Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 Otázky a odpovede
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: človek rovnocenný zvieratám Téma Next Topic: O hriesnosti sexu
Strana: z 2

element

Stav: offline

Odoslaný - 02 január 2012 :  10:52:02  Zobraziť profil  Pridať element do zoznamu priateľov
Dobrý deň všetci, mám 22 rokov som veriaci ale často pochybujem o existencii boha a chcel by som sa nejak ustiť, som strašne zvedavý a na veľa otázok som nedokázal nájsť odpoveď
alebo som sa hanbil spýtať, preto som vytvoril tento zoznam otázok ktorý som poslal do viacero fór kde sa zaoberajú kresťanskou tématikou a chcem nájsť na ne odpoveď,
zoberte ich úplne vážne aj keď niektoré sa vám budú smiať smiešne a povedzte mi váš názor, ďakujem Anonym.

1.Ako to že na obrazoch sú adam a eva s pupkom čo je vlastne dôsledok pupočnej šnúry a tehotenstva,čo neni v zhode s biblickou teóriou zrodenia prvého človeka.
2.Vedeli ste že podľa biblie sa prví ľudia dožívali okolo 500 rokov?Čo si o tom myslíte?(1. kniha Mojžišova)
3.Čo si myslíte o darovaní orgánov po smrti?Ja by som sa nato nedal, príde mi to v rozpor s mojím osobným presvedčením, na druhej strane je to že prečo niekomu nezachrńiť život.
3.Čo hovoríte na pravidelné predvolebné mobilizovanie voličov KDH v katolíckej cikrvi kde farári pripomínajú koho majú voliť?Toto sa všeobecne hovorí, nemám to overené ale
pred voľbami sa chcem ísť pozreť kvôli tomuto do katolíckeho kostola (som evanjelik).
4.Ktorá myšlienka vás najviac uisťuje vo viere?A ako je správne modliť sa a ako často, osobne sa tak 3 krát do týždňa, ale často sa aj keď počujem o bohu niečo, alebo keď sa niečo zlé stane,
alebo niečo dobré že sa chcem poďakovť, alebo poprosiť o niečo, je to správne?Snažím sa zbaviť toho zlozvyku "modliť sa iba keď niečo chcem".
(Mňa bohužiaľ najmä to že neverím že by tak dlho ľudí vodili za nos...)
a ako by ste mi poradili aby som bol vierou istejší.
5.Čo boh ponúka neveriacim?Sú hneď odsúdení na utrpenie v "pekle"?
6.Ako sa pozeráte na dnešnú vedu ktorá absolútne vylučuje existenciu boha.
7.Názor na antikoncepciu vo forme tabliet a kondómu a celkovo+umelé oplodnenie.
8.Ako je to s postihnutými a vierou?Kde skončia keď nedokážu racionálne myslieť?
9.Videli ste dokument Zeitgeist ktorý vyvracia teóriu o bohu?Čo naň hovoríte?
10.Čo hovoríte na súčasný trend ktorý som si všimol v našom kostole že tam chodi väčšinou starí ľudia lebo sa boja smrti a mladí tam chodia iba tí ktorí majú birmovku/konfirmáciu?
11.Čo hovoríte na rozpúštanie manželstiev v katolíckej cirkvi farárov a žien čo sa udialo kedysi potom ako katolícka cirkev nariadila farárom samostatný život.
Inak napadlo ma že ako majú potom vyrásť noví potencionálni katolícky farári?Lebo podľa mňa je predpoklad že farárove dieťa pôjde v jeho tiež šlapajách, a ako to že evanjelickej cirkvi je toto povolené?
12.Celkovo zastávam názor že všetci sme kresťania či si katolík, evanjelik atď, ale aj v mojom okolí ale tak celkovo som si všimol ako sa tieto dve skupiny nemajú radi, často počúvam reči že katolíci tí majú toto
a toto a my nič, či naopak, podľa mňa je to veľmi detské lebo vlastne obe skuspiny sú "vetva" kresťanstva ale bohužiaľ väčšina to takto nebere.
13.Ćo manželstvo evanjelika a katolíčky v katolíckom/evanjelickom kostole?Je to povolené, prečo má byť zakázané?To druhý sa musí obetovať a pristúpiť na ich vieru aby si mohli svoje áno povedať aj pred bohom?

Ďakujem všetkým ktorí mi odpovedali alebo si prečítali tieto otázky, prajem pekný deň.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1  ~  Člen od: 02 január 2012  ~  Posledná návšteva: 15 január 2012 Upozorniť moderátora 

