|
Odoslaný - 06 október 2011 : 09:26:57
|
Nenachadzame sa v casoch zle zitych zivotov, nemuznych muzov? Preco? ... Pretoze sa vytratil Jezis Kristus. Kdekolvek su ludia skutocnymi krestanmi, tam sa nachadzaju muzi v hojnom pocte, ale vzdy a vsade, kde zvadne krestanstvo, vednu aj muzi. Pozrite sa pozorne, uz to nie su muzi, iba tiene muzov. Co pocuvame na kazdom kroku? Svet sa vytraca pre nedostatok muzov, narody miznu pre chybanie muzov, pre zriedkavost muzov...
Kardinal Louis-Edouard Pie vo svojej vianocnej kazni v roku 1871 okrem ineho povedal; Verim, ze kde nie je charakter tam nie je skutocny muz. Charakter nenajdeme tam, kde nie su principy, doktriny a pevne zaujate postoje. Tieto principy, postoje a doktriny ale neajdeme tam, kde nie je nabozenska viera a nasledne nabozenska spolocnost. Robte co chcete, iba od Boha dostanete Muza.
Zijeme vo veku vyschnutych muzov. Dnesni muzi su zbaveni viery a rozumu (sudnosti), cnosti a charakteru, cti a dostojnosti. Muzi su prazdne nadoby, pretoze z nich nepriatel vyprazdnil katolicku vieru. Modernizmus vykultivoval zmrzaceny narcis tam, kde bol kedysi silny a energicky muz. Nahradil muza zvlastnym druhom, ktoreho hlas bol redukovany na umrncane fnukanie, ktoreho charakter sa hodi akurat na karikatury a nie na zivy boj proti tomu, aby sa svet podriadil Satanovi.
Dnesne casy volaju po muznych muzoch, muzoch s chrbtovou kostou, muzoch ktori povstanu aby kladli odpor a zmenili smerovanie historie. Cirkev potrebuje muzov, ozivena Cirkev bojujuca na ceste odporu a boja proti nepriatelom vo svete.
|
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 október 2011 : 10:02:09
|
mato pises o mne. :( |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 október 2011 : 10:15:40
|
citácia: Nenachadzame sa v casoch zle zitych zivotov, nemuznych muzov? Preco? ... Pretoze sa vytratil Jezis Kristus. Kdekolvek su ludia skutocnymi krestanmi, tam sa nachadzaju muzi v hojnom pocte, ale vzdy a vsade, kde zvadne krestanstvo, vednu aj muzi. Pozrite sa pozorne, uz to nie su muzi, iba tiene muzov. Co pocuvame na kazdom kroku? Svet sa vytraca pre nedostatok muzov, narody miznu pre chybanie muzov, pre zriedkavost muzov... Kardinal Louis-Edouard Pie vo svojej vianocnej kazni v roku 1871 okrem ineho povedal; Verim, ze kde nie je charakter tam nie je skutocny muz. Charakter nenajdeme tam, kde nie su principy, doktriny a pevne zaujate postoje. Tieto principy, postoje a doktriny ale neajdeme tam, kde nie je nabozenska viera a nasledne nabozenska spolocnost. Robte co chcete, iba od Boha dostanete Muza. Zijeme vo veku vyschnutych muzov. Dnesni muzi su zbaveni viery a rozumu (sudnosti), cnosti a charakteru, cti a dostojnosti. Muzi su prazdne nadoby, pretoze z nich nepriatel vyprazdnil katolicku vieru. Modernizmus vykultivoval zmrzaceny narcis tam, kde bol kedysi silny a energicky muz. Nahradil muza zvlastnym druhom, ktoreho hlas bol redukovany na umrncane fnukanie, ktoreho charakter sa hodi akurat na karikatury a nie na zivy boj proti tomu, aby sa svet podriadil Satanovi. Dnesne casy volaju po muznych muzoch, muzoch s chrbtovou kostou, muzoch ktori povstanu aby kladli odpor a zmenili smerovanie historie. Cirkev potrebuje muzov, ozivena Cirkev bojujuca na ceste odporu a boja proti nepriatelom vo svete. Pôvodne zaslal Mato - 06 október 2011 : 09:26:57 suhlas :) |
Aufer a nobis, quaésumus ,Domine, iniquitátes nostras; ut ad sancta sanctórum puris mereámur méntibus introíre. Amen |
Počet príspevkov: 408 ~
Člen od: 13 október 2009 ~
Posledná návšteva: 15 október 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 október 2011 : 11:51:32
|
Mudro to povedal ten kardinal. |
Pokoj a dobro medzi nami. |
Počet príspevkov: 178 ~
Člen od: 18 apríl 2011 ~
Posledná návšteva: 10 apríl 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 október 2011 : 13:01:47
|
..Dobry nazov temy maťo
správne .. chlapi, už konečne začnite niečo so sebou robiť, nech nemusíme my ženy všetko riešiť za vás. Nech z vas nie sú iba tiene, ale poriadni chlapi!! |
Počet príspevkov: 997 ~
Člen od: 07 júl 2011 ~
Posledná návšteva: 13 máj 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 október 2011 : 13:34:00
|
Povedala mortinia, ktora sa jednym dychom odmieta podriadit svojmu (moznemu buducemu) manzelovi... |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 október 2011 : 13:43:31
|
mato, ženy vždy najlepšie vedia aký ma byť chlap.
