Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Duchovný život
 Modlitba v rodine
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Objektívny pohlad na učenie katolíckej cirkvi Téma Next Topic: Pomoc so spoveďou
Strana: z 2

maaajo

Stav: offline

Odoslaný - 27 október 2011 :  09:37:03  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: maaajo  Pridať maaajo do zoznamu priateľov
Modlíte sa spolu doma ako rodina? Ak áno, ako často? A čo a ako sa zvyčajne modlievate (ruženec, krížová cesta, litánie, iné tradičné modlitby, modlitby vlastnými slovami, spevom...)? Máte nejaké zaujímavé skúsenosti ako to pôsobí na váš (duchovný) život - napr. aké zmeny spôsobila častejšia spoločná modlitba alebo naopak jej zanedbanie? Poznáte nejaké rodiny, ktoré sa spolu pravidelne modlia a vidíte následky v ich živote? Ak sa nemodlievate alebo len príležitostne/sviatočne, tak prečo?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 721  ~  Člen od: 25 marec 2011  ~  Posledná návšteva: 30 január 2021 Upozorniť moderátora 

Reconquistador

Odoslaný - 27 október 2011 :  11:36:52  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Reconquistador  Pridať Reconquistador do zoznamu priateľov
U nás spoločná modlitba nebýva (s výnimkou modlitby pri štedrovečernom stole). A zrejme je vôbec nemožné, aby bola, keďže sestry sú v podstate neveriace...

GLORIA IN EXCELSIS DEO ET IN TERRA PAX HOMINIBUS BONAE VOLUNTATIS

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1877  ~  Člen od: 16 apríl 2010  ~  Posledná návšteva: 27 november 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 27 október 2011 :  20:21:17  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
Modlíte sa spolu doma ako rodina?
ako komplet rodina nie, ak tak, tak len v nedelu na obed, aj to len ak vsetci naraz obedujeme, co je malokedy

Ak áno, ako často?
ked sa modlime s manzelom, tak je to obycajne len raz do tyzdna

A čo a ako sa zvyčajne modlievate (ruženec, krížová cesta, litánie, iné tradičné modlitby, modlitby vlastnými slovami, spevom...)?
v nedelu na obed sa modlime Otce nas, Zdravas, Slava Otcu a modlitbu pred jedlom...vecer si citame kapitolu z Biblie, Otce nas, Zdravas a Slava Otcu-za Sv. Otca, vlastnymi slovami a Verim v Boha

Máte nejaké zaujímavé skúsenosti ako to pôsobí na váš (duchovný) život - napr. aké zmeny spôsobila častejšia spoločná modlitba alebo naopak jej zanedbanie?
mne sa zda, ze spolocna modlitba nas spaja, posilnuje v problemoch...aj ked nie je casta
ked sme sa nemodlili vobec, zdalo sa mi vsetko tazsie

Poznáte nejaké rodiny, ktoré sa spolu pravidelne modlia a vidíte následky v ich živote?
nie, nepoznam

Ak sa nemodlievate alebo len príležitostne/sviatočne, tak prečo?
to, ze sa nemodlime spolu casto, je z dovodu, ze nie sme fyzicky spolu

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lucia

Odoslaný - 27 október 2011 :  20:43:43  Zobraziť profil  Pridať Lucia do zoznamu priateľov
Modlievam sa spolocne s demi kazde rano modlidbu Anjel Pana, Otcenes a Slava Otcu. Na konci poprosime Matku Boziu o ochranu a Jezisa poprosime, aby nam pomahal v zachovavani dobreho...

Vecer sa spolu modlievame Otcenas, Zdravas,Slava Otcu, ku Anjelovi straznemu a za duse v ocistci. Snazim sa, aby sme sa spolu parkrat do tyzdna pomodlili Ruzenec a Kurunku Bozieho Milosrdenstva. Pred spanim zvyknem precitat detom par otazok z Katechizmu.