mak

Odoslaný - 02 január 2012 :  12:50:18  Zobraziť profil  Pridať mak do zoznamu priateľov
Pekný den a požehnaný Nový rok. Je to obšírne a pokúsim sa ti odpovedať aspoň v krátkosti. keby si chcel viac použi SS.
1.obraz je umelecké vyjadrenie a nie učebnica teológie. Obraz vždy vyjadruje pocit a videnie umelca a málokedy je objektívne odráža skutočnosť.
2. 500 rokov je jednak symbolické číslo a jednak v tedy sa roky nepočítali na roky ale na úrody a v tom čase a prostredí boli 3 - 4 úroda do roka teda 500 úrod (rokov) je 125 rokov čo je síce zvláštnosť ale nie vylúčené.
3. Ak darovanie nepotrebnej veci môže pomôct niekomu kto ju potrebuje som za - týka sa aj orgánov
3. Som katolík a nikdy som pred volbami nepočul aby farár priamo vyzýval k voleniu KDH (a to nechodím len do jediného kostola). Farári vyzývajú aby si ludia zvážili koho budú voliť a mali by to byť strany ktoré sú morálne na určitej úrovni a u ktorých je predpoklad že budú hájiť záujmy veriacich.
4. Odpoved na to ako sa správne modliť a ako často neexistuje. Modlitba je výrazom nášho vzťahu k Bohu asi ako rozhovor s milovanou osobou. Preto celý život by mal byť modlitbou - čokoľvek robíme máme robiť na slávu Božiu a súčasne Mu ďakovať.
5. Boh vo svojom milosrdenstve rozhodne kto bude spasený a kto nie, našťastie má iné merítka ako ludia. Ježiš zomrel za všetkých ludí a všetkým otvoril cestu k Nemu. Všetci potrebujeme milosrdenstvo lebo naše zásluhy nestoja za nič.
6.Veda nevylučuje existenciu Boha. Veda to ani nemôže urobiť lebo to nie je kompetencia vedy. Boh je mimo možnosti skúmania exaktnej vedy. Veda skúma prírodné javy, vyhodnocuje ich a stavia teórie fungovania sveta. Z poznatkov vedy robí závery filozofia ohladom princípov fungovania sveta a zmyslu sveta. Sú smery ktoré sa snažia vystačiť bez Boha, aj za cenu zatajovania, alebo zlahčovania niektorých faktov a sú smery ktoré ignorujú vedu a tvrdohlavo sa pridŕžajú biblie aj v prírodných vedách. Jednoducho dokázať že Boh nie je je rovnako nemožné ako dokázať že Boh je. Ak by k tomu došlo človek by stratil možnosť VERIŤ
7. Neide len o morálku, ale aj o zdravie. Žiadna antikoncepcia nie je spolahlivá na 100% a žiadna nie je bez vedlajších zdravotných rizík. Kondóm môže spôsobovať trhinky v sliznici cez ktorú potom preniknú baktérie a vírusy. tiež môže spôsobovať alergické rekcie. Hromonálne preparáty majú mnoho výraznývh zdavotných rizík a niekedy priamo ohrozujú ženu na živote (napr. ak fajčí a má kŕčové žily), sú karcinogénne. Celá propagácia antikoncepcie je obrovský podvod zameraný na zárobky na zdraví ludí. Najprv antikoncepcia, potom liečenie dôsledkov. Umelé oplodnenie porušuje právo detí na počatia v láskyplnom objatí rodičov (Vid. Charta práv dieťaťa - OSN)
8. Postihnutí sú schopní príjímať a dávať lásku a viera je o láske nie o vedomostiach
9.nevidel som ale platí bod6.
10. Je to vec tých ludí. Do kostola sa chodím stretnúť s Pánom, mám k nemu osobný vzťah a nie zo strachu alebo povinnosti. Kto tam chodí zo strachu, alebo povinnosti má to pomýlené a nepochopil že Boh ho miluje a chce sa s ním stretať. V našom . katolíckom kostole je prítomný živý Kristus vo sviatosti a stretám sa s Ním aj v každej sv. omši
11.celkom nerozumiem. Rozpúšťanie manželstiev? Platne uzavreté manželstvo je nezrušiteľné. Ak je život s daným partnerom neznesiteľný môže dôjsť k tzv rozluke ked manželstvo trvá, ale manželia nemusia spolu bývať, samozrejme nemôžu ani uzatvoriť nové manželstvo. V prípade ak manželstvo nebolo platne uzatvorené nikdy nevzniklo a teda neexistuje od samého počiatku a teda sa nedá hovoriť o rozvode. V Katolíckej cirkvi farár nie je zamestnanie, ale povolanie. Muž odpovedá na volanie Boha. Nie je dedičné a keby mali kňazi deti, práve tú túžba ísť v stopách otca by vytvárala falošné povolania a zlyhania.
12. Našťastie je teraz veľmi silné ekumenické hnutie ked sa snažíme navzájom zbližovať, hladáme to čo nás spája a nie to čo nás rozdeluje. Chyby sa stali na obidvoch stranách a musíme sa spoločne zjednotiť okolo Krista aby "bol jeden ovčinec a jeden pastier"
13. Poznám viacero miešaných manželstiev pekne fungujú Katolícka cirkev akurát vyžaduje aby deti boli vychovávané v katolíckej viere. Ako je to u Evanjelikov neviem.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 606  ~  Člen od: 28 október 2011  ~  Posledná návšteva: 05 apríl 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ambrobene

Odoslaný - 26 február 2012 :  08:04:09  Zobraziť profil  Pridať Ambrobene do zoznamu priateľov
citácia:

