Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Katolícka apologetika
 Apologetické pohľady
 Blahoslavenie predtym a dnes II. - najdes rozdiel?
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Sú niektorí tradiční katolíci v schizme? Téma Next Topic: OMŠA predtým a potom - nájdeš rozdiel ??
Strana: z 6

janka

Stav: offline

Odoslaný - 11 august 2011 :  20:38:13  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:
B´nai B´rith je židovská organizácia, nie je slobodomurárska. Alebo sa mýlim?

Pôvodne zaslal Godwin - 11 august 2011 :  20:25:21

vsak si pohladaj na nete, uvidis

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Zachariáš

Odoslaný - 11 august 2011 :  20:43:13  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Zachariáš  Pridať Zachariáš do zoznamu priateľov
Janka,viete kde robíte chybu?

Neberte to ako nejaké výčitky,iba ako pohľad niekoho,kto bol niekoľko rokov mimo spoločenstva s pápežom a dobre pozná pasce schizmatického myslenia.

Vy si zoberiete určitú náuku Cirkvi,ktorá je síce dobrá ale vy ju začnete porovnávať s konaním pápeža.Nikoho menšieho ako nástupcu apoštola Petra,ktorému bola daná sila viery s prísľubom,že bude SKALOU,ktoré brány pekelné nepremôžu.
Tým chcem povedať,že vaše porovnávanie môže byť scestné a plné omylov,čo konečne môže viesť k tomu,že sama padnete do omylu,či schizmy.
Pápež nepadne vo svojej viere v sile Skaly,má na to prísľub samotného Ježiša Krista(konštitúcia Pastor aeternus).On disponuje milosťou,ktorú nemáte ani vy ani ja ani nikto so smrteľníkov.Bola daná iba jemu.Ak sme s ním v jednote nepadneme ani my.Nechcem tým spochybňovať úlohu prorockého slova v Cirkvi ani všeobecný episkopát.Kto si však vyberá za svoj cieľ pápeža,netriafa sa do cieľa ale ide mimo.

Janka,zbavte sa tej strašnej praxe aby ste vy ako laik súdili pápeža,i keby sa vám cieľ zdal akokoľvek správny.Nemáte ani dostatok vedomostí a hlavne nemáte k tomu potrebnú nadprirodzenú milosť,aby ste tak mohla konať,bez toho,žeby ste vážne nepoškodila svojej duši.Nemáte ani predstavu aké bremeno nesú pápeži.
Iba v jednote s pápežom máte záruku,že sa neodchýlite od cesty spásy.

Prichádzajte k Nemu,k živému kameňu,ktori ľudia síce zavrhli,ale pred Bohom je vyvolený a vzácny,a dajte sa vbudovať aj vy ako živé kamene do duchovného domu,do svätého kňazstva,aby ste prinášali duchovné obety,príjemné Bohu skrze Ježiša Krista.
1.Pt 2,4-5

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1345  ~  Člen od: 30 november 2009  ~  Posledná návšteva: 26 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Robel

Odoslaný - 11 august 2011 :  20:49:06  Zobraziť profil  Pridať Robel do zoznamu priateľov
citácia:
"Nesúďte aby ste neboli súdení"To sú slová samotného Pána.

Iste, ale aj "súďte spravodlivo".

citácia:
Ak totiž Janka napíše,že pápež sa spolčil so slobodomurármi-tak to je vážne obvinenie-je to posudzovanie.Nielenže Janka nemá dôkazy ale ani kompetenciu niečo také verejne vyhlasovať.Janke ako laičke neprináleží takto súdiť pápeža.Tie ostatné obvinenia detto.

Pôvodne zaslal Zachariáš - 10 august 2011 :  21:02:11

Janka nesúdi pápeža, ale určité jeho skutky.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 968  ~  Člen od: 11 august 2011  ~  Posledná návšteva: 30 december 2019 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Robel

Odoslaný - 11 august 2011 :  20:53:07  Zobraziť profil  Pridať Robel do zoznamu priateľov
citácia:
B´nai B´rith je židovská organizácia, nie je slobodomurárska. Alebo sa mýlim?

