Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Duchovný život
 Rozvážnosť...
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Akase kronika Téma Next Topic: Kto bude viac prekvapený? Ateista alebo veriaci?
Strana: z 2

st_kuko

Stav: offline

Odoslaný - 15 február 2012 :  17:50:32  Zobraziť profil  Pridať st_kuko do zoznamu priateľov
Neverte všetkému, čo sa tu predkladá ako "scan" textov z kníh. Malý príklad:

Vyrobiť za pár minút (sekúnd) je možné akýkoľvek akože "naskenovaný text" a kľudne ho niekto môže "vydávať" za niečo skutočné, vydané neviem kým, neviem kedy a neviem kde... Toľko k rozvážnosti na zamyslenie.

"Litera zabija, duch ozivuje."
"Aby vo vsetkom bol oslaveny Boh...!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 58  ~  Člen od: 21 júl 2010  ~  Posledná návšteva: 20 február 2012 Upozorniť moderátora 

Reconquistador

Odoslaný - 15 február 2012 :  17:59:43  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Reconquistador  Pridať Reconquistador do zoznamu priateľov
Tak keby ste za toto dostali ban, vôbec sa nečudujem...

1. Kde to Ježiš povedal? Nekladiete náhodou Pánovi do úst Vaše slová? Pokiaľ hej, tak Vám je dúfam jasné, že Boh je spravodlivý sudca a nielen dobré odmeňuje, ale aj zlé trestá.

2. To, čoho ste sa dopustili je primitívne osočovanie. Pokiaľ takéto niečo totiž chcete tvrdiť, tak dokážte, že sa k takémuto niečomu aspoň raz znížil. To znamená, vyhľadajte si knihy z ktorých cituje, naskenujte pozmenenú stranu a zaveste tu, ako dôkaz svojho tvrdenia.

3. Výroba takého skenu rozhodne nie je na pár minút (ak nemá byť rozpoznateľná za pár sekúnd). A hoci si Raracha vážim a pokladám ho za človeka šikovného, tak na toto on myslím nemá dostatočné znalosti - a ak je to tak, tak takýto sfalšovaný sken nie je schopný vytvoriť a teda sa nemohol dopustiť toho, z čoho ho obviňujete.

GLORIA IN EXCELSIS DEO ET IN TERRA PAX HOMINIBUS BONAE VOLUNTATIS

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1877  ~  Člen od: 16 apríl 2010  ~  Posledná návšteva: 27 november 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 15 február 2012 :  18:08:08  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
St. Kuko

Dokazte ktory sken, ktory je tu predkladany je sfalsovany.

Inak hanebne osocujete.

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

st_kuko

Odoslaný - 15 február 2012 :  18:18:48  Zobraziť profil  Pridať st_kuko do zoznamu priateľov
citácia:

1. Kde to Ježiš povedal? Nekladiete náhodou Pánovi do úst Vaše slová? Pokiaľ hej, tak Vám je dúfam jasné, že Boh je spravodlivý sudca a nielen dobré odmeňuje, ale aj zlé trestá.

2. To, čoho ste sa dopustili je primitívne osočovanie. Pokiaľ takéto niečo totiž chcete tvrdiť, tak dokážte, že sa k takémuto niečomu aspoň raz znížil. To znamená, vyhľadajte si knihy z ktorých cituje, naskenujte pozmenenú stranu a zaveste tu, ako dôkaz svojho tvrdenia.

3. Výroba takého skenu rozhodne nie je na pár minút (ak nemá byť rozpoznateľná za pár sekúnd). A hoci si Raracha vážim a pokladám ho za človeka šikovného, tak na toto on myslím nemá dostatočné znalosti - a ak je to tak, tak takýto sfalšovaný sken nie je schopný vytvoriť a teda sa nemohol dopustiť toho, z čoho ho obviňujete.

Pôvodne zaslal Reconquistador - 15 február 2012 :  17:59:43

ad 1. Kazdemu je predsa jasne, ze Jezis nieco taketo nikdy nepovedal.
ad 2. nemam Alexandrijsku kniznicu, zeby som to mohol podlozit.
ad 3. tuna to p. Rarach pouzil v inej teme:

presne tu:
http://www.kredo.sk/bforum/topic.asp?TOPIC_ID=3403

Ja netvrdim, ze to robi p. Rararch, ja len poukazujem na skutocnost, ze ani radoby skenom dokumentov sa neda verit...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 58  ~  Člen od: 21 júl 2010  ~  Posledná návšteva: 20 február 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mak

Odoslaný - 15 február 2012 :  18:29:09  Zobraziť profil  Pridať mak do zoznamu priateľov
ako ste len začali prskať, presne ako sa hovorí: trafená hus zagága.

