Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Vyznanie vieri pred ostatnymi
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Ludove liecitelstvo Téma Next Topic: Autorske prava a ine  

villiam2

Stav: offline

Odoslaný - 23 marec 2005 :  08:45:26  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: villiam2  Pridať villiam2 do zoznamu priateľov
Tuto temu otvaram preto lebo sa na nu chcem ostatnych skusenejsich spytat v pripadoch v ktorych neviem co mam robit. Isiel som raz v autobuse a vydel som chalana z vyskrtnutym krizom na vetrovke chcel som sa spytat co mam robit sorry za chyby uz musim ist

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3  ~  Člen od: 23 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 23 marec 2005 Upozorniť moderátora 

Korrak

Odoslaný - 23 marec 2005 :  10:07:23  Zobraziť profil  Pridať Korrak do zoznamu priateľov
quote:
VILIAM 2 : vydel som chalana z vyskrtnutym krizom na vetrovke
Máš několik možností:

l. Přeškrtnutý kříž mu strhnout, pošlapat, poplivat (případně mu roztrhat tu větrovku a zmlátit ho) - znesvětil přece nejsvětější symbol

2. Plakat a modlit se za něj - veřejně, aby každej viděl, jak jsi nad ním morálně vysoko

3. Modlit se za něj tajně - aby pochopil, že kříž znamená spásu.

4. Zavolat policajty, dát ho k soudu, ukazovat lidem a volat: "S tím by se mělo něco dělat!".

5. Navěsit si na svou větrovku tucty "pravých" křížů na protest.

6. Přemejšlet, proč ten kluk přeškrtnutej kříž na větrovce nosí.

Se vším má Korrak zkušenosti, kromě bodů 1 a 6. V bodě prvním by Korrak útočníkovi rozbil hubu. O bodě šestém Korrak ani neuvažuje.

Počet príspevkov: 758  ~  Člen od: 03 január 2005  ~  Posledná návšteva: 04 apríl 2005 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

veritas

Odoslaný - 23 marec 2005 :  10:57:49  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
Priateľu, viliam2, ahoj! :)

Na Tvoju otázku odpovedám: nerob v tejto situácii nič!

Skôr uvažuj, ako by si odpovedal, keby sa Teba niekto spýtal na Tvoju vieru. To je vyznanie viery pred ostatnými - napr. aj v autobuse.

Môj názor je, že najskôr si treba vedieť obhájiť svoju vlastnú vieru. Nie je podľa mna správne mentorovať okoloidúcich. Nech má čo chce mať na bunde... Ale ak sa mňa niekto spýta, či verím v Krista, ako odpoviem...?
- keď sa ma opýtajú v kľude priatelia
- keď sa ma niekto opýta aby ma "zhodil"
- keď sa ma niekto opýta pod hrozbami
...

Teda, najskôr si nevšímajme druhých, ale ja by som skôr uvažoval, čo by som povedal, keby sa ma niekto spýtal, prečo chodím do kostola, prečo nosím na krku krížik a pod...

Prajem všetko dobré... :)

2Pt 1,20 | Sir 28,15 | Mt 18,15-22
Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2806  ~  Člen od: 11 august 2004  ~  Posledná návšteva: 22 február 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 23 marec 2005 :  15:35:23  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
pomodlila by som sa za neho...naco ho zbytocne provokovat...jedine ak by ta boh viedol oslovit ho...

mam spoluziaka,je krestan a nosi zas tricka s krestanskymi motivmi...najprv mi to bolo trapne...ale teraz ked to vidim aj na nom alebo na niekom inom...srdce mi poskoci, ze sa niekto nehanbi za svoju vieru...daj pane aby sme sa nehanbili za to, co verime

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

villiam2

Odoslaný - 23 marec 2005 :  17:15:28  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: villiam2  Pridať villiam2 do zoznamu priateľov
Dakujem vam vsetkym za radu je dobre ze ste taky ochotny pomoct druhemu. Ked som ho totiz videl lutoval som ho ale vo vnutri ma strasne trapilo ze on nie je jediny a hromadil sa vo mne na neho hnev asi sa najskor za neho pomodlim a ja si naopak od toho chalana dam na krk krizako to urobil veritas . Inak vsetkym srdecne dakujem za radu

A prepacte za chyby vsd som len Kvartan na gympli

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3  ~  Člen od: 23 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 23 marec 2005 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 23 marec 2005 :  18:25:43  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
A prepacte za chyby vsd som len Kvartan na gympli
Kazdy z nas ma v istom obdobi tu 'nevyhodu', ze je tak stary ako je.

Co je to 'kvartan'?

