Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Kresťania a svet
 Kresťania a spoločnosť
 Nie som katolik, chvala Panu Bohu!
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Rytmus - Fakt je zly clovek, ci nie? Téma Next Topic: Rómovia
Strana: z 5

iosif

Stav: offline

Odoslaný - 11 január 2012 :  12:07:32  Zobraziť profil  Pridať iosif do zoznamu priateľov
Mak vyborne......čo v praxi a teorii teda znamena všeobecná, univerzálne (katolícka cirkev)?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 263  ~  Člen od: 20 jún 2007  ~  Posledná návšteva: 20 december 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mak

Odoslaný - 11 január 2012 :  14:57:27  Zobraziť profil  Pridať mak do zoznamu priateľov
Cirkev ktorú založil Ježiš Kristus, pretože On pozval všetkých ludí bez výnimky aby mali účasť na večnom živote. On dokonca za všetkých aj zomrel a tým im otvoril cestu k spáse.
Katolícka (všeobecná ) cirkev je otvorená pre všetkých a súčasne uchováva autentický poklad viery odovzdaný nám Bohom Otcom a Ježišom Kristom a Duchom sv. Tento autentický poklad vysvetluje, a poučuje veriacich ako žiť aby dosiahli spásu a šíri Dobrú novinu medzi neveriacich.
Testom pravosti je apoštolská postupnosť od sv.Petra až k BenediktoviXVI.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 606  ~  Člen od: 28 október 2011  ~  Posledná návšteva: 05 apríl 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

iosif

Odoslaný - 11 január 2012 :  18:31:00  Zobraziť profil  Pridať iosif do zoznamu priateľov
Takže katolícky=rímskokatolícky?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 263  ~  Člen od: 20 jún 2007  ~  Posledná návšteva: 20 december 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

slavom

Odoslaný - 11 január 2012 :  18:58:07  Zobraziť profil  Pridať slavom do zoznamu priateľov
katolicky = 1. Tradícia alexandrijská

2. Tradícia antiochijská

3. Tradícia arménska

4. Tradícia chaldejská

5. Tradícia konštantínopolská (Gréckokatolícke cirkvi)

6. Tradícia latinská
Cirkev latinská (t.j. rímskokatolícka cirkev/katolícka cirkev latinského obradu)

TOTUS TUUS (motto bl. Jana Pavla II)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 261  ~  Člen od: 02 november 2011  ~  Posledná návšteva: 16 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 12 január 2012 :  11:47:36  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:

A ty si myslíš že smieš vstúpiť do vzťahu Ježiša a Otca a posudzovať za koho bola Ježišova modlitba? Ja by som si to teda netrúfol. Ja len s pokorou dakujem Pánovi za túto modlitbu.

Pôvodne zaslal mak - 11 január 2012 :  11:50:14

pokora...nechapem...napisala som len, co uci KC, ci ani ona nemoze vykladat, co znamenaju slova Pana Jezisa?...budeme jej ucenie ignorovat a tvarit sa pokorne, ze nikto nesmie slova Pana Jezisa vykladat a kto si to dovoli, je nepokorny a neviem este co?
ak vy ignorujete vyklad KC a trvate si na svojom, viete cim sa stavate...
skuste si vyhladat vyklad danych slov v Biblii...nenapisala som nic zle a nespravne a ani sa nechvalim, ze je to z mojej hlavy

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

iosif

Odoslaný - 12 január 2012 :  14:19:33  Zobraziť profil  Pridať iosif do zoznamu priateľov
Slavom to je teoria a prax?

Rafael

Odoslaný - 12 január 2012 :  14:26:55  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
Prax je taka, aka je pravda: ze Vy a vase neuniatske spolky zvane cirkvi, su schizmaticke.

