|
Odoslaný - 23 február 2012 : 13:09:57
|
Takže milý kolegovia!
Mám tu troška dlhší príspevok, možno sa vám nebude páčiť, ale píšem v ňom všetko to, čo cítim. Všetko o živote. Mám založený taký denníček (nazval som ho life is a bitch), respektive denník smútku, kde píšem všetko, čo mi trhá žily. Nakoľko v ňom kvôli trápeniu používam aj vulgarizmy najhrubšieho zrna, budem sa ich snažím aspoň cenzurovať hviezdičkou. Viem,ž e by som ich mohol vynechávať, ale to by nebolo ono. Preto chcem ešte poznamenať, že nejako si z tohoto príspevku neberte príklad. Ale keby mi niekto vedel pomôcť, bol by som viac než rád...
Takže na začiatok napíšem niečo o sebe: Mám 19 rokov, bývam pod Tatrami. Som veriaci od narodenia a už asi takých 5 rokov hrajem na organe u nás v chráme. Chodil som od šiestich rokoch na ZUŠku klavir a od nejakých tých 11tich aj na organ. Organ som skončil po 5 rokoch, klavir po 8mich. V kostole som teda cca. skoro každý deň, ak niesom v škole. Niekedy aj viackrát do dňa. Do školy chodím do Ružomberka na PF KU, kde študujem biologiu a fyziku.
Teraz prejdem k jadru veci. Mám jeden zdravotný problém- colon irritabile (viac sa dozviete tu: http://www.zdravie.sk/sz/content/132-23566/colon-irritabile-syndrom-drazdiveho-creva.html). To znamena, že každé ráno mám muku, ale v poslednej dobe ani nie tak ráno, ako skorej krče, ale brutalne, takmer sa to nedá vydržať... Dosť ma to deptá aj psychycky (tj. že málokedy mám dobrú náladu). Samozrejme, že som schudol atď atď... nejdem to tu celé rozpisovať. Samozrejme, že po doktoroch som chodil, kde som si vytrpel ešte viac. Kto bol na rekto/kolonoskopii, tak vie o čom to je. Ide o to, že vám do analu napchaju taku hadičku, ktorá má na konci kameru aj svetlo a s tým prezerajú čreva. Je to muka... mne ju napchali asi 1,5 metra. Samozrejme, že žiaden nález. A tak mi nezostáva nič iné, ako trpieť tieto úkrutné muky... Takže prvá vec je zdravie... Teraz prejdem k druhej veci. Ženy... mal som dve frajirky, či jak to nazvať. Prvá bola paradna... nič krajšie som dovtedy nezažil... ani odvtedy. Samozrejme, nemusíte si myslieť, že sme hneď súložili... Skoro mi však praskol myokard aj perikard (jednoducho povedané: srdce), keď mi dala kopačky a v tú hodinu začala chodiť s dovtedy mojim najlepším kamarátom... ja som teraz nevedel, čo robiť. To bolo prvýkrát, čo som rozmýšlal o samovražde. Našťastie som to nejako ustal. Druhá frajerka bola oničom, ale to chápem, má oca alkoholika a teda ťažký život. Teraz keď som v Ružomberku na škole, pobehuje tam veľa kvalitných žien. Len škoda, že 90% z nich sú len fyzický kvalitné. Bližšie som spoznal asi tak zo 5 spolužiačok, lenže čo z toho, keď majú v tých gebuliach s prepáčením nasraté??? Naozaj nerozmýšlaju a len chlastaju. Ak nechlastaju, tak maju frajerov a tým pádom som skončil... Bez lásky život nemá zmysel! To je môj názor Ďalej ma trápia veci ako to, že nemám dosť peňazí a chcel by som prestať fajčiť. Lenže to som skúšal už aspoň 100 krát, ale nikdy nevyjde. Rozmýšlam, či to ešte vobec mám skúšať. Aj tak mám taký nahovno život, že neviem či chcem dlho žiť...
Na záver vám dávam prepis môjho temného denníčka smútku. Nadávky vycenzurujem (dúfam).