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

pavelba

Odoslaný - 23 marec 2005 :  22:04:50  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
quote:
vydel som chalana z vyskrtnutym krizom na vetrovke chcel som sa spytat co mam robit

A čo by si robil, keby mal na vetrovke Jezus I love you ? Vieš, človek môže mať na sebe všeličo... a veľa krát ani nevie, čo to znamená. Veď sa len pozri vo svojom okolí, koľko ľudí má na krku kríže. Od malilinkatých, až po desať dekové, samozrejme zo zlata. A viera? Tá je kdesi mimo.

To, že mal takýto symbol na bunde, /vyškrtnutý kríž/, bolo možno na protest matke, frajerke..... na protest proti všetkým... a možno bol ozaj presvedčený, že Boh nie je to pravé, možno to bol satanista... možno...možno....
Sú ľudia, ktorí k Bohu prídu a sú ľudia, ktorých Boh používa na to, aby iní k nemu prišli.....ale oni samotní ostanú zatratení, tak ako ten faraón, ktorý svoje srdce iba zatvrdzoval i keď videl priame zásahy Boha a svojou neústupnosťou nám v Písme reprezentuje práve tých, ktorých Boh iba používa, ukazuje sa im, ale nespasí...
Nuž všetko je v rukách Božích a pod Jeho riadením....

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 25 marec 2005 :  04:25:34  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
A koho to je potom vsetko vina?

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Patrik

Odoslaný - 25 marec 2005 :  07:48:41  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Patrik  Odoslať ICQ správu pre: Patrik  Pridať Patrik do zoznamu priateľov
quote:

A co slobodna vola?

Počet príspevkov: 1409  ~  Člen od: 06 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 02 január 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 25 marec 2005 :  08:01:17  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
A co slobodna vola?
Je len zdanie vyplyvajuce zo skutocnosti, ze mame isty stupen volnosti.

Nase vedomie je determinovane:
• vekom
• hmotnou substanciou tela (mozgu a na neho vplyvajucich chemikalii)
• skusenostami

pavelba

Odoslaný - 25 marec 2005 :  13:24:04  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Prepáč, zabudol som: veta by mala znieť takto:

Nuž všetko je v rukách Božích a pod Jeho riadením i naša "robotická" slobodná vôla....

spokojný?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 25 marec 2005 :  14:14:08  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
spokojný?
Ale ved takto, PavelBA, otazka neznie. vzdy islo o to, ze TY si spokojny sam so sebou a svojimi prispevkami. Tvoje prispevky su len formou sebauspokojenia.

pavelba

Odoslaný - 26 marec 2005 :  13:05:38  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov

quote:
Tvoje prispevky su len formou sebauspokojenia.

Základy Evangelia pochopí malé dítě, pochopí je i člověk, který nezná abecedu ani gramatická pravidla. Proto i domorodec v nejtemnějším pralese chápe to, co dnešní vzdělanec považuje za příliš složité. Od poznání osobního Boha lidé utíkají k sebeuspokojování a poznávání neosobní vědy. Ta nám sice přiblížila vesmír a dovolila nám nahlédnout do mikrosvěta atomů, ale protože Pána Boha nikdo neobjevil teleskopem ani mikroskopem, zůstává zázrak Božího stvoření modernímu člověku zahalen. Boží slovo nás vybízí, abychom se zabývali moudrostí, poznáním, hledáním, prozíravostí a důvtipem, ale současně nás varuje, abychom na svoji moudrost nespoléhali. Cituji:

Toto praví Hospodin: "Proklet buď muž, který doufá v člověka, opírá se o pouhé tělo a srdcem se odvrací od Hospodina. Bude jako jalovec v pustině, který neokusí přicházející dobro. ... Požehnán buď muž, který doufá v Hospodina, který důvěřuje Hospodinu. (Jeremjáš 17:5)

Korrak

Odoslaný - 28 marec 2005 :  19:01:20  Zobraziť profil  Pridať Korrak do zoznamu priateľov
quote:
GMK : Co je to 'kvartan'?

Kvartán (žák čtvrtého ročníku) na gymplu je deváťák na základní škole. A deváťák na ZŠ a zvlášť kvartán na gymplu by měl už mít po sedmém semestru českého (slovenského) jazyka základy mluvnice a pravopisu vpodstatě probrané.

quote:
PAVELBA : možno to bol satanista...
Satanisti obvykle nenosí přeškrtnuté kříže.

Počet príspevkov: 758  ~  Člen od: 03 január 2005  ~  Posledná návšteva: 04 apríl 2005 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

pavelba

Odoslaný - 29 marec 2005 :  00:18:25  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
"Jo, nenosí".

