|
Odoslaný - 29 marec 2005 : 01:08:19
|
Nehnevaj sa, ale nebudem reagovať. Hnevam sa a mam ti to za zle. Napriek tomu som vsak necakal nic ine. Ty totiz podliehas istym pocitom, ktore ti vyhovuju, su ti uspokojenim a poslednou vecou, co chces, je ich stratit.
Len mala poznamka: Nechod na mna s Bozim planoom pri produkcii deti. Ty si bol, ked si sulozil so zalemou za ucelom splodenia synov, este nie krestan. Teba viedli ine pohnutky, nez krestanstvo a Bozi plan. Mozno by si mi prezradil, ktore to boli?
Podľa mňa to ani nemá zmysel. Pre koho to nema aky zmysel?
Sorry. Neprepacim ti to, hoci tvoje 'sorry' bolo skor recnickou otazkou. |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 marec 2005 : 15:52:58
|
GMK, ty tvrdis ze veris v Boha, ale realita je ina. Slovo, ktore je pouzite v greckom originali sa da prelozit dvojako, je to VIERA a aj DOVERA, takze ak niekto veri v Boha, tak to nie je nieco ako "vsak nieco inteligentne nad tym vsetkym musi existovat". Clovek veri v Boha ked mu doveruje, to je zmysel toho slova v grectine aj hebrejcine, zial, nas jazyk vie byt aj dvojzmyselny. Ty GMK Bohu nedoverujes, takze nenaplnas ten vyznam slova, ktory je pouzivany v Pisme... prosim nevyhlasuje o sebe ze veris, pretoze tym akurat maties ludi okolo seba. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 2570 ~
Člen od: 29 február 2004 ~
Posledná návšteva: 16 február 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 marec 2005 : 16:05:04
|
GMK, ty tvrdis ze veris v Boha, ale realita je ina. Slovo, ktore je pouzite v greckom originali sa da prelozit dvojako, je to VIERA a aj DOVERA, takze ak niekto veri v Boha, tak to nie je nieco ako "vsak nieco inteligentne nad tym vsetkym musi existovat". Zopakujem svoje slova: Verim v Boha (jeho existenciu) ale nedoverujem mu (nateraz moju doveru stratil).
Clovek veri v Boha ked mu doveruje, to je zmysel toho slova v grectine aj hebrejcine, zial, nas jazyk vie byt aj dvojzmyselny. Ty GMK Bohu nedoverujes, takze nenaplnas ten vyznam slova, ktory je pouzivany v Pisme... prosim nevyhlasuje o sebe ze veris, pretoze tym akurat maties ludi okolo seba. Co je samozrejme hlupost, nakolko som sa uz niekolko krat jasne a explicitne vyjadril, ze v Boha verim ale mu nedoverujem.
Poznamka: Za nedokonalosti vyrazovych prostriedkov slovenskeho jazyka GMK ozaj nemoze. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 marec 2005 : 07:31:00
|
ako mozes verit niekomu, komu nedoverujes |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 marec 2005 : 08:08:45
|
Zadubenemu este raz: Verim v Boha (jeho existenciu, posobenie atd.) ale nedoverujem mu (nateraz moju doveru stratil). |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 marec 2005 : 08:59:01
|
quote: Pôvodne poslal GMK
Zadubenemu este raz: Verim v Boha (jeho existenciu, posobenie atd.) ale nedoverujem mu (nateraz moju doveru stratil).
No krestan by mal Bohu doverovat, lebo ho miluje. Ved hlavne prikazanie je miluj Boha z celeho srdca, mysle, sily a duse. A druhe, miluj blizneho svojho ako seba sameho. GMK, si krestan? |
|
|
|
Odoslaný - 30 marec 2005 : 09:17:45
|
No krestan by mal Bohu doverovat, lebo ho miluje. Mal. No aj Boh by mal milovat GMK. Laska je totiz vztah obojstranny. GMK nema zaujem o vztah jednostranny.