Sobota 18.2.2012 toto, o čom už dlhšiu dobu rozmýšľam, to sa mi ešte nestalo. Naozaj ešte nikdy. Neviem, či je to len z filozofického hľadiska, alebo či si za to môžem sám svojím životom, ale ja normálne POCHYBUJEM!!! Zrazu som si prestal byť taký istý svojou vierou. Nie som si istý, či Boh naozaj existuje Predchádzal tomu dlhší čas(cca rok). Všetko je na riť, tak ako vždy. Ale vždy, keď sa mi nič nedarilo, keď bolo všetko celé zle, vždy som cítil nejakú pomoc zhora. Napríklad v 2007, keď som mal salmonelozu a dva týždne bol doma (čo by mi vyhovovalo, keby som tie dva týždne nepresedel na hajzli), potom som mal ísť do školy, ale samozrejme, po dvoch týždňoch som bol dutý jak bambus. A vtedy prišli mrazy a potreba začať v škole vykurovací proces. Neviem, či náhoda, či Boží zásah, ale praskol kotol a boli sme mesiac doma. Alebo keď som chcel jednu ženu (sestru mojej bývalej, ešte predtým)(uznávam, že som mal v hlave nasraté, nakoľko je dnes z nej riadna pizda...) a bol som z toho potom v pi*i, tak mi dobrotivý Boh poslal do cesty jej sestru (čiže moju prvú bývalú). A to musím povedať, že nič krajšie som dovtedy nezažil... a ani odvtedy. Alebo keď som v robote niekde odfajčil 10 €, tak Boh dal, že som vo victory tip úplnou náhodou vyhral 16 a mohol to vrátiť. Ale teraz? Teraz nič. Ešte som bol vo štvrtok pozrieť babku. Už je úplne vyj*baná zo života. Berie 4 gramy morfia denne (pre porovnanie, narkomani berú pol gramu denne), aby necítila bolesť, ale aj tak to nepomáha. A je z toho úplny debil. Proste zdrogovaná. Už len leží na posteli a narieka, lebo ju všetko bolí. Zavše zabúda rozprávať a tvár má už takú bledú, že vyzerá jak už dávno mŕtva. Vari môže toto "dobrotivý" Bod dopustiť? To je ten "dobrotivý" Boh, že necháva svojich verných takto brutálne umierať??? Mám chuť mu pvoedať: "Bože, tak už si ju ku*va zober k sebe." Oco vravel, že dobru smrť si musíš vymodliť, ale nemyslím si, že sa treba celé dni modliť, ako nejaký farizej. Ale poďme do minulosti. Kým som ja ešte nežil. Vari sa nemodlila dostatočne celý život? Veď vychovala tri deti a keď tí sku*vení komunisti zobrali dedka do uranovej bane, chodila pešo až do Kežmarku každý deň do roboty do Tatraľanu, aby jej deti mali čo dať pod zub. Vari je to málo? Ak áno, tak kedy je potom už dosť? Najviac ma ale deprimujú tie ku*vy, čo podvádzajú- podnikatelia, politici, alebo proste len hajzlikovia. Ešte nám ich ukazujú na výsmech v telke. J*bnu ti tam Borisa Kollara, a ukazuju, akoby to bolo správne mať 5 detí a každé dieťa s inou ženou! A ešte jaký je bohatý. A dokonca mu aj zdravie slúži. V žiadnom prípade sa nechcem rúhať, ale to si sa Bože fakt vyznamenal, že svojich verných nechávaš takto trpieť, kým tí, čo ťa nenávida, berú tvoje meno nadarmo, pohŕdaju tebou, smilnia so všetkým... a im dávaš také veci ako majetok a dokonca aj zdravie aj šťastie! Nazval si nás priateľmi, lebo sluha nevie, čo robí jeho pán, ale takto sa k sebe správajú priatelia??? Ja viem, že som len človek, iba stvorenie a Tebe može byť úplne šuma fuk, či v teba verím a či bude zatratený alebo nie. Vôbec ťa to nemusí trápiť... ale trápi... inak by si neposlal svojho syna za nás. Veď on niesol naše choroby, tak prečo ešte aj my? A zvlášť tí, čo mu v trápeniach pridali menej ako ostatní... Prečo utŕpenie pre tvojich verných, zatiaľ čo "kúkoľ" trápenie nepozná??? Bože, daj mi dar rozumu skrz Ducha Svätého, aby som nepadol úplne na dno, ale premýšlal a ostal tvojím priateľom. Daj, aby som zistil význam tohto utŕpenia, a aby si ma opäť utvrdil, že viera je ten najkrajší dar, aký som mohol dostať už pri počatí. Amen
A druhý príspevok z denníčka smútku
Utorok 21.2.2012
Situácia je vážna. Veľmi vážna. Skoro až zúfalá. U babkinej sestry som sa asi zase priotravil mäsom. Chutilo kus divne. Je mi tak zle, že idem umrieť. Ľutujem svoje hriechy, lebo sa cítim ako 5 minút pred smrťou. Neskutočné kŕče v bruchu. Cítim sa, akoby mi praskol vred, alebo čo. Jednoducho, plano ako nidky. NEviem, či nebudem dáviť a cítim sa na dobrých 38 stupňov celzia. Keby som si aspoň mal s čím zmerať horúčku. Ale to najskôr jak prídem domov z intráku. Ale ďalej to už fakt nezvládam. Keby som aspoň vedel, že z čoho mi je takto ku*va zle. Ale neviem a kvôli skorumpovanému slovenskému zdravotníctvu sa to ani nikdy nedozviem. A tak som voľky-nevoľky odsúdený na tieto útrapi bez konca. Až do smrti. Som zvedavý, že koľko budem vážiť po príchode domov... isto 55kg...
