Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Kresťania a svet
 Kresťania a spoločnosť
 Otázka
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: 100 Názorov na Boha, cirkev, smrť Téma Next Topic: aby všetci boli jedno
Strana: z 3

lubomir

Stav: offline

Odoslaný - 17 december 2011 :  20:33:16  Zobraziť profil  Pridať lubomir do zoznamu priateľov
citácia:
preco ma prave ateista musi o tom presviedcat, pre teba do je len Biblia podlaktorej sudis Boha ale ja mam aj vela inych veci ktore ty takymto pristupom nikdy nenajdes

Pôvodne zaslal slavom - 17 december 2011 :  20:31:46

Ja ťa nepresviedčam, mňa len zaujíma či to vieš odôvodniť.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 381  ~  Člen od: 14 júl 2011  ~  Posledná návšteva: 14 máj 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

slavom

Odoslaný - 17 december 2011 :  20:37:31  Zobraziť profil  Pridať slavom do zoznamu priateľov
pozor! povedal iba ze si to mysli
ale keby si ho poznala tak je to fantasticky clovek, a aj tie prednasky daju cloveku vela, podla mna sa tiez moze dostat ktokolvek do neba , mýtnici a neviestky vás predbehnú do nebeského kraľovstva, myslis ze Boh je striktný puntičkár a ze ked niekto zomrie pri spovedi sekundu pred rozhresením tak pojde do pekla? alebo ked domorodci v pralesoch nikdy nepoculi o krestanoch ale spravaju sa dobre pomahaju si tak pojdu do pekla?

TOTUS TUUS (motto bl. Jana Pavla II)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 261  ~  Člen od: 02 november 2011  ~  Posledná návšteva: 16 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

slavom

Odoslaný - 17 december 2011 :  20:39:09  Zobraziť profil  Pridať slavom do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
preco ma prave ateista musi o tom presviedcat, pre teba do je len Biblia podlaktorej sudis Boha ale ja mam aj vela inych veci ktore ty takymto pristupom nikdy nenajdes

Pôvodne zaslal slavom - 17 december 2011 :  20:31:46

Ja ťa nepresviedčam, mňa len zaujíma či to vieš odôvodniť.

Pôvodne zaslal lubomir - 17 december 2011 :  20:33:16

a aj ked to odovodnim tak ty si z toho nic nevezmes len najdes dalsiu vec ktorou ma budes chciet presvedcit o tvojich bludoch a budes ju chciet oddovodnit

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 261  ~  Člen od: 02 november 2011  ~  Posledná návšteva: 16 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

thorah

Odoslaný - 17 december 2011 :  22:04:10  Zobraziť profil  Pridať thorah do zoznamu priateľov
pejme písen dokola, okolo stola....stolaaaaa.

morituri te salutant

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 337  ~  Člen od: 15 december 2011  ~  Posledná návšteva: 30 marec 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

slavom

Odoslaný - 17 december 2011 :  22:07:50  Zobraziť profil  Pridať slavom do zoznamu priateľov
citácia:
pejme písen dokola, okolo stola....stolaaaaa.

Pôvodne zaslal thorah - 17 december 2011 :  22:04:10

mas pravdu ale ja ho budem presviedcat aj nonstop vzdy :D

thorah

Odoslaný - 17 december 2011 :  22:10:20  Zobraziť profil  Pridať thorah do zoznamu priateľov
budeš len (rímsky) hrach na stenu hádzať

morituri te salutant

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 337  ~  Člen od: 15 december 2011  ~  Posledná návšteva: 30 marec 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

carolus

Odoslaný - 19 december 2011 :  14:21:46  Zobraziť profil  Pridať carolus do zoznamu priateľov
citácia:

Z toho mi vychádza, že Boh by mal podľa Starého Zákona (ak ej teda stále ten istý Boh) okamžite Cigánov zabiť.

Pôvodne zaslal lubomir - 17 december 2011 :  12:16:38

Mal by si si prečítať Starý Zákon, za tento priestupok - zjedenie nečistého masa, sa trest smrti nedával.

Keď som videl, že na moju otázku je odpovedí na tri strany, natešený som si myslel, že to mi tu podávali toľko príkladov a dôkazov, že bravčove kresťania naozaj bežne jedli aj pred stredovekom, ale kdeže, ako vidím je tu hlavne vďaka tebe Lubomír hotová potopa hlúpostí.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 91  ~  Člen od: 16 december 2011  ~  Posledná návšteva: 20 marec 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

carolus

Odoslaný - 19 december 2011 :  14:24:59  Zobraziť profil  Pridať carolus do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
Asi tu nikto nebude, čo by dokázal pomôcť, ale skúsim:

Niekto, jednému môjmu priateľovi tvrdí, že kresťania začali jesť bravčové mäso až niekedy v priebehu stredoveku, že prv nejedli. Potreboval by som preto nejaký dôkaz – dobový písomný záznam, ktorý by svedčil, že jedli aj prv. Takže nejaký záznam zo 4. – 5. storočia.
Máte niekto niečo?

Pôvodne zaslal carolus - 17 december 2011 :  11:14:44

Sv. Augustín v Odpovedi Manichejcovi Faustovi, kniha 30, hovorí, že bravčové mäso je čisté - to je zo 4. storočia. Z 3. storočia máme napríklad vyjadrenie sv. Klementa Alexandrijského v jeho knihe Pedagosus, takisto učili aj Origen a Tertulián. Stačí?

Pôvodne zaslal Robel - 17 december 2011 :  20:13:04

No ano, presne také niečo som potreboval. Veľmi ďakujem.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 91  ~  Člen od: 16 december 2011  ~  Posledná návšteva: 20 marec 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 3 Previous Topic: 100 Názorov na Boha, cirkev, smrť Téma Next Topic: aby všetci boli jedno  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06