1.Ako to že na obrazoch sú adam a eva s pupkom čo je vlastne dôsledok pupočnej šnúry a tehotenstva,čo neni v zhode s biblickou teóriou zrodenia prvého človeka.
2.Vedeli ste že podľa biblie sa prví ľudia dožívali okolo 500 rokov?Čo si o tom myslíte?(1. kniha Mojžišova)
3.Čo si myslíte o darovaní orgánov po smrti?Ja by som sa nato nedal, príde mi to v rozpor s mojím osobným presvedčením, na druhej strane je to že prečo niekomu nezachrńiť život.
3.Čo hovoríte na pravidelné predvolebné mobilizovanie voličov KDH v katolíckej cikrvi kde farári pripomínajú koho majú voliť?Toto sa všeobecne hovorí, nemám to overené ale
pred voľbami sa chcem ísť pozreť kvôli tomuto do katolíckeho kostola (som evanjelik).
4.Ktorá myšlienka vás najviac uisťuje vo viere?A ako je správne modliť sa a ako často, osobne sa tak 3 krát do týždňa, ale často sa aj keď počujem o bohu niečo, alebo keď sa niečo zlé stane,
alebo niečo dobré že sa chcem poďakovť, alebo poprosiť o niečo, je to správne?Snažím sa zbaviť toho zlozvyku "modliť sa iba keď niečo chcem".
(Mňa bohužiaľ najmä to že neverím že by tak dlho ľudí vodili za nos...)
a ako by ste mi poradili aby som bol vierou istejší.
5.Čo boh ponúka neveriacim?Sú hneď odsúdení na utrpenie v "pekle"?
6.Ako sa pozeráte na dnešnú vedu ktorá absolútne vylučuje existenciu boha.
7.Názor na antikoncepciu vo forme tabliet a kondómu a celkovo+umelé oplodnenie.
8.Ako je to s postihnutými a vierou?Kde skončia keď nedokážu racionálne myslieť?
9.Videli ste dokument Zeitgeist ktorý vyvracia teóriu o bohu?Čo naň hovoríte?
10.Čo hovoríte na súčasný trend ktorý som si všimol v našom kostole že tam chodi väčšinou starí ľudia lebo sa boja smrti a mladí tam chodia iba tí ktorí majú birmovku/konfirmáciu?
11.Čo hovoríte na rozpúštanie manželstiev v katolíckej cirkvi farárov a žien čo sa udialo kedysi potom ako katolícka cirkev nariadila farárom samostatný život.
Inak napadlo ma že ako majú potom vyrásť noví potencionálni katolícky farári?Lebo podľa mňa je predpoklad že farárove dieťa pôjde v jeho tiež šlapajách, a ako to že evanjelickej cirkvi je toto povolené?
12.Celkovo zastávam názor že všetci sme kresťania či si katolík, evanjelik atď, ale aj v mojom okolí ale tak celkovo som si všimol ako sa tieto dve skupiny nemajú radi, často počúvam reči že katolíci tí majú toto
a toto a my nič, či naopak, podľa mňa je to veľmi detské lebo vlastne obe skuspiny sú "vetva" kresťanstva ale bohužiaľ väčšina to takto nebere.
13.Ćo manželstvo evanjelika a katolíčky v katolíckom/evanjelickom kostole?Je to povolené, prečo má byť zakázané?To druhý sa musí obetovať a pristúpiť na ich vieru aby si mohli svoje áno povedať aj pred bohom?

Ďakujem všetkým ktorí mi odpovedali alebo si prečítali tieto otázky, prajem pekný deň.

Pôvodne zaslal element - 02 január 2012 :  10:52:02

1. Obrazy adama a evy vznikli pochopiteľne mnoho rokov po ich skutočnej existencii... Nikde nie je napísané, že Adam a Eva nemohli vyzerať ako australopithecus. A že ich nakreslili s pupkom... to je len z umeleckého hľadiska...
2. V minulosti sa roky rátali nie podľa otáčok zeme okolo slnka, ale podľa toho, koľkokrát sa urodila úroda. Keďže v iraku a okolí (kde boli pravdepodobne prví ľudia) je subtropicke podnebie, úroda sa tam urodí aj 6 krát do roka. Tak je to teda možné, že kým prešiel skutočný rok, oni sa pripočítali 6 rokov
3. Farári v princípe nič nepripomínuajú. Samozrejme, je veľmi dôležité, komu dáme hlas. A keď ho mám dať KSS, tak radšej by som nešiel voliť... to hovoria poväčšine kňazi. Čo sa týka KDH, tak ja osobne ich voliť nebudem a nikto ma nepresvedčí...
4. Musíš niečo zažiť... ja som tak zažil boží dotyk, ale to je na dlhšie...
5. To v žiadnom prípade... nie každý dostal pri narodení dar viery a niekto aj chce, ale nedokáže veriť. Takisto všetci Moslimovia, hinduisti, alebo indiánske kmene vzývajuce manitua... Nikde nie je napísané, že kto neverí, je zatratený. Ježiš to hovoril preto, aby apeloval na židov, že prečo mu neveria... V podstate evanjleium o tom hovorí. A ježiš ešte povedal, že kto má, tomu sa priád, ale kto nemá, tomu sa vezme aj to čo má
6. To je blbosť... že veda vylúčuje existenciu Boha, to môže povedať len fanatik...
7. Antikoncepcia je v nesúlade so šiestým božím prikázaním, nakoľko sex je dovolený len v manželstve a len ak je použitý na plodenie potomkov. Akékoľvek orgie sú hriechom (ja s tým nesúhlasím)- prezervatívy, HA, prerušovaná súlož apod. toto všetko je proti šiestemu prikázaniu
8. Boh na to prihliada... keď zariadil, aby sa človek narodil postihnutý, tak na to berie ohľad...
9. Nevidel som, ale bude to blud ako Da vinčiho kod
10. To je zlé. Dôchodcovia nemajú čo robiť, tak veľa z tých, čo boli kedysi ateisti sa obracia. U nás je skorej opačný trend... Sopliak dostane birmovku a už sa nikdy v kostole neukáže...
11. Nechcem ťa urážať, ty Evanjelik, ale evanjelická cirkev si porobila (za čias lutera) zmeny, ktoré im vyhovovali a odtrhli sa od pápeža. Chceli obrodiť cirkev, čo v stredoveku aj trebalo, zabudli však, že nemôžu cirkev reformovať, lebo je to živé kristovo telo. A kristus dal moc len rímskemu pápežovi a tí, ktorí si ju brali neoprávnene, nemajú s týmto nič spoločné. Preto naši farari nemajú ženy, lebo by to obmedzovalo ich činnosť (spovedanie a tak). Evanjelikom samozrejme nevyhovovalo, že kňazi nemôžu súložiť a tak si to upravili...
12. Tento názor zastávam aj ja... u nás sa našťastie takáto neznášanlivosť veľmi nevyskytuje :)
13. Je to úplne vpohode... nikto nemusí pristupovať na žiadnu inu vieru...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 175  ~  Člen od: 28 august 2011  ~  Posledná návšteva: 06 apríl 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Chodec

Odoslaný - 26 apríl 2013 :  16:50:29  Zobraziť profil  Pridať Chodec do zoznamu priateľov
Škoda že táto témy zomrela, nad týmto výrokom by som si rád zapolemizoval:

6.Veda nevylučuje existenciu Boha. Veda to ani nemôže urobiť lebo to nie je kompetencia vedy. Boh je mimo možnosti skúmania exaktnej vedy. Veda skúma prírodné javy, vyhodnocuje ich a stavia teórie fungovania sveta. Z poznatkov vedy robí závery filozofia ohladom princípov fungovania sveta a zmyslu sveta. Sú smery ktoré sa snažia vystačiť bez Boha, aj za cenu zatajovania, alebo zlahčovania niektorých faktov a sú smery ktoré ignorujú vedu a tvrdohlavo sa pridŕžajú biblie aj v prírodných vedách. Jednoducho dokázať že Boh nie je je rovnako nemožné ako dokázať že Boh je. Ak by k tomu došlo človek by stratil možnosť VERIŤ

Pri písaní svojich príspevkov vychádzam z metódy sofiologie ako aj z knihy Angelológia dejín.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 894  ~  Člen od: 12 apríl 2013  ~  Posledná návšteva: 19 august 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sinceretly

Odoslaný - 02 máj 2013 :  18:45:56  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
citácia:
...dokázať že Boh nie je je rovnako nemožné ako dokázať že Boh je. Ak by k tomu došlo človek by stratil možnosť VERIŤ

Vedecke citaty su velmi nebezpecne.

V tej casti sa pise, ze dokazanie neexistencie Boha je rovnako nemozne ako dokazanie Jeho existencie.

Ak by k tomu doslo:
a) 1. moznosti - ak by veda dokazala len, ze Boh existuje
b) 2. moznosti - ak by veda dokazala len, ze Boh neexistuje
c) 3. moznost - ak by veda dokazala 1. a zaroven 2. moznost

ak by doslo k a) => stratil by clovek moznost verit? NIE, - cize tato moznost vyvracuje fakt, ze clovek by stratil moznost verit, ak by doslo k tejto moznosti, => ak tato moznost vyvratila tento fakt, ako je potom mozne, ze ten fakt by platil, ak by doslo k tejto moznosti? => Tato moznost s moznostou c) nedava zmysel, lebo ak by veda dokazala, ze Boh existuje, clovek by nestratil moznost verit, a ta veta je napisana tak, ze ak by veda dokazala, ze Boh existuje, znamenalo by to, ze clovek by stratil moznost verit - precitajte si predchadzajucu vetu. Vidite? Tieto 2 vety su si navzajom v protiklade. => tato moznost nedava zmysel.
ak by doslo k b) => stratil by clovek moznost verit? ANO - ludia by verili, ze Boh neexistuje, cize moznost verit by stratili v tom zmysle verit v Neho, ale moznost verit v to, ze Boh neexistuje, tak tuto moznost by nestratili, lebo ak by ju stratili, bolo by to divne - ved Boh bud existuje alebo neexistuje,
ak by doslo k c) => bolo by to divne - ved Boh bud existuje alebo neexistuje. Cize tato moznost s moznostou a) by nedavala zmysel, kedze Boh bud existue alebo neexistuje.

Ak by doslo k jednotlivym moznostiam, tak potom by jednotlive casti "potom" museli byt pravdive, a museli by byt pravdive vo vsetkych moznostiach, lebo ak by to bolo nepravdive v co i len 1 moznosti, tak by to bolo nieco podobne, ako tvrdenie, ze napr. mam 20 a 50 rokov zaroven. Tato veta by bola pravdiva len vtedy, ak by obidva casti vety boli pravdive, inak by bola nepravdiva.

=> Ak by k tomu došlo (ku jednotlivym moznostiam) človek by stratil možnosť VERIŤ.
Tato veta by bola pravdiva iba ak by jednotlive moznosti a ich vysvetlenia boli pravdive a davali by zmysel, ale nie je to tak, lebo ked by to tak bolo, tak potom "clovek by stratil moznost verit, ak by doslo k moznosti a), dalej by stratil moznost verit, ak by doslo k moznosti b) a takisto by stratil moznost verit, ak by doslo k moznosti c)," ale v skutocnosti by clovek stratil moznost verit len v pripade, ak by doslo len k moznosti b) alebo c), a kedze pri moznosti a) to neplati(lebo v tejto moznosti by clovek nestratil moznost verit v Boha), tak tato veta ma takuto formu:

Ak by doslo k moznosti a) a zaroven k moznosti b) a zaroven k moznosti c), tak by clovek stratil moznost verit v Boha.

Co je nezmysel, lebo ak by tato veta bola pravdiva, tak by vsetky 3 moznosti museli davat zmysel a museli by byt pravdive, co ale v skutocnosti nie su.
=> Ti ludia, ktori si citavaju ateisticke citaty, su vo velkom nebezpecnstve, lebo ak citaju taketo ateisticke myslienky, tak im cim dalej, tym bezhlavejsie veria, lebo po precitani ateistickych myslienok si v hlave hovoria, ze toto dava zmysel, to je pravda a podobne, a ani si to neoveria - napriklad prekrutenim - kedy by to davalo väcsi zmysel, popripade overenie take, ake som urobil v tomto prispevku - jednoducho treba pocitat so vsetkymi moznostami a oprasit si stredoskolsku matematiku - cast Logika
citácia:

ale hlavne - nespoliehat sa na rozum inych, dokonca ani na ten vlastny, ale spoliehat sa na Boha. Lebo Boh je Pravda. A tie vedomosti clovek nema sam od seba. Su len 2 zdroje informacii - informacie proti Bohu (ateisticke, vedecke svetske informacie, od Zleho, proti Bohu, proti sluzbe Bohu) alebo informacie s Bohom (Teisticke, Biblicke vedecke informaciez Biblie, od Boha, s Bohom, podporujuce sluzbu Bohu z lasky).
Je napisane, ze nase reci nech su ANO-ANO a NIE-NIE a to, co je navyse, pochadza od Zleho.
Preto ak sa niekto na nieco opyta a nezaznie jasna odpoved, hned je jasne, od koho ta odpoved je. Pravda vyjde najavo - Boh to tak zariadil.