V laboratoriu (na biologii) mi bolo zase mrte zle. Nevedel som, že čo sa to robí, ale vážne nemám už na to nervy. Ráno aby som vstal 4 hodiny predtým ako vypadnem do školy, aby som sa mohol vysrať. Cesta vo vlaku je muka, lebo tam keby ma to chytlo, tak sa asi zoserem jak dementný dôchodca... Začal som sa okrem iného zamýšlať nad zmyslom života. Mojím zmyslom. A žiaden som nenašiel... Mám tak napi*u život jak nikto! Ráno vstanem, idem na kompik, je mi zle, vyserem sa, potom ešte raz, abo dva, idem do školy, prídem zo školy, idem na kompík, nudím sa, umyjem zuby a idem spať. Žiaden adrenalín, nič, čo by ma v živote tešilo, proste furt nuda. Celý deň a každý deň. Vieš, keď prídeš k mravenisku a chodia si tam mravce. A ty sa nudíš, tak jedného zapučíš, Ďalšieho necháš ísť, ďalšiemu odtrhneš nohu, ďalšieho zobereš a hodíš do potoka, zas necháš ísť a tak Ďalej... a takto mi to pripadá, že sa s nami hraje Boh. Momentálne mi to takto pripadá. Už neviem, čo si mám myslieť. Poslednú nádej toho, čo som kedysi pokladal za bežné (čiže zdravie) dávam do toho, že prestanem fajčiť. A keďže je pôst, tak to môžem skúsiť hneď. A preto skladám čestné skautske (a dobre som si to premyslel), že budem dymiť iba jednu denne na intráku ráno na hajzli, aj to len dovtedy, kým sa neminie krabika (takých 14 dni asi). Ale akonáhle mi nebude po vigílii pánovho zmrtvychvstania lepšie, tak v tú hodinu na to j*bem a idem dymiť tak, že vianoc nedožijem. Minimálne 60 denne. čo som komu urobil že takto trpím? Nikoho som nepoj*bal, nikoho som neznasilnil, nekradnem, nepijem, neku*vim sa, ale trpím najviac. Či môže jeden taký ubožiak ako som ja uniesť taký neskutočne ťažký kríž?? Nie, už viac nie...
Ešte raz sory za niektoré výrazy a keby mi niekto vedel pomôcť, bol by som veľmi rád...
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 175 ~
Člen od: 28 august 2011 ~
Posledná návšteva: 06 apríl 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 február 2012 : 16:13:26
|
si emák? |
povodny GUEST635
He will learn... no king rules forever... |
Počet príspevkov: 2291 ~
Člen od: 16 november 2010 ~
Posledná návšteva: 04 február 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 február 2012 : 16:47:44
|
|
|
Odoslaný - 23 február 2012 : 16:52:19
|
Emak? Nie, to ani nahodou... nie som privržencom žiadneho štylu ani ničoho... som kresťan... a budúci skaut... nesom emak, hiphoper, nesom rapper, nesom skejbordista ani nič ine. Ale počúvam metal, lebo vyjadruje môj vnútorný stav... Vultus, ja bohužial nie som žiadny impozantny hudobnik, ani body builder, ani športovec, ani herec ani nič iné. Som normálny človek a budem celý život pracovať ako učitel... čo mam asi tak dokazať? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 február 2012 : 16:58:13
|
Zamyslieť sa nad sebou, či vám váš problém naozaj bráni žiť život a či je ten problém taký veľký že sa musíte rúhať. Čo ste sledovali tým že to sem zavesíte? Tie videá som sem zavesil preto aby som vám ukázal že človek, hocijak postihnutý, pokiaľ sa nevzdá, dokáže čokoľvek,
impossible is nothing.
Nikto z nich by NIČ nedokázal s vaším prístupom. Nie vaše problémy, ale vy sám sa brzdíte od úspechu a šťastného života. A určite to nerobí Boh. |
Počet príspevkov: 123 ~
Člen od: 21 júl 2011 ~
Posledná návšteva: 20 december 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 február 2012 : 17:01:07
|
A preštudujte si tie videá, Nick Vujicic je bez končatín, Randy Tiner nemá celú jednu ruku ani rameno, Stephen Hawking dokáže s okolitým svetom komunikovať len vďaka počítaču. Liu Wei hrá na piano nohami lebo ruky nemá. |
Počet príspevkov: 123 ~
Člen od: 21 júl 2011 ~
Posledná návšteva: 20 december 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 február 2012 : 18:10:44
|
Milý Ambrobene, to, že si kresťan, nijako nezaručuje, že nebudeš trpieť. Snáď všetci svätí trpeli, ale radovali sa, že tým spolupracovali na diele vykúpenia. Napr. apoštolovi Pavlovi bol do tela daný „osteň“ – tiež nejaké utrpenie. (2 Kor 12, 7-19) Aj apoštoli , keď ich zbičovali, odchádzali z veľrady natešení, že boli uznaní za hodných znášať potupu pre Ježišovo meno. (Sk 5, 41)
Dôležité však je: Spojiť svoje utrpenie s utrpením Kristovým, prijať svoj kríž s pokorou tak, ako sa to modlíme v 2. zastavení krížovej cesty.
Veľa povzbudení prináša aj stredoveký mystik Tomáš Kempenský: http://nasledovanie-krista.mir.sk/index.php?book=2&chapter=12
A ešte niečo: To, že trpíš, je indícia toho, že Boh s tebou ráta a chce ťa zdokonaliť a tak priviesť do neba. Ak by si sa mal v pozemskom živote len dobre, myslím, že by to bola určitá indícia, že vševedúci Boh vie, že pôjdeš do pekla a preto ti chce dať veľa radosti aspoň v pozemskom živote.
A spomeň si aj na toto: Tým, čo milujú Boha, všetko slúži na dobré. (Rim 8,28)
Bl. Ján Pavol II.: „Nebojte sa!“
Nevzdávaj sa!
