Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Duchovný život
 Karmelitanky - ich zostup do priepasti
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Uzdravenie Bozou mocou Téma Next Topic: Naco potrebuje papez poskytovat interview?
Strana: z 2

mortinia

Stav: offline

Odoslaný - 06 október 2011 :  00:28:26  Zobraziť profil  Pridať mortinia do zoznamu priateľov
citácia:

Mortinia: reálne a v skutočnosti - ak by cirkev v niektorých veciach neustúpila, v reholiach by bolo 1 pol osoby. Tieto minimálne ústupky však nemajú vplyv na kvalitu rehoľníka.
Nemysleli ste to vazne, ze nie, Mortinia? Inak si o Vas budem musiet mysliet nieco velmi nelichotive...
apropo, v tom case, o ktorom pisem v prvej casti, boli veru "prirastky", dnes aj ked sestry behaju v rifliach, je to bieda, takze asi to bude v niecom inom. A o kvalite dnesnych sestier, az na vynimky....
ela

Pôvodne zaslal Ela - 05 október 2011 :  19:46:35

Ela - inak - pekný príspevok vyššie, ja som dostala tiež veľmi prísnu školu od - teraz už neb. rehoľnice, mali sme všetci taký rešpekt pred ňou, že až.. Ked sa blížila hodina náboženstva, každého v triede bolelo brucho .. ale potom v cca 7 roč. som si uvedomila, že to nebolo na škodu, naučila ma sebovladania, úcty ku kňazom, naučila ma taktnej slovnej sebaobrany atď , to však - bohužiaľ - nemôžem povedať o mojich spolužiakoch zo základnej školy.. nedávno sme mali stretnutie zo ZS - tak som zostala ja a jeden spolužiak, čo chodievame do kostola a veríme.. o ostatných ani nepíšem, ako žijú..
Čo sa týka lupienkov kvetov na Božie telo - nemal by na to upozorniť kňaz po omši?? resp. pred požehnaním??? že nech si deti donesú lupienky? U nás to je takto, ale je málo detí - no ale takých 15 - 20 sa stále nájde.
aaa aby som nezabudla - pár poschodí podomnou bývajú rehoľné sestry - sú to veľmi zlaté osoby. Už nie sú také prísne, sú také láskavé, kludné.. a tie ich deti, čo vyučujú a vyučovali, chodia do kostola doteraz.. ale asi to záleží od toho, kto si čo z toho vyučovania zoberie ako ho vníma. No a tie naše mníšky, napr. ak každú stredu zametajú a umývajú prvé podlažie, sú v teplákoch a mikine, lebo dole je fakt zima a velky bordel stale.. Majú v byte aj kaplnku v jednej izbe, tak som tam nedávno šla - k ním pomodliť sa a aj s nimi podebatiť, ked otvorila jedna zo sestier, tiež mala flečové teplaky, mikinu a dokonca sveter, lebo majú takú kosu v tom byte, že ja nechapem.. ale ak sme šli do tej kaplnky, tak sa všetky prezliekli do svojich habitov. Ale ako my vysvetlili, oni majú určené činnosti, pri kt. nemusia mať tie habity, napr. to upratovanie, alebo ak idú do lesa na túru s deťmi zo ZS - fuh.. no predstavte si rehoľnu sestru ako v habite lozí po Lomničaku .. Oni sú zlaté aj teplákoch, a aj v teplákoch - po zložení večných slubov, sú Kristove nevesty - bez ohľadu nato, čo majú na sebe navlečené, stále budú Kristovými nevestami.
Takže áno, je trošku vidieť ten rozdiel - ale čo bolo to bolo, to už nevratime, teraz je to proste tak, ako to je, ak tým sestrám dovolili nosiť iný odev, ako habit a závoj, tak v prípade, že ho nosia, neporušujú nijaké pravidlá. Ak by im to zakázali, nenosili by iné oblečenie, ako habit. Ved sú predsa povinné poslúchať. Takže zásadne ja by som nekritizovala rehoľné sestry, kt. nosia bežný odev, ale skôr toho, kto im to dovolil (aj to by som ešte zvážila). Ja neviem, proste si nedovolím kritizovať cirkevnú autoritu...
Svoj príspevok vlastne myslela vážne a kludne si o mne môžete aj niečo nelichotivé myslieť