Ved st_kuko nikoho nemenoval, len upozornil na to čo je každému súdnemu človeku jasné že pokial niekto sem dá sken nedá sa mu veriť pokial neuvedie aj zdroj pre overenie.
Ale vďaka za vašu reakciu, ktorou potvrdzujete praktiky niektorých prispievateľov.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 606  ~  Člen od: 28 október 2011  ~  Posledná návšteva: 05 apríl 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Reconquistador

Odoslaný - 15 február 2012 :  18:31:02  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Reconquistador  Pridať Reconquistador do zoznamu priateľov
citácia:

Tak prečo tak píšete?
citácia:

Ani ju nepotrebujete. Stačí zapožičať pár kníh... teda, teoreticky by mala stačiť jedna...
citácia:

Kde beriete, že je to upravené?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1877  ~  Člen od: 16 apríl 2010  ~  Posledná návšteva: 27 november 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Reconquistador

Odoslaný - 15 február 2012 :  18:32:38  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Reconquistador  Pridať Reconquistador do zoznamu priateľov
citácia:

Ved st_kuko nikoho nemenoval
Pôvodne zaslal mak - 15 február 2012 :  18:29:09

Menoval... prečítajte si jeho obrázok

st_kuko

Odoslaný - 15 február 2012 :  18:45:30  Zobraziť profil  Pridať st_kuko do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Tak prečo tak píšete?
citácia:

Ani ju nepotrebujete. Stačí zapožičať pár kníh... teda, teoreticky by mala stačiť jedna...
citácia:

Kde beriete, že je to upravené?

Pôvodne zaslal Reconquistador - 15 február 2012 :  18:31:02

Uznavam, mohol som pouzit aj "Petr rekl:", bolo by to pre niekoho asi prijatelnejsie... V kolkych starych textoch sa asi tak spomina "pan Rarach"? Povodne som to chcel pripnut k teme Vatikansky orloj..., ale rozhodol som sa to zalozit ako novu temu. Ospravedlnujem sa pre moju lenivost tam zostala posledna veta-nenarazal som konkretne na jeho skeny... Ale odmietam pravost skenov, ktore su pastovane bez udania povodu-autor, vydavatel, rok a miesto vydania... Potom su neoveritelne!
Ked to ostatnym nevadi, prosim. Takto je to v teme k Hromniciam, 3.2. - sv. Blazej, a neviem kde vsade!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 58  ~  Člen od: 21 júl 2010  ~  Posledná návšteva: 20 február 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mortinia

Odoslaný - 15 február 2012 :  18:47:15  Zobraziť profil  Pridať mortinia do zoznamu priateľov
"Než co sejde panu Rrachovi na bezvýznamné válce, jež se mu vypovída. Více si cení a více si váží, že se mu posmívame" ... Hej, myslím, že taký akože úryvok (akožescan) bol v teme vatikánsky orloj že??

lol.. ja ked som toto prečítala, hned ma napadlo, že bud to R okopčil z nejakej satanistickej knižky alebo si to v jazyku rokov dvadsiatych min. storočia proste napísal sám..

R si možno myslí, že ak tu bude dávať témy typické jeho štýlu, že na neho budeme nejak nadávať alebo tak.. a že on bude preto veľký mučeník, lebo to bude trpieť.. To je však omyl - pretože ja osobne sa mu neposmievam.. neviem ako vy.. Skôr mi jeho témy obracajú žalúdok väčšinou..

To je také.. schizofrenické tvrdenie: "více si váží a cení, že sme mu posmívame" - či to iba mne sa zdá?

