|
Odoslaný - 11 január 2012 : 12:07:32
|
Mak vyborne......čo v praxi a teorii teda znamena všeobecná, univerzálne (katolícka cirkev)? |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 263 ~
Člen od: 20 jún 2007 ~
Posledná návšteva: 20 december 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 január 2012 : 14:57:27
|
Cirkev ktorú založil Ježiš Kristus, pretože On pozval všetkých ludí bez výnimky aby mali účasť na večnom živote. On dokonca za všetkých aj zomrel a tým im otvoril cestu k spáse. Katolícka (všeobecná ) cirkev je otvorená pre všetkých a súčasne uchováva autentický poklad viery odovzdaný nám Bohom Otcom a Ježišom Kristom a Duchom sv. Tento autentický poklad vysvetluje, a poučuje veriacich ako žiť aby dosiahli spásu a šíri Dobrú novinu medzi neveriacich. Testom pravosti je apoštolská postupnosť od sv.Petra až k BenediktoviXVI. |
Počet príspevkov: 606 ~
Člen od: 28 október 2011 ~
Posledná návšteva: 05 apríl 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 január 2012 : 18:31:00
|
Takže katolícky=rímskokatolícky? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 január 2012 : 18:58:07
|
katolicky = 1. Tradícia alexandrijská 2. Tradícia antiochijská
3. Tradícia arménska
4. Tradícia chaldejská
5. Tradícia konštantínopolská (Gréckokatolícke cirkvi) 6. Tradícia latinská Cirkev latinská (t.j. rímskokatolícka cirkev/katolícka cirkev latinského obradu) |
TOTUS TUUS (motto bl. Jana Pavla II)
|
Počet príspevkov: 261 ~
Člen od: 02 november 2011 ~
Posledná návšteva: 16 december 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 január 2012 : 11:47:36
|
citácia: A ty si myslíš že smieš vstúpiť do vzťahu Ježiša a Otca a posudzovať za koho bola Ježišova modlitba? Ja by som si to teda netrúfol. Ja len s pokorou dakujem Pánovi za túto modlitbu. Pôvodne zaslal mak - 11 január 2012 : 11:50:14 pokora...nechapem...napisala som len, co uci KC, ci ani ona nemoze vykladat, co znamenaju slova Pana Jezisa?...budeme jej ucenie ignorovat a tvarit sa pokorne, ze nikto nesmie slova Pana Jezisa vykladat a kto si to dovoli, je nepokorny a neviem este co? ak vy ignorujete vyklad KC a trvate si na svojom, viete cim sa stavate... skuste si vyhladat vyklad danych slov v Biblii...nenapisala som nic zle a nespravne a ani sa nechvalim, ze je to z mojej hlavy
|
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 január 2012 : 14:19:33
|
Slavom to je teoria a prax? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 január 2012 : 14:26:55
|
Prax je taka, aka je pravda: ze Vy a vase neuniatske spolky zvane cirkvi, su schizmaticke.
Pruser je, ze ani nemate sa uz kam vratit, pokial akceptujete sucasny Rim za smerodajneho reprezentanta RKC, ... prozelytizmus je prakticky zakazany, a podlizovanie zo strany tohto Rima opravnene vyvolava u vas odpor a betonovanie vo vasich schizmatickych historicky konzervovanych postojoch.
http://www.grkat.nfo.sk/Texty/balamand.html
|
Počet príspevkov: 3722 ~
Člen od: 18 január 2008 ~
Posledná návšteva: 10 jún 2024
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 január 2012 : 14:55:06
|
citácia: citácia: A ty si myslíš že smieš vstúpiť do vzťahu Ježiša a Otca a posudzovať za koho bola Ježišova modlitba? Ja by som si to teda netrúfol. Ja len s pokorou dakujem Pánovi za túto modlitbu. Pôvodne zaslal mak - 11 január 2012 : 11:50:14 pokora...nechapem...napisala som len, co uci KC, ci ani ona nemoze vykladat, co znamenaju slova Pana Jezisa?...budeme jej ucenie ignorovat a tvarit sa pokorne, ze nikto nesmie slova Pana Jezisa vykladat a kto si to dovoli, je nepokorny a neviem este co? ak vy ignorujete vyklad KC a trvate si na svojom, viete cim sa stavate... skuste si vyhladat vyklad danych slov v Biblii...nenapisala som nic zle a nespravne a ani sa nechvalim, ze je to z mojej hlavy Pôvodne zaslal janka - 12 január 2012 : 11:47:36
s pokorou dakovať Pánovi - to nechápeš? Výklad Cirkvi je samozrejme autorita, ale dovolím si pochybovať o tvojich slovách. Napísala si že Ježiš sa v modlitbe za jednotu modlil len za jednotu Katolíkov, kde si to prosím ťa našla, rád sa nechám poučiť a vyplniť medzeru vo vzdelaní. Ktorý dokument to hovorí? Ďakujem |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 január 2012 : 15:09:38
|
je to vo vysvetlivkach v Biblii k danej casti nechapem stale, co je to dakovat s pokorou Panovi za nieco, comu mam moznost porozumiet, ale z nejakeho dovodu nechcem(tento dovod si nazyvam pokora)...takze dakujete za nieco, comu ani nerozumiete a potom dakujete za nieco uplne ine, ako mal na mysli Pan Jezis je vo vasich silach si zistit, co skutocne tato modlitba znamena, takisto nepochybujem o vasich rozumovych schopnostiach pochopit to nie je nevedomost ako nevedomost a aj za tu sa budeme zodpovedat
|
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 január 2012 : 16:49:02
|
citácia: Prax je taka, aka je pravda: ze Vy a vase neuniatske spolky zvane cirkvi, su schizmaticke.