Pôvodne zaslal Godwin - 11 august 2011 :  20:25:21

Áno.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 968  ~  Člen od: 11 august 2011  ~  Posledná návšteva: 30 december 2019 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Zachariáš

Odoslaný - 11 august 2011 :  20:56:58  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Zachariáš  Pridať Zachariáš do zoznamu priateľov
citácia:

Pôvodne zaslal Robel - 11 august 2011 :  20:49:06

A tým súdi aj pápeža.

neprináleží jej to ako laikovi.nemá ani dostatok informácií.

Nechajte pápeža na pokoji.Kde sa berie v mnohých katolíkoch toľko pýchy,že si vyberú za terč svojej kritiky samotného primasa Cirkvi?Nezabudnite,za túto opovážlivosť vás bude raz súdiť samotný Boh.A ako sluhovia,ktorí poznali vôľu svojho Pána(katolíci) sa vám ujde prísnejší trest ako tým(nekatolíci narodení mimo spoločenstva Katolíckej cirkvi),ktorí ju nepoznali.

Prichádzajte k Nemu,k živému kameňu,ktori ľudia síce zavrhli,ale pred Bohom je vyvolený a vzácny,a dajte sa vbudovať aj vy ako živé kamene do duchovného domu,do svätého kňazstva,aby ste prinášali duchovné obety,príjemné Bohu skrze Ježiša Krista.
1.Pt 2,4-5

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1345  ~  Člen od: 30 november 2009  ~  Posledná návšteva: 26 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mortinia

Odoslaný - 11 august 2011 :  20:58:34  Zobraziť profil  Pridať mortinia do zoznamu priateľov
citácia:

takze ak mam sice dobry umysel, ale pacham tazky hriech, tento sa mojim umyslom stava dobrym skutkom?

grafologia je vestenie...len ti vestci uz nebyvaju na kraji lesa, nemaju ciernu macku na pleci a krystalovu gulu...ako sa da z pisma vycitat, ake ma clovek vlastnosti?...je to to iste ako vestenie z ruky, ci z hviezd...sami grafologovia tvrdia ze: " prostrednictvo pisma sa da rozsirovat duchovnost, tak ze sa s tym clovek stotozni"
(tiez clanok z KN-letna priloha2001)
vsak to by sme nepotrebovali Boha, keby to pismom, autosugesciou slo

ja som ho tiez neodsudila do pekla, iba som povedala, ze podla mna je maximalne podla toto co viem v ocistci a ten nie je peklo

Pôvodne zaslal janka - 11 august 2011 :  20:30:49

OOOO!! Janka, vy odkial viete, že JP II. je v očistci??? to je zaujímavé.. pohádame sa, ak ja poviem, že je v nebi?? Ja sa s vami nechcem hádať - ale mám zato, že keď umieral, dostal pomazanie a vonkoncom nesúhlasím s tým, čo ste tu popísali o akýchci teplároch a šamanoch... Vy ste expertka na odhad ľudskej vôle??

(prosím, niekedy trošku rozmýšlajte čo píšete... )

mimochodom - grafológia nie je vešetenie!!

Si myslíte, že desaťtisíce ľudí na námestí v čase smrti JPII. len tak zo srandy skandovali " subito sancto" ???

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 997  ~  Člen od: 07 júl 2011  ~  Posledná návšteva: 13 máj 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Robel

Odoslaný - 11 august 2011 :  21:03:24  Zobraziť profil  Pridať Robel do zoznamu priateľov
citácia:
Janka...
Nesúďte, aby ste neboli súdení...
Nie je „súdenie“, ak porovnávame skutok konajúceho so svetským právom alebo s morálkou Cirkvi.
Súdime práve vtedy, ak hodnotíme úmysel konajúceho. A ten vidí len Boh. Ak teda, Janka, predpokladáš zlý úmysel JP2, súdiš ho.

Úmysel nám nemožno, ale ani netreba poznať. Súdime podľa slov a skutkov.

citácia:
Žiadny z prezentovaných skutkov JP2 nie je zlý sám v sebe, teda nedovolený za žiadnych okolností (ako hovorí morálka).
Pôvodne zaslal rudy - 11 august 2011 :  17:03:42

Ale je.

janka

Odoslaný - 11 august 2011 :  21:05:17  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:
Janka,viete kde robíte chybu?

Neberte to ako nejaké výčitky,iba ako pohľad niekoho,kto bol niekoľko rokov mimo spoločenstva s pápežom a dobre pozná pasce schizmatického myslenia.

