|
Odoslaný - 07 august 2011 : 21:59:16
|
prosím o názory na knižku Chatrč. Prosím aby sa vyjadrovali len tí čo ju čitali. Dôležité sú osobné názory a nie sprostredkované.
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 106 ~
Člen od: 12 jún 2011 ~
Posledná návšteva: 27 október 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 august 2011 : 23:09:37
|
Ja som si prečítal jej obálku. Stačilo na to, aby ma to od jej čítania nadobro odradilo. Ak o Bohu píše heretik, nebezpečné je to čítať. |
GLORIA IN EXCELSIS DEO ET IN TERRA PAX HOMINIBUS BONAE VOLUNTATIS |
Počet príspevkov: 1877 ~
Člen od: 16 apríl 2010 ~
Posledná návšteva: 27 november 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 august 2011 : 20:16:00
|
uz tu bola tato tema preberana, skuste vyhladat |
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 09 august 2011 : 17:08:54
|
citácia: Ja som si prečítal jej obálku. Stačilo na to, aby ma to od jej čítania nadobro odradilo. Ak o Bohu píše heretik, nebezpečné je to čítať. Pôvodne zaslal Reconquistador - 07 august 2011 : 23:09:37 1. aj veriaci inej cirkvi ak KC nám môže povedať niečo osožné. 2. sú tam zaujímavé a vážne otázky a naznačené odpovede. Ked vezmem to čo nie je v rozpore KC je to veľmi užtičné
Nedsudzuj autora, ale výroky. To však nemôžeš ak si nečítal |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 09 august 2011 : 18:32:11
|
citácia: citácia: Ja som si prečítal jej obálku. Stačilo na to, aby ma to od jej čítania nadobro odradilo. Ak o Bohu píše heretik, nebezpečné je to čítať. Pôvodne zaslal Reconquistador - 07 august 2011 : 23:09:37 1. aj veriaci inej cirkvi ak KC nám môže povedať niečo osožné. 2. sú tam zaujímavé a vážne otázky a naznačené odpovede. Ked vezmem to čo nie je v rozpore KC je to veľmi užtičné Nedsudzuj autora, ale výroky. To však nemôžeš ak si nečítal Pôvodne zaslal misionar3 - 09 august 2011 : 17:08:54
V čom je to užitočné? Väčšina ľudí v tej knihe nebude schopná rozoznať pravdu od bludu. Je nebezpečná. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 09 august 2011 : 19:17:45
|
citácia: citácia: Ja som si prečítal jej obálku. Stačilo na to, aby ma to od jej čítania nadobro odradilo. Ak o Bohu píše heretik, nebezpečné je to čítať. Pôvodne zaslal Reconquistador - 07 august 2011 : 23:09:37 1. aj veriaci inej cirkvi ak KC nám môže povedať niečo osožné. 2. sú tam zaujímavé a vážne otázky a naznačené odpovede. Ked vezmem to čo nie je v rozpore KC je to veľmi užtičné Nedsudzuj autora, ale výroky. To však nemôžeš ak si nečítal Pôvodne zaslal misionar3 - 09 august 2011 : 17:08:54
tak mi vysvetli tuto zaujmavost z knihy
"Kto tu hovoril niečo o tom, byť kresťanom ? Ja nie som kresťan." (fiktívny Ježiš, strana 139) |
„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „ |
Počet príspevkov: 2129 ~
Člen od: 10 september 2009 ~
Posledná návšteva: 25 august 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 august 2011 : 10:18:27
|
V tej knihe boli podnetné úvahy, ale mne sa napríklad nepáčilo, ako bola vykreslená sv. Trojica. Otec Boh - ako černoška(???) - no dobre, a asi najviac mi vadio zobrazenie Ježiša - takéhoi nenápadného, apatického chlapíka, ktorý sa tam len ponevieral a niečo opravoval, či čo. Prečítať si to každý môže, ale už závisí od jeho duchovnej výšky, ako to zoberie. Rozhodne to nie je žiadna nábožensky hodnotná literatúra. |
Počet príspevkov: 346 ~
Člen od: 07 máj 2010 ~
Posledná návšteva: 25 máj 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 august 2011 : 14:51:57
|
citácia: citácia: citácia: Ja som si prečítal jej obálku. Stačilo na to, aby ma to od jej čítania nadobro odradilo. Ak o Bohu píše heretik, nebezpečné je to čítať. Pôvodne zaslal Reconquistador - 07 august 2011 : 23:09:37 1. aj veriaci inej cirkvi ak KC nám môže povedať niečo osožné. 2. sú tam zaujímavé a vážne otázky a naznačené odpovede. Ked vezmem to čo nie je v rozpore KC je to veľmi užtičné Nedsudzuj autora, ale výroky. To však nemôžeš ak si nečítal Pôvodne zaslal misionar3 - 09 august 2011 : 17:08:54 tak mi vysvetli tuto zaujmavost z knihy "Kto tu hovoril niečo o tom, byť kresťanom ? Ja nie som kresťan." (fiktívny Ježiš, strana 139)Pôvodne zaslal saxsax - 09 august 2011 : 19:17:45
v zmysle kresťan = nasledovník Krista, Ježiš Kristus skutočne nebol kresťanom nikto predsa nemôže byť nasledovníkom seba samého (alebo učeníkom seba samého). Ježiš je pravý Boh a pravý človek, vykupiteľ a Cirkev je jeho nevesta, On poslal učeníkov chodte a krstite - krstom pohanov sa rodili kresťania. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 august 2011 : 14:37:47
|
|
|
Odoslaný - 14 august 2011 : 12:38:02
|
|
|
Odoslaný - 14 august 2011 : 12:52:05
|
citácia: 1. Nie je dobré odsudzovať niečo len preo že to napísal nekatolícky autor.