Myslim si, ze deti maju radi vecerne modlidby, zapalime si sviecku a sme spolu. Pravidelna modlidba prinasa pokoj a lasku do nasej rodiny...veci sa menia k lepsiemu...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1472  ~  Člen od: 22 december 2009  ~  Posledná návšteva: 14 júl 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

maaajo

Odoslaný - 27 október 2011 :  20:56:46  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: maaajo  Pridať maaajo do zoznamu priateľov
My sa spolu doma modlievame málokedy, väčšinou pri príležitosti sviatkov (Veľká noc, Vianoce, Dušičky, prípadné nejaké významné udalosti) - obvykle je to sv. ruženec + modlitby pred jedlom a po jedle. Mám pocit, že keď sme boli menší, tak sme sa modlili častejšie, aspoň 1-3 mesačne (v soboty sv. ruženec). Myslím, že keď sa spolu nemodlíme, tak sa od seba vzďaľujeme a chýba nám Božie požehnanie.
A je tu niekto, kto si pamätá staré časy, kedy bolo bežné sa spolu v rodine každý večer modliť ruženec?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 721  ~  Člen od: 25 marec 2011  ~  Posledná návšteva: 30 január 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 27 október 2011 :  21:04:18  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:

A je tu niekto, kto si pamätá staré časy, kedy bolo bežné sa spolu v rodine každý večer modliť ruženec?

Pôvodne zaslal maaajo - 27 október 2011 :  20:56:46

nepamatam si to vobec

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lucia

Odoslaný - 27 október 2011 :  21:18:40  Zobraziť profil  Pridať Lucia do zoznamu priateľov
...tiez si nepamatam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1472  ~  Člen od: 22 december 2009  ~  Posledná návšteva: 14 júl 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

maaajo

Odoslaný - 27 október 2011 :  21:24:49  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: maaajo  Pridať maaajo do zoznamu priateľov
A modlia sa vaše deti rady ruženec?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 721  ~  Člen od: 25 marec 2011  ~  Posledná návšteva: 30 január 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lucia

Odoslaný - 27 október 2011 :  21:28:59  Zobraziť profil  Pridať Lucia do zoznamu priateľov
Desiatok aj ano, pri celom sa nudia, zda sa im to dlho. Najviac sa tesia na sfuknutie sviecky.

maaajo

Odoslaný - 27 október 2011 :  21:40:57  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: maaajo  Pridať maaajo do zoznamu priateľov
Tak zapálenie a sfúknutie sviečky som mal rád aj ja

Lucia

Odoslaný - 27 október 2011 :  21:56:33  Zobraziť profil  Pridať Lucia do zoznamu priateľov
Teraz vam prezradim nieco z vlastnej skusenosti.
Ak sa budete s detmi modlievat bez prestania kazdy vecer, povedzme mesiac, a raz zabudnete,tak za vami same pridu, ci sa uz pojdete s nimi pomodlit. Zvyk je silna kosela.

maaajo

Odoslaný - 27 október 2011 :  22:05:59  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: maaajo  Pridať maaajo do zoznamu priateľov
Tak to je fakt pekné A dúfam, že im to vydrží aj keď vyrastú.

Ales

Odoslaný - 27 október 2011 :  22:15:58  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
ono jedna vec je zvyk ale otazka je aj dovod. Lebo aby pochopili co robia a preco.

Ja osobne tak chrapem ze ja sa mozem zadusit v spanku. Takze vecerna modlitba moze byt ta posledna.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lucia

Odoslaný - 27 október 2011 :  23:00:10  Zobraziť profil  Pridať Lucia do zoznamu priateľov
citácia:
Tak to je fakt pekné A dúfam, že im to vydrží aj keď vyrastú.

Pôvodne zaslal maaajo - 27 október 2011 :  22:05:59

...nic viac si nezelam.

Lucia

Odoslaný - 27 október 2011 :  23:03:31  Zobraziť profil  Pridať Lucia do zoznamu priateľov
citácia:
ono jedna vec je zvyk ale otazka je aj dovod. Lebo aby pochopili co robia a preco.

Ja osobne tak chrapem ze ja sa mozem zadusit v spanku. Takze vecerna modlitba moze byt ta posledna.

Pôvodne zaslal Ales - 27 október 2011 :  22:15:58

...jasne, ze detom vysvetlujem co a ako..