Vy si zoberiete určitú náuku Cirkvi,ktorá je síce dobrá ale vy ju začnete porovnávať s konaním pápeža.Nikoho menšieho ako nástupcu apoštola Petra,ktorému bola daná sila viery s prísľubom,že bude SKALOU,ktoré brány pekelné nepremôžu.
Tým chcem povedať,že vaše porovnávanie môže byť scestné a plné omylov,čo konečne môže viesť k tomu,že sama padnete do omylu,či schizmy.
Pápež nepadne vo svojej viere v sile Skaly,má na to prísľub samotného Ježiša Krista(konštitúcia Pastor aeternus).On disponuje milosťou,ktorú nemáte ani vy ani ja ani nikto so smrteľníkov.Bola daná iba jemu.Ak sme s ním v jednote nepadneme ani my.Nechcem tým spochybňovať úlohu prorockého slova v Cirkvi ani všeobecný episkopát.Kto si však vyberá za svoj cieľ pápeža,netriafa sa do cieľa ale ide mimo.

Janka,zbavte sa tej strašnej praxe aby ste vy ako laik súdili pápeža,i keby sa vám cieľ zdal akokoľvek správny.Nemáte ani dostatok vedomostí a hlavne nemáte k tomu potrebnú nadprirodzenú milosť,aby ste tak mohla konať,bez toho,žeby ste vážne nepoškodila svojej duši.Nemáte ani predstavu aké bremeno nesú pápeži.
Iba v jednote s pápežom máte záruku,že sa neodchýlite od cesty spásy.

Pôvodne zaslal Zachariáš - 11 august 2011 :  20:43:13

vsak ja som v jednote s papezom...verim, co uci KC...verit, ze je JPII bahoslaveny nemusim, lebo mi to KC neprikazuje
dakujem vam za starost o mna, ja ju mam tiez

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 11 august 2011 :  21:07:25  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
Pápež nepadne vo svojej viere v sile Skaly,má na to prísľub samotného Ježiša Krista(konštitúcia Pastor aeternus).

Prosim citujte na zakalde coho pisete, to co pisete.

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 11 august 2011 :  21:08:22  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:

Si myslíte, že desaťtisíce ľudí na námestí v čase smrti JPII. len tak zo srandy skandovali " subito sancto" ???

Pôvodne zaslal mortinia - 11 august 2011 :  20:58:34

Toto snad nemozete mysliet vazne, to je dufam len taky nevydareny pokus o zart.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Zachariáš

Odoslaný - 11 august 2011 :  21:09:45  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Zachariáš  Pridať Zachariáš do zoznamu priateľov
citácia:

vsak ja som v jednote s papezom...verim, co uci KC...verit, ze je JPII bahoslaveny nemusim, lebo mi to KC neprikazuje

Pôvodne zaslal janka - 11 august 2011 :  21:05:17

Ako môžete byť v jednote s pápežom,keď ten slávnostne vyhlási Jána Pavla II. za blahoslaveného a vy tomu neveríte???
Veď týmto tvrdením ste v rozpore sama so sebou.

1.Pt 2,4-5

Robel

Odoslaný - 11 august 2011 :  21:10:53  Zobraziť profil  Pridať Robel do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal Robel - 11 august 2011 :  20:49:06

A tým súdi aj pápeža.

neprináleží jej to ako laikovi.nemá ani dostatok informácií.

Nechajte pápeža na pokoji.Kde sa berie v mnohých katolíkoch toľko pýchy,že si vyberú za terč svojej kritiky samotného primasa Cirkvi?Nezabudnite,za túto opovážlivosť vás bude raz súdiť samotný Boh.A ako sluhovia,ktorí poznali vôľu svojho Pána(katolíci) sa vám ujde prísnejší trest ako tým(nekatolíci narodení mimo spoločenstva Katolíckej cirkvi),ktorí ju nepoznali.

Pôvodne zaslal Zachariáš - 11 august 2011 :  20:56:58

Takže človek teraz nemôže posúdiť žiaden výrok alebo počin pápeža? Ako teda mohli katolíci v minulosti zistiť a rozlíšiť omyl v slovách pápeža hovoriaceho mimo neomylného Magistéria (lebo aj také niečo sa veru stalo)?