Na záver - pochopte to náležite: on jest zpevákem učených. Ó úbozí bláhovci. -- tak už to pochopte ludia - on nie je mojim spevákom - ja podla jeho teórií proste nie som učená.. neviem ako ostatní

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 997  ~  Člen od: 07 júl 2011  ~  Posledná návšteva: 13 máj 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mak

Odoslaný - 15 február 2012 :  20:02:45  Zobraziť profil  Pridať mak do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Ved st_kuko nikoho nemenoval
Pôvodne zaslal mak - 15 február 2012 :  18:29:09

Menoval... prečítajte si jeho obrázok

Pôvodne zaslal Reconquistador - 15 február 2012 :  18:32:38

Pozrel som si a ty sa mýliš - nemenuje nikoho.
Vyrobil sken a tým prezentoval že tu uvedené skeny môžu byť falzifikáty. Samozrejme že každý si to spojí s tým kto tu lepí všelijaké skeny, ale nemenoval.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 606  ~  Člen od: 28 október 2011  ~  Posledná návšteva: 05 apríl 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Reconquistador

Odoslaný - 15 február 2012 :  20:06:00  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Reconquistador  Pridať Reconquistador do zoznamu priateľov
Však ak sa niekomu na jeho skenoch niečo nezdá, tak sa spýtajte. Pokiaľ by ste tak urobili slušne, zaiste Vám odpovie, z akej knihy to pochádza.

maaajo

Odoslaný - 15 február 2012 :  20:10:06  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: maaajo  Pridať maaajo do zoznamu priateľov
Presne tak. Len to by chcelo asi trochu snahy a úsilia, že? Rarach tu dal kopu skenov a pri väčšine z nich citoval, odkiaľ to je. Tak som si zbehol do knižnice, požičal príslušné knihy, citované pasáže a ich kontext a sám som sa mohol o tom presvedčiť. A ani raz som nenarazil na nijakú nezrovnalosť. Čo tak urobiť to isté?
A som rád (a myslím, že nie som sám), keď tu Rarach dá nejaké skeny, pretože obvykle ide o dobrú a podnetnú literatúru, ktorá mi pomohla rozšíriť si obzory.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 721  ~  Člen od: 25 marec 2011  ~  Posledná návšteva: 30 január 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

radar

Odoslaný - 15 február 2012 :  20:18:43  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
citácia:

Chudacikovia zorientovani katolici.
vsetci sme ludia, kazdy musi byt preverovany, veru aj rarach mily mato a Reconquistador, Neutocte tu na ludi, ked vyzaduju od raracha fer hru.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1564  ~  Člen od: 25 november 2007  ~  Posledná návšteva: 14 február 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

radar

Odoslaný - 15 február 2012 :  20:24:41  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
citácia:
Presne tak. Len to by chcelo asi trochu snahy a úsilia, že? Rarach tu dal kopu skenov a pri väčšine z nich citoval, odkiaľ to je. Tak som si zbehol do knižnice, požičal príslušné knihy, citované pasáže a ich kontext a sám som sa mohol o tom presvedčiť. A ani raz som nenarazil na nijakú nezrovnalosť. Čo tak urobiť to isté?
A som rád (a myslím, že nie som sám), keď tu Rarach dá nejaké skeny, pretože obvykle ide o dobrú a podnetnú literatúru, ktorá mi pomohla rozšíriť si obzory.

Maajo, ak si myslis, ze by to raracha obtazovalo, tak zabehni do kniznice ty, nech sa nenamaha.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1564  ~  Člen od: 25 november 2007  ~  Posledná návšteva: 14 február 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Reconquistador

Odoslaný - 15 február 2012 :  20:30:40  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Reconquistador  Pridať Reconquistador do zoznamu priateľov
citácia:
Neutocte tu na ludi, ked vyzaduju od raracha fer hru.
Pôvodne zaslal radar - 15 február 2012 :  20:18:43

st_kuko nevyžaduje od Raracha fér hru, len ho sproste osočuje.

mortinia

Odoslaný - 15 február 2012 :  22:46:02  Zobraziť profil  Pridať mortinia do zoznamu priateľov
No dobre drahí.. nebudeme špekulovať..

1) st kuko napísal príspevok tak, že vlastne nemenoval nikoho - to ako keby ja som napísala bla bla bla a pozdravujem luciu

2) Tak teda poprosíme raracha, keby si našiel čas, nech dá zdroj, odkial zobral: ""Než co sejde panu Rrachovi na bezvýznamné válce, jež se mu vypovída. Více si cení a více si váží, že se mu posmívame" ...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 997  ~  Člen od: 07 júl 2011  ~  Posledná návšteva: 13 máj 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

baránok

Odoslaný - 16 február 2012 :  06:27:31  Zobraziť profil  Pridať baránok do zoznamu priateľov
Nemyslím si, že "Rarachové" screeny sú falzifikáty.
Texty sú zakrivené v mieste väzby a jednotlivé písmená nie sú stopercentné rovnaké(ako by pri fonte asi boli)

