|
Odoslaný - 03 október 2012 : 14:03:22
|
citácia: citácia: možno trooošku mimo témy, ale má právo jehovistka nechať zomrieť svoje dieťa, pretože jej svedomie jej nedovoľuje prijať krv iného človeka? to by ma celkom zaujímalo, ako sa to rieši.. inak celá táto diskusia je taká smutno smiešna, lebo stavia na tej večnej škatuľke "ateisti" a "veriaci", akoby sa nemohli ľudia baviť bez ohľadu na to (samozrejme že sa tu diskutuje najmä o rozdielnych pohľadoch, ale práve to je na tom zaujímavé..) Pôvodne zaslal dostojevskij - 30 september 2012 : 21:54:19 Už som to tu niekde rozpisoval, jehovistka právo nemá, ale má takú možnosť. Ak sa na to pozeráme z pohľadu Boha. Tým ale nič nehovorím o tom, či to konanie je hriešne. A z pohľadu ľudí, tak má také právo a práva, aké je uznáva ústava, medzinárodné dohovory a zákony daného štátu, ktorého je občiankou, alebo v ktorom sa nachádza. K tomuto taký dobrý postreh. Môže väčšina odhlasovať, čo je správne? Príklad: môže väčšina hlasovaním rozhodnúť, čo je potrebné robiť pri stroskotaní, aby sme prežili? Môže sa hlasovaním zvoliť správny človek na vedenie takejto skupiny? Bude to naozaj vždy ten skutočný expert na prežitie? Bude to vždy správne rozhodnutie? (Poznatok - hlasovaním sa dosahuje najhorší možný výsledok). A keď vieme povedať o zákonoch nejakého štátu, či sú dobré alebo zlé, nesúhlasíme v podstate s tým, že je tu nejaký etalón morálnosti s ktorým to porovnávame? (V matematike tiež potrebujem povedať, na základe čoho usudzujem, že 3 < 5). Z toho vychádzam, keď tvrdím, že právo síce nemá ale možnosť má. Pôvodne zaslal Mx - 03 október 2012 : 13:19:42
samozrejme že možnosť má, rovnako ako má možnosť zadusiť dieťa vankúšom.. právo dieťaťa na život /základné ľudské právo/ je teda nadradené jej právu na "náboženskú slobodu". z tohto pohľadu vlastne neviem načo je dané právo na "náboženskú slobodu", pretože všetky práva sú už zahrnuté v tých základných, je to ako dať niekomu právo na počúvanie folkovej hudby.. ide predsa o prirodzené" slobody kvázi..a hlasovanie je samozrejme o ľuďoch ktorí hlasuj´´u, môže byť "správne " a nemusí.. stačí sa pozrieť na našu demokraciu..:)) |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 448 ~
Člen od: 09 jún 2012 ~
Posledná návšteva: 08 október 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 október 2012 : 14:16:06
|
citácia: Mňa by skôr zaujímala téma obriezky. Teda ženskú obriezku odsudzujem a je mi ľúto každej ženy, ktorá ju musí podstúpiť ale mužská obriezka je iná. Asi preto, že židov vnímam ako našich starších bratov si myslím, že by mala byť povolená pri malých chlapcoch. Veď to má aj zdravotné výhody. Čo si o tom myslíte Vy? Pôvodne zaslal giggi - 03 október 2012 : 13:02:00
Ja si myslím že každý človek má právo rozhodovať o svojom tele sám.. ja napríklad nemám ani len prepichnuté uši, som dospelá a nedala som sa na to ani z vlastného rozhodnutia.. nikdy svojmu dieťaťu nedám nič odrezať ani prepichnúť pokiaľ sa o sebe nebude rozhodovať samo.. potom nech si dá pre mňa za mňa tetovanie aj na čelo a keď si dá odrezať prst, tak aj to. nevidím rozdiel medzi ženskou a mužskou (snáď len to že ženy to majú pomocou hrdzavej žiletky zhruba od 8 do 13 rokov a traumu na celý život) v podstate je najhoršie že tie ženy to robiť nemusia- len sami veria že "musia".. je bohužiaľ na matkách aby vychovávali synov tak aby kvôli ich "vkusu" nemuseli kaličiť ženy , aj svoje dcéry..neviem si tú bolesť ani len predstaviť.. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 október 2012 : 14:50:58
|
citácia: nevidím rozdiel medzi ženskou a mužskou <obriezkou> (snáď len to že ženy to majú pomocou hrdzavej žiletky zhruba od 8 do 13 rokov a traumu na celý život) v podstate je najhoršie že tie ženy to robiť nemusia- len sami veria že "musia".. je bohužiaľ na matkách aby vychovávali synov tak aby kvôli ich "vkusu" nemuseli kaličiť ženy , aj svoje dcéry..neviem si tú bolesť ani len predstaviť.. Pôvodne zaslal dostojevskij - 03 október 2012 : 14:16:06