Zachariáš

Odoslaný - 11 august 2011 :  21:29:48  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Zachariáš  Pridať Zachariáš do zoznamu priateľov
citácia:

Takže človek teraz nemôže posúdiť žiaden výrok alebo počin pápeža? Ako teda mohli katolíci v minulosti zistiť a rozlíšiť omyl v slovách pápeža hovoriaceho mimo neomylného Magistéria (lebo aj také niečo sa veru stalo)?

Pôvodne zaslal Robel - 11 august 2011 :  21:10:53

kedy a ako sa stalo?išlo o závažné omyly viery?Alebo o politické?

odhaľovali to laici?to hádam nie.

1.Pt 2,4-5

Zachariáš

Odoslaný - 11 august 2011 :  21:30:59  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Zachariáš  Pridať Zachariáš do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
Pápež nepadne vo svojej viere v sile Skaly,má na to prísľub samotného Ježiša Krista(konštitúcia Pastor aeternus).

Pôvodne zaslal Mato - 11 august 2011 :  21:07:25

I.vat.koncil,Pastor aeternus,4.kapitola a tiež aj 2.kapitola.

1.Pt 2,4-5

janka

Odoslaný - 11 august 2011 :  21:31:33  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal janka - 11 august 2011 :  21:05:17

Ako môžete byť v jednote s pápežom,keď ten slávnostne vyhlási Jána Pavla II. za blahoslaveného a vy tomu neveríte???
Veď týmto tvrdením ste v rozpore sama so sebou.

Pôvodne zaslal Zachariáš - 11 august 2011 :  21:09:45

neverim
nie som v rozpore...ak som, dokazte mi, ze ak neverim v blahoslavenie JPII, nech by bolo neviem ake slavnostne, neverim v KC...lebo uz tu bolo pisane, ze to nie je Pravda, ktoru je nutne verit
je to len vasa predstava, ze spravny katolik ma verit vsetko, co sa mu podava na tacke
spravny katolik ma:
9. Čo máme činiť v prvom rade, ak chceme byť spasení?
Ak chceme byť spasení, máme v prvom rade veriť všetko,
čo Boh zjavil.

to ostatne nam ma len pomahat na ceste do neba, ale samotne nas nespasi...lebo ked neverime co len jedinu Pravdu, co verit mame neprideme do neba, ak vsak by sme neverili nic z toho, co je nam odporucane verit, nemame preto ziaden hriech, nie to este tazky

Robel

Odoslaný - 11 august 2011 :  21:45:25  Zobraziť profil  Pridať Robel do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal Robel - 11 august 2011 :  21:10:53

kedy a ako sa stalo?išlo o závažné omyly viery?Alebo o politické?

odhaľovali to laici?to hádam nie.

Pôvodne zaslal Zachariáš - 11 august 2011 :  21:29:48

Viď prípad Jána XXII., kedy išlo o vieroučný omyl po upozornení odvolaný. Ako by však bolo mohlo dôjsť k spoznaniu omylu a následného upozornenia naň, keby katolík nemohol posudzovať pápežove výroky?

Politické prešľapy pápežov je dovolené posudzovať? Predtým ste horlili za nedovolenosť akéhokoľvek súdenia.

Posudzovať skutky a slová pápežov môžu duchovní aj laici; samozrejme, laici nemôžu vynášať súdy záväzné de jure.

mortinia

Odoslaný - 11 august 2011 :  23:34:00  Zobraziť profil  Pridať mortinia do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal mortinia - 11 august 2011 :  20:58:34

Toto snad nemozete mysliet vazne, to je dufam len taky nevydareny pokus o zart.

Pôvodne zaslal Mato - 11 august 2011 :  21:08:22

oprava: to "c" je preklep. Je to subito santo alebo santo subito.. v taliančine je to predpokladám jedno... Maťo - vy ste vtedy nepozerali TV?? Hádam mi nechcete povedať, že som pozerala sci-fi.. Veľmi dobre sa pamätám na tie zábery (video skúsim pohľadať niekde na you tube)
V linku nižšie sa o tom aj píše, že ľudia skandovali.. Neviem, čo mal byť zlý žart - asi sme sa nepochopili .

http://www.apha.cz/vstante-pojdme-svet-se-rozloucil-s-papezem-janem-pavlem-ii/

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 997  ~  Člen od: 07 júl 2011  ~  Posledná návšteva: 13 máj 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mortinia

Odoslaný - 11 august 2011 :  23:42:21  Zobraziť profil  Pridať mortinia do zoznamu priateľov
http://www.youtube.com/watch?v=CNQgSBL5mm4

Nech sa páči Maťo - videjko pre Vás :)

Reconquistador

Odoslaný - 12 august 2011 :  07:33:24  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Reconquistador  Pridať Reconquistador do zoznamu priateľov
Nezvyknem citovať z Písma, ale: Mk 15,13-14. Kto chce nájsť súvislosť s vecami zrovna preberanými, nájde ju.