Pruser je, ze ani nemate sa uz kam vratit, pokial akceptujete sucasny Rim za smerodajneho reprezentanta RKC, ... prozelytizmus je prakticky zakazany, a podlizovanie zo strany tohto Rima opravnene vyvolava u vas odpor a betonovanie vo vasich schizmatickych historicky konzervovanych postojoch.

http://www.grkat.nfo.sk/Texty/balamand.html

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3722  ~  Člen od: 18 január 2008  ~  Posledná návšteva: 10 jún 2024 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mak

Odoslaný - 12 január 2012 :  14:55:06  Zobraziť profil  Pridať mak do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

A ty si myslíš že smieš vstúpiť do vzťahu Ježiša a Otca a posudzovať za koho bola Ježišova modlitba? Ja by som si to teda netrúfol. Ja len s pokorou dakujem Pánovi za túto modlitbu.

Pôvodne zaslal mak - 11 január 2012 :  11:50:14

pokora...nechapem...napisala som len, co uci KC, ci ani ona nemoze vykladat, co znamenaju slova Pana Jezisa?...budeme jej ucenie ignorovat a tvarit sa pokorne, ze nikto nesmie slova Pana Jezisa vykladat a kto si to dovoli, je nepokorny a neviem este co?
ak vy ignorujete vyklad KC a trvate si na svojom, viete cim sa stavate...
skuste si vyhladat vyklad danych slov v Biblii...nenapisala som nic zle a nespravne a ani sa nechvalim, ze je to z mojej hlavy

Pôvodne zaslal janka - 12 január 2012 :  11:47:36

s pokorou dakovať Pánovi - to nechápeš? Výklad Cirkvi je samozrejme autorita, ale dovolím si pochybovať o tvojich slovách. Napísala si že Ježiš sa v modlitbe za jednotu modlil len za jednotu Katolíkov, kde si to prosím ťa našla, rád sa nechám poučiť a vyplniť medzeru vo vzdelaní. Ktorý dokument to hovorí? Ďakujem

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 606  ~  Člen od: 28 október 2011  ~  Posledná návšteva: 05 apríl 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 12 január 2012 :  15:09:38  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
je to vo vysvetlivkach v Biblii k danej casti
nechapem stale, co je to dakovat s pokorou Panovi za nieco, comu mam moznost porozumiet, ale z nejakeho dovodu nechcem(tento dovod si nazyvam pokora)...takze dakujete za nieco, comu ani nerozumiete a potom dakujete za nieco uplne ine, ako mal na mysli Pan Jezis
je vo vasich silach si zistit, co skutocne tato modlitba znamena, takisto nepochybujem o vasich rozumovych schopnostiach pochopit to
nie je nevedomost ako nevedomost a aj za tu sa budeme zodpovedat

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

iosif

Odoslaný - 13 január 2012 :  16:49:02  Zobraziť profil  Pridať iosif do zoznamu priateľov
citácia:
Prax je taka, aka je pravda: ze Vy a vase neuniatske spolky zvane cirkvi, su schizmaticke.

Pruser je v tom, ze tieto spolky (vychodne cirkvi) maju platne sv. tajomstva (sviatosti); tisice svatych, ktorí počas života konali veľké zázraky a po smrti sú veľkými orodovníkmi; platnú tzv. apoštolskú postupnosť a pod., teda sú spásonosné.

citácia:
Pruser je, ze ani nemate sa uz kam vratit, pokial akceptujete sucasny Rim za smerodajneho reprezentanta RKC, ... prozelytizmus je prakticky zakazany, a podlizovanie zo strany tohto Rima opravnene vyvolava u vas odpor a betonovanie vo vasich schizmatickych historicky konzervovanych postojoch.

Tieto cirkvi(a ja som ich clenom), ktore maju hlboku duchovnú skúsenosť a prax, nepotrebuju sa niekam vratit, pretoze
1,samotnou svojou existenciou svedčia o "katolicite" cirkvi, všeobecnosti evanjelia (pre každého žida, greka, moslima a pod.).
2,su odlisnej tradicie ako RKC na čele s rimskym pápežom a teda nie je mozne hovorit o nejakom navrate, kedze nie je kam

Konštatovanie o prozelitizme je akurat tak doležite pre RKC, kedže sami su jeho povodcom a potrebovali sa z tohto postoja uzdravit.

