Všetky fóra
O fóre
Voľná diskusia
Predstieranie |
|
V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
|
|
|
|
Odoslaný - 07 august 2011 : 09:54:07
|
citácia: Ja veľmi stručne doplním: 1) je morálne zavraždiť iného alebo nemorálne? 2) je morálne kradnúť alebo nemorálne? ....... Guest - pre kresťana, sú to normy náboženské (ktoré však nie sú v rozpore s morálkou). Pre ateistu sú to morálne normy, ktoré možno radšej uplatňuje, aby pred inými nevyzeral ako sociopat. Pre mňa je však podstatné, ako budem vyzerať pred Bohom.. Pôvodne zaslal mortinia - 06 august 2011 : 23:37:41
moralka taketo veci neriesi taketo veci riesi pravo
ked nebudem chciet pustit starsieho cloveka si sadnut v autobuse, potom sa mozes ohanat moralkou
zda sa ze aj ty si pleties zakony a moralne normy
kludne si ver tomu, ze boh bude hodnotit tvoje skutky, ja sa na taku "aboslutnu" sudnu moc spoliehat nemozem |
povodny GUEST635
He will learn... no king rules forever... |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 2291 ~
Člen od: 16 november 2010 ~
Posledná návšteva: 04 február 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 august 2011 : 11:19:16
|
guest
citácia: mohol by som poprosit presnejsie? kludne stranu, odstavec, riadok, paragraf, suradnice z kkc? ja si to nasledne overim, lebo aj ja mam kkc
je to v 5. prikazani, paragraf 2290 a 2291, v ceskom KKC je to strana 560 a 561 |
Počet príspevkov: 1564 ~
Člen od: 25 november 2007 ~
Posledná návšteva: 14 február 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 august 2011 : 11:46:33
|
citácia: mozes mi odcitovat z nejakeho (tentokrat krestanskeho) zdroja, ze vase nabozenstvo vam zakazuje uzivat drogy? Pôvodne zaslal guest636 - 06 august 2011 : 21:59:21 Mohol by som, otazka vsak znie, preco by som to mal vo Vasom pripade robit? Myslim, ze uz musi byt aj najnatvrdlejsiemu prispievatelovi jasne, ze zmyslom Vasho posobenia na tomto fore nie je v zmysle pravidiel klast otazky a hladat odpovede, ale neustale napadat katolicke ucenie. Raz ste uz vyhosteny boli, preco sa o to snazite znova? |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 august 2011 : 11:49:29
|
saxsax citácia:
Pápež Pius XII. si zaslúži čestný židovský titul Spravodlivý medzi národmi za to, že počas druhej svetovej vojny zachránil 700 tisíc, podľa iných výpočtov až 860 tisíc Židov. Vysvetľuje to židovský rabín Dávid Dalin, univerzitný profesor, vo svojej knihe Mýtus Hitlerovho pápeža
Dalsie fakty.:
Nové podrobnosti o zásluhách Pia XII. na záchraně římských Židů
Řím. Americká židovská Nadace Pave the Way prostřednictvím agentury Zenit oznámila, že byly objeveny nové archivní dokumenty, které dokazují zásadní podíl papeže Pia XII. na záchraně římských Židů. Německý historik a badatel, Michael Heseman, který je zástupcem zmíněné nadace pro Německo, objevil originály dokumentů zásadního významu při průzkumu archívu římského kostela Santa Maria dell´Anima, který je centrem německých katolíků v Římě.