ja sa vždy kosím na manželke, ked mi to tiež vyčíta: raz mi vyčíta že by som mohol zarábať viac a ked zostanem v robote tak zas že zanedbavam rodinu. Žene proste nevyhovieš. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 október 2011 : 13:49:00
|
citácia: Povedala mortinia, ktora sa jednym dychom odmieta podriadit svojmu (moznemu buducemu) manzelovi... Pôvodne zaslal Mato - 06 október 2011 : 13:34:00
Tieňu sa ja podriaďovať nebudem.. oči mám otvorené, 99.8 % chlapov čo ja poznám, to sú len tiene, nič z nich nevyžaruje, nič z nich neide, veľa chcú a dávať nevedia, sú prázdny.. A tých 0,2 % sú ženatí
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 október 2011 : 14:48:16
|
citácia: citácia: Povedala mortinia, ktora sa jednym dychom odmieta podriadit svojmu (moznemu buducemu) manzelovi... Pôvodne zaslal Mato - 06 október 2011 : 13:34:00 Tieňu sa ja podriaďovať nebudem.. oči mám otvorené, 99.8 % chlapov čo ja poznám, to sú len tiene, nič z nich nevyžaruje, nič z nich neide, veľa chcú a dávať nevedia, sú prázdny.. A tých 0,2 % sú ženatí Pôvodne zaslal mortinia - 06 október 2011 : 13:49:00 To iste som si aj ja vravel ked som bol slobodny, dlho som nemohol najst zenu co by ma chcela posluchat .... Dnesne zeny sa veru tazko krotia ... |
Aufer a nobis, quaésumus ,Domine, iniquitátes nostras; ut ad sancta sanctórum puris mereámur méntibus introíre. Amen |
Počet príspevkov: 408 ~
Člen od: 13 október 2009 ~
Posledná návšteva: 15 október 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 október 2011 : 15:54:04
|
dnesne zeny potrebuju muza aby mohli mat splneny sen romanticky sobas a dieta. Inace muza nepotrebuju. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 október 2011 : 19:38:43
|
Mato cital Divoky v Srdci?
lebo takto podoobne to opisuje aj autor knihy.. inak vynikajuca kniha :) |
Počet príspevkov: 159 ~
Člen od: 15 november 2009 ~
Posledná návšteva: 23 marec 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 október 2011 : 20:32:41
|
si zabil |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 október 2011 : 11:56:08
|
citácia: Mato cital Divoky v Srdci? lebo takto podoobne to opisuje aj autor knihy.. inak vynikajuca kniha :) Pôvodne zaslal MartinQo - 06 október 2011 : 19:38:43
Prvé, čo ma napadlo, ked som prečítala ten Maťov príspevok, že to bolo akoby vystrihnuté z tej knihy... |
Počet príspevkov: 425 ~
Člen od: 30 júl 2009 ~
Posledná návšteva: 29 október 2021
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 október 2011 : 20:22:18
|
Ja by som k tejto téme pripojil ešte jeden článok: http://traditioninaction.org/religious/c027rpHB.html To "odmužnenie" podľa mňa nie je len problémom mužov, ale aj žien - myslím to v oblasti duchovného života. Správny kresťan musí byť bojovník (však nie nadarmo sa tzv. Cirkev putujúca po celé storočia nazýva Cirkev bojujúca a birmovanie má z veriacich urobiť neohrozených bojovníkov Kristových). Dnes sa miesto bojovnosti presadzuje mentalita mäkkosti, tzv. lásky, citovosti a zážitkov, vznášania sa v oblakoch. Taká sv. Terézia z Avily ale vo svojich knihách pôsobí ako veľmi rázna, energická a bojovná žena a nie nejaký mäkký snilko. Alebo aj sv. Katarína Sienská bola podobná. |
Počet príspevkov: 721 ~
Člen od: 25 marec 2011 ~
Posledná návšteva: 30 január 2021
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 október 2011 : 16:05:16
|