PS: Nepoužívaj vulgarizmy ani v súkromí. Škodíš si tým. |
Počet príspevkov: 286 ~
Člen od: 15 február 2010 ~
Posledná návšteva: 17 apríl 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 február 2012 : 18:47:56
|
citácia: Emak? Nie, to ani nahodou... nie som privržencom žiadneho štylu ani ničoho... som kresťan... a budúci skaut... nesom emak, hiphoper, nesom rapper, nesom skejbordista ani nič ine. Ale počúvam metal, lebo vyjadruje môj vnútorný stav... Vultus, ja bohužial nie som žiadny impozantny hudobnik, ani body builder, ani športovec, ani herec ani nič iné. Som normálny človek a budem celý život pracovať ako učitel... čo mam asi tak dokazať? Pôvodne zaslal Ambrobene - 23 február 2012 : 16:52:19
ak si dobre spominam tak si linkoval nejake emacke metalove skupiny...
tak preco fnukas ako keby ti svet ublizil? mas nejaky viacmenej mierny zdravotny problem, no a co, mnohi maju ovela vacsie zdravotne problemy a neplacu |
povodny GUEST635
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 február 2012 : 19:03:06
|
Zaujímavý rozhovor:
JA: Bože, môžem sa Ta niečo opýtať?
BOH: Samozrejme
JA: Sľúb mi, že sa nenahneváš...
... BOH: Sľubujem
JA: Prečo si dopustil dnes na mňa toľko vecí...?
BOH: Čo tým myslíš?
JA: No, ráno som zaspal
BOH: Áno...
JA: Trvalo večnosť, kým mi naskočilo auto
BOH: Aha...
JA: K obedu som dostal sendvič, ktorý som si neobjednal - a musel som čakať!
BOH: A?
JA: Na ceste domov mi skapal mobil práve keď mi ktosi zavolal...
BOH: Chápem
JA: A ako keby toho nebolo dosť, prídem domov, a chcem si dať nohy do môjho nového masážneho stroja a zrelaxovať, a on prestal fungovať! Dnes nič nešlo správne!!! Prečo si to dopustil?!
BOH: Dovoľ mi to vysvetliť: Anjel Smrti stál nadránom pri tvojej posteli a ja som poslal jedného svojho anjela bojovať s ním o tvoj život. Nechal som ťa počas toho spať.
JA: (ponížený) Ach...
BOH: Nedovolil som tvojmu auto naštartovať, lebo sa objavil na tvojej ceste opitý vodič, ktorý by ťa nabral, ak by si vtedy po tej ceste šiel
JA: (zahanbený)
BOH: Tá osoba, ktorá pripravovala na obed tvoj sendvič bola chorá a nechcel som, aby si dostal to, čo mala ona. Vedel som, že nemôžeš meškať do práce.
JA: (v rozpakoch) Aha...
BOH: Tvoj telefón sa vybil preto, lebo človek ktorý ti práve volal chcel klamať na teba iným ohľadom toho, o čom ste sa akože po telefóne rozprávali. Ani som ti s ním nedovolil hovoriť, preto si krytý.
JA: (nežne) Rozumiem, Bože
BOH: Ach, a ten masážny stroj bol chybný a vyhodil by ti elektriku v celom dome ten večer.
JA: Je mi to tak ľúto, Bože...
BOH: Neľutuj, len sa uč Mi dôverovať..., vo Všetkých veciach..., v dobrých aj zlých...!
JA: Budem Ti dôverovať!
BOH: A nepochybuj, že Môj plán pre tvoj deň je VŽDY LEPŠÍ, než ten tvoj plán.
JA: Nechcem pochybovať. Dovoľ mi len povedať Ti Bože, ďakujem Ti za všetko dnes.
BOH: Ne je zač, dieťa. Bol to len ďalší deň, keď som bol tvojím Bohom a veľmi rád sa starám o svoje deti. |
Počet príspevkov: 286 ~
Člen od: 15 február 2010 ~
Posledná návšteva: 17 apríl 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 február 2012 : 19:47:52
|
cize vsetko je nalinkovane, ziadna slobodna vola... |
povodny GUEST635
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 február 2012 : 21:12:36
|
och ambrobene... Tolko negatívnych info v pár riadkoch - čo keby ste si písali radšej pozitívny denníček?? typu - dnes som sa vys+al iba 2 x-- prípadne - dnes som sa vys+al iba za pol hodku.. skúste si proste premeniť vaše nazeranie - napr. aj s tými spolužičkami - skúste si napísať - haha, aké sú to len ťavy.. Napísali ste niečo v tom zmysle, že život bez lásky nema vyznam a guestovi odpovedáte, že ste kresťan - no tak si to rozmyslite Ked ste kresťan, predsa musíte vedieť, že Boh je Láska, Jeho láska k nám vysoko prevyšuje tú ludskú lásku.
PS: papajte len to, čo môžete- aký jedálniček vam naordinoval vas lekár. Na kolono zbytočne nechodte - zbytočne črevo podrážite ešte viac, vyhýbajte sa stresu a menej fajčite (cigarety velmi podporujú trávenie).. Budete OK, IBS vraj môže ustúpiť aj sám - napr. ak sa prejavil po nadmernej stresovej záťaži.. - hoci napr. ja to chápem, že ked studujete, tak pred každou skuškou je to ťažké.. to sa idú aj studenti bez IBS zos+ať. , Len prestante myslieť tak negatívne prosím.