Zakladatel Nadace Pave the Way, Gary Krupp, v tiskovém sdělení píše: „Mnozí kritizovali Pia XII., že mlčel v době, kdy bylo 1007 římských Židů násilím zadrženo a transportováno vlakem do koncentračního tábora v Auschwitz. Kritici však nevědí, že tentýž den, 16. října 1943, Pius XII. osobní intervencí zabránil dalším transportům. Třebaže se mu nepodařilo zachránit oběti toho prvního transportu, dokazují objevené dokumenty, že to byl právě on, kdo se zasloužil o to, že ještě téhož dne bylo zatýkání Židů zastaveno.“ Podle nedávné studie Dominika Oversteynse se 16. října 1943 nacházelo v Římě 12 428 Židů. Bylo tak zachráněno 11 400 tamějších Židů.“
Když se onoho dne ráno papež dověděl o uvězňování Židů, okamžitě oficiálně protestoval u německého velvyslance a to úspěšně. Pius XII. poslal svého synovce, knížete Karla Pacelliho za rakouským biskupem Aloisem Hudalem, který sídlil ve zmíněném kostele Santa Maria dell´Anima, a měl snadný přístup k německému guvernérovi Říma, generálovi Stahelovi. Toho požádal o zastavení zatýkání a transportů římských Židů. V listě biskupa Hudala adresovaném generálu Stahelovi, který byl nyní objeven, se píše: „Právě nyní jsem se od vysokého vatikánského zdroje dověděl... že bylo dnes ráno ve městě zahájeno zatýkání Židů italské státní příslušnosti. V zájmu pokojného dialogu mezi Vatikánem a německým velením v Římě Vás naléhavě prosím, abyste dal příkaz k okamžitému zastavení tohoto zatýkání v Římě a okolí. Takovéto opatření si žádá jednak mezinárodní reputace Německa a také hrozba papežova veřejného protestu.“ List biskupa Hudala doručil osobně P. Pancratius Pfeiffer, který patřil mezi přátele německého guvernéra.
Generál Stahel, který jak ukázal další vývoj událostí, sám zřejmě nesouhlasil se zatýkáním civilního obyvatelstva židovské národnosti, se okamžitě obrátil na Himmlera a žádal ukončení razií na židy za pomoci zmíněných argumentů. Ale nejenom to. Podle svědectví jiného německého důstojníka generála Dietricha Beelitze, který vyslechl onu telefonickou konverzaci mezi Himmlerem a Stahelem, použil německý guvernér Římě při rozhovoru notně přibarvený argument, podle něhož vraj v případě razií na židy také v církevních institucích hrozí v Římě povstání, kterému německé vojenské oddíly nebudou moci čelit. Na základě tohoto argumentu Himmler nakonec skutečně vydal rozkaz zastavit zatýkání Židů v Římě.
Mezitím se za pomoci jmenovaného rakouského biskupa Hudala a jeho kontaktů podařilo dosáhnout vytvoření seznamu 550 církevních institucí a kolejí, které obdržely od německého velení v Římě písemné potvrzení, jež je chránilo před možnými prohlídkami a kontrolami německé policie. V nich se potom až do konce války mohli ukrývat Židé žijící v Římě.
Německý historik Michael Heseman dodává, že jakýkoli veřejný protest papeže by měl bezpochyby za následek obnovení razií ve městě a transporty Židů do koncentračních táborů.
Když se o několik měsíců později Himmler dověděl, že generál Stahel v rozhovoru s ním použil nepodložený argument, převelel ho na frontu, kde krátce nato padl. Himmler však už další rozkaz k raziím nevydal.
Ředitel Nadace Pave the way, Gary Krupp, jenž je sám židovské národnosti, na závěr dodává, že jeho nadace věnovala nemalé prostředky na získání a zveřejňování historických informací a posteskl si, že nikdo z těch největších kritiků papeže Pia XII. se neobtěžoval navštívit Vatikánské archívy, které jsou už pět let přístupné až k roku 1939. Nikdo také nenavštívil naše internetové stránky, aby mohl zadarmo studovat celkem 46 tisíc originálních dokumentů a filmových svědectví pamětníků, které máme k dispozici. Doufáme, že jejich medializace nakonec povede k odstranění oné akademické obstrukce, která vůči postavě papeže Pia XII. začala roku 1963.
http://www.radiovaticana.cz/clanek.php4?id=14915
|
Počet príspevkov: 1564 ~
Člen od: 25 november 2007 ~
Posledná návšteva: 14 február 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 august 2011 : 12:32:22
|
guest: Veriaci človek vie, že bez ohľadu na zákon a spoločnosť bude za svoje činy odmenený/potrestaný absolútnou autoritou. Ak niekto za takúto autoritu považuje len zákon alebo "prospech spoločnosti" tak riskuje to, že niekto trestom za porušenie pravidiel ujde. Avšak stvoriteľovi neujde nikto. V tom spočíva absolútna morálka.