citácia: citácia: Mato cital Divoky v Srdci? lebo takto podoobne to opisuje aj autor knihy.. inak vynikajuca kniha :) Pôvodne zaslal MartinQo - 06 október 2011 : 19:38:43 Prvé, čo ma napadlo, ked som prečítala ten Maťov príspevok, že to bolo akoby vystrihnuté z tej knihy... Pôvodne zaslal Evelinka - 07 október 2011 : 11:56:08
tak to ste sa netrafili |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 09 október 2011 : 01:50:57
|
citácia: Tieňu sa ja podriaďovať nebudem.. oči mám otvorené, 99.8 % chlapov čo ja poznám, to sú len tiene, nič z nich nevyžaruje, nič z nich neide, veľa chcú a dávať nevedia, sú prázdny.. A tých 0,2 % sú ženatí Pôvodne zaslal mortinia - 06 október 2011 : 13:49:00 Skús vyjsť z kostola a možno tie pomery budú pre Teba priaznivejšie .
- Ide výlučne o žart, nech za tým prosím nik nehľadá dôvod na hnev.
Teraz k podstate.
citácia: Kardinal Louis-Edouard Pie vo svojej vianocnej kazni v roku 1871 okrem ineho povedal; Verim, ze kde nie je charakter tam nie je skutocny muz. Charakter nenajdeme tam, kde nie su principy, doktriny a pevne zaujate postoje. Tieto principy, postoje a doktriny ale neajdeme tam, kde nie je nabozenska viera a nasledne nabozenska spolocnost. Robte co chcete, iba od Boha dostanete Muza. Pôvodne zaslal Mato - 06 október 2011 : 09:26:57 Rozhodne zaujímavý názor vhodný na premýšľanie. V dnešnej dobe v USA je náboženská viera veľmi silno zastúpená, dokonca aj medzi politickými špičkami. Sú na týchto postoch skutočne charakterní muži?
citácia: Dnesne casy volaju po muznych muzoch, muzoch s chrbtovou kostou, muzoch ktori povstanu aby kladli odpor a zmenili smerovanie historie. Cirkev potrebuje muzov, ozivena Cirkev bojujuca na ceste odporu a boja proti nepriatelom vo svete. Pôvodne zaslal Mato - 06 október 2011 : 09:26:57 Cirkev takých mužov nemá? Pápež s magistériom nie sú takými mužmi? Ak sú, prečo to nestačí? Kto taký musí byť aby sme oslobodili od časov zle žitých životov a nemužných mužov? |
Počet príspevkov: 228 ~
Člen od: 21 jún 2008 ~
Posledná návšteva: 09 október 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 09 október 2011 : 15:22:47
|
citácia: Skús vyjsť z kostola a možno tie pomery budú pre Teba priaznivejšie . - Ide výlučne o žart, nech za tým prosím nik nehľadá dôvod na hnev. Pôvodne zaslal kaifas - 09 október 2011 : 01:50:57
- kaifas, o radu som vas neprosila - dosť čudný zmysel pre humor.. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 09 október 2011 : 16:57:06
|
citácia: - kaifas, o radu som vas neprosila - dosť čudný zmysel pre humor.. Pôvodne zaslal mortinia - 09 október 2011 : 15:22:47 Zdalo sa mi, že Vás to trápi. Načo chodíte na fórum, keď nestojíte o rady iných. Ani Vás nikto neprosil aby ste nám predostreli ako vnímate mužov okolo Vás, či komentovala cudzí zmysel pre humor. Chyba možno nie je v spomínaných 99,8% Vám známych mužov. |
Počet príspevkov: 228 ~
Člen od: 21 jún 2008 ~
Posledná návšteva: 09 október 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 09 október 2011 : 17:07:01
|
citácia: Zdalo sa mi, že Vás to trápi. Načo chodíte na fórum, keď nestojíte o rady iných. Ani Vás nikto neprosil aby ste nám predostreli ako vnímate mužov okolo Vás, či komentovala cudzí zmysel pre humor. Chyba možno nie je v spomínaných 99,8% Vám známych mužov. Pôvodne zaslal kaifas - 09 október 2011 : 16:57:06
zdalo sa vám zle.. nevadí. No na fórum môže predsa každý napísať svoj subjektívny názor na konkrétnu vec, prípadne názor na nejake úryvky z kníh, ktoré možno považovať za objektívny zdroj a pod. Ak tu niekto potrebuje poradiť, napíše "poraďte prosím" alebo niečo také nie? či?? Takže - nie, nepotrebovala som poradiť - ale vďaka za snahu.