PS. Možno by teraz mal niekto napísať aj nejaké ospravedlnenie.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 521  ~  Člen od: 26 apríl 2011  ~  Posledná návšteva: 16 december 2019 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

st_kuko

Odoslaný - 16 február 2012 :  10:12:05  Zobraziť profil  Pridať st_kuko do zoznamu priateľov
To Reconquistador:
Znova opakujem a zdoraznujem-tema mala byt vseobecna v zmysle aj sken moze byt podvrh... Nemozem za to, ze ste si ju kvoli pozdravu Rarachovi spojili a rozvinuli iba s nim-on nemal byt predmetom dalsej diskusie. Tym ze som vlozil slovko "tu" do prvej vety to niektori zobrali moc osobne.

To baranok:
Vytvorit predmetny scan aj s vlozenim na host obrazkov netrvalo dlhsie ako 5 minut. Za dalsich 5 minut je mozne spravit upravy ako rozostrenie textu a sikme naklonenie po linearnej ciare, akoby pri vazbe-vid priklad nizsie... Nie som grafik, ale je mozne aj naklonenie po krivke-to by vyzeralo naozaj uz ako pri vazbe. Druha verzia, ktora vznikla upravenim povodneho "skenu":

Takze bez udania zdroja je akykolvek "sken" neoveritelny! Na to som chcel poukazat touto temou...

Rafael

Odoslaný - 17 február 2012 :  11:15:00  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov

Nech sa paci, vyrobte podla tejto originalnej predlohy font, a aj tie vety.
Naschval som tam capol aj tu moju cast uz vycistenu, a nalepenu na original, aby ste si mohli in vivo urobit vas grafologicky rozbor.

Potom povedzte kolko casu ste s tym stravili a ake programy na to pouzili.
Lebo ja nedisponujem ani zrucnostami tohto druhu, ani techn. prostriedkami a ani nervami na nejake serinkanie sa s textami, ja co zvladam je praca s defaultne instalovanym MO Picture Manager resp. skicar, kde pouzivam ponukane bezne nastroje na upravu (jas, kontrast, velkost, farby naklon, orezanie, spojenie dvoch stran na jeden obrazok). Aj prislusnu ukazku som viackrat cistil cez kontrasty, ked povodne foto trpi mnohymi nekvalitami nasnimania.

Kukom uvadzany ukazkovy priklad je diletantcina aj na mna neprofika, s takym by som sem nesiel ani pri troch promile, ved to krici ze je to vyrobene na kolene.

Vsak je do placu, co tu niektorych dokaze trapit, a co podstatne prehliadaju.
Alebo do smiechu?

citácia:
citácia:
Umiestnit sem tento typ fotiek znamena, ze prispievatel je zaujimava osoba, hodna hlbsieho studia.
Pôvodne zaslal radar - 12 február 2012 :  17:02:48

Do toho!

Pôvodne zaslal Rarach - 14 február 2012 :  15:51:44

Na radarkine kydy by kludne mohli ist aj falzifikaty, lenze ta zenska mne nestoji za ziadnu extra namahu s vyrabanim fotiek , tak ked pisala, ze som hodny studia, nech sa paci, do toho. Nez co sejde panu Rarachovi na bezvyznamne valce, ktoru tato stvora s par ostatnymi z tohoze cesta z bezmocnosti a zavisti vedu.

No a pokial ide o to, ci nejde o pramen nekatolicky, tak nejde:

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3722  ~  Člen od: 18 január 2008  ~  Posledná návšteva: 10 jún 2024 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mortinia

Odoslaný - 17 február 2012 :  14:26:41  Zobraziť profil  Pridať mortinia do zoznamu priateľov
ved tam vidno iba autora - a názov knihy je kde??

btw - majo - prajem vam vela stastia a trpezlivosti pri prehladávaní knižničného archívu, aby ste našli knižočku z roku 1912

st_kuko

Odoslaný - 17 február 2012 :  18:14:37  Zobraziť profil  Pridať st_kuko do zoznamu priateľov
citácia:

Kukom uvadzany ukazkovy priklad je diletantcina aj na mna neprofika, s takym by som sem nesiel ani pri troch promile, ved to krici ze je to vyrobene na kolene.

