Všetky fóra
Duchovná časť
Duchovný život
Ako viete, že vám vysluhujú platné sviatosti? |
|
V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
|
|
|
|
Odoslaný - 11 júl 2013 : 00:06:45
|
citácia: má niekto k tomu čo dodať? ano ja
je to vytrhnute z kontextu(text sa tyka podla vsetkeho knaza voci nemu samemu a nie laikov aby posudzovali knaza)
predpokladam, ze ide o Spesza, alebo o niekoho ineho ? |
Aby sme vo všetkom dosiahli pravdu, musíme sa vždy pridržiavať zásady, že to, čo sa mne zdá bielym, budem pokladať za čierne, keď to hierarchická Cirkev tak rozhodne, pevne veriac, že medzi ženíchom Kristom, naším Pánom, a medzi jeho nevestou Cirkvou je ten istý Duch, a náš Pán, ktorý nám dal Desatoro prikázaní, riadi a spravuje aj našu svätú matku Cirkev. sv.Ignac z Loyoly |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 1231 ~
Člen od: 06 november 2010 ~
Posledná návšteva: 01 máj 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 júl 2013 : 00:10:41
|
Samozrejme misojogi, večná spása sa týka iba kňaza, a keď bude spasený ten, zrejme automaticky aj tí okolo neho, však?
Ak som sa pýtal či má k tomu niekto niečo dodať, tak som myslel dodať niečo k veci, nie nejaké táraniny. |
Počet príspevkov: 4422 ~
Člen od: 27 november 2011 ~
Posledná návšteva: 22 február 2015
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 júl 2013 : 00:17:50
|
uvedene slova o overovani si veci sa tykaju knaza ktory sluzi sv omsu aby sa uistil ze vsetko je pripravene tak ako ma byt, pretoze sa to tyka vecnej spasy napasovat tento text na podporu toho aby laici "kontrolovali" knaza chce fakt silny jehovisticky zaludok
inak povedane: nic ste uvedenym textom nedokazali |
Aby sme vo všetkom dosiahli pravdu, musíme sa vždy pridržiavať zásady, že to, čo sa mne zdá bielym, budem pokladať za čierne, keď to hierarchická Cirkev tak rozhodne, pevne veriac, že medzi ženíchom Kristom, naším Pánom, a medzi jeho nevestou Cirkvou je ten istý Duch, a náš Pán, ktorý nám dal Desatoro prikázaní, riadi a spravuje aj našu svätú matku Cirkev. sv.Ignac z Loyoly |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 júl 2013 : 00:24:41
|
misojogi ty buď nevieš čítať, ale skúsim to sem prepísať:
zásada že treba mať najvyšší stupeň istoty sa týka : b, vecí večnej spásy... Nikdy nie sme dosť bezpeční, keď je v nebezpečenstve naša spása.
Prijímanie pochybných a neplatných a nedovolených sviatostí sa vecí večnej spásy týka. A že sa večná spása týka aj mňa a nielen kňaza vie aj hádam dieťa ovládajúce katechizmus.
misojogi skús k veci, nie táraniny. Ok? |
Počet príspevkov: 4422 ~
Člen od: 27 november 2011 ~
Posledná návšteva: 22 február 2015
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 júl 2013 : 12:19:39
|
ano ale pochybnosti musia byt odovodnene pochybnosti ktore su v skutocnosti neposlusnostou a vzburou PROTI cirkvi ja odmietam |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
|