dnesne zeny potrebuju muza aby mohli mat splneny sen romanticky sobas a dieta. Inace muza nepotrebuju. Aleš, vas poprosím, obmedzte sledovanie amerických romatických filmov..
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 09 október 2011 : 17:12:09
|
citácia: Cirkev takých mužov nemá? Pápež s magistériom nie sú takými mužmi? Ak sú, prečo to nestačí? Kto taký musí byť aby sme oslobodili od časov zle žitých životov a nemužných mužov? Pôvodne zaslal kaifas - 09 október 2011 : 01:50:57 No a ma? Zoberme si len nase Slovensko, tu nadete zoznam vsetkych zijucich slovenskych biskupov. Ktori z nich sa ukazal ako muz s chrbtovou kostou, ktory sa neboji pomenovat veci pravymi menami? Ktori z nich odsudil, co treba odsudit? Budem rad, ked najdete co najviac prikladov...
|
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 október 2011 : 21:02:10
|
citácia: citácia: Cirkev takých mužov nemá? Pápež s magistériom nie sú takými mužmi? Ak sú, prečo to nestačí? Kto taký musí byť aby sme oslobodili od časov zle žitých životov a nemužných mužov? Pôvodne zaslal kaifas - 09 október 2011 : 01:50:57 No a ma? Zoberme si len nase Slovensko, tu nadete zoznam vsetkych zijucich slovenskych biskupov. Ktori z nich sa ukazal ako muz s chrbtovou kostou, ktory sa neboji pomenovat veci pravymi menami? Ktori z nich odsudil, co treba odsudit? Budem rad, ked najdete co najviac prikladov... Pôvodne zaslal Mato - 09 október 2011 : 17:12:09
Za komančov sa mi pačil pevny postoj biskupa Korca. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 október 2011 : 22:40:39
|
mato ja len jednu fakticku: krestan nema len zle rucat ale aj dobre budovat. Jedna vec je kritika ale ziada sa povedat i sposob ako sa ma stat z muza muz. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 október 2012 : 20:23:56
|
veľmi pekná téma, ani sám neviem čo na to všetko. Všetko to je na 100 pro pravda. (ale veru posťažoval by som sa aj na ženy:)) A slovo modernizmus vysvetľuje naozaj všetko. |
Počet príspevkov: 4422 ~
Člen od: 27 november 2011 ~
Posledná návšteva: 22 február 2015
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 október 2012 : 10:43:07
|
Ja by som sa na zeny nestazoval - zeny su len take, ako ich muzi nechaju byt. |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 október 2012 : 10:51:24
|
citácia: Ja by som sa na zeny nestazoval - zeny su len take, ako ich muzi nechaju byt. Pôvodne zaslal Mato - 26 október 2012 : 10:43:07
Tomu nerozumiem. Môžte mi to vysvetliť? |
Počet príspevkov: 325 ~
Člen od: 04 júl 2012 ~
Posledná návšteva: 24 november 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 október 2012 : 12:14:10
|
Mato jasné, pozabudol som sa, a giggi zrejme nepozná Písmo a jeho : Ženy podriaďujte sa svojim mužom... nedivil by som sa tomu. (a teraz sem nabehnite všetky feministky a ukameňujte ma:))) Inak Mato veľmi by bodlo keby niekto mal trebárs s Časových úvah práve to kde sa toto rozoberalo napr. Ženská otázka alebo Žena křesťanská a pohanská, Manželství přirozené a svátostné a určite tam bolo aj niečo k Feminizmu. (ja mám iba k téme: Péče o dívčí katolický svět ) |
Počet príspevkov: 4422 ~
Člen od: 27 november 2011 ~
Posledná návšteva: 22 február 2015
|
Upozorniť moderátora
|
|
|