|
Odoslaný - 28 marec 2005 : 19:35:51
|
Proč se letos rozcházejí katolické (protestantské) a pravoslavné Velikonoce? Na Nicejském koncilu bylo ustanoveno:
Velikonoce se budou slavit a) po prvním jarním dnu b) po prvním jarním úplňku c) po proběhnutí židovského svátku Pascha
Poslední bod dodržují pouze pravoslavní. Kdo zrušil bod c?
|
|
|
|
Odoslaný - 28 marec 2005 : 19:49:12
|
Pripustas , ze napriklad mohlo dojst k novym poznatkom v astronomii , napriklad zavedenim gregorianskeho kalendara , a tym bola potreba korekcie . Papez ma pravo tak urobit . A pravoslavny zo vzdoru vocu papezstvu dodnes nepouzivaju gregoriansky kalendar . Aj Rusko dlho vzdorovalo s prijatim gregorianskeho kalendara , len z odporu k papezstvu . Preto bolsevicka oktobrova revolucia vypukla 7 . novembra . A nie na oklamanie nepriatela . Uz od cias Focia pohrdaju vsetkym latinskym . |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 29 marec 2005 : 00:57:26
|
GMK nepovazuje papeza za autoritu a preto sa mu nemusi priecit. GMKovi je papez ukradnuty. |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 marec 2005 : 06:42:22
|
quote: AMERIKA 1 : mohlo dojst k novym poznatkom v astronomii , napriklad zavedenim gregorianskeho kalendara
Kalendářem se řídí například Vánoce. Tam Korrak rozdíl v datech chápe. Ale Velikonoce se řídí podle nebe. |
|
|
|
Odoslaný - 31 marec 2005 : 12:22:29
|
A je dolezity datum, alebo sviatok? |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 marec 2005 : 13:11:02
|
quote: Pôvodne poslal alesko
A je dolezity datum, alebo sviatok?
Ani jedno. |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 marec 2005 : 14:10:34
|
quote: ALESKO : A je dolezity datum, alebo sviatok?
No to já nevím. Ale jestliže koncil stanovil DATUM, ptám se, proč to datum vychází u dvou církví (které vycházejí ze závěrů téhož koncilu) jinak. |
|
|
|
Odoslaný - 01 apríl 2005 : 10:33:09
|
No Korrak, dolezitost Velkej noci nespociva kedy je, ale v tom, co je to Velka Noc - umucenie a zmrtvychvstanie Pana Jezisa. Jeho obeta na krizi za nase hriechy. |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|