Ak ty tvrdíš, že je pre teba prvoradý prospech spoločnosti, prečo by sa rovnakým "krédom" mali riadiť aj iní? Teraz mám na mysli hlavne tých, ktorí vedia a môžu na spoločnosti skôr parazitovať a sú v situácii, keď na nich zákon nemá dosah. Prečo by pre takýchto ľudí mal byť prvoradý prospech spoločnosti? Ak by boli veriaci, vedeli by, že aj keď zákonu ujdú, tomu najvyššiemu zákonu už nie... |
"Blázon si v srdci hovorí: „Boha niet.“ Skazení sú a ohavnosti páchajú. Nikto z nich nerobí dobre." - Žalmy 14:1 |
Počet príspevkov: 122 ~
Člen od: 01 júl 2011 ~
Posledná návšteva: 23 september 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 august 2011 : 12:46:01
|
citácia: Raz ste uz vyhosteny boli, preco sa o to snazite znova? Pôvodne zaslal Mato - 07 august 2011 : 11:46:33
mozes mi vysvetlit ktore pravidlo som porusil tou poziadavkou?
a kedze nemam zaujem ta provokovat, nebudem uz viac odpovedat ani reagovat na prispevky v tejto teme |
povodny GUEST635
He will learn... no king rules forever... |
Počet príspevkov: 2291 ~
Člen od: 16 november 2010 ~
Posledná návšteva: 04 február 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 august 2011 : 12:47:22
|
Mato, vyzývam ťa na NEBANOVANIE guesta, jeden ateista dom psotavený na skale nezbúra. |
"Blázon si v srdci hovorí: „Boha niet.“ Skazení sú a ohavnosti páchajú. Nikto z nich nerobí dobre." - Žalmy 14:1 |
Počet príspevkov: 122 ~
Člen od: 01 júl 2011 ~
Posledná návšteva: 23 september 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 august 2011 : 12:58:00
|
Dom nie, ale forum a jeho zameranie pohodlne.
Guest - nejde o tu jednu konkretnu poziadavku, ale o to, co tu predvadzate posledny tyzden ci dva. |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 august 2011 : 13:29:35
|
citácia: moralka taketo veci neriesi taketo veci riesi pravo ked nebudem chciet pustit starsieho cloveka si sadnut v autobuse, potom sa mozes ohanat moralkou zda sa ze aj ty si pleties zakony a moralne normy kludne si ver tomu, ze boh bude hodnotit tvoje skutky, ja sa na taku "aboslutnu" sudnu moc spoliehat nemozem Pôvodne zaslal guest636 - 07 august 2011 : 09:54:07
veď ja tu ani nekomparujem morálku právom, ale tvrdím to, že náboženské normy nie sú v rozpore s morálkou (naše konanie nie je spoločensky nežiaduce)
--Keď ti to nebude neprijemne, že nepustíš staršieho alebo tehotnú ženu sadnúť v autobuse.. tak to je tvoja vec. Ja by som sa hanbila.
-- to si píš že absolútnej moci (Bohu) verím! Na tom žijem, lebo viem, že v Bohu nič nie je nemožné.
Guest, možno sa tu už nevyjadríš ako si uviedol, ale veríš aspoň v niečo? Aspoň v nejakú formu Boha? Aspoň v to, že každé zlo raz bude potrestané? Si si vedomý toho, že existuje vis maior? môžeš cez PM.
|
Počet príspevkov: 997 ~
Člen od: 07 júl 2011 ~
Posledná návšteva: 13 máj 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 august 2011 : 19:04:12
|
citácia: citácia: Z ateizmu vyplýva, že spokojne MÔŽEŠ zabiť prvého človeka, ak je to pre teba výhodné. Je to tak preto, že ateizmus nepripúšťa možnosť, že by mohol existovať všeobecne záväzný zákon, ktorý zaväzuje človeka nezabíjať. Pôvodne zaslal Sendy - 06 august 2011 : 23:14:49 mozes mi opisat ako si na to to vsetko prisiel? poprosim o explicitne vysvetlenie; najlepsie bude ked popises spravanie konkretnych ateistov, kotri aplikovali do praxe to co si ty opisal Pôvodne zaslal guest636 - 07 august 2011 : 09:49:38
To je akési nedorozumenie. My sa nebavíme o správaní sa nejakého konkrétneho človeka, ktorý sa za ateistu vyhlasuje (i keď bolo by o čom rozprávať), ale o systéme ateizmu ako takom. Môžem alebo nesmiem podľa ateizmu zabiť človeka, ak je to pre mňa výhodné? Odpovedi na túto otázku sa stále vyhýbaš. Je mi schopný ateistický svetonázor ponúknuť zmysluplný dôvod, prečo nesmiem zabíjať, keď je to pre mňa výhodné?
