako nesúhlas s tvrdením,že Panna Mária nemôže požehnávať náboženské predmety.No ale ak mohol sv.Michal archanjel požehnať svätyňu v Gargane,čo je výsadou biskupa,tak odopierať Panne Márii,ktorá je Mediatrix a zároveň Kráľovnou anjelov možnosť požehnať nejaký predmet je nezmysel.

1.Pt 2,4-5

Zachariáš

Odoslaný - 12 apríl 2012 :  11:00:51  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Zachariáš  Pridať Zachariáš do zoznamu priateľov
Na mieste je tiež otázka :

Kto požehnal milosťami uzdravenia pramene v Lurdoch a v La Salette?

1.Pt 2,4-5

Strana: z 5 Previous Topic: Kedy bol Jazis ukrizovany? Téma Next Topic: Ježiš mení hriechy na charizmy.  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06