Ales

Odoslaný - 27 október 2011 :  23:16:25  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
aj ked chapem ze rozmer smrti nechapu ale to vies my starsi by sme aj na to mali mysliet.
V mojom veku to uz clovek berie ako nieco samozrejme ze moze zomriet.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Greta

Odoslaný - 27 október 2011 :  23:37:25  Zobraziť profil  Pridať Greta do zoznamu priateľov
Ked som mala cca 13 rokov pristahovali sa susedia a ja som sa skamaradila s ich dcerou. Ked sme boli spolu v izbe vecer okolo siedmej ju zavolali, ze ju mam pockat a ked som sa pytala tak ze sa modlili. Bola som u nich aj inokedy a ujo na dceru: Eva moódlit... a sa modlili cela rodina rodicia a tri deti spolu kazdy vecer v kuchyni, niekedy ked sme sa zas rozpravali pri dverach tak povedala uz musim ist ze sa idu modlit. Neviem co sa modlili a ako ale ak ich stretnem spytam sa a tusim desiatok ruzenca. kazdy clen tej rodiny je vyborny clovek a hlavne rodicia. Uz sa odstahovali.skrz nich som zacala rozmyslat o tychto veciach..vdaka Bohu za nich. A spolocna modlitba u nas doma neexistuje.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 373  ~  Člen od: 29 august 2011  ~  Posledná návšteva: 24 október 2024 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lucia

Odoslaný - 28 október 2011 :  00:58:41  Zobraziť profil  Pridať Lucia do zoznamu priateľov
Gretka, je skvele, ze si odpovedala na Bozie volanie.

Greta

Odoslaný - 28 október 2011 :  01:32:55  Zobraziť profil  Pridať Greta do zoznamu priateľov
[quote]Gretka, je skvele, ze si odpovedala na Bozie volanie. to volanie trva stale. Vdaka.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 373  ~  Člen od: 29 august 2011  ~  Posledná návšteva: 24 október 2024 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 28 október 2011 :  01:34:09  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
gretka. Treba pomaly. Po malych krockoch. Nemas sa kam ponahlat. Casom vsetko potrebne pride. Len treba trpezlivost.

Lucia

Odoslaný - 28 október 2011 :  02:05:31  Zobraziť profil  Pridať Lucia do zoznamu priateľov
..hlavne je vydrzat...podla mna je jedno ako rychlo clovek napreduje...treba mat na pamati, ze bude vela pochmurnych dni a byt na to pripraveny..lahko sa mi hovori , skutoctost je ovela tazsia...vieme vsetci...

...a same nepride nic - treba sa modlit a vzdelavat .

Ales

Odoslaný - 28 október 2011 :  07:51:34  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
tak tak

jarmok

Odoslaný - 28 október 2011 :  08:02:52  Zobraziť profil  Pridať jarmok do zoznamu priateľov
Modlime sa každy večer. Aj pred jedlom.
Desiatok ruženca, vlastnými slovami, podakovanie, prosby. Prečitame si z detskej biblie. Niekedy aj odprosenie.
Máte nejaké zaujímavé skúsenosti ako to pôsobí na váš (duchovný) život - je medzi nami laska. Ale niekedy je ta modlitba akoby narychlo a stane sa aj, že raz za čas sa nepomodlime všetci spolu.
Poznáte nejaké rodiny, ktoré sa spolu pravidelne modlia a vidíte následky v ich živote? Poznam.

Pokoj a dobro medzi nami.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 178  ~  Člen od: 18 apríl 2011  ~  Posledná návšteva: 10 apríl 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 28 október 2011 :  12:57:52  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:
Teraz vam prezradim nieco z vlastnej skusenosti.
Ak sa budete s detmi modlievat bez prestania kazdy vecer, povedzme mesiac, a raz zabudnete,tak za vami same pridu, ci sa uz pojdete s nimi pomodlit. Zvyk je silna kosela.

Pôvodne zaslal Lucia - 27 október 2011 :  21:56:33

suhlasim

handulka

Odoslaný - 29 október 2011 :  01:49:15  Zobraziť profil  Pridať handulka do zoznamu priateľov
Ano modlili sme sa doma spoločne ale už som ostala sama tak nemám s kým a Janka máš pravdu Mali sme raz návštevu kňaza a môj najmladší syn prišiel za mnou a pýtal sa či sa ešte nejdeme modliť ruženec. Rodičia vštepuzjte do srdc deti modlitbu

handulka

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 96  ~  Člen od: 16 jún 2008  ~  Posledná návšteva: 10 november 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

handulka

Odoslaný - 29 október 2011 :  01:51:00  Zobraziť profil  Pridať handulka do zoznamu priateľov
sorry pôvodne to zaslala Lucia

handulka

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 96  ~  Člen od: 16 jún 2008  ~  Posledná návšteva: 10 november 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 2 Previous Topic: Objektívny pohlad na učenie katolíckej cirkvi Téma Next Topic: Pomoc so spoveďou  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06