citácia: existuje vobec nejaky "vseobecne zavazny zakon", kotry zavazuje cloveka nezabijat, RESP - KTORY TAKY ZAKON JEDNOZNACNE, OPAKOVANE A OVERITELNE VYNUCUJE NEZABIJANIE LUDI A NA ZAKLADE KTOREHO SU UDELOVANE TRESTY?! Pôvodne zaslal guest636 - 07 august 2011 : 09:49:38
Ja tvrdím, že áno. Zaujímavosťou je, že ty tvrdíš, že nie, a predsa odsudzuješ ľudí, ktorí ten zákon prestupovali. Prakticky chceš odsudzovať veriacich ľudí za to, že prestupovali podľa teba neexistujúci zákon, teda že porušovali niečo, čo vlastne vôbec neboli viazaní dodržiavať. A v tom je neudržateľnosť tvojich ateistických postojov.
citácia: citácia: Vidím, že si nám tu zaviedol hneď niekoľko prikázaní: Je zakázané zdierať štát, je zakázané zdierať teba, je zakázané škodiť iným. A teraz ešte vysvetli, aká všeobecne záväzná norma skutočne zaväzuje človeka dodržiavať tieto tvoje prikázania, takže by ich človek skutočne MAL rešpektovať? Pôvodne zaslal Sendy - 06 august 2011 : 23:14:49 odpusti si citove utoky vsetko toto je mozne pravne napadnut s vacsim ci mensim uspechom Pôvodne zaslal guest636 - 07 august 2011 : 09:49:38 Vôbec nerozumiem, v čom vidíš citové útoky. Vychádzam prísne z tvojich tvrdení a ukazujem ti dôsledky toho, čo tvrdíš. Ak tvrdíš, že všetko toto je možné právne napadnúť, v tom prípade v krajine, kde takto úspešne právo nefunguje, (teda kde sa to právne napadnúť nedá), potom tvoje prikázania platiť nemôžu a tak logicky nemôžeš tam (v takom štáte, kultúre či dobe) pokladať opilca za zlého. Nerobí nič také, čo by nemal, ak ťa zdiera a škodí iným. Napokon aj u nás sa ľudia veselo opíjajú a tak zdierajú teba i štát a iným škodia, a nezdá sa, že by to zakaždým hrozilo nejakým právnym postihom. V takom prípade je opilec podľa teba spravodlivý?
citácia: tvrdis ze cirkev (alebo jej zastupcovia) nikdy v historii neplnili ulohu zakonodarcu (sprostredkovane), policajta, sudcu a kata v jednom? Pôvodne zaslal guest636 - 07 august 2011 : 09:49:38 To netvrdím. Ale to je problematika dobového práva a nie všeobecne záväznej morálky. A my sa bavíme o morálke a nie o práve.
citácia: ako som uz viackrat spomenul prospesnost sa moze merat aj vzhladom na spolocnost nie len vzhladom na jednotlivca, neviem preco stale beries na zretel iba prospech jednotlivca; ateizmus nikde nepise (co som uz teiz viackrat spomenul) a ani z neho nevyplyva ze sebeckost je kluc k prosperite spolocnosti Pôvodne zaslal guest636 - 07 august 2011 : 09:49:38 Lenže ateizmus nevie zdôvodniť, prečo by jednotlivca mala zaujímať prosperita spoločnosti, ak jeho vlastná prosperita na úkor spoločnosti je preňho výhodnejšia. Ak ateista povie: „Pracuj pre spoločnosť,“ oprávnená otázka druhého ateistu je: „Prečo by som to mal robiť?“ Akú zmysluplnú odpoveď na takúto otázku dokáže ateizmus ponúknuť?
citácia: a co sa tyka dosledkov pre tych co veria ze budu zit aj viac nez tych 70-80 rokov tak ti sa mozu zriect svojich cinov (pomerne zavaznych) a bude im odpustene bez trestu - nieco take v pravnom systeme nei je mozne Pôvodne zaslal guest636 - 07 august 2011 : 09:49:38 Presne tak. V právnom systéme nehrozí absolútne žiadny postih ani v prípade, že sa človek od svojich zločinov nedištancuje, ak zločiny robí dostatočne šikovne, že mu na to neprídu, alebo má takú moc, že je právne nepostihnuteľný.