Keďže stale dookola kopírujete stare katechizmy, nie som si celkom isty, ci patrite k tym, co maju v postojoch radi nekonzervovanie.
A snad si nemyslite, ze tieto cirkvi sa maju vratit k takemu spolku, ktory tu Vy reprezentujete?! Iba ak by existovala Rarachova katolicka cirkev.....

radar

Odoslaný - 13 január 2012 :  20:11:23  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
citácia:
s pokorou dakovať Pánovi - to nechápeš? Výklad Cirkvi je samozrejme autorita, ale dovolím si pochybovať o tvojich slovách. Napísala si že Ježiš sa v modlitbe za jednotu modlil len za jednotu Katolíkov, kde si to prosím ťa našla, rád sa nechám poučiť a vyplniť medzeru vo vzdelaní. Ktorý dokument to hovorí? Ďakujem.Poslal mak

Mak, u janky nehladaj katolicke ucenie, alebo len okliestene. Pozri si KKC a to cast "Mimo cirkvi niet spasy."a to body od 846,847 a 848 na str.226.
je tu napr. napisane,/ bod 847 /ze" Vecnu spasu mozu dosiahnut vsetci, ktori bez vlastnej viny nepoznaju Kristovo evanjelium a jeho cirkev, avsak s uprimnym srdcom hladaju Boha a snazia sa pod vplyvom milosti skutocne plnit jeho volu, ako ju poznavaju z hlasu svedomia."
2VK,LG 14,tamtiez 16, porov.Kongregacia pre nauku viery, dopis bostonskemu arcibiskupovi...

bod 848"Boh si moze cestami, ktore su zname len jemu, priviest ludi, ktori bez vlastnej viny nepoznaju evanjelium k viere, bez ktorej sa mu nemozno pacit /zrov Žid. 11,6, predsa vsak pripada cirkvi povinnost a zaroven svate pravo hlasat evanjelium vsetkym ludom."2VK AG7
A tak dalej toto je len ukazka.

Toto hovori Duch Svaty na 2VK. Janka vsak neuznava 2VK, preto sa dopusta schizmy, co je tazkym hriechom ,ak to robi celkom vedome a celkom dobrovolne.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1564  ~  Člen od: 25 november 2007  ~  Posledná návšteva: 14 február 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lucia

Odoslaný - 13 január 2012 :  20:41:52  Zobraziť profil  Pridať Lucia do zoznamu priateľov
Radar, vy ste Jankina hovorkyna ci co ? Hovorte laskavo za seba ...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1472  ~  Člen od: 22 december 2009  ~  Posledná návšteva: 14 júl 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

radar

Odoslaný - 13 január 2012 :  21:02:23  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
citácia:

Lucia, chapem vas a vyjadrujem vam uprimnu ucast. Prajem skore precitnutie...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1564  ~  Člen od: 25 november 2007  ~  Posledná návšteva: 14 február 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lucia

Odoslaný - 13 január 2012 :  21:13:26  Zobraziť profil  Pridať Lucia do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Lucia, chapem vas a vyjadrujem vam uprimnu ucast. Prajem skore precitnutie...

Pôvodne zaslal radar - 13 január 2012 :  21:02:23

Co sa babe chcelo, to sa babe snilo....ze Radar.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1472  ~  Člen od: 22 december 2009  ~  Posledná návšteva: 14 júl 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

radar

Odoslaný - 13 január 2012 :  21:20:31  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
citácia:
Co sa babe chcelo, to sa babe snilo....ze Radar.

Lucia dakujem vam za vase obohacujuce slova,nevybocili z vasho obvykleho prejavu , takze ine od vas cakat ani nemozem. Len mi nie je jasne, preco nenapominate ludi, ktori nadavaju.Pri hriechu druhych mlcat, Vam nic nehovori?
Ale asi plati, Rasputin je proste pre zeny neodolatelny...

Mato

Odoslaný - 13 január 2012 :  21:49:15  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Lucia, nechajte tak. Ktosi to tu uz raz celkom pekne vystihol, radar trpi syndromom starej dedinskej katechetky a jej prispevky tak aj vyzeraju.
Rovnako rada z kazdeho robi schizmatika, hoci ani presne nerozumie co to znamena, tak jej nekazme radost.