čo sa týka toho, že cirkev vraj upadá .. heh.. ja to asi neviem až tak dobre objektívne posúdiť, kedže som 68´roku ešte nežila , ale mne sa skôr zdá, že teraz subjekty cirkvi - teda kresťania, viac o Bohu rozmýšlajú, viac hladajú, chcú viac vedieť, viac čítajú .. ešte aj moja mama mi povedala, že kedysi mali latinské omše a ludia nemali šajn, o čom sa modlia, iba odrapotali omšu a sli domov.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 997  ~  Člen od: 07 júl 2011  ~  Posledná návšteva: 13 máj 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

baránok

Odoslaný - 06 október 2011 :  08:34:32  Zobraziť profil  Pridať baránok do zoznamu priateľov
A nebolo by odveci, radšej ako tu sa navzájom provokovať, napísať nejaký e-mail do tých kláštorov kde cítime problém ?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 521  ~  Člen od: 26 apríl 2011  ~  Posledná návšteva: 16 december 2019 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 06 október 2011 :  09:08:53  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:

Co sa tyka duchovneho zivota tak to starsie sa mi zda kvalitnejsie, aspon mna posuva viacej do hlbky, ukazuje mi skryte krasy.

Pôvodne zaslal tornero - 05 október 2011 :  20:25:12

Nebezpecne slova tornero. Nieco pred II. vatikanskym kocilom mohlo byt lepsie? Pozor, aby z Vas spolubratia nespravili tradicneho heretika...

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

tornero

Odoslaný - 06 október 2011 :  09:40:11  Zobraziť profil  Pridať tornero do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Co sa tyka duchovneho zivota tak to starsie sa mi zda kvalitnejsie, aspon mna posuva viacej do hlbky, ukazuje mi skryte krasy.

Pôvodne zaslal tornero - 05 október 2011 :  20:25:12

Nebezpecne slova tornero. Nieco pred II. vatikanskym kocilom mohlo byt lepsie? Pozor, aby z Vas spolubratia nespravili tradicneho heretika...

Pôvodne zaslal Mato - 06 október 2011 :  09:08:53

to uz sa mi sice stalo ale nemam problem ja dokazat jednotu s terajsim papezom a Cirkvou.
Ja to prezentujem formou vyberu duchovneho zivota, tradicny zivot je legitimni a Cirkvi patri. Pozeram nato tak: co je najlepsie pre mna, nemusi byt pre vas" to ale neznamena ze to neponuknem ostatnym. Volim inu formu. Nie taku ze kritizujem Cirkev a poukazujem len na zle veci ktore vyprodukovali novotiny.

Aufer a nobis, quaésumus ,Domine, iniquitátes nostras; ut ad sancta sanctórum puris mereámur méntibus introíre. Amen

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 408  ~  Člen od: 13 október 2009  ~  Posledná návšteva: 15 október 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mortinia

Odoslaný - 06 október 2011 :  12:55:54  Zobraziť profil  Pridať mortinia do zoznamu priateľov
citácia:
A nebolo by odveci, radšej ako tu sa navzájom provokovať, napísať nejaký e-mail do tých kláštorov kde cítime problém ?

Pôvodne zaslal baránok - 06 október 2011 :  08:34:32

baranok - no hej - ved ja vravim, že ak tu budeme iba ťukať do klavesnice, tak nič nevyriešime, život nie je iba o slovách, ale aj o skutkoch. Neviem, či konkrétne do kláštorov. Ak chcete niečo dôležité vybaviť, nevybavujete to cez radoveho úradnika.. takže ak cítite potrebu poukázať na problém, tak musíte ísť ešte vyššie - nie iba do kláštorov.. ale snáď aj tam by vás podnet vybavili..