Toto plati aj naopak-nie je dobre odsudzovat nieco len preto, ze to napisal katolicky autor, alebo, ze sa jedna o katolicky zdroj.
citácia: 5. ak niekto číta len dobornú, alebo teologickú, alebo úzko špecializovanú literatúru hrozi že zakrpatie, uzavrie sa do svojich predstáv, môže sa stať fanatikom neschopným prijať druhých s iným názorom
Toto plati aj pre tych, ktori citaju iba negativne informacie o cirkvi z nekrestanskych zdrojov, ktore su vo velkej vacsine polopravdami, ci priamo lzami, alebo vytrhnute z kontextu.Velakrat som sa s tym stretla na nete od ateistov, ci agnostikov.Ja som sa este nestretla u vyssie vymenovanych skupin s objektivnymi informaciami, co sa tyka cirkvi.Taka je moja skusenost.Ja sama by som bola rada, keby to bolo inac. Tym nechcem vyssie spominanym skupinam apriori pripisovat zle umysly, aj ked ani to nepodcenujem. Proste diabol je otec lzi, a ti, co odmietaju ochranu Boha, su potom viac ovplyvneni diablom a loz povazuju za pravdu. A co sa tyka protestantskych autorov, moja skusenost je taka ze v duchovnej a spiritualnej oblasti sa proste prejavuje,ze nemaju plnost darov Ducha Svateho, cize nedosahuju take spojenie s Bohom ako katolicki duchovni autori, preto ma ich diela nikdy neobohatili.Tym zase nechcem povedat, ze u protestantov neexistuju dobre charaktery, ci ludia, ktori uprimne miluju Boha a hladaju pravdu. |
Počet príspevkov: 1564 ~
Člen od: 25 november 2007 ~
Posledná návšteva: 14 február 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 august 2011 : 02:15:02
|
Cital som knihu Chatrc . Nepopieram ,ze som bol nadseny az dojaty z niektorych pasazi knihy. Celkovy dojem z knihy by som ale skor nazval "zmiesany". Niektore pasaze som jednoducho nezniesol. Napr. pasaz, kde autor podla mojho nazoru dost necitlivo otvara otazku eucharistie. Takze, ak by som to mal zhrnut: keby sa ma niekto pytal na odporucanie, odpoved by bola nie. Ved predsa existuje mnozstvo, dovolim si tvrdit kvalitnejsej beletrie, ktora vyzdvihuje prave moralne hodnoty. |
"Mlcat je tazsie ako hovorit. Niektori hovoria len preto, lebo sa nenaucili mlcat." sv. Aurelius Augustinus |
Počet príspevkov: 196 ~
Člen od: 06 február 2010 ~
Posledná návšteva: 07 november 2024
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 august 2011 : 22:14:31
|
Radar, ja mám presne opačnú skúsenosť ako ty. Prečítala som si už nejaký ten počet kníh protestantských autorov a presvedčila som sa, že majú plnosť darov Ducha Svätého. Ak by si mal záujem, môžem ti ponúknuť niekoľko titulov. |
Počet príspevkov: 61 ~
Člen od: 15 apríl 2010 ~
Posledná návšteva: 21 február 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 august 2011 : 22:27:18
|
citácia: Radar, ja mám presne opačnú skúsenosť ako ty. Prečítala som si už nejaký ten počet kníh protestantských autorov a presvedčila som sa, že majú plnosť darov Ducha Svätého. Ak by si mal záujem, môžem ti ponúknuť niekoľko titulov. Pôvodne zaslal ruah - 29 august 2011 : 22:14:31 sice je to mimo temu, ale neda mi svedomie...nemaju plnost darov DS suhlasim s Reconquistadorom, ze je pre katolika nebezpecne citat knihy bludarov, o to viac pre takeho, co neovlada ani zaklady katolickeho ucenia |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 august 2011 : 22:31:08
|
citácia: je pre katolika nebezpecne citat knihy bludarov, o to viac pre takeho, co neovlada ani zaklady katolickeho ucenia Pôvodne zaslal janka - 29 august 2011 : 22:27:18
Nadobúdam čoraz silnejší pocit, že v takomto prípade sa jedná priamo o ťažký hriech proti 1. prikázaniu. Tému sa chystám v najbližšej dobe rozpracovať vo veľmi neštandardnej forme a hodiť tu na fórum. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 august 2011 : 21:19:53
|
ano, je to hriech proti 1. prikazaniu
175. Najmä čo ohrozuje našu vieru? Našu Vieru ohrozuje najmä to, 1 keď sa o náboženské veci nestaráme; 2. keď sa v náboženstve nevzdelávame čítaním nabo- ženskej tlače a počúvaním kázní: 3. keď dobrovoľne počúvame protináboženské reči a bez vážnej príčiny čítame, čo škodí duši.
tesim sa na tu temu |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 september 2011 : 21:53:22
|
ja by som chatrc prirovnal k Da vinciho kodu. Aj ked ta chatrc bola pisana s inym umyslom ale vysledny efekt rovnaky. |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|