Su 2 vedy - veda svetska a veda Biblicka. Svetska veda je proti Bohu a informacie v Biblii su informacie s Nim, ktore podporuju sluzbu Jemu z lasky, su to Biblicke vedecke informacie.
Kto tomu veri, najde to. - najde nie 1 ale viac nez dost takychto myslienok. Ale najde to len vtedy, ak tomu veri a chce tomu verit, v opacnom pripade to nenajde. Je to ako s pravdou - kto hlada, najde, ale najde len vtedy, ak to najst naozaj chce, v opacnom pripade to nenajde.

Je zaujimave, ze pre ateistov su dolezitejsie informacie ako pravda. Ked chces, opytaj sa ich, co ich zaujima, co hladaju vo svojom zivote, a odpovedia ti informacie. Ak povedia pravdu, tak ak im napises, ze kto hlada pravdu, tak ju najde len vtedy, ak ju najst naozaj chce, v opacnom pripade ju nenajde, velmi rychlo zmenia svoj nazor a zmenia svoj postoj - uz potom nebudu hladat pravdu ale informacie. To je len taka teoria, ci sa to deje aj v praxi, sa da velmi rychlo odpozorovat z ich postojov. Väcsine ateistov ide o informacie. To je dalsia teoria. Aka je prax, to sa ukaze v ich spravani.

Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. †

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1456  ~  Člen od: 18 august 2012  ~  Posledná návšteva: 19 jún 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

guest636

Odoslaný - 02 máj 2013 :  19:46:36  Zobraziť profil  Pridať guest636 do zoznamu priateľov
citácia:
Su 2 vedy - veda svetska a veda Biblicka. Svetska veda je proti Bohu a informacie v Biblii su informacie s Nim, ktore podporuju sluzbu Jemu z lasky, su to Biblicke vedecke informacie.
Pôvodne zaslal sinceretly - 02 máj 2013 :  18:45:56

spomen nejaky obor "svetskej vedy" ktory je proti bohu

co je to "biblicka veda"?

povodny GUEST635

He will learn... no king rules forever...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2291  ~  Člen od: 16 november 2010  ~  Posledná návšteva: 04 február 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Chodec

Odoslaný - 02 máj 2013 :  20:51:46  Zobraziť profil  Pridať Chodec do zoznamu priateľov
citácia:

Vedecke citaty su velmi nebezpecne.

... ak by doslo k a) => stratil by clovek moznost verit? NIE ... atď logické argumentácie čo si tu dal ...

ale hlavne - nespoliehat sa na rozum inych, dokonca ani na ten vlastny, ale spoliehat sa na Boha.

Su len 2 zdroje informacii - informacie proti Bohu (ateisticke, vedecke svetske informacie, od Zleho, proti Bohu, proti sluzbe Bohu) alebo informacie s Bohom (Teisticke, Biblicke vedecke informaciez Biblie, od Boha, s Bohom, podporujuce sluzbu Bohu z lasky).

kto hlada, najde, ale najde len vtedy, ak to najst naozaj chce, v opacnom pripade to nenajde.
Pôvodne zaslal sinceretly - 02 máj 2013 :  18:45:56

1. Ako pre koho, pre teba asi hej.

2. Na tie tvoje logické talafatky si prečítaj môj podpis. Prepáč za ten výraz talafatky.

3. Ano nespoliehať sa na rozum iných ... sám potom dáš link na nejakú autoritu. Ach jaj. Vlastný názor pre teba nie je smerodatný? Pri semafóre keď je zelená neveríš sám sebe, že je zelená a ideš len keď idú ostatní?

4. Už minule som písal o tej vede svetskej. Nuž keď boli vymyslené zabezpečovacie systémy a systémy protipožiarnej ochrany to asi Bohu moc neprospieva, keď sa mu materialista takýmto spôsobom postará o stánok Boží však? Ach jaj. Alebo keď dolámaného horolezca vezie vrtuľník do nemocnice aby mu stihli dať šancu a prežil však? Alebo keď na kostol nainšalujú hromozvod však? Ty popieraš všetko čo Boh na tento svet dal pre väčšie dobro. Vieš ty čo je to vôbec vnuknutie a inšpirácia? O umelom srdci, obličke, robotoch na operácie ľudí ti ani hovoriť asi nemá zmysel. Nuž tu je naozaj každá diskusia márna. Za internet a počítač si asi tiež predstavuješ, že siahaš na diablov vynález.

5. Tu s tebou naozaj po veľmi dlhej dobe SÚHLASÍM. Kto hľadá raz naozaj nájde. Ty sa však dlho neteš, predpovedám, že asi hneď v najbližšom článku budem s tebou nesúhlasiť.

Btw ako môžeš tak hrubo ignorovať svet materiálny okolo seba, vôbec mu nerozumieť, nesnažiť sa ho pochopiť. Už Akvinský riešil spor o univerzálie, neveríš asi ani tomu čo on o tom povedal.

Pri písaní svojich príspevkov vychádzam z metódy sofiologie ako aj z knihy Angelológia dejín.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 894  ~  Člen od: 12 apríl 2013  ~  Posledná návšteva: 19 august 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sinceretly

Odoslaný - 02 máj 2013 :  21:54:01  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
Najdi mi 1 vetu zo svetskej vedy, ktora ktora je za to, ze Boh existuje.
A najdi mi 1 vetu z Biblickej vety, ktora je za to, ze Boh neexistuje.

Vidis? O tom som hovoril.

Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. †

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1456  ~  Člen od: 18 august 2012  ~  Posledná návšteva: 19 jún 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Chodec

Odoslaný - 03 máj 2013 :  07:05:29  Zobraziť profil  Pridať Chodec do zoznamu priateľov
Veda je vždy len vedou, je to o ľuďoch. Možno by si mal vedieť, že na slovensku sa formuje práve v poslednom období veda ktorá zjednocuje aj svetskú aj náboženskú v jedno a vytýčila si za cieľ dokázať existenciu Boha a že sa jej to zatiaľ darí.

guest636

Odoslaný - 03 máj 2013 :  11:50:42  Zobraziť profil  Pridať guest636 do zoznamu priateľov
citácia:
Možno by si mal vedieť, že na slovensku sa formuje práve v poslednom období veda ktorá zjednocuje aj svetskú aj náboženskú v jedno a vytýčila si za cieľ dokázať existenciu Boha a že sa jej to zatiaľ darí.
Pôvodne zaslal Chodec - 03 máj 2013 :  07:05:29

ziadna taka veda, ktora by sa snazila dokazat existenciu boha neexistuje (kvoli metode ktorou pracuje)

povodny GUEST635

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2291  ~  Člen od: 16 november 2010  ~  Posledná návšteva: 04 február 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

guest636

Odoslaný - 03 máj 2013 :  11:56:11  Zobraziť profil  Pridať guest636 do zoznamu priateľov
citácia:
Najdi mi 1 vetu zo svetskej vedy, ktora ktora je za to, ze Boh existuje.
A najdi mi 1 vetu z Biblickej vety, ktora je za to, ze Boh neexistuje.
Pôvodne zaslal sinceretly - 02 máj 2013 :  21:54:01

to, ze sa veda bohom nezaobera neznamena, ze explicitne alebo implicitne hovori, ze boh neexistuje

nepoznam nic take ako je "biblicka veda", pre tentokrat by bolo vhodne aby si mi poslal link na nejaku stranku, ktora sa zaobera "biblickou vedou" kludne linkni aj nieco z youtube

povodny GUEST635

Chodec

Odoslaný - 03 máj 2013 :  13:11:44  Zobraziť profil  Pridať Chodec do zoznamu priateľov
citácia:

ziadna taka veda, ktora by sa snazila dokazat existenciu boha neexistuje (kvoli metode ktorou pracuje)

Pôvodne zaslal guest636 - 03 máj 2013 :  11:50:42

Mýliš sa.

guest636

Odoslaný - 03 máj 2013 :  15:16:39  Zobraziť profil  Pridať guest636 do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal guest636 - 03 máj 2013 :  11:50:42

Mýliš sa.

Pôvodne zaslal Chodec - 03 máj 2013 :  13:11:44

tvoj "argument" - mylis sa, nema samozrejme ziadnu vahu kym mi neobjasnis, v com sa mylim; popis blizsie co si predstavujes pod "vedou ktorá zjednocuje aj svetskú aj náboženskú v jedno a vytýčila si za cieľ dokázať existenciu Boha a že sa jej to zatiaľ darí"; tak ako v pripade taraja nad tebou, najlepsie bude, ked odcitujes nejaku stranku, ktora sa takemu neobvyklemu spojeniu vedy a nabozenstva venuje

povodny GUEST635

sinceretly

Odoslaný - 03 máj 2013 :  18:48:42  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
citácia:

To hovori veda o sebe - jej nejde navonok a vnutorne zaroven o to, aby dokazala existenciu Boha,
a jej navonok nejde o to, aby dokazala Jeho neexistenciu - po tade mas pravdu, ale - ale vnutorne jej ide o to, aby dokazala Jeho neexistenciu.

A to vidia iba ti, ktori to uvidiet chcu. A nestaci len chciet - lebo chciet mozeme vnutorne, ale aj navonok.

Ona sa svojimi myslienkami tvari, ze jej nejde o to, aby dokazala Boziu existenciu a takisto ze jej nejde o to dokazat Boziu neexistenciu.
Ale to je len vonkajsok - v skutocnosti veda vo svojom vnutri pracuje proti Bohu a ide jej o podsuvanie svojich pravd, aby jej ludia verili.
Ale toto vidia iba ti, ktori to chcu vidiet. A uvidia to len vtedy, ak to uvidiet naozaj chcu, v opacnom pripade to neuvidia.

citácia:
Ľudia radi uveria tomu, čomu chcú uveriť.

a este:
citácia:
nepoznam nic take ako je "biblicka veda", pre tentokrat by bolo vhodne aby si mi poslal link na nejaku stranku, ktora sa zaobera "biblickou vedou" kludne linkni aj nieco z youtube

ty velmi dobre vies, co to je. Netvar sa, ze to nevies.

Treba sa modlit za ludi, aby im Boh pomohol najst tu spravnu cestu.
Svetske citaty hovoria neustale o tom, ake dolezite su ciele a cesty su len cesty, ale podstatnejsi je ciel, teda to, kam ma ta cesta dovedie.
Na druhom mieste zase tieto svetske citaty hovoria, ked sa zvrtne rec na zivot samotny, ze zivot to je len obycajna cesta bez ciela... Ale my velmi dobre vieme, ze kazda cesta ma svoj ciel. Kde je teda ciel cesty zivota? Zmazany tymito hlupymi svetskymi citatmi, ktorym ludia veria, lebo im verit chcu, lebo väcsinou kazdy veri tomu, comu chce verit, aby to mal jednoduchsie. A ako je to mozne, ze tieto svetske citaty na 1 mieste hovoria o tom, ake podstatne a dolezite su tie malicke ciele, ale ked sa zvrtne rec na ten najpodstatnejsi ciel - a to je ten koniec cesty zivotom, tak svoj nazor ihned o 180° zmenia a odrazu ten najpodstatnejsi ciel nie je vobec podstatny a podla tychto nahluplych svetskych citatov ani vobec neexistuje. Pritom velmi dobre vieme, ze kazda cesta ma svoj ciel.

guest636

Odoslaný - 03 máj 2013 :  19:03:42  Zobraziť profil  Pridať guest636 do zoznamu priateľov
citácia:
v skutocnosti veda vo svojom vnutri pracuje proti Bohu a ide jej o podsuvanie svojich pravd, aby jej ludia verili.
Pôvodne zaslal sinceretly - 03 máj 2013 : 18:48:42

konkretizuj to na nejakom priklade

citácia:
ty velmi dobre vies, co to je. Netvar sa, ze to nevies.
Pôvodne zaslal sinceretly - 03 máj 2013 :  18:48:42

poprosil by som o ten link v ktorom sa popisuje ta "biblicka veda", ak samozrejme nejaky mas (skor ale nemas)

povodny GUEST635

sinceretly

Odoslaný - 03 máj 2013 :  19:11:20  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
Biblicka veda je zalozena na Biblii, uz z nazvu to je vidiet.