Pruser je v tom, ze tieto spolky (vychodne cirkvi) maju platne sv. tajomstva (sviatosti); tisice svatych, ktorí počas života konali veľké zázraky a po smrti sú veľkými orodovníkmi; platnú tzv. apoštolskú postupnosť a pod., teda sú spásonosné.
citácia: Pruser je, ze ani nemate sa uz kam vratit, pokial akceptujete sucasny Rim za smerodajneho reprezentanta RKC, ... prozelytizmus je prakticky zakazany, a podlizovanie zo strany tohto Rima opravnene vyvolava u vas odpor a betonovanie vo vasich schizmatickych historicky konzervovanych postojoch.
Tieto cirkvi(a ja som ich clenom), ktore maju hlboku duchovnú skúsenosť a prax, nepotrebuju sa niekam vratit, pretoze 1,samotnou svojou existenciou svedčia o "katolicite" cirkvi, všeobecnosti evanjelia (pre každého žida, greka, moslima a pod.). 2,su odlisnej tradicie ako RKC na čele s rimskym pápežom a teda nie je mozne hovorit o nejakom navrate, kedze nie je kam
Konštatovanie o prozelitizme je akurat tak doležite pre RKC, kedže sami su jeho povodcom a potrebovali sa z tohto postoja uzdravit.
Keďže stale dookola kopírujete stare katechizmy, nie som si celkom isty, ci patrite k tym, co maju v postojoch radi nekonzervovanie. A snad si nemyslite, ze tieto cirkvi sa maju vratit k takemu spolku, ktory tu Vy reprezentujete?! Iba ak by existovala Rarachova katolicka cirkev..... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 január 2012 : 20:11:23
|
citácia: s pokorou dakovať Pánovi - to nechápeš? Výklad Cirkvi je samozrejme autorita, ale dovolím si pochybovať o tvojich slovách. Napísala si že Ježiš sa v modlitbe za jednotu modlil len za jednotu Katolíkov, kde si to prosím ťa našla, rád sa nechám poučiť a vyplniť medzeru vo vzdelaní. Ktorý dokument to hovorí? Ďakujem.Poslal mak
Mak, u janky nehladaj katolicke ucenie, alebo len okliestene. Pozri si KKC a to cast "Mimo cirkvi niet spasy."a to body od 846,847 a 848 na str.226. je tu napr. napisane,/ bod 847 /ze" Vecnu spasu mozu dosiahnut vsetci, ktori bez vlastnej viny nepoznaju Kristovo evanjelium a jeho cirkev, avsak s uprimnym srdcom hladaju Boha a snazia sa pod vplyvom milosti skutocne plnit jeho volu, ako ju poznavaju z hlasu svedomia." 2VK,LG 14,tamtiez 16, porov.Kongregacia pre nauku viery, dopis bostonskemu arcibiskupovi...
bod 848"Boh si moze cestami, ktore su zname len jemu, priviest ludi, ktori bez vlastnej viny nepoznaju evanjelium k viere, bez ktorej sa mu nemozno pacit /zrov Žid. 11,6, predsa vsak pripada cirkvi povinnost a zaroven svate pravo hlasat evanjelium vsetkym ludom."2VK AG7 A tak dalej toto je len ukazka.