GLORIA IN EXCELSIS DEO ET IN TERRA PAX HOMINIBUS BONAE VOLUNTATIS

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1877  ~  Člen od: 16 apríl 2010  ~  Posledná návšteva: 27 november 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 12 august 2011 :  08:19:03  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal Mato - 11 august 2011 :  21:07:25

I.vat.koncil,Pastor aeternus,4.kapitola a tiež aj 2.kapitola.

Pôvodne zaslal Zachariáš - 11 august 2011 :  21:30:59

A kde pesne tam citate, ze papez nemoze urobit chyby na ktore sa nesmie poukazovat? Nemiesate si nahodou papezsku neomylnost vo veciach mravov a viery (za definovanych podmienok) s ludskou neomylnostou ci nemoznostou upadnut do hriechu?

Ako by ste reagovali, keby janka povedzme povedala ze Alexander VI. viedol velmi hriesny zivot, mal milenky a nemanzelske deti? Pdobne by ste na nu nakricali, ze nema pravo sudit, ci odsudzovat?

Mimochodom, stale ste nepskytli uspokojivu definiciu toho, co znamena sudit podla ucenia KC.

Zachariáš

Odoslaný - 12 august 2011 :  09:17:23  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Zachariáš  Pridať Zachariáš do zoznamu priateľov
citácia:

Viď prípad Jána XXII., kedy išlo o vieroučný omyl po upozornení odvolaný. Ako by však bolo mohlo dôjsť k spoznaniu omylu a následného upozornenia naň, keby katolík nemohol posudzovať pápežove výroky?

Politické prešľapy pápežov je dovolené posudzovať? Predtým ste horlili za nedovolenosť akéhokoľvek súdenia.

Posudzovať skutky a slová pápežov môžu duchovní aj laici; samozrejme, laici nemôžu vynášať súdy záväzné de jure.

Pôvodne zaslal Robel - 11 august 2011 :  21:45:25

O aký vieroučný omyl zo strany pápeža Jána XXII. šlo?mohli by ste byť konkrétnejší a celý prípad opísať alebo poskytnúť dobrý zdroj?

O nedovolenosti súdenia pápeža som písal odkazujúc na pápežský dokument "Unama sanctam".

Píšete,že posudzovať pápeža môžu duchovní aj laici ale nie de iure.A čo ak nemá laik či duchovný dostatok informácií?Vtedy sa dopúšťa ohovárania,či osočovania.A čo ak si svoje informácie vyloží po svojom a prejde do schizmy?To je predsa skutok de iure.

Je to veľká duchovná neopatrnosť,keď sa laik pustí do posudzovania pápeža.V tomto skutku je ukryté nebezpečenstvo pýchy.Adáva sa priestor démonom.

1.Pt 2,4-5

Zachariáš

Odoslaný - 12 august 2011 :  09:38:48  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Zachariáš  Pridať Zachariáš do zoznamu priateľov

citácia:

A kde pesne tam citate, ze papez nemoze urobit chyby na ktore sa nesmie poukazovat? Nemiesate si nahodou papezsku neomylnost vo veciach mravov a viery (za definovanych podmienok) s ludskou neomylnostou ci nemoznostou upadnut do hriechu?

Ako by ste reagovali, keby janka povedzme povedala ze Alexander VI. viedol velmi hriesny zivot, mal milenky a nemanzelske deti? Pdobne by ste na nu nakricali, ze nema pravo sudit, ci odsudzovat?

Mimochodom, stale ste nepskytli uspokojivu definiciu toho, co znamena sudit podla ucenia KC.

Pôvodne zaslal Mato - 12 august 2011 :  08:19:03

Najprv otázka : kde som na Janku nakričal?Nikdy som ani nemal taký úmysel.Upokojte si emócie.Diskutujem s úplne chladnou hlavou.S horúcou som diskutoval,keď som bol schizmatikom.