citácia: zaujimava uvaha no skusme - viem o tebe ze vrazdis ludi (a je uplne jedno ci si alebo nie si ateista) a mam dokazy - pojdem na policiu pretoze siahas na pravo ineho cloveka, ktore mu je dane ustavou tohoto statu; a to bez ohladu ako sa budes obhajovat, pretoze ja nie som opravneny ta sudit ale mozem äv tomto priapde musim) upozornit na tvoje ciny a utvorit si o nich nazor viem ze moj nazor je ako z utopie, ale tu ide iba o princip; v realnom zivote spravodlivost casto nefunguje kvoli tomu, ze ludia su skorumpovatelni a neschopni, to ale nie moj problem a nie je to ani problem tohoto prikladu Pôvodne zaslal guest636 - 07 august 2011 : 09:49:38 Lenže otázka bola, čo mi môžeš odpovedať na otázku, prečo by som vraždiť nemal. Popísal si všetko možné, len na otázku si neodpovedal. Čo by sa dalo aspoň trošku vyťažiť z tvojej odpovedi, je zrejme tvrdenie, že vraždiť by som nemal, lebo ma udáš polícii (čo by mohla byť pre mňa nevýhoda). Zároveň si však túto možnosť znegoval tvrdením, že v reálnom živote sa často práva človek nedovolá, takže ak viem vraždiť šikovne a právo je na mňa krátke, ostáva otázka na teba, prečo by som predsa len vraždiť nemal. Ak to ešte prevedieme do doby, ktorú tak z radosťou kritizuješ, tam si na tom ešte horšie. Predstav si, že žijeme v stredoveku a ja vraždím nepohodlných ľudí, pričom dokonca právo štátu stojí na mojej strane. Kľúčová otázka na teba: Prečo by som teda vraždiť nemal? Čo podľa ateizmu robím zle a nespravodlivé?
Ak už nechceš odpovedať v tejto diskusii a máš dojem, že máš niečo zmysluplné, čo by si mohol odpovedať na otázku, prečo by mal vlastne človek konať spravodlivo, ak ho zároveň nič nezaväzuje spravodlivo konať (už v samotnej tejto otázke myslím vidno vnútorný rozpor, ktorého sa ateisti svojim prístupom k morálnemu posudzovaniu činov ľudí dopúšťajú), spokojne sa môžeš ozvať hoci aj cez PM.
|
Počet príspevkov: 749 ~
Člen od: 23 október 2009 ~
Posledná návšteva: 08 január 2019
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 august 2011 : 13:06:28
|
citácia: citácia: Ešte mi nedá iná vec: nezdá sa mi, že by v súčasnej dobe bili nejako preferovaní veriaci, čo chodia do kostola, mali to jednoduchšie. Práve naopak. Myslím, že cirkev bola prenasledovaná v každej dobe, len inou formou. Teraz tu máme liberalizmus, slobodomurárstvo. Situácia je oveľa horšia, ako bola za komunizmu, lebo tam ešte žilo v povedomí ľudí duchovno, správne hodnoty, ktoré videli u svojich rodičov. Za komunizmu oni už žili "moderne", sčasti nechtiac, zo strachu, ale za mojej mladosti už väčšina z pohodlnosti a svojho presvedčenia. Takýto rodičia samozrejme už svojim deťom nevštepia vôbec nič a tak sa to z generácie na generáciu zhoršuje. Pomaly tu už máme misijné územia. A je to tak, to hlásia mnohí kompetentní. Pôvodne zaslal slovenka - 28 júl 2011 : 19:42:14 len dufam ze nespajas slobodomurarstvo s ateizmom, totiz ateista nemoze byt uprimne slobodomurarom iba ak by bol pokrytcom (od slobodomurara sa totiz ocakava viera v nejaku formu boha); mimochodom slobodomurari boli zakazani vo vsetkych diktaturach; a pri vsetkej ucte, pochybujem ze si niekedy v zivote stretla slobodomurara a vedela o tom, ze je slobodomurarom ja stale nechapem preco sa veriaci na slovensku stazuju ako im je zle...je vas viac nez 80% podla predposledneho scitania, tak ake zhorsovanie podmienok? mne sa len vidi, ze vam bolo dobre za socializmu kedy ste boli prenasledovani - mohli ste sa bit do prs a byt hrdi na svoju vieru; no teraz uz nie ste prenasledovani a dako stracate motivaciu Pôvodne zaslal guest636 - 28 júl 2011 : 21:24:00
Nie, nespájam komunizmus so slobodomurárstvom. Myslím, že som to vyjadrila jasne. Vtedy bolo to, teraz iné - oveľa horšie. Áno, ďalší dôkaz boja proti cirkvi - ako tu už bolo zmienené - nórsky terorista bol slobodomurár, nie kresťan! |
Počet príspevkov: 346 ~
Člen od: 07 máj 2010 ~
Posledná návšteva: 25 máj 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 august 2011 : 13:32:03
|
citácia: ........ nórsky terorista bol slobodomurár, nie kresťan! Pôvodne zaslal slovenka - 13 august 2011 : 13:06:28
ako vies?, na zaklade nejakej fotky, kde je vyfoteny v slobodomurarskom ubore?