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Evelinka

Odoslaný - 13 január 2012 :  22:01:14  Zobraziť profil  Pridať Evelinka do zoznamu priateľov
To je čo za syndróm "starej dedinskej katechétky"?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 425  ~  Člen od: 30 júl 2009  ~  Posledná návšteva: 29 október 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

radar

Odoslaný - 13 január 2012 :  22:09:58  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
Tak to by veru aj mna zaujimalo Mato. Lebo v kozi starej dedinskej katechetky som este nebola.

Evelinka

Odoslaný - 13 január 2012 :  22:18:29  Zobraziť profil  Pridať Evelinka do zoznamu priateľov
Keď som klikla na "prihlásení užívatelia", tak som si všimla, že niekoľkí hostia sledujú túto tému. Čo myslíte, ako asi pôsobia tieto vzájomné prekáračky kresťanov na neveriacich?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 425  ~  Člen od: 30 júl 2009  ~  Posledná návšteva: 29 október 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

guest636

Odoslaný - 13 január 2012 :  22:34:06  Zobraziť profil  Pridať guest636 do zoznamu priateľov
citácia:

...
Čo myslíte, ako asi pôsobia tieto vzájomné prekáračky kresťanov na neveriacich?

Pôvodne zaslal Evelinka - 13 január 2012 :  22:18:29

nijak specificky, kedze nie je mozne nijakym sposobom zabranit tomu, aby mali dvaja ludia na jednu vec dva rozne nazory

povodny GUEST635

He will learn... no king rules forever...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2291  ~  Člen od: 16 november 2010  ~  Posledná návšteva: 04 február 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Godwin

Odoslaný - 14 január 2012 :  23:16:24  Zobraziť profil  Pridať Godwin do zoznamu priateľov
A nevydatej katechetky, aby som bol presný ;)

"Blázon si v srdci hovorí: „Boha niet.“ Skazení sú a ohavnosti páchajú. Nikto z nich nerobí dobre." - Žalmy 14:1

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 122  ~  Člen od: 01 júl 2011  ~  Posledná návšteva: 23 september 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

radar

Odoslaný - 15 január 2012 :  00:41:48  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
citácia:
A nevydatej katechetky, aby som bol presný ;)

Drahy viac- nickovy Godwin,
moj manzel ti odkazuje, ze ked sa nahneva, nepomoze ti ani anonymita internetu a ani jednovetne vyjadrenia.
P.S.Len prosim ta nezabudni pisat dalej.

mortinia

Odoslaný - 15 január 2012 :  01:36:24  Zobraziť profil  Pridať mortinia do zoznamu priateľov
zas tu bola zvada a ja som tu nebola?
zas to bolo tak, že všetci proti jednej?? Ešte že tá jedna je silnejšia jak tí všetci dokopy..
maťo - tu ste mohli byť nezávislý..
lucia lucia..
godwin - vy rád rýpete do človeka, že ?? ono to je dosť zbabelé toto vaše negustiózne správanie. Prepáčte mi - ale keď sa takto správate, pôsobíte ako chudák... prepáčte..

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 997  ~  Člen od: 07 júl 2011  ~  Posledná návšteva: 13 máj 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mak

Odoslaný - 15 január 2012 :  11:20:57  Zobraziť profil  Pridať mak do zoznamu priateľov
je to pre Radar zadosťučinenie, pretože debatujúci slabého ducha a bez argumentov sa utiekajú k osobným útokom a znevažovaniu spoludebatujúcich. Teda ich útok na Radar je priznanie jej pravdy a vlastnej porážky.

radar

Odoslaný - 15 január 2012 :  12:10:46  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
Vdaka mortinia a mak . Cloveku je niekedy smutno, ked citi tu nenavist a posmech a celi nadavkam.

Strana: z 5 Previous Topic: Rytmus - Fakt je zly clovek, ci nie? Téma Next Topic: Rómovia  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06