Vratme sa k tym cestam a cielom - pri malickostiach hovoria svetske citaty, ze cesta je len cesta, ale najpodstatnejsi je ciel.

Nuz a ked hovoria svetske citaty o tom, ako velmi su podstatne tieto malicke ciele, ako je to mozne, ze k tomu najpodstatnejsiemu cielu sa stavaju tak, ako ked by vobec neexistoval? Ved kazda cesta ma svoj ciel, to je logicke. Zivot je jedna velka cesta, ktora vedie do ciela, do takeho ciela, ktory si clovek sam zvoli, podobne, ako pri tych malickych cestach a cieloch - lebo kazda cesta niekam vedie, a to niekam - to je ciel.

A ak ma kazda 1 cesta ciel, preco potom tieto svetske citaty hovoria o tom, ze ta najpodstatnejsia cesta - zivot tu na Zemi - nema ciel, ked ho v skutocnosti ma? - toto ale vidia len ti, ktori to uvidiet chcu.

Ked sa zvrtne rec na ciel cesty zivotom, odrazu je pre svetske citaty podstatnejsia cesta ako samotny ciel, to uzivanie si cesty, ktora sa skonci, ale ciel udajne podla nich nepride. Ale pride! Lebo kazda 1 cesta ma svoj ciel, ked by to tak nebolo, tak by neexistovali cesty.

Chodec

Odoslaný - 03 máj 2013 :  21:20:08  Zobraziť profil  Pridať Chodec do zoznamu priateľov
citácia:

Mýliš sa.

Pôvodne zaslal Chodec - 03 máj 2013 :  13:11:44

Možem to kľudne spraviť, ale kým nebudeš mať dotyčnú vec prečítanú celú bude ťažké v tom niečo nájsť. Ak ti dám link tak len a len súkromne. Nie na tomto fóre.

Zatiaľ mi popíš ako si to myslel s tou metódou.

Chodec

Odoslaný - 03 máj 2013 :  21:23:57  Zobraziť profil  Pridať Chodec do zoznamu priateľov
citácia:

Ona sa svojimi myslienkami tvari, ze jej nejde o to, aby dokazala Boziu existenciu a takisto ze jej nejde o to dokazat Boziu neexistenciu.
Ale to je len vonkajsok - v skutocnosti veda vo svojom vnutri pracuje proti Bohu a ide jej o podsuvanie svojich pravd, aby jej ludia verili.
Ale toto vidia iba ti, ktori to chcu vidiet. A uvidia to len vtedy, ak to uvidiet naozaj chcu, v opacnom pripade to neuvidia.

Treba sa modlit za ludi, aby im Boh pomohol najst tu spravnu cestu.
Svetske citaty hovoria neustale o tom, ake dolezite su ciele a cesty su len cesty, ale podstatnejsi je ciel, teda to, kam ma ta cesta dovedie.

Pôvodne zaslal sinceretly - 03 máj 2013 :  18:48:42

Ty máš tak ďaleko od pochopenia toho čo je veda, že sa asi viac už nedá.

Modliť? Čo tak učiť sa, zapnúť ten prístroj v našej hlave a rozsvietiť svetlo poznania? Skúšal si to niekedy? A dúfam, že ti je jasné, že dôležitá aj cesta aj cieľ ale najdôležitejšia je cesta.

sinceretly

Odoslaný - 04 máj 2013 :  07:09:16  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
Cesta je dolezita, ale hlavny je ciel - lebo cesta je len cesta, ktora sa raz skonci, a po nej pride ciel, v ktorom budeme naveky, a to, kto kde bude, bude zalezat od tej cesty(od toho, akou cestou sme sa vydali-od nas samotnych to bude zalezat), lebo kazda cesta niekam vedie, a to niekam - to je ten ciel.

Okrem toho ja som pisal o tom, ze kazda cesta ma svoj ciel a ze neexistuje cesta bez ciela.

A zivot na tejto Zemi je cesta. Ateisti hovoria, ze to je cesta, ktora nema ciel. Pre nich je dolezite to vychutnavanie si tej cesty a ciel v nedohladne.
V skutocnosti ma ale kazda 1 cesta svoj ciel. Ak by to tak nebolo, tak cesty by neexistovali. Ak by neboli ciele, neboli by cesty a ak by neboli cesty, neboli by ciele.

Je zaujimave, ze pri malickostiach hovoria ateisticke myslienky, ze ta cesta je len cesta, podstatnejsi je ciel, a to, ci ten ciel dosiahneme, zalezi od tej cesty, akou sa vydame - oni hovoria o svetskych veciach - o tom, ze ak chce niekto nieco v zivote dosiahnut - chce nieco napr. vyhrat, tak hlavny je ten ciel a ta cesta je len cesta k tomu, ako sa k tomu cielu dopracovat.
Ale ked pride rec na zivot samotny, tak odrazu zmenia svoj nazor o 180° a hovoria o tom, ze podstatnejsia je ta cesta a ze ciel cesty zivotom tu na Zemi neexistuje. Ze o to sa nemame starat, lebo udajne ciel neexistuje.
Ale v skutocnosti existuje, lebo kazda 1 cesta ma svoj ciel, a na to by sme prisli, ked by sme sa do toho starali, co oni nechcu - lebo tym by prisli o svoje stado.