muzska obriezka z nabozenskych dovodov je, pokial ja viem, nieco ako "platba bohu"; existuje aj muzska obriezka z medicinskych dovodov, napr fimoza zenska obriezka je naproti tomu iba povera zalozena na nezmysle - neznalosti ludskej anatomie |
povodny GUEST635
He will learn... no king rules forever... |
Počet príspevkov: 2291 ~
Člen od: 16 november 2010 ~
Posledná návšteva: 04 február 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 október 2012 : 14:57:30
|
citácia: citácia: nevidím rozdiel medzi ženskou a mužskou <obriezkou> (snáď len to že ženy to majú pomocou hrdzavej žiletky zhruba od 8 do 13 rokov a traumu na celý život) v podstate je najhoršie že tie ženy to robiť nemusia- len sami veria že "musia".. je bohužiaľ na matkách aby vychovávali synov tak aby kvôli ich "vkusu" nemuseli kaličiť ženy , aj svoje dcéry..neviem si tú bolesť ani len predstaviť.. Pôvodne zaslal dostojevskij - 03 október 2012 : 14:16:06 muzska obriezka z nabozenskych dovodov je, pokial ja viem, nieco ako "platba bohu"; existuje aj muzska obriezka z medicinskych dovodov, napr fimoza zenska obriezka je naproti tomu iba povera zalozena na nezmysle - neznalosti ludskej anatomie Pôvodne zaslal guest636 - 03 október 2012 : 14:50:58
na neznalosti anatómie? oni sa ani nesnažia o nejakú znalosť, im ide o to že žena sa stane "pravou ženou" až keď absolvuje tento pekný rituál, neobrezaná žena nie je pre mužov zaujímavá, je len také decko, nie je "plnohodnotná".. čo tým židia vlastne platia bohu? nikdy som vlastne nepátrala po tom, prečo to robia.. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 október 2012 : 15:07:14
|
citácia: citácia: citácia: nevidím rozdiel medzi ženskou a mužskou <obriezkou> (snáď len to že ženy to majú pomocou hrdzavej žiletky zhruba od 8 do 13 rokov a traumu na celý život) v podstate je najhoršie že tie ženy to robiť nemusia- len sami veria že "musia".. je bohužiaľ na matkách aby vychovávali synov tak aby kvôli ich "vkusu" nemuseli kaličiť ženy , aj svoje dcéry..neviem si tú bolesť ani len predstaviť.. Pôvodne zaslal dostojevskij - 03 október 2012 : 14:16:06 muzska obriezka z nabozenskych dovodov je, pokial ja viem, nieco ako "platba bohu"; existuje aj muzska obriezka z medicinskych dovodov, napr fimoza zenska obriezka je naproti tomu iba povera zalozena na nezmysle - neznalosti ludskej anatomie Pôvodne zaslal guest636 - 03 október 2012 : 14:50:58 na neznalosti anatómie? oni sa ani nesnažia o nejakú znalosť, im ide o to že žena sa stane "pravou ženou" až keď absolvuje tento pekný rituál, neobrezaná žena nie je pre mužov zaujímavá, je len také decko, nie je "plnohodnotná".. čo tým židia vlastne platia bohu? nikdy som vlastne nepátrala po tom, prečo to robia.. Pôvodne zaslal dostojevskij - 03 október 2012 : 14:57:30
Ženská obriezka sa netýka židov. Preto ju rozlišujem. Odporúčam pozrieť si film púštny kvet... veľa vysvetlí. |
Počet príspevkov: 325 ~
Člen od: 04 júl 2012 ~
Posledná návšteva: 24 november 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 október 2012 : 15:16:05
|
citácia: citácia: citácia: citácia: nevidím rozdiel medzi ženskou a mužskou <obriezkou> (snáď len to že ženy to majú pomocou hrdzavej žiletky zhruba od 8 do 13 rokov a traumu na celý život) v podstate je najhoršie že tie ženy to robiť nemusia- len sami veria že "musia".. je bohužiaľ na matkách aby vychovávali synov tak aby kvôli ich "vkusu" nemuseli kaličiť ženy , aj svoje dcéry..neviem si tú bolesť ani len predstaviť.. Pôvodne zaslal dostojevskij - 03 október 2012 : 14:16:06 muzska obriezka z nabozenskych dovodov je, pokial ja viem, nieco ako "platba bohu"; existuje aj muzska obriezka z medicinskych dovodov, napr fimoza zenska obriezka je naproti tomu iba povera zalozena na nezmysle - neznalosti ludskej anatomie Pôvodne zaslal guest636 - 03 október 2012 : 14:50:58 na neznalosti anatómie? oni sa ani nesnažia o nejakú znalosť, im ide o to že žena sa stane "pravou ženou" až keď absolvuje tento pekný rituál, neobrezaná žena nie je pre mužov zaujímavá, je len také decko, nie je "plnohodnotná".. čo tým židia vlastne platia bohu? nikdy som vlastne nepátrala po tom, prečo to robia.. Pôvodne zaslal dostojevskij - 03 október 2012 : 14:57:30 Ženská obriezka sa netýka židov. Preto ju rozlišujem. Odporúčam pozrieť si film púštny kvet... veľa vysvetlí. Pôvodne zaslal giggi - 03 október 2012 : 15:07:14