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 997  ~  Člen od: 07 júl 2011  ~  Posledná návšteva: 13 máj 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 06 október 2011 :  13:36:24  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:

Aky problem baranok? Necitate poriadne? Vsetko je tak ako ma byt...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

baránok

Odoslaný - 06 október 2011 :  18:25:58  Zobraziť profil  Pridať baránok do zoznamu priateľov
citácia:

Aky problem baranok? Necitate poriadne? Vsetko je tak ako ma byt...
Pôvodne zaslal Mato - 06 október 2011 :  13:36:24

Ak je pravda to čo bolo vyššie uvedené, tak nie je všetko tak ako má byť.
Ale zneužívať túto situáciu na útoky proti II. vatikánskemu koncilu je rovnako primitívne ako konanie tých nešťastníc.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 521  ~  Člen od: 26 apríl 2011  ~  Posledná návšteva: 16 december 2019 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 06 október 2011 :  20:16:55  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:

aby mal clovek kludne svedomie, ze nieco urobil? ci preco?...nebudme naivni, ze sa tym nieco spravi
ja som dvom knazom pisala, chcela som iba vediet preklad kratkeho textu z latinciny a cakam uz par mesiacov a nic...ale asi len nemaju cas...

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

maaajo

Odoslaný - 06 október 2011 :  21:01:21  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: maaajo  Pridať maaajo do zoznamu priateľov
Ale to je pravda, že sa to nemôže všetko zvaľovať na II. VK. Ten sám už bol následkom dlhého vývoja rôznych udalostí pred ním.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 721  ~  Člen od: 25 marec 2011  ~  Posledná návšteva: 30 január 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Reconquistador

Odoslaný - 06 október 2011 :  21:32:45  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Reconquistador  Pridať Reconquistador do zoznamu priateľov
citácia:
Ale to je pravda, že sa to nemôže všetko zvaľovať na II. VK. Ten sám už bol následkom dlhého vývoja rôznych udalostí pred ním.

Pôvodne zaslal maaajo - 06 október 2011 :  21:01:21

Tu by som sa podpísal. Proste 2VK nebol nejakou náhodnou udalosťou, čo všetko nečakane zmenila. Muselo byť niečo príčinou toho všetkého, čo sa tam udialo...

GLORIA IN EXCELSIS DEO ET IN TERRA PAX HOMINIBUS BONAE VOLUNTATIS

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1877  ~  Člen od: 16 apríl 2010  ~  Posledná návšteva: 27 november 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 06 október 2011 :  21:33:40  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
ale 2vat to doklepol k 'dokonalosti'

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

tornero

Odoslaný - 27 december 2011 :  20:21:16  Zobraziť profil  Pridať tornero do zoznamu priateľov
ach tie karmelitanky, nech robia cokolvek vzdy to je zle .... ani tak a ani onak.

http://zivot.lesk.cas.sk/clanok/8996/dcera-vstupila-do-klastora-jej-otec-je-zufaly.html

Aufer a nobis, quaésumus ,Domine, iniquitátes nostras; ut ad sancta sanctórum puris mereámur méntibus introíre. Amen

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 408  ~  Člen od: 13 október 2009  ~  Posledná návšteva: 15 október 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 27 december 2011 :  20:33:29  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Nech sa otec neplasi, za par rokov ju bude mat v rifliach a v tricku doma kazdy druhy den...

maaajo

Odoslaný - 27 december 2011 :  21:02:28  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: maaajo  Pridať maaajo do zoznamu priateľov
Ja si myslím, že otcova reakcia je normálna, resp. racionálna z pohľadu tohto sveta. Svetský človek nechápe duchovného.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 721  ~  Člen od: 25 marec 2011  ~  Posledná návšteva: 30 január 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

thorah

Odoslaný - 28 december 2011 :  18:10:53  Zobraziť profil  Pridať thorah do zoznamu priateľov
rodič si to dieťa privlastnil. preto mu chyba. a cakal na vnucence. alebo si mysleľ že ho doopatruje.

morituri te salutant

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 337  ~  Člen od: 15 december 2011  ~  Posledná návšteva: 30 marec 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 2 Previous Topic: Uzdravenie Bozou mocou Téma Next Topic: Naco potrebuje papez poskytovat interview?  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06