To že mate menej penaží, predsa nie je dôvod na paniku. Kým nevyjedáte z kontajnera a stále máte eurko na kafe, tak ste vlastne boháč :D |
Počet príspevkov: 997 ~
Člen od: 07 júl 2011 ~
Posledná návšteva: 13 máj 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 február 2012 : 21:40:24
|
1. Tie kapely neboli v žiadnom prípade emácke 2. Rudy, je rozdiel trpieť len tak pre nič za nič a keď ťa raz zbičuju a maš pokoj... A pre kristovo meno... tak pochybujem, že riedku stolicu mam kvôli svojej viere... keby ma dakto zbil dajaky nacek za to, že som kresťan, tak to chápem... 3. Mortinia, lekari su hajzli a ja nemienim isť k lekárovi inokedy, ako na zubnú prehliadku, alebo keď budem mať horúčky nad 39... len robia zbytočne bolestive prípadne nechutné vyšetrenia, ktoré aj tak nič neobjasnia. Pritom by úplne stačilo, kebyže mi spravi napríklad taký bezbolestný ultrazvuk a možno by zistila, že mám ja neviem vredy v žaludku... ale ne. Radšej mi bude spôsobovať úkrutne muky a aj tak nič nezisti. Keby som vedel, že z čoho mi je zle, tak by mi asi zle nebolo... zas taký magor až nie som 4. Písať si pozitívny denníček by bolo naozaj k veci, až na to, že toho pozitívneho sa deje podstatne menej ako negatívneho... 5. Ku guestovi sa nevyjadrujem...
Neviem, najviac ma trápia tie pochybnosti. A to som si už zažil, mal som dosť pevnú vieru. Momentálne neviem, čo si mám o tom všetko myslieť... Aby ste si nemysleli, že som hneď dajaky ateista... len sa zamýšlam...
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 február 2012 : 22:37:16
|
Smola, Ambrobene,
od koho tuna ocakavate radu ci povzbudenie ci pomoc ci co?
nebudte smiesny, dofrasa, vsak vacsina tuna nema odpovede na ovela jednoduchsie otazky a problematiky,
no hadam si nemyslite, ze akurat Vam odpovedia dobre ci spravne ci ako?
Poradna na anonymnom verejnom fore, no podrz ma!
Vidno, ze ste este mladik.
Neviete este, ako sa kruti zem, a ze s kym ma zmysel tratit cas a venovat mu co i len sekundu pozornosti - a komu ani omylom.
Co doteraz napisali, to komedija, co odteraz napisu, to dalsie komicke dejstva. Infantilne rozhovory s Bohom, deti sa bavia s detmi alebo blbci s rovnakohendykepovanymi?
vyroja sa tu mena a osoby, ktore inde poctivo drzia svojho bobra mlcania, aby exhibicionisticky ukazali svoje velke empatie, so slaboduchymi povzbudeniami. O to stojite?
A stojite vobec? Lebo sa lutujete ako rozmaznana baba.
|
Počet príspevkov: 3722 ~
Člen od: 18 január 2008 ~
Posledná návšteva: 10 jún 2024
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 február 2012 : 22:42:57
|
citácia: 3. Mortinia, lekari su hajzli a ja nemienim isť k lekárovi inokedy, ako na zubnú prehliadku, alebo keď budem mať horúčky nad 39... len robia zbytočne bolestive prípadne nechutné vyšetrenia, ktoré aj tak nič neobjasnia. Pritom by úplne stačilo, kebyže mi spravi napríklad taký bezbolestný ultrazvuk a možno by zistila, že mám ja neviem vredy v žaludku... ale ne. Radšej mi bude spôsobovať úkrutne muky a aj tak nič nezisti. Keby som vedel, že z čoho mi je zle, tak by mi asi zle nebolo... zas taký magor až nie som Pôvodne zaslal Ambrobene - 23 február 2012 : 21:40:24
Sory, ale toto ako by písalo 5-ročné zduté decko, lebo mu vopchali do riti hadicu, určite s úmyslom týrať ho. Určite sa ten doktor v mysli chechtal a vyžíval sa v tom, že ti môže kukať s kamerkou do čreva. Aj si to po sebe čítaš? A máš šajnu, čo sú to za vyšetrenia a na čo slúžia? Tušíš aspoň, čo sa čím vyšetruje? Sy dráždivého čreva ti teda pomocou usg nediagnostikujú. A predstav si, ani ten vred. A to veľmi dobre viem, čo sú tieto vyšetrenia a aj mnohé iné. Veľmi dobre viem, čo to znamená, keď je človeku zle z čohokoľvek, čo do seba dá. A to dlhodobo. Viem to z pohľadu pacienta aj z pohľadu medika. Vzchop sa a uvedom si, že nie si posledný hynúci dinosaurus. Mne moje choroby rôzneho druhu dali veľa, iný pohľad na život, nestresujem z každej blbosti, nerozpadávam sa, keď ma niečo zabolí. A taktiež ma priviedli na medicínu. Lebo som si mnohé odžila ako pacient. A v nemocnici si uvedomujem, že vďaka tomu viem inak pristupovať k pacientom, v porovnani s lekárom, ktorému nikdy nič nebolo.