Toto hovori Duch Svaty na 2VK. Janka vsak neuznava 2VK, preto sa dopusta schizmy, co je tazkym hriechom ,ak to robi celkom vedome a celkom dobrovolne.
|
Počet príspevkov: 1564 ~
Člen od: 25 november 2007 ~
Posledná návšteva: 14 február 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 január 2012 : 20:41:52
|
Radar, vy ste Jankina hovorkyna ci co ? Hovorte laskavo za seba ... |
Počet príspevkov: 1472 ~
Člen od: 22 december 2009 ~
Posledná návšteva: 14 júl 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 január 2012 : 21:02:23
|
citácia: Radar, vy ste Jankina hovorkyna ci co ? Hovorte laskavo za seba ... Lucia, chapem vas a vyjadrujem vam uprimnu ucast. Prajem skore precitnutie... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 január 2012 : 21:13:26
|
citácia: citácia: Radar, vy ste Jankina hovorkyna ci co ? Hovorte laskavo za seba ... Lucia, chapem vas a vyjadrujem vam uprimnu ucast. Prajem skore precitnutie... Pôvodne zaslal radar - 13 január 2012 : 21:02:23
Co sa babe chcelo, to sa babe snilo....ze Radar. |
Počet príspevkov: 1472 ~
Člen od: 22 december 2009 ~
Posledná návšteva: 14 júl 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 január 2012 : 21:20:31
|
|
|
Odoslaný - 13 január 2012 : 21:49:15
|
Lucia, nechajte tak. Ktosi to tu uz raz celkom pekne vystihol, radar trpi syndromom starej dedinskej katechetky a jej prispevky tak aj vyzeraju. Rovnako rada z kazdeho robi schizmatika, hoci ani presne nerozumie co to znamena, tak jej nekazme radost. |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 január 2012 : 22:01:14
|
To je čo za syndróm "starej dedinskej katechétky"? |
Počet príspevkov: 425 ~
Člen od: 30 júl 2009 ~
Posledná návšteva: 29 október 2021
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 január 2012 : 22:09:58
|
Tak to by veru aj mna zaujimalo Mato. Lebo v kozi starej dedinskej katechetky som este nebola. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 január 2012 : 22:18:29
|
Keď som klikla na "prihlásení užívatelia", tak som si všimla, že niekoľkí hostia sledujú túto tému. Čo myslíte, ako asi pôsobia tieto vzájomné prekáračky kresťanov na neveriacich? |
Počet príspevkov: 425 ~
Člen od: 30 júl 2009 ~
Posledná návšteva: 29 október 2021
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 január 2012 : 22:34:06
|
citácia: ... Čo myslíte, ako asi pôsobia tieto vzájomné prekáračky kresťanov na neveriacich? Pôvodne zaslal Evelinka - 13 január 2012 : 22:18:29
nijak specificky, kedze nie je mozne nijakym sposobom zabranit tomu, aby mali dvaja ludia na jednu vec dva rozne nazory |
povodny GUEST635
He will learn... no king rules forever... |
Počet príspevkov: 2291 ~
Člen od: 16 november 2010 ~
Posledná návšteva: 04 február 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 január 2012 : 23:16:24
|
A nevydatej katechetky, aby som bol presný ;) |
"Blázon si v srdci hovorí: „Boha niet.“ Skazení sú a ohavnosti páchajú. Nikto z nich nerobí dobre." - Žalmy 14:1 |
Počet príspevkov: 122 ~
Člen od: 01 júl 2011 ~
Posledná návšteva: 23 september 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 január 2012 : 00:41:48
|
|
|
Odoslaný - 15 január 2012 : 01:36:24
|
zas tu bola zvada a ja som tu nebola? zas to bolo tak, že všetci proti jednej?? Ešte že tá jedna je silnejšia jak tí všetci dokopy.. maťo - tu ste mohli byť nezávislý.. lucia lucia.. godwin - vy rád rýpete do človeka, že ?? ono to je dosť zbabelé toto vaše negustiózne správanie. Prepáčte mi - ale keď sa takto správate, pôsobíte ako chudák... prepáčte.. |
Počet príspevkov: 997 ~
Člen od: 07 júl 2011 ~
Posledná návšteva: 13 máj 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 január 2012 : 11:20:57
|
je to pre Radar zadosťučinenie, pretože debatujúci slabého ducha a bez argumentov sa utiekajú k osobným útokom a znevažovaniu spoludebatujúcich. Teda ich útok na Radar je priznanie jej pravdy a vlastnej porážky. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 január 2012 : 12:10:46
|
Vdaka mortinia a mak . Cloveku je niekedy smutno, ked citi tu nenavist a posmech a celi nadavkam. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|