Existuje "uspokojivá definícia" čo znamená súdiť podľa učenia KC?Nie je to len váš výmysel,aby ste zahmlili posudzovanie pápeža,ktoré sa tu rozplevelilo?Prečo to bolo jasné učeníkom Ježiša Krista,ktorí boli obyčajnými rybármi a vy už potrebujete definície?Sú predsa skutky,ktoré sú jasné zo svojej podstaty.Smilstvo je smilstvo,krádež je krádež,posudzovanie je posudzovanie.Neriešime tu zložité otázky ako napr.rozdiel medzi "plodením" a "vychádzaním" vo vzťahoch Svätej trojice.Neberte to zle Mato,ale ak budete používať zákonnícke myslenie v jednoduchých veciach,tak vás vo viere ľahko predbehne aj malé dieťa,ktoré práve pristupuje k 1.svätému prijímaniu.

Ja som tu dal odkaz na kapitoly s Pastor aeternus,neviem,či ste si ich pozorne čítal.Nehovorí sa tam o morálnych pokleskoch ale presne sa tam píše o viere a o tom,že ako nástupcovia vždy zotrvajú v o viere sv.Petra ktorá nikdy nezlyhala,lebo je podopretá milosťou Ježiša Krista.

kresťan nemá právo počúvať pápeža iba vtedy keď hovorí ex cathedra a ak nie tak si vyberať iba čo sa mu hodí.To je omyl.V dogmatike od M.Schmausa to je jasne vysvetlené,že kresťan má počúvať pápeža a riadiť sa jeho učením aj keď nehovorí ex cathedra.Ak by to tak nebolo,tak to by bol v Cirkvi riadny chaos.

My sme sa tu však nebavili o výčinoch aké robil Alexander VI.Padli tu závažné obvinenia o spolčení sa pápeža s nepriateľmi Cirkvi a o chybnom blahorečení.To sú mimoriadne závažné obvinenia.Čo k nim poviete vy-Mato?Súhlasíte s nimi?

1.Pt 2,4-5

Zachariáš

Odoslaný - 12 august 2011 :  11:34:44  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Zachariáš  Pridať Zachariáš do zoznamu priateľov
citácia:

vsak ja som v jednote s papezom...
neverim
nie som v rozpore...ak som, dokazte mi, ze ak neverim v blahoslavenie JPII, nech by bolo neviem ake slavnostne, neverim v KC...lebo uz tu bolo pisane, ze to nie je Pravda, ktoru je nutne verit
je to len vasa predstava, ze spravny katolik ma verit vsetko, co sa mu podava na tacke
spravny katolik ma:
9. Čo máme činiť v prvom rade, ak chceme byť spasení?
Ak chceme byť spasení, máme v prvom rade veriť všetko,
čo Boh zjavil.

to ostatne nam ma len pomahat na ceste do neba, ale samotne nas nespasi...lebo ked neverime co len jedinu Pravdu, co verit mame neprideme do neba, ak vsak by sme neverili nic z toho, co je nam odporucane verit, nemame preto ziaden hriech, nie to este tazky

Pôvodne zaslal janka - 11 august 2011 :  21:31:33

Zhrniuté a podčiarknuté :

"som v jednote s pápežom,ale mu neverím,keď slávnostným spôsobom vyhlási niekoho za blahoslaveného,lebo viac verím laikovi rarachovi,ktorý sem dal nejaké výstrižky z katechizmov,ktoré ma presvedčili,že pravdu má on a nie pápež"

A ja Janka zase neverím ani tebe ani rarachovi a všetkým vám laikom,čo sa robíte pápežskejší ako pápež a z tej vašej pýchy má radosť iba ak satanáš.

Prajem Vám aby ste poznali Pravdu,tá vás oslobodí.

Amen.

1.Pt 2,4-5

Mato

Odoslaný - 12 august 2011 :  11:45:15  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:

Najprv otázka : kde som na Janku nakričal?Nikdy som ani nemal taký úmysel.Upokojte si emócie.Diskutujem s úplne chladnou hlavou.S horúcou som diskutoval,keď som bol schizmatikom.