nikto predsa netvrdí že ženská obriezka sa týka židov. preto som hovorila o hrdzavých žiletkách .. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 október 2012 : 17:14:43
|
Obriezka židov je súčasťou ich náboženstva. Hlavne preto rozlišujem obriezku u mužov a u žien. Keby mi náboženstvo predpisovalo obriezku, tak to urobím. Zaujíma ma či má štát právo obriezku židov zakázať. |
Počet príspevkov: 325 ~
Člen od: 04 júl 2012 ~
Posledná návšteva: 24 november 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 október 2012 : 19:37:38
|
citácia: na neznalosti anatómie? oni sa ani nesnažia o nejakú znalosť, im ide o to že žena sa stane "pravou ženou" až keď absolvuje tento pekný rituál, neobrezaná žena nie je pre mužov zaujímavá, je len také decko, nie je "plnohodnotná".. čo tým židia vlastne platia bohu? nikdy som vlastne nepátrala po tom, prečo to robia.. myslim, ze tu nejde o pravu ci nepravu zenu, skor tu ide o to zobrat zene radost zo sexu,ktorou ju obdaril Boh /hovorim o manzelskom sexe/ Takto si chcu ti, co to vymysleli zabezpecit telesnu vernost zeny. |
Počet príspevkov: 1564 ~
Člen od: 25 november 2007 ~
Posledná návšteva: 14 február 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 október 2012 : 21:13:11
|
citácia: citácia: na neznalosti anatómie? oni sa ani nesnažia o nejakú znalosť, im ide o to že žena sa stane "pravou ženou" až keď absolvuje tento pekný rituál, neobrezaná žena nie je pre mužov zaujímavá, je len také decko, nie je "plnohodnotná".. čo tým židia vlastne platia bohu? nikdy som vlastne nepátrala po tom, prečo to robia.. myslim, ze tu nejde o pravu ci nepravu zenu, skor tu ide o to zobrat zene radost zo sexu,ktorou ju obdaril Boh /hovorim o manzelskom sexe/ Takto si chcu ti, co to vymysleli zabezpecit telesnu vernost zeny. Pôvodne zaslal radar - 03 október 2012 : 19:37:38
dôvodov je asi viac, ja som o tom čítala reportáž.. zaujímavé je to, že je napriek tomu mnoho mužov ktorí práve pre "nemožnosť" sexu /alebo skor ženine premáhanie/ s touto obriezkou nesúhlasia.. ale ešte potrvá kým takíto vymenia starú generáciu.. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 október 2012 : 21:15:54
|
citácia: Obriezka židov je súčasťou ich náboženstva. Hlavne preto rozlišujem obriezku u mužov a u žien. Keby mi náboženstvo predpisovalo obriezku, tak to urobím. Zaujíma ma či má štát právo obriezku židov zakázať. Pôvodne zaslal giggi - 03 október 2012 : 17:14:43
ja nevidím rozdiel medzi predpsom náboženstva a predpisom spoločnosti, tradíciou ktorá mrzačí malé deti.. možno je ten náboženský dôvod naoko "ušľachtilejší", ale to je len ilúzia.. prakticky je to taktiež mrzačenie malých detí.. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 október 2012 : 23:24:37
|
citácia: na neznalosti anatómie? oni sa ani nesnažia o nejakú znalosť, im ide o to že žena sa stane "pravou ženou" až keď absolvuje tento pekný rituál, neobrezaná žena nie je pre mužov zaujímavá, je len také decko, nie je "plnohodnotná".. čo tým židia vlastne platia bohu? nikdy som vlastne nepátrala po tom, prečo to robia.. Pôvodne zaslal dostojevskij - 03 október 2012 : 14:57:30
zenska obriezka je zalozena na mnohych poverach, napr: zena bez obriezky je "necista" cize nemoze narabat s vodou a jedlom, muz umrie na otravu pri sulozi, dieta umrie pri porode, zene budu rast casti prirodzenia do neprirodzenych rozmerov...
tu je nieco o nabozenskej podstate obriezky u zidov: http://en.wikipedia.org/wiki/Brit_milah |
povodny GUEST635
He will learn... no king rules forever... |
Počet príspevkov: 2291 ~
Člen od: 16 november 2010 ~
Posledná návšteva: 04 február 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|