Ideologický profil nórskeho teroristu
Kresťanský švédsky denník www.dagen.se priniesol 23. júla t.r. príspevok novinára Andersa Gustafssona o ideologickom profile zadržaného nórskeho teroristu,32-ročného Andersa Behringa Breivika. Podstatné myšlienky prinášame tu:
Nacionalista, nenávidiaci marxizmus a islam. Protestant, ktorý vyzýva ku nepriamej kolektívnej konverzii ku katolíckej cirkvi. Jeho ideologický profil možno vidieť z jeho príspevkov na internete. Potrvá ešte nejaký čas,kým tento obraz bude hotový. Niektoré nosné body ale už jestvujú. Breivik sa angažoval na nórskom online fóre, ktoré sa volá document.no. O svojom náboženskom presvedčení vraví:" Bol som pokrstený a potom konfirmovaný z vlastnej vôle, keď som mal 15 rokov. Ale dnešná evanjelická cirkev je žartom. Kňazi v džínsoch pochodujú za Pelestínu a kostoly vyzerajú ako minimalistické nákupné strediská. Som fanúšikom nepriamej kolektívnej konverzie z evanjelickej späť do katolíckej cirkvi. Aj naďalej v cirkevných voľbách budem voliť najkonzervatívnejších kandidátov.Jediné,čo môže evanjelickú cirkev zachrániť, je návrat späť k základom."Ale jeho záujem nie je v cirkvi. Jeho pohľad sa zameriava proti multikulturalizmu a proti marxizmu. Ako príklady monokultúry ukazuje Japonsko a Kóreu, kde po 2. svetovej vojne nezakotvil marxizmus.Analytici doteraz nie sú si načistom v tom, či akt terorizmu vykonal sám alebo v súčinnosti s inými. Breivik sám o sebe tvrdí,že nie je rasista. Opiera sa o tzv. Viedensku školu. Charakterizuje ju takto:
-kultúrny konzervativizmus (anti-multikulturizmus);
- proti islamizácii;
-antirasizmus;
-antiautoritárstvo;
-pro izraelstvo;
- obrana kultúrnych hodnôt kresťanstva;
-odhalenie eurabiaprojektu a Frankfurtskej školy;
-nestojí za ekonomickou politikou.
Breivik claimed that he is a Christian in various forums, but most explicitly and in greatest detail in the 1,500-page manifesto he compiled over several months and posted on the Internet.
"At the age of 15 I chose to be baptised [sic] and confirmed in the Norwegian State Church," the 32-year-old Breivik wrote. "I consider myself to be 100 percent Christian."
But he also fiercely disagrees with the politics of most Protestant churches and the Roman Catholic Church.
"Regarding my personal relationship with God, I guess I'm not an excessively religious man," he writes. "I am first and foremost a man of logic. However, I am a supporter of a monocultural Christian Europe."
inak ten manifest by som doporucoval si precitat, clovek zasne akych kompilatov je nejaky fanatik schopny
|
„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „ |
Počet príspevkov: 2129 ~
Člen od: 10 september 2009 ~
Posledná návšteva: 25 august 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
|