|
Počet príspevkov: 119 ~
Člen od: 11 september 2011 ~
Posledná návšteva: 24 november 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 február 2012 : 22:55:47
|
citácia: 3. Mortinia, lekari su hajzli a ja nemienim isť k lekárovi inokedy, ako na zubnú prehliadku, alebo keď budem mať horúčky nad 39... len robia zbytočne bolestive prípadne nechutné vyšetrenia, ktoré aj tak nič neobjasnia. Pritom by úplne stačilo, kebyže mi spravi napríklad taký bezbolestný ultrazvuk a možno by zistila, že mám ja neviem vredy v žaludku... ale ne. Radšej mi bude spôsobovať úkrutne muky a aj tak nič nezisti. Keby som vedel, že z čoho mi je zle, tak by mi asi zle nebolo... zas taký magor až nie som 4. Písať si pozitívny denníček by bolo naozaj k veci, až na to, že toho pozitívneho sa deje podstatne menej ako negatívneho... 5. Ku guestovi sa nevyjadrujem... Neviem, najviac ma trápia tie pochybnosti. A to som si už zažil, mal som dosť pevnú vieru. Momentálne neviem, čo si mám o tom všetko myslieť... Aby ste si nemysleli, že som hneď dajaky ateista... len sa zamýšlam... Pôvodne zaslal Ambrobene - 23 február 2012 : 21:40:24
no ambro - musíte si vybrať dobrého lekára. Nie všetci sú hajzli. Niektorí lekári (ale nie je ich vela), sa snažia ešte pomôct ludom - nie iba napísať si do vykazov výkony.. Skuste si najsť dobreho lekara, čo vam nebude chcieť furt pchať hadicu do r+ti
a prave o to ide- to je iba váš pohľad, že sa vela pozitívneho okolo vas nedeje, nejaký kamarat si môže o vašom živote myslieť, že ho vlastne máte skvelý.. Naražala som na to , aby ste vy - aj z toho negat. čo sa okolo vas udajne deje, zobrali niečo pozit. a dali ho do toho denníka. Prípadne to prekrúťte na srandu .. Ja som mala kolegu na VS s DMO a raz sme išli po chodbe a hovorim ju stoj, zaviažem si šnurky na topankach (mal važne pohybové problémy, veľmi ťažko chodil.. )a on vraví - ale .. nechaj to tak, ked sa zosypem zo schodov aspon bude sranda. Toto je silný človek!
mimochodom - woow, už je malo ludí, oč si píše denník..
Vy píšete rudymu Rudymu, že, "je rozdiel trpieť len tak pre nič za nič a keď ťa raz zbičuju a maš pokoj... A pre kristovo meno... tak pochybujem, že riedku stolicu mam kvôli svojej viere... keby ma dakto zbil dajaky nacek za to, že som kresťan, tak to chápem..." Heh.. no ambo - buď statočne prijemete tento malý krížik, čo vam Boh nadelil, alebo si od Boha vypýtajte nejaký iný, prípadne sa u neho sťažujte .. ale aby ste potom nelutovali.. Všetci máme totiž svoj kríž.. myslíte, že mne je pod tým mojim krizom lahko?? Niekedy ani nie..
a pochybnosti?? mala som obdobie, kedy som aj ja pochybovala, nič sa mi nedarilo.. a jasne, že som sa z toho vyspovedala a knaz mi iba povedal, že je to fajn, že pochybujem, pretože vtedy o Bohu človek rozmýšľa ked mate základ (dom na skale), pochybnosti prejdu.. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 február 2012 : 08:12:34
|
Ja stres nepoznám... a dosť sa vlastne divim tomu, že niečo také existuje... Ja som hudobník a organista. Takže ma úplne zaražalo, že niekto sa bál napríklad na fyzike ísť iba odpovedať a stresoval jak neviem čo... ja som to bral vpohode, lebo som vedel, že stres je to, keď príde na veľkú noc do kostola 2500 ľudí a ja im musím zahrať pred gloriou Lemmensove Fanfare (dobra skladba, pustite si na youtube). To je stres... ale žeby som nejako v bežnom živote mal stres, to určite nie...
K tomu, čo tu napísal rudy sa ešte vrátim... čítal som to dávno na facebooku, a aj keď to má myšlienku, ale je to pekne pritiahnuté za vlasy... keď napríklad nechcelo naštartovať auto, lebo bol na ceste opity vodič a by ma nabral? Tak určite by to Boh vedel vyriešiť aj inak ako to, že muselo zakapať vozidlo... napriklad tam nemusel byť žiadny vodič. To už je však nad naše chápanie...