Samozrejme sa jednalo o "figure of speech", je hadam jasne, ze v pisomnom prejave nie je mozne na nikoho kricat. Vystihuje to ale celkom presne podstatu toho co ste napisali janke - skuste si teda dosadit synonymum napr. napomenut, pokarhat, vytknut...

citácia:

Existuje "uspokojivá definícia" čo znamená súdiť podľa učenia KC?Nie je to len váš výmysel,aby ste zahmlili posudzovanie pápeža,ktoré sa tu rozplevelilo?

Samozrejme, ze existuje. Pre katolika je totiz jasne, ze si nemoze Pismo vykladat tak ako sa mu to hodi, ale JEDINE tak, ako ho uci Katolicka Cirkev.

citácia:

Prečo to bolo jasné učeníkom Ježiša Krista,ktorí boli obyčajnými rybármi a vy už potrebujete definície?

Pri vsetkej ucte, asi boli chapavejsi ako Vy a pocuvali vyklad Toho, ktory potom poveril touto ulohou svoju Cirkev. Ja (uz) definiciu nepotrebujem, potrebujete ju Vy a dufal som, ze si date tu namahu a vyhladate si ju. Ked neviete kde, skuste aspon vysvetlivky v Pisme (v tom slovenskom co je on line nie su, ale skuste napr. stranky Vatikanu)

citácia:

Neberte to zle Mato,ale ak budete používať zákonnícke myslenie v jednoduchých veciach,tak vás vo viere ľahko predbehne aj malé dieťa,ktoré práve pristupuje k 1.svätému prijímaniu.

Neberete to zle, ale ked si zacnete zle vysvetlovat uz jednoduche veci v zlozitejsich potom nemate vobec sancu a vo viere Vas predbehne hocikto, kto si precital aspon detsky katechizmus.

citácia:

Ja som tu dal odkaz na kapitoly s Pastor aeternus,neviem,či ste si ich pozorne čítal.Nehovorí sa tam o morálnych pokleskoch ale presne sa tam píše o viere a o tom,že ako nástupcovia vždy zotrvajú v o viere sv.Petra ktorá nikdy nezlyhala,lebo je podopretá milosťou Ježiša Krista.

Ved prave. A toto nijako nesuvisi s tym, co napisala janka o JPII.

citácia:

kresťan nemá právo počúvať pápeža iba vtedy keď hovorí ex cathedra a ak nie tak si vyberať iba čo sa mu hodí.To je omyl.V dogmatike od M.Schmausa to je jasne vysvetlené,že kresťan má počúvať pápeža a riadiť sa jeho učením aj keď nehovorí ex cathedra.Ak by to tak nebolo,tak to by bol v Cirkvi riadny chaos.

Pod krestanom myslite asi katolika, lebo ostatne denominacie s papezom nemaju a nechcu mat nic spolocne. Dalej katolik nema pravo, ale POVINNOST posluchnut papeza OKREM....
Co pise dogmatika na ktoru sa odvolavate o tomto okrem?

citácia:

My sme sa tu však nebavili o výčinoch aké robil Alexander VI.Padli tu závažné obvinenia o spolčení sa pápeža s nepriateľmi Cirkvi a o chybnom blahorečení.To sú mimoriadne závažné obvinenia.Čo k nim poviete vy-Mato?Súhlasíte s nimi?

Nie o Alexandrovi VI. sme sa skutocne povodne nebavili. Vy ste to vsak postavili do roviny, ze NIKDY nesmieme hovorit o chybach papezov, preto som pouzil tento priklad. Skusim teda este raz - Alexander VI. bol suknickar, smilnik a hanba KC. Napomeniete ma, aby som mlcal, lebo ho "posudzujem a odsudzujem" a to nesmiem?

Zachariáš

Odoslaný - 12 august 2011 :  12:45:21  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Zachariáš  Pridať Zachariáš do zoznamu priateľov

Samozrejme sa jednalo o "figure of speech", je hadam jasne, ze v pisomnom prejave nie je mozne na nikoho kricat. Vystihuje to ale celkom presne podstatu toho co ste napisali janke - skuste si teda dosadit synonymum napr. napomenut, pokarhat, vytknut...

Nebolo bny lepšie spýtať sa jej samej a nepodkladať dojmy za fakty?

Existuje "uspokojivá definícia" čo znamená súdiť podľa učenia KC?Nie je to len váš výmysel,aby ste zahmlili posudzovanie pápeža,ktoré sa tu rozplevelilo?