No a pokial ide o to, ci nejde o pramen nekatolicky, tak nejde:

Pôvodne zaslal Rarach - 17 február 2012 :  11:15:00

Prvy obrazok je vyrobeny za par minut (doslova 5 minut aj s hodenim na net), v skicari, ci Kresleni v en verzii Paint... Co by ste chceli od nastroja s minimom funkcii? Druhy je potom z Gimpu, ako som pisal-nie som grafik, ten by sa s tym dokazal inak "vyhrat"...

Ak som dobre rozumel, tak pan Rarach nie vsetko skenuje, ale foti cez digital a robi z toho cez jas a kontrast akoze skeny? Naco sa potom tolko bavit s upravami, ak je original uplne citatelny? (Narazom na predmetny text o Rarachovi.) Nevidim v tom velky zmysel. A ked uz ste si dali tolko namahy je Vam zatazko uviest autora, nazov, a rok vydania, prip. vydavatelstvo v teme, kde to pripnete? (Teraz hovorim o inych skenoch...)

Tiez by ma zaujimal nazov tej knihy odkial je ta citacia "Nez co sejde panu Rarachovi..." a cislo strany v nej.

Priznavam, ze som touto temou a diskusiou v nej prekrocil iste hranice a ospravedlnujem sa tym, ktorych som sa tym dotkol-konkretne Rarachovi, a ostatnym.

maaajo

Odoslaný - 17 február 2012 :  18:25:00  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: maaajo  Pridať maaajo do zoznamu priateľov
citácia:
ved tam vidno iba autora - a názov knihy je kde??

btw - majo - prajem vam vela stastia a trpezlivosti pri prehladávaní knižničného archívu, aby ste našli knižočku z roku 1912

Pôvodne zaslal mortinia - 17 február 2012 :  14:26:41

Ja namám dôvod to hľadať. Radar očividne nepochopila, čo som chcel povedať. Prečo by som to mal ja hľadať? Ja som rarachove skeny nespochybnil

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 721  ~  Člen od: 25 marec 2011  ~  Posledná návšteva: 30 január 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mortinia

Odoslaný - 17 február 2012 :  20:01:54  Zobraziť profil  Pridať mortinia do zoznamu priateľov
citácia:

Ja namám dôvod to hľadať. Radar očividne nepochopila, čo som chcel povedať. Prečo by som to mal ja hľadať? Ja som rarachove skeny nespochybnil

Pôvodne zaslal maaajo - 17 február 2012 :  18:25:00

ale no..
ved práve - R tu dal scany - niekto ich spochybnil - tak dôkazné bremeno je na strane tých, kt. scany nespochybnili, predmetom dokzovania bude - dokázať, že to nie je fake..
snažim sa to vysvetliť - Subjekt A má len pochybnosť - netvrdí priamo, že scany sú fake. Subjekt B tvrdí, že sú pravé (ich pravosť nespochybňuje, je presvedčený až istý, že nie sú fake - napr. vy) a subjekt C tu scany dáva.. takže - dôkazné bremeno má subjekt B prípadne C - spolupodieľanie sa na dôkaznom bremene
ale ako myslíte majo - ja to chápem, že pozhanať knižku z r 1912 je velmi velmi ťažké.. Najstaršia kniha u mna v knihovničke je z r. 1925..

maaajo

Odoslaný - 17 február 2012 :  20:13:34  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: maaajo  Pridať maaajo do zoznamu priateľov
Ale morti, a ako im to mám ja alebo Rarach dokázať? Keď by sme sem aj niečo ďalšie zavesili, tak zase môžu povedať, že to môže byť podvrh. A osobne pod nos im to strkať nejdem Ja som len povedal, že som sa mnohokrát prezrel knihy, z ktorých Rarach dával skeny a ani jeden jedinýkrát sa mi nestalo, že by to nesedelo. Takže ak im niečo nesedí, nech si to tiež overia. Veď predsa sme tu dospelí ľudia (asi), tak sa tak aj správajme, nie?

Rafael

Odoslaný - 17 február 2012 :  20:36:10  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3722  ~  Člen od: 18 január 2008  ~  Posledná návšteva: 10 jún 2024 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 18 február 2012 :  09:32:30  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Tento posledny sken nie je fake, mozem potvrdit.

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 2 Previous Topic: Akase kronika Téma Next Topic: Kto bude viac prekvapený? Ateista alebo veriaci?  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06