Nosia kríže dole hlavou... alebo nenosia žiadne. Keďže ich až tak veľmi nepoznám... ich znaky a označenia sú mi cudzie. Chváľa Bohu.

Domnievam sa však, že popierajú Kristovu obeť a symbol kríža, ktorý ukazuje práve na Kristovu obeť, sa snažia zbagatelizovať, či významovo prekrútiť, tak ako to robí satan s Písmom.

Keď sme už pri prekrúcaní ... Využiť symbol, využiť všeobecne známe fakty, trochu ich poupraviť, doplniť... to sa deje dnes a denne všade po celom svete hlavne v súvislosti s verejnou mienkou, egoizmom a ziskom jednotlivcov. Málokto si však uvedomuje, že to isté sa deje v súvislosti s Písmom, pravdou a spásou odvtedy, čo je ľudstvo ľudstvom. Stojí za tým šikovný režisér, imitátor a nepriateľ Boha, známy svetlonoš.

Preto je hazardom, brať ako pravdu hocičo a od hocikoho.. bez toho, aby som si overil, ako to korešponduje s Božím Slovom....

Marcelllooo

Odoslaný - 29 marec 2005 :  00:43:13  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Základy Evangelia pochopí malé dítě, pochopí je i člověk, který nezná abecedu ani gramatická pravidla.
Nazdavam sa, PavelBA, ze sa opat mylis. Sprava v Evanjeliu je opzaj jednoducha, neustale omielana a diskutovana, ale, a to je mojim nazorom, malokym pochopena.

Informacia znie: Miluj Boha svojho a blizneho svojho.

Co to ale naozaj znamena? GMK zistuje az teraz, ze to nie je to, co si myslel a ze je to casto to, co si nemyslel.

A myslim si, ze ani PavelBA nevie, co tato informacia plne znamena.

Od poznání osobního Boha lidé utíkají k sebeuspokojování a poznávání neosobní vědy.
To je sice fajn, ale to je ako protiargument, alebo nejakym sposobom deklaracia, ze sa GMK myli?

PavelBA si nasiel inu formu sebauspokojenia: nasiel ju v Pisme, ktore sa mu stalo modlou. PavelBA by mohol nahradit celkom vykonny vyhladavac pracujuci na baze heuristickej analyzy, co vsak nic nemeni na veci, ze je mu to iba sebauspokojenim.

Korrak

Odoslaný - 29 marec 2005 :  06:30:39  Zobraziť profil  Pridať Korrak do zoznamu priateľov
quote:
PAVELBA : Domnievam sa však, že popierajú Kristovu obeť a symbol kríža, ktorý ukazuje práve na Kristovu obeť, sa snažia zbagatelizovať, či významovo prekrútiť,

Většina pravých satanistů Kristovu oběť nepopírají, pokud se tím vůbec zabývají.
A ti, kteří se k satanismu jen hlásí, se v křesťanských dogmatech ani nevyznají.
Převráceným křížem vyjadřují hlavně odpor k církvím a křesťanům.

quote:
PAVELBA : Stojí za tým šikovný režisér, imitátor a nepriateľ Boha, známy svetlonoš
Koho myslíš tím světlonošem? Lucifera? Satana? Ďábla? O tom si docela rád pokecám. Ale předem si připrav důkazy pro svá tvrzení, ať zase nemluvíme doprázdna.

Korrak

Odoslaný - 29 marec 2005 :  09:34:29  Zobraziť profil  Pridať Korrak do zoznamu priateľov
OPRAVA : Většina pravých satanistů Kristovu oběť nepopírá, pokud se tím vůbec zabývá.

pavelba

Odoslaný - 29 marec 2005 :  10:06:04  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Fajn, ak máš nejakú konkrétnu otázku... otvor tu novú tému svetlonoš - lucifer, alebo tak podobne a môžeme debatovať.
A ako si to myslel s tým hovorením do prázdna? Veď ide o naše postoje a názory..., nie?

Korrak

Odoslaný - 29 marec 2005 :  13:56:51  Zobraziť profil  Pridať Korrak do zoznamu priateľov
PAVELBA : ak máš nejakú konkrétnu otázku... otvor tu novú tému svetlonoš - lucifer

Otázka 1:

Kde se v Bibli píše, že Lucifer je totožný s Ďáblem, nebo se Satanem?
Kde se v Bibli píše o vzpouře Lucifera proti Bohu? (Kromě toho odkazu "jak jsi spadl z nebe, Jitřenko", "jsi jak Jitřenka spadlá z nebe", který je užit ale v souvislosti s pozemským králem.

Previous Topic: Ludove liecitelstvo Téma Next Topic: Autorske prava a ine  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06