Samozrejme, ze existuje. Pre katolika je totiz jasne, ze si nemoze Pismo vykladat tak ako sa mu to hodi, ale JEDINE tak, ako ho uci Katolicka Cirkev.

S tým nemám problém,tak sem s tou definíciou ak ju viete.Ja som sem jasne napísal,že tvrdenie o Jánovi Pavlovi II. ako o človeku,vytvoril pakt so slobodomurármi je obyčajným osočovaním a posudzovaním.Tak ak to nemáte za posudzovanie,ukážte tú správnu definíciu,porovnáme ju s predmetným výrokom a nebudeme sa hrať slovné preťahovačky.

Prečo to bolo jasné učeníkom Ježiša Krista,ktorí boli obyčajnými rybármi a vy už potrebujete definície?

Pri vsetkej ucte, asi boli chapavejsi ako Vy a pocuvali vyklad Toho, ktory potom poveril touto ulohou svoju Cirkev. Ja (uz) definiciu nepotrebujem, potrebujete ju Vy.

Tak ja som nechápavý a vy ste ten chápavý.Pekný príklad arogancie.Že sa so mnou ešte vôbec bavíte

Neberete to zle, ale ked si zacnete zle vysvetlovat uz jednoduche veci v zlozitejsich potom nemate vobec sancu a vo viere Vas predbehne hocikto, kto si precital aspon detsky katechizmus.

A čo si zle vysvetľujem?Že sa mi nepáči keď laici posudzujú pápeža?Ja viem dobre kam to vedie.Sám som kedysi takto začal a priviedlo ma to do schizmy.Ak Vás varujem(a patrí to aj vám) tak iba konám duchovné milosrdenstvo napomínania.Viem aj veľmi dobre,že sa to nikomu z napomínaných nepáči.Nevadí.Viem aj prečo.Poznál som to sám na sebe.Ak by som si to nenechal v pokoji všetko prejsť hlavou a nemodlil sa za milosť zhora,nevrátil by som sa späť do KC.Neviem čo mi teda chcete vyčítať.

Ved prave. A toto nijako nesuvisi s tym, co napisala janka o JPII.

Súvisí.Prečítajte si toho Schmausa

[/quote]
Pod krestanom myslite asi katolika, lebo ostatne denominacie s papezom nemaju a nechcu mat nic spolocne. Dalej katolik nema pravo, ale POVINNOST posluchnut papeza OKREM....
Co pise dogmatika na ktoru sa odvolavate o tomto okrem?

Odkiaľ sem tlačíte to OKREM?Opakujem,prečítajte si dogmatiku od Schmausa,kapitola Cirkev-je to oficiálne schválená dogmatika a pre vás určite nebude problém si ju zohnať.Pre dobro vašej duše to urobte.

Nie o Alexandrovi VI. sme sa skutocne povodne nebavili. Vy ste to vsak postavili do roviny, ze NIKDY nesmieme hovorit o chybach papezov, preto som pouzil tento priklad. Skusim teda este raz - Alexander VI. bol suknickar, smilnik a hanba KC. Napomeniete ma, aby som mlcal, lebo ho "posudzujem a odsudzujem" a to nesmiem?

Nikde som nepísal,že nesmieme hovoriť o chybách pápežov,to ste prekrútil.Ja som písal o posudzovaní.Alexander VI. bol dokázateľne známy nízkej morálky a hanbou KC.Ako taký bol ihneď nasledujúcim pápežom za svoje mrzké činy odsúdený ,ten nariadil zničiť jeho podobizne i nápisy z jeho menom.
My sme sa tu bavili však o posudzovaní Jána Pavla II.Bol tu niektorými LAIKMI nedokázateľne obvinený,že vytvoril pakt so slobodomurármi,či prijal pohanské svätenia.Všetko iba na základe prekrútených domnienok.Na jeho oficiálne učenie zverejnené v dokumente Dominus Iesus tu ale NIKTO nereagoval.
Navyše,nasledujúci pápež Jána Pavla II. neodsúdil ale blahorečil.To je radikálny rozdiel s príkladom Alexandra VI.,ktorý si tu dal ty,Mato.A toto blahorečenie tu laici spochybňujú.jedným slovom -KOCÚRKOVO.

1.Pt 2,4-5

Strana: z 6 Previous Topic: Sú niektorí tradiční katolíci v schizme? Téma Next Topic: OMŠA predtým a potom - nájdeš rozdiel ??  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06