Nech Boh ukaze GMKovi zaujem o tento vztah. Teraz je na nom spravit krok. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 marec 2005 : 10:27:46
|
quote: Pôvodne poslal GMK
No krestan by mal Bohu doverovat, lebo ho miluje. Mal. No aj Boh by mal milovat GMK. Laska je totiz vztah obojstranny. GMK nema zaujem o vztah jednostranny.
Nech Boh ukaze GMKovi zaujem o tento vztah. Teraz je na nom spravit krok.
A preco doteraz stale dupes a trvas na tom, aby Boh Teba miloval, toleroval Ti Tvoje prehresky voci nemu...ale zato, ze Ty to necitis, Jeho Lasku, tak Ty Jeho jednostranne milovat nebudes? Tak kto je tu potom dokelu sebec a egoista? Ak Teba niekto urazi, pohani, poskvrni Tvoje meno, budes mu i nadalej ponukat pomocnu ruku? aj ked Ti po nej znova da palicou a napluje Ti do tvare, nestiahnes svoju ruku a neposles ho niekam? Boh Ti sancu stale dava, co robis Ty??? |
Počet príspevkov: 2690 ~
Člen od: 06 november 2003 ~
Posledná návšteva: 04 marec 2018
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 marec 2005 : 10:34:46
|
A preco doteraz stale dupes a trvas na tom, aby Boh Teba miloval, toleroval Ti Tvoje prehresky voci nemu... Lebo to chcem a potrebujem.
Ale zato, ze Ty to necitis, Jeho Lasku, tak Ty Jeho jednostranne milovat nebudes? Presne tak. Ja mam zaujem iba na obojstrannych vztahoch.
Tak kto je tu potom dokelu sebec a egoista? GMK i Boh.
Ak Teba niekto urazi, pohani, poskvrni Tvoje meno, budes mu i nadalej ponukat pomocnu ruku? Ano. Aj ked chapem, ze ty nie.
Aj ked Ti po nej znova da palicou a napluje Ti do tvare, nestiahnes svoju ruku a neposles ho niekam? Nie. Aj ked chapem, ze ty ano.
Boh Ti sancu stale dava, co robis Ty??? Ja davam sancu Bohu. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 marec 2005 : 10:37:51
|
quote: GMK:Presne tak. Ja mam zaujem iba na obojstrannych vztahoch.
Tak si uvedom, ze tou brzdou do vzniku dobreho vztahu si Ty!
K ostatnym Tvojim vyjadreniam nemam komentar. |
Počet príspevkov: 2690 ~
Člen od: 06 november 2003 ~
Posledná návšteva: 04 marec 2018
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 marec 2005 : 10:43:56
|
Tak si uvedom, ze tou brzdou do vzniku dobreho vztahu si Ty! Vztah vytvaraju dve strany. Obe su rovnako zodpovedne za vztah, ktory vytvaraju. Obe idu s istymi ocakavaiami a prispevkom.
K ostatnym Tvojim vyjadreniam nemam komentar. Nic ine som ani necakal. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 marec 2005 : 07:41:48
|
GMK, nie som zadubeny, len ti hovorim, ze na zaklade tvojich prispevkov si dovolim konstatovat, ze nemas ani paru, co je to viera.. Tym koncim, nemienim to rozpitvavat donekonecna, zamysli sa. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 marec 2005 : 09:29:24
|
GMK, nie som zadubeny, len ti hovorim, ze na zaklade tvojich prispevkov si dovolim konstatovat, ze nemas ani paru, co je to viera. Musim ta poopravit. Nemozes konstatovat, ale len vyslovit svoj nazor.
A mylis sa. Poznas len odvratenu tvar GMK (nakolko sem prisiel az v case osobnej krizy).
Tym koncim, nemienim to rozpitvavat donekonecna, zamysli sa. Ved ty si ani nikdy nezacal. GMK sa vsak zamysla neustale. Robi to aj Lajos? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 november 2011 : 05:53:33
|
citácia: No krestan by mal Bohu doverovat, lebo ho miluje. a nemal by platit aj opak? Teda ze clovek by mal Boha milovat ak mu doveruje? |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|