Chodec

Odoslaný - 04 máj 2013 :  08:30:04  Zobraziť profil  Pridať Chodec do zoznamu priateľov
Už sa opakuješ

guest636

Odoslaný - 04 máj 2013 :  09:39:03  Zobraziť profil  Pridať guest636 do zoznamu priateľov
citácia:
Biblicka veda je zalozena na Biblii, uz z nazvu to je vidiet.
Pôvodne zaslal sinceretly - 03 máj 2013 :  19:11:20

co vyplyva z nazvu ma nezaujima; teda znova - poprosil by som o ten link v ktorom sa popisuje ta "biblicka veda" - napis mi mena nejakych vedcov, ktori sa spajaju s biblickou vedou; napis mi, co skumaju a akym sposobom to skumaju; napis mi ake hypotezy vyslovili a ako si ich vysvetluju, tiez mi napis co vyplyva z ich prace a ako aplikuju svoju pracu do nasho zivota

potom konkretizuj na nejakom priklade ako veda vo svojom vnutri pracuje proti bohu

snaz sa odpovedat na otazky

povodny GUEST635

guest636

Odoslaný - 04 máj 2013 :  10:14:14  Zobraziť profil  Pridať guest636 do zoznamu priateľov
citácia:
Možem to kľudne spraviť, ale kým nebudeš mať dotyčnú vec prečítanú celú bude ťažké v tom niečo nájsť. Ak ti dám link tak len a len súkromne. Nie na tomto fóre.

Zatiaľ mi popíš ako si to myslel s tou metódou.

Pôvodne zaslal Chodec - 03 máj 2013 :  21:20:08

co sa zrazu tak vykrucas? posli ten link cez PM

aku metodu mas na mysli? myslis metodu prace vedy? ide o metodologicky naturalizmus ide v nom hlavne o to, ze veda sa nezaobera tvrdeniami o tom co existuje alebo nie, ale sa zaobera metodami skumania prirody, toto je tiez zname pod vetou - veda neskuma preco, ale ako

dalej - vsetko to, co vyskuma musi byt vysvetlitelne a testovatelne na zaklade prirodnych pricin a javov bez referencie na to ci nadprirodzene javy a priciny existuju alebo nie

netreba si mylit metodologicky naturalizmus s metafyzickym naturalizmom - prvy hovori o tom, ze sa skuma iba priroda (bez zmienky o existencii alebo neexistencii nadprirodzenych javov) a druhy ze existuje iba priroda (dogmaticka filozofia)

povodny GUEST635

sinceretly

Odoslaný - 04 máj 2013 :  12:43:29  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
citácia:
poprosil by som o ten link v ktorom sa popisuje ta "biblicka veda"

Sam si si o to poziadal. Nech sa paci:

Toto je velmi zaujimave, mna to zaujalo:
Veľké Záhady Biblický kód
citácia:

a tu su nazory:
citácia:

+ viac o tom Biblickom kode:
citácia:

Co si o tom myslite vy? Bolo by dobre, ked by ste svoj nazor vyjadrili az po prezreti si celeho dokumentu od zaciatku az do konca + precitani si tych 2 stranok. Az potom by sme sa mohli kvalitne pozhovarat na tu temu, inak to bude len vytrhavanie informacii z kontextu.

guest636

Odoslaný - 04 máj 2013 :  13:12:24  Zobraziť profil  Pridať guest636 do zoznamu priateľov
citácia:
Co si o tom myslite vy? Bolo by dobre, ked by ste svoj nazor vyjadrili az po prezreti si celeho dokumentu od zaciatku az do konca + precitani si tych 2 stranok. Az potom by sme sa mohli kvalitne pozhovarat na tu temu, inak to bude len vytrhavanie informacii z kontextu.
Pôvodne zaslal sinceretly - 04 máj 2013 :  12:43:29

cize hladanie zakodovanych odkazov je biblicka veda? sklamal si ma ( ale v podstate nesklamal); v tych linkoch odpovedajuci pripusta, ze takyto "biblicky kod" je skor zbozne prianie a hladanie niecoho co tam nie je... a to odpovedal este celkom mierne

nie ze by som bol odkazany na odpoved toho cloveka, ale moj nazor je je podobny ako jeho len viac kriticky - biblicky kod je nezmysel

mimochodom ty si zid? pretoze tento biblicky kod je "extrahovany" z tory

povodny GUEST635

Chodec

Odoslaný - 04 máj 2013 :  13:22:18  Zobraziť profil  Pridať Chodec do zoznamu priateľov
citácia:

Pôvodne zaslal sinceretly - 04 máj 2013 :  12:43:29

Založ druhú tému inak sa pôjde off topic a locke sa to tu

Chodec

Odoslaný - 04 máj 2013 :  13:32:50  Zobraziť profil  Pridať Chodec do zoznamu priateľov

[/quote] co sa zrazu tak vykrucas? posli ten link cez PM

aku metodu mas na mysli? myslis metodu prace vedy? ide o metodologicky naturalizmus ide v nom hlavne o to, ze veda sa nezaobera tvrdeniami o tom co existuje alebo nie, ale sa zaobera metodami skumania prirody, toto je tiez zname pod vetou - veda neskuma preco, ale ako

bez referencie na to ci nadprirodzene javy a priciny existuju alebo nie

Pôvodne zaslal guest636 - 04 máj 2013 :  10:14:14

[/quote]

Prečo by som sa mal vykrúcať? Skús prísť na to, prečo som ti to napísal. Link ti dám len súkromne, tu nie.

Áno, ale myslíš, že by uznali za vysvetľujúce v niektorých veciach aj vplyv z vyššieho sveta? Určite nie, radšej by sfalzifikovali samotný dôkaz v domnení dopustenia sa omylu niekde pri práci s metódou alebo podmienkami. To sa stalo už mnoho krát. To je skutočný problém dnešnej vedy.

Strana: z 2 Previous Topic: človek rovnocenný zvieratám Téma Next Topic: O hriesnosti sexu  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06