Mortinia, jasne že sa u Boha sťažujem Len sa mi zdá, že čím viac sa snažím byť lepším, tým menej sa mi darí. Neviem či je to naschval, alebo čo... ešte pred dvoma, troma rokmi, keď som dostal kopačky, som začal chlastať jak dúha... aj fajčiť. Fajčim doteraz a som rád, že som aspoň prestal chlastať. Pil som na bomby, to znamená, že v týždni každý deň ploskačku a po piatokch a víkendoch minimálne pollitrovku... po písomných maturitách som s tým prestal, lebo som pochopil, že je to blbosť... Svojho času som kradol v Tescu rožky keď som bol na intráku a to tak, že som ich nabral do šačka 12 a na automatickej pokladni som napísal, že ich tam je 10... aj keksy som takto kradol a občas aj to pivečko som šturil pod bluzu... Ale chcel som sa polepšiť, tak som s tým rázne prestal... asi po týždni. A čo z toho? Niekedy som bral božie meno nadarmo vo vulgarizmoch najhrubšieho zrna... a bol som šťastnejší ako teraz, keď si toto sväté meno ctím... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 február 2012 : 08:48:40
|
Podľa vás je to malý kríž, ale podľa mňa nie...
Ráno vstanem o šiestej, aby som mohl ísť o siedmej do kostela na omšu hrať. Tak sa vyserem a idem. A teraz omša beži hej, štandardne a zrazu prídú modlitby veriach, čosi sa mi v bruchu budí a z ničoho nič mi treba brutálne na hajzel... tak a teraz buĎte múdry... buď dohnať zvierač na okraj svojich možnosti, alebo sa zesrať na lavici, alebo v polke omše proste ísť domov sa vysrať... od kostola bývam asi tak kilometer. Takže nie je to sranda. Cez všedne dni sa to ešte dá, lebo tých 10 minut vytrimem od prosieb do konca omše, ale napríklad sa mi to stalo na štefana... hamba na tri zimy. Vpolke omše musiš vypadnuť a isť srať na faru (lebo v kostole je zamrznuta voda) a potom sa ma všetky babky na ďalších omšiach pýtajú, že prečo som zdrhol... a teraz mám sto razy vysvetľovať, že Boh mi udelil taky ťažky križ, že musim chodiť cez omšu kakať... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 február 2012 : 09:40:17
|
citácia: Podľa vás je to malý kríž, ale podľa mňa nie... Pôvodne zaslal Ambrobene - 24 február 2012 : 08:48:40
ja sa mam tiez rozplakat? ja mam tendenciu ist do synkopy ked mi klesne tlak kvoli niecomu, a potom sa uz iba najdem na zemi s rozbitou hlavou alebo roztatou bradou ako ma sprosti spoluziaci na strednej dvihaju za nohy (akoze prva pomoc), lebo prvykrat v zivote vidia ako niekto odpadol
pripadne idem v noci na zachod a o polhodinu sa prebudim ako lezim v chodbe na zemi a 5 min mi trva kym si rozpamatam co sa mi stalo
alebo odpadnem pri ranajkach rovno tvarou do jedla a vystrasena sestra ani nevie ako sa vola ked vola zachranku (zbytocne samozrejme, lebo zachranka v tomto pripade nie je potrebna)
alebo ked odpadnem v noci na zachode a vyrazim dvere tak, ze obijem kluckou omietku zo steny a zobudeni rodicia pribehnu takou rychlostou, ktoru som este nezazil
a aky je rozdiel medzi mnou a tebou? ty places kvoli nejakym zaspinenym trenkam a ja sa smejem na ohrozeni zivota |
povodny GUEST635
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 február 2012 : 09:59:04
|
citácia: Ja stres nepoznám... a dosť sa vlastne divim tomu, že niečo také existuje... Ja som hudobník a organista. Takže ma úplne zaražalo, že niekto sa bál napríklad na fyzike ísť iba odpovedať a stresoval jak neviem čo... ja som to bral vpohode, lebo som vedel, že stres je to, keď príde na veľkú noc do kostola 2500 ľudí a ja im musím zahrať pred gloriou Lemmensove Fanfare (dobra skladba, pustite si na youtube). To je stres... ale žeby som nejako v bežnom živote mal stres, to určite nie... Pôvodne zaslal Ambrobene - 24 február 2012 : 08:12:34
stres je ked zodpovedas za spravny tvar 800 kilovej polozky z patdesiatky hardoxu ktora je uz zavarena do ramu finalneho zvarenca stavebneho stroja, ktory ma hodnotu tak 70 000 eur (iba ten zvarenec, cely stroj je ovela drahsi) a pride ti upozornenie kontroly, ze tam nieco nesedi
vtedy by sa ti asi nechcelo hrat "Lemmensove Fanfare" |
povodny GUEST635
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 február 2012 : 14:07:14
|
O strese by sa dalo hovorit aj vtedy, ked privezu po autohavarii muza a zenu, on ma triestivu seriovu zlomeninu rebier, krvacanie do hrudnej dutiny a zlomenu panvu, ona roztrhnutu tepnu na ruke a zlomeninu sanky, oboch ich treba stabilizovat a letiet na salu a do toho sa dozviete, ze havarovali po ceste k starej mame, kde na nich cakaju 6, 4 a 2 rocne deti.
Ale urcite aj ten nespravny tvar 800kg polozky dokaze riadne stresovat. |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 február 2012 : 14:50:00
|
citácia: Ja stres nepoznám... a dosť sa vlastne divim tomu, že niečo také existuje... Ja som hudobník a organista. Takže ma úplne zaražalo, že niekto sa bál napríklad na fyzike ísť iba odpovedať a stresoval jak neviem čo... ja som to bral vpohode, lebo som vedel, že stres je to, keď príde na veľkú noc do kostola 2500 ľudí a ja im musím zahrať pred gloriou Lemmensove Fanfare (dobra skladba, pustite si na youtube). To je stres... ale žeby som nejako v bežnom živote mal stres, to určite nie... K tomu, čo tu napísal rudy sa ešte vrátim... čítal som to dávno na facebooku, a aj keď to má myšlienku, ale je to pekne pritiahnuté za vlasy... keď napríklad nechcelo naštartovať auto, lebo bol na ceste opity vodič a by ma nabral? Tak určite by to Boh vedel vyriešiť aj inak ako to, že muselo zakapať vozidlo... napriklad tam nemusel byť žiadny vodič. To už je však nad naše chápanie... Mortinia, jasne že sa u Boha sťažujem Len sa mi zdá, že čím viac sa snažím byť lepším, tým menej sa mi darí. Neviem či je to naschval, alebo čo... ešte pred dvoma, troma rokmi, keď som dostal kopačky, som začal chlastať jak dúha... aj fajčiť. Fajčim doteraz a som rád, že som aspoň prestal chlastať. Pil som na bomby, to znamená, že v týždni každý deň ploskačku a po piatokch a víkendoch minimálne pollitrovku... po písomných maturitách som s tým prestal, lebo som pochopil, že je to blbosť... Svojho času som kradol v Tescu rožky keď som bol na intráku a to tak, že som ich nabral do šačka 12 a na automatickej pokladni som napísal, že ich tam je 10... aj keksy som takto kradol a občas aj to pivečko som šturil pod bluzu... Ale chcel som sa polepšiť, tak som s tým rázne prestal... asi po týždni. A čo z toho? Niekedy som bral božie meno nadarmo vo vulgarizmoch najhrubšieho zrna... a bol som šťastnejší ako teraz, keď si toto sväté meno ctím... Pôvodne zaslal Ambrobene - 24 február 2012 : 08:12:34
No vidíte ambro - toto už znie trocha veselšie.. "držať" sfinkter cca 25 min. do konca omše nie je sranda.. to vam verim.. Ja to vidím tak, že je to presne naopak, ako píšete.. nepanikarte.. , proste statočne vezmite svoj kírž - ved to by bola aká nuda, keby sme každý nemali svoj križ.. pozrite na guesta.. ten mava synkopy, maťo to tiež nemá lahké, ked je vlastne zodpovedný za životy - tomu nech Boh dá milosť, aby robil správne rozhodnutia pri svojej práci. Všetci máme svoj kríž. Božia prozreteľnosť je vysoko vysoko nad tou našou.. spolahnite sa, že tak vam to proste bolo nadelené a hotovo. Mohli ste dopadnuť aj horšie, mohol sa z vas stať alkoholik 4. stupna, mohli ste byť pozbavený svojprávnosti, nezvratene ste si chlastom mohli poškodiť mozog atď ..
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 február 2012 : 15:34:25
|
Stres, hovorim, že nemávam stres... takže z toho to neni...
Ja som vpodstate aj rád, pretože ja veci ako napríklad bolesť hlavy, migrena, a palenie záhy ani nepoznám... ale miesto toho mám za týždeň 4 krát riedko... a už ma to prestáva baviť... nehovorím, že keď zožeriem raz za čas dačo nedobre, že potom sa zeserem... ale furt? A z ničoho nič???
No dobre, skusim sa nad tym nezamyšlať... ale to neznamená, že to prejde... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 február 2012 : 15:38:39
|
citácia: Stres, hovorim, že nemávam stres... takže z toho to neni... Ja som vpodstate aj rád, pretože ja veci ako napríklad bolesť hlavy, migrena, a palenie záhy ani nepoznám... ale miesto toho mám za týždeň 4 krát riedko... a už ma to prestáva baviť... nehovorím, že keď zožeriem raz za čas dačo nedobre, že potom sa zeserem... ale furt? A z ničoho nič??? No dobre, skusim sa nad tym nezamyšlať... ale to neznamená, že to prejde... Pôvodne zaslal Ambrobene - 24 február 2012 : 15:34:25
joj ambro - možno mate iba intoleranciu na niektoré potraviny .. lekar vam robil vyšetrenie, či napr. nemate intoleranciu na laktozu? a už sa tolko nesťažujte prosím.. všetci si svoj križ tak nejak nosíme so sebou..
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 február 2012 : 22:41:28
|
Mortinia, no vidiš, keby som toto vedel... ale to sa asi nedozviem. Dneska som mal iba 6 cigariet... som zvedavý čo zajtra. Ráno idem zase do kostela, tak uvidim, či to v zdravi prežijem... Dúfam, že áno... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 február 2012 : 00:10:33
|
|
|
Odoslaný - 25 február 2012 : 17:48:05
|
citácia: ...najlepsim liekom na vsetky choroby a zlozvyky je fyzicka praca. Pôvodne zaslal Lucia - 25 február 2012 : 00:10:33
nejako som nezaregistroval ze by mi okrem digoxinu a kontroly draslika kardiolog predpisal aj kopanie kanalov...pockat, on mi to vlastne zakazal |
povodny GUEST635
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|